Gulligt eller gränslöst?

Vi var i Heron city på nyårsafton och bowlade. Efter fick barnen välja 3 saker var att göra i spelhallen. Min son på snart 6år tyckte att ”den här ser kul ut”. Jag sa det, att denna är för mindre barn, du kommer inte alls tycka den är kul. Efter en lång diskussion sa jag: men okej du bestämmer. Och det slutade såhär: // Sanna Guidetti

Sanna Guidetti har postat en pixlad film på sin son som sitter i en karusell för mindre barn.
Han gråter och är frustrerad och man hör i filmen hur Sanna skrattar. Sonen är så arg och förudmjukad att han säger att han ska ”skalla” sin mamma sen.
Är det gulligt eller gränslöst att posta en film på ett barn i ett så här, ändå rätt utsatt läge där han är upprörd och skäms över att sitta i en sån karusell.

Jag tycker inte det är gulligt.
Jag tycker det känns lite småförnedrande att som förälder posta ett sådant här inlägg på mitt barn, men så lever jag heller inte i en ”content farm”. Jag anar att svaren kommer skilja sig beroende på om den utfrågade föräldern är influencer eller ej.
Jag tror vi kommer få två ganska tydliga grupper, där den ena tycker att ”SJÄLVKLART är det gulligt och ingen skada skedd” medan den andra står fast i att det är gränslöst till 100% och synd om barnet.

Var står du i det här specifika fallet?
Och är du som svarar ”influencer” eller ”vanlis”?

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Inte okej.

   Jag skulle lyfta upp barnet och ta ett snack om att så där säger man inte. Vad händer om barnet säger, el ännu värre gör så mot sina kamrater. Uppfostran kallas det för, tyvärr inte alla föräldrar som kan hantera det. Och nej, inte gulligt el roligt alls.

   Hon är ju helt bränd i skallen. Och undra var sonen har fått sitt vokabulär ifrån 🙄 Stackars barn.

    Många frågetecken här.
    Skrattar åt barnet OCH filmar när han är ledsen OCH lägger upp det??!
    Inte ok någonstans. Fy farao vad respektlöst och ego beteende.
    Vilket hån att bli filmad samtidigt 🤯

     Tyvärr många gör sånt

  Inte okej. Fick ont i magen både av att hon filmar han i den situationen där han uppenbart inte vill vara där och att han uttrycker att han ska skalla sin mamma. Alltså va. Man blir inte ens chockad längre. Också att präktiga Michaela Forni kommenterar ”SKRIKER”. Skriker åt vad? Suck.

   Det känns ju lite random. Hon som ska vara så korrekt.

  UNDRAR vart han plockat upp det…

  Sanna tycker väl det är gulligt att han låter som sin pappa, och reagerar troligtvis inte då hon väl vant sig att leva med någon som har en allmänt känd aggresiv framtoning.

   Blir ju SÅ fel när det känns gulligt med ett litet barn som hotar och slåss. De kan ju inte göra någon större skada. Sen blir de äldre och det är inte gulligt längre. Sen blir det farligt på riktigt. Någonstans måste man sätta gränsen och lika bra att göra det direkt. Sen kanske en del blir aggressiva ändå men hade seriöst blivit orolig om det var mitt barn, varför de hotar med våld, var de lärt dig uttrycket osv.

  Gränslöst. Har heller aldrig förstått mig på föräldrar som skrattar åt sina barn när de gör bort sig – barn har ingen självdistans och förstår varken sarkasm eller ironi. Trösta och förklara istället varför det inte är hela världen men skratta för f*n inte åt ditt barn när hen är ledsen. Jag skrattar knappt åt min hund när hon gör bort sig/har på sig kläder eftersom man ser att hon skäms.

   Håller helt med. Min dotter som är 5 år är jättekänslig för sådant och har (tyvärr) väldigt höga krav på sig själv. Jag skulle verkligen skada hela hennes person och väsen om jag skrattade åt henne, filmade osv.

   Jag är ingen influencer, och delar bara foton och filmer på barnen med släkten, men jag frågar ALLTID om jag får fota, filma samt dela de sakerna.

