Popcornsallad?

Bildkälla: Instagram @todayfood

På fredag: Är det internationella popcorn dagen. Jag personligen är inte speciellt förtjust i popcorn. Föredrar chips med dipp. Men du kanske äääälskar popcorn? & du kanske vill spexa till dina popcorn dagen till ära? // Paula Rosas

Det är tydligen den internationella popcorndagen på fredag och för att ära denna högtid så bjuder Paula Rosas på ett fantastiskt recept på en popcorn-sallad, signerad Food Networks Molly Yeh.
Enligt henne och Metro Mode ska kombinationen av popcorn, majonnäs, gräddfil och grönsaker bjuda på en riktig smakupplevelse, och blir du sugen själv så kommer receptet här:

Du behöver:

50 g Popcornkärnor
Olja till popcornen!
Popcornkrydda med ostsmak
1 dl Majonnäs
0,5 dl Gräddfil
2 msk Äppelcidervinäger
1 msk Socker
2 tsk Dijonsenap
1 st Schalottenlök, tunt skivad
300 g Sockerärtor, skär bort ändarna och dela i småbitar,
200 g Riven morot
Flingsalt och svartpeppar.
200 g Selleri, hackad. (Spara selleribladen)
1 knippe vattenkrasse.

Gör så här:

Poppa popcornen enligt instruktionerna.
När de är färdiga och fortfarande varma passar du på att krydda efter smak med din popcornkrydda. Ställ åt sidan och låt svalna.

Mixa ihop majonnäs, gräddfil, äppelcidervinäger, socker och dijonsenap i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Hacka och blanda i schalottenlöken, smaka av med salt och peppar. Rör ner sockerärtorna, morötterna och den hackade sellerin, mixa ordentligt!

Blanda i dina poppade popcorn.
Toppa med hackad vattenkrasse och några selleriblad! Servera direkt!

Recept: Food Network 

Är dagens middag spikad nu då? 🙂

38 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nä fy vad äckligt det lät🙁

    Kan vi prata om Sandra Beijers obehagliga kommentarsfält och hennes obehagliga sätt att välja ut vad som släpps igenom? Jag förstår inte hur hon kan tillåta att folk blir påhoppade på det sättet. Men antar att hon släpper igenom det hon vet genererar mest kommentarer och bryr sig egentligen inte om vad folk skriver.

      Vad skriver folk?

      Fattar inte grejen med att följa henne hon verkar så oskön.

      Håller med, det är riktiga mobbarfasoner. Sandra väljer vad som släpps igenom och hon har valt att släppa igenom dussintals elaka påhopp på skav-Hanna. Alla svar säger dessutom exakt samma sak så det är inte 60 nya perspektiv liksom. Det blir en tävling i ven som kan vara mest elak.
      Håller absolut inte med Hanna i sakfrågan men det är inte okej att låta någon bli så påhoppad oavsett.

        Ny lägstanivå för ”påhopp”? Hanna är en anonym figur på internet och det är andra anonyma som säger emot henne. Vad är grejen med att alla måste hålla med och stryka medhårs hela tiden?

          Det är väl ändå en himla skillnad på att inte hålla med och att låta ett stort antal människor vara elaka…

            Men det går inte att hoppa på någon som man inte vet vem det är. Hur elakt du än skriver så är det ju inte riktat mot någon person eftersom ingen vet vem Hanna är. Ny lägstanivå för ”snöflinga” om man tar åt sig av elakheter i ett anonymt kommentarsfält.

              Det är ju inte sant. Om det inte är Sandra själv som skrev Hanna-kommentaren för att få engagemang så är det en riktig person som kommer läsa alla elaka svar.

                Om man skriver något som folk inte håller med om kanske man får ta att man får mothugg? Sen blir det kanske lite ketchupeffekt när kommentarer godkänns i sjok men annars blir det ju en jäkla massa arbete med att sitta och filtrera kommentarer en och en

        Håller med. Varför gör hon så. Ganska omoget och jag blir förvånad.
        Ang popcorn har inte ätit på åratal.
        Men är goda med smörsmak i micron.

    Sandra gillar när det blir så, framför allt att andra går in och försvarar henne med näbbar och klor. Då känner hon att det rättfärdigar vad hon gjort och fått kritik för, att det är ok att hon gör som hon gör. Sandra tror ju alltid att hon står över regler och sånt som vanligt folk tänker på eftersom hon har pengar.

      Regler mot att flyga till Mauritius?

        😂

      Vad svamlar du om? Den här människan klagade på Sandra för att dom flugit till Mauritius. ”Rättfärdigar”? Vad är det för regler hon har överträtt? Det är inte förbjudet att flyga. Och ”hon har pengar”? Vilket trams, jag har också flugit och tänker fortsätta med det, trots att jag har mindre pengar än Sandra.

    För några år sen gjorde jag popcorn-fisk på ”Internationella popcorn-dagen”. Blandade popcorn med lite smält smör, ost och kryddor. Sen la jag det på fisk och gratinerade i ugnen. Barnen tyckte inte att det var jättegott men roligt. 😊

    Vilka syftar Gonzanellie på i sina stories?

      Är det inte det historia som Camilla valt att inte skriva om. Brodern till en känd person och hans trassliga liv som pågår i realtid.

        Kan du ge lite mer ledtrådar

          Brodern till en flunsa som gillar spöken?

          Gå till TikTok eller Flashb.

        Det är sån jävla grisigt att jag inte ens vet var jag ska börja.

          Börja någonstans, vi är nyfikna😀

            Jag ska prata med min chefredaktör när jag är på redaktionen idag, om vad jag får skriva och inte… Förutsättningarna har ju ändrats de senaste dagarna…

              Snälla, skriv inte. Det är tragik och låt myndigheterna reda upp det. Personerna kommer bara att fortsätta så länge de får sändningstid och tjänar pengar på det. Låg det bara dö ut.

                Håller inte med! Fram med skiten så de som grisar får stå tillsvars.

                  Fast stå till svars för sociala myndigheter och domstolar.

                  Eftersom ett oskyldigt litet barn blivit spelbricka i det hela känns det som något som inte bör skrivas om på fler ställen än det redan görs.

      Nån som vet vilket land hon exonph-Nessa kommer ifrån?

    Älskar cheddar popcorn 😍

      ja dom är godast:)

    Skivade morötter med Estrellas holidaydipp😀

      Skivade?

        Skurna då, du vet vad jag menar.

    Det blir ett nej från mig. Att blanda runt popcorn med dressing låter inte som en bra idé direkt. De lär ju bli slemmiga och blöta dirkekt. Hua.

    Tack men nej tack

    Isabella Meisners nya projekt- en kickstarter kampanj för att ta fram trosor. Förstår inte varför man skall köpa dem såvida man inte är hennes fan? Hela försäljningsargumentet är typ ”backa mig”, kvinnligt entreprenörskap etc. Så är det merch eller en produkt som jag dom konsument behöver och kommer att vilja använda.

    Inte skriver väl Paula att det är en riktig smakupplevelse? Hon skriver ju att hon inte tycker om popcorn…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.