Bryr ni er om nyår?

Julafton vs nyårsafton: Tror vi allihop hade blivit ledsna av att missa julafton pga sjukdom. Hade vi blivit sjuka på nyårsafton hade jag typ inte brytt mig 😅.

Tycker att nyårsafton är en överskattad kväll. Man bara väntar och väntar. Hur mår ni? Är ni friska eller hänger ni också lite löst? & är det någon här inne som något år missat julafton eller nyårsafton pga sjukdom? // Paula Rosas

Nyårsafton är egentligen precis lika överskattad som midsommarafton, men det är ett tillfälle där man anstränger sig lite extra för att träffas och umgås, så därför är jag inte helt negativt inställd till dessa tillfällen. 
Vi ska åka och fira nyårsafton i Halmstad med min bästa kompis, hennes familj och lite vänner.
Vi hade förmodligen inte åkt ner dit nu, om det bara var vilken helg som helst, men nu när det är nyårsafton så slår vi till, men jag hade varit nöjd med att bara vara hemma och myst i soffan med Sauron och THK.
Kanske kollat film med sambon eller spelat yatzy. 🙂

Några gigantiska nyårsfänz där ute eller är ni mer som jag Paula?

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nej.

    Äsch, jag har firat många nyårsaftnar både i Sverige och utomlands. Många ggr storslaget men nu på äldre dar så bryr jag mig noll. Antingen middag med vänner eller hemma själv.
    Ingen stress för min del. Been there done that.

    Älskar nyår, ialf när man va ung och festa med vänner o käka 3 rätters. Är man singel på äldre dar utan barn inte så kul. För familjer och par sitter hemma. Som med alla storhelger tyvärr. Älskar dock fortfarande nyår.

      Åh jag är anonym under och hade gärna bjudit dig! Vi har barn men har även singlar och någons föräldrar med. Älskar att umgås över generationsgränserna! När barnen somnat blir det fest och disco för dem som inte ska upp med barnen dagen efter. Det bästa av båda världar och alla är välkomna!

        Så trevligt ju, så tycker jag det ska vara! 😊

      Även paren utan barn? Vad tråkigt.

        Då kan man ju umgås med vänner fritt, bland det bästa med att va barnfri.

    Är gift med en man som tar nyår på största allvar! Vi blir 20 personer och det ska lagas 3 rätters med hummer och rådjurssadel. Jag är inte lika ambitiös men hjälper han att fixa lite.

      Så kul ju! 😊

    Väntar och väntar? Känner inte igen mig.
    Har man småbarn så kan nog nyår va tråkigt ja.

    Jag har nog aldrig firat något stort nyår. Jobbade extra på nyår i sena tonåren, sen började jag i vården och jobbade extra nyår då också. På senare år har jag beställt mat, sett en film och sen somnat innan tolv. Längtar mest till första januari så det mentalt blir nerförsbacke igen 😄 gillar nyårsdagen mer än nyårsafton. Nya tag liksom.

    Älskar nyår! Skaldjur, champagne och glada vänner och fest med fyrverkerier! 🍾

    Älskar egentligen att fira nyår och det blir ju verkligen vad man gör det till. Men jobbar inom vården och väljer om möjligt att vara ledig på jul och jobbar nyår numera, med barn känns valet självklart men brukade göra tvärtom tidigare.

    Nej, Nyår har inte varit kul sedan jag var i 20-års åldern och det var fest som gällde.
    Nu är det mer som vilken kväll som helst + fulla grannar som envisas med att skjuta raketer mitt bland husen.

    Tycker om nyår. Anledning till att klä upp sig men inte lämna huset, laga god mat, barnen är uppe lite längre, ser fyrverkerier och sedan somnar vi alla innan 12 😅

    Och tips om någon vill ha en annorlunda julfilm att se: Violent night. Lite för blodig vissa delar för min smak men också rolig och väldigt annorlunda.