   Enig med dig F. Idag vet vi så mycket mer om hur barn fungerar och hur man kan bemöta och prata med dom i olika situationer istället för som i gamla dagar där man enligt många kunde skämma bort barn med ”för mycket närhet” etc. Som förälder kommer man inte lyckas alla gånger, vilket bara är mänskligt, men som i detta fall skratta åt, filma och lägga upp på sociala medier, jag blir genuint ledsen över hur man som förälder tänker.

   Min pappa filmade mej när jag var barn vi var ute på hösten och jag fick massa löv i ansiktet. Han skrattade och jag grät och kommer ihåg hur förnedrad jag kände mej.

    Jag fastnade i en barngunga enbart iförd ett par trosor och ville ha hjälp att komma loss när jag var runt sju år. Innan jag fick hjälp fotade min mamma mig och alla i familjen skrattade. Jag var jättearg och kände mig otroligt förnedrad. Än idag mår jag otroligt dåligt när jag ser bilden i fotoalbumet eller om min familj pratar om det ”roliga” minnet.

     Herregud Anonym som fastnade i gungan! Usch det måste ha satt sina spår! Ta bort den bilden ur fotoalbumet nästa gång så slipper du se (och att andra ska se) ❤️‍🩹

   Och inte när de är arga heller.

   Eller när föräldrar skrattar/skämtar när deras barn gråter för att de tycker det är jobbigt att bli lämnade i förskolan. Typ: Men X, haha, du är ju här varje dag, varje gråter du? och ler världens mest nonchalanta leende trots att barnet är ledset. Hur svårt ska det vara att bara bekräfta barnens känslor och inte göra narr av hen?

    Fast det är väl skillnad på att spela ner en situation istället för att elda på barnets reaktion.

     Fast på sätt och vis eldar man ju på reaktionen då man inte bekräftar barnet utan snarare agerar som att de känslorna barnet visar inte är viktiga. Kul att som litet barn söka tröst och bara få höra att man tramsar som är ledsen. 🙄 Precis som i klippet alltså även det som händer i klippet är väldigt extremt.

     Man ska bekräfta sitt barns känslor, inte spela ner dem eller skratta åt dem. Det betyder inte att man behöver göra ledsen min och trösta som om ungen håller på att dö, men man ska bekräfta i form av ”jag förstår att du är ledsen, jag kommer också sakna dig, men vi ses ju lite senare” och sen avleda i form av ”men jag är säker på att du kommer ha det jättekul med X idag, vad ska ni leka?”.
     Om jag var ledsen skulle jag inte vilja att min sambo skrattar åt mig för att han tycker att jag överdriver.

      Oj, en till F! Det är inte jag som är F (10.24) utan de ovanstående F, haha. Det stämmer, bekräfta och visst kan man säga något uppmuntrande om man känner att det passar. Men jag tycker inte heller att man ska slänga ur sig något glatt bara för att. Många förskoleanställda håller på likadant, de kan liksom inte tolerera att ett barn är ledsen vid lämning, det är någon dum prestigegrej.

  Influensers som mestadels umgås med influensers verkar inte ha några gränser.

  OT men tv4’s – sanningen… herregud vilket skit. Kunde de Inte hitta sämre skådespelare? Tom Hedda s är kass.

   Hedda är likadan i allt hon gör tycker jag… samma ansiktsuttryck, beteende och skådespeleri

   Jag tycker den serien är riktigt bra ☺️

    Ja jag gillar den med!! Men kan hålla med om skådespeleriet

    Jag gillar den också 🙂

   Platta karaktärer, uselt manus i både dialogen och helheten. Stör ihjäl mig på att de facetimear och säger ”om inte annat ses vi till sommaren” (rimligt när man är systrar som verkar ha hygglig kontakt att de inte ska höras på en årstid…) och dagen efter står hon utanför dörren (varför ringer hon inte innan???).
   Älskar annars Kajsa Ernst men det här är för dåligt, och är hon dubbad till skånska för det låter inte som att det är hon som talar?

