Med fem års mellanrum

Hej! Man brukar ju prata om livet i femårsmål. Var vill man vara om fem år? Jag är nog inte så uttänkt, kanske för att jag varken vet eller vågar tänka på om hur livet är om fem år. Erfarenheten är ju snarare att livet blir som det blir, de utmaningar man får kan man nästan aldrig förutse och den plats man hamnar på är en blandning av slump, arbete och ödet. Fast vissa saker drömmer jag om och har alltid önskat mig och så är det nog för de flesta. Det bästa med att ha en blogg är att man kan gå tillbaka i tiden och se livet femårsvis, det tänkte jag att vi kunde göra nu! Mars var femte år, vi börjar i begynnelsen: // Elsa Billgren

Jag älskar när influencers gör den här typen av återblickar, som Elsa gör här. Det får en verkligen att inse hur långt de kommit, och vad mycket branschen utvecklats. Eller så här…det har blivit en bransch av någonting som inte var en tidigare.
Vem vill man egentligen vara om fem år? Den man är nu?
Eller vill man vara någon helt annat?
Elsa gör nerslag i åren 2009, 2014 och 2019.

Elsas återblick är i alla fall väldigt underhållande, så du hittar hennes inlägg HÄR.

20 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Aldrig hört att man ”brukar prata om” livet i femårsmål… 10 år kanske, hört på intervjuer ibland, ”var är du om 10 år?”

      “Man” = sovjet? Var väl de som körde med femårsplaner?

        7 år! 🙃

    Tråkigt värre

    Var är du om 1000 år?

    Kanske de gräver upp oss i framtiden och klonar oss.

    Tycker den frågan – speciellt på intervjuer är såå 90-tal.
    Hur faaan ska jag veta det?
    Jag är glad att jag lever här och nu och har hälsan i behåll.

    Så typiskt Elsa. Aldrig här och nu. Nästa vecka, till våren ska jag… längtar hem till hösten för att…
    dom här kläderna ska jag ha i vinter… Nu har jag beställt skor till våren…

      Haha,hela tiden är det så!

    Vad jag vill är att bo i ett soligt och varmt land. 😊

      Jag vill bo i ett regnigt och mörkt land

    Tycker det är en fråga som kan komma på arbetsintervjuer, eller? Inte så ovanlig som ni ovan anser i alla fall

      Hatar den frågan på intervjuer. Som om jag vet liksom

      Men då har den ju ett arbetsrelaterat syfte, rekryteraren vill få ett grepp om vad du är för person, vilka ambitioner du har i din karriär och hur du passar in på företaget (och det är såklart svar man som regel floskel-anpassar efter tjänsten man söker). De är ju inte intresserade av de sökandes personliga femårsplan. Sen tycker även jag att frågan är idiotisk, men det är ju många arbetsintervju-frågor.

      ”Om fem år har jag ditt jobb.” Ridå.

        Haha!

    Om 5 år slipper jag jobba,får ta dagen som den kommer

    Tycker det är fint att titta tillbaka och se vad man gjort för något. Älskar bloggen av den anledningen. Saker jag glömt bort att jag gjort kommer jag ihåg på grund av att jag har skrivit om det.

    Jag älskade det inlägget. Blir påmind om allt härligt jag varit med om. Jag är i samma ålder som Elsa och har levt ett annat liv men minns alla mina åldrar och njuter av att de tillbaka på vart jag varit. Tycker också väldigt mycket om att fantisera om vart jag är om fem, tio, femtio år.

    Min psykolog utmanade mig och frågade vad jag önskar tänka om livet som varit när jag är 70 år. Det enda jag önskar är att få uppleva en vardag som bara rullar på, som inte innebär en kamp för överlevnad. Bara så. Hon sökte efter något mer storslaget men även om jag försökte värka fram något så blev det bara detta enda: lugn och ro. En vardag som får vara vardag, där jag kan andas. I min värld är det storslaget nog.

    Om fem år hoppas jag jag bor där jag bor eller i en lite större lägenhet eller i stan. Jag hoppas (och ska jobba mot) att ha ett annat slags jobb och ännu högre lön. Hoppas jag fortfarande är med min man, reser mycket och hittar på kul saker. Inga barn och hoppas mina katter fortfarande lever ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.