Att vara utan längtan

Idag är första dagen på vårterminen. Även om termometern visar -12 och jag sitter här på ett café med grönt ingefära-te och jobbar i tjockstickad tröja så är det början. Ner med pannan i allt det nya och när vi tittar upp kanske dikena kryllar av krokus.
Det är en speciell känsla att vara utan längtan. För om jag ska vara ärlig vill jag inte vara någon annanstans än här prick just nu. Den första dagen, ren och blank. Det är då man byter nummer, skriver rubrik, drar penseln på en vägg och tittar in i de där ögonen på en nyfödd. Så nytt, spännande, rent. Men ändå bekant på något vis. // Elsa Billgren

Det är en speciell känsla att vara utan längtan, skriver Elsa. 
Kan ni identifiera er med den? Jag både kan och kan inte, på en och samma gång. Jag vet inte om jag någonsin varit utan längtan. Jag trodde inte det, men ju mer jag älskar det jag gör, ju mer älskar där jag befinner mig i denna stund, desto mindre längtan efter annat finns där.

Tänk att vara helt utan längtan. Det måste vara en frihet, men på samma gång, är man då inte rädd för att bli uttråkad? Eller är det när man blir nöjd eller uttråkad som längtan väx till liv igen?
Det låter mer som någonting jag skulle vilja ha. Att våga längta, samtidigt som man är helt i nuet och njuter av det man gör. DET skulle jag vilja gå en kurs i. Tror ni de har någonting sådant på Bara Vara? Vågar man be om en rabattkod?

22 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja, det kallas för mindfulness.

    Jag längtar ofta utomlands. Till solen, till havet, till salta bad och frihet. Jag reser 2-3 gånger per år och har varken tid eller råd med mer. Grekland är min ständiga längtan.

      Längtan betyder mycket för mej. Längtan att träffa en vän att fika med
      Att våren och värmen kommer
      Att gosa med en kattunge
      Att se en film man varit nyfiken på. 😊🥰

      Oj, du kunde vara jag. Längtar hela tiden.

    Ska bli spännande att se hur mycket hon skriver om praktiken och hur det går.

      Vad studerar hon? 😌

        Är hon influenser och fött barn – säkerligen barnmorska tills dom inser att det är en specialistutbildning med många år i skolan och arbetslivserfarenhet innan man får jobba med att föda barn.

        Verkar vara nån typ av praktikplats hon fått genom kontakter, hon kom ju inte in på utbildningen när hon sökte. Var nån som frågade hur upplägget såg ut, om det var betalt etc. men det svarade hon inte på.

          Sen var det nån i kommentarsfältet som svarade att det var vanligt att man gjorde praktik som man sen kunde använda för att öka chanserna att komma in på utbildning. Och att hon gissade att det var det som det handlade om. Hade koll för att hennes man jobbade i branschen (och hade kanske gjort på det sättet, minns inte exakt).

            Konstigt om hon isf skriver Mitt nya jobb! Hon fick det att låta så permanent, att hon ska ingå i Sofie Krunegårds team. Jaja.

    Jag tänker att det ena inte utesluter det andra.
    Att det går att känna att man är på rättplats just för stunden och att man har det bra precis nu, men ändå samtidigt kunna se fram emot (längta) till något som skall komma.

    Må vara starten på vårterminen men vintern har ju just börjat och ska stanna ett bra tag till.

      Glädjedödare

    Får ibland den där intensiva känslan av att vara utan längtan, är väl samma som känslan av lycka. Lite mer kortare perioder. Sen den där känslan av att nöjd i sin vardag, och i den ingår ju just att längta efter och se fram emot saker men kanske inte sådär att det måste hända NU utan bara som en bonus på ett redan bra liv. Har befunnit mig där i några år nu och det är väldigt skönt men som någon skrev, att längta kan ju vara vara förändring, förbättring, utmaningar så inget fel med känslan av att längta bort eller vilja ha förändring heller.

    Jag längtar tills middagen är klar, och tills jag fyllt upp badkaret med bubblor och kan krypa ner med en bra bok.

    Kan ju vara jobbigt att längta men också vara lite härligt. Tror det är viktigt att längta ibland.

    Känns som att de flesta inlägg avslutas med frågor till publiken nu för tiden? Ska kommentarsfältet var grejen med BB?

      Ja, och dessvärre är det så mycket bråk, trista och ibland elaka kommentarer. Detta skulle kunna vara en så härlig samtalsplats!

    Just nu längtar jag så otroligt mycket till sommaren 🙂 värmen, ljuset, de gröna bladen, blommorna, att kunna ta ett bad i sjön etc 🙂

    Jag längtar sällan efter något.

    Haha, Elsas ”morgonpromenad till jobbet”. Hon är så barnslig.

      Hon är ett barn som leker vuxen i en vuxen kropp. Pontus måste ju natta henne varje kväll enligt nån podd eller blogginlägg. Det är hennes vilja som gäller om husfriden ska behållas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.