Ny ambassadör för Calzedonia

Nicole Falciani har tidigare riktat skarp kritik mot de av sina influencerkollegor som valt att göra reklam för företaget Calzedonia. Företaget sparkade nämligen Nicole Falciani efter att hon blivit ”för tjock” för att representera dem, men det verkar inte ha stoppat någon.
Kenza Zouitén Subosic är en influencer som haft ett långtgående samarbete med Calzedonia, och nu offerliggör Bianca Ingrosso att hon är ny ambassadör för företaget.
Kanske inte helt oväntat med tanke på att Bianca tidigare gjort reklam för företaget Intimissimi, som ingår i Calzedonia Group.

Frågan är väl om hon kommer göra reklam för båda företag nu, eller enbart Calzedonia? Den som lever och har syn får se antar jag… 😊

Tankar?

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är väl ett sånt jobb man får när man har ätstörning, uppenbarligen?

      Fräsch att ta någon som har ätstörning. Vi kan alla se ut sådär bara vi stoppar fingrarna i halsen.

    Så naturligt vacker ❤️

      Håller med!

      Du är ironisk va?

        Förutom implantaten så tycker jag ändå bilden i sig är naturlig. De har inte retuscherat bort små skavanker, hudveck, födelsemärken etc.

          Det är ju för att hon opererat, eller på annat sätt tagit, bort alla små skavanker.

            Jag menade på fotot, typ födelsemärken och hudveck. Dessa hade de lätt kunnat retuschera bort. Att hon sen fixat sig är ju känt.

          Fejk ögonbryn, fejkläppar, fejkbröst, fejkhår, fejknaglar.

            +fejk kinder (alternativt fillers under ögonen som ramlat ner)

      Detta inlägg handlar om Bianca så jag undrar vem det är du tycker är naturligt vacker?

      Människan har ju till och med gått så långt att hon tagit bort revben, det är motsatsen till ”naturligt”.

        Nja, nu sprider du rykten

          Även rykten kan vara sanna.

      😂🤣

      😂😂😂

      🤣🤣🤣

    Varför samarbetar ens influensers med detta företag efter det Nicole gått ut med, fattar ej?
    Särskilt Kenza som ändå känns väldigt rimlig… Eller, jo, jag fattar varför, pengar och girighet 🤑

      Fast med det argumentet kan man ju inte samarbeta med nån för alla modeller har fått kommentarer om sin kropp av modehus, brands och agenturer. Och alla brands har valt modeller å samarbetspartners baserat på UTSEENDE och aktivt valt bort kroppar å ”looks” de inte gillar. Så även om jag förstått att Nicole haft en dålig upplevelse, så kan man ju inte bojkotta märket med det som enda argument tänker jag

    Roligast idag var ändå att Bianca råkade kommentera från sitt fejkkonto sara brorman

      Berätta mer? Såg bara nåt på exobphspoiler men fatta aldrig

      Inlägg kommer i morgon. 😁

        åh vad spännande!!

    Ser inte ”vecken” på hennes sida lite konstiga ut? Blir det verkligen sådär många små veck/skrynklor? Speciellt på en i övrigt väldigt smal person..

      Det är hud. Även smala människor har det.

      Men herregud 🤦🏻‍♀️

      Skojar du nu..?

    Otroligt vacker.

      Fast nu handlar det väl inte om ytan utan om en djupare frågeställning till varför de använder en modell som är sjuk i bulimi sedan 15 år.

        Fast nu tycker jag att hon är otroligt vacker och då skrev jag det oavsett vad du tycker!

          Ok.

          Hon har ju opererat sig ”vacker”, trist.

            Varför ”vacker” inom citationstecken? Definitionen av vacker innefattar inget krav på att någonting ska ha uppstått organiskt. Kläder, byggnader, tavlor, möbler och tyger kan också vara vackra.

      Men otroligt sjuk och mår otroligt dåligt.

      Sluta exploatera den här människan nu. Att låta henne vara med i avklädda kampanjer är inte ok.

      Kan ingen granska och hänga ut Vanessa och alla andra som tjänar pengar på henne och gör henne ännu mer sjuk?

        Eller hur!! Håller med.

    Det mest otäcka är att Bianca är så öppen med att hon varit svårt sjuk i bulimi sedan hon var 15 och att hon INTE vill bli frisk. Nu precis lades det ut en bild där man i stort sett bara ser magen och midjan och några sätter en magkedja på henne.

