Trigger Warning: Bianca Ingrosso anklagas för ätstörd video på Tiktok

Inlägget innehåller reklam för podden ”Sanning & Konsekvens”

@biancaingrosso

Vilket är ert favorit lunch ställen i Sthlm?

♬ originalljud – Bianca Ingrosso

Vi pratar om det här – ungefär 4:30 in i podden – och jag vidhåller min åsikt om detta.
Artikeln i inlägget här ovan förresten, publicerades 2018, samma år som Bianca Ingrosso sommarpratade och här är vad jag reagerar på.

Ju större Bianca blir, desto mindre bryr hon sig.
2018 rådfrågade hon Stockholm Center för Ätstörningar om råd om vad hon bör undvika att säga i sitt sommarprat eftersom hon var så rädd att trigga någon. Fast forward till 2024.
Bianca skiter fullständigt i att hon visar upp en ätstörd lunch, som hon försöker maskera som ”fräsch” för att hon tagit bort quinoa, ost, granola och jordnötssmör. Hon skiter fullständigt i om hon förstör sina följare, hon bryr sig helt enkelt inte längre, trots att hennes följarantal mer än fördubblats sedan hennes sommarprat. Hon har större räckvidd, mer makt och miljoner unga människor som följer och ser upp till henne, men kan inte bry sig mindre om hon bidrar till att andra blir triggade, mår dåligt, får återfall i sina ätstörningar eller på annat vis påverkas negativt. Hon kan inte bry sig mindre, och det visar hon om och om igen, så pass att till och med hennes egna följare börjat reagera.

DET är problemet jag adresserar här.

168 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilken artikel syftar du på? Hittar ingen.

      Camilla menar ett tidigare inlägg där en artikel finns med och där Bianca uttalat sig.

        Ganska otydligt dock att skriva ” Artikeln i inlägget här ovan förresten, publicerades 2018, samma år som Bianca Ingrosso sommarpratade och här är vad jag reagerar på.” Utan att det ens finns någon artikel eller länk ovan 🤔

          Fattade verkligen ingenting, tills texten att klippet var från 2018, men kommentarerna nyligen. Ba ”jaha”..

      På Bloggbevaknings instagram finns en gammal artikel från 2018 om att Bianca reagerar på bilden av en smal fotomodell som heter….Kaia. Hmm…vad kom först – Caia eller detta utspel?

    Tänker mest på hur otroligt fixad hon ser ut fast hon är rätt ung fortfarande. Kommer inte bli kul det där när åldrandet tar fart

      Det var det första jag tänkte på också. Hon skulle lätt kunna vara 40+ år i den videon. Ju mer folk gör med sitt ansikte när de är unga ju äldre ser de ut. Tror folk blivit fartblinda av alla operationer och injektioner. När jag var yngre så var det äldre Hollywooddamer som såg ut sådär.

      Ja det tänkte jag på också. Hon har typ inga ansiktsuttryck kvar, ingen mimik så ansiktet ser ”dött ” ut som en docka eller nåt.

        Det ser så märkligt ut mellan ögon och mun, näsan och kindpartiet ser liksom dött ut.

        Jag är 48 år och nu kommer det verkligen ålderstecken, rynkor, solfläckar, linjer och häng.

        Vilket ju är helt normalt och ok.

        Men undra hur Bianca ska se ut vid 50 ish…naturlig tro?

      Blir det tråkigare än för någon annan? Kommer hon åldras snabbare än någon annan? Skulle säga att just hon har skapliga förutsättningar för att se fräsch ut när hon är äldre.

      Jag med. Helt otroligt stiff & plastig. Inte ett enda hårstrå ligger liksom fel. Det är ju Östermalmsdamer i sextioårsåldern och hon som har hår som liksom följer med när man vrider huvudet..Hon ser ju, pga allt fix, dels ut som en helt annan person, dessutom betydligt äldre ut än sin egentliga ålder. Fattar inte hypen kring looken alls.

      Hennes mun är ju jättestor?

      Exakt. Precis som Petra Tungården som sett ut som 47 år det senaste decenniet

    Men OJ vad lustigt att hon händelsevis tycks ogilla bara de grejerna som råkar innehålla kolhydrater och fett. Vilket sammanträffande – NOT.

      Fast va? Lax innehåller massor av fett och en acai bowl massor av kolhydrater. Vill man äta lite kalorier äter man knappast lax och en acai bowl full med socker..

        Fast det är ju verkligen typiska grejer som personer med ätstörningar brukar plocka bort. En ätstörning är inte alls logisk och ska inte blandas ihop med att äta ”hälsosamt”. För en person som varit sjuk i anorexia i typ 20 år kanske det mest hälsosamma är att börja käka sockerflingor med sockrad yoghurt till frukost för hjärnspökenas skull.

