Katrin fortsätter bantningshetsa

I det här inlägget tog jag upp Katrin Zytomierska och hur hon uppmanar sina följare att köpa och äta hennes nudlar från Clean Eating som innehåller 7 kcal/100 gr.
Nu fortsätter hon på inslagen linje genom att besvara en kommentar hon fått.

Bildkälla: Katrin Zytomierska Instastory

Hon får frågan om periodiska fasta – alltså att ha vissa ”ätfönster” under dagen – och svarar följande:

Att vara ”tom” på mat är den skönaste känslan. Det är vad du måste hajja bara. // Katrin Zytomierska

Jag tycker Katrins resonemang skriker ätstörning. Att hon sprider den till 168 000 följare är problematiskt.
Att premiera känslan av att vara hungrig, som någonting positivt som leder till att man blir smal, låter både skadligt och ja, ätstört.
Man får väl tacka gudarna att Katrin inte fick en dotter för den stackaren hade inte haft det lätt.

Jag fick det här meddelandet av personen som tipsade mig om det här:

Hej Camilla! Förlåt att jag skriver till dig såhär om detta, kanske borde skriva till podden. Men jag började nästan grina när jag läste detta. Har i flera år kämpat med en närstående som har ätstörning, känslan av att vara ”full/mätt” är hennes värsta. Därför planerar hon varje måltid på smulan, äter inte vissa saker etc. När och ATT Katrin skriver såhär borde anmälas nånstans 😭 Förhoppningsvis följer inte unga tjejer henne, men ätstörning kan ju drabba alla. Tror du att du eller ni kan ta upp detta i något forum? Det är för hemskt!
Tack för allt gott och kul ni gör!
Mvh XXX

97 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Att någon överhuvudtaget tar till dig ”tips” från den här galningen och mobbaren är för mig obegripligt!
    Hon är ju inte frisk nånstans.
    Trodde att människor blev klokare med åren men inte denna mobbare.
    Usch!

      Fräscht att skuldbelägga de som faller offer för henne..

        Fast det gjorde ju anonym inte…

          Jo.

            Nej.

            Specificera hur – annars faller ditt argument och du slänger ur dig floskler som du tror passar in i sammanhanget.

            Är det första meningen du hakar upp dig på? Med mycket god vilja och en massa broderande och en stor dos eget tyckande kan man möjligen få det till att ts dumförklarar alla som köper KZs tips. Men skuldbelägga är det verkligen inte.

              ”Att någon överhuvudtaget tar till dig ”tips” från den här galningen och mobbaren är för mig obegripligt!” Den säger ju indirekt att folk som lyssnar på henne är idioter, med dåligt omdöme och för skylla sig själva.

                Ja och var kom skuldbeläggandet in? Det verkar som du inte förstår vad skuldbelägga betyder.

        ”Faller offer”?

          Det gjorde jag verkligen inte! Tycker att hon har en skev (to say the least) människosyn…

        ”Faller offer”? Man måste verkligen tänka själv i hela sitt liv. Man kan inte skylla allt på alla andra.

        Anonym 12:28: är det verkligen skuldbeläggande att ifrågasätta folks förmåga att tänka själva? Vara smarta konsumenter.

      Att någon ö.h.t följer ”galningen” är obegripligt!

      Som tur är följer inte inga tjejer henne!

      Jag är 48 och redan ”förstörd ” från ungdomen och alla tidningars tips.

      Tala om ätstört 90-tal.

    Blev mest förvånad över att hon inte har fler följare än så??

      Förvånad? Hur menar du?

        Jag trodde bara att hon hade många fler. Det kändes väldigt lite för att vara Katrin på något vis. Svårt att förklara.

    Menvarför följa henne för?

    Men är det verkligen så himla fel att banta och vilja vara normalviktig?

      Att banta och vilja vara normalviktig är ju inte riktigt samma sak som att älska känslan när kroppen är tom…

      Nej, eller, banta i den mening det kommit att användas mest (hoppa på en ohållbar diet för att gå ner orimligt mycket på orimligt kort tid) är inte något jag skulle hoppas att någon ska vilja. Men att gå ner i vikt och vilja vara normalviktig, nej det är inte så himla fel alls tycker jag.

      Dock är Katrin ett rätt tydligt exempel på någon som just ”bantar” i den mening jag uttryckte. Hon har ju hållt på såhär fram och tillbaka sedan tidigt 2000-tal iallafall. Inte hållbart, inte sunt för välmåendet. Det är väldigt synd.

