Kajjan Andersson sjukskriven

Hej dolls.
Det har blivit för mycket stress under för lång tid. Jag kommer därför att vara sjukskriven här ett tag framöver. Och som en del i det kommer min tid vid skärmen vara väldigt begränsad. Jag tittar in då och då, men mest kommer jag lägga tid på vila, prioriteringar och att bygga en ny mer hållbar struktur för mig själv.

Puss och kram så länge ❤️ / Karin ”Kajjan” Andersson

Kajjan har tidigare beklagat sig över att hon inte tjänar några pengar på sitt Instagramkonto, särskilt som hon lägger så himla mycket tid på det.
Hon har även uttryckt sig kritisk till att enbart 0,4% av hennes följare ville bidra med 34 kr i månaden för hennes arbete, detta på sidan Patreon. Vad blir det i månaden? Typ 130 kr?**
Kanske var detta det sista strået för henne, för nu meddelar hon att hon sjukskrivits för stress och inte kommer vara särskitl aktiv på sina sociala medier.

Krya på dig, Kajjan!
Du är en frisk fläkt som behövs på Instagram!

**världens sämsta på matte

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    nu har nån säkert kommenterat detta redan men det borde väl ändå hamna på 4420;-,

      Det beror väl på hur många följare hon har totalt? 🤣 Eller hur har du räknat ut det?

      Hon har ca 32000 följare på IG. 32000 x 0,004 = 128.

        Eller just det, det blir väl antalet följare ja 😅 så det gånger 34?

    ”inte längre så aktiv på sociala medier” och har redan lagt upp typ 3 inlägg efter det…..

      Det är ju ändå underhållning – när ngn skriver och sen ändå är inne och uppdaterar🤣

      Sjukskriven pga oavlönad Instagramaktivism. Är ju helt klart fördelaktigt för henne att vara sjukskriven och få åtminstone någon typ av ersättning från försäkringskassan än att lägga ut inlägg på Instagram knappt utan ekonomisk ersättning.

        Kan man fortsätta att få pengar från Försäkringskassan, som sjukskriven, om man får in nästan 4500:- i månaden i inkomst? Det är väl vad somliga får FRÅN FK….. Eller har de inte koll, på sånt?

          Har man skyddat sin SGI genom att vara bland annat arbetssökande eller student kan man det. Har man ej skyddat sin SGI kan man ej vara sjukskriven.

      Hm, hon tackar i stories för stödet och har repostat ett inlägg från 2023 vilket jag skulle säga inte är riktigt samma sak.

    Om hon hade haft ett vanligt jobb kanske hon kunde förstå vad ”gå in i väggen” innebär🙄

      Man kan gå in i väggen även som arbetslös. Stress är inte bara pga arbetsuppgifterna.

        Jag tänker att det säkert är mer sannolikt att man går in i väggen om man måste ha flera jobb för att kunna få in en rimlig inkomst jämfört med de som har ett fast (heltids)jobb där det ges utrymme för återhämtning.

          Var en ny studie de pratade om på nyheterna för någon månad sedan. Att .. vad kallas det.. inte fast tjänst (?) verkar kunna förkorta livet.

            Frilansa?

              Nej alltså att man är timvikarie, har tillfälliga tjänster, frilansar.. allt som inte är en fast tjänst.

                Behovsanställd.

                Det kan jag tänka mig. Man blir ju utnyttjad, får aldrig en riktig trygghet i arbetslivet. Ingen chans att utvecklas heller eller klättra inom ett företag.

                  Och inte samma möjligheter till huslån, stadighet i livet osv.

          Hon har dessutom ett barn med npf vilket ofta leder till en massa merarbete, kamp för barnets rättigheter etc. Många npf-föräldrar bränner ut sig.

            Samtidigt jobbar de på riktigt

        Jag skulle säga efter ett antal år inom HR att det är väldigt sällan som det ”för mycket på jobbet” ensamt som är orsaken till utbrändhet. Man klarar av mycket på ena planhalvan under perioder men sen när man adderar oro för sin försörjning, för sina barn, för sina familjemedlemmar, ett liv på hemmaplan som att man vore halvtids arbetande eller hemmafru, ha många olika arbetsuppgifter, otydliga förväntningar på arbetsplatsen, då kommer utbrändheten som ett brev på posten.