        Fast va? En portion lax innehåller 7,56 g fett vilket blir 11% på en portion a 85 g. väldigt lite. Acaibowlen däremot innehåller mycket socker, runt 45%.

          Vet inte vsrdu hittat dina siffror men en mor al portion lax innehåller betydligt mer fett än så. Undviker man fett väljer man ju kycklingfilé eller mager fisk, inte lax.

          En portion lax brukar beräknas på 125g och är således 20g fett. https://handla.ica.se/produkt/1330148

            Jag måste anta att hon inte äter laxen rå som då kan innehålla upp till 20% även om det mer normala är runt 15%. Vid tillagning försvinner fett ut ur laxen och man äter sällan skinnet som innehåller mycket fett. Det som är kvar är då ca 11-12% fet.
            Varsågod!

              Det är länkat till laxfilé så det är ej baserar på något skin. Och nej det försvinner inte fett under stekning. Däremot tillsätts det. Men poängen kvarstår att hennes lunch innehåller både fett och kolhydrater så det räcker och blir över.

                Det står under näringsvärde som brukar anges per 100g att de frysta laxfiléerna innehåller 16g fett. Det innebär att hur mycket eller lite laxen väger är det fortsatt 16%. Utifrån det du länkat kan det aldrig bli några 20%, för du fattar väl hur % funkar eller?
                Har du aldrig lagat mat? Du vet att du inte behöver tillsätta fett i pannan om du steker just lax eftersom det läcker ut ur laxen. Nu var dessutom laxen ungsbakad, den som Bianca åt alltså, och då försvinner ännu mer fett ut ur laxen under tillagningen.
                Protein och stora mängder socker är knappast en välbalanserad kost.
                Fattar du inte att bara för att du är tjafsig betyder inte det att du har rätt?

                  En portion är 125g vilket ger 20g fett. Vet inte varför du blandar in procent och hur det är relevant?

                Lägg ner.

              Åh! Skinnet som är godast, särskilt när det steks riktigt krispigt.

            Var ser du i länken att den innehåller 20%?

              Personen multiplicerar upp 16g fett/100g till 20g fett/125g.

        Hon kanske gillar lax och ”unnade” sig det när hon plockade bort allt annat utom salladsbladen.

        Men här skall allt tolkas som ätstört när det gäller henne. Tar hon exempelvis bort ngt för att hon helt enkelt inte gillar det så är det sååå farligt, hets, kränkande mot laxen och hans bror, och gud vet vart. Herre gud, sluta analysera gott folk.

          Med tanke på att hon själv berättat väldigt öppet om att hon är väldigt sjuk i en ätstörning, hur triggande det varit för henne med kända som äter i sociala medier osv och att hon vill vara en stark förebild för andra med sjukdomen – då tycker jag verkligen att det går att tolka hennes beteende som matstört. Hon frossar med matbilder och bakverk, hur hon står på olika bagerier och köper bullar osv, varvat med bilder med fokus på en kropp som förändrats drastiskt – mycket på smal midja, insjunken mage osv. Att sedan då sitta på TikTok med en massa unga tjejer som skriver till henne och visa upp att hon äter en sallad och vad hon väljer bort ur den.

          På en bild när hon stod i ett bageri hade hon mixtrat med bilden så hon hade vääääldigt långa ben. Hon är väldigt sjuk i sin ätstörning och hela grejen runt henne är så fruktansvärt osund.

          Eller hur?? Men en person som äter en stor pizza med extra sås, extra stor Coca Cola att dricka till och chokladpudding med vispad grädde till dessert är alltså INTE ätstörd/matstörd?🤷‍♀️🤦‍♀️

            Jo, såklart personen kan vara det? Är så trött på diskussionen om anorektiska vs feta. Det är två olika typer av sjukdomar/psykisk ohälsa. Sluta jämför dom.

        Lax är ju ”smalmat” trots fett, det är nyttiga fetter, och acaibowl är också nyttig mat, hon har ju tagit bort en del i den också.

          Absolut men äter du avokado i mängder eller lax i mängder så kommer du att gå upp i vikt så länge du äter mer kalorier än du förbrukar. Du kan lika gärna gå på diet på endast Mc donalds mat, socker, chips så länge du äter ett kaloriunderskott. Att volymen på mat inte blir så stor, och det inte heller är hälsosamt det är en annan sak. Att utesluta kolhydrater ur sin kost är en förlegad syn på diet. Fett innehåller mycket mer kalorier per gram än kolhydrater. En välbalanserad kost med både fett, proteiner och kolhydrater funkar mycket bra så länge du äter kaloriunderskott och är dessutom hälsosamt! 😊

            Att utesluta kolhydrater handlar nog inte om fett för de flesta. Kolhydrater är ju som rent socker och förhöjer blodsockernivån i blodet. För att undvika det undviker man kolhydrater, särskilt snabba sådana.