        Har aldrig bantat färdigt?

      Skillnad på hälsosamma vanor och att vara ätstörd. Ätstörning och att hela tiden vara fixerad vid vad man ”får” och ”kan” äta samt att hela tiden gå och ha komplex för kroppen/vikten är inte särskilt bra för den mentala hälsan och leder till mycket lidande. Det är liksom hela argumentet mot fatshaming, tjocka vet om att de är tjocka, att skämmas mer och må ännu mer dåligt gör inte att man får mer kraft till ett sunt leverne. Är helt säker på att vi skulle få mycket bättre effekter på folkhälsan om vi fokuserar på hälsosamma vanor (äta mycket fibrer, frukt och grönt), motionera minst 30 min varje dag etc. än att gå omkring om bedöma och skamma folks kroppsform.

      Snacka om att HELT missa poängen.

    life’s tough, get a helmet

      Coolt

      Ja den var bra. Med vänlig hälsning/ skallskadad

    Äh det är ju samma pannben som används när man utsätter kroppen för vilken fysisk utmaning som helst. Man måste hitta metoder för att genomlida det, exempelvis intalar jag mig själv att jag älskar känslan av blodsmak i munnen när jag tränar inför långlopp men det är ju bs, jag måste tänka så för annars hade jag aldrig stått ut med att träna vidare. Samma sak när man ska gå ner lite i vikt; man måste intala sig själv att det är en nice känsla annars hade man ju stått med huvudet i kylskåpet direkt.

      Låter inte som ett sunt sätt att träna på..

        Att stå emot ett sug att äta något extra eller äta mer än du behöver är en stor skillnad mot att stå emot att äta när kroppen skriker efter näring och bränsle. Det är inte att ha pannben, det är endast att vara urbota stendum.

          Om kroppen verkligen skriker efter näring och bränsle, man är skakig, kallsvettig och måste lägga sig ner, ja då är det såklart inte så klokt att härda ut, bättre att lägga om och prova något annat. Men generellt, äter man ordentligt vid lunch och middag och inte har ett extremt fysiskt tungt arbete så bör man ju klara sig. Känslan av hunger kan absolut komma men det är inte samma som akut behov av energi.

            Du har fel. Många med ätstörning får inte alls symtomen du beskriver.

            Så du upprepar i princip vad jag sa, med andra ord?

          Nu pratade jag om träningen inte om mat.

            Lex gunde svahn som slutförde ett lopp med bruten arm för att han aldrig tillåtit ig att avbryta en träning eller lopp pga smärta… Det är smärtsamt att träna hårt och man måste ha den mentala styrkan att kunna genomlida det.

        Så tröttsamt med vad som är ”rätt” eller ”sunt”. En del människor gillar att pressa sig till gränsen. Det är samma människor som vinner OS-medaljer och bestiger Everest. Sen finns det dom vars gräns går vid att äta chips framför Netflix. Låt var och en bestämma vad som är sunt för dem.

    Har ni tänkt på hur lite man det finns att diskutera om man alltid ska tänka på att det kan finnas någon som blir triggad, ledsen, arg, kränkt eller något annat.
    Katrin är en idiot med idiotgrejer, så låt oss säga det då. Katrin får givetvis säga sina idiotgrejer också.

      Får? Ja.

      Bör? Nej.

    Nog för att tjejer må vara överrepresenterade vad gäller ätstörning men det är ju inte så att killar är immuna mot det… 🤷‍♀️ Med tanke på ”tur att hon inte fick en dotter” och oron för alla unga tjejer som följer henne.

    Inte konstigt att hon beter sig som hon gör om hon går hungrig längre perioder 😅

      Haha åh hon är som i snickers-reklamen

    Jag har noll ätstörning men vill ändå inte ha mat förrän ca13. Alla är olika.

      Jag är likadan, helt normalviktig och äter allt men är noll sugen på mat förrän vid lunch.

        Är så nyfiken på det här.. Ni går alltså upp ur sängen och dricker typ ett glas vatten (är ni sugna på det?) och bara jahapp, nu kör vi igång dagen laddade och klara?:)

          Har inte ätit frukost sedan jag gick på dagis, utan att överdriva. Dricker heller inte vatten (på morgonen) utan rullar ur sängen, duschar, fixar håret, kladdar på lite mascara, borstar tänderna och så drar jag.
          Mår så illa om jag äter på morgonen, alltid gjort. Fick tvinga ner tuggorna när jag gick på dagis och minns det än idag. Frukoststunden var det värsta jag visste.

            Alla mina tre söner är likadana, mår illa om dom äter frukost(för tidigt)

            Det är samma här.
            Det är inga konstigheter öht.

          Jag dricker kaffe på morgonen. Äter tidigast två timmar efter jag vaknat. Frukost tar jag tex med mig till jobbet på jobbdagar. Är inte hungrig och inte sugen på mat innan dess helt enkelt.

          Ja men typ, jag äter aldrig frukost under vardagarna. Går upp och gör mig i ordning och åker in till jobbet och äter första målet på min lunch.

          Frukost har aldrig funkat för mig, jag har egentligen aldrig kunnat få i mig något så tidigt på morgonen. Men det är sen några år tillbaka som jag helt slutade med tanken att jag måste få i mig något för att orka med dagen. Jag har energi så det räcker och jag orkar både med min arbetsdag och resterande tid.

          Är egentligen inte heller hungrig på morgonen men typ tvingar i mig lite kvarg eller någon knäckemacka för tänker att man fuckar upp sin ämnesomsättning annars? Hade en gammal chef som aldrig åt annat än någon sallad till lunch ibland (aldrig frukost), och hon var ganska kraftig. Jag inbillar mig att jag har bra ämnesomsättning för har alltid varit smal även om jag äter en del.

          Googlar man på om man kan skippa frukost eller ej får man ju fram arton hundra olika forskarstudier som alla säger olika saker också.

            Nej, din ämnesomsättning kräver inte att du äter ofta.

            Du får inte problem med blodsocker om du inte äter mellanmål.

            Det friska människor upplever som ”lågt blodsocker” är hungerkänslor- ta och ät något då i så fall, det hjälper. (Det sistnämnda finns studier på)

            MEN om det är svårt att få möjlighet till mat så måste man ju äta är tillfälle bjuds helt krasst

          typ så ja. jag har ett ätfönster på 8 timmar varje dag (ca 12:30-19:30) dvs fastar 16 h och fastar även 24 h en gång i veckan (minst) och mår toppen på det. jag går upp ca 05:30 på morgonen, springer en runda, går med hunden, börjar jobba 8 och äter mitt första mål till lunch 12:30-13:00 ungefär och upplever inga problem dessförinnan. kroppen är pigg, hjärnan är pigg. piggare de dagar jag fastar 24 h nästan. är varken ätstörd eller ute efter någon slags påhittad ”cleanse”, utan upplever på riktigt att kroppen mår absolut bäst av detta. känner aldrig ett osunt ”sug” av något livsmedel/socker eller vad det nu kan tänkas vara. äter när den riktiga hungern slår till och däremellan är kroppen i balans. heller inga problem att träna på en dag när jag fastar 24 h och inte äter något mellan middag-middag, det går finemang – förutsatt att man faktiskt äter bra bränsle när man väl äter. en massa tomma kalorier, socker o ”skit” fungerar såklart inte, då brakar man ihop ganska fort skulle jag tro.

          Äter inte förrän jag är hungrig.

          Och jag är hungrig först vid 12.
          Är jag hungrig innan äter jag innan.

          Förr åt jag frukost för att.man SKULLE!!
          Insåg att jag åt bara för att det var gött, inte pga hunger.

          Jag går upp, dricker en kopp kaffe och sen äter jag frukost/lunch kl 12 eller kanske 13 om jag har mycket att göra men att vänta till 13 är på gränsen för mig. Vaknar upp med energi så känner inget behov av att äta då och är inte hungrig tills lunchtid. Ps. Är inte ätstord älskar mat och chips och äter allt som jag vill. Inga snålmåltider här!

          Jag går upp, sticker ut och springer 5km, duschar, tar ett par koppar te och äter någon gån mellan 11.30-13.30. Funkar utmärkt. För mig. Alla är olika

          Ha, undrar verkligen oxå. Kan inte leva utan frukost. Är alltid vrålhungrig oavsett tidig/sen morgon och skulle absolut inte kunna sätta igång dagen utan frukost. Däremot tycker jag lunch är överskattat, står mig lätt till middag iom bamsefrukost. Allt handlar väl om när, vilken tid på dygnet, man gör av med mkt energi.

