För eller emot asmr?

ASMR – ljudporr för den som uppskattar sådant. 
Våra sociala medier är knökfulla av videos där ljudet står i fokus, och det ska vara mer än over the top, if tou know what I menar!

I Bisses video – som bara råkar bli exemplet på någonting som är överallt – prasslas det med emballaget och klappras på alla förpackningar med de långa naglarna och det här ger mig klåda på trumhinnorna! 
Jag hade en omröstning på Instagram om just ASMR och huruvida man vill ha bort det helt eller inte kan få NOG av det!

Finns det ett namn på att må psykiskt och fysiskt dåligt av sättet sådant här ljud publiceras?
Asmr-fobi får det heta annars.

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Mysigt ljud ju! 😍😄

      Ja och bra hudvård hon köper. C vitamin i kräm har gjort min hy mjukare och lite mer skinande.

      Sjukt irriterande ju.

        Helt fruktansvärt, sådant är ofta som naglar mot en griffeltavla i mina öron. Måste stänga av ljudet direkt för att inte hjärnan ska typ implodera.

          Och allt smaskande osv, får typ bokstavligen ångest och vill kräkas av sådana ljud på film. Tänker närmast aldrig på människors är-ljud i verkliga livet, om det inte råkar låta extremt vid något tillfälle, förstås.

            Ät-ljud*

    Nej usch! Stör mig även orimligt mycket på alla som filmar när dom ska provsmaka något dom bakat/lagat och gungar/nickar med huvudet för att visa att det var gott. Lägg av.

      Det är det nya nom-nom 🤣

      Håller med om detta!!! Som att man inte skulle fatta att man efter avklarad matlagning ska stoppa det lagade i munnen. :p

      Blir så äcklad över att behöva se andra äta? Hahaha ba snälla GE FAN BARA

    Avskyr skiten

    Tror ordet du letar efter är misofoni.

    Kollade mycket på asmr för många år sen när jag led av mycket ångest, så detta var en bra påminnelse, ska nog testa det igen. Dock behöver man ju inte hitta ”sin grej”, finns ju så mycket olika typer av asmr (sen fattar jag såklart att det inte är för alla)

      Oj menar att man behöver hitta sin grej* 😅

      Japp, jag älskar också asmr, men inte något frenetiskt jäkla knapprande. Mjuka röster t.ex. är mer min grej.

        Samma här, är också mer för när de pratar än när de håller på med olika föremål.

        Samma här också. Kan inte med att lyssna på mic scratching, tapping och såntdär ”fast and agressive” alls, men mjukt prat med lite mysigare ljud osv älskar jag.

    När mössen springer i väggarna är asmr för mig.

    En gång sprang det runt ett helt luciatåg av möss i taket.

    Men vad pysslar hon med haha? Hade hellre haft nån bra låt i bakgrunden än att lyssna på folks vidriga naglar

    Mitt barn som växt upp under den värsta bommen av sociala medier trodde ett tag att det var sådär man skulle göra innan man öppnar en produkt. Alltså att knacka med naglarna. Det var först när hon reflekterade att vi inte gör det som hon fattade att man gör inte så IRL. Så sen slapp vi knackande i oboy-förpackningen vid frukostbordet.

      Herre Gud…..

    Nope. Det är som alla mukbangs med sushi och uppskruvat ljud där alla låter exakt likadant när de tuggat i sig den fantasaaaastiska sushin. Eller de som lagar mat och skruvar upp så när de skivar ett bröd låter det som de använder motorsåg.

      Måste dra med kniven över mitt nybakade surdegsbröd så man höööör vilken knaprig skorpa det blev!!!

    HATAR det där jäkla klapprandet med naglarna.

    Älskar asmr!!! Men verkligen inte alla. Jag gillar långsamma, någon som viskar lite och knackar mer långsamt än fort om ni förstår haha. Däremot hatar jag såkallade ”Close-up mouth sounds” inom asmr. Usch, det är bara obehagligt. Otroligt avslappnande annars och lyssnade mycket innan jag skulle sova förr. Sen fick vi barn så nu dånar white noise i rummet istället. Undrade först hur jag skulle kunna sova med det men konstigt nog har jag nu svårt att sova när det är helt tyst.

    Stör mig ännu mer på influencers som ska vifta med produkten framför ansiktet, alltså vicka den lite fram och tillbaka.

    Min dotter (nu 25) har lyssnat på ASMR sedan hon var barn. Kom på det själv & lyssnat på folk med härliga röster, tanter som packat upp matvaror eller suttit & lekt med porslin bland annat. Hon säger att det är så mysigt. Ibland lyssnar hon & killen på barnsagor innan de ska somna. Önskar att jag var mer som henne, en riktig mysnjutare.

      Minns också från när jag var yngre att jag typ kunde tycka att någons röst var väldigt mysigt att lyssna på, fast jag förstod inte att det var ”asmr”, så blev så glad när jag senare insåg att det fanns massa sånt på youtube.

    Jag har nu fått en ny pet-hate känner jag, klapprandet… blää. Men så avskyr jag långa naglar som syns i bild, när folk inte kan hålla saker normalt för att naglarna liksom tvingar fingrarna att böjas bakåt. När folk som gör naglar fotar handen som håller ett nagellack på ett onaturligt sätt så att alla naglarna ska synas. Usch alltså, kräks. Har fobi för långa naglar, både att se och att känna dem på fingrarna.

    Vidrigt ju.

    MOT. Tycker att det där nagelknackandet, prasslet osv är fruktansvärt obehagligt. Jag blir arg av de ljuden.

    Vet någon hur det kommer sig att vissa tycker att det är mysigt och vissa mår dåligt av samma sorts ljud?

      Misofoni är förenklat överkänslighet mot vissa ljud. Jag blir också arg av vissa ljud, t.ex. ljudet av någon som snorar. Även sörplande och konstanta harklingar får mig att se rött. Önskar att jag inte reagerade så och visar det så klart inte.

        Visste inte att det fanns ett ord för det tack för informationen. Det är hemskt och trist att uppleva, men jag känner mig ändå lite lättad nu att det inte bara är jag. Har försökt förklara för andra hur jobbiga vissa ljud är men de förstår inte.

    Älskar asmr men hatar att Bisses jävla händer och naglar är med i ALLA hennes stories. Slutade följa för jag pallade inte det mer. Blir typ äcklad på ett märkligt sätt.

    Älskar asmr av EN specifik person och enbart henne. Spyr av smask ljud och alla andra som håller på med det smaskar ju värre en grisar liksom

      Till Tanden.

    Det kan ju bero på att man vill visa hur just den nagellacksfärgen ser ut.

    Bara så löjligt med tio steg, tio! Tänk att folk går på det där och slänger ut pengar på tio produkter…

    Älskar ASMR. Med det sagt inte all typ av ASMR. Lugna ljud, typ borste på mikrofon (låter som havet), mjukt klapprande på saker osv. Hjälper jättebra när man ska sova eller har ångest eller både och samtidigt.

    Jag har mycket ångest och älskar asmr, men bara en typ. Pimple popping! Hur många timmar jag har spenderat med att titta på människor som får sina finnar klämda är orimligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.