Kalender-recensioner

Kalendergalningen Margareta Grääs, som öppnat 130 av dem i år, frågar nu sina följare om de köpt någon, vilket de i så fal köpt och huruvida de är nöjda eller inte, nu när de öppnat alla luckorna.
Med tanke på att de flesta skriver att de köpt kalendrarna efter att ha sett Margaretas videos om de olika kalendrarna, och således redan visste vad som fanns i luckorna, så är det kanske inte så konstigt att majoriteten är nöjda.
Dock finns det ett par stycken som sticker ut lite extra med negativa recensioner, som exempelvis Rituals olika kalendrar, kalendrar från Skincity och Nivea men det fanns så klart de som var nöjda även med dessa.
Smaken är helt enkelt som baken, men utan Margaretas videos hade kanske fler varit missnöjda?

Hade ni någon kalender? Nöjd? 
Vad finns det för andra, mer hållbara alternativ till dessa kalendrar? Snällkalendern?
Vi fick den här toppenfina kalendrar för 2024 i julklapp av min syrras familj. 🙂

Det kommer ett Öppet Spår, även idag kl 18. 

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    🙈

      Kan inte riktigt ta in siffran 130, en sådan sjuk mängd. Hade varit väldigt avundsjuk som barn ifall det här var ett stående inslag i REA.

      Jag hade ingen kalender i år men suktar alltid efter Novellix-kalendern där man får en novell varje dag. Jättemysig!
      Är även svag för te-kalendrar av olika slag.

      Inom skolvärlden vet jag att Naturhistoriska haft en digital kalender som varit väldigt populär: https://www.nrm.se/skola/forklassrummet/klassrumsmaterial/julkalender2023.9007582.html
      Säkert något som också kan vara populärt hemma. En smart idé och inget som kostar pengar.

        130 x 24 innebär (minst) 3 120 saker…

          Haha givetvis ännu svårare att ta in än siffran 130.
          Befängt är ordet. Lite bitter eftersmak sådär.

            Gud vad det känns som att alla tänker kortsiktigt i dessa frågor? Men det kanske är jag som gör det?

            Jag tror Margaretas kalenderöppningar är jättebra ur konsumtionshänseende? Visst att man kan lista flera negativa aspekter, men jag tror verkligen att nyttan det gör (i vart fall om undvikande av andra indirekta negativa aspekter som alternativa köp istället skulle leda till räknas in i det positiva, vilket de rimligen bör) med råge överväger nackdelarna.

            Jag köper själv inte några skönhetskalendrar men hennes recensioner hjälper ju andra att få en överblick över vilka kalendrar som finns samt att utvärdera innehållet i dessa innan inköp. Jag skulle tro att Margaretas kalenderrecensioner räddar väldigt många personer från att göra misslyckade kalenderköp (och andra skönhetsrelaterade felköp därtill).

              Jag misstänker att fler än Margareta recenserar julkalendrar. Många kalendrar blir det.

                Vet någon om det finns ngn flunsa som recenserar gymkort. Vilket gym är mest prisvärt? Vad får man för pengarna? Margareta eller Bianca kanske kan börja😀 Så kul när man går på gym i början på januari, så många med nyårslöften, de har t o m köpt nya gymkläder. I slutet av januari har det minskats ner med folk till normal nivå, varje år, slår aldrig fel😉

                  Lagt gymkort ligger😀

              Men majoriteten av kalendrarna listar produkterna på förpackningen eller på onlinesidan där de köps. Jag hade förstått argumentet om hon endast öppnade de där innehåll inte framgår innan köp. Men då hade hon inte gjort storkovan på detta.

              Går man in på hennes insta och läser kommentarerna slipper man fortsätta gissa och tro saker.
              Samtliga 750 kommentarer låter på precis samma sätt: ”på grund av dig köpte jag kalendern från….” Eller ”efter att jag såg dig bestämde jag mig för att köpa kalendern från…”

              Tänk om samtliga hade låtit bli att köpa en kalender överhuvudtaget om de inte tittat på en video. Det är 18.000 onödiga saker som inte hade behövt ta upp resurser för att produceras.

                Varför är jag satt på modd?

                  ??

    Nej, ingen julkalender för mig. Tycker inte att det är särskilt roligt att öppna varje dag och lägger hellre pengarna på något jag vet att jag uppskattar.

      Samma här.
      Som barn älskade jag kalendrar och speciellt adventskalendern på TV. Öppna luckor och klistra figurer mm.
      Men att som vuxen, köpa grisen i säcken……
      Inte intresserad alls.
      Unnar mig hellre något fint jag önskat mig.

        Kollar du Grääs kalenderöppningar är det omöjligt att ”köpa grisen i säcken”! Det var ju det hela inlägget handlade om.

