Fanny Staafs kritik till följarna

Bildkälla: Fanny Staaf Instastory

Då och då  poppar det upp en influencer med klagomål på följarnas engagemang, då man anser att de är på tok för dåliga på att visa dem uppskattning.
Den här gången är det influencern Fanny Staaf Pagerup som knapprat på telefonen. Hon är en mindre influencer, som enligt sin Instagrampresentation postar om outfitinspo, blommor & livsstil samt att hon är gravid med nr 1, som bland annat följs av Angelica Blick och Claudia Galli Concha.
Hon har postat inlägget här ovan och jag tänker att eftersom det är så mycket och samtidigt liten text så transkriberar jag den i sin helhet.

Skämt åsido men engagemanget på hela Instagram har verkligen droppat rejält det senaste halvåret vilket dragit ner motivationen hos många creators. Det handlar absolut inte bara om likes, utan självklart att vi älskar att häradets men engagemang är också vår bekräftelse på att det vi lägger ner så mycket tid och kärlek på uppskattas vilket ger oss energin att fortsätta. Jag vill också lyfta att så fort ett inlägg är reklammärkt så är engagemanget knappt 50% av andra inlägg. Jag förstår känslan helt, står det reklam är det inte äkta MEN, i de allra flesta fall är det det. Jag kan bara tala för mig själv men jag tackar nej till 95% av mina samarbetsförfrågningar för jag vill bara visa upp det jag verkligen står för och kan rekommendera till er. Även viktigt att tänka på är här är att de sponsrade inläggen står för vår lön och därav betalar för ALLA de andra inläggen vi gör utan reklam. Så utan dem har vi inte möjlighet att lägga ner så mycket tid som vi gör.
Detta var inte tänkt som något fiske efter likes utan mer som något att tänka på för oss alla som hittar inspiration och glädje på sociala medier. Jag själv ska tänka på att bli bättre på att engagera mig i mina favoritkontons innehåll, särskilt samarbeten, för jag vill att flödet av inspiration ska fortsätta och att dom vet att jag uppskattar all tid dom lägger ner.

(sen är det en bild som visar på hur det är gratis att stötta sina favoritkreatörer)

Jag tycker det här är en intressant aspekt som jag inte sett någon annan lägga fram så här tidigare:
Även viktigt att tänka på är här är att de sponsrade inläggen står för vår lön och därav betalar för ALLA de andra inläggen vi gör utan reklam.
Så utan dem har vi inte möjlighet att lägga ner så mycket tid som vi gör. 

Vad tänker ni?

Tack för tips!

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan bara tala för mig själv nu, men jag är orimligt trött på såna inlägg som hennes. Folk har väl helt enkelt (med all rätt) börjat tröttna på flunsor och deras ”jobb”. Lite som att en Ica-handlare ska stå och be folk köpa mer saker än dom behöver. Hela grejen är att om man är en attraktiv butik/flunsa så får man engagemang per automatik.
    Alla jag sett som skrivit såna här inlägg har konton som har massor mer följare eftersom dom funnits länge, men deras inlägg är ett riktigt sömnpiller. Och då menar jag deras vanliga inlägg. För såna måste det också finnas som är genuina som en balans. Man kan inte bara mata ut samarbete efter samarbete och tro att alla andra ska bry sig.
    Sen är det sämre tider nu. För alla. Det inkluderar dessa också. Och den generationen har helt enkelt inte upplevt sämre tider innan och kanske tror att brist på engagemang beror på ointresse när det också kan bero på att alla håller mer i sina pengar nu.

    Det är bara nyttigt. Och normalt. Dom får väl skaffa sig ett riktigt jobb med en fast månadslön istället.

      Precis, skaffa ett riktigt jobb så får hon väll se hur mycket uppmuntran och tummen upp hon får. Ev verklighetens check vore bra nog givande.

