Att ljuga om och smussla med inköp?

PS5 hade levererats så igår installerade vi allt.

Vill ni veta en hemlighet? Paul tycker att jag köper för mycket saker/plagg till barnen så jag smugglade in paketet. Jag sa till barnen att som absolut inte får berätta för Paul för då hade han sagt att vi ska vänta till födelsedagen (hallå det är i november). Vi la kartongen i Gillis garderob. Jag smugglar ofta in saker hemma, nya skor, ett nytt soff-fodral etc… MEN jag har märkt att Paul gör samma sak fast med “prylar”, typ högtryckstvätt och klockor på auktion.

Finns det fler par som gör så?! Oavsett så har vi inte delad ekonomi så det spelar ingen roll egentligen. // Isabella Löwengrip

Brukar ni också ljuga för era nära och kära när det kommer till inköp ni gör?
Brukar ni smuggla förbi saker eller gömma dem i garaget så länge, innan ni kan ta dem längre in – mooooot garderoben!!!

Så här låter det i hennes kommentarsfält:

Tankar? 

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sunkigt beteende att lära sina barn att ljuga. Och sen rättfärdiga det med att Paul gör det.

      Fast hon lär ju inte sina barn att ljuga och skriver inte heller att Paul gör det. Hon säger åt barnen att inte berätta för Paul att hon köpt spelet bara, det är inte samma sak som att ljuga även fast det står så i rubriken här. Vissa kommentarer i Isabellas inlägg är ju liksom för att smutskasta Isabella typ. Ständiga hån, ifrågasätta och klaga. Snudd på trakasserier. Ouppfostrade människor som skriver på IL:s blogg. Lite tröttsamt med inlägg om vad folk kommenterat på IL:s blogg tycker jag, ganska ointressant enligt mig.

        Haha 🤣 Tycker nog att din kommentar är tröttsam och ointressant. Fast ändå lite rolig.

    Varför ljuga? Är hon rädd för Paul på något sätt?

      Ja, och det kan skada barnens relation med Paul då de tror att de måste ljuga för husfridens skull. Det kan på längre sikt skapa ett förakt eller obehagskänslor.

        Fast vem ljuger menar ni? De låter bara bli att berätta för honom att hon köpt spelet ju, det säger inget om att de ljuger för Paul. Så bajsnödiga folk är vad än Isabella skriver hehe vissa mer än andra, otroligt, väldigt vad hon engagerar.. och upprör 😉

          Det är dock att lära barnen att slira på sanningen.

      Jag tjänar mina egna pengar som jag gör vad fan jag vill med så länge räkningarna är betalda och det finns en buffert.

      Ljuga är ju hennes grej.

    Om deras ekonomi ändå är separat så har ju Paul 0 att göra med vad hon köper till sina barn så vad är poängen? Vad hade hänt om hon sagt: Jag skaffade en PS5 till barnen?

      Hon försöker komma på med ämnen som får hennes kommentarsfält igång. Tror noll på hennes hittepå.

        Absolut. Och det funkar både inne hos henne och här.

      Det är ju inte bara pengarna det handlar om utan även uppfostran, dvs behöver man vänta på något eller kan man få så snart man önskar, lever man under samma tak kan jag ändå förstå att man behöver diskutera såna här saker. Dvs pengarna kanske finns där men någon måtta får det väl ändå vara. Men, har hon kommit fram till att det är rimligt att köpa ps5 så känns det ju ändå rimligt att kunna stå för det, argumentera och säga sin åsikt precis som barnen behöver göra, att visa upp varenda plagg hon köper är Paul nog ändå inte speciellt intresserad av men att aktivt gömma grejer för nya mannen känns väldigt konstigt om de nu är familj.

        Det är ju ändå i slutändan HENNES barn, inte Pauls. Hennes åsikt väger ju mycket tyngre.

      Det hade troligtvis inte hänt något mer än att Paul kanske sagt – Nej men Isabella köpte du det dyra spelet suck… typ. Hon är väl inte den första som smusslat med inköp och sååå himlans allvarligt är det nog inte, det är väl lite med glimten i ögat skulle jag tro.

    Folk ljuger av någon orsak? Jag vet inte, men endel gör så. Vita lögner osv. Den korta texten jag läste var obehaglig.

    Tycker Paul verkar vara sjukt gubbig och klappar Isabella på huvudet hela tiden. Fattar inte vad hon ser hos honom. Och hur har ha mage att lägga sig i vad hon köper till sina barn!????

      Fattar vad Jon ser hos honom, pengarna 🤑

      Och jag tror fortfarande att de inte har en kärleksrelation. Också intressant att Paul inte verkar ha ett förflutet. Även om han ”rest och pluggat” utomlands är det märkligt att vara 50+ och inte lämnat spår.

