Fake News

Det sprids fejkade artiklar om både ditten och datten just nu. Jag gissar att det kanske har med alla hackerattacker som de senaste dagarna drabbat svenska företag via en tredjepart.
Expressen har uppmärksammat att det skickats runt länkar till artiklar som ser ut att komma från dem, men som är fejk och nu har det börjat dyka upp artiklar om Isabella Löwengrip, med fabricerad avsändare så som Aftonbladet och SVT Nyheter.
Enligt dessa falsarium så ska Isabella ha dött, blivit arresterad, sagt sina sista ord samt orsakat skandaler i största allmänhet.
Enligt Isabella har en av hennes följare blivit lurad på pengar pga en av dessa artiklar.

Jag tror tyvärr inte det finns så mycket Isabella kan göra åt saken.
Det dyker upp fejkade artiklar och annonser med kända människor stup i kvarten, och man får väl bara hålla tummarna för att de som läser dessa fejkartiklar förstå att de är just fejk.
Kanske är det betydligt mer känsligt om man har små barn som riskerar att på ett eller annat vis se dessa artiklar och inte förstår att de är fejk.
Det kan INTE vara roligt!

Tack för tips!

24 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har sett dem med Expressen på Facebook. De har haft Jocke o Jonna samt Bianca och även Benjamin.
    Jag anmälde inläggen men FB skrev att de inte tänkte plocka bort dem. Tittade på profilen och de verkar läggas upp av konton från Långtbortistan. Alfabetet bestod av krumelurer under de övriga inläggen som fanns där som jag inte orkade forska i. Såg ut att komm från Indien/Asien/Filippinerna typ.

      Du har också sett dem*

      På Filippinerna pratar de spanska men okej. Indonesien gissar jag på, där verkar det finnas många trollfabriker.

        Jag tror du menar filipino eller eventuellt engelska. Typ en procent på Filippinerna pratar spanska flytande.

          Sorry insåg att spanskan inte verkar ha överlevt sedan Filippinerna var spansk koloni.

      Jag brukar också anmäla sådan konton när jag ser dem. Tror väll inte att det gör någon skillnad men em vi är många som gör det reagerar de kanske

    Det här är ju dock jätteläskigt. Trots allt är Ryssland experter på censur o fabricerade nyheter. Tänk om dem skulle lyckas ta över våra nyheter och stänga av våra kanaler för samhällsinfo.

      Tycker också det är väldigt obehagligt. Börjar bli lite väl mycket hackerattacker och sånt nu

    Fy fan på ren svenska!
    Har själv haft hacking försök på både mejlen och liknande! Man blir så jädra sårbar då mejlen innehåller massor av information som kan ge komplikatione.
    (Tänker på internet köp m.m)

    Har sett dessa i flera år

    Otroligt sorgligt för alla drabbade. Jag kan bara föreställa mig hur det kommer bli nu när presidentvalet i USA och många andra länder drar igång, det här är nog bara en liten övning för de som sysslar med det här.

    Men att hon är med som expert och ger spartips på ”årets fattigaste dag” är tyvärr inte bluff! Det stör mig, jag vågar påstå att vilken person som helst som inte levt hela sitt liv som influencer är bättre på att spara än Isabella Löwengrip (och alla andra i hennes yrkeskår)

    För er som inte har DN kan jag dela hennes matnyttiga råd. Det är att ”inte bara priset på bregott går att jämföra, utan även t ex hemförsäkring. Tänk på det ni!

      Serlöst?
      Skulle inte ta emot spartips från henne!

        Fast den här gången gav hon faktiskt rimliga tips. Det måste jag ändå ge henne.

      Hon verkar ju vilja ha kvar en fot i lite allt möjligt, bland annat ekonomi eftersom hon skrev en bok om det för länge sen. Men finns ju så många som är bra insatta idag och även gemene man eller ja kvinna då skulle jag säga.

        Hon är otroligt platt och intetsägande och greppar just nu efter halmstrån för att inte enbart ha sin alldagliga blogg.

          ”Platt” är ordet….. Lyssnade på henne i podden hon nyligen medverkade (Fri tanke) där hon, ivrigt påhejad av podvärden, förklarade sin bristande tillgång till all spiritiualitet (=”flum”) med sin erhörda kärlek till vetenskapen. Dessutom ”behöver” hon inte detta eftersom hon är så trygg i sig själv.
          Synd bara att”vetenskapen” inte levererar några svar….

            Haha om du försöker försvara ”flum” i din kommentar så lyckas du inte särskilt bra. Vilka svar levererar inte ”vetenskapen” menar du?

              Tror inte att isabellas ”vetande” (???!!!) gjort henne till en tryggare person som vilar i sig själv. För tillfället mår hon säkert bättre eftersom hon åtminstone har en trygg partner, men annars upplever jag henne som extremt vilsen och världsfrämmande. För att vila I sig själv (och t ex inte behöva fylla ut sin existens med aktiviteter och prylar tror jag att man måste finna en väg att jorda sig och finna lugnet. Och för det finns det många möjligheter, yoga eller meditation är några av dem.

                Man kan ju också satsa på att lära känna sig själv och lära sig stå upp för sig själv, det tycker inte jag att meditation leder till. Snarare någon slags förnekelse av det egna jaget när kosmos och det gemensamma medvetandet ska bejakas.

    Otroligt tråkigt för den som blir drabbad. Samtidigt kan jag inte förstå hur man kan lita på konstiga webbsidor och mailadresser. Tycker det oftast är så uppenbart fejkat och varningar kring bluffmejl går ut titt som tätt.

    Detta kommer bara att bli värre. Allt eftersom AI utvecklas och blir bättre och bättre kommer det bara att bli svårare och svårare att genomskåda vad som är vad. Just nu är AI rätt dålig på antal fingrar och har en massa andra brister som gör det relativt lätt att avslöja men det kommer den ju säkert bli bättre på i framtiden. Jag tycker det är lite läskigt.

    Bara att stänga sina konton men då försvinner ju deras levebröd.
    Det är ju dom själva som valt att att ha hela sitt liv på sociala medier så är väl nåt dom får leva med, men är ju synd om dom som går på det.

    Tror tyvärr inte folk fattar när det är lögner/fake news. Tänker på min egna situation, en kriminell person har skickat runt ett rykte om mig (är privatperson) i 5 års tid och varje fredag nås ett nytt gäng dumskallar av ryktet och tror på det – till nästa fredag när det kommer en ny uppdatering att allt var en lögn. Folk är riktigt korkade. Prick alla har gått på det hittills. Tappat allt hopp om mänskligheten. Men dom fortsätter vråla usch, med sina sista fungerande hjärnceller..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.