    Så mycket Bianca tidigare gick ut med hur triggade hon blev av smala modeller som hon tyckte såg ätstörda ut och ville bli en förebild för andra ätstörningar. Så har hon tappade det så alldeles och hennes föräldrar och nära vänner stöttar och peppar henne till hundratio procent. Hon har verkligen blivit helt tondöv och alla som ser bortom hennes yta och vill se det komplexa i allt är bara avundsjuka eller kärringar.

      Jag har varit inne och skrivit två inlägg från två olika konto ang frågan kring modeller som är sjuka i ätstörning – båda togs bort direkt med en varning.

      Ja, hon har verkligen inget stöttande nätverk runt sig i just den här frågan. Tänker på att alldeles för många människor tjänar pengar eller når framgång eller kändisskap på olika sätt tack vare hennes varumärke. Svårt att inte tänka på Avicii.

    Förstår inte varför Bianca ska göra reklam för två underklädesmärken av alla företag.. Finns ju så många företag hon kan arbeta med så känns bara konstigt att hon väljer att utsätta sig för att folk ska tycka och tänka saker om hennes kropp när hon lider av en ätstörning?

      Vi är flertalet vänner som skrivit på hennes Insta nu, sansade meddelande men som tar upp problematiken gällande ätstörning och modelljobb, några skrev även det här med hur hon berättat hur triggad hon själv blivit av liknande bilder. Alla våra kommentarer tas bort, ser fler kommentarer som plockats bort från sådana jag inte känner. Så i hennes senaste inlägg finns bara en massa inlägg hur snygga bröst hon har, hur het hon är osv.

        Alltså…ja, men vad ska hon göra då? Vad är ett rimligt svar från Bianca om du/någon ifrågasätter Biancas samarbete med Calzedonia pga hennes bulimi? Visst är det hon själv som pratat om det, men blir ändå lite konstigt att ställa någon mot väggen pga dennes ätstörning specifikt. Annan grej om man kritiserar ett visst konkret beteende, t.ex. om hon skulle lägga ut diettips, eller om hon lägger ut body checks osv. Men att hon ska specifikt svara på något som involverar hennes bulimi, förstår att hon tar bort sådana kommentarer ändå.

        Ätstörningar är väldigt komplexa, fruktansvärda, jobbiga, skamfulla och privata. Hon måste få välja själv om/när hon pratar om sin ätstörning. Att hon tidigare pratat om sin ätstörning betyder inte att hon måste prata om det hela tiden. Som sagt, en helt annan sak att kritisera faktiska grejer hon gör som är problematiska i sig och kan ha med ätstörning att göra, men en annan grej att använda hennes ätstörning mot henne som huvudargument för varför hon gör fel.

        Sen…”vänner”. Ni är inte vänner för att du följer henne online. För fram din kritik hur mycket du vill, men blir tröttsamt med folk som ska låtsas som att det är enbart med personen i fråga i åtanke, som en ”vän”. Kom igen.

          Ok, jag var otydlig. Jag menade mina vänner har skrivit på hennes Insta. Jag är mycket riktigt inte hennes vän men inte heller hennes ovän. Jag förstår hur du menar och ämnet är som du säger komplext.

          Och alla människor runt henne? De borde ställas till svars och stoppas.

        En person som jobbar som lärare på en idrottsskola skrev på Bianca IG att hon gör det svårt att förklara osunda ideal. Hon kanske kunde uttryckt sig smidigare men den reaktionen hon fick är helt sinnesjukt. Den tråden får stå kvar, antagligen för att den driver trafik.
        Blir väldigt förvånad över den hätska tonen som hennes följare använder och även den låga nivån.

          Jag och vänner har skrivit i just den tråden och stöttat henne och alla våra kommentarer har tagits bort, så nu är det bara kommentarer kvar hur sinnessjuk hon är, att de har kontaktat skolan och ifrågasätter vad det är för lärare de har där osv.

            Nu tror jag i och för sig inte att GIH fäster sig vid vad ett gäng illitterata Bianca fans skriver. Men det är bedrövligt att hon tillåter den galna tonen i kommentarsfältet. Kommenterade att det är något sektliknande över Biancas följare för ett tag sedan. Inte oväntat plockades den bort. Har lämnat någon sarkastisk kommentar som får stå kvar. Antar att sarkasmen inte går hem.

              Nu har alla kommentarer plockats bort som inte är hyllningar, vilket innebär att även gymnastiklärarens kommentar är borta. De har dock behållit kommentarer som att hennes pattar är en bra investering osv. Det finns inte så många gratulationer utan det är mest hur het och sexig hon är.

