Isabellas språkpolisande

Här kommer en kommentar från någon som har blivit äldre … Men visst har språket blivit så himla fult på sistone? Jag märker det överallt, dels i tv-serier, filmer men också i verkligheten. Jag kan inte ens säga ordet röv högt. Eller ordet pissa. Och många svordomar. Jag bokstaverar det när jag pratar för  det liksom inte vill komma ut från min mun..
Eller ordet fuck, det används i varenda mening i vissa amerikanska serier. Jag slutade titta på Succession efter att ha hört fuck hundra gånger under de första två avsnitten.

Mina barn får helst inte säga att de hatar något. Man ogillar.
Håller någon med mig? // Isabella Löwengrip

Jag tror spontant att språket är som det alltid varit och precis som tidigare går i trender.
Så tror jag alltid att det varit men idag är vi överösta av ställen att uttrycka oss på, så man slipper inte undan utan exponeras av människors språk på ett helt annat sätt än vi gjorde förr.
Idag riskerar man att få upp en video med fyra kids som pratar så här på Tiktok, någonting man slapp innan sociala medier och smarta telefoner kom.
Det är min teori, vilken är din?
I kommentarsfältet verkar man hålla med Isabella.

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon mer som läst egoinas senaste inlägg? Tolkar det som att det är hennes mamma hon syftar på, så verkar ju vara mamman som inte vill ha något med henne att göra isåfall 🤔

      Oj, ja det var väldigt intressant. Jag tror fortfarande det har med egoinas kille att göra, men fruktansvärt oavsett att en förälder bryter kontakten med sitt barn.

        Men de var ju varit tillsammans flera år, vore ju konstigt att hon skulle bryta med sin dotter pga honom, när de väntade barn tillsammans och allt. Känns snarare som något hände i samband med att sonen föddes.

        Jag har fått känslan av att det hände något när hennes mamma flyttade in med sin ”nya” kille

          Eller flyttade ihop med är kanske rätt uttryck

      Hennes mamma har ju alltid verkat gränslös och egoistisk, så det blev säkert nåt som skar sig när Egoina fick barn.

    Håller helt med Bella och har också nolltolerans mot fula ord. Det låter så obildat och korkat. Vi vuxna svär givetvis inte heller. Håller med om hata också även om det inte är i samma kategori. Men både att slänga sig med att man älskar och hatar vissa saker låter ganska barnsligt. Använd hela språket istället!

      Jag hatar pedofiler. Jag älskar mina barn. Är väl inget barnsligt🤔

        Men där är ju ”hatar” korrekt ord att använda. Nu används ”hatar” i alla möjliga sammanhang, där ”ogillar” (t.ex.) hade varit lämpligare. Nu blir ordet hata urvattnat och betyder inget värre än ogillar. Vi tappar nyanserna i språket.

          Har alla sagt i alla tider. Språk utvecklas. Häng med.

            Så vilket ord ska vi då använda för allvarligt, djupt hat? Vilket ord är starkare än hat?

              Avsky?

                Snabb googling sa dock att det inte är värre än hat, men det tycker typ jag. Har använt det så I alla fall🤔

              Jag tror nog att folk förstår nyansskillnaderna i att hata kokta ärtor och att hata sin mammas mördare. Eller?

                Att hata något så harmlöst som kokta ärtor måste vara en grov överdrift, det kan bara extremt sissy människor göra. Definitivt en överdrift. Skolans och mammas kokta ärtor var aldrig i min smak men är ju helt underbara i en crème ninon.

              Starkare vet jag inte om det är men jag brukar använda mig av ”förakt”.

            Göm dina para. Aina kommer😳

          Jag håller med dig men började också fundera på var gränsen mellan ogilla och hat går.

        Ja så kan man väl säga men det låter ju inte direkt så insiktsfullt att säga ”jag hatar pedofiler”. Tycker vi kan anstränga oss lite hårdare och när det gäller barn är det ju bra att de tränas i att utveckla sina åsikter och använda ett mer målande språk, de kommer ha nytta av att vara verbala. Nu kan man ju såklart spinna vidare på det ”jag hatar pedofiler för att…” men om man hela tiden slänger sig med ”jag hatar” när det är något man ogillar så riskerar ju tankebanan att stanna där. Jag hatar x, ja jag också. det blir ju lättare när man tex sitter på en anställningsintervju eller nåt att vara van vid många olika uttryck som beskriver ex hat om man alltid pratat på det viset.

