Samir Badrans ångest efter mellofloppen

Samir Badran tar nu till Instagram för att berätta om hur dåligt han mått efter sin och Viktors melloflopp där de åkte ur den allra första första deltävlingen efter… tja, lite falsksång. 
Tiden efter deras medverkar postade de båda två skämtsamma inlägg där de – framför allt Samir – driver med det inträffade, men detta verkar alltså varit ett spel för galleriet, kanske ett försök att framstå som att han inte bryr sig?
Cluee News har skrivit om saken och hans följare ger inte mycket för Samirs utsago. Det låter så här:

Kanske kan de satsa på en karriär i Finland istället? Ställa upp i Uuden Musiikin Kilpailu 2025?

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men ställ då inte upp i en musiktävling om du inte kan sjunga…!

      Det finns det många som gör? Du menar väl ändå inte att Gunilla Persson, Björn Ranelid eller Edward Blom kan sjunga?

        Sa jag det?

          Ja indirekt var det väl precis det du gjorde?

            Ehm nej.

            Nej? Det jag ”indirekt” sa var att om du inte är beredd på att få kritik för din sång om du sjunger falskt (vilket alltså beror på att du inte kan sjunga), så bör du inte heller ställa upp i en tävling som handlar om musik.

              Det var verkligen inte så jag tolkade det. Det var väldigt många ”indirekta osynliga rader” du utlämnade där.

                Läsa mellan raderna är ibland oförskämt och ibland fattas ett dussin rader som du givetvis borde ha läst…. såklart.

                Haha, roligt hur du långtgående du står på dig angående något oskrivet som lämnats öppet för olika tolkningar, men som du självmant dragit denna absoluta slutsats om 😂

                Förstår hur du läser det, men jag skulle personligen ha antagit att Anonym menar att inte någon som kan sjunga borde ställa upp från första början. Dvs, man borde hålla en viss standard, inte nödvändigtvis att bara Samir och Viktor specifikt inte når upp till sagda standard. Bara att just S och Vs sång råkade få exemplifiera detta i sammanhanget då det var deras framträdande som var uppe för diskussion.

                Med inte sagt att jag varken håller med eller inte håller med om vare sig din eller min tolkning av uttalandet. 😄

            Nej, hen kanske tycker att ingen av dessa heller borde ha ställt upp?

      Bra låt men dålig sånginsats. Det borde de ju varit medvetna om? Då kommer den här typen av kommentarer tyvärr eftersom ju den stora majoriteten av artisterna sjunger jävligt bra. Och då särskilt tjejerna, Gunilla Persson är nog den enda kvinna som kommer undan med att sjunga värdelöst.

    Men varför sparka på någon som redan ligger?

      Håller med. Om man tycker det är fel att tjäna pengar på ’dålig’ musik så lyssna man inte och skit i vad andra gör.
      Vi (samhället) varnar hela tiden om psykisk ohälsa, och här är någon som erkänner att han mår inte bra. Det räcker nu. Låt honom var.

        Tycker snarare att det låter som hans prestationsångest ligger till grund. Har han dålig självkänsla så behöver han jobba på den. Självklart är det inte lätt att bli ratad det sättet de blev men sättet han skriver på vittnar om att han behöver börja se sitt egna värde bortom prestationerna. I slutet av texten tar han ju upp mottagandet de fick i Finland och hur glad han blev över det men hur länge håller det om han har kass självkänsla? Läste en artikel med där han yttrar att han avskyr att vara kändis men att det är försent att ändra det och att han ändå lika gärna kan kuska vidare i kändisbranschen. Låter inte vidare sunt även om jag ju fattar att det inte är lätt att byta bana bara sådär, ja till något annat än mäkleriet då.

          Ursäkta, min tråd hamnade fel. Skulle inte vara under Saras.

          Det finns många kändisar som varit större än han och som gått tillbaka till ett ”okänt” liv. Någon kanske känner igen personen på gatan någon gång, eller det kommer ett brev där någon ber om en autograf, men mer blir det inte. Samir är inte Michael Jackson direkt, han kommer att bli förvånad över hur firt han glöms bort om han lämnar artisteriet och kändisvärlden.

            Ja, precis. Det är ju så. Tänk bara på alla gamla skådespelare som valde eller behövde att avsluta skådespelandet.