      Ja det är som att Coca-Cola skulle säga till sina kunder att ni köper för lite av våra produkter, skynda nu och köp mer så att vi har råd med att betala ut alla löner och bonusar till cheferna.

      Håller med. Undrar om det öht finns någon som känner för att ge fler likes och kommentarer efter ett sånt inlägg?? Så sjukt konstigt beteende! Får du inga likes betyder det att jag inte gillar ditt inlägg. Så enkelt är det. Och det kostar inte 0 kr att kommentera, dela och likea allas inlägg, det tar TID. Tid är pengar och något de flesta av oss har ont om.

      Allt det hon ber om på kassakvittot är ju egentligen ett jobb hon ber oss utföra, utan gentjänst. Tänk om hon istället kunde skriva: alla som gör x+x+x+x på min insta lovar jag att gengälda med samma tjänst. Men det skulle rucka på balansen där hon ligger över i influenserhierarkin, så det kommer hon aldrig erbjuda.

        Mitt i prick!
        Hoppas att folk lessnar och avföljer henne efter detta inlägg.

      Sen är det som att många influensers tror att dem måste finnas kvar för oss följare. De uttrycker ofta ”för att vi ska kunna finnas kvar och fortsätta”. Men ärligt…hur många som du följer skulle du inte klara dig utan? De flesta säger jag. Man slöscrollar och följer konton. Det är liksom ingen katastrof om de influensers man följer inte skulle kunna fortsätta att dela sitt content. Livet går vidare för oss andra liksom. Vi är inte så beroende av er influensers som de verkar
      tro.

    Okej. En fråga.
    Varför hamnar jag i modd hela tiden nu?
    Vad har haf gjort?

      Jag ska kika på vad som hänt.

      Vet du, jag har ingen aning om varför dina kommentarer fastnar. Varken mail eller ip-nummer är moddade. Märkligt! Testa att ändra mail, och lägg en testkommentar, så godkänner jag den och så ser vi om det löst problemet. 😊

        Tack var samma sak häromdagen.

    Alltså ingen har väl tvingat dem att jobba som influensers.
    Det är ett så konstigt beteende att kräva likes från sina följare. De får väl skaffa ett ’alldagligt’ jobb som resten av oss istället för att sälja ut sin integritet på instagram.

      Amen sister! Precis så känner jag också.

      Eller hur! Deras jobb går väl ut på att hitta på innehåll som engagerar människor? Som att en butik skulle sätta upp arga lappar på dörren när de anser att för få människor handlar där.

      Haha- precis som att man i andra yrken skulle kräva att folk visade uppskattning😂

      Hej kära kollega! Det senaste halvåret har jag märkt att engagemanget från dig droppat! Det handlar inte om att ”gilla mig”, det handlar om att jag med flera på avdelningen inte får ”bekräftelse” från dig! Vi är många som tappat engagemanget faktiskt. Det här är inget fiske utan bara ett meddelande till dig. Det vore roligt att känna sig uppskattad då jag lägger ner 40 timmar i veckan här.
      Vi ses på APTn, du får gärna bekräfta mig då!!!
      Mvh L

        😂

        🤣 det gör vi, ses på APT. Förväntar mig också bekräftelse tillbaka 👋🏻

        😂😂

        🤣🤣🤣

        Haha! Ungefär så här låter det då och då på min arbetsplats. Vi arbetar mycket på distans och använder oss av Teams, som många gör. Tydligen väldigt viktigt för vissa att hjärtan ska skickas, och om det nu ska ”hjärtas” så ska allas kommentarer få hjärtan. Jag försökte införa ingen smiley/emoji-policy inom vår arbetsgrupp men det gick inte alls hem. Jätteviktigt med emojis och att både visa och känna engagemang i det man läste eller skrev, tydligen. Är det fler här inne som arbetar mycket på distans som har det så här inom arbetsgruppen?!

