En jobb-aw?

I fredags gjorde jag något mycket märkligt. Min nyfunna vän Alexandra drog med mig på en ”söka jobb AW”. Tog på mig en jumpsuit och läppstift.
Man fick namnlappar, drinkbiljetter och så vimlade det av rekryterare och folk från olika typer av företag samtidigt som en DJ spelade. // Egoina

Det här låter ju lite som ”speed dating”, fast för jobb – ett koncept som jag tror passar riktigt bra i rekryteringssammanhang.
Jag tror att det första intrycket väger tyngre än många kanske tror, och hade man kunnat sålla lite så här direkt så tror jag det är till allas fördel. Så slipper alla slösa med sin tid, tänker jag. Förhoppningsvis är det någon form av indelning beroende på vilken brasch man är i, för annars kan det bli ruskigt slöseri med tid. En ekonom på rekryterings-aw för kirurger. 🙂
Egoina blev varslad från sitt jobb tidigare i år, för den som missat det. Annars hade det här inlägget kanske varit lite märkligt? Eller går folk som har jobb, på den här typen av tillställningar, bara för att eventuellt boosta sitt ego en smula? Sånt händer säkert….

Har ni testat det här någon gång och hur gick det i så fall?

26 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Klart det finns folk söker jobb fast dom har ett jobb och fler borde göra det istället för gnälla, mvh trött folk som gnället i vården och att man inte gör något åt det! Själv älskar jag att jobba i vårdyrket och har en vettig lön som uska för jag kan prata för mig och är bra på det jag gör och visst syns det om man trivs eller inte. Sluta dra ner era kollegor!!

    Tycker fortfarande att du kan klargöra vad som EGENTLIGEN utspelade sig på Stadsteatern igår. Som du lämnat inlägget igår ökar det på rasism som faktiskt inte har hänt. Rätt ska vara rätt.

      Precis.
      Lite som att fisa i hissen innan man går ut.

      Instämmer! Nu är inlägget fullständigt missvisande och återspeglade verkligen inte vad som faktiskt hände.

        Äsch, är väl inte så noga att göra rätt. Det är gratis att läsa bloggen. Starta en egen om det inte passar. Osv osv osv.

          (Och nu är ju ett ypperligt tillfälle för Camilla att visa det där med att det inte alls är jobbigt att erkänna att man hade fel…)

      Det hör till extrema ovanligheten att Camilla gör sånt.

        Håller med hon har en jäkligt näsvis och arrogant ton så fort man ifrågasätter

      Det här inlägget handlar om Michaela Fornis inlägg om situationen, men jag har givetvis läst den andra sidan av historien i tidningen och kommer så klart komma med en uppföljning.

      Jag tänkte ett nytt inlägg för det, men kanske är det bättre att bara uppdatera det här inlägget?

    Har aldrig gått på just detta men har sökt jobb och gått på sådana jobbmässor fast jag haft fast jobb. Skadar inte att se sig om ibland.

    Är väl många som söker jobb trots att de redan har ett jobb, inget konstigt med det 🤔

    Det skadar ju aldrig att nätverka och ha koll på läget även om man har jobb. Tjänster som man kanske är intresserad av i framtiden – vad kräver de för kompetens och erfarenhet? Så kan man bygga upp målmedvetet och söka sig dit i framtiden. Samt såklart att ge ett gott intryck och lära känna fler inom sin bransch, man vet aldrig när man stöter på folk igen och i vilket sammanhang. Men ja, det blir väl lite konstigt om man går där och aktivt söker jobb samtidigt som ens egen arbetsgivare är där och rekryterar.

    Bättre söka jobb när man fortfarande är anställd än arbetslös. Folk byter jobb hela tiden ju.

    Det är ju inte bara arbetslösa som är intresserade av att byta jobb.
    Nya jobb biter en inte i knäna, inte ens för dem som redan har ett 🤷🏻‍♀️

    Ska man säga upp sig innan man söker nytt jobb menar du? Vad smart..:

    Vi tillämpar alltid speeddatingintervjuer på mitt jobb (om det är många sökande). Då får fler tillfälle att komma, och fler får tillfälle att träffa rekryterna. Och man kan OFTA avgöra efter 5 min om kandidaten är någotsånär lämpad för tjänsten/passar in bland kollegor/är rätt för företaget.

      Ja, samma här. Fem minuter säger mycket mer än ett personligt brev också.

      Det är lätt att gå på magkänslan och välja nån som man gillar och som kanske liknar en själv. Men tänk om det i själva verket var den bortkomna blyga personen som hade gjort det bästa jobbet.

    Hur många säger upp sig och sen söker nytt jobb? Känner en men det var extremfall

      Kallas snarare för folk som styr sitt eget öde. Knappast extremt. Har själv gjort det två ggr och har alltid setts positiva på intervju. Att man inte stannar på ett jobb man inte trivs på.

        Men man får väl ingen a-kassa om man säger upp sig själv eller levde du på sparpengarna?

          Men man ser ju till att arbetsgivaren gör ett intyg där det står att du blir uppsagd pga arbetsbrist.

            Bedrägeri menar du?

          Man får a-kassa efter en viss tid om man själv säger upp sig, tror det är 3 månader. Det gjorde jag. Behövde komma ifrån mitt jobb, för att komma vidare och förstå vad jag ville.

    Att bli varslad är inte synonymt med uppsagd Camilla.

      Det är sant. Det är väl en varning om att man KAN bli uppsagd?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.