          Jag håller faktiskt med. Själv fick jag aldrig möjligheten att utveckla detta som barn då det inte fanns någon vuxen som utmanade mig intellektuellt eller visade något intresse för mig och det har begränsat mig väldigt mycket som vuxen. Jag försöker utmana och träna mig själv nu men det är svårt och tar tid, men därför är jag nog också lite mer ödmjuk inför andra som också har ett ”fattigt” språk som vuxna. Jag försöker att inte döma utan istället tänka att den personen kanske inte heller har haft turen att ha engagerade vuxna förebilder som de har fått vägledning och stöd av.

          Det är ju fint om du kan få ditt barn att tala målande om pedofiler men du måste erkänna att det är svårt känslomässigt för barn att sätta ord på det. Jag hatar pedofiler för att det gör så ont i stjärten efteråt. Jag hatar pedofiler för att de säger till mamma att jag ljuger. Jag hatar pedofiler för att de gör att Lisa alltid är ledsen. Men bra om du lyssnar aktivt på ditt barn och andras, det är många som inte vågar. Men varför barnen hatar mat eller en kompis, ja! Då kanske det med tiden blir lättare för dem att sätta ord på hat mot pedofiler.

      Använd hela språket? Du skrev ju precis att det skulle man ju inte? 😂😂

        Tror hon menar att vi har ”riktiga” ord med samma innebörd i svenskan

          Vad byter man ut ”fan” till? ”Jumlans”?

            Ska börja med det.

            Jumlans! Glömde lämna tillbaka boken på biblioteket!

              Jag och min man sa attans! när ungarna var små. Det funkade dåligt som ersättning för riktiga svordomar men ni vet småbarn, man säger lätta ord upprepade gånger och pekar som lampa, katt, bord och de fattar inget sen säger man jävla skit en gång när man tror att ungarna sover i ett annat rum och de går till förskolan och säger jävla skit jävla skit jävla skit dagarna i ända.

                Attans är ju inget konstigt i alla fall, det använder vi här även utan barn att dölja svordomar för

            Järnspikar🤓

        Jag menar att istället för att ”hata” saker så kan man nyansera sitt språk. Det finns en massa ord som beskriver bättre. Att gå runt och säga att man hatar alla möjliga saker, att man inte nyanserar skillnaderna i sitt ogillande låter bara barnsligt.

    Språket har definitivt förändrats. Fula ord är en del av det vardagliga sompråket och så var det absolut inte förr. Mina barn som är 10 och 8 lär säger ord jag absolut inte använde i den åldern och det är inget konstigt för dom för alla i skolan gör så. En del elever skriker F U till lärare och hade det hänt för 20 år sedan…….
    Även som Isabella skriver, f-ordet används i var och varannan mening i alla serier och filmer nu för tiden.

      Hade många killar i klassen som betedde sig riktigt illa mot lärarna samt oss andra, blev aldrig några riktiga konsekvenser för det beteendet och det var ändå över 20år sedan. Så är inget nytt problem direkt tyvärr.

      Min man är engelsman och han är förbluffad över vilka ord vi svenskar använder i vardagligt språk. F-ordet till exempel skulle aldrig få förekomma i radion hos BBC, vid intervjuer etc, det vore helt otänkbart. Här svänger folk sig med ordet i alla tänkbara sammanhang. Han menar att vi inte har känsla för ord som tas från engelskan, de är inte laddade på samma sätt som om de vore vårt originalspråk.

        Det används väl inte i vår motsvarighet till bbc heller. Eller menar du att det används mycket i intervjuer på svt, sr osv? Tror man kan räkna programmen där det används frekvent på en hand ungefär.

          Det används otroligt mycket i media och tv. Försök se ett kvällsprogram med dina barn så får du nya öron för språket. Jag var t o m i kontakt med SVT pga ett program på SVT Barn där de använde ord som motherfucker och fucking, men enligt de så är det en naturlig del av språket och jag förväntas sitta bredvid min nioåring för att kolla alla program han ser… själv tycker jag att program som ligger under barn borde vara fri från sånt språk 🤷‍♀️

            Vilket program var det?