          Jag älskade överraskningsmomentet som barn….öppna utan att veta vad som döljer sig.
          Idag är jag inte lika barnsligt förtjust i just det. speciellt inte om det är svindyrt liksom.
          Andra vill veta exakt vad som finns i kalendern och där fyller hon en funktion.
          Helt ok för mig men jag är inte intresserad.

        Känns otroligt onödigt. Gissar att det finns x antal produkter i varje kalender som inte passar eller behövs. Och vilken onödig klimatpåverkan med allt material. Köp det du behöver och gillar. Bara. Tror det blir både bättre och billigare.

      Ja, det är roligare att köpa nåt man verkligen vill ha på rean efter jul.

    Ser inte kommentarerna här ovan pga spelreklam men läste att i Caias kalender fick man iaf en snorkråka😀Att ha i håret..

    Det där är en så vidrig överkonsumtion så det liknar inget annat 😩
    Camilla, varför lägger du ingen syrlig kommentar om Margaretas, i detta fall, sjuka överkonsumtion? Så som du brukar göra med andra personer trots att det ibland inte ens är befogat?

      Hon lottar ut kalendrar och ger bort till kompisar och släkt av det hon inte behåller så just kalendrarna anser jag inte är överkonsumtion. Sen att hon använder orimliga mängder hudvård till vardags är en annan femma

      Jag har tagit upp det tidigare och gör det även i det här inlägget. Jag ber om ursäkt om det inte är tillräckligt syrligt gjort i ditt tycke.

      Så jävla osmakligt

      Ja ja, kändisarnas julklappshögar är värre . Såg några på Instagram.

        Är det lag på hur många julklappar man får köpa?

          Ja, finns EU-lagar som reglerar detta.

          You missed the point

        Köpte Mona något😉 PW brukar gilla att shoppa också.

        Inget att vara svartsjuk över det mesta är gratis och mkt är smaklöst. Tycker också det är lite tacky att man som vuxen har ett behov av att visa upp vad man får i present/julklapp.

      Men det är Grääs jobb. Förstår verkligen inte kritiken mot henne. De som vill köpa kalender kan kolla hennes utvärdering innan köp, som gör att vi konsumenter köper ”rätt” och därmed minskar svinnet eftersom vi får de produkter vi vill ha. Och ja, det finns en hel del som tycker om kalendrar.

        Hahaha hon är någon slags samhällsnyttig konsumentinformation alltså?! 😆

        Ja men hon har ju gett sog själv det jobbet, hon är inte anställd av någon som beordrar henne att testa kalendrar? Så, vad är din poäng, menar du att hon inte kan sluta med det av den anledningen? Folk byter jobb hela tiden.

        Tycker inte det är julkalendrar som är problemet utan hennes hysteriska konsumtion resten av året. Hon gör hauls hela tiden och shoppar för helt sjuka summor. Hon kan omöjligt hinna använda allt hon köper.

    Hade ingen kalender. var lite sugen på Asos, men då de bara skickar med DHL och vårt närmsta ombud ligger en bra bit bort samt är skitkrångligt att ta sig till struntade jag i det.

    Håller med om att 130 kalendrar är oerhört många att öppna, men ser också det positiva i att många genom MG får hjälp att hitta en kalender med innehåll som passar dem.
    För mig behöver inte en adventskalender nödvändigtvis innebära en daglig överraskning, utan ser det mer som ett bra sätt att testa på olika produkter utan att behöva köpa en full size i i direkt.

    Varför fixar hon inte gardinen? Eller är det samma bild som tidigare?

    Jag fick en chokladkalender i present i från Cecilia Nordström Chocolates. Ingen skönhetskalender för mig i år.

    Snällkalendern är ett bra alternativ och en sådan köpte jag även i år.

      Vem bryr sig om hennes gardiner? Nä, tacka vet jag Teskedsgummans julkalender som man fick sätta figurer på😀

      Måste hon ha gardiner?

        Nej men om man ska ha gardiner kan man väl iaf hänga upp dem ordentligt🤣

          Men orka bry sig, alla stör sig inte på såna detaljer 😅

            Nej uppenbarligen inte

    Hade en kalender från Pärlan (kolor). Bästa kalendern jag haft! Gillar bättre ätbara saker i kalendrar. Värsta konsumtionsgrejen är väl ändå julklsppasspel. Skitgrejer som typ ingen vill ha, köpa för köpandets skull.

      Då får man man tänka till lite och köpa saker folk faktiskt använder svårare än så är det inte. Men klart vill man leta fel i allt så…!

        Vad ska det vara för nåt då, en flaska olivolja från delikatessbutiken? Är ingen tråkmåns vanligtvis men har svårt bli exalterad över att skicka runt den typen av present i en timme eller vad det är, kan man inte spela något roligt spel istället om det inte räcker att prata.