    Älskar nyår! 🤩
    Numera är det dessutom en i familjen som fyller år dagen till ära, så dagen är fylld med festligheter och mys ända från morgonen 🥰

    Jag gillar inte nyår, tycker det blir så påtagligt att jag lever ensam den dagen.

      Förstår helt, nyår är ju en så otroligt peppig högtid också där det nya året ska skolas in och oj vad bra det ska bli och fint och lyxigt och många vänner att kramas med osv. Men sen kommer första januari och det är redan glömt. Bara att härda ut kvällen och sen är det iallafall över, för den som inte gillar nyårsafton.

    För mig är det jobbigt. Min ena son har vänner att fira med. Jag och min man har ett par att fira med. Min yngsta son har inga vänner kvar efter lång sjukdom så han sitter ofta hemma själv på nyår och midsommar.

      🥺❤️❤️❤️❤️❤️

        ♥️

      Kan han inte vara med er då?

        Kanske blir lite konstigt, beroende på ålder på sonen och sådär. Men kan ni inte hitta på något annat tillsammans? Måste vara så tråkigt för honom att bli bortvald även av sina föräldrar vid varje högtid, speciellt om det är till förmån för ett annat par? Skillnad alltså om ni alla blir inbjudna till större fester men han tackar nej menar jag.

        Ibland funkar det men inte alltid. Ibland vill vi åka iväg med vänner och bo på hotell. I år har jag bokat ett rum åt honom men sällan han kan vara med. Svår daglig migrän. Han får ofta avboka

        Hans storebror kan inte alltid bjuda med honom då han är bjuden på andras fester. Svårt att få ihop det.

          Oj, låter jobbigt, svårt att komma ur det liksom om han kan behöva avboka både det ni ordnat och det han hade kunnat gjort med vänner. Och självklart svårt för hans bror också att bjuda med. Hoppad han iallafall kan få vara migränfri detta nyår.

            Jo det är lite jobbigt . Han blir glad när vi bjuder in honom. Inte det som är problemet, det är så jobbigt att se honom sakna vänner. Det är så känsligt och smärtsamt. Som mamma går det inte alltid kompensera . Tack för din omtanke 🙏

              Tack för att du delar!
              Finns det några hobbys/intresseföreningar din son skulle kunna engagera sig i och bli del av? Ideellt engagemang? Appar för vänskaper? Jag förstår detta är saker ni såklart tänkt på… men lyfter ändå frågan. Hoppas han hittar Sitt sammanhang. Det finns nog där ute, men med det sagt är det inte alltid lätt att hitta ❤

                Inte just nu. Han är för sjuk, han har ca 25 anfall svår migrän i månaden sedan 7 år tillbaka . Sista året nästa varje dag. Men hans bror är fantastisk och brukar åka hem till honom då och då och bara hänga 🙂 Och trots hans situation är han ofta vid gott mod och ser allt som är bra 🙂. Tack snälla för dina fina ord ♥️

              Nej det går ju inte att kompensera även om man såklart kan göra saker som gör livet generellt lite lättare. Men vänner är ju ändå viktigt. Vet inte om du vill ha råd såklart så bortse från det om inte men kanske ni kan engagera er hela familjen i något intresse eller förening så att ni hittar ett sammanhang och om er son inte alltid kan vara med så kan ni vara där och hålla kontakterna lite varma då att säga? Så att han liksom kommer in i något.

                Han vill gärna engagera sig men det går inte med den värk han har. Just nu ligger fokus på att acceptera att inga mediciner fungerar. Han har fått alla migränmediciner som neurologen kan erbjuda. Han har fått sluta sin drömutbildning pga värken. Ja, vänner är viktigt och det är därför han/jag tycker högtider är jobbiga ibland.

                  Har han röntgat lillhjärnan? Känner till en som hade samma symptom som du beskriver. I flera år. Efter röntgen visade det sig att det var för trångt i kanalerna(?) vid lillhjärnan. Efter en operation är hen nu av med sina smärtor och friskförklarad. Lever igen.