              Skolan tror jag det hette

        Nej men så är det ju, det tycker jag själv känns väldigt rätt uttryckt i alla fall. Om något är obekvämt att säga på svenska så tar jag till det engelska ordet för att det inte ”betyder lika mycket”. Jag vet t.ex svenskar som säger ”I love you” till sina partners, men för mig betyder det ingenting så länge jag pratar svenska med min partner. Det blir bara platt utan djup.

        Har varit tillsammans med en amerikan och då var det ju skillnad, men jag kunde fortfarande känna en liten distans till allting jag sa. Jag som har svårt att öppna upp mig hade mycket lättare för att göra det på engelska för det kändes inte som mina ord.

        Engelsmän är ju dock extremt vältaliga överlag till skillnad från amerikaner och det är väl framförallt från USA alla dåliga influenser kommer ifrån tänker jag..?

          Skottar brukar få höra av amerikaner att de är fula i munnen.

        Nej? Behöver det vara det då? Ord kan ju byta nyans/mening när det lånas.

    Vuxna har väl i alla tider tyckt att ungdomar har ett sämre språk?! Det var bättre förr. Och förr var det också bättre förr.

    OT men någon mer som lyssnar på Systrarna Delers podd? Har känt den senaste tiden att det knappt går att lyssna och att de, speciellt Michis, är extremt världsfrånvänd. Klagar på vädret exakt varje avsnitt. Hur allt är skit och hur hon hatar att de inte kommit iväg på resa?! ”Förstå det var liksom för över ett år sedan vi var på solsemester”.

    Jag förstår att man inte kan jämföra allt jämt och att hon såklart är medveten om att andra har sämre men jag spyr på det. Barn avrättas i detta nu i Gaza, jorden håller på att gå åt helvete för att vi inte tar hand om miljön och ja vissa får inte ens ihop vardagen. Men ändå klarar hon inte av att bo i vårt land Sverige, hon tjatar om flyg och att hon är fattig (bor alltså i stor villa som de byggt).. 🥺😩

    Gjorde en slagning på,ordet fuck: SvD 50 träffar, äldsta från 1998
    DN 2500 träffar, äldsta 1992
    Apropå att det var bättre förr etc

      Vad hände förresten med FCUK? Alltså märket French Connection UK

    Ja, språket är otroligt influerat av engelskan. Numera används ofta småord fel för att man direktöversätter. Ser det även i tidningar på nätet och textremsor i filmer/serier.
    Hata är ett starkt ord men det är ju inget fult ord. Bättre att hata än fucking avsky.

    Så tröttsamt med folk som hakar upp sig på andras språk, och tycker att språk ”bör” vara på ett visst sätt. Jag har ett jobb som kräver mycket av mig språkligt, så jag anpassar mig såklart därefter. Men utöver professionella eller uttalat formella sammanhang finns det få situationer där jag har åsikter kring hur man borde prata eller skriva. Vad spelar det för roll? Språket har alltid och kommer alltid utvecklas. Jag kommer prata och skriva på ett sätt som känns naturligt för mig, och låter andra göra detsamma. Andras grammatiska felaktigheter eller språkliga ”stil” rör mig inte i ryggen.

      Du låter som en väldigt vettig person.

      Sen har ju alla sin egen stil och sitt sätt att kommunicera på som är naturligt för just den personen. Det märks ganska snabbt när någon försöker prata eller vara på ett sätt som egentligen inte är genuint för just honom eller henne. Det bästa är nog att försöka hitta sin egen stil och hålla sig till det som känns bekvämt och naturligt, då brukar det bli bäst.

    Håller med! Kollade på något avsnitt av wahlgrens värld för ett tag sen, aldrig hört någon svära och säga f*ck så mycket som Bianca🫣

      Oj, då måste det vara modernt🙂

      Alltid med lite tryck också, eller minns jag fel, haha? ”Den här pastan är så FUCKING god!”, ”skorna är så FUCKING sköna”, etc?🙃

        Men seeenälla 😉

        Exakt så!!🙈😆

      Hon gick kanske i en kinesiskägd privatskola. (Apropå Mias kommentar på Isabellas blogg.)

    Ja det har jag också märkt och reagerar ofta på. Sen är jag inte felfri heller, jag svär ibland och jag slänger in engelska ord men inte alls på samma nivå som ungdomarna gör.

    Scrollar mycket på tiktok, det är enda sociala mediet jag tar del av influencers på. Men, deras språk? Jag får bara såna fjortisvibbar av det??
    De slänger in ordet ”så” överallt? Och typ ”nej men asså förlåt, men den här var så god/snygg/fin/etc” – 1) vem ber de om ursäkt till? 2) vad ber de om ursäkt för? 3) varför ber de om ursäkt?

    Så många frågor! Sen finns det väl framförallt två som använder sig av ”slay” och ”purr” i var och varannan mening. Den ena dessutom vill framstå som en clean girl. En clean girl för mig har ett ordentligt ordförråd.
    Dessa har ju väldigt mycket unga följare som ser upp till dem och det kan höras när man är ute någonstans och barn/unga tonåringar är i närheten. De pratar likadant…Hur är det att vara lärare idag undrar jag då, hur ser en 12-13-årings texter ut? Det känns som att dagens ”kids” både särskriver och stavar dåligt, även som att deras ordförråd är dåligt? Men det kanske inte är så illa som jag tycker att det låter när man hör dem prata.

      Ja, överanvändandet av ordet ”så”!
      Jag blir galen på det, många t ex radiopratare som slänger in det när det inte alls behövs, typ; ”vi skulle så åka bil, och sen…”
      Minns också någon bachelorette nyligen som också använde ”så” stup i kvarten.

        Oj, även radiopratare? Jag lyssnar bara på P4 Väst och Radiosporten och där har jag inte märkt det i alla fall, men jag kan tänka mig att de kanske använder det på P3? Det känns som att jag kan ha hört det där någon gång när man bytt kanal i bilen för att det varit en dålig låt.
        Men varför använder ”man” ordet ”så” i fel sammanhang? Ska man låta lite ”skön” eller vad är grejen, tycker bara det låter, ”så”, korkat…🤯

          Ja, korrekt antagande – på P3 och reklamkanaler 🙂

        Samma sak med ”liksom”… Gud vad jag hatar det. Så tjatigt. Liksom.

          Du ogillar ?😀 Eller ”vad hettere” 🙄 Också störigt (får man säga det)?

          Nä men asså, förlåt, det är liksom, så, tjatigt, liksom?

          Och när jag var tonåring så ojade sig min mormor över hur vi använde ”typ” i varenda mening. Och när hon var tonåring så lät antagligen hennes mormor likadant om ungdomarnas språk.

      Ja, ordförrådet och läsförståelsen har blivit sämre. Men det är ju bara i skolan de möter korrekt språk. Många vuxna tycker ju inte det är så viktigt med ett korrekt språk så då blir det inte lätt för barnen att ta till sig.

        Blir kul för dem på universitetet sen…Mina lärare pratar ofta om hur språket försämras och att folk blir sämre på att skriva akademiskt. De har dragit igång bokprojekt så att studenter förhoppningsvis ska lära sig skriva bättre.

          Nu är det ju också så att ganska många avancerade universitetsutbildningar sker helt eller delvis på engelska i dag. Vilket naturligtivs också tillsammans med mediaspråket bidragit till användningen av inblandningen av engelska i svenskan. Så det går inte enbart att skylla på utbildningsnivå.

            Man bör ha lärt sig svenskan i grundskolan.

    Jag förvånas över hur många unga personer använder ”ortensvenska” trots att de är uppvuxna i ett hem med föräldrar som är födda i Sverige.

      Ja och DET är något som stör mig väldigt mycket. Sluta prata med brytning om du inte är uppvuxen i den typen av miljö så att det faller sig naturligt för dig. Var det inte en tjej som var med i årets Robinson som pratade ortensvenska å det grövsta, men som var en helt vanlig svennebanan? Vet inte om de tror att det låter tufft, men tvärtom så låter det ju urlöjligt.
      Har också väldigt svårt för när folk blandar engelska och svenska. Inte att man slänger in ett engelskt ord här och där, men byter ut hela meningar till engelska. Typexempel på det är ju vår kära Monas Universum. Särskilt när hon ska utöva härskareknik mot någon stackare som vågar sig på att ha en avvikande åsikt, då är det ”honey, you don’t know me at all, lemetellya” för hela slanten.

        Jag retar mig på engelsk ordföljd, som ”och sen jag gick till tunnelbanan”

        Jag tror man måste sluta tänka att ”ortensvenska” är brytning, det är det inte. De flesta bryter inte utan är uppväxta med svenska språket. Det är en sociolekt, man blir som man umgås.

          Hm, ok, ja det är sant. Det är ingen brytning, det är en…dialekt?

      Fattar inte heller. Sandras son William har ju börjat rappa orten och Tookens son pratar ju orten av ngn konstig anledning.

      min bror gör det! men det är för att han umgås med personer som pratar så. om jag åker till småland eller skåne brukar jag efter ett tag anamma saker från de dialekterna. man blir som man umgås… 🙂

        Har han Adidaskläder och Guccikeps också😳

      Stör mig så mycket på det!

    Börjar märka mer och mer hur svenskan ”försvinner” i det vardagliga talspråket (och skriftligt). Många använder engelska ord i var och varannan mening, mig inkluderat, vilket låter ganska konstigt ibland.
    Min ansiktstvätt från ACO har beskrivning av produkten på svenska men väljer ändå att skriva att den tar bort ”make up” istället för smink exempelvis, varför???

    Ibland kan jag inte ens komma på det svenska ordet för något så jag slänger in engelskan och blir lite rädd för all engelskspråkig media jag konsumerat som gjort mig så tvåspråkig att språken flyter ihop i hjärnkontoret.

    Min sambo har spånat på om det inte hade varit bättre att dubba all engelsk media som de gör i Tyskland, Frankrike, Spanien m.m.
    Ja dessa länder talar sämre engelska än oss men deras hemspråk lever troligtvis vidare mer än tex svenskan. Men det är bara en teori han har.

      Det slog mig och min man för några år sen hur mycket engelska vi använder när vi pratar att vi gjorde en aktiv insats att alltid försöka hitta det svenska ordet istället. Och ärligt, ni som sett typ Love is Blind, det låter såååå (jävla) töntigt att använda engelska ord när man pratar svenska. Typ: ”Hon var så fakking snygg att I would die om hon hade sagt nej när jag frågade henne if she would marry me”.

        Finns en tjej på tiktok, tror hon är amerikansk som bor i Sverige, som har gjort videor när hon reagerat på att svenskar så lätt bara byter över till engelskan eller slänger in engelska ord här och var helt naturligt. Minns jag inte helt fel så tyckte hon det var ganska imponerande att vi kan göra det, och det håller jag med om. Men jag håller också med dig om att det låter urtöntigt. Ändå gör jag det själv i vardagen…Inte hela meningar och fraser som i ditt exempel, men absolut vissa ord.

        Jag gör exakt det och känner mig ofta lite töntig. Men sen gör jag det igen ändå. 😛

      Jag läste att Roblox ska ai-direktöversätta konversationer till det språket man själv väljer. Jag blir lite dubbel till det för mina barn lärde sig engelska mycket snabbare genom att spela. Men samtidigt är det ju bra för att små barn förhoppningsvis kommer utveckla sina egna språk samtidigt som de kan spela med folk över hela världen. Men kanske ändå inte så bra för att de riskerar att anamma direktöversättningar som inte är korrekta på sitt eget språk. Hur tror ni det kan påverka barnens språk? Mincraft med flera kommer säkert följa efter.

    Tycker också det svärs orimligt mycket i Sverige tex på tv och att dessa svordomar ersätter ett mer rikt språk, det blir väldigt platt och fult när man använder svordomar istället för ett mer målande språk ”shit vad bra!” tex. Och ärligt talat, ska man kunna uttrycka sig ordentligt och faktiskt kunna sätta ord på sina känslor är det såklart bra att redan som barn vänja sig vid att prata bättre än att bara ”så fucking god” och när det gäller mat säger man självklart inte att man hatar, man är inte så förtjust i.

      Jag tycker att man inte inser eller känner hur illa svordomar låter när man säger dem på ett annat språk. Många svenskar säger fuck så mycket och min man från USA förstår inte hur de kan prata så illa, det låter oförskämt i hans öron

        Men det är verkligen ingen svensk sol bryr sig om vad din amerikanske man tycker. Vi bor i Sverige och har vårt språk och värt sätt att uttrycka oss. Vi tar in låneord ifrån alla möjliga håll och vårt språk utvecklas. I Sverige är inte ”fuck” eller ”shit” särskilt fula ord utan vardagsord. Vad din man eller andra engelsktalande tycker om det är verkligen helt ointressant.

          Tja, umgås man i ett sällskap med bara andra svenskar så visst kan man uttrycka sig så. Men med tanke på hur internationellt de flesta ändå rör sig idag så känns det ju onödigt att lägga sig till med vanan att säga ”shit” om man tappar något på marken exempelvis.

          Men det visar ju på att vårt språk har börjar förgrovas – och detta utan att vi själva riktigt hör det, eftersom dessa orden på engelska inte alls har samma laddning. Skulle vi använda de svenska motsvarigheterna till orden, skulle det ta emot för de flesta. Min brittiske man säger samma sak – att svenskar inte riktigt tycks veta vad de säger, att orden tappat mening och laddning. Visst kan och får vi ha ett språk fyllt av engelska svordomar och grova ord, men ….

            Ja precis, orden har tappat sin laddning och mening efter att de blivit vedertagna i Sverige. Det är ju precis så språk funkar, språk utvecklas och förändras över tid. Vilken laddning ordet fuck har för vissa engelsktalande människor spelar ju ingen roll för gemene svensk i det vardagliga livet.

            Ja det är ju inte direkt några roliga bonus-ord som gör vårt språk mer levande, bara tråkiga ord som ersätter andra svenska begrepp. Får man hela tiden höra ”så fucking stor” istället för enorm, gigantisk osv så urholkas ju språket snarare än utvecklas på ett positivt sätt. Nej förlåt, förstår att en den tycker att det är positivt med shit och fuck men tycker inte det är konstigt om andra inte uppskattar det och tycker att det är en förändring till det sämre.

    Fortfarande finns det personer som tycker att det är okej att använda CP som ett skällsord. Likaså mongo och utvecklingsstörd. Det är väldigt ledsamt.

    Under min barndom och uppväxt hette det att man hade dåligt ordförråd om man svor mycket och det är så sant som det är sagt. Att det sen går ett visst mode i språket är en annan sak att ta i beaktande. Språk är även en klassfråga.Ofta är det de som ligger på en lägre bildningsnivå som blandar in svordomar överallt i språket. Lite som att små barn som ligger efter språkmässigt istället tar till nävarna då de inte behärskar att lösa konflikter el inte kan berätta vad de vill och känner. Vi har ju även väldigt många i Sverige just nu som inte har svenska som modersmål och som inte äger ett ordentligt ordförråd. Många unga känner frustration och tar till våld när de inte har fått lära sig att använda språket ordentligt. Vuxna svär också mycket mer numera,förr var det fult att svära och de gånger en vuxen råkade svära påpekade man snabbt som barn -Det är fult att svära!!!

      Stämmer inte alls att man är obildad eller har dåligt ordförråd för att man använder svordomar.

        Jag har läst kopiöst mycket i hela mitt liv och ses som den personen med störst ordförråd av mitt litterära sällskap samt den som tjatar om just språket i böcker hela tiden, och jag svär som en borstbindare..

    Tanten Bella

      Länge leve tanter!

      Hur menar du då?

    Svära är fult och något man kanske råkar göra när man är sur. Men idag svär barn i varje mening oavsett vad de säger. Så himla itriterande och fult. Så ovårdat språk. Som någon annan skrev så anågs det som dåligt ordföråd att svära och att säga tex liksom och ba när jag växte. Och då var det defenitivt inte lika många som svor och sa fula saker.

    OT men Bella ändå.
    Bella har nu plötsligt blivit ivrig förespråkare för injektioner och operationer i skönhetssyfte. Botox på Instagram och kirurgi (bröst) på bloggen och i podden. Känns som en tröttsam och senkommen provokation.

      Har blivit så enormt mycket fokus på utseende i hennes blogg att det faktiskt börjar bli lite tröttsamt. (Ja jag kan såklart sluta läsa men alltid tråkigt när någon man gillar byter bana) Tycker ändå hon haft en rimlig och rätt avslappnad syn på utseende tidigare även om det kanske varierat lite men det har också varit uppblandat med annat intressant. Verkar vara någon slags kombination av ålderstecken och minskat fokus på vikt, så tar alla behandlingar över istället. Kanske är hennes nya umgänge också men över senaste månaderna har det känts nästan som besatt?

        Fast bröstförminskningen handlar ju om att de stora brösten hindrar henne i träningen till exempel – hon har DUBBLA sportbehåar på sig när hon tränar, för att hålla dem på plats! Det måste kännas väldigt obekvämt.

        Att hon sen tänker stoppa in implantat för att få ”porriga” bröst (enligt henne själv i podden) är ju dock en annan sak.

      Fick hon idén om en bröstoperation från det här eventet där hon medverkade? Mia Femtech (vad är det för knäppt namn?) sysslar med bröstoperationer. https://kampanj.expressen.se/miafemtech/

    Vad folk tjatar om Bellas bröstförminskning. De KRÄVER att Bella erkänner att hon ska byta ut ett silikon till ett mindre. Men Bella verkar inte vilja ta ordet silikon i sin mun, hon kanske tycker det är ett fult ord😉

      Men hon har väl inte silikon i nu?

        Folk påstår det.

      Jodå, hon säger i sin podd att hon ska lägga in implantat! Runda såna, för att få ”porriga” bröst.

        Hur ser porriga bröst ut 😉

      Det syns ju att brösten växte väldigt under Hajen-tiden, även fast hon gick ned i vikt var brösten många storlekar större. Men strunt samma, om Bella bara säger tillräckligt många gånger att det är en helt vanlig bröstförminskning så tror hon på det själv. Nämner hon aldrig bröstförstoringen har det aldrig hänt.

    Först så vispar vi lite för det visste vi inte hur man gjorde, riktigt. Sedan språkpolisen för en ordentlig svenska.
    Och nu lanserar Bella ?

    Jag är team Bella. Tycker det låter så illa när man pratar ”dåligt”. Jag hatar inte heller jag ogillar saker och ting. Ordet hata för mig är samma sak som att man vill se någon död. Och det vill inte jag.

    Folk som på riktigt förfasas över språkets utvecking är för mig ofattbara. Min mamma t.ex. klagar på att gemene man säger ”clown” när ”DET HETER PAJAS!!!” Tönterier tycker jag. Herregud, vill man verkligen behålla 50-talssvenskan till varje pris? Varför då? Och ni som klagar på svordomar som fuck är också märkliga för mig. Ord är ju bara ljud som görs med munnen och laddningen i ordet är ju bara i åhörarens tolkning. Det är ju inte direkt som att alla menar k*ulla när de säger det. Tänk på det som att folk säger ”fack”, som i ett väskfack, så kanske ni inte blir lika triggade. För ett fack är väl inte kontroversiellt? Kommer och tänka på att min mamma alltid sa åt mig att inte säga ”shit!” när jag blev imponerad över nåt som 5-åring. Jag fattade aldrig varför, för i mitt huvud såg jag ordet som ”chit” och för mig var det ju bara ett uttryck. Menade ju knappast BAJS. Och ”kitt” som i fönsterkitt är ju inget konstigt. Äh låt folk prata hur de vill.

      För mig är det skillnad på att språket utvecklas och att det förfulas. Språket ska berika och hjälpa kommunikationen. Jag upplever att många som inte riktigt behärskar korrekt språk är de som ivrigast påpekar att ”språket utvecklas”.

      Därför att språk inte bara är ljud utan även innebörd. Och varje ljud har sin innebörd på olika språk. Shit har en annan innebörd än kitt, trots att de låter samma. I skrift har hora olika innebörd på olika språk, och påverkar olika.

        Men jag kanske säger ”fack” när jag säger ”fack vilken snygg jacka”. Det vet väl inte du?

    I helgen hörde jag en mamma säga till sitt barn ca 7 år att denne skulle sätta sig ner på sin röv. Det lät konstigt, inte på ett positivt sätt, i mina öron. Röv låter grovt i mina öron och skulle inte vilja att mitt barn gick runt o pratade om röv!

      Var det Tabita😉

      Fick mig att tänka på när Maria Montazami sa ”stjärt”. Det var länge sen jag hörde det användas.

        Jag hör så mycket hellre sätt dig på stjärten, eller sätt dig på rumpan, eller sätt dig på baken.

          Säger man inte bara: ”Kan du sätta dig ner?”

        Det sa barnens dagisfröknar-92🙂

          Stjärten alltså.

            Ja, jag påstod ju inte att Montazami kom på det. Kom bara att tänka på hur hon sa det för det lät lite gulligt.

    Det är väl Papì Paul som sagt till sina polare att inte säga Belsabubs ”pattar” och hon råkade tjuvlyssna för att sedan göra fucking content av det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.