Haveristerna kritiserar SR för Löwengrip-pitch

Lägg därtill hur det inte ställdes några som helst frågor om Löwengrips tidigare historia av att blåsa upp sina företag och liv i största allmänhet för att lura in köpare. Tydligen räcker det med en liten timeout innan man få återgå till medias finrum för att skamlöst göra reklam för sitt senaste projekt.

Man kan tycka att det finns ett visst hyckleri i att ett program som vanligtvis får panik av att säga googla, eller inte vågar ifrågasätta styrande politiker på ett konsekvent sätt, släpper fram sån här flagrant reklam. Problemet är bara att det är relativt okontroversiellt. // Haveristerna

Med tanke på att det inte ställdes några frågor om Isabellas siffer-fiffel när det behav sig, så har jag inga förhoppningar om att det ska ställas frågor om det nu.
Herregud, det är definitivt att hoppas på för mycket.

Frågan är väl om Isabella kommer kunna hålla sig till sanningen den här gången? Med tanke på den här, nyligen kryddade utsagon från henne så känner jag mig lika delad som en nyskiten röv i frågan, men landar i att nej, jag tror inte hon kommer hålla sig till sanningen den här gången heller.
Vad tror du?

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur många av hennes startade företag finns kvar?

      Löwengrip Invest och Blonde Capital finns kvar.
      Flattered lever men det är knappast Isabellas förtjänst.
      Och Löwengrip lever kvar som varumärke hos Dermarome Stockholm AB.
      Hela katalogen finns här:
      https://damernasvarld.expressen.se/blogg/isabellalowengrip/2018/06/19/11-bolag-pa-11-ar/

    Jag tillhör dem som tycker att alla förtjänar en andra chans, vilket inkluderar Isabella. Har följt henne sedan kraschen 2018 och sett och uppskattat en helt annan sida av henne. När jag lyssnade på inslaget var det en flashback till 2018. Samma arrogans, samma tonalitet samma övertro till sin egen förträfflighet. Visst var hon först med mycket men hon lyckades inte för att hon inte kunde samarbeta. Låt oss hoppas att hon lyssnar på sakkunskap denna gång för jag betvivlar att Isabella har några djupgående kunskaper inom AI.

      Hennes AI kunskaper är i nivå med vad vem som helst kan googla sig till 🙃
      Jag undrar mer specifikt vad det är för tjänster de ska erbjuda inom företaget?

        Från deras hemsida:
        ”Aimastar is a pioneering AI-driven company based in Gothenburg, Sweden, dedicated to transforming the e-commerce landscape. Founded by the visionary entrepreneur Isabella Löwengrip, Aimastar leverages advanced artificial intelligence to optimize product visualization on e-commerce platforms.
        The company offers innovative solutions that enable online retailers to create compelling, high-quality images of their products efficiently and cost-effectively.
        By enhancing visual content, Aimastar aims to improve customer engagement, increase conversions, and reduce the overhead associated with traditional product photography, positioning itself as a key player in the future of online retail.”

          Hajpa (hypa?) produkter alltså, så folk köper mer. Jaja, marknadsföring har ju Isabella viss erfarenhet av. Inte AI – det är bara löjligt att hon ska gå runt och prata AI bara för att hon läst några artiklar och böcker i ämnet. Undrar också vilka det är som vill ge sig i lag med Isabella, jag får liksom taggarna utåt bara jag tänker på hennes entreprenörssnack. Blir också skrattnödig varje gång hon är med i seminarier eller konferenser och ska representera nån form av entreprenör. Hon är bra på PR och att skapa rykten om sig, that’s it. Hon är inte bra på ekonomi, att driva företag, utvecklingsarbete eller det tekniska, hon hoppar på en befintlig idé och lyckas skapa en massa buzz kring det. Men tydligen räcker det för vissa.

          Så vi kommer se henne i gbg med jämna mellanrum nu då?🤔

        Hon hör väl till dom som önskar att dom kunde något specifikt men inte har tålamodet till att lära sig någon skill på riktigt. Man kan ju vara bra på saker ändå, utan att vara expert på något banbrytande.

        Hon vill använda AI för imaging. Som hon själv säger i klippet. Det är dyrt att skicka levande modeller till Thailand och dessutom negativt för miljön. Istället kan man generera samma bilder med hjälp av AI. Inga dyra resor och inga dyra arvoden till modeller. Och sparar man på miljön.
        Hon är lite sen på denna boll och hennes sista projekt med Gabriella i NY var inte så lyckat. Dock inget fel på idén.