            Det handlar ju oxå om att vi alla är olika. Jag känner till exempel väldigt väldigt sällan hunger men äter för att man ska/är gott. Skulle jag gå på hunger hade det räckt med en måltid per dag för mig.

          Ja precis så gör jag. Äter aldrig frukost, och sällan lunch. Äter en typ av lunchmiddag vid kl 15 och sen nån frukt eller macka på kvällen. Funkar utmärkt för mig. Skönt slippa tänka på vad man ska laga för mat mer än 1 gång/dag. Såååå tråkigt att handla- och laga mat.

          Jag svarar då jag är likadan, vaknar mellan 06-07 dricker lite cola zero eller mjölk jobbar (börjar 8ish) äter lunch vid 12.14.
          Kan tillägga att jag avskyr frukostmat, alltid gjort. Ryser när folk häller upp ett halvt glas juice ett halvt glas smoothie kaffe brer smörgås med saltgurka och tar sin over night gröt – sist men inte minst 3-5 lila vindruvor som pricken över i liksom.

          Finns det däremot pad thai kvar sen gårdagen kan jag lätt värma det redan 10 o äta som mellis.

      Typ samma här. Skulle aldrig kunna äta frukost, spyr av tanken på att fylla magen som nyvaken😶‍🌫️ Äter KANSKE en banan på förmiddagen, annars bara en kopp kaffe. Vid lunch är jag och min kropp redo för mat 🙂

      Brukar dricka en kopp kaffe innan jag drar iväg till jobbet. Äter ibland en frukt runt 9, annars blir första målet mat lunch

    Snälla, det enda hon vill är att sälja grejor från Cleaneating. Företaget går ju inget vidare. Plus att hon har rätt mycket pengar som ska ut efter senaste domen.
    Så nej, jag litar inte ett skit på vad hon gör och säger.
    Hon vill bara trycka ut så mycket ”mat” hon bara kan.

    Med tanke på att över 50% av den vuxna befolkningen (16-84 år) lider av övervikt eller fetma så har jag svårt att förstå all upprördhet så fort någon påtalar att en liten viktnedgång skulle nog vara på sin plats.

    Blir du ”triggad” så sluta följ personer som har träning och kost som huvudsyssla på sociala medier, eller helt enkelt jobba med ditt psyke då hela världen inte kan anpassa sig efter just dina ”triggers”.

      Fast det handlar väl om HUR man uppmanar till ”lite viktnedgång”? Att ändra livsstil och äta mer grönt, röra på sig mer, äta mindre transfetter är en sak. Men Katrin är ju känd för att utesluta hela grupper av mat, uppmana till ”svältdagar”, och att man ska gilla känslan av att vara hungrig och låta bli att äta trots hunger. Det är ju beteenden som i längden oftast leder till ökad viktuppgång då man kan bli besatt av mat och ständigt kämpar emot kroppens naturliga signaler (hunger). Finns mycket forskning som visar att den sortens klassiska bantning inte håller i längden utan snarare leder till viktuppgång.

        Kroppen skickar hungersignaler i flera olika fall, inte bara riktig hunger.
        Man kan känna hunger när man egentligen är uttorkad och behöver vatten. Man kan känna hunger för att man har som vana att äta runt den tiden. Man kan känna hunger vid sorg osv.
        Det är sunt att kartlägga när och varför man känner hunger och endast äta när kroppen faktiskt kräver energi.
        Det säger sig självt att en 300kg man inte behöver 18000 kcal när han har ca 200 kg energi i form av fett på kroppen. I det fallet är hunger en känsla som måste kämpas emot. Samma gäller folk med lite övervikt.
        När man sedan når en hälsosam vikt så har förhoppningsvis kroppen lyckats reda ut när och vad för hungersignaler som är att prioritera.

        Fasta funkar ju ändå bra för många men ska man göra det kan man ju inte gå omkring och lida varje dag, kan man ändra tankesättet så blir det otroligt mycket lättare. Gäller ju även om man ska sluta röka, börja träna eller vad som helst. Sen funkar kanske just den metoden, med fasta fram till lunch alltså, kanske inte för alla men det är (för de flesta) inte farligt och värt ett försök för den som vill. Någon annan kanske väljer operation.