          Det finns ju arbetsplatser som bryter ner och förstör medarbetare systematiskt och de ska givetvis hållas ansvariga men det finns många av oss som blir utbrända av andra anledningar. Jag blev utbränd pga barn med kronisk sjukdom, mansbebis ihop med att kraven på jobbet ökade när en kollega gick på föräldraledighet.

          Liten reflektion: jag läste en artikel om diagnosen utbrändhet och författaren ansåg att den borde egentligen heta ’anpassnings-störning’; att man inte kan säga nej eller tar på sig alltför mycket arbetsuppgifter. Kanske för att vara duktig?
          Vad anser du om det, som arbetar inom HR?

            Det var inte jag som skrev inlägget (dvs personen som jobbar inom HR) men det känns ju som att utbrändhet nästan blivit en slags slask-diagnos? Det kan bero på så mycket och symptomen skiljer sig så mycket liksom hur det ska behandlas, vad är ens den gemensamma faktorn? Ok, att det blivit ”för mycket” men orsaken till det och hur man reagerar på det är ju själva problemet. Alltså varför man inte klarat att stoppa i tid eller gjort förändringar, varför man blivit stressad och upplevt press. Tror anpassningsstörning kan vara problematiskt att använda då det kan tolkas som att en person liksom borde kunna anpassa sig till en situation som kanske inte alls är rimlig, men det är ju inte tanken. Men tror oavsett att begreppet behöver benas ut mer.

              Jag har själv varit i situationen då det blev för mycket på jobbet, en ny chef din var en riktig *itta, som inte hade en aning vad ’stöd’ heter.
              Men jag insåg i tid att jag måste därifrån innan jag går sönder helt och hållet.
              Så där kände jag att jag måste ta mitt ansvar och göra nåt åt situationen själv.
              Har ett jobb idag som jag trivs mycket bättre med. Hade inte kunnat stanna på mitt gamla arbete.

                Jag har själv varit i situationen då det blev för mycket på jobbet, en ny chef som var en riktig *itta, som inte hade en aning vad ’stöd’ heter. Och uppgifterna blev bara fler och fler.
                Men jag insåg i tid att jag måste därifrån innan jag går sönder helt och hållet.
                Så där kände jag att jag måste ta mitt ansvar och göra nåt åt situationen själv.
                Har ett jobb idag som jag trivs mycket bättre med. Hade inte kunnat stanna på mitt gamla arbete.

            Diagnosen apassningsstörning finns redan och handlar om andra saker. Det är också förenklat att lägga ansvaret på den drabbade, det är inte bara att säga nej alla gånger utan handlar ofta om en skev arbetsmiljö.

            Snacka om att lägga över ansvaret på individen, på ett ganska osmakligt sätt.

    Ska det här bli ännu en tävling i vems jobb som är stressigast?

      Det är ingen idé att gå in i den.
      Sjuksköterskor och lärare har alltid värst och är alltid självutnämnd stående vinnare i den tävlingen.

        Om du med självutnämnd menar de yrkeskategorier som de facto är mest sjukskrivna är det väl undersköterskor, lärare och sjuksköterskor?

          Det är fel. De med mer fysiskt krävande jobb har fler sjukdagar än andra. Men högavlönade har större problem med psykisk ohälsa. De som ligger högst upp på listan är återvinningsarbetare, servicearbetare och hantverkare. Kommunikatörer är också en hårt drabbad grupp, de löper dubbelt så stor risk som byggnadsarbetare att bli sjukskrivna för psykisk ohälsa.
          För kvinnor är det faktiskt nästan lika många inom kontorsyrken som blir sjukskrivna som inom vården.
          Lärare finns inte ens med på listan över riskyrken.

            Det är ju svårt att jämföra rakt av också, jag skulle tex inte gå till jobbet (sjukhus) om jag har en äcklig förkylning och går och hostar och nyser men ibland är man ju tillräckligt pigg för att det hade gått att jobba hemma, speciellt om man har möjlighet att styra uppgifterna lite och kanske ta lite flex.