    Exakt! Så många dumma saker och sidospår om inte tillförde någonting. Ändå var jag tvungen att kolla klart 🙈😂
    Värst av allt vad skådespelerskan som spelade Hillevi. Jag skämdes.

  Jag hade inte velat att någon postade en film på mig när jag var ledsen och frustrerad. Inspelad medan den som filmar skrattar åt mig istället för att hjälpa till. Det är ju ett annat sätt att ställa frågan.

  Hon borde ju hunnit tänka efter om hon skulle posta detta el inte. Hon är otrevlig mot sin man oxå , senaste avsnittet i podden

  Det är helt sjukt att viljan att publicera ett sånt klipp på sociala medier för att skapa content, likes och engagemang är högre än att ta hand om barnet som går igenom något jobbigt (jo, känslan av besvikelse och ”det blev inte som jag tänkt” är en jobbig känsla för ett barn).

  Avgå alla!

  Om mitt barn hotade mig med våld skulle jag genast avbryta vad det än är för aktivitet vi höll på med och i stället ha en allvarlig diskussion om hot och våld. Det är fullständigt oacceptabelt oavsett ålder och måste tas på allvar från första stund om man ska få bukt med beteendet.

   Kanske istället ska grunna på varför barnet hotar med våld. Kan ju bero på hur barnet blir bemött i en utsatt situation (barnet är ledset men möts av hånskratt och en mamma som filmar honom i en utsatt situation istället för att ta hand om barnet och det jobbiga barnet går igenom).

   När det gäller små barn som agerar på ett visst sätt så finns det ofta ett behov bakom som inte tillgodoses.

    Det ena utesluter väl inte det andra? Efteråt bör man såklart ta dig en rejäl funderare på varför situationen spårade ur på det sättet. Men lika bra att ta tag i beteendet direkt, inte bra att få in vanan att vilja ta till våld om något går fel, alltså som förälder kan man ju bemöta på rätt sätt men man är ju inte där hela tiden. Men ja, skrattar man åt barnet så kommer de såklart reagera på något sätt och inte bra om de reagerar med att bli tysta heller.

   Det är ju mamman som gör fel! Inte barnet. Barnet kan inte hantera sina känslor när han hånas och blir utskrattad och filmad. Det är mamman som behöver en allvarlig diskussion om hennes beteende som leder fram till detta.

    Det ena utesluter inte det andra, oavsett orsak så kan man inte acceptera eller vifta bort beteendet. Ett barn som slår andra på t ex dagis eller skola kan vara offer för något men är samtidigt också förövare och ingen behöver ta det beteendet.

   Det ligger väl tvärtom ganska nära till hands för barn att hota om våld. De har ju inte så mycket annat att komma med. Sen måste man såklart förklara att man inte får hota eller använda våld men det är inte så konstigt att det är dit barn går när de är arga.

    Det är väldigt konstigt och totalt oacceptabelt! Välfungerande barn hotar inte med våld.

    Min fyraåring hotar med följande när hen blir arg
    -Du får inte gå på mitt kalas
    -Jag gillar inte dig mer
    -Jag kommer inte rita en teckning åt dig
    -Du är en bajskorv

    Min sjuåring hotar med
    -Då kommer jag vara på mitt rum hela dagen
    -Jag kommer inte äta middag med er utan äta själv på mitt rum
    -Nu går jag till en kompis och jag kommer inte komma hem när ni ringer och säger att jag måste

   Mamman står och skrattar åt honom och filmar. Hur hamnar någon skuld på barnet här?

    Skuld? Det handlar väl om att det är fullständigt oacceptabelt beteende av båda? Att hota med våld är inte acceptabelt.

  Sannna har ju pratat om att ett barn kan tänkas ha en diagnos så kanske förklarar lite.

  Däremot att publicera

   Det är självklart inte barnets fel. Men man står ju inte och skrattar, då pratar man med barnet om att det inte är okej att säga en sån sak. Någonstans har han ju snappat upp det.

   Sanna Guidetti är väl inte känd för att va en bra och härlig person? Detta förvånar mig noll. Men aj vad ont i magen man fick av den videon. Vad sägs om att lära sin son en läxa UTANFÖR sociala medier.

   Däremot att publicera OCH hånskratta..

   Barn med diagnoser behöver väldigt tydliga gränser för att må bra. Att stå och skratta istället för att förklara att hota med våld är oacceptabelt är absurt.

   Både hon och hennes man verkar även dom ha diagnoser så att nåt barn ärver en diagnos skulle inte vara konstigt.

  Det är något grovt fel på vissa föräldrar i dagens samhälle. De måste lära sig gränssättning.

   Sjukt taskigt att skratta åt honom när han dessutom sitter fast och inte kan gå av. Är väl bättre att visa sitt barn att ibland blir det tokigt och man får göra fel t ex välja fel aktivitet.

   Det där hotet däremot. Låter riktigt riktigt riktigt illa. Pappas attityd utan tvekan. Hemskt. Att ett litet barn ska tro det där är normalt.

    Det är faderns attityd sonen tar efter. Gudetti har stora aggressionsproblem och våldsattityd och visar troligen dessa sidor i hemmet mot barnen och Sanna. Ingen har ju nån aning om vad som kan ske bakom stängda dörrar hemma hos folk

  Jag får ont i magen varje gång jag ser en video på sociala medier där föräldrar filmar sina barn när dem är arga, ledsna, rädda eller på annat vis utsatta. Både utifrån att jag tycker det är helt orimligt att som första reaktion filma sitt barn när den uppenbart behöver sin förälders stöd (särskilt hemskt när föräldern skapat känslan hos barnet ex. skrämmer dem för att filma reaktionen). Samt utifrån att det väljer att lägga ut det på sociala medier för att folk ska skratta åt och håna barnets utsatthet.

  Sedan att en 6-åring reagerar med ”Jag ska skalla dig” är i mina öron inget gulligt utan illavarslande och något som föräldrarna borde fundera på hur de ska bemöta så barnet får möjlighet att lära sig hur han ska hantera sina känslor.

   Nja alltså ganska vanligt att barn hotar med att slåss och att en sexåring i ”lilla tonåren” gör det är inte direkt illavarslande om det sker i en situation där han dessutom känner sig trängd och är arg. Sedan måste man såklart ta en diskussion med barnet om hur man beter sig och vägleda dem i att hantera sina känslor trots man blir arg, men man behöver inte få panik över att ett litet barn hotar med våld.

    Det är inte normalt för en 6 åring att hota med våld. Vad får du det ifrån. Det är fullständigt oacceptabelt och inget man ska acceptera. I mina barns skola kopplas rektorn in i den typen av situationer och de skulle aldrig någonsin accepteras som normalt.

  Inte okej alls. Gräsligt beteende. Märkligt att fler verkar reagera på vad barnet säger än hur mamman beter sig.

   Sjukt att jättemånga skrattar så de gråter osv bland kommentarerna.

    Det är ju faktiskt rätt oroväckande, både mammans beteende och barnet, och att folk inte bara tycker det är helt ok utan även roligt. Man behöver ju inte skriva något alls om man inte känner för att ta diskussionen.

    Undras om de skrattar om t ex 10 år om de blir skallade av honom på riktigt då🤔 Inte lika kul då kanske..

  SJUKT!

  Dom flesta i kommentarsfältet hos Sanna gapskrattar så dom kiknar iaf

   Man börjar ju undra hur träliga liv folk verkligen har! 😄

    I influencerbubblan vågar ingen ställa sig på tvären hos de populära…

     Ser att Bisse är inne och fjäskar, inte förvånad 🙄

  Det är verkligen inte okej!

  Jag reagerar starkt och markerar tydligt att det inte är okej när dottern på 3 år säger ”dumma dig” när hon inte får som hon vill, hade hon sagt att hon ska skulle skalla mig när hon är 6 år, oj oj oj!

   Men hur är det det största problemet här? Jag fattar inte fokuset. Hon skrattar åt sitt ledsna barn och filmar det och publicerar det. Men du fokuserar på vad barnet säger?

    Att ett barn säger så 8ch mamman inte korrigerar barnet utan skrattar är väl uoprlrande om något?

    ALLT kring händelsen är fel, allt från vad barnet säger till mammans reaktion, till att hon lägger upp det så att folk ska ta del av detta. Allt.

  Intressant att det nästan bara verkar vara andra flunsor som tycker detta är jätteroligt. Forni, Bisse, donya hosseini, rosanna Charles är några av de namn jag ser som ”skriker ” ”har aldrig skrattat så mycket”
  Frågan är om man blir gränslös av att vara influenser eller är det gränslösa människor som blir influensers?

   …/ Jag gissar på båda. Patetiskt är vad jag kallar detta. Hur fasen är dagens influensers funtade? Bör dom ens vara föräldrar? Varför ska ALLT filmas. Sååå glad att mina barn är födda innan allt skit började med sociala medier.

  Fattar verkligen inte på vilket sätt detta skulle vara roligt? Alla skrattemojis och folk som ”skriker” av skratt och ”roligaste jag sett på länge”. Hur fan kan man tycka det är roligt? Och att ens barn ens säger ngt som ”jag ska skalla dig”…. Och det tycker man är helt OK? Å andra sidan är jag ingen desperat flunsa som jagar content och likes så kanske förklarar saken 🤷🏻‍♀️

  Tycker det är så intressant att Sanna bestämde sig för att sluta visa sina barn men samtidigt tycker det är en kanonbra idé att lägga ut sånt här, dessutom rätt ofta? Det är ju värre än att visa ansiktet? Sett flera gånger när barnen är arga och hon lägger ut, blurrat, och menar att det då är noll skada skedd.

   Ja barnen verkar ju absolut ha ett hett temperament eller är alla barn sådär? Är ju värre att filma och lägga ut när de är helt galna av ilska än att visa ansiktet på foton kan man tycka.

   hur gamla är barnen

   Håller med, videos på barnen är i sårbara situationer är enligt mig så mycket värre än still bilder.

  Så här, jag är ju också förälder, och det ÄR kul när barnen får stora reaktioner för ”små” händelser. Det finns väl typ tre olika nivåer på det hela för mig, en när jag berättar för mamman vad som hänt ”x lackade totalt för jag knöt hans skor, när han frågade mig om jag skulle knyta hans skor”, en där jag delar i familjegruppen, typ ”x blir helt extatisk av att han fick paketet russin!!!” (delar ju nästan aldrig där när det är negativa känslor, men ska inte låtsas som att det aldrig händer), och tredje som jag lägger upp själv på insta eller liknande för mina kompisar att se – ”x när han blir hittad på kurragömman”. Den sista, det händer aldrig att det är på hans/deras bekostnad, det roliga är att deras reaktioner är så genuina, de andra två kanske liiiite är på barnets ”bekostnad” men då hålls det ju väldigt internt och aldrig något som kommer spridas utanför närmaste gruppen. Jag förstår inte att jag med typ tvåhundra följare på instagram tydligen har högre restriktioner på mig själv än vad de här influencerna med x tusen, x hundratusen, x miljoner följare har…

  Jag har bara Facebook som sociala medier och ibland så får faktiskt dottern vara med i en händelse. Inte som post i flödet. Det är mest för att vi bor utomlands och det kan vara skönt att visa vår vardag för släkt, vänner och bekanta. Naturligtvis slutet konto utåt osv. Men då är det ett par regler som ska följas. Dottern ska vara glad, hon ska tycka om situationen hon är i och hon ska vara påklädd och det får aldrig skrivas ut hela hennes namn i samband med bilden. Det kan väl pusslas ihop av olika algoritmer sen men jag vill inte hjälpa till. Det här är även något jag säger till andra som kanske vill lägga upp en bild där hon är med på ett hörn.

  Jag minns att jag blev väldigt illa berörd av att få en video på whatsapp på makens brorson som fick ett psykbryt för att han inte fick glass. Det var bara för oss men ändå såå jäkla förnedrande. Och vad har jag som anhörig för användning av den där videon? Jaha, barnet har en dålig dag, det hade jag gott kunnat få veta i ord och sen skickat en uppmuntrande smiley till föräldrarna. Och sedan så hade det varit ur min tankevärld.

  Jag kan heller inte förstå att man som förälder tycker att det är en situation att hala fram mobilen och filma ens för privat bruk. Den enda gången jag har filmat dottern i situationer där hon uppenbarligen inte har varit pigg har varit när hon har haft olika sjukgrejer som ska visas upp för doktorn (astma).

  Gränslöst och ouppfostrad skitunge.

   Är inte barnets fel att de inte uppfostrat honom.

    Är inte barnets fel att hon inte beter sig mot honom som en förälder bör

    Mamma har uppenbarligen inte blivit uppfostraf heller..

  Hade aldrig accepterat ett sådant språk. Mina barn svär knappt ens, nu är de tonåringar och jag reagerar med förvåning om de råkar svära (nu får de såklart).

  Det värsta ett av mina barn sagt till mig är att ”du är en dålig mamma” en gång när han var arg. Och som han mådde dåligt av det sen, kom och kramades och sa förlåt och skämdes.

   Det här handlar inte om uppfostran, utan att hon skrattar åt sin son och filmar. Hon får nog den reaktionen som hon gjort sig förtjänat av.

   Haha ”anonym” som inte accepterar ett dåligt språkbruk hos barn… jag kommer från en stark socioekonomisk bakgrund, har en bra ekonomisk situation lever på avkastning och min make tjänar mycket bra. Vår äldsta son är 7åring säger allt till mig inkl hatar mig, önskar att jag ska dö osv. Barnet har en funktionsnedsättning. Självklart accepterar jag inte sånt språk men det finns inte så mycket jag kan göra annorlunda. Vi har kontakt med habilitering, jag hade korta dagar på fsk (sen inskolning). Vi gör ALLT och det räcker liksom inte. Har för övrigt 2 barn till som inte beter sig så, förstår att du kanske inte menade att knäppa någon på näsan men det träffar hårt när vi har bra ekonomi, utbildade, stabila liv med alla möjligheter och har ett barn som är värre än de flesta (men inte alla) tonåringar. Vad kan vi göra? De professionella råd vi får är att vi ska backa…

    Fast lite tröttsamt att extremer ska tas upp varje gång man påtalar barnuppfostran.

   Dutti du är! Diplom och medalj kommer med posten!

   Stackars barn som mådde dåligt för att han/hon tyckte du var en dålig mamma.
   Barnet kanske inte vågade säga det någon mer gång?
   För övrigt ska du veta att ditt barn säkert svurit tusen gånger utan ditt medvetande men då valt att inte säga något, kanske av rädsla för din reaktion. 🙂

  Hur kan man ens fråga om det är ok… stackars barn

  Detta är helt fruktansvärt!! 😭

    Hon borde ju läsa detta

  Kommer aldrig glömma när hon la ut ett klipp när dottern pott-tränade. Där snackar vi gränslöst.

   Sanna G är inte en normal, vettig människa. Det här är, som många påtalat, så totalt gränslöst men hon tycker att ALLA andra har fel.

   Hon är totalt världsfrånvänd och jag beklagar att hon är mamma.

  Är det inte konstigt att ett så litet barn vet vad skalla är och att man kan ”skalla någon”? Har dock inga barn själv så vad vet jag

   Tror inte ens min 11-åring vet vad ”skalla” betyder.

   Bara för att han kan säga det betyder inte att han vet vad det är.
   Min tvååring härmar meningar jag säger utan att förstå innebörden av vad han säger.

   Min gissning är att han har någon i sin närhet som säger det när den personen är arg. Han kopplar då känslan arg med den meningen och väljer att säga det.

   Jag tror inte han vill skalla någon eller att han förstår vad det egentligen betyder.

    Man blir ju än mer orolig om barnet hör någon i sin omgivning uttrycka sig så.

    Skillnad på en tvååring och sexåring.

  reagerar att en 6 åring ens har koll på jag ska skalla dig /våld… hon borde prata allvar med unge a. s. a. p ist för att kränkande inlägg… hon som själv blev rätt kränkt som barn….

  Bara för att han kan säga det betyder inte att han vet vad det är.
  Min tvååring härmar meningar jag säger utan att förstå innebörden av vad han säger.

  Min gissning är att han har någon i sin närhet som säger det när den personen är arg. Han kopplar då känslan arg med den meningen och väljer att säga det.

  Jag tror inte han vill skalla någon eller att han förstår vad det egentligen betyder.

  Årets sämsta mamma?

   Ja visst, årets sämsta mamma är Sanna som tog med sitt barn till Heron city. Lät ungen åka någon karusell som han VILLE åka.
   Jag är helt emot barn på sociala medier oavsett följarantal och tycker såklart också att klippet är olämpligt. Men det finns många mammor som är sämre om man säger så. Jobbar på förskola och har många gånger bevittnat dåliga mammor och pappor.

   Och nästan ALLA 5/6 åringar har svurit eller hotats med diverse. Fullt friska barn men det händer mycket i den där lilla blivande 6-åringen och humöret svänger.
   Och de som sköter sig alldeles utmärkt och är exemplariska och aaaaaaldrig skulle komma på tanken att säga något ”förbjudet” blir livrädda så fort de tror att de gjort något fel… Tycker ärligt talat mer synd om de barnen… Många gånger jag önskar att vissa barn bara skulle komma loss och vända upp och ner på avdelningen för de skulle behöva det.

    Oj, vad hsr nu för rutiner på förskolan för barn som hotar andra barn? Känns som du tycker det är normalt. Oehört tacksam att mina barn går på en förskola med nolltolerans mot kränkande behandling. Det skulle aldrig accepteras att barnen hotade varandra med fysiskt våld.

     Snälla nån, det är väl självklart att vi inte klappar och hejar på dem direkt.
     Men majoriteten av alla barn, speciellt i 5-6års åldern har någon gång sagt ”jag kommer slå dig”.
     Och handlingsplan finns… Vi samtalar förstås om att det inte är okej och att det finns andra sätt att lösa en konflikt på. VH informeras.
     Men jag tycker inte att ett barn är hemskt för att hen säger så… Barn lär sig HELA tiden.
     Och det är vi vuxna som behöver ge dem olika verktyg för att hantera olika känslor.

     Men utifrån detta kommentarsfält låter det som att man tycker att barn är satans avkommor för att de uttrycker sig aggressivt och deras ungar minsann ALDRIG skulle få för sig att svära.

      Oj vad du läser in mycket. Problemet är inte att barnen är hemska. Problemet är om vuxna normaliserar sånt beteende och förminskar innebörden. Det är allvarligt. Med det sagt är barnet inte dåligt/hemskt/satans avkomma. En förskollärare om någon borde kunna skilja på dåligt beteende och på att vara dålig.

       Jag förstår din poäng. Jag menar absolut inte att förminska innebörden. Det handlar inte om att normalisera, utan att barn faktiskt säger så MEN vi bör förstås agera.
       Jag har aldrig sagt att ett barn är dåligt, utan att folket i detta kommentarsfält skriver på så sätt. jag tycker att det är väldigt skenheligt av dessa mammor härinne som gottar sig i skvaller men kallar andra mammor för världens sämsta mamma och diverse elaka ord.

  Hoppas snart att det kommer en lag som gör det olagligt att lägga upp nåt där minderåriga medverkar på sociala medier oavsett vad det är eller gäller. Blir sonen så här kränkt och förnedrad ofta av sina föräldrar så förstår jag att han reagerar starkt. Dom respekterar inte sin sons integritet när såna här olustiga och kränkande situationer läggs ut på ett stort konto

  Så ointressant med andras barn, det finns massor av föräldrar i hela världen, att ha barn är inget unikt
  Tycker det är ointressant att prata om barn eller barnbarn på en arbetsplats
  Detta med att skapa content till instagram, blääää

  Så fruktansvärt jävla nedslående att man som mamma filmar sitt barn som är i affekt. WT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *