Therese Lindgrens fond tuffar på!

Therese Lindgren, har profilerat sig som en djurrättskämpe och engagerar sig ideelt i alla möjliga sammanhang, så som hos Smådjurshjälpen, Hundstallet och Hundar utan Hem. I november 2023 meddelade Therese Lindgren att hon slutar med Youtube, efter 10 år som en av Sveriges absolut mest framgångsrika influencers.
I samband med offentliggörandet av det, så berättade Therese att hon avslutar sin Youtubekarriär för kunna satsa på sin stiftelse ”Svenska djurfonden”som kommer arbeta med att stötta olika projekt som bidra till djursvälmående, så som forskning eller att stötta vid kostnader som exempelvis veterinärvård.

Nu går att läsa på Instagram att Svenska djurfonden delfinansierat Norrtälje kattcenters inköp av ultraljudsutrustning.
Kattcentret räddat omkring 500 katter årligen, och med hjälp av sitt nya ultraljud kommer man inte bara kunna göra dräktighetsiundersökningar utan ultraljudet är även ett värdefullt hjälpmedel för undersökning av de inre organen.

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det verkligen så många som inte tar ansvar för sina katter.? Det är ju tragiskt. Älskar människor som arbetar med utsatta djur. Ni behövs och gör ett jättebra arbete

   Katter har generellt sett en väldigt låg status i samhället, och med betydligt lägre status i många andra länder 😥🥺

    Nej inte längre. Svindyrt att köpa katt nu i Sverige. Mycket populära som husdjur. Däremot hur dom behandlas dåligt i en del länder äf hemskt. Men tyvärr har även hundar dåligt liv i en del länder. Fel och tragiskt.

     Finns uppskattningsvis över 100.000 hemlösa katter i Sverige. ”Sommarkatt” är fortfarande något som förekommer (vilket är helt sjukt). Bara för att djuret är dyrt att köpa betyder det inte att djuret har en hög status. Bara att kolla på statistiken.

      Va så många. Inte klokt. Hoppas någon hittar hem till mej. Vad är det för människor som inte tar sitt ansvar som djurägare. ?

       Tips är att besöka hemsidan för någon av katthemmet som finns i din närhet och adoptera en katt som behöver hjälp eller donera en liten peng eftersom dom endast överlever tack vare donationer ❣️

     Det är verkligen inte svindyrt (sen finns det såklart undantag när det kommer till vissa raser) . Folk köper katter och sen låter dom springa ute fritt, dör nog väldigt många katter dagligen i trafiken osv som sen bara lämnas kvar osv.

      Man kan få betala över 10.000 för en katt och om man jämför med för några år sedan så är det dyrt. I alla fall för många pensionärer som gärna vill ha en katt. Märks att många föder upp och säljer för att tjäna pengar på det.

       Ja, det är katter med stamtavla, vilket inte är är dom som påverkas av låg status utan det är de katter som inte har stamtavla som ligger ute på blocket för ”10kr per tass” eller något korkat lågt pris.

       Med tanke på hur dyrt veterinärvård kan bli är det kanske bra om man inte kan köpa en katt för runt 10 kr eller något. Även med försäkring kan kostnaderna dra iväg och har man inte råd med det har man tråkigt nog inte heller råd att ha en katt

     Att de är populära som husdjur gör inte att de får högre status

      det heter aristocats av en anledn

       Vad menar du? Att bara för att begreppet Aristocats så har katter en generell hög status i det svenska samhället?

      Jo det gör det. Nu har det blivit mer krav på djurägare och det gör att dom får högre status. Bra.

   Skulle du rädda din katt eller ett random barn ur ett brinnande hus?

    Svara på din idiotiskt dumma fråga själv. Varsågod.

    Skulle rädda båda, try and stop me

    Mina katter, såklart. De är familj. Skulle aldrig låta dem dö avsiktligt.

     Har själv katt som jag givetvis älskar. Men jag kan inte förstå hur man lever mig sig själv efter att ha räddat sin katt framför ett barn.

  Underbart av Therese ❤️ så bra förebild både när det kommer till att behandla alla djur med kärlek och respekt, men också att våga följa sina drömmar 🥹 Hoppas jag kan jobba med djur nån gång i framtiden!

  Heja heja Therese 🎊🎉🫰

  När det var musikhjälpen har jag för mig att man kunde buda på att få ha hennes instagram ett dygn, ta över den och lägga upp reklam för sitt företag eller vad man vill.

  För någon dag sedan (eller en vecka kanske) sa hon att hon skulle ha detta och att pengarna skulle gå till stiftelsen, djurensrätt eller något. Att alla hennes följare kommer älska den som får ta över för dom kommer veta att pengarna gick till något bra och att tex företaget kommer få bra reklam.

  Kan inte minnas att någon tagit över hennes instagram efter musikhjälpen. Minns jag helt fel eller var det ingen som la bud?
  Vet att hon och Anders även hade att man fick äta middag med dom, och det har hänt.

  Denna texten blev nog jätterörig, hoppas någon förstår 😂 mitt huvud är helt borta idag..

   Nej ingen har tagit över hennes Instagram ännu

   Det var väl två olika saker på Musikhjälpen? En grej att äta middag och en auktion att ta över hennes insta? Har inte sett någon göra det och såg också nu att hon lagt upp övertagandet för att få in pengar till podden. Lite märkligt om hon ”struntar” i Musikhjälpen-grejen.

    https://www.resume.se/kommunikation/medieval/budade-hem-therese-lindgrens-instagramkonto-bang-for-the-buck/

    Hittade detta. Var elbilsföretaget Carla som vann. Men inte sett röken av detta. Fan vad ful om Terese struntar i det för sin egna insamling…

     Det kan ju också vara att Carla inte bestämt datum för sitt take over ännu, eller att de väljer ett datum på sommaren för att matcha in det med någon kampanj eller så. Vi vet ju inte om det är Therese som stoppat något, ändrat sig etc.

  Vi har en förfärlig situation kring våra fina katter i Sverige. Det gjordes en beräkning ca 2004 av en etolog om antalet hemlösa som då beräknades vara ca 100 000 eller mer. Katthemmen rapporterar ingen minskning. Vi har alldeles för få katthem. Katter är det sällskapsdjur med allra lägst status. Folk skaffar en kattunge, släpper ut den innan den är kastrerad och id-märkt och vips så får den ungar eller gör upphov till ungar, och dessa kattungar pytsas ut på en mättad marknad. Många vill gärna ha söta kattungar efter sin katthona, släpper ut henne, och så blir hon dräktig och så spär det på ett överskott av oönskade katter. Försvinner hon kan hon fortsätta föda ungar ute i sk kattkolonier där katter förökar sig okontrollerat.
  Folk borde ställa upp som stödhem åt en dräktig katthona från ett katthem istället för att para sin egen katthona.
  SLÄPP ALDRIG UT DIN KATT INNAN DEN ÄR KASTRERAD!
  Idag är det lag på alla katter ska vara id-märkta och registrerade hos Jordbruksverket, en lag vi hoppas på ska innebära en förändring.
  Vi hoppas att vanliga kattägare ska börja ta sitt ansvar en dag, så katthemmen kan avvecklas. (En dröm, jag vet).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *