Äggstra! Äggastra! This just in!!!

Therese Lindgren uppmanar till avhållsamhet i påsk. På ägg. Allt annat gör ni som ni vill med.
Therese har alltså skrivit en debattartikel i Aftonbladet där hon skriver att hönsen mår dåligt i äggproduktionens fabriker, och vill kort och gott att vi bör bojkotta ägg i påsk.
Äggproducenten Lars Haraldsson ger svar på tal i en ny artikel där han kallar det för ”jävla trams” och säger i artikeln att hönorna har det mycket bättre i Sverige än på många andra ställen och att det är upp till var och en att äta vad de vill.

Haraldsson håller med om att det är problematiskt att fler utländska ägg importeras, från exempelvis Ukraina där insynen är noll, när efterfrågan stiger, så som inför och under påsken.
– Det är ett jävla skit, säger Lars Haraldsson.

Hur köper DU ägg?
De billigaste, eller de med bäst djurhållning? Eller någonstans mittemellan? Du är ju anonym so go eggstra crazy now!!

Jag handlar sällan ägg, men när jag gör så väljer jag de med bäst djurhållning, eller som det också heter – de dyraste. 🐣 Men så får det vara.
En av få saker som på riktigt påverkat mig tillräckligt mycket att ändra mitt shoppingbeteende var dokuementärerna om äggindustrin.

152 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    I paows senaste stories (även när hon är hemma och snackar om att ta in på hotell) hon måste ha tagit nåt va?

      100%. Och vem tar hand om katterna? Som lämnas i röran…

        Hennes mamma tar hand om katterna.

      Vad heter hon på IG? Blev nyfiken nu 😅

        Paowmeow

      100% påtänd! Också orolig för katten

        Jag har tur, eftersom det finns en person på jobbet som har egna höns som går fritt och äggen plockas för hand. Kommer aldrig köpa industriägg igen! Likaså med kycklingkött.
        Blev så åcklad av dokumentärerna!

        Gud vad tragiskt om det är så.

          Vad menar du egentligen? Förstod du verkligen inte att hon använder droger?

      Vad heter hon på insta? Hittar henne inte.

      Men är hon inte pundare generellt också? Dvs knarkar mycket annars också?

      Hoppas verkligen någon i hennes närhet hjälper henne. På riktigt.

    Om äggbondens bästa försvar är ”hönorna har det mycket bättre i Sverige än på många andra ställen” så har han inte mycket att komma med …

      Precis… dom har det bättre i Sverige, men betyder det att dom har det BRA?

      Tänkte exakt samma. Bonden är en pajas 🤡

    Köper man eko ägg får man lite äggstra gifter på köpet…mums, mums🐣

      Ärligt talat tar jag hellre gifterna och låter hönorna va lite gladare.
      Köper endast ekologiska ägg, skulle aldrig köpa nåt annat.

        Hönorna mår inte bättre av ekologiskt foder

          Nej, men krav-märkta ägg kommer från gårdar med generella högre krav där även kraven på djurhållning är inkluderat.

            Jo tjena….

            Har tagit emot höns från eko och kravhårdar när de efter 1,5år är slut som värpöna och de är då inte fagra. Vissa har knappt några fjädrar, är hackade på sina kammar med stora sårskorpor och ser helt bedrövliga ut. Deras enda syfte, oavsett ekohöna eller konventionell höna, är att värpa ett ägg om dagen som ska se exakt likadant ut som de i butik gör, annars sorteras de ut. De som inte blir hämtade av oss mindre hönsägare blir ihjälgasade.

            Vissa kan inte leva i ny flock medans andra som tex de jag hämtade sist är så gosiga och tillgivna och vill sitta i knät och äta majs hela dagarna. Deras ägg var för skrovliga för att säljas och värpte inte tillräckligt för att få gå kvar hos bonden.

            Säger inte att alla ska ha egna höns men stötta era lokala hönsägare. På facebook finns en grupp som heter ”Ägg nära dig”, gå med i den så hittar ni oss. Hälften av mina höns har namn och jag vet vem som lägger vilka ägg.

        Ingen mår bra av att det är ekologiskt. Köp hellre från någon som har glada välskötta höns som äter soja och fiskmjölsfritt. Gå med i fb-gruppen: ägg nära dig och fråga vad de matar deras höns med. Värt den extra resan/slanten.

          Eller kolla din Reko-Ring.

