Pengaregn över Kenza och Matilda Djerf

Bildkälla: STELLA PICTURES

Expressen har skrivit en artikel om de i Sverige under 40 som tjänar absolut bäst. 
På listan återfinns influencerna Kenza Zouiten Subosic, 32 och Matilda Djerf, 26 som tog ut 7,3 miljoner kronor respektive 7,7 miljoner kronor i lön förra året.
Kenza tog även en utdelning på dryga 27 miljoner kronor, som hon bland annat köpte och renoverade ett lantställe för, men hon köpte även en lägenhet i Vasastan till sin mamma.
Matilda har, tillsammans med sin sambo, investerat i ett sommarhus i Göteborgs skärgård för 23 miljoner kronor.
Ka-ching!

Någon mer som nynnar Petters låt ”Det går bra nu” i huvudet? 

 

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är inte klädsamt att vara missunnsam, men tusan vilken galen värld när människor kan tjäna så mycket pengar på så ovettiga saker…

   Som folk som spelar hockey och fotboll….

    Touché!

    Precis. Skillnaden är att när män skapar content* för män (ja nu generaliserar jag) så är det liksom viktigt och på riktigt.

    *snubbar som spelar hockey för män som tittar på hockey

     Fast är det inte lite skillnad på talang här. Att i ena fallet vara tränat hårt och lyckats hamna i topp på en sport och att i det andra vara bra på att influera och uppmana till konsumtion?

      Bara att starta en youtube kanal så får du ser hur enkelt det är! 😄 Ganska mycket jobb än som syns. Klart det krävs talang och tid och tjäna dessa summor annars skulle typ alla göra det. Sluta förminska dessa kreativa kvinnor trots allt är du här och läser.

       De flesta företag på denna jord säljer något om du tänker efter…. och anlitar konsulter för att sälja mer.

    De blir ju åtminstone svettiga😉

    Verkligen där snackar vi galna pengar, sportnördar går det bort!!

    De lönerna är ju inte heller rimliga.

    Hockeyproffs är förmodligen inte heller på någons lista över ”människor som gjort vettiga saker för världen och därför gjort sig förtjänt av orimligt höga löner”.

     Bra vettigare än flunsorna iaf. Bättre föredöme för ens barn, vill du att ditt barn ska spela hockey el bli flunsa🤔

      Nej fy inget av det! 😥 förstå vilken press att hela tiden vara bäst eller värst. Hela tiden söka folks uppmärksamhet för att sälja eller fortfarande vara aktuell för företag. Botox o allt annat jävelskap som det innebär för flunsorna. Tror inte det är särskilt vettigt ”yrke”. Eller hockey där du bör vara på topp jämt. Ganska lätt o bara byta ut dig när du inte presterar som de tycker.

    Alltså att idrott bidrar enormt mycket till samhället spelar ingen roll i det här resonemanget eller?

     På vilket sätt? Bra att folk idrottar, men har svårt att tro att det bidrar till så mycket?

      På vilket sätt? Barnen lär sig ta hänsyn till varandra i laget, håller de borta från att hitta på sattyg. Matcher ibland tidigt på söndagar så de kan inte ut och härja sent kvällen innan. För att inte prata om hur viktigt det är för kroppen att röra på sig, både fysiskt och psykiskt. Men visst, man kan ju sitta vid datorn 24/7 och svulla chips och cola om man hellre vill det.

       Vad det var svart eller vitt. Hockeyproffs eller unge som sitter o svullar chips😅 my good.

        Man kan sälja knark också, glömde.

       Ja jag skrev ju att det är bra att idrotta. Men tycker inte att det bidrar till så mycket mer än så (till samhället alltså), än att det är bra att idrotta.

        Du kanske har missat att många människor går och tittar på fotboll och hockey t ex. Heja Hammarby 💚

         Ja men att folk går och kollar på idrott tycker inte jag räknas som något som bidrar till samhället. Det kostar bara samhället mycket pengar och vi betalar en massa pengar i skatt etc. För att vad? Lära ut unga att det är viktigt att vara bäst och vinna? Ganska skevt enligt mig. Skulle hellre betala pengar till någon som lär ut barnen att odla tex. Sparka boll kan dom ändå, utan att behöva tävla om vem som är bäst och istället bara ha roligt.
         Men som jag sa, jätte bra att folk idrottar.

   Håller med, vill inte vara missunnsam men jag har inte haft råd att ens köpa ett nytt plagg till mig själv på över ett år. Så att se dessa siffror svider lite /ensamstående mamma som kämpar

    Jaha, nu blev man moddad också… why camilla????

   Vettigaste inlägget på väldigt länge. Tack, det finns hopp om mänskligheten.

   Hurra 🙌😍 vilken jäkla utdelning på 27 miljoner. Kan inget annat än gratulera. Men om jag inte legat under en sten de senaste hundra åren. Vad har Kenza gjort för att bli så framgångsrik? Hon har haft ett klädmärke som gått i konkurs, va? Sedan har hon ett hår/klet o smörj märke som icke gått så bra det heller? Vad gör denna kvinna så stenrik? Är det socialamedier hon tjänar mest på? Har hon någon youtube kanal? Mathilda djerf har ju ett mäkta framgångsrikt företag som säljer kläder. Inkluderande av olika storlekar osv. Jada bada. Men den där Kenza undrar jag så över?🧐🤔

  Kul! De har ju verkligen åstadkommit detta på egen hand!

  😍

   De säljer sig till reklam, men ok.