    Jag förstår helt ärligt inte vad de syftar på när de påstår att de lägger ner så otroligt mycket jobb och slit på Instagram. Det är inte bara influensers som har Instagram? Det har ju majoriteten av oss andra vanlisar också. Jag har många vänner och bekanta som lägger upp jättemycket innehåll på både story och i flödet, och har heltidsjobb samt familj upptill. Jag förstår att de lägger ner mer tid utifrån att de ska producera inlägg med samarbeten osv men alltså jag har så svårt att ta de på allvar när de formulerar det som att de SLITER för att posta på sociala medier.

      Det kan vara psykiskt påfrestande om man hela tiden lägger sitt värde i huruvida andra bekräftar en eller inte.

        +1! För att inte säga nedbrytande.

    Det är väl nu marknaden reglerar sig själv och överflödiga ”influencers” försvinner.

      Åh, vad jag hoppas.

    För att få bra respons för sitt arbete måste man göra riktigt ett bra jobb. Det går inte att bara lite halvdant slänga upp lite reklam och rekommendationer för något. Oftast låter det lika dant och ser lika dant ut jämt. Hur hårt jobbar de som har reklam som sitt huvudsakliga arbete?
    Det är snudd på förlöjligande mot alla som har andra jobb att dessa influenser sitter och gnisslar och gnäller över tamt engagemang. Tror de att en uppsträckning om vad följarna behöver göra hjälper till?
    Jag vet inte riktigt men om jag som t.ex arbetar med mat inte får den respons jag skulle vilja ha så går jag inte till mina gäster och talar om för dom vad de behöver göra för att jag ska få min lön denna månad.
    Jag kanske frågar vad som kan förbättras, vad de tycker om, vad är bra men kan bli bättre. Eller så kan jag jobba hårdare och försöka göra ett så bra jobb jag kan för att jag brinner för det jag gör.

      Att lajka och kommentera ett samarbete är, enligt mig, väldigt konstigt. Gör folk så? Det är väl mest irriterande reklam som man scrollar/klickar förbi? Varför skulle jag tycka om och uppmuntra att få Hello Fresh upptryckt i ansiktet hemma i soffan?

        Exakt! Jag är superirriterad av att Jula använder flera sk influencers för reklam om utemöbler. Så alla gör likadana inlägg, röjer upp på balkongen, altanen mitt i all snön och piffar med belysning, dukning och allt. Särskilt kul att se det göras i Piteå och Åre långt innan det är säsong att sitta ute? Nej, jag är så trött på att matas med samarbeten.

      Precis, en liten marknadsundersökning. Vanligtvis brukar det hjälpa att leva kaotiskt under den försök till perfekta ytan och vara ärlig med det. Och då menar jag inte jobbiga barn som alla har.

    Det är ju ett ”yrkesval” utan pension eller garanterad lön. Så den gamblingen, att bli någon som kan leva på det och investera medel till när man inte längre är gångbar, får man ta ansvar för själv.

    Vissa av oss gör det de pysslar med på vår fritid. Och betalar. Inte en enda gratisprodukt 🤷🏼‍♀️

    Jag tror att ”kreatörer” överskattar sin viktighet och dragningskraft, typ. Jag skulle bry mig prick noll om något konto jag följer lade ner. Det finns åtta miljoner andra, plus att det är ett slötittar-tidsfördriv. Det är inte viktigt och jag kan lika gärna vara utan. Låter hårt, men det är ju så.

      Jamen eller hur? Låter lite som att hon hotar med att lägga av, om vi inte ”bättrar” oss.
      Varsågod! Lägg ner din trista blogg och ta dig ett jobb utanför hemmet så ska du få se på ”kämpa”

        Just Fanny har faktiskt ett jobb, hon jobbar som bröllopskoordinator. Tror det är där igenom hon fått sina följare.

      Precis så! Nu följer jag inte sååå många influenser men skulle de lägga ned så skulle jag inom någon vecka inte sakna det över huvudtaget. Det är sjukt att gnälla över engagemang, gör ett bättre jobb då!