          Fast Gabriella hade säkert blivit bra bara hon hållit sig borta från droger.

            Haha ja

            Vad hette Gabriellas grannes? Isak?!

      Hon kan väl kontakta Vanja Wikström så kan de tillsammans förändra WEB3!!!

    Ja, nu är den gamla Bella tillbaka. Jag tror att hon kan bara ett sätt när det gäller företag och det är ju det där med vet bäst, kan allt och alla andra är idioter som inte förstår hur bra hon är.

    Men, nu gäller det reklambilder mha AI och hennes Paul har väl någon utbildning eller kunskap i ämnet får man hoppas.

      Paul har absolut i ingen utbildning eller kunskap inom AI. Han fotar bubblor under vattnet.

        Han ska vara creative director. Det är nog han som skapat loggan. Även delägare.

    Älskade att läsa denna bloggen när var å varannat inlägg handlade om Blondinbella 😍

      Nu är det dags igen.

    Det är väl ändå Sveriges Radio som isf ska kritiseras och vad spelar det för roll om hon blåst upp siffrorna för ett enskilt TV-program? Återigen, hon har väl fått dem från någon i produktionen, knappast hon själv som hittat på dem. Jag var med i Halvåtta hos mig för en massa år sedan. Frågade då hur många som såg programmet och fick till svar 750.000 från inspelningsproducenten, förstår nu i efterhand att jag skulle ha dubbelkollat det med din logik…

      Hade hennes uppblåsta tittarsiffror varit en engångsföreteelse hade jag hållit med dig. Men hon lämnar en snittslad bana av uppblåsta siffror efter sig. En av mina personliga favoriter är hennes 940 000 följare i Umeå.

        Va, finns det ens så många i Umeå? Eller i det landskapet?

          Annan. C:a 133.000 invånare i Umeå, c:a 278.000 i hela Västerbottens län. LoL!

            Undrar var de är när jag är på besök…… Å andra sidan jag brukar hamna straxt norr om Bränna…. och där är de typ 4….

      Men hon har ju använt förfalskade siffror för att sälja in samarbeten.

    Idag är det den 24 april och den 22 april var det provocerande inlägget om skolan. Kan det finnas ett samband?

      Fast det var väl knappt någon som blev provocerad, folk tyckte ju att dottern gjorde helt rätt. Skulle hon försöka provocera hade hon nog valt ett annat ämne.

        Botox, gömma inköp för partnern, Sallys hudvårds- och sminkintresse…. varit en hel del sånt på sistone så hon är nog på g igen!

          Men inget av det är ju provocerande. Det är bara ett fåtal följare som blåser upp exakt allt men det är ju helt omöjligt att på förhand veta vad som ska bli en grej inne hos henne.

            Det är ju sådant som rör engagemang åtminstone. Folk kanske inte blir provocerade men har starka åsikter om hur det ska vara och börjar därmed kommentera och diskutera

    Jag tror att hon tror själv på allt hon säger/skriver, att det är sant för henne. Tror även att hon tyvärr inte förstår att andra ser igenom hennes lögner.

      Ja, tror det är nåt grundläggande som saknas där. Hoppas hon lyssnar på Paul och att han lyckas hålla henne i alla fall bara några meter från marken, annars blir det som med partnern och ”ekonomen” Pingu som bara flöt med i Isabellas drömvärld och passade på att kassera in det hon kunde under tiden.

        Pingu!! Haha

          🤣🤣🤣🤣Pingis heter hon men Pingu var 100 ggr roligare.

    Men nej, vad har dem med det att göra och vad spelar det för roll att hon fick prata om företaget. Varför försöka förstöra för henne och nya företaget för detta är ju ingen positiv publicitet. Alltså det räcker nu. Låt henne vara. Och förresten så har hon ju inte blåst upp företag eller sitt liv mer än många andra. Alla företag blåser upp och förskönar.

      Man måste beundra din ihärdighet 😂

        Lika ihärdig som du som alltid är där och kommenterar hen 😜

          Du menar nog någon annan Anonym, vi är ju ganska många…

    OT; Mona rekommenderar nån kräm som vanligt men är det inte alldeles gult i mungiporna och fläckigt längs hela hårfästet ?

      En kräm att undvika 🫤

        NollkollMona.

      Det är lite typiskt Mona. Och ingenting behöver hon reklammarkera, för hon får aldrig betalt, och hon hjälper bara kompisar.

