Positivt på sociala medier för årets julvärd

I förrgår offentliggjorde SVT årets julvärd, som visade sig vara ingen mindre än David Batra.
Av kommentarsfälten att döma, både hos SVT och David själv så verkar svenska folket vara supernöjda med valet, vilket inte brukar vara fallet.
Valet av Sanna Nielsen och den tröja hon bar under SVTs offentliggörande får fortfarande folk där ute i stugorna att tugga fradga och Gina Dirawi ska vi inte prata om.
Herregud, jag började nästan tro att svenska folket skulle ställa in julen det året hon var julvärd – så missnöjd var man.
Men David…. Den småmysige underhållar-Batra verkar vara precis lagom mycket av allt för att svenska folket ska ge sin välsignelse till att låta honom guida oss före, efter och under Kalle Anka och hans vänner.

Eller är man bara så lättad över att slippa familjen Wahlgren/Ingrosso i en röd fåtölj med en ask tändstickor, att man glatt accepterar vem som helst utöver det?

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  En klar lättnad att slippa klanen Wahlgren på julafton. 🎅🏻

   Ser hellre Wahlgren är Batra, tröttare människa finns inte.

   Omg! Är det fortfarande någon som tittar på linjär tv?

    Min hänger lite snett iofs. Men varför skulle man inte när dom ändå snor licenspengarna på skatten? Pensionärerna kollar nog också.

  Är det sån stor grej vem som är julvärd? Den enda gången under kvällen jag ser hen är precis innan Kalle Anka, kanske nån glimt nån gång under kvällen. Det är ju inte som att man sitter klistrad och undrar vad senaste julvärden ska tillföra för unikt till konceptet.
  David Batra blir nog varken bättre eller sämre än nån annan.

   Kalle är kl 15…

    Fast är det inte mörkt då i Sverige? = kväll

    Nej kl. 15.05!

   Beror väl på hur man firar sin jul. Jag brukar inte bara kolla små glimtar, jag sitter aktivt och tittar en hel del. Så för mig spelar det iallafall roll vem det blir 🙂

    Iofs, jag är väl inte målgruppen på det sättet, tänkte mest på att det blir sån stor grej av det i media osv.
    Men hoppas de som tittar blir nöjda 🙂

    Jag brukar ha teven på som ett sällskap under julen, även om jag inte tittar aktivt så ska teven stå på i vardagsrummet. Man ska höra kan du vissla Johanna långt bort när man äter middag osv 😁 julvärden är ett trevligt sällskap, jag är inte superbrydd om vem det är men det är väl lite som att årets julklapp också blir en grej. Lite tradition nu och skadar ingen 😊

     Nej kommer inte kolla. En vanlis eller hemlös som berättade om sitt liv hade jag velat ha som julvärd.

      Du får lyssna på någon lämplig podd på det ämnet på julafton i stället 😊👍

      Hade blivit ett ganska deppigt program isåfall 🙈

   För många som är ensamma är det nog viktigt vem som sitter i den där stolen och håller en sällskap.

    fint sagt! ❤️

   JA

    Är nästan redo att ta gift på att Benjamin Ingrosso kommer hunnit varit julvärd någon gång inom de närmsta fem, max tio, åren.

     Gillar Benjamin ❤️

     Tror han hade passat bra som det ☺️

     Och Mr Bauer nästa år😀🎅

      Tror han har svårt att få ledigt från sitt jobb som inköpschef på ICA även om det är julafton 🙂 (…väntar fortfarande på att ngn kollega som tillbringar dagarna med Bauer skull hosta till eller att det framkommer att han kanske avvek efter provanställning)

       Kan garantera att han som chef inte jobbar på julafton

       Mest förvånad över att han har jobbet kvar. Han brukar ju inte vara så långlivad på sina jobb..

      Åh, fy fan! Den dagen slutar jag att fira jul.

      inte en chans, pernilla fyller år på julafton så han hade aldrig 😂

       Jo, det hade han. Han älskar att synas så han skulle sitta och grina krokodiltårar om att han sitter i Tv-studion när frugan fyller år, snyft..

   Många sitter själva så för de, är de såklart en stor grej vem en sitter själv och får sällskap av på julafton. Själv hade jag sluppit träffa folk på just 24 för att just bara kunna sitta själv och titta i lugn och ro. Pga familj osv så går inte detta.
   Både nyår och julafton är det alltid jätte mycket mysiga program och filmer.