      Quinoa kan jag förstå att man tar bort, det är ju inte gott alls.

      Ja och soltorkade tomater är inlagda i olja.

      Jag tar också bort jordnötssmör och granola, har också alltid gjort. 🙂 Vill ha det där lena och goa bara!

        Faktum är att båda de låter konstigt ihop med lax… jag tyckte hon sa quinoa och det hade varit gott till, och kanske riven morot.
        Men det syns tyvärr att hon är ätstörd. På Camillas förra inlägg har Bianca det där stora huvudet i förhållande till kroppen som brukar vara karaktäristiskt för vissa av överklassens äldre damer i New York eller runt om i Europa. De som hänger på sig juvelerna och lägger håret bara för att gå ut med hunden.

          Jordnötssmör och granola var ju inte till laxen, utan som efterrätt typ. Qinoa, äpple och ost till laxen.

            Efterrätt? Låter märkligt, men okej (samma anonym som ovan)

          Lollipop kallas det.När man proportionerna ser fel ut.Många lollipops när heroin chic var modernt förr,nu är vi strax där igen…

      På vilket sätt är quinoa onyttigt eller gör maten onyttig?

        Min gissning är att quinoa är mer ångestframkallande mat, att man får större mättnadskänsla av det och därmed mer ångest= större risk att man känner sig tvungen att spy upp det. Men är inte bulimiker själv så vet egentligen inte.

          Ok, tycker hela grejen är konstig. Vad är grejen med att titta på när någon äter?

            Vem tittar på när någon äter?

        quinoa är väldigt nyttigt, men gissar att hon tar bort det för att det innehåller kolhydrater.

          Väldigt konstig gissning eftersom hon äter en acai bowl som innehåller massor av socker och kolhydrater. Snacka om att leta fel.

            Nu vet vi ju inte om hon verkligen äter acai bowlen..

    Sättet influencers tittar på sig själva i kameran, helt förälskat, som om dom aldrig sett något snyggare. Elsa Billgren och Sofia Wood är nog värst.

      ja gud det är verkligen samtidens historia om narkissos men istället för spegelbilden i vattnet sitter alla och älskar sig själva på iphoneskärmen 😂

      Haha SÅ sant!!!

      Fast ingen kan väl vara värre än Bianca när det gäller det, kan inte tro att Elsa eller Sofia är värst.

        Kolla Elsa, hon är faktist värre. Den förtjusta minen när hon får syn på sig själv, och sen justerar hon minen lite mer och kan inte släppa blicken på sig själv.

      Och hur de gestikulerar med händerna, pekar och viftar med sina fingrar och långa klor, måste hela tiden lägga rätt håret etc. Antar att de tittar på filmer med andra influencers för att lära sig hur man ”ska” göra, eller finns det kurser i sånt här? Precis som att alla influencers poserar exakt likadant, med samma svårmodiga min och stirrar med frånvarande blick i fjärran.

        Åh vad vi frossar i influensers här, vi kan liksom inte få nog av deras hemska beteenden och utseenden. Verkar det som. Kul ändå, hur man än ser på det.

    Lite Eugenia Cooney vibbar.. (att skita i att signalerna är lite åt ÄS hållet)

    För mig som haft bulimi sedan 15-årsåldern så är det här exakt sådana livsmedel jag försöker vänja mig vid att acceptera och faktiskt äta. Att välja bort dem har med kontrollbehov att göra: om jag undviker tex fett och kolhydrater så undviker jag även risken för att jag vill kräkas efteråt. Detta är väldigt triggande för mig.

      Står ju trigger varning men ändå valde du att titta .

        Inte så att jag går och spyr av Biancas video, snarare att jag kan relatera till beteendet hundra procent. Men det kan ju också vara så att Bianca väljer bort UTAN samma anledning som jag skulle ha gjort det. 🙂 Hon kanske bara helt enkelt inte gillar de där grejerna.

        Ni missar ju helt hennes poäng. Hon menar väl ändå att kanske tar Bianca bort dessa livsmedel för att hon försöker jobba bort behovet av att kräkas. Så tolkar jag det iaf

          precis.

          Då är ändå problemet att hon delar till sina UNGA följare .

          Exakt så. /ts

      Okej så andra får inte leva sitt liv som de vill för att du inte ska bli triggad? Ta eget ansvar för dig själv snälla.

        Men du läser ju som en kratta. Hon skrev att livsmedel triggade henne att kräka och därför undviker hon dem.

        Bianca har själv gått ut med att hon vill vara en stark förebild för andra med ätstörningar. Hon har en plattform med 1,3 miljoner följare och stor i alla möjliga medier. Hon har ett ansvar.