            Oftast är de som säljer där större hönsbönder ändå med cirka 200-1000höns. Inte så småskaligt egentligen

          Jag håller med där! Köp av närproducerande gårdar! Vet inte riktigt hur snällt kravmärkt egentligen är, vissa paragrafer och krav gör det bättre för dem andra sämre. Jag vet inte hur det är för kycklingar men för att få en kravmärkt fårgård så får du inte ge mjölkersättning till flasklamm då de anses som onaturligt och det medför att kravgårdar slår ihjäl lamm, om ingen annan erbjuder sig ta dem, som övergivits av mamman. Vilket händer rätt ofta då dem är känsliga för om någon annan tacka ex slickar på lammungen för över sin lukt. Du får heller inte ge dem avmaskningsmedel och det känns lite ofräscht och taskig mot dem.

    Jag köper ägg av en kollega som har höns på sin gård eller av min lokala REKO-ring. Skulle aldrig köpa ägg i matvarubutiken.

      Kollar du då vilket foder de får? Får de fiskmjöl är de lika dåliga som alla andra ägg, då fiskmjölet innehåller dioxin.

        Är det dåligt för hönsen?

          Ja

          Dåligt för dig, det är pfas, dioxiner m.m i fisken dom mal ner till hönsfoder.

            Bryr mig ärligt inte. Det är farligt att andas.

              Det beror på hur mycket ägg du äter och hur ofta. Är man hälsofia som drar i sig 4+ ägg om dagen borde man vara orolig. Ger man dessutom sina barn lika många ägg som man drar i sig själv är det direkt olämpligt.

                Ingen som bryr som om hälsan åå riktigt äter 4 ägg/dag i längre perioder.

                  Och definitivt, så ger man inte sina små barn 4 ägg/dag.

          Gift är inte bra för någon.

            Verkligen?

        Osäker på kollegan då han ju bara har hönsen för självhushållning egentligen. REKO-ringen är ekologiska så de bör inte ha den typen av foder. I övrigt är jag inte speciellt petig med det där för egen del. Jag köper inte ägg av min kollega för att jag tror att jag köper någon slags hälsokost utan för att hönsen ska ha det så bra som möjligt eftersom jag nu ändå äter ägg.

          Fast det har ju skrivits hela veckan om att det är just dom ekologiska äggen som innehåller mest gifter.
          Ekologiska betyder uppenbarligen inget alls längre.
          Jag har köpt eko alltid och känner mig helt förvirrad över vad jag ska köpa nu. Producenter kanske borde rengöra vilket foder deras hönor faktiskt får.

            Jag kommer iaf fortsätta handla bara ekologiska, såna sjuka mängder ägg stoppar jag ändå inte i mig, och jag kan liksom inte ha hundraprocentig koll på alla farliga ämnen jag får i mig. Det är garanterat mer och fler än vad jag har eller vill ha koll på. Hela livet är en avvägning, och jag väljer gladare hönor.

              Ja om man äter i stort sett bra mat för övrigt så kanske inte giftet i dom äggen gör aå mycket.

                Dioxiner finns överallt och är tyvärr giftig. Dioxiner orsakar reproduktiva skador, påverkar fertilitet, orsakar autoimmuna sjukdomar och cancer. De lagras i våra kroppar och tar 7-10 år att bryta ner. Man ska inte sluta äta ägg men kanske begränsa sitt eget och framförallt barns intag.

            Kravmärkta ägg äter jag för djurhållningen skull, skulle aldrig köpa ägg från vanliga producenter. Fast nu kanske man ska göra slag i saken och skaffa egna höns som man vet vad de äter. Eller köpa från reko-ring.

            Du menar att du aldrig hört det förr? Att ekologiskt inte är så bra som pålästa tror?

              Som Opålästa tror.

          Det är just de ekologiska äggen som innehåller gifter pga fodret de äter. Så pass så att rekommendationen är att barn bara ska äta max 3 (tror jag) ekoägg per vecka.

            Det borde folk reagera på om det är sant. Det betyder att eko äggen har en negativ hälsopåverkan, pga gifter som vi människor har spritt. Jag har slutat med eko ägg av just den anledningen, för jag tror att många sjukdomar och fertilitetsproblemen som sprider ut sig grundar sig i att vi får i oss för mycket av hormonstörande gifter. Jag tycker också att det är ett samhällsproblem, att man inte vet om maten man köper är säker att äta. Det är tydligen superviktigt att märka maten med bäst före datum, kontrollera för salmonella och listeria osv. men hormonstörande och potentiellt cancerframkallande ämnen är helt lugnt.

              Finns ju pfas i vårt dricksvatten. För att inte tala om fisken. Äter hönorna fiskmjöl och får höga halter i äggen så kan du ju gissa halterna vi får i oss av fisk.

                Inte i allt dricksvatten.

                  Inte om man har egen brunn eller filter

                    Det kan det absolut finnas ändå, det beror på hur mycket föroreningar som finns i närheten. PFAS-ämnen är svårt att undvika överlag, det är människoskapade ämnen som sprids överallt och inte bryts ner i naturen.

      Jag köper också ägg från en liten gård några kilometer bort. Glada hönor som får gå ute så ofta de vill och utfodras inte med fiskmjöl.

    Man vill ju inte göra fel när man ska köpa ägg så klickade precis hem ett par egna hönor (som annars skulle gått till slakt ofc). Bor i lägenhet så det kanske inte är helt ultimat men dom får vara på innegården. Tips på hur man bäst löser egenproducerat foder?

      Oj vad kul! Jag gjorde precis samma förra våren. Hade hönorna på balkongen. Äggen är helt otroliga. Tyvärr finns inte mina hönor kvar nu. Kanske får köpa nya.

        Men du skämtar hoppas jag?

        Har man hönor på balkongen får man se upp för duvhökar!
        Även kråkor kan ge sig på hönor på balkongen.
        Och äggen de lägger kan lätt bli ett byte för både fågel och fä.
        Har hört om minkar som klättrar upp längs stuprören för att kalasa på balkongägg.

        Hönor på balkongen?

          Ja, var annars om man bor i lägenhet?

      Jag hade mina i badkaret. Kunde inte duscha på ett år men det var det värt. Visste ju vad de åt🤓

    Varför ska man bara låta bli äggen under påsken? Hönsen har det väl knappast bättre resten av året? Eller missförstod jag något.

      För det äts så mycket extra under påsk att mycket importeras antar jag

      I artikeln står det bland annat att det äts 70 miljoner ägg under påsken i Sverige, så är väl då tex en bra start att inte äta ägg på påsk- men oxå alla andra dagar. Nu var fokuset främst på påsk😊

      Varje påsk kommer media med skrämselrubriker om hur farligt det är med ägg, till jul är det skinkan. Vissa undrar varför, inte jag.

    Köper på landet, här kan man plocka dem själv om man vill. Så får man också se hönsen och att de har det ok. Att priset skulle gå före djurhållningen skulle jag aldrig välja. Man får väl äta färre..?

    (Och om man äter griskött är det fan obligatoriskt att se dokumentärer om hur de hanteras. Mår illa bara av tanken…

    Jag stör mig lite på att hon skriver att det finns många alternativ som är bättre men inte berättar vilka det är.

    Förutom då att man kan måla på stenar eller pingisbollar istället 🙃 men vad finns det för alternativ till att äta ägg menar hon?

      Nej eller hur. Vad är lika gott och bra som ägg vill jag ju veta då

      Jag åt veganska ”ägg” på ett julbord en gång. Tofu som var smaksatt med svavelsalt.

        Det låter helt för jävligt äckligt

          Smakade som ett vanligt ägg faktiskt, fast utan gulan då.

            Jag skulle vara mer rädd för skiten de är gjorda av än fiskmjölet hönorna får.

          Men ägg är ju jätteäckligt redan?

          Vad är du? Fem år gammal?

            Haha, är 45 och reagerade lika. Har barn som är veganer och har tuggat mig igenom det mesta av veganmaten. Mycket är riktigt gott men veganska ägg. 🤢🤮

        Coolt! Låter dock lite otillgängligt för en vanlig, hyfsat lat person?

          Svart salt kan man köpa på nätet och tofu i vilken matvarubutik som helst. 🙂

            Svart salt? Var det inte svavelsalt?

              Svart salt/svavelsalt. Tror inte att det säljs under namnet svavelsalt eftersom svavelsalt är en frätande syra. Men det är ett svart salt från Himalaya som smakar svavel.

      Stör mig på hela henne

        Ja, jo, det gör jag med iofs. Men extra på att hon inte berättade om sina alternativ.

      Stackars alla lavor och mikroorganismer som lever på stenarna som målas

        För att inte tala om alla lavor och myror som krossas när människor har den dåliga smaken att ta ett steg utanför dörren. 😉

          Lavar, inte lavor. Lavor har de problem med på Island, inte här. 😊

    Ägg och kycklingproduktionen är väl den i Sverige där djuren har det sämst men det är ju inte så att Therese är en expert för att hon läst en kurs på SLU…

      Man behöver inte va expert, är ju allmänt känt.

    Aldrig att jag någonsin skulle köpa ägg i butik. Jag köper ägg direkt från en bondgård där jag vet att hönsen mår bra, där man kan se hönan i ögonen. De äggen är faktiskt också billigare än de i matbutiken.
    Skulle aldrig köpa kött i en vanlig matbutik heller.

      ”Se hönan i ögonen”? 😂

        Stirra stint, låsa hens (!) blick, sträck fram en hand, grabba tag i så många ägg du kan, spring fort som f a n.

          Eller klia och gulla med henne.

      Då säljer de dem alldeles för billigt

        Varför? Man slipper ju en del extra mellanhänder som äter marginal. Transport till distributionscenter, sortering, transport till butik och butikens andel.
        Ju tidigare i kedjan man köper något, desto billigare blir det. Det är väl en rätt enkel ekvation?

    Har nyss flyttat och inte hunnit bekanta mig med omgivningen än så just nu köper jag ägg på ica.
    Men förut köpte jag av en äggbutik på landet, en såndär ”intill vägen-butik” typ. Det heter nog något annat, men ni kanske förstår konceptet, de har även honung och hemlagade matlådor.
    Borde finnas något liknande eller gårdsbutiker eller vad som helst även här, men det var inte direkt det viktigaste att kolla upp i samband med flytt.

      Kolla rekoring på Facebook.

    Konstigt att ägg fortfarande säljs i butik då alla köper ägg direkt från hönan på landet. Vad tjänar Ica och Coop på att fortsätta ta in ägg i sortimentet?

      Alla gör ju inte det.

      Hoppas inte du ser detta kommentarsfält som rimligt ett urval att representera hela populationen!

    Jag har 7 hönor, 2 tuppar, en kyckling på 4 veckor och om en vecka borde fler ägg kläckas om hönan har gjort ett bra jobb 😍

      Gud vad roligt att ha hönor m m.

      Neej, höns är jätteobehagliga ju?

    Frigående hönor är ju ett måste.
    Har slutat köpa kyckling när man sett hur illa dom behandlas.

      Jag har slutat köpa/äta kyckling för att det verkligen inte är gott.

    Förr köpte jag ofta de billigaste, dvs storpack. Nu när det blivit dyrt med typ all mat så har jag (av någon anledning 😅) valt att köpa fin-äggen istället, lite dyr-dyrare.

    Kanske är en känsla att ja men va faan, har jag råd att handla när det blir dyrare så har jag råd med glada hönor också.

    INTE logiskt alls, jag vet.

      Men etiskt! Heja dig.

    Sköt dig själv Therese, men mästra inte över andra vuxna människor.

      Nä, kom inte här och berätta om verkligheten och försök göra världen bättre. Usch!

        Skulle aldrig lyssna på nån influencer.

          Coola du.

            Det påstod jag knappast.

          Ska man lyssna på nån influencer så är det väl hon? Vettig ändå.

            Haha. Tyck du det. Jag håller då inte med.

              Så du är för djurplågeri eller vaddå?

      Tänk om alla skötte sig själva bara hela tiden, skulle nog inte bli ett optimalt samhälle. Några samhällsförändringar skulle aldrig ske

    Har egna höns, 9 hönor och 1 tupp, som är frigående. Självförsörjande på ägg. Alla borde läsa boken ”Höns – världens vanligaste fågel” för att förstå varför storskaliga hönserier är djävulens industri, även i Sverige.

    Köper frigående utomhus. Kostar 4kr st jämfört med inomhus frigående som är 3,5kr st.

    Det är CO2 som spelar mest roll. Och det är låga 0.6-1.2 kg co2 per kg ägg.

      Samma här så länge det är frigående hönor UTOMHUS så bryr jag mig inte om resten har också levt på CSN de senaste åren så pengar är ingen ursäkt heller för just äggen.

        Jo.

      Köper du ägg av mig och mina tjejer , småskalig med 40st höns av olika lantraser som inte drivs med värpfoder eller ljus, får du för 4kr/ägget gröna, blå, beiga, ljusbruna med vita prickar och mörkt bruna ägg från hönor som har namn och där jag vet exakt vilket ägg Hedvig, Greta, Betty och Kajsa värpt. Är du snäll kanske de låter dig klappa dem, kan dock kosta några majskorn.

    Mina hönor har precis börjat lägga ägg. Så där blir vi självförsörjande.

    Jag köper dom ägg som finns. Ofta är det väldigt urplockat eller helt tomt. Så nu för tiden är det svårt att välja tycker jag. Köper dock aldrig annat än svenska ägg.

    Är tydligen den enda på bloggbevakning som köper helt vanliga ägg i affären. 15-pack Roslagsägg, frigående inomhus tror jag. Bryr mig inte heller jättemycket om hur hönsen har det, vi har politik och lagstiftning till det… sådär nu kan alla med egna höns kasta bajs på mig och känna sig duktiga. Jag ska gå och måla ägg.

      Köper också på Ica, har full koll på hur hönsen har det

      Köper också i affär men det är klart att jag bryr mig och kan tänka om, när jag får fakta presenterad. Jag är ju inte fullständigt oempatisk, eller har behov av att kokettera med min obryddhet. Som du.

      Här inne gör alla 100% rätt i exakt allt. Inget att bry sig om.

      Jag har inga höns längre och inget bajs att kasta. Hade frigående höns utomhus och en räv kom på besök. Säkert ingen trevlig död men de var lyckliga så länge det varade.

    Jag köper bara frigående utomhus efter ett besök på en hönsfarm där dom vara fick vara inne😬

      Finns inget i Sverige som heter farm

        Har vi granplantager och Ranchchips kan vi väl få ha hönsfarmer?

          Ingen som äger skog säger granplantage heller så 🤣

            En granåker är knappast skog.

        Det finns hönserier med flera miljoner höns, kalla det för farm, fabrik, vad fan du vill. Säkert supermysigt för hönsen.

    Jag bryr mig inte. Köper lika mycket billiga ägg som vanligt.

    @Camilla! Tre saker som du gärna får skriva om:

    Att Sandra Beijer och Frida Lund verkar ha kommit över sin Köpenhamn-beef(?). De festade ihop innan Mama-galan.

    Det är podd-bråk mellan Surret och Tabberaset efter Mama-galan (lyssna på poddavsnittet ”roasten av Mama-galan (som för övrigt även skulle vara kul att skriva om här!!!).

    Att Elin från podden Hemtrevligt brutit ryggen.

      Dessa människor är väl inte så himla välkända bland gemene man så det är intressant?

        Sandra Beijer, Frida Lund och Hanapee är väl ganska kända inom influenservärlden? Konflikten mellan Beijer och Lund var ju en stor grej.

    Som vanligt blir det en klassfråga att kunna göra etiska konsumentval, i och med att varor som producerats under goda förhållanden är dyrare – i det här fallet ägg. Ska en stor familj prioritera att ens barn får mat i magen eller att några höns inte mår dåligt? Men sitt du på dina höga hästar Therese, du har ju i åratal tjänat storkovan på att ståta med din fina kosthållning och läxa upp andra människor därefter.

      Man kan också skippa äggen helt 🙂

      Ja fy för såna som försöker göra världen bättre.

      Det är inte en klassfråga, det är prioriteringar. Förortsungar går runt med Canada Goose-jackor för 10k.

        Inte alla förortsungar. 🙂

      Nu går vi alla och skäms och köper den billigaste mat vi kan hitta i ren solidaritet

      Jag köper frigående utomhus och lever på CSN så det ska ni nog klara om ni vill

    Vi har en lokal person vi köper ägg ifrån. Samma gäller kött. Vet att inte alla har samma möjlighet, men det blir nog inte mycket dyrare.

    Många mindre bönder som säljer egna ägg som är ekologiska ger inte fiskmjöl i fodret. Sen undrar jag om dom som är oroades över miljögifter tänker på att inte köpa besprutad frukt och inte äta fisk? Jag köper rena spannmål och blandar till en egen blandning. Mina höns lever tills de dör av ålderdom. Ger ofta bort ägg och säljer till vänner och kollegor. Mina höns har ett väldigt bra hönsliv. De bästa äggen man kan köpa är från dom som har egna höns, som går bra mat, får gå utomhus i en mindre grupp. Men ja äggen blir dyra. Men man måste ju inte heller käka ägg varje dag.