    Lite OT; Men är det bara jag som inte kan ta Haveristerna på allvar? Tänkte för ett tag sedan att jag skulle ge podden en chans iomed att de används som ”källa” ofta här och på andra sidor. Se min förvåning när jag möttes av skrikande vuxna människor som verkligen går till personangrepp och fullkomligt ballar ur 😂 Är det jag som helt missat någon poäng eller varför lägger folk tid på att lyssna?

    Det är ingen direkt uppiggande podd om man säger så 😂

      Nej, har också svårt att ta de på allvar. Absolut att de gjort en del träffsäkra grejer, de var väl t.ex. i framkant när det gällde att syna Linnea Claesson? Men deras sätt att uttrycka sig på är så töntigt, de tar i från tårna och det gör det svårt att ta de på allvar som du säger. Plus att de är så hetsiga med att vilja få fram sin poäng att ibland känns det som att de talar innan de tänkt färdigt och så blir det lite si sådär med även deras poänger.

        Men eller hur? Skönt att det inte bara är jag. Fattar inte varför man ska vara så jävla arg 😂
        Som du säger, bra poänger ligger där ibland och hade så gärna velat kunna lyssna på dom men blir på SÅ dåligt humör och de sprider så dålig energi..

      Haha ja. Jag vet inte vem jag ogillar mest, bella eller haveristerna. Men här fick man båda i ett inlägg 😅

      Har också svårt för haveristerna. Deras syfte är väl bra men ibland uttrycker de sig så självsäkert om saker som de verkligen har fått om bakfoten. Ganska synd egentligen, då de skulle kunna tjäna ett gott syfte.

    Är väl bara att anmäla programmet till granskningsnämnden för den som anser att de varit opartiska i något inslag.

    ”Man kan tycka att det finns ett visst hyckleri i att ett program som vanligtvis får panik av att säga googla, eller inte vågar ifrågasätta styrande politiker på ett konsekvent sätt”

    Antingen lyssnar de inte faktiskt på Morgonpasset, eller så måste jag ifrågasätta Haveristernas egna förmåga att tolka. Morgonpasset får knappast panik av att säga googla eller dyl., de har koll på vad de får och inte får göra. Däremot brer de ju på en del om det, men de driver ju då med sig själva och public service i stort kring detta vad man får och inte får säga.

    Sen är jag faktiskt extremt imponerad av hur hårt de brukar gå på politiker, från alla håll och kanter, alltså konsekvent. De ställer tuffa och obekväma frågor till alla slags politiker (oberoende av nivå, parti och andra faktorer). Framförallt David Druid, som också försöker hålla kvar politiker på frågan när de försöker slingra sig. Inför förra valet hade de även alla partiledare med i varsitt avsnitt och hade då också Moa Wallin med som gjorde en satirisk inledning till varje partiledare, lika syrliga och vassa mot alla. Så kan inte alls hålla med om att Morgonpasset inte vågar ifrågasätta styrande politiker på ett konsekvent sätt.

    Hon ljuger redan när hon säger att bolag står på kö och att de är lönsamma innan de har börjat. De räcker med en Google sökningen så får man tusentals bolag som leverera generativa AI bilder och miljöer som du billigt, eller i vissa fall gratis kan använda utan att behöva lyssna på Belsabubs dravel. Jag tror detta handlar mer om att Belsabub tröttnat på att vara gårdsfaruhandlare och dra med sin sponsskit på resorna med Paulette varför hon kommit på att det blir lättare logistik. Stackars de som riskat pengar i hennes AI hallucinerande hjärna.

      Ja och det är väl en smart sak att ljuga om. Men borde hon tillåtas göra det hos SR?

        Hon börjar med samma instagramskit igen där hon springer omkring med laptop på kontorshotell och lajvar entreprenör. Inte ens Paulette tar henne seriöst då han trivialiserar hennes VD titel.

        SR frågade inte hur de redan kan ha mängder med kunder utan att vara registrerade för F-skatt eller MOMS. Dåligt pålästa programledare som dessutom inte brydde sig om att Googla företaget när hon uppgav detta.

    Vad hon har ett speciellt sätt att prata? Kan inte sätta fingret på vad det är men nånting är det.

    Fast programledarna i morgonpasset får inte panik när de säger googla. De ironiserar ju själva över public service. De brukar väl skoja om att producenten får panik i blicken så fort de andas ett varumärke.

    Bellas nya bolag har (ännu) inte registrerats för moms eller F-skatt, så de har ingen verksamhet ännu.
    Lite kul att det är samma adress som LO Consulting har som är ”Oberoende specialister av logistik och konsulttjänster av logistik”.
    Jag får lite sådär-vibbar av detta.

      Men de är i alla fall lönsamma redan enligt uttalande från bolagets VD.
      Upp till bevis.

        Bara att gå in och titta: https://www.allabolag.se/5594789512/aimastar-ab
        Nu ska vi kanske inte bekymra oss om petitesser som moms och skatter… Inte när Bella är inblandad.

          Där står inget om lönsamheten eftersom bolaget ännu inte lämnat sin första årsredovisning.

            För att kunna fakturera behöver de både F-skattsedel och momsnummer. Det har de ännu inte. Därmed är de inte lönsamma ännu.

      Vilka är de sju anställda?

        Säg det…
        LO Consulting har 12 så det är kanske några av dessa som räknas?
        Det finns inga uppdrag beskrivna eller annat på deras hemsida förutom:
        ”Founded by celebrated blogger-turned-entrepreneur Isabella Löwengrip, Aimastar is revolutionizing the ecommerce industry with AI-driven solutions tailored to lower the cost of creating compelling product images. Their cutting-edge AI tools enable businesses to generate stunning visual content effortlessly, reducing the need for expensive photo shoots and complex graphic design.”
        Det är bara sälj sälj sälj. Men den här bilden är väl AI-genererad? (fast kanske inte cutting-edge?)
        https://aimastar.ai/
        Den blonda kvinnan på bilden och den som står och tittar på den ska väl föreställa Bella?

          Man brukar säga att om man påståe sig ha något ”cutting edge” så ska det vara ”cutting edge”. I detta fall kommer väl diverse frilansande sömmerskor och Ali-Baba-smyckes-kreatörer köpa tjänsten mot rabattkoder och % av klick

          Helt klart AI-genererad bild.

          Vid en första anblick ser det ut som ett helt tråkigt vanligt möte, men vänta! Vid en närmare blick träder det fram ett surrealistiskt mästerverk.

          How much wood could a woodchuck chuck, hur många stolsfötter utan sittplats behövs kring att bord och hur många fötter har mannen som sitter mellan två kvinnor?
          Modellen på bilden de tittar på, vilken balansakt! Man kan känna spänningen, hon är fångad i en ögonblicksbild. Hennes ankel har gått av och hon är sekunder från att falla baklänges. Inte kan hon ta emot sig heller då hennes händer vuxit ihop med hennes knä.
          Kvinnan som sitter på ryggstödet på soffan i bakgrunden. Har hon världens minsta fötter och en hudfärgad pinne som kommer ut ur halsen? Vad kan det betyda?

          Så många frågor som väcks.

        Ingen Paul med i styrelsen så han kanske är en av dom anställda.

        De sju anställda är nog Glader, Toker, Butter, Blyger, Kloker, Trötter och Prosit.

    Gulligt hur vänsterspökena i Haveristerna reagerar på just detta. De går ju bara igång när det sker något som inte passar deras världsbild. Jobbat på PS i många år och fick många samtal från dom – men alltid när de tyckte att vi haft fel gällande deras världsbild. Aldrig nån annans.

      Kan tänka mig att de kan vara rätt pushiga när de går igång på något. Men ”alltid när de tyckte att vi haft fel gällande deras världsbild”: är inte detta något som gäller för alla? Att det man går igång på baseras på ens egna värderingar och de intresseområden man har?

        Naej, jo, till viss del. Men om Haveristerna t.ex. skulle klaga på att PS är partisk, men de tar bara upp detta när det ”drabbar” vad de själva är intresserade av och bryr sig inte om det faller dem i smaken. Alltså bryr de sig bara om vad de anser är att vara partisk om det går åt fel håll för dem. Då bryr man sig egentligen inte om problemet ”PS är partiska”, man använder det bara som ett argument när man inte tycker de är partiska på rätt sätt.

      Hahaaaa så Axel, Henrik och (på den tiden) Myra satt och ringde till Sveriges Radio (eller SVT eller var inom ”PS” du nu ska ha jobbat) och klagade på saker som inte stämde med ”deras världsbild”. Haahaahahaaaaaaaaa (förlåt)

    Fast hon planterar. Sådana människor brukar vara vettiga

    Läs dagens text på Isabellas blogg, hon kan ju inte skriva korrekta meningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.