              För att inte tala om alla idrottare som var jättekända när de var aktiva och som knappt någon minns längre.

        Fel att tjäna pengar på dålig musik…Jahapp. Skulle nog vilja påstå att det är svårt att tjäna pengar på dålig musik. Men fel…
        Håller med att det verkar ju lite onödigt att lyssna på dålig musik men fattar inte riktigt varför man inte han säga att man tycker musiken är dålig.

    Men alltså han känns ju inte stabil rllrttimlig. Hoppas läkaren även skrev en remiss till psykolog. Att benämna sig och sina prestationer som äcklig i en offentlig postsom artist är ju inte balanserat.

      Han skrev ut medicinen själv, tydligen. 🙃

      Hur många skulle palla att få göra hur värdelös man är i flera månader?! Men inbilla dig det du! 😂

        S&V fick höra att deras låt och prestation i mello sög. De levde inte upp till förväntningarna. De gjorde helt enkelt ett dåligt jobb. Märkligt är det att V inte känner sig lika hatad som S.

          Och Viktor var den som i stort sett inte sjöng alls, så Samir var den som fick dra det stora lasset. Med den rösten.

        Hade jag mått så dåligt hade jag pratat med en psykolog. Inte lagt ut en post på instagram..

    Lite dålig ironi i detta inlägg. Jag är finsk😊

    Jag förstår inte varifrån hatmeddelanden kommer. De hade en dålig låt, än sen? Låt dem forsätta med sina liv. Vem skriver hatmeddelanden utan att försöka själv i tex Melodifestivalen?

    Tror de som skriver hatmeddelanden på sociala medier att de bidrar med något över huvudtaget?

      Är du så naiv?

        På vilket sätt naiv?

      Folk är äckliga och njuter av andras motgångar för deras eget liv suger. Luffarbetende.

      Svenska influensers har numera så dåligt ordförråd att de tror att all form av kritik är jämsställt med hat. En del har till och med dragit det så långt att uteblivet beröm, alltså tystnad, även det är hat.

        Sant, få andra på denna jord ser det som sitt normaltillstånd att överösas med beröm. Kanske en och annan kung i sagorna.

    Cry me a river

      ❄️

    Hoppade väl knappast av som mäklare för o göra comeback?! 😂😂😂

      Firman han jobbade på blev granskad och åkte dit..

    Åter igen! Bank id på kommentarer där namn syns, då skulle 98% av alla kommentarer försvinna och de som väljer att kommentera tänker sig för både 1 och 2 gånger hur de skriver när de framför sin kritik/åsikt som det görs i dag, anonymt bakom en skärm. Att sedan lägga över på de som de skriver elakt om ( oavsett vem det gäller ) Ja det är ett fult sätt att kunna känna sig utan skuld själv. Bort med anonymitet på sociala medier så försvinner oerhört mycket av all den nät mobbning som i dag florerar för fullt.

      Jag tycker att folk skriver vidriga saker på Facebook och när man kikar på kontot är det deras riktiga namn, bilder på hela familjen, info om arbetsplats, utbildning osv. Vissa människor har ingen skam.

      Bankid för att få kommentera på den här bloggen så dör den på 2 dagar. Det lär aldrig hända😉

      🙄 Så Internet och kommentarsfält ska bara få finnas för vissa? De finns faktiskt de personer som tycker om att anonymt diskutera saker utan att vara hänsynslösa eller ägna sig åt mobbing.

    Han var väl tvungen att sluta som mäklare pga shady business på den firman?

      Jaa men det låter inte lika bra såklart 😂

      Han slutade på det kontoret innan shady business avslöjades så var inte inblandad i den skandalen, sen vad de som jobbade där kände till eller anade det vet ju bara de.

      Skulle vara intressant att höra mer om. Men jag känner inte för att sugas ner i flashbackhålet, jag stannar hellre här i så fall.

    För några veckor sedan sa han att han var tvungen att sluta som mäklare för att hela världsekonomin fallera.

    Har inte med texten att göra men för bra för att inte uppmärksammas!

    https://www.expressen.se/kronikorer/david-lagercrantz/jag-har-sett-unga-flickor-langsamt-do/

      ”Smalhets är återigen den starka trenden, läser jag, och jag surfar runt bland stora Instagramprofiler, Victoria Beckham, Gine Margrethe, Frida Aasen Chiabra, och många, många fler.

      Och jag står inte ut.”

      Finns det inga språkliga krav på krönikörer länge?

        Jag skulle tro att i detta fall är det en form av språkligt grepp för att skapa en en form av konstpaus. Jag tror ändå att en etablerad författare har koll på att man inte börjar en mening med och, men det kanske är de många kommatecknen du refererar till?

          You need to know the rules to breake them.
          Och nu syftar jag på språkliga regler.

            To break them well, borde jag kanske skrivit.

        En väldigt bra krönika! Läs.

          Tycker du? ”anorexia är en hemsk sjukdom och pro ana är dumt, buhu”. Nytänkande.

            Du märker väl i krönikan att han är personligt drabbad anhörig?

              Och det gör krönikan bättre? Jag tycker att den är väldigt platt och bara harvar omkring i ett ämne som vi har rotat i sedan 1992 typ. Helt meningslös.

                Helt meningslöst att unga kvinnor dör en plågsam död och deras anhöriga tvingas titta på? Du verkar helt empatistörd.

      Jag börjar ofrivilligt bli kär i D Lagercrantz.
      Tycker egentligen att han är trist och har åkt räkmacka på sitt namn. Blev så irriterad för att han fick skriva vidare på Millenium serien och därmed tjäna miljoner på något som en annan författare lagt grunden till.
      Men så såg jag honom i Stjärnorna på slottet och då fick jag upp ögonen för honom. Verkar vara smart,känslig och vettig. Krönikorna i Expressen han skriver är bra om än lite kortfattade och torftiga.

      Håller med!

    Det är väl Samir som hakat upp sig egentligen. Släpp det och gå vidare, Samir.
    Ju mer Samir skriver och gör sig till offer och känner sig så hemskt behandlad efter ett uppträdande som inte var bra, desto mer kommentarer kommer. Det ser ju ut som att Samir inte vill acceptera att han inte gick vidare men det är alldeles för sent nu, det går inte att ändra genom instagram eller bloggar.

    Det här inlägget är ett väldigt bra exempel på anledningen till varför jag slutat gå in här regelbundet och bara klickar in ibland.

    Vinklingen på inläggen tycker jag är under all kritik.
    Som nu, ett inlägg om att någon får massor med hatmeddelanden av anonyma fegisar.
    Där någon berättar hur dåligt personen mått av det här.
    Istället för att ifrågasätta hur rimligt det är att skicka sånt här skit till någon så ställer du dig istället bakom dessa kommentarer och håller med helt och hållet.

    Ja, jag vet. Jag ska hålla truten, sluta vara en sån sekundärkränkt snöflinga, sluta vara en boomer, bara dra härifrån och starta en egen blogg etc. Etc.
    Ville bara få det sagt. Tack för mig.

      Jag tror inte Camilla ställde sig bakom detta. Men hatet inom sociala medier är orimligt?? Det borde folk förstå. Folk som vill trycka ner andra, när de gör fel? Är det ok? Möjligen bättre att fokusera på sitt eget liv.

      Är det verkligen ”hat” att säga till någon ”det gick inte så bra i mello”? Onödigt, ja kanske. Men hat??

        Att säga att någon är sämst tycker jag är mer än bara onödigt. Det skulle jag räkna som hat.
        Varför skickar man ett sånt meddelande till någon? Det är ju enbart för att såra och själv kunna känna sig lite överlägen.

          Då blir begreppet har ganska urvattnat, om det är så du definierar det.

            *hat

            Har behöver väl inte bara vara extrema dödshot för att det ska klassas som hat?
            En normalt fungerande människa fattar väl ändå att det finns grader och variationer även för det begreppet??

              Det finns också andra ord som är mer passande för situationen.

                Ja jag läste texten igen och jag tycker inte att något han nämner är hat. ”Bror, det gick inte så bra för dig i mello” kan ju tolkas som omtänksamt. Eller ett vanligt konstaterande.
                Samir är nog helt enkelt extreemt känslig.

                  Det är inte det han syftar på med harmeddelanden. Det framgår ju rätt extremt tydligt om man läser det han skriver.
                  Du kanske behöver läsa den ännu en gång? 😉

      Men vänta nu, det är väl knappast läsarna här som skrivit hatmeddelanden till Samir? Han har blivit väldigt hånad på TikTok så tror snarare att det är barn (tyvärr) som skrivit till honom.

        Förlåt, men jag förstår verkligen inte vad du menar, eller vad du syftar på?
        Jag tog inte och påstod att det är läsarna här som skickar meddelande till honom.

          Nej men du tog upp vinklingen av inlägget här inne som en anledning till att du inte vill gå in på BB. Menar du att C ställer sig bakom och rättfärdigar hatarna i hur inlägget är formulerat?

    200.000 hatmeddelanden är nog nytt rekord, inte ens Linnea Claesson toppar det.

    Behöver man verkligen hoppa av sin ”mäklarkarriär” för att sjunga i mello🤔 känns som det borde gå utmärkt att kombinera dessa två under någon vecka.

      Saker som aldrig hänt x2…

      Alltså Linnea Claesson. Hände hennes konversationer någonsin? De ”creepy killar” som hon bara ”jag skickar det här till din chef nu”? Några kan väl ha hänt men att hela tiden få så mycket meddelanden och killar på stan som sa något, tror, och trodde, inte ett dugg på det där.

        Nope. Lyssna på Haveristernas granskning

          Just det, haveristerna var nånting som det pratades om här på den gamla goda tiden!

        Självklart gjorde det inte det. Helt otroligt med alla dumma jävlar som fortfarande tror på det.

          Trodde inte på dem då, tror inte på dem nu. Hade glömt att hon finns.

    Så otroligt jobbigt att läsa hans text och användandet av ”de” istället för det, osv.

    Ok. Kan man ngt om sång o lyssnade på den läckta versionen utan musik kan jag meddela att Samir är den enda som SJUNGER, och det var rätt så chockartat imponerande dessutom. Inte klockren intonation (och pinsam pekorallåt) men sjunger på riktigt, med brett register och riktigt stämma med tryck. Medan hans ”bror” (😏) mumlar lite vilset här o där, en oktav under dessutom. Är man 2 som satsar och ”sjunger” tillsammans kan man luta sig mot varandra. Nu är det bara EN, och konstigt nog är det DEN som skäms MEST!

      Jag håller faktiskt med dig här. Samir försökte hårt och det ska han ha heder för. Viktor sjöng inte och skäms inte, som det verkar.

      Om man har gjort sitt bästa och alla säger att man suger är det ju jobbigare än om man som viktor kan komma undan med ett ”jag försökte inte ens”.

    Märker ni också av att yrken man inte
    trodde skulle dras in på är i farozonen? Till exempel undersköterskor, barnskötare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, elevassistenter, lärare, kuratorer etc.

    Märker ni också av att denna blogg verkar gå på sparlåga?

      Va?

    Gillar Samir och Viktor, även bror-låten♥️♥️♥️

    Men MOVE ON, herregud. Ibland händer det skit i livet och ibland blir det inte som man tänkt sig.

    Så mycket lättare att ha empati med en människa som är trevlig och snäll själv. Det motiverar inte att skriva otrevligheter så klart men om man själv är ödmjuk och snäll är det lättare att få detsamma tillbaka…

    Verkar som att alla typer av kommentarer räknas som hat hos en del influensers/kändisar…

    Blir så otroligt irriterad på folk som skriver ”de” när de menar ”det”. Kan ha överseende med många felskrivningar och stavfel men ”de” är ju ett helt annat ord!

    Sociala medier måste vara det sämsta som människan har kommit på. De flesta verkar bara må dåligt av att ha konton hos de olika apparna och man måste må extremt dåligt om man väljer att skriva hatmeddelanden till artister som man bara sett och hört på TV/radio. Skärpning krävs!

    Jag önskar en översättning av hans text. Han är en vuxen man som skriver som en mellanstadieelev som knappt når godkänt i svenskämnet. Om han nu går all in i allt han gör kan han gott lägga lite tid på att utbilda sig i språket nu när han valt ett kommunikationsyrke. Tipsar om elevspel.se där man kan öva t.ex. satslära helt gratis.

    Samir om du läser här , jag tycker ni var bra! 😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.