    Efter debaclet med hästskötaren tidigare så tar jag Thereses okontrollerade vevande med ett helt saltkar. Hon borde ha lärt sig att sluta killgissa och vara mer försiktig med att uttala sig stupsäkert om saker som hon inte vet. Som någon sa ovan. Vi har politik och lagstiftning som styr djurhållning i Sverige. Såklart kan den bli bättre men att värna om svenskt är alltid steg 1. Ägg är ett fantastiskt livsmedel och jag känner mig helt trygg med att köpa mina ägg på Ica.

      Lagen är inte tillräckligt hård och fungerande då… Alla vet väl hur illa det är med hönsen (illa med grisar och kor också). Sverige är inte nåt paradis för såna slags djur som vissa verkar tro.
      Konsumentmakt är viktigt, med importerade ägg är det ju såklart ännu värre.

        Tycker man borde lobba för förändrad lagstiftning.

          Många som redan gör. Djurens Rätt bland annat.

          Absolut och det görs. Men pengar och efterfrågan styrs, djuren kommer inte få det bra oavsett lagar så länge vi konsumerar så mkt av dem.

      Bra sagt!

    Bra att allt fler får upp ögonen för hur illa dessa djur i industrin behandlas. Hönsen som lägger äggen har det tufft, men vad många inte vet är att hankycklingar avlivas också eftersom de inte anses lönsamma. Såhär står det på Jordbruksverkets hemsida:

    ”Levande okläckta, halvkläckta och dagsgamla kycklingar får avlivas i kvarn med snabbroterande slagor.”

    Dvs, man lägger hankycklingarna på ett band som leder till kvarnar. De mals ner levande. Vem i sitt rätta sinne kan ställa sig bakom sån här djurbehandling? Nånstans måste man stanna upp och tänka ”vad fan håller vi på med? hur blev det såhär?”

    Min rekommendation: Är färre ägg, på så sätt får vi ner efterfrågan och behovet av de storskaliga fabrikerna. Och de gångerna du vill ha ägg, köp från REKO-ring eller någon vän/släkting som har egna höns där du vet att djuren har det bra.

      Trodde alla visste det nu, har ju funnits massa videor och information. Men folk vill väl inte veta.

    Såå imponerad över att det finns någon influencer som Therese som tar upp viktiga saker och bryr sig om djuren. Stört trött på tex Paula Rosas och Alexandra Bring mfl som typ dagligen lägger upp tusen recept på sååååååå god kyckling som ”alla borde laga”. Vad lever de i för världsfrånvänd värld? De bör väl också ha sett nyheter och dokumentärer och hur vidrig djurindustrin är? Kan inte fatta hur lite empati och engagemang folk verkar ha för djur, såå sorgligt. De som verkar leva så softa och välbetalda liv kunde väl göra något vettigt och bry sig och inte tex lägga upp bilder på billiga ägg från höns som bara är inne.

    Äggbonden måste sakna empati han med eftersom han jobbar med skiten. Man maler liksom tuppkycklingar levande (!!!) dag 1 för att de inte kan lägga ägg… hönorna som lägger ägg stänger man in i stora hallar med extremt många djur, de blir sjukdomar eller så brinner de inne, de lägger onormalt mkt ägg vilket sliter, de har korta liv och sen blir det hemsk transport och slakt. Ett riktigt jävla plågsamt liv! Hur kan någon ens försvara det? Är problemet bara att folk inte vet hur det fungerar? Likaså som att komjölk innebär att man tar kalven från sin mamma jättetidigt, så sorgligt. Sen insemineras kossorna gång på gång för att bli fråntagna sina kalvar återigen, och när man inte är produktiv blir det slakt. Heja Sverige!

    Hoppas Tessan inte har dojjor i läder och att hennes hus har lerklinade väggar. Medvetens val är bra men ibland slår det slint och går till överdrift.

    Jag äter minst tre ägg om dagen och köper endast från Reko-Ring, där jag vet att hönorna har det bra, är grönbetande och får ett sojafritt foder. I övrigt håller jag med äggbonden. Therese blundar dessutom för att miljontals djur dör för att hon ska få sin veganska mat.

    Lite svårt att låta bli ägg, skulle inte klara mig utan. Brukar köpa ägg som är från frigående höns åtminstone sedan vet jag inte mer om hur de haft det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.