      Min mamma är 74 år och har fortfarande ett sådant här matbeteende.

      Jag hatar det.

      Hon tar ingen potatis och ingen sås. Äter inte riset t ex om vi är på restaurang.

      Hon är mager som en sticka och hade anorexia när hon var i 30-årsåldern.

      Så jäkla sjukt!

        Ja sjukt och sorgligt att hon inte lärt sig att bli en bra förebild för sina barn under alla dessa år. Hoppas du kan bryta beteendet själv, för att du själv ska kunna bli en bra förebild och må bra.

          Man väljer inte att vara ätstörd

            Man kanske inte väljer att bli ätstörd men man MÅSTE välja att söka och ta emot hjälp om man har barn. Det gäller även annat som t.ex. alkoholism, depression eller andra psykiska sjukdomar. Det går inte att vara en bra förälder och inte överföra viss destruktivitet på sina ungar om man är sjuk i dessa.

    Vart är ljudet?

      ja gud det är verkligen samtidens historia om narkissos men istället för spegelbilden i vattnet sitter alla och älskar sig själva på iphoneskärmen 😂

      Klicka på den lilla ”högtalaren” längst ner till vänster dvs. avmarkera krysset.

      Vart?

    Skulle det ha varit granola och jordnötssmör till fisken? Det hade jag också tagit bort. Ost låter inte heller så gott till fisk och sallad.

      Kanske är feta ost vilket är gott till just lax.

      nej, till acaibowlen

      Granola och jordnötssmör till efterrätten som var ngn jordgubbskompott. Avskyr också jordnötssmöret som alltid kommer i en stor klick.
      Sen vill hon ha en vanlig grönsallad med lax, och inte ost på. Tydligen jättefarligt och stötande.

      Men såg ni inte videon? Självklart är det inte granola på laxen. Det är väldigt tydligt.

    Tycker att David Haroun satte bra ord på videon. Biancas mat innehåller massa nyttigheter och ser ut som lunchen jag också äter.

    Jag slutade följa Bianca pga de konstanta ”body checks” hon lägger upp. Alltid från en hög vinkel, där man ser stora bröst och jätteliten midja samtidigt som hon går. 5 gånger om dagen. VARFÖR? Hon måste se sitt ansvar. Man har rätt att existera både som smal och ätstörd, men man kan ju iaf reflektera över vad f*n man lägger upp till sina unga följare

      Fick lära mig av mina döttrar att det inte är kroppen man visar upp utan outfiten. Alla gör så 😅

        Klart man visar upp kroppen, luras inte av döttrarna

        ”Alla gör så” är ju det sämsta argumentet man drog med som barn. Jag använde det för att få börja sminka mig, få större veckopeng, vara ute sent, dricka alkohol i tonåren, ”men alla andra får ju!” Fattar inte hur någon förälder kan falla för det. Som om man inte har ett eget omdöme 🤦‍♀️

    Enda anledningen till att lägga upp en sån video är för att visa hur nyttig och duktig man är .
    Finns inget annat syfte .

    Och detta är anledning till att vissa vill ”skydda” sina barn från Bianca konton .

      Eller för att tipsa om en god lunch?

        Med så få kalorier som möjligt.

    När ska folk börja vakna upp och bojkotta Bianca?
    Livsfarligt som hon håller på.

      Tänkte exakt samma…

    Och david.haroun (som är extremt vettig) gjorde ett inlägg där han försvarar Bianca, och menar att hennes måltid innehåller både protein, fett , kolhydrater och socker och är INTE ÄTSTÖRD!

      Hon har helt plockat bort fibrer. Socker som ger snabba kolhydrater är inte en bra välbalanserad kost och Acai innehåller väldigt mycket socker.

        Men nu var ju inte kritiken att hon åt förmycket socker eller för lite fibrer. Att hon äter för lite fett och kolhydrater stämmer ju däremot inte.

          Kan inte svara för hur andra blir triggade men det hon gör är att plocka bort en rad ingredienser. Laxen i sig är det inget fel på då den innehåller många nyttiga fetter. Däremot plockar hon bort alla långsamma kolhydrater vilket gör att kosten inte är balanserad.
          Just beteendet att plocka bort saker och bara äta några få saker är ett typiskt ätstört beteende. Sedan ska man inte dra för höga växlar på det. Det finns rätt många människor som bara äter några få saker för att de tycker helt enkelt inte om mat. De äter dock ofta välbalanserat.
          Det finns anledning till att börja bli uppmärksam på vad och hur man äter. Man ser idag en ökning av tjocktarms- och ändtarmscancer hos millenials alltså födda 1981-1996. Ännu är det för tidigt att uttala sig om orsakerna men det är svårt att tro att det skulle vara något annat än kostrelaterat. Däremot typ av kost ja det får vi se.