      Tack!
      Så trött på att man utmålar ätstörningar som leder till undervikt som ett större problem än det motsatta…

        De är verkligen raka motsatser.
        Svält kräver en extrem form av kontroll medans övervikt är en total avsaknad av självkontroll.

        Folk som svälter blir motiverade när folk kommentarer deras undervikt medans överviktiga blir ledsna och tappar motivation.

        I det stora hela dör fler av övervikt för att det är svårare att ha sån extrem disciplin som smala med ätstörningar faktiskt har. De flesta äter hellre lite för mycket tårta än att titta på den utan att ens doppa fingret i grädden och smaka.

          Det krävs ganska rejält med disciplin för att hålla sig normalviktig också, åtminstone i Västvärlden…

      Suck. Det är inte träning och kost att svälta sig själv Lewis.

        Suck. Vissa skulle må bra av att svälta sig en stund. Är du riktigt fet så finns stora depåer att ta av.

          Fast svält är väl ändå inte rätt väg att gå? Gå ner i vikt kan man ju göra även under kontrollerade former 😊

          Ja och om man svälter sig så pajar man kroppens ämnesomsättning, går snabbt upp löt igen och lite till.

          Ingen bra metod.

          Se över sina matvanor och sakta men säkert gå ner på ett sätt som håller över tid.

          En mycket bättre metod.

    Det är väl inte undra på att folk blir smala av hennes mat, det smakar ju äckligt så man vill inte äta den.
    Jag ”roade” mig med att testa den och usch vad vidrigt.

      Så du vill ha goda 7 kaloriersnudlar?
      Förutom vatten, kryddor och kemikalier så finns det inte så mycket att experimentera med. Det går inte att förvänta sig att en 10 kcal kaka ska gå att jämföra med en 350 kcal kaka.

        Jag tror inte hon efterlyser goda 7-kaloriersnudlar.

        Jag tror hon menar att man ska strunta i att äta 7-kaloriersnudlarna, inte minst för att de smakar vidrigt.

    ”Att vara ”tom” på mat är den skönaste känslan” säger väl allt om hur ”sund” och näringsinriktad hennes ”clean eating” är..

    Har inget emot att vara smal och jag vet vad jag ska äta för att inte vara det. Ät inte chips, kakor, skräpmat, socker, pizza, pommes, dra ner på pasta, vitt bröd, potatis , ris ost. Ät fullkorn, det är mättande. Ät bra kött, men inte varje dag, Ät fisk,skaldjur, linser bönor. Detta är ingen diet, bara riktig mat. Det behövs ingen fabriksproducerat.

      Kul att du hittat en metod som funkar för dig. För andra funkar 7 kaloriersnudlar.

        lol jag äter allt det där men är normalviktig ändå. Ok äter inte pommes men resten. Står/går dock hela dagen på mitt jobb så det kanske hjälper?

    För det första så är fasta bra för kroppen.
    Det är bra att inte äta frukost precis när man vaknat (”viktigaste måltiden” nej, säger alla studier).
    Det är också bra att undvika mat ca. 4 timmar innan läggdags. Man ska sova på tom mage, då får kroppen vila istället för att arbeta med att förbränna mat hela natten.

    Fasta är bra. Att kontrollera sin kropp är bra. Att inte äta allt man blir sugen på är bra.
    Att kämpa emot hungerkänslor är bra men det kan också vara ätstört.

    Allt handlar om intentioner. Jag fastar för hälsan och vikten, inget annat har funkat för mig i längden.
    Men för dig kanske fasta leder till ätstörningar och självsvält.

    Det ska dock gå att prata om hälsa, vikt, metoder och resultat utan att folk gråter om hur jobbigt det är för dem när andra diskuterar (ett lagligt och vanligt) ämne på en öppen plattform.

    Förklarar hur det är fel att diskutera fasta/stå emot hunger (som kan vara superbra på många olika sätt) men ok att diskutera folket som diskuterar fasta?

    Sån dubbelmoral att ropa ”fel att uppmuntra till svält” men samtidigt uppmuntra till skvaller, hån, mobbning osv.
    Folk skriver riktigt fula saker om Katrin samtidigt som de klagar på att hon skriver om bantning.

    Skevt.

      Håller med, sjukt hur länge den där jävla skrönan levde kvar. Kan leva hela livet utan frukost men kan inte leva utan lunch eller middag.

        Tack för anekdotisk bevisföring om vad som funkar för just dig. Totalt irrelevant men tack ändå.