    Om du inte menar dina egna barn när du skriver familj så tycker jag att du ska unna dig precis en sådan jul du önskar! Tacka nej till annat.

  Känner att jag måste leva lite off, för enda gången jag stöter på någon Wahlgren/Ingrosso är på utforska sidan på instagram. Är jag den enda som lyckas undvika dem. 😅

   Har du ingen TV?

    Man får faktiskt skylla sig själv om man envisas följa tv-tablån till punkt och pricka om kvällarna. Vi har nuförtiden lyxen att kunna välja exakt vad vi tittar på. Det blir lite larvigt med alla som påstår sig vara så fruktansvärt trötta på Wahlgren/Ingrosso-familjen. Själv är jag inte ett dugg trött på dem, eftersom jag inte tittar på deras grejer för det intresserar mig inte. Får aldrig upp familjen på Instagram pga. att jag inte underhåller algoritmen.

    De som stör sig är personerna som ser till att hålla sig uppdaterade om vad familjen har för sig. Därför blir det så larvigt när rätt många uttrycker det som något slags tvång och att det är omöjligt att undvika att se den familjen. Det är samma bristande insikt som alla som tjatar om att ”influencers” har en uppfostringsplikt gentemot de egna barnen…mer än föräldrarna själva har. Nä, deras ungar har låg självkänsla, är shoppingtokiga och många ggr. ätstörda, för att de har brustit i föräldraskapet och att lära ut emotionell reglering.

    Varför har ni att de så svårt att slita sig om de har konstaterat att det inte passar!? Haha, så komiskt!

   Jag håller med. Och som svar till / B, nej vi har ingen teve. Vi har en projektor som vi ser på då vi vill se något tillsammans annars kollar vi på varsin skärm. Och då jag inte någonsin skulle betala för de kanaler som sänder Wahlgren-programmen så ser jag inte dem. Och Allsång på Skansen är inte min grej. Således spelar det heller ingen roll vem som är julvärd.

    Jag betalar inte för TV 4 vad jag vet. Men vad dyker upp på reklamen? Jo, en töntig fnisspilla i 80talskläder dansandes och sjungandes om att hon inte kan andas utan Ozonair, OZONAIR…🙄

   Inte jag heller, så du är inte den enda som lyckas undvika dem! Men å sidan så bor jag inte i Sverige.

   newsflash – utforskasidan är baserat på vad du klickar på mest, så om du får upp wahlgren där…

  Tycker David passar alldeles utmärkt men tror också många är lättade över att det inte blev en Wahlgren/Ingrosso. Kommer inte ens ihåg att Gina varit julvärd.

  Jättebra val, han och Johan Glans är mina favoritkomiker 🤩

   Oj, jag beklagar

    Det behöver du inte göra 🙂 men tack ändå <3

    Langa dina så kan vi beklaga åt andra hållet också.

     Jag tycker att det låter mycket roligare om du gissar 😁

      Henrik Schyffert säkert🥱😴

   Instämmer helt med dig🙂

  Tycker Annawii blir värre och värre, bara fokus på revben, nyckelben och hål mellan låren. Stackars dottern som är rund och go som har det som förebild 🙁

   Hål mellan låren? Det har väl alla kvinnor😀

   Oj, det var det verkligen. Vartenda ben buktar ut och förstärks.

   Jag håller faktiskt med om att det blivit värre… Följt Anna jättelänge och tycker de foton hon tar i nutid skiljer sig markant från 3-10 år sedan. :/ Känns som att hon försöker hitta ett sätt att vara fin/snygg på nu runt 40 när livet tog en oväntad vändning för 2 år sedan, men så faller hon tyvärr tillbaks i idealen hon hade i tonåren (typ Nicole Richie). Undra om hon ens är medveten om att hon framhäver sin undervikt så tydligt?

    Var det hon som ritade typ teckningar på tjejer och sålde som tavlor för typ 10-20 år sedan eller blandar jag ihop henne med någon annan?

     Nej hon hette typ Avanna eller liknande? 🙂

      Så skönt att någon annan reagerade! Jag har tänkt på det jätte länge men trodde inte att någon här inne följde henne. Nu med proana på tapeten känns det helt sjukt hur hon framhäver varenda benkota och ställer sig i poser för att se extra smal ut. Hon ÄR ju smal och har alltid varit så länge jag har följt henne, och visst kan man tappa en hel del vikt när ett trauma inträffar – men det är sättet hon VILL att det ska synas som är så problematiskt. Hon är 40 år med två barn, fruktansvärt tråkigt att se henne falla i den gropen.

       Hon var väldigt stor i tonåren, men fick anorexi och rasade i vikt enormt mycket på kort tid. Sedan dess har hon varit mager men verkar ha blivit värre senaste året…

    Jag tänker att det är lätt att tappa bort hela sig och sin identitet när man är med om något som hon har gått igenom. Inte bara sorgen, utan att behöva återuppfinna sig själv.

     Jo precis. Jag ser vad alla andra ser men hoppas att ingen skriver något elakt åt henne. Lider så med henne och familjen efter makens död.

     Tror också det spelat in.

    Tror inte det handlar om en 40årskris eller att hon vill vara snygg för att träffa någon ny, är väl det hon varit med om som triggat igång ätstörningarna igen. När en sån sak händer tappar ju många aptiten och klarar inte av att äta, och då är det nog väldigt lätt att falla tillbaka.

     Nej jag menade inte på det viset, att hon vill dejta/träffa ny man, utan mer kopplat till att fylla 40 och vara intresserad av mode och beauty. Då är det lätt att ta till skönhetsideal från förr. Och att hon varit med om trauma bidrar nog till att sökandet efter sig själv eskalerat lite. Men jag vet inte så klart, spekulationer… Det kanske är en slump att hon tappat vikt och ändrat på selfie-poser. Men vet att det är lätt att återkalla i äs tyvärr.

   Lite ironiskt på något vis att hon bor i Umeå, skriver att hon hatar vinter och kyla men samtidigt poserar utan byxor eller i magtröja på alla bilder.

   Jag vet inte hur andra funkar, men personligen fryser jag mindre när jag inte är underviktig, samt har kläder efter väder.

    Man kan ju ogilla det i vardagen men ändå offra sig för att ta en bild om har den typen av jobb. Tror inte hon går runt klädd så i kylan hela dagarna.

    Någon skrev som kommentar att hon kanske skulle gå upp lite i vikt (hon beklagade sig över att vara frusen) och hon svarade typ bara ”haha har mamma nämnt med”. Tror inte riktigt hon inser att hon är underviktig…

     Hon har ju lidit av anorexia i tonåren, och makens död var väl antagligen triggat igång dom igen 😕

      Jag har också reagerat på att hon är halvt avklädd och bara klagar på att hon fryser. Upplever att hon vill vara en liten flicka och inte en vuxen kvinna. Man undrar hur det ska gå för hennes dotter, så sorgligt.
      Jag förstår inte varför hon ska ta bilderna som hon gör, vill nog bara provocera. Vi såg henne på tv och då var hon inte speciellt tunn.

   Var tvungen att kolla in henne. Visar hon aldrig ansiktet? Gabjoss nr 2?

    Jo det gör hon, kolla stories.

    Haha jag undrar så hur Gab Joss ser ut rakt framifrån utan att bilden är suddig…

     https://loppi.se/gabriella-joss-ny-toppbloggare-pa-loppi/

     https://www.expressen.se/mama/mamaliv/stjarnmammor/gabriella-joss-barnrumsinspo-lindas-bakskola-3-mammor-som-gor-digital-succe/

     Typ så fast med fillers nu. Tror dom bilderna är dom enda där man kan se henne utan suddig redigering eller instagram filters.

      Men oj, tack. 😀 På riktigt kul att få se vanliga foton på henne. Hon är supervacker, undra varför hon själv vara väljer samma tråkiga titta-ner-från-sidan-pose.

       För att det är hennes snyggsida, det är väl säkert därför hon slutade vlogga för att hon är så osäker på sitt utseende då hon inte kan kontrollera vinklar.

        Ligger nog något i det… Jag glömmer aldrig när adidasmannen filmade dem och Gabriella höll för sitt ansikte med handen hela tiden!? Så konstigt. Och onödigt.

      Ser ju väldigt bra ut. Fattar inte varför hon gömmer sig hela tiden?

   Varför har hon en påse med blommor liggandes på sina bilder

   Så sjukt – läste den här kommentaren i veckan och hade ingen aning om vem det är och la ned några minuter på hennes insta för att förstå situationen. Typexempel på surf utan mening. Stod just och lagade mat och hörde ljud från TV, fyran på och containerprogrammet med Postkodlotteriet. När tävlande duon presenterades tyckte jag att det lät precis som historien om för mig helt okända människor jag läst om i veckan… och där var hon! Så jättekonstigt!

  OT. Glatt överraskad över att Hanna Fribergs pod är så rolig? Har inte haft uppfattningen om att Hanna, framförallt, är så kul men det är hon.

  Det spelar ingen roll om man sätter självaste påven där, ingen kommer kunna ersätta Arne Weise. Man kan lika gärna ha en robot där, det är Arne som ska sitta där och ingen annan.

   Fast Arne är ju död så jag tror inte det skulle bli jättelyckat om han sitter där.

    Lite mer Halloween än Jul faktiskt.

    Hade svenska folket fått välja så…

   Var det här verkligen det bästa du kunde komma på?
   Ska man trolla så ska man göra det ordentligt. Bättre att hoppa över ett inlägg och komma tillbaka starkare 3 timmar senare.

    Ja Lina börjar tappa det. Trötta försök till trollning om Arne, hon återanvänder gamla trollningar i flera inlägg osv. Är hennes glansdagar förbi kanske? Börjar hon själv tröttna? Vem vet.

    Hoppas hon sätts på paus en stund. Börjar bli tröttsamt att stora delar av kommentarsfältet tas över av ett troll som inte ens är roligt.

  Jag har aldrig sett jumvärden eller Kalle Anka och hela grejen, men vad jag har läst så var väl Babben väldigt omtyckt förra året.

  Löwengripskan har varit hos statsministern igen. För att hon är entreprenör. Det är hon knappast längre, men bloggare. Statsministern har väl bara läst presentationen av hennes på hennes blogg. Nu har bloggen hennes flyttat över till Damernas Värld och äntligen har hon ändrat sin presentation- not. Hon har enligt DV ”nordens största plattform med 1,5 miljoner följare världen över. Isabellas blogg kan idag läsas på fyra olika språk.” Samt de anger att hon ”bland annat driver Sveriges snabbast växande skönhetsföretag. Idag har hon 50 anställda och en total omsättning på 100 miljoner kronor inom de olika bolag hon är verksam i.”
  Sjukt att hon inte ändrar detta! Sjukt att Damernas Värld inte kollar upp fakta. Camilla, finns detta med i din bok?

   Men varför är det så viktigt för dig, varför är det en så stor sak? Du skrev det i föregående inlägg också fast som rebecka. Isabella kommer väl antagligen inte åt att ändra texten kanske är någon tidigare anställd som lagt in texten som kanske är låst och måste ha inlogg/lösen för att gå in och ändra kanske inte vet jag. Damernas värld kanske ändrar/uppdaterar texten i sinom tid men som sagt undrar verkligen varför detta stör dig så. Hon är ju fortfarande entreprenör, bloggen är ett företag etc och hon kan iaf kalla statsministern för det rätta ordet till skillnad från vissa andra som var där hehe t.ex Ida Warg som likt Bianca skriver stadsminister.

   Mer sjukt att du 16:19 är så upprörd över det tycker jag faktiskt. Är det så farligt verkligen. Bör det ändras till ”en gång i tiden drev hon… en gång i tiden så var det.. etc etc” Kollar inte upp fakta skriver du? Om du tror att all ”fakta” stämmer till punkt och pricka på denna blogg eller i media så är du helt uppe i det blå för så är det inte. Mycket som skrivs i media är helt felaktigt bara så du vet.

    Tillförlitlighet är en grundfaktor för lyckade affärer. Vad som 16:19 påtalade var just att hon inte är tillförlitlig. 2023 och folk tror här att Isabella inte kan ändra sina fakta. Då är man nog köpt av henne.

     Nej är inte köpt av hahaha men man kan ju undra varför vissa lägger ner så mycket tid och kraft på att tjata och störa sig på en liten text. Du har tydligen missat att det ofta krävs inlogg och lösenord för att kunna gå in och ändra text, även 2023. Troligtvis är inte Isabella någon fena på att göra hemsidor, tror inte heller att hon själv lagt in just den lilla texten.

      Tror inte det är något hon prioriterar att ta tag i eftersom det ju faktiskt låter bättre och skulle någon typ internationell tidskrift som vill skriva om henne undra – ”hoppsan, gammal info!”. Hon är kvar där hon var som störst. Annan utdaterad info har ju ändrats liksom profilbilder, det står ju inte längre att hon är gift med Odd tex.

       Tänker också om hon vill göra samarbeten med hotell utomlands, de kollar hennes blogg och det att hon är – wow – nordens största plattform, det hjälper nog rejält för att få samarbeten. Samtidigt lär de ju inte kolla uppgifterna i detalj. Och som sagt, hon ljuger ju inte, det är bara gammalt men ändrar hon nu måste hon ju vara ärlig.

       Nja nu har du fel – det är inga bilder som är ändrade och inte heller har det stått att hon är gift med Odd – det var i så fall långt tidigare, på annan tidigare blogg, och då hon fortfarande hade anställda. Så alltså NEJ annan info har INTE ändrats inte heller profilbilder men du E kanske tänker på instagram nu. Nej det är nog inget hon prioriterar att ta tag i att ändra den fasta bloggtexten, och troligtvis inget hon kan göra så lätt själv heller.

        Hon har ju inte haft samma header sen hon var 15 så helt omöjligt kan det ju knappast vara att ändra, speciellt inte nu när hon är mer erfaren och borde kunna ställa krav på plattformarna om de vill ha henne där. Var säker på att det fanns en text om att hon var gift och har två barn tidigare men kan såklart ha fel.

         Men E nu yrar du … samma header sen hon var 15? Men snälla, bloggen är inte samma som när hon var 15, den har ändrats sedan dess. Den nuvarande layouten blev väl till för kanske sex sju år sedan och är ju liksom bara överflyttad till Damernas värld. Ja du har fel – det är inga profilbilder som är ändrade heller utan allt ser ut som innan med lite ändringar som är sådant som är fast på Damernas världs sajt. De har inte fixat till allt ännu gissar jag så att det matchar, inget de ens tänkt på kanske.

          Yrar? Jag menar att det har ju uppenbarligen gått att ordna att byta header tidigare så det vore väl konstigt om det nu är så pass svårt att det tar flera år att ordna? Hon är väl ändå en av deras större bloggare så borde kunna få hjälp med det och hon bad om det. Byter man plattform så ligger det väl även i damernas världs intresse att göra en uppfräschning, att det ska de lite nytt ut också men det är ju en annan fråga. Det jag menar är alltså att det inte är någon liten hemmasnickrad hobbyblogg där någon en gång i tiden fått hjälp att fixa header men sen inte har kunskaperna att ändra och hade fått betala ur sin egna tomma ficka för att få hjälp att uppdatera.

  Bästa valet på många år! Är helt säker på att det kommer bli kanonbra👌🏼

  En genuin fråga, har någon man fått kritik på samma sätt som Sanna och Gina?

   Nej. Weisse kunde skriva om hur han köpte prostituerade i sin biografi och ändå tycker svenska folket att han bara var en sådan mysfarbror.

    Ingenting mot en ”ful” tröja!

    Logiskt 🙄

    Kunde inte heller komma på något liknande.

  Åh vad roligt <3

  Han är väl ett ypperligt val. Han är folkkär, känns mysig, varm och lugn OCH är rolig så det blir toppen. Kanske kan han bli nya Arne Weise och sitta varje jul framöver. Vad var det för fel på Sannas tröja, har glömt?

   Beige och bara axlar

    Det såg ju ut som om hon var bunden med massor av tyg.

  Kul att se att saker har hänt på 8 år! Heja David! Detta kommer bli jättebra!

  Alltid minst 90% kvinnor när det är glada kommentarer och tillrop.

   Och 90% män när det är motsatsen.

    Exakt.

  Jag älskar David Batra så jag tycker det ska bli jättekul att han är julvärd 😊

  Lyckligast är jag att slippa en Wahlgren!

  Kunde inte bry mig mindre kollar inte på det på bul.

   Nej det är nog den enda dagen som ingen TV är på i hela vår familj.

  Undrar om det egentligen var meningen att Christina schrollin skulle vara julvärd med tanke på att hon hade någon julbild som blev raderad fort som tusan. Men att hon pga den tabben förlorade jobbet

   Nej nej hon var på SVT den dagen bara tror jag och spelade in med Luuk och passade väl då på att ta en bild bara eller så tog hon en sådan julbild för att hon skulle promota julmusik. Bilden togs väl inte bort för övrigt som du skriver, iaf inte raderad direkt nej.

  Skåning? Jag vill ha en östgöte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.