Nellie Berntsson sågar preventivmedels-app

Bildkälla: Nellie Berntsson Instastory

När Nellie Berntsson blev gravid så skrev jag ett inlägg där jag lite undrade hur planeringen av graviditeten gått till, men tanke på hur hårt Nellie gått åt en kvinna som köpt en häst av Nellie, och som tyckte att det var under all kritik att planera så dåligt när man håller på med hästar. Du kan läsa det inlägget här.
Nu visar det sig att graviditeten inte alls var planerad och att Nellie använde sig av en app efter att hon slutat med p-piller, som enligt Nellie uppenbart inte fungerade.

Finns det några andra appar som gör detta, bortsett från Natural Cycles?
De appar jag hittar när jag söker är alla ”fertilitetsappar” som ska hjälpa dig bli gravid, men ingenting annat.

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Upprepar mig som en papegoja här, men önskar att hon också ville dela med sig av anledningen till att hon ska ta ut sina bröstimplantat i år? Jag tror att hon som influenser kan hjälpa unga tjejer som vill förstora brösten utan att tänka på konsekvenserna.

   Vad är din fråga?

    Vad är detta med att folk sätter frågetecken efter en mening som inte är en fråga?

     Kanske en felskrivning. Är det något du hänger upp dig på?

      Ja, jag hakar upp mig eftersom jag försöker förstå vad frågan är.

      Har väldigt svårt att tro att så många råkar få dit ett frågetecken istället för en punkt. Jag tror helt enkelt att de inte har lärt sig skillnaden mellan våra olika skiljetecken. Synd tycker jag.

       Är det verkligen, på fullaste allvar omöjligt att förstå andemeningen i mitt inlägg? Det är för mig mer oroande än min felaktiga mening.

       Herregud.

       Tillägg:
       Jag är …. trumvirvel … författare! Har 21 böcker utgivna av stora förlag (dvs ingen egenutgivning) och samtliga finns på landets bibliotek. Flera av dem har fått 5 av 5 möjliga poäng av Bibliotekstjänsts petiga lektörer. Ingen har fått under 3. Så … tja, jag kanske uttrycker mig mer i talspråksform på forum som detta. Hade gärna lagt ett ? efter även den meningen…. Här. Inte i ett bokmanus.

       Just sayin’.

        Vilka böcker har du skrivit?

         Jag tänker inte outa mig själv så det vill jag inte berätta.

          Så du ljuger alltså eftersom du inte kan bevisa att det du säger är sant.

           Herregud. Ljuger du? Som skriver under ”anonym ”?

           Jag har skrivit under mitt namn på andra forum innan jag lärde mig hur det leder till personangrepp på ett sätt jag aldrig behövt uppleva som anonym. Aldrig mer!

        Det tror jag faktiskt inte ett skit på. Inte att du skriver böckerna själv. Du kommer möjligtvis på historier (uppenbarligen!), men du skriver dem inte.

         Jisses! Jag har skrivit alla mina böcker själv till 100% – jag skulle aldrig låta någon annan ens peta i mina varumärken! Att du inbillar dig att jag fabulerar får stå för dig. Tänker du så om alla författare? Så märkligt och så bittert.

          Och som författare tycker du att det är helt ok att skriva lite hipp som happ på vissa ställen? Du har alltså olika sätt att skriva? Ett sätt som är rätt och ett sätt där du skriver fel? Märkligt.

           Haha men gud! Jag skriver myndighetsbeslut i mitt arbete men inte fan är det språket jag använder som anonym på ett skvallerforum? Det är inte särskilt svårt att förstå, väl?

           Märkligt att inte förstå att människor skriver olika beroende på vilken situation de befinner sig i. Stor skillnad på hur man skriver i ett jobbsammanhang, i en skvallerblogg eller ett sms. Mycket konstigt att du inte upptäckt det ännu!

          Samma anonym som du svarade här.

          Nej, författare brukar kunna skriva svenska så naturligtvis tänker jag inte så om alla författare. Även när de skriver lite vardagliga texter. Något slarvfel här och där slinker såklart igenom men ytterst sällan regelrätta fel. Aldrig så många fel i rad som du lyckades producera.

          Ja, att jag är helt säker på att du ljuger står definitivt för mig. Vem annars?

           Då du tydligen är en hejare på svenska språket får du gärna redovisa alla felen du hittat i hennes inlägg!

        Vilo bara säga att jag är helt på din sida här. Tycker att vi borde kunna vara mer avslappnade i såna här forum. Det är ju ingen uppsats som skrivs

        Tack….. Jag är svensklärare och skriver talspråk i forum. Så länge man förstår vad som står ser jag ingen anledning till att hacka på någons språk.

         Kan dessutom tillägga att det ingår i svenskämnet att kunna anpassa sig beroende på syfte, mottagare etc. Att skriva på samma sätt i en text till exempelvis en politiker som i ett forum är ju inte direkt ”anpassat till mottagare”. Förståeligt att författaren ovan skriver ”slarvigare” här än i sina böcker.

        Oavsett böcker så förstod man. Vet inte hur mycket tydligare det kunde bli.

        Synd du inte vill outa dig, hade nog blivit spännande frågor här.

       Sandy Bee är ytterligare en i frågetecken branschen🙄 Även hon omnämns som författare.

    Anledningen till att hon väljer att ta ut sina bröstimplantat! Det är min fråga.

    ???????.

     Låt mig hjälpa dig lite på traven

     ”_Vad är_ anledningen till att hon tar ut sina implantat?”

      Stort tack för hjälpen!

       Du hade också kunnat skriva precis som du gjorde men utan att avsluta med frågetecken. Det ena är en önskan och det andra är en fråga. Man får lära sig skillnaden i skolan.

       /Annan anonym

        Se mitt längre svar här ovan. Mvh Valentina, författare med högsta betyg i svenska även i skolan.

         Nej, jag tror helt enkelt inte på att någon medvetet väljer att skriva så fel som du gör i dina korta kommentarer här.

         Känns lite sorgligt att du har ett behov att skryta, Valentina.

          Ja, jättelarvigt av mig, jag kände mig nog lite kränkt tror jag. Ber om ursäkt och kryper tillbaka in i min håla…. Nä, allvar så var det töntigt gjort av mig. Så lättstött brukar jag inte vara – hoppas jag! Over and out.

           Tycker alla som svarar dig är töntiga! Grymt jobbat att ha så många böcker utgivna 🌸! Förstår man inte vad du skriver pga ett frågetecken har man djupare problem 😂

         Hahahahahahaha. Hur kommer det sig då att du inte kan skriva ordentliga meningar?

         ÄVEN i skolan? Var får man annars betyg?

          Av Bibliotekstjänst till exempel 🙄

        Satan vad jobbiga ni är. Förstår 100% att folk vill vara anonyma, både de som skriver normala kommentarer (för skriver man något som skapar en reaktion hos någon får man höra det i alla andra inlägg) och ni bittra personer som bara är här för att ni älskar att vara spydiga.

        Va ärligt haha va spelar det för roll. Soc några timmar till.

      Snälla som om ni inte förstår vad hon menar, jäkla larv

       Det är inte ett jäkla larv. Man kan inte skriva lite som man vill. Det handlar inte om att man inte förstår, det handlar om det svenska språket.

        Viktigare än att råka skriva frågetecken på fel ställe är att kunna bete sig. Spelar ingen roll hur duktig du är på att stava om du inte har empati. Översitteri kommer man inte långt med.

        Lugna ner dig, det är kommentarsfältet på en blogg, inte en C-uppsats.

        Är det här nästa försök att få en person att avstå från ett alias så att vi alla är anonyma här?

        Beter du dig såhär även när folk skriver slarvigt/talspråk på sms?

      VILKEN

   Vart har Nellie skrivit om detta?

    *Var..

    På sin instagramstory, om planer för 2024. Jag tyckte det var modigt av henne.