        Förstår mig verkligen inte på er som påstår att de inte har en kärleksrelation, de säger ju själva att de är ett par? Vem är ni att döma vad som är en riktigt relation.

          Och samtidigt så är det fel att visa sin kärlek på sociala medier också för då skaver det i relationen.

        Tror du att han är påhittad?

        Vad är det för ”spår” du letat efter? Ringt runt till alla skolor han ev gått på, ringt alla hotell han ev bott på, eller vad menar du att han borde ha lämnat för spår efter sig?

          Om man är 50+, en skicklig fotograf och designer, rik som ett troll o s v – borde det inte finnas en bakgrund? Jag kan googla på mig själv i min yrkesroll tillbaka till ca 2000. Alltså nästan 25 år. Har ett ovanligt namn vilket han också har. Och hade innan han bytte namn. För- och efternamn. Givetvis har inte jag ägnat mig åt det men det har andra gjort. I princip inte ett avtryck.

          (Egen spaning: från att varit ”kärlek vid första ögonkastet”, vi ses varje dag. Och prat om bebis blev det acnemedicin som förhindrade graviditet, ingen flytt till Schweiz, inget hus i Åre, Paul är med i Familjen AB som fotograf. Och gör i övrigt???)

          Givetvis får alla leva som man vill. Man behöver inte ha en romantisk relation och Paul kanske är ok med att bidra till besök på Isabellas blogg genom att framstå som en fostrande pappa, till Isabella…

            Om jag googlar på mig själv finns i princip ingenting. Detta trots att jag är en av ytterst få, och den enda kvinnliga, experten inom mitt område i Sverige. Är man inte intresserad av sociala medier finns det inte så mycket spår att hitta. Men du menar då att jag är påhittad?

              Behöver inte vara sociala medier utan traditionella.

                Jo men som jag sa, jag finns i princip inte på nätet. Betyder det att jag är påhittad? Jag har alltså både jobbat och rest utomlands och är dessutom expert inom ett område. Man kan leva långa och intressanta liv utan att ”lämna spår”. Det verkar vara så oerhört svårt för instagramgenerationen att fatta.

                  En känd fotograf borde iaf vara känd från de skolor inom design han ska ha gått på, de gallerier internationellt som han ska ställt ut på etc. Och det är han inte.

                    Alla som går på skolor eller ställer ut blir inte kända?
                    Tänk hur många personer som tas in på vissa skolor, enbart ett fåtal hamnar i toppskiktet.

                    Det gäller ju alla, är alla sångare, skådisar, konstnärer, fotografer, dansare osv exakt lika kända för den stora massan?

                    Vissa blir inte kända alls, andra blir kända enbart för de inom sitt eget område och vissa, fåtalet, blir kända för den stora massan.

                    Jag känner en person som försörjer sig som konstnär, tjänar alltså såpass att hen kan leva på det, ändå vet jag att de flesta människor inte skulle veta vem det är om jag sa hens namn.

                    Cilla det finns inga spår på nätet efter mig. Lite om P finns dock. Paul har ju tidigare designat priset till Dennis Pop-awards var det väl tror jag, och designat möbler, vas men känd fotograf har han nog aldrig varit så det har du fått om bakfoten, det är väl något han blivit på senare tid genom Isabella samt att han undervattenfotograferat bilder som blivit till tavlor. Han hade en rik far om jag förstår det rätt och har sålt ett företag minns jag IL skrivit någon gång.

        Pål Sundvik och hans bror föddes i en familj med pengar. Ingen av bröderna behöver arbeta utan gör lite hobbyarbeten

          Bror? Trodde han hade en syster.

            En lillebror

            Paul har en syster som heter Helene och en bror som heter Tom.

        Vad skulle han lämnat för spår menar du? Haha alltså ni som skriver så… alla som är över 50 har inte barn liksom eller kriminellt förflutet eller är omskrivna kändisar. Klart han har ett förflutet eller vad menar du? Låter så komiskt hahaha

    Ser ingen anledning?
    Jag köper vad jag vill för mina pengar (och till vem jag vill) och han gör samma.

    Till barnen delar vi – vi delar även på kostnader för min äldsta son som ”bara är min”.

    Dock gjorde jag som Bella när jag bodde hemma med mamma o pappa – då kunde smyga med inköp men inte sen jag blev vuxen🤣

      Eftersom Isabella har bipolär sjukdom så finns det anledning att anhöriga har koll på till exempel inköp/shopping. Det är ett tecken på en manisk period om det eskalerar.

      Även fast jag och min mor inte lever tillsammans, så diskuterar vi varför och även ibland när saker köps eller inte köps. Som en hjälp till henne.