        Hahaha, ja det är märkligt att just lärare har det absolut jobbigaste jobbet av oss alla. Vet inte hur många lärare i min bekantskapskrets som ALLTID skriver på Facebook vid varje terminsslut hur MYCKET de jobbar just då med allt. Låt se nu. Undras vad vi andra pysslar med innan semestrar eller vid olika arbetsanhopningar. Hmmm…varför känner inte vi ett behov av att kräkas ut vad vi gör på våra jobb? Nej, för vi har ingen offerkoftsmentalitet! Herregud, lärare har i runda slängar semester 13-14 veckor om året (!!!!). Vi andra har fem. Vilka klagar? Jo lärarna. Så. Jäkla. Trött. På. Lärarnas. Gnäll.

          Har du testat att jobba som lärare? Pallade tre år, sen tackade jag för mig. Jobbar gärna hårt och mycket men just läraryrket är ett sånt yrke där alla har synpunkter på hur du ska göra och varje dag är gnäll från något håll. Det går liksom inte att göra rätt.

            Jag stör mig mest på att lärare skriker om hur mkt de jobbar. Som att ingen annan jobbar hårt? Är ssk och jobbar 200 h övertid/år (vad vi får jobba innan man måste ansöka om dispens). Det är inte frivillig övertid. Dvs, jag och många andra arbetar lika många timmar och precis lika hårt i ett tufft klimat men utan 12 veckors ledighet.

              Fast sjuksköterskor kan klaga rätt bra hur mycket de arbetar med… vilket inte är konstigt, de flesta yrken inom omsorg; oavsett om det är lärare, vårdpersonal eller socialtjänst så är det ju svåra jobb där man ska hantera människor i olika sociala situationer och ofta även deras anhöriga.

                Även vi ”kontorsråttor” har faktiskt sociala kontakter. Har själv kontorsjobb med daglig kontakt med människor över hela världen och ska hantera och lösa ganska komplicerade problemställningar som ofta rör stora summor pengar med människor/företag från olika länder och nationaliteter. Förstår inte denna besatthet från lärare och de inom vården att påpeka hur slitigt deras jobb är som om ingen annan yrkesgrupp också upplever övertid, stress, press och dagliga konflikter. Jag misstror er inte och förstår att ni ofta sliter i era yrken men det är vi fler som gör.

                  Jag har full förståelse för att andra arbeten kan vara stressande men jag upplever att skillnaden är att inom vården, socialtjänsten osv så far människor illa om du inte hinner med dig. Du vet varje dag att du inte hann hjälpa alla som behövde din hjälp. I värsta fall är det en människa som går bort, någon dör av en överdos, blir hemlös…. Det gör ont som fan.

              Måste vi tävla med varandra? Jag skulle gärna se bra vilkor för både vård och skola.

          Sen har de flesta lärare inte så mycket ledigt längre och de som har ferietjänst har jobbat in den tiden under terminen.

          För att de jobbar in den tiden resten av året! De har ingen extra semester liksom. Sen är arbetsklimatet väldigt hårt i skolan, säkert också i vården.

            Folk inom skola verkar ibland tro att det är rena semestern för folk med kontorsjobb och att man ”bara sitter och knappar lite på datorn”, vad är jobbigt med det liksom!? På mitt förra jobb hade jag telefonvakt 24/7, 365 dagar om året. Självklart ringde det kvällar, helger, jul, påsk osv. Det förväntades att man skulle kunna svara i telefon och på mail även på semestern. För det fick jag EN extra betald semestervecka per år. Min man har personalansvar och sitter i ledningsgruppen. Efter att barnen somnat så sätter han sig ofta nån timme vid datorn med jobb igen. Han har fast lön (visserligen väldigt bra sådan) och 10 extra dagar per år han kan ta ledigt. Det finns säkert de som har ganska ”softa” kontorsjobb men vi är många som INTE har det och som jobbar precis lika mycket, om inte mer, än en lärare och vi har då inga långa sommarlov.

              Jag tror faktiskt att en skillnad är att sjuksköterskor och lärare har andra sjuksköterskor och lärare som chef och att dessa chefer ofta är rätt värdelösa.

                Men nye heller där är det speciellt unikt får vård/lärarbranschen att medarbetare jobbar upp sig med åren och blir chefer utan att behöva gå ledarskapsutbildningar.
                Värdelösa chefer finns det också gott om precis överallt.

