The battle of the prinsesstårta

Bildkälla: Isabella Löwengrip blogg

Jag har bakat en perfekt princesstårta!

Idag fyller min pappa år och jag hade bjudit över honom och mina syskon på middag. Jag bestämde mig för att utmana mig själv i min resa att bli bra på att laga mat och baka – Så jag bestämde mig för att baka en egen princesstårta! // Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrips experiment i köket fortsätter, och den här gången har hon bakat hon en prinsesstårta. 
Jag tycker Isabellas gastronomiska intresse är jättespännande att följa, och hennes tårta väckte omedelbart ett gammalt minne till liv hos mig och det minnet handlar om Simon Sköld och hans fantastiska tårtkreationer.

Bildkälla: Simon Sköld Instagram

Här har ni två av Simons kreationer och högst upp i inlägget hittar ni Isabellas tårta.
De påminner om varandra, men jag skulle ändå säga att Isabellas är snäppet snyggare. Kanske kan Bella och Simon bilda par i nästa upplaga av ”Hela kändis-Sverige bakar”?
Jag hade kollat!

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag blir glad av se detta inlägg. Oftast ska allt på sociala medier vara ”perfekt”. Kakorna ser jättefina ut, gjorda av kärlek istället för ”perfektion”.

   Jättefina nej håller inte med.

  Förlåt men kan inte vänta till öppet spår. Fick jobb förra veckan och chefen skulle maila kontraktet. Har inte fått det ännu och jag börjar idag kl 14. Ska jag gå dit utan kontrakt? Chefen är inte på plats idag.

   Gå dit och introducera dig för alla, studera med intresse när de visar hur de jobbar (beroende på vad det är för arbetsplats) men säg till den under chefen som är på plats att du inte vill börja arbeta ”på riktigt” innan du fått kontraktet.

   Fråga HR på ditt nya jobb? 🙂

   För mig personligen hade de varit en varningsklocka om chefen inte är professionell nog att sköta sådant innan jobbstart.

   Men som svar på din fråga, jag hade gått dit och bett att få prata med någon annan chef eller HR om de kan lösa de åt dig. Men jag hade aldrig börjat jobba utan kontrakt.

   Vem ska du kontakta när du kommer dit? Antar att chefen delegerat med någon annan eftersom han/hon inte är själv är på plats? Inte på plats, betyder det arbetar men inte på arbetsplatsen, eller ledig? Om inte du fått någon annan kontakt tycker jag du skicka ett sms/ringa chefen. Otroligt dåligt hanterat av din blivande chef för övrigt.

   Tack snälla för era svar. Det gäller en liten matbutik och någon uttalad HR verkar inte finnas. Håller med om att det är en varningsklocka…

    Är det Alis livs?

    Även om en mindre matbutik också ska ha koll på grejerna, tror jag vi får vara lite pragmatiska i det här fallet och inte dra allt för stora växlar. Du ska definitivt gå dit klockan 14, om det är vad ni kommit överens om. Inga konsistens att avtalet undertecknades lite senare, ni har ju en muntlig överenskommelse. Lycka till!

     *konstigheter

     Ja precis, muntliga avtal gäller. Däremot svåra att bevisa.

   Om du börjar 14.00 så ska du ju självklart vara på plats då.

    För mig är det inte självklart att börja arbeta utan ett kontrakt

    Men hon har ju inte fått något kontrakt med sina rättigheter som arbetstagare, policys mm. Nej, något som inte stämmer här…
    Att sköta avtal och kontrakt bör vara prio ett för en arbetsgivare.

    Går du dit och börjar jobba får du ett konkludent anställningsavtal om inte annat. Dvs avtal genom ömsesidigt agerande. Så gå dit!

    (Och muntligt avtal gäller också även om det är mindre lätt att bevisa).

   Det kan vara så att chefen inte har hunnit också och att du får skriva kontrakten på plats. Får du inte det när du kommer dit så nämn det iallafall att du inte fått något kontrakt per mail än. Den som tar emot dig bör ha koll på detta.

   Så var det på mitt jobb också. Kollegan hade inte skrivit på några papper på ungefär ett halvår trots påminnelser.

  Ett väl kavlat täcke av mandelmassa och lite florsocker gör de flesta prinsesstårtor okej. Resten är ”personligt”. Är min slutsats i varje fall.

   Mandelmassa? Menar du marsipan?

    Är ju samma sak, fast mandelmassa har mer mandel.

     Jag skulle bli rätt sur om jag hittade marsipan i min semla och det skulle bli ett rätt kasst täcke till en tårta av mandelmassa. Mandelmassa kan ibland även innehålla ägg.
     Finns rätt många saker som har liknande ingredienser, ibland samma, men vi ändå klarar av att hålla isär, pannkakor/kakor/pajskal/bröd eller vaniljsås/glass som exempel.

  De försökte iaf😉

  Haha hade också kollat, de hade nog gjort det bra. Isabellas tårta ser lite mer välgjord ut men det är ju tanken som räknas.
  Roligt att utvecklas inom bakning och matlagning och att utmana sig själv. Själv har jag aldrig gjort en prinsesstårta men bakar en del dock enklare kakor. Tårta gör jag alltid med köpta bottnar och marsansås men det blir gott och det är huvudsaken.

   Köpt botten kan ju faktiskt hon också ha, fördelen med mandelmassan är att vad som är under inte syns 😉

    Marsipan.

    Hon bakade bottnarna!

     Och gjorde vaniljkrämen!

     Oj! Helt crazy för mig, bra jobbat!

  OT: Jag älskar(eller älskade) ”Det Skaver” podden MEN JAG KLARAR INTE AV ATT HÖRA OM CASSANDRA OCH NADJAS KILLAR VARJE AVSNITT. ”Livet efter 30” år deras slogan men de pratar om sina pojkvänner som att de är nyförälskade 15-åringar i första riktiga förhållandet. Sure de är i era liv och såklart kommer de på tal ibland men hela tiden?????? Allt handlar om dem på ett eller annat sätt. Så ointressant. Och ja, jag ska sluta lyssna.

  Hur kan hela ens personlighet handla om en kille när man är över 30 år? Det är så pinsamt.

  Jag vet inte om jag är märklig, men tårtbakning är inte helt ovanligt i barnfamiljer vid födelsedagar. Inte direkt så att man klappar sig på axeln. Det är ju ingen raketforskning att sätta ihop en tårta och köpa ett marsipanlock.

   Man kan väl vara nöjd och stolt ändå, speciellt när det inte är något man personligen brukat göra. Man behöver inte jämföra sig med andra 🙂

   Precis det som är grejen, barnkalastårtor brukar vara ihopsatta med köpta bottnar, mosad banan och grädde emellan och äckligt godis på toppen (som barnet så duktigt dekorerat själv).

   Det är något helt annat än att baka botten, göra egen vaniljsås och dessutom få locket att se hyfsat okej ut.

   Man får klappa sig på axeln oavsett vilken variant man gör.

    Blä, skulle inte äta en sån tårta för nåt barn geggat runt på.

   Det kanske du borde göra och inte bara tänka att det är ett ”jobb” som hör till bara för att man har familj 😊

   Skulle aldrig baka en tårta själv. Har inte tid, ork eller intresse för det. Finns så fina och goda att köpa.

    Nej, en hembakad gräddtårta med jordgubbar. Lite Nonstop som man skriver ngt med på också, vaniljkräm och mosad banan emellan. Chokladbottnar. Inget slår det😉

  När blev Isabella vän med sin pappa igen? Hade hon inte brutit kontakten med honom?

   Tror de tog upp kontakten igen när han slutat dricka och hållt sig nykter en längre period. Har för mig jag läst ett inlägg om det här också.

  Tårtor behöver inte vara de vackraste, räcker att man har försökt. En fin tårta är såklart roligt att lyckas med, men hur många av oss är inte uppvuxna med gräddtårtor med nonstop och hallonbåtar på typ.

   Har aldrig fått en sådan 😂

    Varenda barnkalas hade sån tårta när jag växte upp, är 92a så hela 90talet käkade vi såna.

   Är ju kul om de är fina dock..

    Läs igen.

  Jag förstår att det är ett försök till humor får C sida men jag tycker sarkasmen i det här inlägget är tröttsamt.

  Om någon tar sig tiden och bakar en tårta till mig av kärlek så struntar jag fullständigt i hur den ser ut, i det här fallet är det tanken som räknas och de är säkert riktigt goda. Vill jag ha perfektion kan jag gå till ett konditori och köpa mig en egen tårta. Beröm till båda Isabella och Simon. <3

  jättefin Bella❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.