    Känns inte troligt, sorry Isabella. Om kläder smugglades in så visst, de har ju en pappa också och hon behöver ju inte visa upp varje plagg. Men hur ska de kunna dölja en tv-spelskonsol? Bara spela när Paul är ute? Gillis måste hålla tyst varje dag? Knappast. Tror dock det kan vara lite spår av sanning att Paul har åsikter och isåfall är det ju bara löjligt, verkar inte direkt som han lever snålt och miljömedvetet direkt så han borde inte ha åsikter om vad hon köper till sina barn.

      Jag gissar att det är skrivet med glimten i ögat. Det är väl klart han kommer få reda på att den köpts in. Jag och maken gör lite likadant men det är ju mest på skämt.

      Haha kanske var det ett sätt att indirekt berätta för Paul att hon minsann har klurat ut att han köper klockor och högtryckstvätt (hur kan man ens smuggla in något sådant?) utan att säga det till henne. Och att det här är hennes hämnd.

    Vi delar på de gemensamma utgifterna men har även pengar på egna konton för personliga utgifter/nöjen osv. Vad man köper med de pengarna är upp till var och en. Klart att dyrare inköp behöver ventileras/informeras men om jag vill satsa mina privata pengar på nått till barnen är det min sak.

      Men om det är gemensamma barn är det väl inte bara din sak?
      Jag tycker inte det handlar om att diskutera varenda liten smågrej, utan om att ha samma uppfostran. Känns ju inte bra om en vill skämma bort barnen med ”MINA pengar” och den andre inte vill ha bortskämda barn.

    OT drömt nu flera gånger sedan Mello att jag blir tillsammans med Martinus 🤯🤦🏻‍♀️ är en mamma till 3 barn och är i övrigt lyckligt gift men på nätterna har jag något nattligt äventyr med Martinus 🤦🏻‍♀️😅

      Jobbigt med mardrömmar. Hoppas det ger sig.

        Hahaha 😅 på sätt och vis jo, men vi har nog så roligt i sänghalmen att där är det ingen mardröm 🤯

        Haha se Dream Scenario innan du skriver något mer.

      Varför dissar du Marcus🙂

      ”Landets kvinnor och bögar drömmer om en trekant med tvillingparet”. Du vore inte den första 🙂

    När jag bar ung (80talet) gjorde min kompis mamma så där. Hon tyckte om att handarbeta men när hon köpte tex garn så gömde hon det i döttrarnas garderober för att pappan inte skulle veta.
    Jag förstod aldrig beteendet för pappan var sån som satte sin fru och sina två jäntor på piedestal och skulle ge dom allt i världen. Supersnäll.
    Men fick höra sen av min egen mamma, som kände kompisens mamma som ung också, att kompisens mamma alltid gjort så där. Smusslat och gömt o haft sig även som ung.
    Jag tyckte alltid det car supermärkligt iaf. Döttrarna tog inte beteendet vidare heller. 🙂

      Hon kanske tyckte att det var mer spännande så😁

    Varför säger man delad ekonomi, det verkar kunna tolkas som både gemensam och separat beroende på vem man frågar. Det borde väl en economista veta.

      Ja! Är jättestörigt för det ordet kan verkligen betyda bägge

        Gemensam eller separat är bättre uttryck.

    Tycker hon kan sluta använda sina barn så mycket för att få igång kommentarsfälten. Vartannat inlägg tar upp hennes barn, deras uppfostran och hur och vad de lägger pengar på till barnen. Vartannat inlägg är bröstoperation. Sedan får hon så mycket cred över att hon inte visar ansiktena på barnen..

      Man får prata om sina barn. Speciellt om det bara är hittepå.

    Jag smugglar in mycket av mina inköp. Min man tycker att jag shoppar mycket och jag är trött på kommentarer om det. Så jag planerar så paketen kommer när han jobbar. Lugnast så. 😅
    Jag betalar dock allt själv så inget som påverkar honom ekonomiskt.

      Samma här, otroligt trött på att allt ska kommenteras… orkar inte ta diskussionen varje gång. (Men själv kan han spontanköpa en MC eller svindyra jaktgrejer).

      Tycker att det är ett väldigt trist förhållande, att ljuga för varann.

        Nä det är intar att ljuga det är att undan hålla och det är inget fel med det när det gäller shopping.

    Bara för mig som reklamen har börjat lägga sig över kommentarer igen?

    Jag och min man är gifta och har helt gemensam ekonomi, men jag kan absolut smyga lite med mina ”onödiga” (läs:kvinnligt betingade) inköp. Han skulle aldrig bli sur utan skrattar bara när det kommer fram, vi har också en väldigt god ekonomi så jag kan köpa ganska dyra saker utan att det märks eller drabbar oss. Jag vet egentligen inte varför jag gör såhär, det har bara varit så alla våra tio år och jag har vänner som gör likadant. Ibland köper jag också lite fonder eller aktier ”i smyg”. Skulle han undra var pengarna gått skulle jag dock aldrig ljuga.

      Samma här! Gift, gemensam ekonomi men kan ändå smussla lite med shoppingen 😂 Vi håller på att fylla upp ett hus med grejer så klart han är medveten om att en ny lampa kommit hem som han behöver sätta upp och sen slänga kartongen. Han har kommenterat att vi lever i en distributionsterminal så tänker att han behöver inte se exakt alla inköp som görs, även om det är han som för budgeten och säkerligen ändå vet.

      I vårat förhållande är smussel big no no. Vad det än handlar om. Tycker det är ett riktigt märkligt och obehagligt beteende.

        Huvudsaken är väl att ens partner tycker att det är okej! 🙂

      Om man har helt gemensam ekonomi ska man väl ta gemensamma beslut om vad som ska köpas. Att ta av de gemensamma pengarna och köpa lite aktier i smyg låter helt sjukt.

        Fast va… TS skriver ju att de har väldigt god ekonomi. Då kanske man istället får anta att det är okej att göra en viss typ av inköp utan att fråga den andre? Vi tar bara gemensamma beslut om det är typ en soffa. Min man bryr sig inte om inredning eller mina kläder. Jag bryr mig inte om golfklubbor eller aktier. Min man köper aktier åt oss, men jag tycker det är för ointressant för att vara med och bestämma.

        Om han bjuder några kompisar på en runda öl för 600 kronor stämmer han såklart inte av det med mig innan, precis som att jag inte behöver stämma av med honom om jag vill gå in lite extra i Investor just nu. Det är ju våra gemensamma pengar så skulle ändå delas lika vid en skilsmässa. Skulle han fråga: var är dessa 600 kronor? Så skulle jag ju inte ljuga. Det är inte som att jag flyttar hela vårt pensionssparande eller köper chanelväskor utan att stämma av 😂 men som sagt, tur att vi alla är olika!
        Vår relation och ekonomi fungerar fantastiskt och har gjort i många år, hoppas att ert sätt att leva passar er bra!

          Varför smyger du isåfall? 🤔

    ”Klockor på auktion”

    Blir det öppet spår ikväll också ?☺️

      Yes!

    Det är så roligt hur många män motiverar nödvändiga vs onödiga köp. Min man kan t ex tycka det är galet att köpa en nattcremé för 500kr för att i nästa sekund köpa bilschampon för 2000kr med motiveringen ”det är bra kvalité, vårdar lacken” 😅

    Det här är en generations fråga.
    Jag är i Pauls ålder och är uppväxt med att man varken handlade kläder el andra saker om man inte behövde dem el själv hade sparat till dem . Dyra grejer fick man önska sig i julklapp el födelsedagspresent. Man fick helt enkelt längta och vänta vilket gjorde att man var mer aktsam och värdesatte både sina saker och pengar på ett helt annat sätt än vad folk gör idag.
    Paul tycker säkert att barnen har prylar så det räcker och blir över. Föräldrar idag vill vara kompisar med sina barn,köper deras kärlek och kan inte sätta gränser.

      Han kan ju tycka vad han vill, men han är faktiskt inte barnens pappa och har egentligen inget att såga till om i den frågan. Det är väl ändå en fråga för Isabella och barnens pappa.

        Han lever ju med barnen lika mycket som Isabella gör, och får så klart ha åsikter.

    Per definition så ljuger Belsabub hela tiden om sina inköp då allt är spons eller tiggeri. Så om hon säger till Paulette att hob köpt något så är det lögn då hon inte betalat för ens en tomat under hela sitt liv.

      Men hur många vill sponsra Bella nuförtiden egentligen? Hon känns ganska utdaterad, beige och ointressant numera. Är väl därför hon vridit upp provocerandet igen, för att någon ska tala om henne överhuvudtaget.

        Verkar som Isabellas reklam nu för tiden i huvudsak är annonslänkar från Klarna Creator.
        Kan säkert ge en del bidrag till hushållskassan men knappast i den nivå som hennes samarbeten drog in förr i världen.

    Ok så Pålle köper en och annan dyr klocka. Ett intresse han har alltså.
    Undrar om Bella reflekterar hur mycket pengar hon lägger på sitt intresse dvs sitt utseende? Alla produkter,behandlingar och kläder. De nya porriga brösten var förmodligen inte heller gratis….

    Äsch man fattar väl att det är en busig liten hemlis med ungarna ”säg inget till Paul nu hihihi”. Helt normalt att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.