              Ha ha aa typisk svensk mamma. Märkligt att inte bjuda in sitt eget barn på riktigt.

                Men är du på riktigt människa?? Skärp dig för fan!! Hon säger ju själv att hon bokat hotellrum till honom, idiot.

          ❤️

        Funkar inte alltid tyvärr.

      😞❤️

        ♥️

      Min morbror hade en liknande situation, ungkarl med diagnoser och inte så lätt med det sociala, och han var alltid med sin mamma eller med alla oss, inte låter man väl en familjemedlem sitta själv medan man är med vänner? Varför kan inte alla ses och vara lite inkluderande?

        Jag ser att mitt första inlägg går att tolka så som du gjort men min son har det inte som din morbror. Min son är social. Även om han är välkommen till oss så saknar han egna vänner som han förlorat pga sjukdom. Det är jobbigt som mamma att se detta, särskilt vid högtider . Går inte förstå om man inte varit i det.

        Det blir ju svårare om han ofta måste ställa in och kanske ändå inte kan vara med. Är det en sjukdom som är mer ”jämn” kanske man kan styra upp något som är kul för alla, kanske till och med resa bort eller kanske ordna en fest med folk i olika åldrar om man har den typen av umgänge. Men risken finns ju att om man som förälder också alltid tackar nej till att umgås med andra att man blir väldigt ensamma som familj, samtidigt som sonen inte får någon glädje av det heller då han fått ställa in pga dålig. Kanske upplever han också att det känns värre att föräldrarna sitter ensamma pga honom?

        Men annars tror jag faktiskt att någon form av vänner-app skulle kunna funka, är man tydlig med vad man söker finns det ju många där ute i liknande situation, alltså inte just migrän kanske men folk som har förståelse för att man inte kan ses på ett ”vanligt” sätt.

          Allt, precis allt, fruktansvärt som följer med min sons kroniska migrän har både han och vi hans anhöriga fått leva i 7 år.

          Min son har inte problem med att få vänner men han kan aldrig umgås med dom och tillslut rinner relationerna ut i sanden. Han kan knappt umgås med oss i familjen.

          Det är därför storhelger ibland blir väldigt jobbiga.

            ❤️

              ♥️♥️♥️

      Vilken stad bor din son i?

        Vad kommer det sig du frågar det? Bara nyfiken…

          För du visar upp din kommentar på ett ego sätt så man undrar ju och vill kanske hjälpa din son få lite kul.

    Värsta dagen i mitt liv. Går runt i pyjamas med mina föräldrar och lägger mig innan midnatt.

    Hatar nyår trots att jag är i tidiga 20-års åldern. Har autism så har svårt att bilda djupa vänskaper så firar alltid ensam / med mina föräldrar

    Helt ointresserad av julafton.
    Men nyår är speciellt.

    Älskar nyår!! Och har gjort sen jag var typ 16 (är 27 nu). Få klä sig lite extra glittrigt, äta god mat och umgås i gott sällskap 😍

    Nyårsafton är bara en till sån här kväll då jag känner ansvar över att styra upp för familjen (nästan alla är skilda och ”ensamma” på varsitt håll) att alla ska ha nån att umgås med. Men de kan såklart inte alla umgås tillsammans och nån blir därför utanför och besviken alltid. Roligt roligt. Kan gärna hoppa över alla storhelger för min egen skull.

      Sluta styr upp om inte alla kan umgås ihop. Då får de hitta på nåt annat på varsitt håll!

    Tycker nyår är jättejobbigt pga har inte 20 fantastiska vänner att fira med.

      Jag är 30 och har ALDRIG firat en nyårsafton med ett gäng vänner. Inte midsommarafton heller. Har några nära vänner men de är med sina familjer (släkt eller egna barn). Har sjuk ångest varje år. Sitter med mina gamla föräldrar som inte dricker alkohol, äter chips och känner mest för att dagen ska vara över. Det är ju den alltid vilket är ganska trevligt.