      Exakt så! De är helt inte så viktiga för oss som de tror. Har en eller två som jag kan tänka mig att stötta pga gott content tex en som vill sprida budskapet o psykisk ohälsa. Men alla övriga..som visar upp sina barn, kläder, mat, inredning osv. Ingen av dom behöver jag. Finns massor med tipsgrupper och annat som är gratis. Varför skulle jag stötta en influenser?

    Det kanske inte kostar pengar men det kostar fortfarande tid och uppmärksamhet. Hon borde verkligen läsa ”Skärmhjärnan” av Anders Hansen.

    Jag har inget emot att ge en like till någon jag tycker gör ett bra jobb. Om jag gillar kontot så är det billig underhållning med en like tycker jag. Men då ska jag ju som sagt uppskatta innehåller också.

    Jag förstår inte riktigt vilket ”flöde av inspiration” hon syftar till?
    Aldrig hört talas om människan förr, men det räckte med ett litet ögonkast på hennes flöde för att konstarera att det är samma tradiga vit-beiga sörja som IG redan svämmar över av.
    NOLL inspirerande med andra ord.

    Antingen får hon väl skapa ”content” som folk intresseras utav, och som inte försvinner i den stora massan, eller skaffa ett riktigt jobb.
    Alla kan inte leva på att fota sina trista generiska hem och vita outfits.

    Att gnälla på sina kunder gör väl sällan saken bättre?

    Jag skulle aldrig ”gilla” nåt jag inte gillar.

    Dom får väl posta roligare/smartare/härligare/whatever content då så att dom publicerar sånt man vill gilla.

      Influencers hela jobb är ju att influera oss. Till att köpa grejer, oftast. Om de inte ens kan krama ur oss en liten lajk kanske de bör se sig om efter kompetensutveckling, eller ett nytt jobb.

      Jag köper inte något av en dålig säljare bara för att vara snäll.

    Vad är det för speciellt med hennes reklaminlägg som hon anser att man ska engagera sig i?
    Och de andra bilderna som reklaminläggen betalar är bara outfits eller semesterbilder, liknande de vi ”vanliga” människor lägger upp utan betalning och har ett heltidsjobb vid sidan om.
    Jag engagerar mig i det som tilltalar mig och jag trycker inte på ”like” på ett reklaminlägg om det inte tilltalar mig för att vara ”snäll”.
    Det är jag som scrollar på IG på min obetalda fritid och jag gör som jag känner, avskyr när influencer kräver/hotar när de inte får i deras ögon tillräckligt med likes.

      Jag kollade också just in henne och hon verkar vara en vanlig tjej som promotar en rätt världsfrånvänd konservativ stil a la Isabella, fast utan hennes personlighet och knasiga in- och utfall.

    OT men jag såg att maggan har köpt parfymer för 10000kr! Det är ju helt sinnessjukt, hon har redan en massiv parfymkollektion. Hur ska hon någonsin hinna gå igenom alla?
    Jag funderar över hur hon betalar för all sin shopping, drar hon av kostnaderna på sitt företag? Får hon isåfall dra av 100%? Vad är kriterierna för att få göra sådana avdrag? Räcker det att hon lägger ut ett halvdant inlägg på insta för att det ska räknas som arbete?

      Köper man grejer på företaget är det åtminstone momsfritt.
      Sedan jag startade mitt eget lilla företag funderar jag en del över hur mycket influencers (och andra) egentligen fuskar. Är semesterresan momsfritt, för att de postar bikinibilder? Skattar de verkligen på pressutskick, osv?

      Med tanke på att hon så sent som för två-tre år sedan menade att hon inte ens var intresserad av doft över huvud taget, så måste hon på denna relativt korta tid ha spenderat flera hundra tusen kronor, för att komma upp i den samlingen hon nu har.