            Men alltså… lärare verkar tro att alla andras yrken inte är lika jobbiga. Vilka andra yrkesgrupper skriver på Facebook när de har arbetstoppar? Jämför de som jobbar på advokatbyrå tex. De skulle vara glada om de ens hann gå ut på Facebook och skriva. Eller ekonomer. Snacka om arbetstyngda kring alla bokslut. Sluta tro att ni har det så mycket jobbigare än alla andra. Sluta gnäll. Eller byt yrke…

              Skulle se bra ut om någon på advokatbyrå spyr ut hur mycket de har att göra och inte orkar. Iofs *slipper* man nog jobba rätt snart med det sättet.

              Jag som lärare i fritidshem jobbar ju konstant, visst, vi har rätt till vår 4 veckor semester. Men lärarna är ju lediga sommarlovet, det är ganska länge.

              Skolor har svårt att få tag på vikarier. Du får väl komma och jobba hos oss och visa hur det ska gå till om du tror att det är så lätt.

            Yeah right. Jobbar in sju veckor? Nej det gör de inte.

              Jag har aldrig haft så mycket semester som lärare. Har för mig att det är 10 timmar i veckan som läggs som planeringsstadiet, svara på mail, utvecklingssamtal etc utöver ordinarie arbetstid men det är faktiskt inte antal timmar som är det jobbiga.
              Att bli kallad höra dagligen, få långa elaka mail från föräldrar som kräver specialbehandling när de öpnar ut sin lulla guldklimp till skolan och arr det minsann ska vara kul hela tiden i skolan, få nya styrdokument så fort en ny regering kommer på plats etc.

              Nä, det var inget för mig oavsett lön och semester. Men testa gärna du.

          Min bror jobbar som gymnasielärare. Han brukar säga att de första 3-4 åren jobbar man mycket men sen har man lärt sig sitt jobb och behöver inte förbereda på samma sätt. Han har jobbat 20 år som lärare nu. Han har väldigt mycket ledigt jämfört med alla andra vi känner. Och ganska korta dagar i och med att han inte behöver förbereda så mycket längre. Men visst vid nationella proven har han mycket att göra. Han brukar dock själv säga att han skulle aldrig kunna byta jobb längre med tanke på friheten.

          De kan ha lång semester men årsarbetstiden precis lika lång som alla andras, men den är mycket ojämnare delad.

            Hur får du ihop den ekvationen? Hur vet du hur mycket andra yrken jobbar? Egentligen alltså. Lärare rättar och grejar, men vanliga dödliga på kontor mailar och arbetar också på kvällar och helger. Oavlönat. Sluta tro att lärare jobbar lika hårt eller hårdare än andra.

              Rättar och grejer… Grejer är rätt mycket.
              Samtal med föräldrar.
              Möte med habiliteringen.
              Samverkansmöten.
              Olika arbetslagsträffar.
              Reda ut konflikter.
              Anmäla till soc.
              Rastvakta
              Pedagogisk lunch
              Planera lektioner och individanpassad till de 12 i klassen som har särskilda behov.
              Veckobrev
              Glöm inte att vara rolig och inspirerande samtidigt som du är hård, sträng och rättvis – men ändå mjuk och inkännande.
              Du måste ha egna barn så du vet vad kärlek är (citat förälder)
              Osv.
              Sen har jag inte mycket för att gnälla på sitt jobb utan byt istället.
              Dock all respekt till de som orkar jobba i skolan.❤️

                Men snälla rara du, det du räknar upp ingår ju i all väsentlighet i en lärares jobb! Det blir bara löjligt. Precis detta jag menar. Lärare verkar tro att de jobbar mer än alla andra. Sedan fattar jag också att det kan vara utmattande mentalt med saker du räknar upp, men tro mig, sådana arbetsuppgifter är vi många som har. Diskussionen här rörde ju just lärarnas offerkoftor – du verkar ju vara ett utmärkt exempel på en sådan personlighet. Fler lärare borde följa din väg och byta jobb om de inte orkar med de uppgifter som ingår i yrket.