            Det får mig att tänka på vad jag läste idag i mitt flöde, från Illustrerad Vetenskap. Kvartära ammoniumföreningar som finns i desinfektionsmedel, våtservetter, rengöringsmedel och balsam bl a, ett antibakteriell förening, skadar hjärnceller och kan orsaka neurologiska sjukdomar som MS. Allt detta har ju ökat enormt och ännu mer under pandemin. Och kanske särskilt kvinnor, både unga och äldre använder det. Alltså ännu en sak att vara försiktig med.

        Grejen är väl att hon kanske inte bryr sig? Inte håller koll på fibrer och socker utan äter det hon tycker om? Dvs inte ätstört. Min man till exempel avskyr quinoa och vägrar äta det. Han är inte det minsta ätstörd. Man kan äta efter lust och tycke utan att vara ätstörd. Om Bianca är det hade hon väl undvikit sockret?

    Det var absolut INTE det du skrev under inlägget från första början utan tillkom som ett svar på en kommentar flera timmar senare. Det märks så jävla tydligt att din agenda bara är för att sätta dig själv högre än de du skriver om. ” Oj vad alla kommer att älska mig för att jag pratar om detta”, men du bryr dig inte ett skit om de verkliga personerna du skriver om. Vi alla är människor, vi har samma värde. Du har absolut inga kunskaper om hur man pratar om ätstörningar eller personer som har ätstörningar. Ta ditt jävla ansvar för hur du skriver och framställer dig själv!

    Fast Bianca äter ju ofta pasta och dylikt.
    Den här typen av mat är ju inte det enda hon visar upp.
    Taskigt vinklat mot Bianca.

      Och kräks efter🙃

      Hon har ju sagt i flera poddae att hon fotar och filmar mat för det gör henne glad men hon äter verkligen inte allt. Så bara för hon lägge upp bilder så betyder det ju ingenting. Men här sitter hon och förklarar i detalj kring sina val…

    Blir folk verkligen så triggade av vad Bianca äter till lunch? Nu vill jag inte ha svar som typ ”inte jag, men andra”….

      Nej, mer att hon äter hämtmat stup i kvarten.

      Snacka om att missa de större perspektivet ..

        Förlåt, men skriver man inte bredare perspektiv? Och deT, istället för de.

      Tittar man i Biancas kommentarsfält skulle jag nog vilja säga att de som blir triggade är alla hennes sektmedlemmar som går igång på alla kommentarer som är ifrågasättande eller som inte kallar henne queen följt av ett gäng hjärtemojisar

      Nu är jag inte ätstörd längre men var det när jag var yngre och om instagram och TikTok fanns på den tiden hade jag absolut följt Bianca och velat se ut som henne. Att hon då lägger upp vad hon äter och hur hon tränar hade jag sett som ett recept för att få hennes kropp och gjort likadant.

      Personligen blir jag inte triggad men jag kan förstå hur det kan vara triggande för personer som har problem med mat. Tycker mer det känns väldigt hjärndött och inte särskilt empatiskt att veta att man har en så stor påverkan på många unga personer och sen bara skita fullständigt i det, när man har den bakgrunden som hon har.

        Jag tror absolut hon förstod hur reaktionerna skulle bli och det var nog hennes tanke – hon ville ha uppmärksamhet och få många kommentarer. Hon älskar uppmärksamhet oavsett, blir det kritik så kan hon snyfta om det och det blir också lönsamt för henne. Allt är strategi. Säkert är det reklam hon göra också för stället där hon köpt salladen, fast hon säger att det inte är det. Hon gör så mycket smygreklam hela tiden för diverse klädmärken, coca cola och annat. Nu kan vi nog vara säkra på att det kommer snyftinlägg där hon säger att hon mår dåligt och mått dåligt på senare tid – kommer ju alltid efter att hon fått kritik eller gjort bort sig. Och så kan vi nog vara säkra på att det nu kommer en drös med bilder och filmklipp där hon äter bullar och bakelser, det är mönstret hehe. Har det förresten skurit sig mellan Bianca och Melina? De verkar inte ses numera.

          Spot on!

      Hon är uttalat ätstörd! Hennes smalhet beror på en ätstörning. Då är det klart att det är sjukt att lägga upp en sådan video. Det blir en lektion i hur du kraftigt minskar kalorier, förklätt till att ”det blir godare då”. En ätstörd person väljer inte mat utifrån vad som är godast. Lite analys tack!

    Jag väljer oftast bort och/eller lägger till saker i min mat när jag beställer mat.