  OT: Läst Love is Blind artikeln på expressen? Inte sett något inlägg om det. Ett par dagar gammal nu men krönikan var ganska rolig.

   (nu menar jag krönikan där killarna ifrågasattes 😀 )

   Nej inte läst

   Men gud starta en flashbackyråd ist, så less på att läsa om LIB överallt här i kommentarena

   Shit vad kul, heja dem! 💪

  OT: det verkar som Forni fortfarande umgås med Mattias Trotzig… verkar som de har helt dodgat Linn Herbertsson som verkar ha gift sig och fått barn med en annan… någon som vet lite mer vad som hände mellan Linn och resten?

   Dasha hänger också med han ofta, gärna själv också

    Med han?

  Och ändå har Kenza renoverat sommarhuset med spons

   Olika falla ödets lott

   Det är ju en form av ”lön”. Win-win för båda.

   Skulle jag också gjort om jag hade haft möjlighet! Bara för att man har massa pengar behöver man väl inte vara osmart.

   Som du skulle tacka nej till gratis oavsett plånbok! Folk här alltså! 😂

  Hur kan Kenza tjäna så mycket pengar? På vad??

   Reklam? Sammarbeten?

    Jo men utdelning på 27!!! Miljoner? Inte omsättning utan tagit UT så mycket.

     Det är första gången någonsin hon tagit utdelning från sitt bolag.

     Sedan hon startade för snart 20 år sedan. Så det känns rimligt. 🙂

     Tänk hur länge hon hållt på så finns det nog en hel del pengar i företagen.

     Jo låter sjukt men har man många följare så kan man få rätt saftiga summor..

   Tycker hon är otroligt oengagerat och dålig influenser. Tar lite stagade outfitsfoton ibland och några samarbeten framför spegel som agenturen fixar åt henne. Men hon säger själv det är lätta pengar, så ja 😂

   Som andra sagt, det är en utdelning som enligt henne själv är första gången hon tagit en stor utdelning utöver lön. Hon är, vad? 32 typ? Hållt på sen hon har var 16 år ungefär. Även om hon inte tjänade de stora summorna då, så började hon ändå dra in pengar då. Så drygt 15 år som hon varit aktiv och relativt stor som influencer. 27 miljoner ÄR mycket pengar, jättemycket pengar. Men i sammanhanget, en av Sveriges största influencers, så är det mer förståeligt att ta ut 27 miljoner eftr 15 år med deet jämfört med om hon stadigt tog ut 27 miljoner eller omrking de summorna.

   På sitt face

  OT!! Men!! Alltså det enda jag önskar mig den här veckan är att någon summerar Chrippa / Linnea / Julia / Jockeboi-grejen på ett superbegripligt där det som sker nu även sätts in i typ en backstory om varje person och deras relationer med varandra!! Känner att jag fattar INGENTING och att om någon förklarar konflikten och allting som sker nu skulle jag vara OTROLIGT tacksam

   Hon sa i podden att hon icke kommer prata om dessa personer.

   Min sammanfattning: 3 människor som behöver hjälp. Asap.

   Jaaa detta är överallt men hänger inte med alls? Linnea är väl on-off flickvännen som Chrippa har barn med, eller? Vem är Julia? Vad händer?

    Chrippa har ett barn med julia. Han lämnade henne för linnea. Han gick tillbaka till julia för att sedan gå tillbaka till Linnea igen. Och det ser ut som att han misshandlat Linnea.
    Men någon får rätta mig om jag har fel.

   Varför vill du veta det? Det är bara misär och åter misär.

  Men kul. Skulle gärna tjäna så mycket, men jag är förskollärare så det lär ju inte direkt hända till nästa löning 😂

   Du är ju den som tar hand om Kenzas barn så att hon kan föda fler barn, göra fler samarbeten och tjäna ännu mer pengar 🙂

   Haha, ja jag kan väl mest tycka det är lite kul med det fönster dessa människor skapar där jag kan få en glimt av lyx. Blev sjuk som tonåring och är sjukpensionär och innan jag tänker lyx för egen del skulle pengar hjälpa att äta rätt mat som minskar sjukdom, samt göra behandlingar som hjälper på just mina sjukdomar tex lymfmassage eller vad det heter. Livet är fantastiskt, men just pengar är ju något som skapar gränser för så många. Om jag får drömma så skulle jag med pengar äta mer sallader, gå på någon medicinsk yoga i grupp för att få träffa människor någon gång 🥰, köpa sån filt med infraröd värme som ska vara bra för mig.
   Samtidigt stör det mig inte att titta på dessa människor som har. Någonstans inom mig bor det ändå någon liten flicka som drömmer om pärlörhängen och porlande dryck i vackert glas. Och även om just jag inte har, så blir jag ändå glad av att se när andra har.

    Du är iallafall rik på fina personlighetsdrag, att kunna unna andra det man själv inte har är något av det finaste som finns hos en människa. Hejja dig!

  Vad att kvinnor kan lyckas idag. Sen betalar de ju skatt också på det de tagit ut i utdelning så det blir en bra slant in till staten 👍🏻

  Heja dom!
  Härligt med kvinnor på listan!

  Matilda Djerf reklammarkerar aldrig sina inlägg… tröttsamt

  De har ju bara tjänat pengar på sitt utseende?

   Det funkar fint när de är unga, så passa på att ta ut pengar nu
   När du blir äldre minskar intresset från de flesta håll
   Visst har man kvar sin skönhet, fast det ungdomliga utseendet försvinner och du kan vli osynlig(de upplever många medelålders kvinnor ) dagligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.