    ”Nyårsafton är amatörernas afton”
    – Dean Martin

    God Jul & Gott Nytt År!

      Ha! Älskar Dean Martin 💕

    gillar inte nyår direkt . jag har bara en vanlig mysig dag & kväll med mina barnen (singel och ensamstående) och äter god mat o chips 🤗🎇

      Samma här, somnar oftast innan midnatt med min dotter och vaknar till när det pangas på som mest utanför. Vi brukar laga lite extra god mat, snacks, lite tomtebloss och en långfilm. Alldeles perfekt för oss!

    Bryr mig inte ett skvatt om nyårsfirande. Däremot skulle man ju kunna göra det lite mer meningsfullt genom att tillsammans dela saker som hänt under året och tala om vad man önskar av det nya året, men finmiddag och raketer är jag inte så intresserad av. Går hellre och lägger mig tidigt.

    Nyår är bara ett rent helvete för har djur som är rädda för raketer, egentligen är slutet av den här månaden mest jobbig, längtar nog mest till några efter nyår när man kan slappna av igen.

      Jag tycker raketerna är jobbiga och lider med djuren. Skulle vara max 10 minuter. Sedan är det många som kastar hemska smällar som bara låter bom. Hatar dom. Låter som kriget kommit.

    Får mer klimatångest vid nyår typ. Det behövs en The Greta Reset.

      Ett äckel reset? Aldrig

    I normala fall ja men nu nej en dag i sänder är mer än nog. 😏

    Jag tycker ingen av högtiderna är superviktiga men jag tror att det är för att jag alltid har fina firanden med familjen. Det finns liksom ingen prestationsångest runt helgerna då. Skulle säkert vara annorlunda om jag inte hade en familj. Med familj menar jag hela konkarongen med syskon, deras barn o respekive, mamma, man och egna barn.

    Eftersom vi är så pass många så gör det heller inget om någon väljer att fira med vänner eller själva. Det finns liksom ingen press åt något håll.

    Jag och maken firar gärna in det nya året på tu man hand i vårt hem. Vi brukar köpa hem och laga det godaste vi kan tänka oss och så bara umgås vi hela kvällen.

      Låter helt underbart. Hatar att åka iväg på nyår, kallt och svårt att ta sig hem.🥶

    För mig är nyår totalt ointressant sedan tonårstiden då jag oftast firade med andra. Numera brukar jag köpa hem god mat, frossa i godis och glo på film, men det gör jag varje helg ändå. Nyår för mig handlar mest om att lägga det gångna året bakom mig och gå vidare, brukar göra en ordentlig rensning hemma kring nyår.

    Jag håller med Paula. Nyårsafton är för mig en enda lång väntan på tolvslaget. Därför brukar jag alltid jobba kväll och i år tar jag det ett steg längre och kommer jobba natt. Julafton är mycket viktigare att få vara ledig!

    Varken nyår eller midsommar är högtider jag firar särskilt. Midsommar blev en aldrig inbjuden till något och nyår var alltid att en hängde med annat hundfolk som försökte skydda sina hundar från fyrverkerier. Nyår tappar liksom sitt värde när du får gå in i sovrummet, dra ner persiennerna, släcka och bara försöka härda ut timmarna tills raketerna slutat..
    Sambon älskar fyrverkerier och han vet precis hur mycket av en idiot jag tycker att han är i det avseendet, haha. Nu har vi en hund som är noll rädd för fyrverkerier och tycker mest att ljudet stör honom, så vi är väldigt tacksamma för det. Men sambons föräldrar har en totalt fyrverkerirädd hund som de brukar lämna själv vid tolvslaget för att gå iväg 500 meter och skjuta egna raketer.. Förra året sa jag hur vidrigt det är när folk lämnar rädda djur ensamma vid tolvslaget och de höll med…… Utan minsta reflektion om att de gör så varje år. Eller om de höll med för fridens skull. Tveksamt dock.