                En seriöst fråga, hur många elever var det totalt i denna klass om 12(!) st har särskilda behov?😳 Jobbade du i särskola? Något är allvarligt fel om tolv stycken i en helt vanlig klass har ”särskilda behov”.

                  Det var ett exempel. Ca 3-4 med uttalade diagnoser, några till där utredning var på G och resten med ”engagerade” föräldrar
                  Självklart ingår mycket av det jag räknade upp i arbetsuppgifterna (förutom att ha egna barn då).
                  Det jag räknade upp var bl.a. det som de 10 timmar extra i veckan gick till. Utöver det är det själva lektionerna.
                  Det är otroligt många utbildade lärare som gör precis som jag gjort. Det kommer bli problem i framtiden då det inte är en attraktiv arbetsplats

          Min dotters lärare (5:an) är delvis sjukskriven då en stor del av klassen är en skock ligister som hittar på en massa djävulskap hela tiden och inte lyssnar. Klart att det är lätt att bli utbränd/psykiskt sjuk då. Tycker inte alls att det är konstigt att denna yrkeskategori är mer drabbad än andra. Det är ju inte bara av stressen av att ha mycket att göra som man kan bli sjuk av.

            Exakt!

        Sant! Så märkligt ändå går det handlar ju egentligen om rätt person på rätt plats. Jag jobbar själv som sjuksköterska och självklart kan det vara stressigt ibland men eftersom det inte stressar mig när jag är ledig så har jag inga problem med det och det är ju långt ifrån stressigt varje sekund på jobbet ens. Orkar man inte med den typen av stress finns massor av olika jobb man kan göra som sjuksköterska och de finns lite överallt, även på mindre orter. Kan verkligen förstå att typen av stress man kan bli utsatt för i andra yrken riktigt kan tära på en och hade själv inte valt ett jobb där jag *måste* fixa något fredag kväll tex och sen gå och oroa sig över helgen om man gjort tillräckligt. Men det kanske passar bra för någon annan, som känner att ”skönt att jag kan sitta här hemma i lugn och ro och knappa, stackars dem som springer benen av sig på akuten”

          Jag jobbar som lärare och tycker inte att det är jobbigare än något annat jobb. Så det handlar nog mycket om vilken skola man jobbar på och förutsättningarna där 🙂

            Eller vem du är som person. Tror många lärare tyvärr inte innehar de egenskaper som krävs i deras yrke. Alla har inte fallenheten att hantera den stress man utsätts för.

    Hoppas hon mår bättre snart. Utbrändhet önskar jag ingen.

    Hon klagar på att följarna inte stöttar henne nog, som att det är givet att alls har en plats som influenser. Du är kanske inte bra nog och får helt enkelt göra något annat. Det är inte en rättighet att jobba som influenser, finns ju helt sjukt många som kämpar om samma plats och alla kan inte vinna

      Håller med. Men förstår ändå att det är en stress att inte få betalt för det jobb man gör. Och det oavsett vilket jobb det är.

      Ett nytt jobb hittar man ju inte på en kvart idag. Ja, hon borde kanske jobba med något annat om inte målgruppen vill betala för hennes ”tjänster”, men det är väl lika stressande ändå, kanske mer stressande när man inte vet vad det blir i framtiden, eller när det löser sig osv.

        Hon kanske inte är så anställningsbar?
        Hon var ju med och misskötte Gardets ekonomi tillsammans med Cissi och några andra tanter som fick för sig att leka förening, men stora summor från donationer hamnade på privata bankkonton och liknande.
        Detta finns det mycket skriverier om i media som kommer upp om en arbetsgivare skulle söka lite på hennes bakgrund och egenskaper.

          Vad har hon för utbildning?

          Ja? Då förstår jag att stressen ökar ännu mer om det är så att ingen vill anställa henne.

    Följare vill inte ha reklam, inte samarbeten och inte betala. Ändå vill de styra och ställa kring vad flunsor ska publicera och inte. Jag hade aldrig orkat vara flunsa.

      Orimliga förväntningar och ”krav” från diverse håll är nog vardag för de flesta som arbetar, eller? Man får ju försöka göra sitt jobb utifrån de resurser som finns och följa de regler man har, ta till sig feedback men inte låta sig styras totalt av den, finns alltid folk som är totalt orimliga.

