Therese Lindgren börjar plugga

Först la hon ner sin Youtubekanal och nu börjar hon plugga – Therese Lindgren visar att hon var allvarlig med att byta bana, och meddelar nu glatt på Instagram att hon kommit in på båda högskolekurser som hon sökt.
Hon kommer plugga Djurskydd och välfärd (7,5 hp) och Djurtpsykologi, beteende, kognition och relationer hos husdjur (15 hp) på distans.
Jag tycker det låter jätteintressant och tror att Therese är som hand i handske här.
Det ska bli spännande att följa!

Att plugga någonting jag brinner för är det bästa jag gjort, så jag förstår Therese känsla. 
Man får ju bara önska Therese lycka till och hoppas hon kommer trivas lika mycket i skolbänken som jag gjorde!

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltid intressant och spännande med människor som brinner för något annat än sig själva, sitt utseende med behandlingar och krämer, sitt hem ur olika vinklar, sina barn osv.
    Det är väl helt ointressant vad folk äter till middag eller vad de ser för serier på Netflix…eller?
    Det kanske bara är jag.

      Håller med, det hade nog varit välgörande för många influencers att fokusera på annat än ytligheter.

        Ni två: 😴😴😴

          Du var inte mycket roligare själv…

            Har bättre för mig än att konstant nedvärdera tjejer som korkade 🤷🏼‍♀️

              Nu antar jag att det inte gällde tjejer i allmänhet, utom några av våra navelskådande influensers i synnerhet.

              På vilket sätt var det nervärderande mot tjejer? 😳

          😂
          Ja, alla kan ju inte bidra med samma härliga energi som du.

      Visste inte att man behöver välja mellan att studera och tycka om sociala medier, vara mån om sitt utseende osv? 🙂

    Sverige är fantastiskt med sitt system med gratis utbildning!!

    (Jo utbildningen är gratis, sen tillkommer kostnader för livet i sig men själva utbildningen är gratis)

      I know, har barn som pluggat i England. Jag fattar nu varför det landet alltid varit fast i klassamhället. Nu är det dessutom långt mer än hälften kineser (typ 60-70 procent) på de bästa universiteten och ovanpå det andra nationaliteter, så knappt ens de brittiska ungdomarna kommer åt dem längre.
      Men problemet som Sverige kanske har är istället att många universitetsutbildningar förflackas, det är något jag tror också sker på olika håll i Europa.

        Det du skriver låter ganska trångsynt faktiskt. Kanske man ska välja platser på universitet efter hudfärg eller etnicitet, enligt dig?

          Det hon menar är att i England beror det på om man har råd eller inte, rika kinesers barn pluggar i England och tar upp många av utbildningsplatserna. Hon menade inte att kineser inte ska få plugga, hon menar att det även borde vara tillgängligt för personer som inte är rika.

          Vem skrev något om hudfärg eller etnicitet ens? Kines = kinesisk medborgare, toppuniversitet lockar till sig elit från hela världen, folk som alltså är medborgare i andra länder av alla möjliga hudtoner. Om utbildning säljs på samma sätt som en semesterresa och hela världen är konsumenter, då blir det svårare för medborgarna i landet (också de av olika hudfärg!) att konkurrera.

          Lätt att dra rasistkortet när intelligensen tyvärr inte räcker till för att förstå argumentationen.

      Kostnadsfri.
      Utbildningen är kostnadsfri, inte gratis (vi betalar den med våra skatter).

        Om nu rätt ska vara rätt så är kostnadsfri och gratis samma sak, hälsar Svenska Akademien.

        Korrekt men om den inte är gratis så är den inte kostnadsfri heller…

        Skattsuventionerad till 100% borde vara korrekt term kanske

          Nej, utan * skattesubventionerad! Om man ska vara petig betyder subventionerad lättnad.

          Skattefinansierad, inte subventionerad.

    Vad glad jag blir för hennes skull!

    Hoppas hon har ekonomi nog att slippa ta lån som hänger med henne till pensionen.

    Jag vet att ni är flertalet som skryter om era studielån här inne, men vad hemskt att alltid stå i skuld.

      Jag har studielån och känner inte att det är ett dugg hemskt. Jag får ha ett jobb jag aldrig hade kunnat få utan utbildning och det väger bra mycket tyngre än ett lån med låg ränta 🤗

      Haha men uppenbarligen de som tar lån och inte betalar av dem i förtid, de är nog inte så brydda och tycker inte det är så hemskt att stå i skuld? Sen varför hon skulle behöva ta studielån för att läsa två 7.5-poängare på distans?

      Håller inte med. Jag tog lån halva min tid när jag läste in ett gymnasieprogram på Komvux ( gick aldrig gymnasiet pga skoltrött och fick jobb). Utan den utbildningen hade jag aldrig fått mitt jobb jag har idag. Studielånet är betalt sedan länge. Skulle vara mer rädd för bostadslån, sjuka Stockholmspriser på boenden där banken i praktiken äger din bostad. Vad händer om du behöver sälja i lågkonjunktur? Visst , jag har också bostadslån men inte så mkt. På 90talet sålde vissa sin bostadsrätt i vår förening för 1?! krona..

      Hon lär ha ekonomi för det😂😂

      Dessutom, VEM skryter om sitt studielån?? Det är något de flesta av oss måste ta men inte skryter vi.

        Tror hon blandar ihop folk som skryter om högskolelån och högskolepoäng 😂

          Det är ju rätt ofta man ser att någon skriver att någon flunsa inte lär ha så höga studielån för att nedvärdera dem.

            Vad menar du? är väl ganska känt att Therese har mycket pengar, så är väl inte nervärderande att anta att hon inte behöver ta studielån pga dessa kurser.

              Therese har väl dessutom redan en examen? Jag har inte följt henne under alla år så det kan vara så att jag snappat upp fel. Och så är hon väl med i mensa?🤔

                Tror inte hon har någon högskoleutbildning, men minns att någon här pratade om att T.L. för något år sedan läste någon sminkutbildning (men har ingen aning om hon slutförde det). Det sistnämnda var i alla fall inte på högskolan.

                Hon har läst lite matte, men har inte behörighet inom all gymnasiematte (minns att hon sa till sin mamma att hon hade gått ut med hösta betyg i matte 3).

                Personligen tror jag att T.L. hade kunnat gå längre inom högre studier om hon hade fått sin autism-diagnos tidigare. Ångestproblematik är tyvärr starkt kopplat till autism som inte har blivit diagnostiserad. Hon har uppenbarligen ett logiskt tänkande och verkar strukturerad och verkar även ha lätt för att ha kontinuitet och ha ett sk. ”läshuvud”.

                Däremot skulle jag inte direkt säga att det är att börja plugga att hoppa på högskolestudier som inte ens omfattar en hel termin. Fast hon kanske vill pröva lite lätt och se om hon får ihop det och sen kanske söka in till något mer omfattande längre fram.

                Hon kan få en massa hjälp om hon tycker att det känns motigt på högskolan, så folk ska inte låta sig hindras av någon funktionsvariation <3

      Om det är någon som inte behöver ta studielån så är det väl hon. Hon har nog ganska gott om pengar 🙈

        Även om man har pengar är det smart att ta CSN-lån + bidrag.

        När jag pluggade min första vända på universitetet, tog jag lån + bidrag och investerade allting och köpte efter nåt år min bostadsrätt (var inte ens 25 år då). Slapp slösa tid på att jobba extra och ta lån av banken (vars lån hade varit trist att betala tillbaka). Nu är allt, för min del, hos CSN avklarat och jag har min bostad. Nu pluggar jag igen på högskolan och behöver inte fokusera på boende och extrajobb, utan kan ha fokus på studierna i lugn och ro. Helhetsperspektiv och kunskap är viktigt!

        Tror att många missar att man kan använda lån på olika sätt och hur man kan få pengar att arbeta för en under tiden man ägnar sig åt annat. Hjälpt en hel del tjejer i klassen med deras ekonomi och det är synd hur lite många föräldrar lär sina barn (särskilt döttrar) om ekonomi.

        Mitt tips till er som studerar är att ta CSN-lån även om ni anser att ni har pengar. Ni kommer ändå att ta lån under livet, så lika bra att ta ett extremt förmånligt lån. Slösa inte tid på extrajobb, spara och samtidigt blöda pengar på en hyresrätt som bara fyller nån annans fickor. Det är lite som att hitta 10 000 kronor på gatan men välja att plocka upp myntet som ligger bredvid sedeln.

        Det är okej vi kvinnor kan tänka som män och rå om vår egen ekonomi. Vi behöver inte vänta på en man som ska rädda oss med sin ekonomi. Det blir så lätt fel att knyta sin trygghet till en man på det sättet. Hur många generationer har vi inte av kvinnor med risig ekonomi!? Vi kvinnor vet bättre nu och har en annan möjlighet till frihet och borde utnyttja det <3

      Hellre bildad med lån säger jag till just dig då som verkar avis på folk med hög utbildning.

        Personen verkade väl inte avundsjuk 🤔

          Varför klagar man annars då på att folk har lån? Det behöver väl inte personen överhuvudtaget bry sig om

            Kan hålla med om att det var onödigt att ta med den åsikten, men annars verkade ju ts bara glad för Thereses skull ☺️

          Jo, det lät som en öm tå.

      Vad har man att välja mellan då? Är det bättre att jobba med något okvalificerat och lågavlönat och inte ha skulder? Nej tack.

        Precis, studielån 8ch bostadslån gör ju att man får en bättre ekonomisk situation. Ska man skippa utbildning, ha ett lågavlönay jobb och bo i hyresrätt för att slippa lån. Absurt 😂

          Var får man en hyresrätt i Stockholm? Köpa svart iofs.

            Stå i bostadskö såklart! Man behöver inte ha 20 års kötid beroende var man kan tänkas bo och det finns olika typer av kontrakt. Är lite trött på att folk får det att låta som att stå i bostadsköer är utan vits. Köpa svart skulle jag inte rekommendera!

              Jag vet, mitt barn fick en ungdomslägenhet via kön i innerstan. Men skulle ändå vilja säga att det är relativ lång kötid även i de minst eftertraktade områdena. Hur länge stod du själv i kön?

          Ser du ner på de som bor i hyresrätter?

      What? Jag pluggade och höjde med det min lön med typ 25 000kr. Betalar nu ca 700kr i månaden för det lånet. Rätt bra avkastning.

    haha wow grattis två 7.5 kurser

      Varför så bitter och negativ? 🙂

      Perfekt att läsa strökurser, finns massa roliga om man går in och kikar.
      Möjlighet att utvecklas inom specifika områden du redan arbetar med, t ex.

        Verkligen! Och även att läsa kurser om sådant man tycker är intressant men kanske inte vill jobba med, kul att lära! Jag gör det, tycker att det ger en meningsfull fritid.

      Om rätt ska vara rätt, den ena kursen var ju på 15!

      Hon verkar ha hittat kurser som intresserar henne, så varför klanka ner på det?

      Hon kanske även vill se hur det fungerar för henne på högskolan och börjar lite lugnt innan hon eventuellt förbinder sig till något mer utmanande.

    Värdelös kunskap om du inte har gått livets hårda skola och fått praktisk erfarenhet av djurhållning och hantering av olika djur. Det handlar om så mycket mer än puttenutt och puss på nosen. Lätt att vara skrivbordstyckare och att ha en massa åsikter om något man inte har erfarenhet av.

      Asså.. Vad är ditt problem?

        Världsfrånvända människor som tycker en massa om saker de egentligen inte vet något om annat än det de möjligen har läst i böcker.

          Är väl jättebra att man utbildar sig inom ämnet ☺️

      Kunskap är inte värdelös, tvärtom.

        Ibland väger dock praktisk kunskap tyngre

          Självklart är den en annan sak att utbilda sig och att sen faktiskt jobba med det. Men det gör ju inte utbildningen värdelös 🙂 någonstans måste man ju börja.

          Håller väl med båda sidor. Ibland får ju personer med enbart teoretisk kunskap för mycket plats, anses vara experter och får uttala sig om sådant de rent praktiskt knappt jobbat med/jobbat med för länge sen. Folk som jobbar inom området ser helheten och gör det bästa utifrån sina förutsättningar.

          Men helt utan teori eller vid egenstudier så blir det ju lätt konfirmationsbias, man lyssnar på dem man tror kan, fördjupar sig inte i sådant som känns nytt och konstigt.

          Hon har redan en massa praktisk kunskap med tanke på all tid hon har lagt hos organisationer som volontär.

          Varför stör det dig att hon vill testa på vad högskolan har att erbjuda?

      Har du vaknat på fel sida eller vad är syftet med din tråkiga bittra kommentar? 😳

      Håller dock med. Nu ska hon förmodligen inte ta examen inom djurskydd men det är skrämmande när folk som aldrig jobbat tex med lantbruksdjur ”tror” en massa när de är ute på inspektioner. Borde vara krav på praktisk erfarenhet på de utbildningarna (alltså inte strökurser).

      Så du har gått livets hårda skola då? Det märks.

      Livets hårda skola 😂 Kan verkligen inte ta folk som använder det WT-uttrycket seriöst.

        Värst är dock när folk fyller i det på typ FB eller likande där man ska skriva vilka utbildningar man gått 🙈

          Eller de som har skrivit alla sjuttielva jobb de haft. Varför kan du inte behålla ett jobb liksom?

        Jag kan verkligen inte ta folk på allvar, som tycker att tex ”livets hårde skola” är WT. Då vet ni inte vad det kommer ifrån. Och bara för att det är ett äldre uttryck, så är det inget att håna. Tyder mer på att ni inte är så smarta.

      Eh okej men har hon inte ganska mycket praktisk erfarenhet redan av olika djur?

      Finns väl ingen som tycker att praktisk erfrenhet är irrelevant men samtidigt – tror du att man kan allt om djurs beteende och behov bara för att man jobbat i en ladugård? Konstigt då att väldigt många djur hållits och fortfarande hålls på ett sätt som innebär mycket lidande, av vilket mycket relativt enkelt hade kunnat undvikas. Du tror inte att tex forskning inom etologi har lett till några som helst viktiga insikter och förändringar?

    ”Livets hårda skola” 😅😅😅😅 alltid nån som ska ta upp den.

    Shit vad bittert det var här inne idag. Tycker det är bra att hon vill läsa kurser och få mer kunskap.

      Folk är rätt osköna överlag upplever jag, när ämnet högre utbildning kommer på tal. I ena lägret finns de med gymnasiekompetens och ett tydligt bildningskomplex, i det andra de med högskoleexamen där en kurs i arrogans tydligen är obligatorisk.

    Blir glad för hennes skull. Känner igen glädjen och peppen jag kände från när jag satte igång och läste mina första universitetskurser. Är är en speciell känsla när man står på tröskeln till något nytt och spännande.

      Jag känner också igen den glädjen. Den glädjen höll dock i sig när jag bommade min första tenta för terminen. Fattade inte alls hur man skulle strukturera sina svar (läste på psykologprogrammet).

    Kul, låter som ett bra beslut!

    Också smart att ta distanskurser om man inte ämnar att dyka upp. Mvh universitetslärare som är trött på studenter som aldrig tycks ha för avsikt att faktiskt närvara. Gör nåt annat, tack.

    Detta är väl den typ av kurser som precis alla kommer in på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.