    Såååå, nyår är grymt överskattat i min mening. Nu dessutom är jag höggravid med bf precis efter nyår så det känns skönt att det finns noll press eller stress dessa högtidsdagar (jul och nyår).

    Har firat både med vänner, familjen och ensam.Blir dock så sorgsen när ytterligare ett år passerat, och blir ganska gråtmild när klockan slår tolv.

      Ja men eller hur! Det är något lite melankoliskt hur fort tiden går och man tänker på allt som hänt.

    Jag firar aldrig nyår! Inte heller påsk, midsommar, min födelsedag, halloween eller vad nu jag missat att man firar haha! Julafton är det enda jag vill fira …fira? Säger man ”fira julafton” ? Introvert DELUXE och så nöjd med att få slippa fira allt. Tihi!

    Fteeom

    Älskar nyår, bryr mig inte om julen. 😉
    Dock inte speciellt förtjust i stora fester, utan är mer känslan av att ett helt nytt år finns framför en. Lite som att köpa en helt ny almanacka och öppna och börja planera – härlig fräsch känsla.

    Är inte så stort fan av nyår även om jag oftast varit på fester, middagar mm. I år ska jag nog bara vara själv hemma. Vi får se, är bjuden på några saker men vill nog bara vara hemma. Kanske är skillnad om man inte har något val och inga inbjudningar.

    Hej,

    Behöver råd, dejta en kille 3 ggr (var intima 2 ggr) råkade smitta honom med en könssjukdom som jag inte visste om pga. 0 symptom och utöver det ville vi helt olika saker (han vill flytta till Asien permanent) avslutade det, 1 månad senare matchar jag med X och det visar sig de ör nära vänner det kommer dock fram efter 1 månad och X blockerar mig, är det så känsligt för killar? Vi hade inte hunnit vara intima men klickade enligt mig på ett sjukt sett.

      Skulle till öppen spår

    Nyår är min bästa högtid! Intressant att höra att det för så många är tvärt om! Alltid tyckt det är högtidligt och spännande. Inte bundet i religion utan i att fira det som varit och det som kommer – nystart osv. Älskar tolvslaget när det smäller från alla håll och känslan av att vi alla hurrar samtidigt. Älskar att få prata om mål och gångna årets svårigheter med vänner. Älskar att alla är uppklädda och tar det på allvar. Älskar 1a januaris kollektiva baksmälla.

      Men det förutsätter ju att man har vänner att fira med. Det känns som om folk redan har sina gäng när de är i min ålder. Jag och min man firar alltid själva, vi blir inte inbjudna nånstans och har ingen att bjuda hem. Såklart vet jag att det är svårare för den som är helt själv, vi är ju två. Men det svider ändå lite på både nyår och midsommar.

      Fast på nyår kan man ändå hålla sig inne , då blir det inte lika påtagligt som på sommaren då folk sitter i sina trädgårdar och umgås och vi bara sitter själva på balkongen.

    Nyår är verkligen årets mest överskattade högtid. Tråkig afton och man lämnar mysiga julen bakom sig och framför väntar årets tråkigaste månad – januari. Nyår va kul kanske mellan man va 16-25/30. Därefter, not so much. Hade gärna rest bort över nyår och skippat firande helt. Hade jag levt själv hade jag gillat att hantera det som en vanlig ledig helgkväll och inte låtsats om vad det var för dag.

    Skulle säkert tycka nyår var roligare om jag hade haft vänner att fira med. Senaste åren har jag och sambon varit hemma och typ lagat nån extra fin middag och spelat nyårsbingo. Förra året låg jag däckad med feber. Vill mest att kvällen ska vara över så man kan lägga året bakom sig.

    Midsommar är väl ändå beroende av var i landet du bor? I Dalarna är det inte en överskattad helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.