     Och hon svarade i samma story på varför. Att hon inte längre gillade stora bröst och att det var opraktiskt. Kommer inte ihåg exakta ord men något i den stilen.

   Men alltså du behöver ju en hobby så du slutar sitta och fundera över varför en människa du inte ens känner vill ta ut sina implantat.

   Det har hon väl svarat på.

   De blev större under graviditeten/efter graviditeten och de är i vägen.

  Antagligen menar hon att hon använt någon av alla appar som ska hjälpa en att lära sig och följa sin cykel, vilket betyder att man antingen använder den för att man vill bli gravid eller för att man försöker undvika en graviditet. Kunna sin egna cykel är a och o oavsett om man planerar att skaffa barn eller ej och inte använder andra preventivmedel. Apparna fungerar ju åt båda hållen. Personligen hade jag aldrig förlitat mig helt på en app om jag absolut INTE ville ha barn. Antingen använder man appar för att planera en graviditet eller så gör man som mig och använder appen för att man ej vill gå på preventivmedel men blir jag gravid så gör det inget. Händer det så händer det. Då är det välkommet. Förlita sig helt på en app innan man vet hur ens cykel fungerar och samtidigt försöker undvika en graviditet är aldrig 100%

   Precis, det är inget för nån som verkligen inte vill bli gravid.

   Verkligen. Använde NC för att bli gravid men blev förvånad att den visade ”gröna”/ej fertila dagar redan första månaden. När jag sedan fick positivt ägglossningstest så skrevs de tidigare gröna dagarna över och blev röda.. inte att lita på som preventivmedel.. åtminstone inte i början innan appen känner cykeln.

    Det är för att man inte kan veta när och om man har ägglossning i förväg, bara efteråt. Det kan vara olika från månad till månad när den inträffar.

  Ot… Gabjossan gråter för att hon har mycket jobb, måste handla present och ta ut massa sopor. Hjälper inte Adidasmannen hemma?

   Fråga henne.

   Hon skrev samma sak på Instagram typ förra veckan men enligt bloggen hade hon varit hemma och chillat. Verkar som att det svajar mellan dem, eller så vill hon bara skapa klick och drama.

    Hon verkar uppleva sig själv som någon med många bollar i luften och ett fartfyllt liv. Det sa hon när hon hade ett samarbete med Hello fresh nyligen. Hon har väl två barn som går i skola/förskola samt är hos sin pappa 50% av tiden. Hon och ”mannen” verkar vara hemma med bebisen hela dagarna. Klart det blir tufft om man plötsligt måste ut och köpa present.

     😂

     Dör 😂😂😂

     Miss delulu..

     Att va flunsa är inte lätt. Man blir heeeeelt verklighetsfrånvänd.

     Och hon har ju just varit och vilat upp sig från sin fruktansvärda arbetsbörda, druckit drinks i Stockholm med sin bästis.

      Nu kommer jag bli påhoppad, men vad hade hon och bästis på sig??! Om de satt klädda så i hotellbaren hade jag som kund (Clarion) inte varit nöjd med samarbetet. Förlåt, men det såg ut de raggade ”kunder”. Varför måste man som gift trebarnsmamma exponera tuttarna hela tiden??!

   Hon skriver ju att hon har pms, samt tappade sitt smink i golvet så mycket gick sönder. Legit to me

    Det har hon väl inte alla dagar i månaden?

   Adidaskläder = Tenstakostym😉

    Och vad har du för stil? Bombarjacka, boots o snaggat hår?

     Och du röstar vänster … 🥱
     Vakna!

     Snaggat hår🤔

   Vad för typ av liv lever Influencers?

   De lever på att filma och fota diverse skitprodukter där allt är ”fantastiskt”. Ena veckan är det ACO, andra veckan Filorga och tredje veckan ett samarbete med Skincity, Lyko eller liknande. Det som inte inkluderas är att de regelbundet sprutar in fillers i tårdikena, botox i arga rynkan och div hudbehandlingar i försök att slipa ner alla porer. För vem vill ha synliga porer?!