      Inte poängen riktigt här…

      Är du också uttalat ätstörd och har massa unga fans som tycker du är den snyggaste personen som finns, just pga att du är så smal pga din ätstörning och med fans som tar efter dig i allt du gör? Annars är din kommentar icke relevant. Ingen säger något om att personer som t.ex. inte gillar svamp beställer en rätt och ber dem utesluta svamp. En ätstörd person väljer inte mat utifrån vad de tycker är gott.

    Helt säker på att hon söker uppmärksamhet. Hon försöker provocera för att hon vill få uppmärksamhet, inför diverse släpp, så all reklam ska ses av flera. Tänker på alla utvik hon lägger upp nuförtiden, ett foto med henne i svarta underkläder och lång päls över ståendes inne på en toalett.. Asså… och så allt supande, till o med när hon ska visa och sälja kläder, och man hörde på en story vad hon ville köpa i Tullum hmm… Konstigt att hon ens får modella för intimissimi? Hon fick inte göra mer talkshow verkar det som…

      Utvik😂

        Ja utvik, tycker hon viker ut sig betydligt mer på sin instagram än vad hennes mamma någonsin gjorde i Café, eller om det var Slitz. Herregud man såg ju både bröst och fiffi på en bild och bilden i svarta underkläder med päls över – vad ville hon säga med den, förde tankarna till prostituerad liksom. Tycker hon är så märklig och gör sig så märkvärdig, gått lite överstyr men hon gör vad hon vill och om det får henne att må bra så.

          Utvik – det får mig att tänka på när Gloria Steinman blev under cover bunny och infiltrerade Heffners Playboy club. Hon hittade på en ny identitet och blev känd som Bunny Marie. Det gjordes film på detta, klart sevärd. Gloria fick genomgå bunny training som gick ut på att posera, puta med allt som är putbart och lite till. Sorgliga är bara att Bunny Bianca och hennes influenser bunnys gör det av fri vilja. Gloria och hennes vänner gjorde det som en protest mot objektifiering. Vad fan hände?

        😂😂

      Vad skulle hon köpa i tullum? 😅😂

        Kokain 🙂

    Quinoa smakar ju skit.
    Men varför inte beställa en grönsallad med lax bara framöver. Så slipper klimataktivisterna bli arga för svinn. 😉

      Det var ju det hon gjorde?

    Alltså hennes beteende hos Bergfelt, kallar sig själv fräck… Såg på hennes insta när hon såg reklambild på sig själv i underkläder vid en Intimissi-butik och hon säger ”titta den tjejen det är en snäll tjej, så gullig” … Haha att säga så om sig själv liksom, och hur hon blundar, putar med läppar och lägger händerna under ansiktet. Så skämmigt. Hon hyser stor beundran för sig själv, det syns. Hon säger att inget kan kränka henne men hon kallar ju allt som inte stryker henne medhårs för hat, och folk måste ösa beröm över henne för att hon ska vara nöjd o glad. Jaja blir väl lite så kanske av stor rikedom och hyllningar… tappar fotfästet liksom.

    Säljer inte Caia-butiken särskilt bra måntro, eftersom de verkar behöva locka med att få träffa Bianca igen? Var det efter den modellen hon tog namnet Caia förresten, Kaia (fast med c då) hon kommenterade 2018, var väl efter det sminkmärket kom till?

      Något mer malplace än Caias pop-up på NK Hamngatan är svårt att hitta. Ja dom måste locka med Bianca för det är rätt ödsligt där annars. Mer personal än kunder. Kan inte vara lönsamt. Vi får väl se hur länge den blir kavr.
      Det är synd om Bianca. Hon har ett ego som är så uppblåst av att blivit matad med osanningar som hon själv benhårt tror på. Hon krakelerar lite titt som tätt, vilket jag kan förstå.

      Eller så blir butiken kvar permanent 😉

      Skulle inte Caia öppna i gbg också?

        Ja vad hände med det, eller öppnar de där snart kanske? Det är ju bara en liten hörna inne på NK, knappt en butik.

        1 juni

    Min trigger är att hon säger ginger och inte ingefära

      Ja och lax säger hon inte heller. Gud så svårt att prata svenska i Sverige liksom🙃

        Såså var inte för hårt mot queenen hon kan knappt prata svenska heller. Det är inte så lätt då.

          Och engelska kan hon ju inte heller…Vad kan hon?🤔😂

            Flytande italienska 😂

              När hon badar då eller?😂

      Min med. Så tröttsamt med dessa flunsor och deras svengelska.

    Hon säger i denna videon att hon är allergisk mot äpplen men i en tidigare TikTok video lägger hon upp en bild på en äppelpaj (förmodar jag) med glass på o skriver att allt med varma äpplen gör henne knäsvag… knäsvag pga allergi? Eller är det kanske skillnad på kalla o varma äpplen?