      Tycker julklapsspelet är så barnsligt.
      Men fattar såklart man gillar olika.

      Exakt. Det ska passa alla i hela släkten vilket slutar i att det är saker ingen vill ha. Fattar inte att så många håller på med det där spelet.

        I vår släkt får det bara vara vuxna med och vi har lite liknande intressen, så det är kanon. Ofta friluftstema. I år hade vi som regel att grejen var tvungen att vara begagnad. Vi köper inte julklappar till varandra annars, men nu får alla en klapp och är jättenöjda. Så, det är väl därför vi håller på. 🙂

      Jag köpte oxå den. Så god! Men allt tog slut den 14.e för mig! Hahaha kunde inte hålla mig!

        Menar Pärlans kalender då för att förtydliga

      När vi har julklapps-spel brukar jag köpa ätbart. Gärna från butiker som inte säljer enbart traditionell svensk mat. Brukar uppskattas.

    Köpte Rituals kalendrar på megarea och gav bort i julklapp det jag inte var intresserad av 👍😊 Hon blev så glad.

      Hur mycket fick du betala för den? Funderar på att köpa den på rea. Men tyckte inte reapriset var superbra. 🙂

        Bra idé. Januari som är så fattig och trist blir roligare om man öppnar luckorna då istället.

    Jag fick Body shops kalender, den stora, så himla nöjd! Gillade alla produkter och det var stora förpackningar.

    Ännu en grej kapitalismens käftar slukar och spottar ut, i den eviga konsumtionens kretslopp. Proppmätta människor sitter och filmar sig själva öppnandes 130 julkalendrar. Samtiden i ett nötskal.

    Jag köpte Rituals på rea i januari/februari och hade den nu. Köpte även Kusmi tekalender på rean eftersom den höll några år.
    Fick en proseccokalender av sambon, kul!
    Eftersom jag varit sjuk 2 veckor i december återstår en hel del luckor att öppna, förutom på Rituals.

    Funderade på att köpa Body Shops stora kalender på rea men insåg att jag bara villhöver den och att det finns annat jag faktiskt behöver.

    (Sen villhöver jag andra saker också ännu mer som jag då köper…. så det beror nog på hur stark villhöver känslan är)

      Villhöver kan vara det töntigaste ordet. Folk använder det som att dom tror dom överraskar med ett nytt skojigt ord. Får lite rysningar av det.

        Håller med! Tönt-ord.

        Jag tror inte jag överraskar, jag är däremot superskojig.
        Såklart

        Tycker det är ett jättebra ord. Speciellt när man pratar kalendrar och julklappar

        Håller med, order är så överflödigt och töntigt, vi kan väl bara låta Carina Berg ha sina ord ifred, det är bara hon som passar i dom ändå.

    Neeej då hade dom bara kunnat kolla innehållsförteckningen där nästan alla skriver vad som finns i.
    Sluta låssas som att maggisen gör någon, utom företagen en tjänst genom att köpa 130 kalendrar.

      Tack!

      Men verkligen! Och nej INGEN behöver 24 ”random” skönhetsgrejer, inte ens jag som gillar hudvård.

      Eller hur!?!

    Fick en kalender ifrån Rituals av min sambo och blev tyvärr besviken. Bara en massa små provförpackningar av sånt man knappt använder och när man väl fick något större var det produkter för män (väldigt konstigt eftersom majoriteten av de som har en sån kalender är tjejer). Ljusen man får varje advent luktar inte heller särskilt gott.

      Samma här! Hade så höga förväntningar och dyr var den också. Nä det var första och sista gången jag ska önska mig en sådan

    Kom och köp 24 smågrejer varav 20 kommer att ligga i en låda tills de slängs. Endast 1500 kronor. Som hittat. Visst kan man ge bort resten men din systerdotter, även om hon ser glad ut, kanske inte heller kommer att använda en sheet mask med djuransikte, läppstiftet i lila och den lilla hårborsten som funkar bäst på marsvin. Kalendrar som inte är ätbara är värdelösa. Ville jag ändå ha nån? Ja, minst två. By terry & MAC. Tur att jag är föräldraledig och inte har råd för det är ju inte vettigt att lägga såna pengar oavsett om man har dom eller ej.

    Men nu får det väl ändå vara nog på det här tjatet om att hon skulle bidra till att det köps mindre kalendrar? Snacka om att inte förstå sig på marknadsföring. Självklart är hon en spelpjäs i att vuxna kvinnor fått för sig att de behöver tre stycken egna adventskalendrar i kategorin skönhet varje år.