   Vidare skall det fettsugas, pumpas silikon i brösten, ta bort valkar, spruta in fett i stjärten och operera näsa/haka/läppar.

   Vardagen är fylld med behandlingar, eller förlåt, ”jobb” som inkluderar manikyr, pedikyr, hämta ut paket, sminka sig i en timme, fota sig med produkterna, ”svara på mail”, scrolla instagram/ tt/ snap + div sociala medieappar. Hämta barn och ta hand om dem. Wow, oj vad jobbigt det är att vara influencer med ett sponsrat liv! 😴

   Och nej, jag är inte avundsjuk på det sponsrade livet de lever, det problematiska är att de målar upp det så ambitiöst och att det är så jobbigt! Allt är jobbigt, men att sprida skeva ideal för ungdomar är inte jobbigt.. allt för bekräftelse.

   Dom problemen hade jag gärna bytt till.

  Tidigare har hon väl sagt att det var planerat?

   Nej det har hon aldrig sagt men alltid sagt hon vill vara ung mamma. Dock att barnet ej var planerat just då.

  Att sluta med p-piller innebär stora förändringar för hormonerna. Det tar ett tag för kroppen att hamna rätt igen efter det och man kan inte förvänta sig att någon app ger absoluta sanningar om ens cykel under den tiden (eller någonsin – som någon skriver ovan krävs att man själv har koll på sin kropp. Algoritmerna ger inte alla svar).

  Älskar camilla hamids fina slickepottar.

   Kanske lite off topic men har nån varit på hennes ställe? Är det värt ett besök?

    Aldrig suttit där pga litet och mycket folk men det jag köpt med hem har varit gott! Alla cookies och kladdkakan! Vid jul hade de även mjuk pepparkaka med kola och frosting som också var god. Bra kundbemötande när det blivit fel också! Kort svar: ja, värt att besöka

     Så det blir fel?

      Alla verksamheter som involverar människor kommer någon gång göra fel. Det är oundvikligt.

    Nej inte varit där . Men kan tänka mej att det mesta är jättegott. Såg ett recept av henne sockerkaka med kanelbullesmak. Den ska jag baka.

     Gör det, den är supergod!

  Allt klagande på dessa appar och p-datorer…

  Vid korrekt användning så är dom väldigt säkra. Men många vet inte ens vad som menas med korrekt användning.

  Jag har använt i över 10 år utan problem.
  Och då kan jag också säga att jag blivit planerat gravid 4 gånger. 2 missfall och 2 barn.
  Har även 3 vänner som aldrig blivit oplanerat gravida, men planerat gravida med p-dator.

   Det stämmer ju inte alls det du skriver. Apparna har ett av de högsta Pearl Index av alla metoder, högre än avbrutet samlag till och med, även vid perfekt användning.

    Men hallå du kan ju inte bara komma in med fakta så där

    Kalendermetod generellt har det, Men Natural Cycles specifikt ligger väl rätt bra till. Alltså inte enbart baserat på vad NC själva påstår, utan även när oberoende instanser (som Läkemedelsverket) räknat på statistiken för NC. Enligt Läkemedelverkets utredning så hade NC vid typisk användning en felfrekvens på 6.9% och 1% vid perfekt användning. Vilket är snarlikgt många vanliga preventivmedel som anses relativt säkra.

  Någon här som besökt hennes stall eller provridit ngn häst?

  FLO funkar both ways.

  Med tanke på att NC inte får kallas för preventivmedel så har jag svårt att se att andra aktörer på marknaden får göra det? Dvs om man använder app som preventivmedel så har man inte läst på tillräckligt.

  Kindara är en sån app, liknande NaturalCycles.

  NC bör kombineras med avbrutet samlag, oavsett gröna dagar. Funkat bra för oss i 2 år. Fattar inte hur folk tänker om de ”fullbordar” samlag utan hormonella preventivmedel eller kondom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *