Älskar julklappsskåp!

På kvällen rensade jag ur julklappsskåpet, virade band och vek papper redo att göra paket av allt inom kort. Det ska rimmas och knytas fint med bjällror. Men det väntar jag med till nästa vecka. // Elsa Billgren

Jag ÄLSKAR folk som älskar att slå in paket och gör det hela till lite av en konstart.
Kanske triggar det samma del av hjärnan som älskar att dekorera tårtor och cupcakes?
Elsa Billgren har ett julklappsskåp, och jag har snudd på ett julklappsrim där jag verkligen tar ut svängarna när det lackas mot jul.
Jag har sparat mängder av Instagraminlägg med olika tekniker, tips och trix och tänker att jag delar några av dem här nedan.

Bryr ni er om sånt här eller är papper bara ett nödvändigt ont som ändå bara ska slitas av?

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Älskar att slå in paket! Det ska matcha med papper och snören och nästan vara för fint för att öppna😇

    Verkligen genomarbetade inlägg senaste tiden.

      Starta en egen jädrans blogg då om det inte passar.

        Varför får alla bloggar och konton kritiseras utom just denna? Går väl att starta ett eget konto om man är missnöjd med Bianca eller my eller vilken flunsa som helst också?!

          Men alla som kritiserar inne på någon influencers konto, når ni fram där då eller är det bara här ni kräver att bli hörda av blogginnehavaren?!

            Spelar det någon roll?! Antingen så får man framföra sin kritik eller inte. Här verkar det högst förbjudet av vissa.

              Ja för principen är exakt samma. Sånt gnäll.

                Och passar det inte kan du starta ett eget forum där gnäll inte är tillåtet.

                  Starta ett själv där ni kan samlas utan att dra ner stämningen i varenda kommentarsfält.

                    Ja du är välkommen dit din solstråle.

                    Vad bidrar du själv till just nu tycker du? Mycket sten i glashus just nu. På många sätt.

                Är ju du som gnäller. Om någon framför kritik kan man bara låta det vara, är ju inte till dig det är riktad till ens så varför göra värsta grejen av det. Blev ju så mycket mer uppförstorat nu tackvare att ni ska komma och göra en disskussion av det 😂

            Här blir man ju tillrättavisad av personer som inte ens driver bloggen när man framför kritik. Är väl ingen som kräver att Camilla ska svara men ni behöver ju inte göra det, när det inte ens är riktat till er.

              Folk tröttnar ju på det eviga klagandet. Det är liksom något man frivilligt läser och det är gratis att läsa. Helt jäkla omöjligt att innehållet ska passa alla hela tiden.

                Så man får inte kritisera något som är gratis och frivilligt att läsa. Vad ska den här bloggen skriva om då?

                Men det är ju inte ens riktat till er så varför ska ni tröttna. Bara scrolla vidare liksom 😂

          Prova att kritisera Carola W:s blogg. Eller Monas el Maggans😂

        Oj, du tycker inte att din reaktion var en bit överdriven?

    Tycker att slå in julklapparna är halva grejen. Älskar att köpa fina papper och matchande snören/band. Tyvärr får jag alltid halvhånande kommentarer på julafton om att jag alltid slår in såå fina paket och anstränger mig så mycket. Tycker att alla andra är skittråkiga som bara köper första bästa papper med tomtar på Ica och inte alls bryr som om att det ska vara fina paket.

      Jag tycker det är skittråkigt med julklappsinslagning, gör andra roliga saker istället än att lägga ner mer tid än nödvändigt på det 😅 Men förstår att det är roligt om man är pysslig av sig och att det kanske är lite tråkigt för dig att andra inte tycker det är lika kul eller viktigt.

      Jag gillar att pyssla men just paket känns meningslöst att lägga tid och pengar på att slå in. Just för att det ändå bara rivs upp sen. Nu slår jag förvisso bara in till syskonbarnen som är 6 år men ändå. Även för vuxna känns det onödigt. Pysslar hellre ihop själva innehållet i klappen eller pynt för hemmet osv.

      Om man hånar varandra för överdrivet ambitiös paketering eller tycker folk är skittråkiga som inte slår in paketen roligare så kanske man kan fungera på om det inte är dags att ställa in julklappstraditionen i den släkten.

      Slå in ett vacker paket till någon det gör glad istället 🙂

        Den sortens personer tenderar och vakta i väntan på att hoppa in och fälla en trist kommentar. Spelar ingen roll om den som uppskattar det sitter tvärs över rummet, hånaren iakttar och tar tillfället i akt så fort den ser något den kan kommentera. Den söker tillfällen, där den kan kränka och visa sitt missnöje.

      Det är verkligen ett trist bemötande från din familj släkt! Du anstränger dig och vill att mottagaren ska få öppna ett fint inslaget paket, vilket av någon anledning har gjort att de andra har nått konsensus att det är okej att du hånas för det här. Jag läser det du har skrivit och ser att det även ger dig glädje att fundera ut de olika fina inslagningarna?

      Om någon ger mig en julklapp/present där jag ser att personen har ansträngt sig, öppnar jag försiktigt och uttrycker beundran inför inslagningen! Det kostar verkligen ingenting och även om jag själv inte har det som intresse, innebär det inte att jag inte har förmåga att lyfta upp en annan individs intresse samt visa uppskattning att den har gjort något fint till mig.

      Exakt alla i ett sånt sammanhang, hade blivit sura om de inte hade fått någon julklapp och fick sitta och titta på andra som öppnar sina julklappar, men uppskattning att någon har tänkt till och ansträngt sig lite extra duger inte.

      Märkligt beteende som trist nog är väldigt normaliserat och används inom allt för många familjer att ”närma sig varandra och kitta ihop familjen”- en utses lite som en hackkyckling som de andra får håna, men sällan att individerna stannar upp och frågar om mottagaren finner det lustigt.

      Värme och omtanke är inte farligt eller fult! Det bästa firandet är ändå det där ingen lämnar med en fadd smak i munnen eller känner sig sårad.

      Jag vet att en del ska hoppa in och pratat om ”snöflingor” men det är snarare de som måste trycka ner och inte kan skämta om det inte är på någon annans bekostnad som är de lättkränkta! Dessutom är det sällan de skrattar lika högt om de själva någon gång blir mottagare till de hånande ”skämten”, vilket säger allting om vad det egentligen handlar om.

      God jul och gott nytt år till er som firar och gå emot tystnadskulturen om saker inte känns okej!

        Väl rutet!

    Man kan ju matcha snöre och papper men vi lägger klapparna i en säck så överdriven piffighet skulle ändå bli tillknölat och förstört haha

    Att byta paket är tråkigt, det roliga är ju att ge någon presenter. Genomtänkta sådana och se att den blir glad. Inslagningen är ju en del av det genomtänkta, en present inslagen i första bästa fula papper med massvis av tejp utstrålar att givaren inte bryr sig, inte ens har försökt.

      Man kan bry sig även om man inte slår in fina paket

      Så otacksam du låter.

        Verkligen. Det är såna här människor som skulle vara utan både familj och julfirande.

          Utan julklappar i alla fall.

      Nej det utstrålar det inte.

      Det kan ju fortfarande vara en väl utvald present? Alla är inte förtjusta i pyssel och då är det väl dumt att lägga en heldag på presentinslagning. Lägg kärleken i något man uppskattar att göra istället, kanske laga god julmat, skriva ett fyndigt rim eller bara allmän omsorg om att ens nära ska ha det bra.

      Hade en ingift släkting som slog in paket i timmar men som vara gav bort krafs. Garanterat ingen större kärlek bakom eftersom aldrig sa ett gott ord om en annan människa någonsin. Tror hon helt enkelt tyckte det var festligt att slå in paket samt njöt av att högljutt jämföra sin egen eminenta inslagning med andras taffliga.

    Så jäkla stressad av jul o julklappar. 😫
    Kokat marmelad på frukt jag fått från en fd kollegas trädgård och lagt i glasburkar som annars hade hamnat i källsorteringen.
    Ena sekunden känns det fint o bra, nästa taffligt och snålt… pyntat locken med lite tyg. Men ärligt vad hade ni tyckt? Jag har inte önskat mig något särskilt så jag förväntar mig inte att jag ska få något dyrt!! Men känns det typ snålt/sunkigt att få? Har verkligen inte pengar att köpa massa men har nog så jag kan baka något oxå, men svårt med kakor o så när alla redan har/äter sånt vid jul. Tips? Jag lovar att jag inte är snål jag har bara så extremt lite pengar att röra mig med just nu!

      Hade blivit jätteglad för hemkokt marmelad i burk som annars hade hamnat i återvinningen! Absolut ingen snål present, tvärtom! Du har ju verkligen lagt ner arbete i presenterna. ♥️

        Jag kokade apelsin-, ingefära- och morotsmarmelad ett år och en del av mina släktingar pratar fortfarande om den marmeladen, nästan 15 år senare. Jag fick så många mysiga mms med bilder på marmeladen bredvid ostbrickor och på små kex bredvid tända ljus. Det var verkligen fint och skapade en annan samhörighet som sträckte sig långt efter julen. Vissa av de där släktingar kokar bara egen marmelad nu efter det, vilket känns fint.

        Något år hög jag en massa ved på landet och gav i julklapp till en vän som bor i stan och som annars köper dyr ved i stan till sin kakelugn.

        De flesta vuxna uppskattar verkligen hemmagjorda saker mycket mer än någon dyr pryl där man bara har dragit sitt kort i kassan.

        Få saker gör att människor känner sig så älskade som att någon lägger tid på dem och pejlar in vad deras genuina behov är.

        Min poäng är att det verkligen inte behöver vara avancerat, men gärna med hjärta!

      Hemmagjorda presenter är ju de bästa 😍

        Hatar hemmagjorda presenter.

        Jag förstår tanken och jag hade med all sannolikhet haft en annan inställning om det inte vore för något som skulle outa mig nåt rejält. Men vi snackar liksom inte hemstickade raggsockor (som hade varit uppskattat!!!) utan mer, stentroll och kottar med glitter på…

          Tycker det låter otacksamt. Var glad att någon tänker på dig nog mycket för att göra ett stentroll eller en glittrig kotte.

          Av anledningar jag inte kan gå in på så tycker jag att många vuxna beter sig som barn runt julklappar.

            Håller med. Fattar inte hur man orkar med sig själv.

            Personen är en hemsk, på riktigt en elak, människa, jag har ingen skyldighet alls att vara tacksam för en sten med ögon på efter allt vi har fått stå ut med under alla år. Tänk lite nästa gång, det finns anledningar. Alternativet är inte att anta att den som skriver kommentaren är den dåliga människan.

              Fast varför försöker jag ens förklara. Folk här inne vägrar ju förstå saker ändå. Men det skadar inte att hålla tyst eller tänka en gång extra för folk har anledningar.

              Men då har det ju ingenting med presenten att göra?

      Jag hade blivit glad! Alla i min närhet köper det dom vill ha under året, så finns sällan någon som faktiskt behöver något på riktigt. Att någon har gjort något är ju roligare än såna klappar som är köpta ”bara för att”.
      PS. Om folk är otacksamma för din marmelad är det deras sorgliga problem! DS

      Jättemysig present! Jag hade blivit ledsen om någon hade satt sig i ekonomisk knipa bara för att kunna ge bort julklappar till mig.

        Ibland kan det vara mer än väl att ta sig tid att umgås, efter en fullspäckad höst där man kanske inte har kunnat umgås så mycket som man har velat. En del av mina vänner har det extremt kämpigt ekonomiskt (studerar och är ensamstående). Det är vänner som jag tar promenader med och har sagt att det är något som jag uppskattar i vår relation. Julklappar behövs inte. Närheten avgörs inte av summor, utan hur man är mot varandra i relationen!

      Absolut inte taffligt. Och ingen som bryr sig om dig vill att du köper julklappar för pengar du inte har.

      Jag har också köpt billiga/ hemgjorda julklappar till mina föräldrar i år, eftersom vi inte har några ekonomiska maginaler (om man inte ska tömma sparkontot). Mina fördrar har gott om pengar och kommer säkert ge mig påkostade presenter. Har inte dåligt samvete för del alls, det kommer sannolikt tider när situationen är helt annorlunda och då ska jag skämma bort dem istället .

      Hade blivit jätteglad över något hemgjort! ❤️

      Till marmelad kan det kanske passa med hemmagjorda knäckebröd eller kex?! Jag tycker det är en jättefin present som det är, men jag menar om du vill fylla ut lite till ett bra pris 🙂

        Åh tack vilken bra idé!!

      Jag hade blivit jätteglad.

      Tycker det låter jättefint! Jag hade blivit glad. Över lag är ju fina ”förbrukningsvaror” toppen till vuxna.

        Håller med om att förbrukningsvaror är bra presenter till vuxna. Antingen att köpa nåt gott att äta eller att själv göra granola, småkakor eller sylt.

      Hade gärna mottagit en burk marmelad. Jag gillar när saker har ett rimligt pris. Denna tex kostar 44kr, men ser väldigt lyxig ut. https://www.apohem.se/hudvard/hander-fotter/handvard/handtval/baylis-harding-royale-garden-rose-poppy-vanilla-hand-wash-500-ml

      Det är inte vettigt att tömma kassan för att göra vuxna människor nöjda.

      Jag hade uppskattat en sådan julklapp. Tycker att man som vuxen är bortskämd och otacksam om man bara nöjer sig med köpta, dyra presenter.

      Det är en jättefin present och jag skulle bli SÅ glad ❤️

    Någon som vet varför Amelia Stapelfeldt slutat uppdatera Instagram? Man saknar henne 🥹

    En precis fyllda 1 åring kan INTE sminka så symetriskt jämnt. Tänker Johanna Bladhs instahändels där hon påstår att tösen som nyss fyllde 1 år sminkat henne. Det må jag såga vara jäkligt symetriskt jämnt för att vara en 1 åring. Hos mig känns det som en lögn o ngt hon själv fixat till efter ett streck från barnet.
    Med vänlig hälsning, 3 barnsmamman

      Men ellerhur och som att barnet skulle valt samma färg på båda ögonen för att det ska se ut som mascara och sen kommit på tanken att lägga ”rouge” i samma färg på båda kinderna osv

      Jag kan ju uppfattat fel. Kanske inte hennes eget barn som sminkat 😉

      Hon säger barnen hörde jag nu
      Glöm vad jag skrev

        Tycker ändå det ser ut som som hon gjort det själv, även om barnen är äldre. Och sedan det här -”hur kunde jag låta dem göra det, jag är så dum, hur tänkte jag här, precis innan ett samarbete” osv typ

          Hade hon inte velat se ut sådär hade hon ju aldrig låtit dom måla 😳

            Men tycker ändå det ser lite för bra ut för att vara utfört av ett barn

    Lassgårds Kaffe har 2 för 1 på alla kaffen till och med den 28/12. Passa på och unna dig ett unikt specialkaffe till jul, eller julklapp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.