      Är innehållet/personen tillräckligt intressant står man ut med reklam. Har man som USP att gnälla och vara besserwisser så är det svårt att väva in reklam på ett trovärdigt sätt och målgruppen/följarna är kanske inte de som är de mest köpstarka.

      Den här högkontrasterade plåsterbilden är ju ändå humor på Anna Book-nivå… Tyck synd om mig, jag har tagit ett blodprov.

    Jag är en ny följare av Kajjan. När jobbade hon sist och med vad? Sade hon upp sig för att kunna syssla med sin aktivism på heltid?
    Förlåt för dålig koll.

      Senast hon jobbade var väl för Gardet.

    När jag kollat på Lundells Youtube videos som ifta känns mysiga och famieljlära så har jag märkt att jocke låter flickan bete sig som hon än vill och är mer hård och bestämd mot pojken och flickan ser ut att få mer kramar och gos från pappan. Vet att man kan ha närmare relation till nåt av sina barn men tycker att favoritiseringen märks tydligt.

      Kan väl vara så att flickan är mer så själv också, vill kramas mer osv. Man känner sina barn och vet deras behov.

      Hört talas om pappas prinsessa och mammas pojke😉

        Ja min dotter är pappas prinsessa men ger ändå våran son lika mycket kärlek kärlek är oändligt och man behandlar barnen lika så mycket det går pch det är det jag syftade på

    Man måste vara riktigt, riktigt dålig om man behöver sjukskriva sig från instagram 😂
    Hoppas de betalande följarna får tillbaka sina pengar nu när hon inte kommer leverera lika många inlägg..

      Kajjan har ju noll självinsikt😩 Påstår att man får tillgång till ”exklusivt material” osv om man betalar och att hon minsann drivit företag länge och därför borde kunna leva på det. Helt verklighetsfrånvänd och ingen förståelse för att människor måste VILJA betala för den vara eller tjänst man erbjuder. Hon kan tycka att hon har hur exklusivt material som helst men faktum kvarstår att om ingen vill betala för det så får man nog dessvärre söka sig om efter en annan inkomstkälla och det som kallas vanligt jobb!

    Och så det obligatoriska, ack så dramatiska bilden på en arm som utsatts för 🎻blodprov🎻😢 snäppet värre än bilden på infarten som måste läggas upp så fort nån varit på sjukhus.

      Är det inte ett nikotinplåster😀

        Nej verkligen inte.

      Eller, från de som varit inlagda, en ledsen selfie från sjukhussängen 🤦‍♀️

    Hon är en äcklig manshatare… förtjänare inte en enda spänn

      Speciellt så hatar hon Jimmie😉 vem har hon barn med förresten?

    Men buhuuu

    Tyckte att hon var en klok röst när det stormade som mest runt CW och deras webbprojekt (som hette?) som skulle lyfta viktiga kvinnofrågor. Men vad har hon gjort senaste åren? En bok tror jag att hon har skrivit. Men om man inte pallar av att vara frilans så behöver man ju skaffa sig ett ”vanligt” jobb. Hon är ju smart och varm så hon skulle väl passa perfekt inom kommun eller sjukvård med stöd till tjejer som har det tufft. Finns det ens sådana jobb kom jag på nu ….? Jaja, hoppas att hon mår bättre snart men jag blir på riktigt irriterad över att hon gnäller på sina följare, det är ju hon själv som har valt att göra de djupa gräven om olika storlekar från olika kedjor, ingen har ju bett om det väl? Hade varit smartare att sälja in idén till någon tidning typ. kunde generera i ganska många annonsörer = cash in

    Vad blir sjukpenning på 128:-? Sjukskriven för att man har använt sociala medier på fritiden😅

    Sjukskriven som i läkarintyg eller sjukskriven som i inte aktiv på sociala medier på ett tag”? 🤔
    Tror inte fk har jättestort tålamod med frilansare som tillbringar all sin arbetstid med att göra ”granskningar” av klädesbutikers storlekssortiment och dyl som ingen efterfrågat.. om hon ska få sjukpenning alltså. Undrar hur hennes plan för återgång i arbete ser ut..

    På ämnet: vart är ladydahmer? Blir genuint orolig för hebne

      Jag med!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.