                Urk är min mycket spontana reaktion. Kan förstå att hon gillar alla emojis eftersom det smeker hennes ego men alla kommentarer från män i alla åldrar om hur sexig hon är det fattar jag inte riktigt hur hon gillar.

                Jag gissar på att en manlig, italiensk social media manager sitter där och redigerar, valfri ålder.

          Ordagrant skrev hon ”dessa bilder är inte bra för mina elever….tyvärr uppmanar Du till svält!!!! Normalt av en idrottslärare sen 37 år att skriva så?

            Vad är det du tycker är onormalt? Jag skrev uttryckligen i min kommentar att det kunde ha uttryckts smidigare men budskapet är det inget fel på. En gravt ätstörd person visar upp sin kropp till en mycket ung målgrupp. En kropp som dessutom är korrigerad, och du förstår inte problemet med det?
            Sedan hatsvansen av följare som öser ut sitt förakt och går till personangrepp mot ts. När alla kommentarer som försvarar ts dessutom raderas så blir effekten den omvända. De som säger sig försvara Bianca de är mobbarna och Bianca hon framstår själv som den som gillar mobbare och deras retorik.

          Biancas svans är so rabiata cobror. Inte mycket intelligens där inte.

        Vad med dessa bilder med Calzedonia är triggande menar du?

          Det är sorgligt att du behöver fråga.

        Som tex Filippa Stenlund?

    Jag vet inte vad jag ska tycka. Bianca verkar vara en fin härlig tjej (har t.o.m. kompisar som efterfestar m henne intygt) men att detta ska vara normen som min dotter ska tro att så ska man se ut i en bikini blir jag orolig för. Bianca lägger 100’ i veckan för att se ut så, oretuscherade eller ej. Blir rädd, blir osäker, jag gör själv botox – för det är det enda jag har råd med. Ååååååh jag vet ej vad jag ska tänka.

      Relaterar så mycket till det du skriver här. Det är så svårt. Jag vill skydda alla tjejer (inklusive Bianca) från att behöva vara måltavla från det hårda klimatet online och på många sätt är även Bianca ett offer för skönhetsidealen hon växt upp under. Hon är också bara en människa som försöker må bra, och det är ju helt uppenbart att hon har det tufft relationen till sin egen kropp och sitt utseende. Precis som så många andra av oss. Samtidigt blir det knepigt när hon tjänar pengar på en industri som för samma ideal vidare till nästa generation. Och nästa, och nästa. Det är en sak att få existera i sin kropp, som man är – Det ska även den ätstörda få göra utan att behöva försvara sig. Men.. Något annat att sko sig ekonomiskt på det. Men kan jag själv ens säga något, försöka övertala min dotter att hon duger som hon är, när jag sminkar mig och färgar håret? När jag själv tittar på mig i spegeln och sörjer min innan-graviditet-kropp? Jag vet inte… Svårt.

        Jag tror att jag, kanske omedvetet, har löst det med att fortsätta utan botox, fillers etc, ofta ha slarvigt hår med utväxt blondering och har profilbilder och andra bilder som är helt oredigerade där rynkor och annat syns. Jag sminkar mig och kammar håret på morgonen men inte mycket mer. Min dotter (21 år) är väldigt kontrollerande till sin person men jag tycker att hon blivit mycket lugnare i sin relation till sitt utseende. Inga fransar längre, platinablonderingen i stort sett borta, jag tror inte hon klagar på specifika kroppsdelar längre men sminkar sig väldigt snyggt och är verkligen smashing nu när hon är helt naturlig i övrigt. Men i detta betyder förstås pojkvännen jättemycket, hon lyser inifrån tack vare honom (det gör de båda).

          Kanske omedvetet men kanske ändå metvetet, jag tror jag slits mellan de båda i mina tankar på att vara förebild för henne, min son och för att stå upp för mig själv.

    Har hon gjort något med ögonen? Har reagerat på sistone att de ser annorlunda ut, eller är det bristen på sömn som gör att blicken inte är lika pigg som tidigare?

      Tycker att blicken ser lika slö ut som den brukar göra. Hon har den klassiska koblicken. Tom och innehållslös.

        Så onödigt elakt

          Möjligt men ställer man det i relation till hur det låter i hennes kommentarsfält på IG där hon tillåter rena mobbarfasonerna och även hotfulla kommentarer ligga kvar mot alla stackare som uttrycker en åsikt som går emot henne. Då kan det krävas hårda tag tillbaka. Bianca Ingrosso framstår mer och mer som en mobbare och för att nå fram behöver man ibland sänka sig ner på samma nivå.