      Jag tål varma äpplen/ tillagade men inte råa. Inget konstigt

        Aha okej, hade ingen aning därav frågan på om det är skillnad! Blev först bara så förvånad när jag hörde hennes video om allergi sen när jag kollade på en annan gjorde äpplena henne knäsvag! Men då vet jag att det kan va skillnad på kall/varm frukt med allergi! 👍

      Magen kan bli uppsvälld ett tag av äpplen och päron, möjligen inte när de är varma. Några andra frukter och annat också, som vattenmelon. Men det är kanske hennes ”allergi”

      Jag tål inte heller råa äpplen-kliar i munnen- men tillagade går hur bra som helst.

    När är öppet spår ?

      Kl 20. Välkommen!

        Tackar

    Varför är alla så elaka alla har väl personliga preferenser inom mat. DET ÄR INTE ätstörning att säga att man inte äter nån vis typ av mat, hon sa aldrig att det var för viktnedgång eller för att vara smal.

      Nej men hon har en ätstörning, de som har nån koll på det vet att det första de ofta väljer bort är kolhydrater och fett…

        Men lax är en fet fisk så resonemanget haltar ju ganska rejält

        Om det verkligen hade varit en fettfri sallad så hade det varit en sak, men vi har lax, soltorkade tomater och basilikadressing, det är långt ifrån en fettfri måltid.

    David Haroun gav ett bra svar på hennes video på TikTok. Rekommenderar att titta på den, eftersom han är kunnig inom kost. Man äter knappast lax om man vill gå ner i vikt, utan då är oftast torsk som är alternativet.

    Men jag undrar också vart gränsen går, från att tipsa om goda luncher till att uppmuntra till ätstörningar? Hade det varit samma sak om en kroppspositiv Instagrammare hade tipsat om måltiden?

    Och vad behöver Bianca göra för att få bort denna stämplen? Förutom bli frisk från sin sjukdom givetvis. Vad får hon tipsa om? Hade jag fått lägga upp samma tips om jag hade varit allergisk mot t.ex quinoa eller jordnötssmör (vilken jag förövrigt tycker är svinäckligt båda två. Så jag ska nog slå till på denna)

      Nu kanske kommentaren räknas som triggande när jag skriver torsk som alternativ. Ber om ursäkt för det!

      Förstår tankarna efter att hon gått ut med sin ätstörning sen tidigare men just denna måltid ser jag inget fel i? Håller med Davin Haroun..
      Dessutom är detta 1(!) måltid på hela dagen.
      Tar också bort grejer eller lägger till ibland. Beror ju helt på vad man tycker om eller inte 😴

        Skulle skriva som en enskild kommentar men aja 😂

      Varför äter man knappast lax om man vill gå ner i vikt? Man ska äta odlad lax mycket sällan pga av förhållanden runt odlingarna.

    Laxen är inte klimatsmart.

    Vi fiskar upp sillen här i sverige, maler ner den, skickar det till norge för o mata den norska laxen, sedan skickas laxen hit. Så utsläppen för lax blir mångfaldigt så mycket.

    Jag fattar vad folk går igång på här, men faktum är ju att det bara är egna projiceringar och antaganden om varför hon plockar bort saker. Bianca värderar inte de livsmedel hon plockar bort. Alla andra värderar dem åt henne och lägger anledningar i hennes mun. Hon säger ingenting dåligt om mat. Ingenting om kaloriinnehållet. Hon bara säger vad hon gillar och inte. För vem som helst annars hade detta varit en okej lunch. Varför inte för henne?

      Men hon älskar ju att visa upp mat där mozzarellatrådar från någon italiensk macka hänger i luften och hon älskar parmesan (helst massor!). Helt plötsligt gillar hon inte ost till lunchen?

    Hade oxå tagit bort quinoa och ost om det var den enda rätten på matsedeln. Hade nog valt nåt annat att äta om jag fått välja.

    Kritiken riktas ju inte mot Biancas personliga val (det har ju vi inget med att göra) utan snarare mot hennes ansvar som en inflytelserik person inom media, där det är viktigt att vara medveten om hur ens handlingar och uttalanden kan påverka andra, i synnerhet unga tjejer. Bianca har varit öppen med att hon lider av en allvarlig ätstörning i många år. Hon har, som Camilla skriver, också tidigare sökt stöttning och stöd hur hon ska uttrycka sig kring den här typen av ämnen utan att uppfattas triggande eller uppmanande. Ett exempel (som jag vill minnas hon också tog upp vid tidpunkten för sitt sommarprat) är att man inte bör prata allt för detaljerat kring vad man äter, hur man äter, kring att spy eller liknande eftersom det ofta triggar andra ätstörda personer eller personer som är på väg in i en ätstörning. Det finns inte alltid en logik kring ätstört beteende är mycket väldigt vanligt att en ätstörd person är rädd för just ”vanlig” mat som innehåller kolhydrater, fett och livsmedel som generellt innehåller mycket kalorier. Många gånger insisterar en ätstörd person att man inte tycker om vissa livsmedel eller inte tål dem fast det egentligen handlar om att man är rädd för att äta det. Det går ju förstås att bryta ner huruvida hon plockar bort det som innehåller mest fett, kolhydrater och mest kalorier eller inte om man har god kunskap kring livsmedel, men för en ung tonårstjej som tittar på det här klippet och hör vad Bianca säger tror jag att det finns en risk att man snarare tänker ”jag kanske borde ta bort kolhydrater och fett från min kost”. Bianca är ju en vuxen kvinna och mycket väl medveten om hennes unga följarskala, hon hade istället kunnat säga ”äter min favoritlunch från Reload där man kan välja själv vad man vill ha i salladen, jag är lite känslig mot vissa livsmedel pga allergi och liknande, så älskar verkligen att jag kan välja lite själv vad jag vill ha på”. Det hade ju varit mycket mer förnuftigt sätt att publicera innehåll kring mat utan att detaljerat prata om vad hon tar bort eller inte tar bort med risk för missuppfattning. Hon får ju äta precis vad hon vill, det är ju sättet hon redogör kring det som är problematiskt.

    Kan det uppmärksammas att Bianca nu ikväll gjort en marknadsföring som vänder sig till barn gällande sina sminkproduker.

      Håller verkligen med. Det är tondövt att marknadsföra sig mot barn när delar av branschen sätter åldersgräns på liknande varaor. Caia har fått frågan men ej besvarat. På bilder på Biancas insta ser vi hur Bianca sitter på huk och kramar ett barn. Fantastisk marknadsföring. Etisk. Skön. Inte missriktad

    Jag tycker synd om både henne och följarna. Ingen ung ska tänka så.

    Asså… hon är tät nog, kan hon bara lägga ner sina sociala medier, hon bidrar inte med nåt vettigt öht.
    Fyfan vilken torr sallad för övrigt utan ost å quinoa..? Hur får bruden i sig tillräckligt med näring ?? Jag äter allt jag ser å är ändå varken tjock eller överviktig, för jag tränar å byggt muskler. Varför är det en sån jävla hets på kalorier?? Dom BEHÖVS!!

      Men det är ju ingen hets på kalorier här. En hyfsat stor bit lax, soltorkade tomater och basilikadressing ger nog kalorier så det både räcker och blir över för en pinnsmal kropp som inte tränar. Plus lite grönsaker och sockrig acai. Hur blev vad DU kan äta ens relevant? Ni har förmodligen inte alls samma energibehov.

    Jag tänker att hela det här är utstuderat av Bianca. Om hon ”bara” ville dela med sig av sin lunch hade hon lätt kunnat utelämna att hon tar bort det ena och det andra och sagt ”jag äter en god sallad med lax” och sluta där.
    Men att säga att man tar bort saker, som oj så ”tillfälligt” råkar vara vanlig trigger-mat…..triggar de med ätstörda tendenser.
    Eller så fattar hon inte själv hur sjuk hon är och hur illa det låter, för i hennes huvud är det helt normalt.
    Hade blivit väldigt orolig om barn i min närhet följde henne.

    Tänk så oerhört oerhört sorgligt att ens liv går ut på att vara så snygg, sexig och smal som möjligt. Lägga lite pengar på terapi kanske vore något??

    Hade det varit lika triggade om det var Linda-Marie eller Grääs som gjorde liknande? Bara en fråga.

      Bianca har gått ut med att hon har en grov ätstörning, som hon inte vill bli frisk ifrån, sedan hon var 15 år. Hon har sagt att hon vill vara en stark förebild för andra med sjukdomen, samt berättat hur triggade hon varit och är av när influencers pratar om mat, äter mat osv. Hon är en influencer med 1,3 milj följare och kunde varit mindre tondöv än att lägga ut sådant här med tanke på hur sjuk hon är och alla erfarenhet av hur triggande många av hennes inlägg mm är. Hon är nu en kvinna på 30 år och borde förstå vilken påverkarn hon har på framför allt de unga och även barn som följer henne och ser upp till henne.

      Det blir tramsigt att bortse från det här och börja med att prata om det är lika triggande om någon annan som väger betydligt mer än Bianca skulle lägga ut något liknande.

    Tack för du tar upp när hon och andra gör sådant här. Inte orkat följa bianca på ett bra tag nu för bli så jävla förbannad på henne. Hon bryr sig varken om sina följares eller sin egen hälsa längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.