Att klä upp sig mer…

Inlägget innehåller reklam för podden ”Sanning & Konsekvens”

Älskar att klä upp mig när jag är ute och reser! 😍 Hemma går jag mest runt i samma outfits om och om igen för jag är bekväm i det.. Men jag tänker att nästa år, det är året då jag ska orka klä upp mig mer! Även i Sverige 😏 // Alexandra Nilsson

Alexandra Nilsson ger, om inte ett nyårslöfte så, ett generellt löfte om att klä upp sig mer på hemmaplan, då hon älskar att göra det när hon är ute och reser.
I nästa veckas avsnitt av podden så pratar vi bland annat om saker vi ska göra mer av under 2024, och en av mina saker var att börja gå mer i klackskor, istället för att hasa runt i kängor eller sneakers.
Det krävs ju en del träning innan man kan glida fram som Bianca Ingrosso på skyhöga klackar, men jag tycker det är så snyggt och kan lyfta vilken outfit som helst.

Hamnar ni också i det här ”bekväma facket” där ni har på er samma sak, dag ut och dag in?
Min ”go to-outfit” jeans och klassiska collagetröjor, som jag köpt på Beyond Retro.

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Synd att reklamen lägger sig över kommentarsfältet. Det blir liksom svårt att läsa då…

      Jag har iPhone och använder webbläsaren Brave för att slippa undan all reklam här inne, har ju blivit omöjligt att se kommentarerna annars. Tips =)

    Sällan sett en klänning se mer obekväm ut än den där.

      Tyckte den såg ut att va i typ bomull å mjuk å bekväm

      Riktigt ful.

    Obekväma skor går fetbort hälsningar en som levde sitt liv i pumps under det glada 80-talet. Hallux valgusen kom som ett brev på posten när jag blev äldre.

    När jag var 20 någonting hade jag jämt klackar. Riktig Carrie Bradshaw. Nu är jag 30+ och skulle aldrig orka 😂 älskar fortfarande fina kläder men matchar det med sneakers, loafers eller platta boots.

      Jag hade alltid 14 cm stilettklackar. På jobbet, krogen mm. Sen fyllde jag 30 och slutade upp med det.

      Att ha svart klänning i ett soligt varmt land känns väldigt svettigt.

        Såg ganska sval ut skulle jag säga, med tanke på att det knappt är något tyg 😆

          Snyggare med luftiga mer ”påklädda” kläder. Och vem orkar gå i högklackat? Då får någon köra mig dörr till dörr… Nej, det är plågsamt och saktar ner en alldeles för mycket. Objektivt är det tilltalande men inte för den som ska ha dem på.

      Nä blir sällan höga klackar.
      Kjol o klänning o sneakers gillar jag.
      Åh när våren kommer o jag kan klä mej så.
      Massa bylsiga vinterkläder är jobbigt.

    Min akilleshäl är att kläder ska sitta skönt…

    Dvs, inte för tajt i midjan, inte stasa över vaderna, inte strama över axlarna, inte klia (måste vara 0% ull..)

    Ja och sen ska det vara smickrande för figuren…. min midja gränsar till revbenen och armarna är muskliga som en kulstöterska och långa så jag kan klia mig i knävecken. Lägg till en rygg likt en elitsimmare så inser ni alla att urvalet bland kläder är begränsat 🤣🤣.

    Jeans med normal midja och helt raka samt en långärmad tröja (herr strl M) är nog mina säkra kort.

      Ja alltså vad är grejen med ull. Får eksem i själen bara jag tänker på det.

    Kan räkna dagarna jag gått i klackar på en hand och lär inte börja nu. Tycker inte alls att bekvämt behöver vara lika med fult eller slappt. Går att klä sig snyggt i kläder som också sitter skönt.

      Klackar liksom strumpbyxor, korta tighta kjolar och långa naglar är bara obekväma kvinnofällor som hindrar oss från att att röra sig och agera normalt.

    Jag klär mig alltid bekvämt, kläderna får inte sitta åt någonstans och jag använder enbart skor utan klackar, men snyggt. Enligt mig tar det lika lång tid att klä sig i snygga kläder som i mjukisbyxor och en enkel t-shirt.

    Har små barn hemma och jobbar med små barn. Vet inte när i livet det skulle vara genomförbart att ha klackar ens om jag ville 😅 däremot behöver ju inte bekvämt vara fult.

    Lite lättare för oss män att ”klä upp” oss. Fina byxor tillsammans med en skjorta och eventuellt en kavaj funkar till det mesta. Har vi hittat nått som är snyggt kommer det användas vid många tillfällen. Bekvämt och snyggt.

      Funkar väl på samma sätt för kvinnor. De flesta kvinnor jag känner klär upp sig på liknande vis. Dvs fina byxor med en snygg tröja eller blus till. Och det är nog bara på Instagram som kläder bara kan användas en gång😊

      Eller så är det bara i min krets som ingen klär sig i klänningar som i inlägget 😅

        Jag använder mycket klänning på sommaren. På loppis gör man riktiga fynd, mycket klänningar i omlopp som bara använts några gånger.

          En klänning är ju i och för sig ännu lättare att ta på sig än en byxa och skjorta med kavaj. Och mycket mer bekvämt också 😁

          Tyvärr är ju många som tält o vill man inte ha en trikåklänning fastklistrad mot kroppen så finns det inte många klänningar som sitter snyggt.

        Så jädra dålig kvalité på allt, inte värt pengarna och männen har det mycket enklare

          Vad är dålig kvalitet?

    Förstår inte hur folk orkar klä upp sig och så man gjorde när man var ung med kläder, smink, hår osv. Hur orkar folk när de blir äldre. Efter att jag har duschat och borstat tänderna är jag helt slut.

      Kanske skulle äta nån vitamin.

      Håller med! Jag pallar inte med att klä upp mig och gör det bara vid ett par få tillfällen per år. Jeans och jumpadojjor med någon bekväm tröja eller skjorta har jag på mej på jobbet och när jag inte jobbar så är det typ myskläder som gäller. Våga vägra vara uppklädd till tänderna. Jag gjorde allt det där med klackar, uppklätt, smink och hår när jag var typ 18-28, sen var det bekvämt som gällde. Fast det betyder inte att jag ser ut som en slashas.

      Skämtar du eller blir du på riktigt helt slut av att duscha och borsta tänderna? Sök vård!!

        Lina är ett troll. Mata henne inte.

    Jag ser alltid ut som sju svåra år (enligt mig själv) och orkar inte riktigt bry mig men det beror mest på mitt psykiska mående. För mig är finkläder typ jeans och topp. Klänning använder jag aldrig pga att jag känner mig utklädd då.

    Alltid klackar, bättre och snyggare hållning. Har artros i ena höften och det blir så mycket bättre att gå i klackar för mig. T o m ortopeden sa att han förstod det. Känner mig obekväm i kängor, sneakers osv, får aldrig resten av outfiten att passa ihop av någon anledning . Är ganska kort så kanske därför jag vantrivs då?

    Jeans låter avancerat, jag går i svarta tights sen 2020. Har dock köpt två kjolar och tänker också att -24 ska bli ett mer välklätt år. Vi får väl se hur det blir efter föräldraledigheten.

      Vad har det med saken att göra? När ngn annan kräver du ska klä dig, göra ngt etc.

      Handlar inte inlägget om att man själv vill klä sig, bära ngt etc?

    Har dresscode på jobbet så behöver se ganska proper ut, och har alltid boots med klack. Avis på alla som kan ha tröja på jobbet liksom. Är därför så opepp på att klä upp mig på helgen så när jag är ledig har jag alltid tights o tröja.

    Klär mig oftast fint, gör mig glad.

    Gissar att du menar collegetröjor Camilla, inte collage-tröjor…..:-)

    Alexandra svassar fram på semestern i sköna 30 grader: ” Oh , this is the new me!!”
    Haha sure, vill gärna se henne hemma i vinterkalla Stockholm om några veckor!
    Good luck!
    Nu

    Jag lever i mina träningskläder fast jag har så mycket fint i garderoben…..

    En före detta kollegas sambo KRÄVDE att hon alltid skulle gå runt i klackar.
    Det skulle jag aldrig gå med på. Tycker att det är sjukt obekvämt

      Vad har det med saken att göra? När ngn annan kräver du ska klä dig, göra ngt etc.

      Handlar inte inlägget om att man själv vill klä sig, bära ngt etc?

    Jag tänkte egentligen att jag skulle börja klä mig lite mer classy det här året men så blev det en oväntad ordentlig viktuppgång (eftersom jag blev gravid) så nu får man anpassa sig till det som passar i garderoben. Vägrar köpa gravidkläder förutom lite leggings. Så otroligt ovärt att lägga ut pengar på typ 4 månader när man behöver dem. Förstår det såklart för de som går upp 10-20kg – då går det ju inte att använda lite större grejer i skåpet. Har ärvt några amningslinnen och någon bh och sånt av ex-svägerskan men annars får det gå med det jag har hemma.

    Sen får vi se vad bebisen är för typ. Är det första året som när storasyster var liten så får jag vara glad om jag lyckas duscha var tionde dag.

    Älskar att klä upp mig eller rättare sagt klä mig enlighet med tillfället. Skulle aldrig gå utanför dörren i leggings, pyjamas eller liknande… Det är något människor gör som gett upp på sig själva. Bekvämhet är vår värsta fiende. Min personliga åsikt!
    Varför inte se så fördelaktigt bra som möjligt ut och visa respekt för sig själv och andra?
    Förstår att folk kommer bli sura på min kommentar, men helt ärligt ta det inte personligt – you do you and I do me…

    God Jul!

      Håller med dig. Det är sorgligt med folk som skiter i sig själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.