            Haha okej, ja det är klart att du skriver elaka saker om henne för att nå fram och få henne att sluta mobbas. Beprövad, framgångsrik teknik! Låter snarare som att du försöker försvara dina egna elakheter med att det skulle röra sig om någon slags karma.

              Karma vad dillar du om? Har sett människor försöka nå fram till Bianca via kommentarsfältet på IG utan framgång. Dessutom, vi pratar om en person som stalkade sin ex pojkväns flickvänner.
              Men visst försvara hennes skitbeteenden du. Antar att du själv tillhör hennes sekt av mobbare! Sorgligt.

                Jag försvarar väl ingens beteende för att jag callar dig på ditt. Märkligt att dra slutsatsen att jag skulle vara en mobbare baserat på att jag tycker att du var elak?

        Hon kan vara hur pigg som helst men hennes ögon ser alltid trötta ut för att de helt enkelt ser ut så med lite tunga ögonlock.Alla ser vi ju olika ut. Men hon är ju eg. ingen fotomodell trots perfekt kropp,hon är snygg men långt ifrån karismatisk ochälskad av kameran sas.Mkt stelt självmedvetet posande och plutande,känns inte naturligt eller roligt på något sätt,tyvärr.

          Tittar man på de två bilderna så ser de lika livfulla ut som om de vore AI animerade. Hon försöker sig på en klassisk sängkammar blick på första bilden men det finns ingen gnista i ögonen så det blir liksom inget grrrr över det. Hon är faktiskt lika upphetsande att titta på som en död fisk.

      Kan det vara den nya ADHD-diagnosen? Dvs medicinering.

    Hemskt att idealet blivit 2 runda bollar som bröst.

      Det har det väl varit ett bra tag på pinnsmala tjejer, ända sen Posh Spice lade in sina

      Calzedonia kan ju kalla sina bikinöverdelar för Tennisbollhållare…

        😂

    Bianca Ingrosso berättar om sitt nya samarbete med Calzedonia, ett företag som gjort sig kända för att avsluta samarbeten med influensers de tycker blivit för tjocka. Hon visar upp sortimentet i tre posts och några stories. Reaktionerna låter inte vänta på sig. Det är en blandning av emoijs, ❤️😘🤩😍🫶 och objektifierande kommentarer från mer eller mindre kåta fjuniga tonårspojkar som runkar i pojkrummet till svältfödda medelålder män som runkar i bilen i garaget och drömmer om Bianca. Så dyker där upp en ifrågasättande kommentar om det vettiga med att en gravt ätstörd kvinna som öppet går ut med att hon inte vill bli frisk och som gjort otaliga korrigerande ingrepp på sin kropp frontar en sådan kampanj. Kommentaren är skriven i affekt, men det hade inte spelat någon roll hur sakligt och faktabaserat den varit skriven, för mobben reagerar med reptilhjärnan och går i frontalattack mot personen som har mage att ifrågasätta deras Queen. Åsikter som inte hyllar Bianca tolereras inte. De får inte förekomma och människor som har fräckheten att obrytt vädra den ska bestraffas av mobben, och det hårt. Under några smattrande minuter inleds anfallet, det är rena personangrepp som formuleras av mobben. Sedan följer en del nyanserade kommentarer som på ett intelligent sätt förklarar problematiken och den stackaren som uttryckte åsikten försöker försvara och förklara. Det som följer sedan är nog det mest anmärkningsvärda. De kommentarer som faktiskt adresserar det verkliga problemet raderas likaså ts som försöker att förklara och värja sig från alla påhopp. Kvar blir en avvikande åsikt och en lång harang av påhopp, som i en del fall kan uppfattas som hot. När man som icke trogen ser detta framstår mobben som mobbarna och inte den personen som skrev den avvikande kommentaren. Bianca själv framstår som en person som gärna omger sig med, och försvarar mobbare.
    Skärpning till er alla mobbare och skärpning Bianca då du marknadsför alla de sunkiga ideal som tidigare generationer kämpat hårt för att få bort, objektifieringen av kvinnor, päls och ätstörning.

    Camilla la häromdagen ut en länk till forskning om kopplingen mellan ADHD och bulimi. Att slänga i sig kolhydrater och choklad reglerar känslorna på liknande sätt som ADHD-medicinen gör. När känslorna är reglerade spys sedan maten upp, kan tänkas. Mycket faller på plats när man läser detta, inte bara kring Bianca utanför en vad jag tror oproportionerligt stort antal influensers och andra kändisar utan specifik talang i det offentliga sociala mediautrymmet. Dessa agerar alltså utifrån sin ADHD som ”präglas kliniskt av bl a koncentrationssvårigheter, motorisk överaktivitet
    och impulsivitet” och med detta som drivkraft dikterar vad små tjejer ska gilla, göra, köpa, se upp till. Tyvärr finns inte mycket man kan göra åt detta mer än att berätta för våra barn att dessa influensertjejer och -killar är i grunden sjuka och styrs av en personlighetsstörning och INTE de förebilder de utger sig för att vara: ”I en artikel [8] som utkom för två år sedan fokuseras på samsjuklighet vid ADHD. Prevalensen av samexisterande psykiatriska tillstånd (fastställda enligt den amerikanska psykiatriklassifikationen DSM-IV) var enligt författarna mycket hög, mellan 60 och 100 procent. Vanligast förekommande var depression, ångest, tvångssyndrom, uppförandestörning, störningar med autistiskt spektrum, utvecklingsrelaterade störningar och personlighetsstörningar.”
    En fundering är om lagstiftningen kan gå in och förbjuda företag att anlita och samarbeta med personer som dokumenterat lider av psykisk sjukdom och personlighetsstörning? Kan det vara något att lobba för mot regeringen?

      Jag förstår hur du tänker men det skulle inkräkta på den personliga integriteten och börjar man göra sådana regleringar vad kommer härnäst? ADHD ha tyvärr blivit en modediagnos och jag tror faktiskt inte att det är rätt diagnos för flertalet influensers. Däremot lider många av personlighetsstörningar eller personlighetssyndrom som det numera kallas.
      Bianca är stor stor på sociala media med 1,4 miljoner följare men långt ifrån störst. Det ligger en enorm lobby bakom henne som ger henne exponering i så många kanaler, och så länge företag och människorna som skapat Bianca tjänar snuskigt mycket pengar på henne så länge kommer hon att få den exponeringen.
      Men de tar även en hel del risker när de kommer till Bianca Ingrosso. Hennes framgångar har stigit henne över huvudet och allt som lobbyn tutat i henne om att hon är en framgångsrik grundare av företag riskerar att rasa.
      Men jag tror ändå att det behövs en opinion som vågar stå upp för den osundhet som hon faktiskt ger upphov till och sprider. Hon behöver falla hårt i marken precis som Isabella Löwengrip gjorde.

      ”En fundering är om lagstiftningen kan gå in och förbjuda företag att anlita och samarbeta med personer som dokumenterat lider av psykisk sjukdom och personlighetsstörning? Kan det vara något att lobba för mot regeringen?”

      Ja men jättebra att stigmatisera sådana sjukdomar ännu mer så folk inte vågar berätta eller ännu värre, inte vågar söka hjälp. Dummaste jag hört idag.

        Okej det var spontant skrivet och lite väl hårt. Men kanske en variant där man kan anta att en stor del av målgruppen är barn? Och kanske även se på vilken grad av personlighetsstörning, om man kan dokumentera ett triggande, destruktivt beteende. Syftet är ju att skydda barn från just detta. Iaf jag vill inte se en okontrollerbar epidemi som går ut över unga.

          Att skriva att folk med personlighetsstörning och psykisk ohälsa inte ska jobba på än det ena än det andra sättet… är höjden av ableism. Tom riksdageb ska tas in i det här? Det låter som nazityskland, det du sa det. Hoppas du fattar det. Fruktansvärt skrivet.

      Lagstifta vad personer med mental ohälsa får och inte får jobba med är oerhört kränkande enbart som förslag för oss som lever med den (i mitt fall bipolär, jobbat hela mitt vuxna liv varav flera jobb som redan utan en sådan lagstiftning är tuffa att vara öppen med en diagnos i pga fördomar). För att inte tala om då som tidigare kommentatör sa, ett jättehinder för att våga söka den hjälp som gör att vi orkar jobba alls.

      Däremot vad företagen marknadsför – som osunda kroppsideal – går att lagstifta mot på olika sätt.

        AC – Håller med till 100%. Helt galet gruktansvärt skrivet av anonym. Ta inte åt dig. <3

    Vem vill se en fet tjej i bikini för en reklam?
    Man behöver inte ha en ätstörning för att man väljer att vara smal och trivas med sig själv.
    Tydligen ska alla vara feta för att se friska ut?
    Man väljer själv sitt liv.
    Äta mycket och allt och ha tält, eller äta lite och kunna ha snygga kläder och bikinis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.