          Vad väntar du dig i ett kommentatorsfält på bloggbevakning?
          Folk som länkar till studier som ingen läser?
          Är man intresserad av ämnet söker man väl upp mer fakta.

      ”Säger alla studier”

      😂

      När någon skriver så, vet man att man inte behöver läsa resten. Så oseriöst.

        Verkligen. Det finns t.ex studier som diskuterar frukost och kortisol i kroppen och vad jag vet säger inte dom studierna ”nej”

      Jag håller absolut med dig i att dessa saker du tar upp kan vara bra, låta kroppen återhämta sig osv. Men det Katrin förespråkar är inte ett sunt förhållningssätt till detta. Hon försöker ju ta nån slags ytterfil till att leva sunt. Dels är maten (hennes egen) hon förespråkar allt annat än sund eller fylld av bra näring. Att dessutom säga att en kropp tom på mat är bästa känslan är absolut inte sunt nånstans, då har man skridit över en farlig gräns imo.

      Idiot. Kom inte med falska påståenden. Det finns hur mycket studier som helst som säger annat. Sluta sprid skit.

      Har en anhörig som jobbar natt. Dom har fått rådet av dietisten att inte sova på tom mage.

    Katrin är ju uppenbart sjuk och har alltid varit
    Ätstörning med något annat
    Spelar exakt noll roll hur mycket människor gapar på eller säger ifrån till henne.
    Hon kommer aldrig bry sig eller sluta, och kommer köra sitt race och fortsätta med mobbning och allt vad hon gör.
    Jag tycker det är bäst att tysta bort en sådan person. Ge ingen uppmärksamhet varken bra eller dåligt.

    Katrin är en riktigt, riktigt vidrig människa. Hon är helt besatt av utsidan men fortsätter att vara fruktansvärt ful på insidan.

    Alltså det behöver väl inte nödvändigtvis vara ätstört att känna så. Min kille fastar (16:8) och han gillar också känslan innan han ätit. Flera jag känner som fastar gillar känslan efter ett tag. Dock sprider ju Katrin annan dynga som ihop med det här absolut kan tolkas som ätstört.

    16:8, för vem och varför? Är du frisk, sjuk, tjock, smal, jojobantat mm.mm? Sök upp Annan Hallén på Insta och lyssna på det andra inlägget där hon pratar om just detta.

    OK, jag skulle inte ta några tips från den donnan, men vi är alla olika i våra ätmönster.
    För mig är 16/8 ett helt normalt sätt att äta, jag är verkligen inte hungrig på morgonen, först vid 10 tiden börjar jag bli hungrig och jag brukar käka lunch vid 11:30, att vara lite småhungrig den tiden är inget ett större problem, sedan äter jag på kvällen, men oftast inte senare än vid 19-tiden.

    med detta sagt så går jag inte på någon 16/8 fasta, skulle jag bli hungrig tidigare eller har något för mig så sista målet på kvällen blir senare, då äter jag när jag känner för det, så jag kan inte tycka att jag har någon ätstörning direkt.

      Lyssna innan du har åsikter.

    (för mig funkar IF verkligen jättebra, jag trivs med det och iom att jag normalt sett inte blir hungrig till vardags har det fått mig att uppskatta de gånger jag äter mer – totalmängden matglädje har alltså ökat, så woho för mig, men det är verkligen ingen diet jag skulle tipsa randoms om för alla är så himla olika när det kommer till mat och rutiner, och det är inte jämförbart att ”influenca runt” och att jobba på ett vanligt jobb, självklart är det tuffare för hon som skriver att hon börjar 0645 än vad nu katrin inbillar sig att hon gör. Det är något jag tror alla influencers verkar ha svårt att förstå, en livsstilsförändring typ ”nu ska jag gå upp 05 och isbada varje morgon” eller ”lunchen idag blir yoga, namaste”, det kanske låter supertufft men det är något de väljer att göra i en vecka eller ett halvår, vanliga människor måste göra sina 8-17 dagar + hämtning/lämning + ”liv”, jämt. Det tar inte slut. Det är tufft på riktigt. Som när rika människor låtsas vara fattiga ”åh, den här månaden har jag inte ätit ute en enda gång, jag har levt på nudlar och vatten” men skillnaden är att de kan fira att de klarade det på Yasuragi där random småbarnsmamma får fira att hon klarade det med att göra en till sån månad, och sen en till och sen en till…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.