      Och så som hon pumpar ut rabattkoder på saker som bara måste köpas nu nu nu!!! Till och med jag som inte sminkar mig med mer mascara känner att jag kanske ändå behöver tusen penslar och olika puder inne hos henne.

        Vad är skillnaden från att läsa ett vanligt reklamblad? Hon gör precis som vilket företag som helst om du inte inser det

      Ja, jag fattar verkligen inte grejen. Det är så extremt otidsenligt att profitera på slit- och slängkonsumtion på detta sätt. Jag vet inget om vad som händer sen men hur många ”vänner, bekanta och släktingar” kan man ha som förbrukar 130×24 produkter? Även om man skulle Lotta ut 2500 produkter till följare återstår 620 att fördela ut i eget och andras badrumsskåp. Jag har svårt att tro att det hanteras på ett hållbart sätt hela vägen tills alla produkter är använda. Hoppas dock att jag har fel.

    Rituals kalender är den enda jag har haft (förra årets) och den var bra! Jag tyckte om doftljusen och produkterna är ju toppen. Jag brukar inte köpa annat än budget så för mig var det härligt med Rituals handkräm, duscholja, fotsalt och så vidare. Jag har använt allt och de sista produkterna tog slut strax efter sommaren. Så jag var nöjd.

    Nutiden i ett nötskal. Skulle tro att alla hade kommit längre i tankarna än att köpa sånt som inte behöves bara för att de är skoj att öppna ett paket eller lucka på en adventskalender? Bara för man har råd betyder det väl inte att man måste köpa allehanda ting som nån marknadsför?

    Jag fick Body Shops lilla kalender. Det var väldigt snällt av givaren men jag personligen skulle inte köpa det igen. Massa produkter som jag inte kommer använda och en hel del har jag därför givit bort. Jag köper hellre specifikt det jag vill ha än köper en kalender och blir dränkt random småpryttlar varav hälften är grejer jag inte vill ha.

    Jag köpte den stora från Glowid och är jättenöjd. Enbart fullstorlekar och jag ser det som att jag sparar pengar (girl math absolut) eftersom värdet var betydligt högre än priset, och det är produkter jag ändå hade köpt under det kommande året. Jag skulle inte köpa en kalender där man får en massa miniprodukter eller saker som riskerar att hamna i papperskorgen, så på det sättet tycker jag det är bra att det finns videos som Margaretas som man kan se innan köp. Tycker dock att hon köphetsar alldeles för mycket, och tror att hennes kalendervideos lett till fler onödiga köp än tvärtom (alla kalenderköp är onödiga men ja)

    Köpte mig en snällkalender för 79 kronor där 50 kronor per såld kalender går direkt till Friends arbete mot mobbning. ❤️❤️❤️

    Köpte faktiskt Lumenes adventskalender i år på Black Friday-rean, just efter att Maggan sa att den var bra för priset. Känner inte för att lägga så mycket på en kalender just eftersom det är så individuellt vad man gillar, så det här var perfekt för mig. Kollade dock inte på hela videon utan enbart sammanfattningen för att inte bli för spoilad. 🙂

    Min make köpte Meds julkalender till mig. Jag hade inte läst spoilers om innehållet men enligt recensioner så verkade den vara bra. Hade nämnt i förbifarten att jag tyckte att den var bra, men kände mig lite osäker på om jag skulle köpa den själv. Var förvånad när maken gav mig kalendern/necessären den 1:a december. Enligt mitt tycke var den mycket bra! Kommer använda majoriteten av produkterna. Tycker det var en bra blandning av produkter, vissa fullstora och vissa mindre/resestorlek.

      Tyckte också om den! Och necessären är så härlig 🥰

    Min enda kalender sedan flera år är den som barnen fixar, dvs årskalender med 12 foton på dem i olika åldrar. Underbar!

    Köpte Niveas och Clarins kalendrar. Tror faktiskt jag kommer att använda 90% av innehållet. Visste vad de innehöll när jag köpte dem. Clarins kalender fick jag dels bra rabatt på och även produkter på köpet så den var ett superfynd. Niveas innehöll tre produkter från deras Q10-serie som jag ändå tänkt prova. Bara de produkterna motsvarade priset på kalendern. Jag är störtnöjd!

    Köpte YES-styles kalender med koreanskt smink/ hudvård. Bara fullsize-produkter och SÅ nöjd!

    Ingen kalender för mig, tycker det är sjukt ovärt, köper hellre det jag behöver när jag behöver det istället för att få en massa skit jag ändå inte använder.

    Jag önskar mig enbart en husvårdskalender i julklapp (gör mycket research innan så att det blir en med rätt typ av produkter) och brukar använda allt. Reser mycket i jobbet och tycker att det är kul att testa nya saker – så för mig är upplägget perfekt.

    Hade rituals och var /är så nöjd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.