      Instämmer i att det är sjukt.
      Gillar Margareta, och följer hennes vloggar, men hon är definitivt gravt shopping-beroende.

        Har hon sagt det?? Hon älskar ju doft, har väl ett hundratal parfymer nu iaf. Undrar hur mycket hon hinner använda innan de börjar lukta konstigt?

      Jag köpte parfymer för närmare 10000 för ett par år sedan och har sedan dess bytt ut flera. Parfymer är en bättre andrahandsmarknad än kläder 😊

    Jag ska sätta upp en likes låda på jobbet och be om uppskattning, stöttning efter varje uppdrag jag slutfört. Hoppas på många, tar sedan med dem till nästa löneförhandling och ser om det blir extra klirr i kassan.

      Åhh bästa idén 😂 den ska jag föra vidare till en ordentligt uppmärksamhetskåt kollega. Hon skulle dööö för en sån (son infuencorna säger)

        Som*

    Kände att jag inte skulle dra henne över en influencerkant när jag aldrig sett hennes innehåll och reklaminlägg. Så gick in på hennes sida och kollade. Blev inte förvånad över att det var ett beige/vitt personlighetsfritt konto som mötte mig med lite tama reklaminlägg här och där.
    Hur kan hon på riktigt kräva mer av sina följare när det enda hon gör som prestation är att klä på sig lite kläder för ett märke eller hålla upp lite bebiskläder framför kameran? Eller ta kort på sitt matbord och kalla det reklam. Snälla någon.
    På måndag när jag kommer till jobbet ska jag lägga fram en drös med ingredienser och sedan får de göra vad de vill med det. Varför ska jag behöva göra mig till och tillaga dom liksom! 😂

      Exakt min tanke.. var inne och kollade och det var 100% opersonligt! Om man vill att folk ska interagera måste man ha något man brinner för som väcker känslor hos folk, så att folk vill svara och skriva och likea. Man kanske ska starta en kurs åt de 😂

        En kurs åt DEM. Inte de.

          Och dra alla över en kam, inte kant. Influenserkam. Fast kant är kanske etablerat nu?

    ”Creators”.

      Verkligen 😂🥴

    Folk kämpar med mobilberoende och försöker vara mindre på sociala medier. De får helt enkelt hitta en ny plattform / nytt jobb då. Jag har avföljt alla som inte är folk jag träffat på riktigt , bara för att kunna ha lite koll på vänner som bor långt bort. Pallar inte kolla på ”creators” än mindre interagera med de.

      Interagera med DEM. Inte de.

    Det är klart att en like inte kostar något för mig att ge. Men att sitta och likea typ samarbeten med HelloFresh som nån annan skrev… det tar emot. Jag vill inte sabba mina algoritmer med skitgrejer. Sen följer jag faktiskt Fanny och gillar henne, men det uppdateras inte speciellt ofta så jag undrar alltid vaaaaad det är småinfluencers gör som de tycker tar sån tid. Och jag skulle inte ens märka om nån influenser försvann. Inte ens nån stor som Kenza. Jag slötittar instagram, lite som att ha tvn på i bakgrunden.

    Jag såg hennes post och den hon fick inspiration ifrån. Att det är många fler som klickar på typ adlinks än som gillar inläggen. Jag kan själv klicka på länkar bara för att se vad saker kostar men gillar inte inläggen för jag gillar inte innehållet.

    Om flunsan behöver mer bekräftelse får hon väl jobba hårdare eller se över sitt innehåll. Man kan inte pipa och be om likes och tro att det ska göra susen. Så världsfrånvänt.

    Jag kan tänka mig att influencers vill ha engagemang på grund av algoritmen. För att synas så mycket som möjligt måste man ju ha engagerade följare. Men går det inte lite åt båda håll. Som influencer kanske man behöver engagera sig lite i sina följare också. Kanske lägga en like på någons inlägg och så vidare. Tycker det är lite sådär att man som influencer kräver engagemang, då får man också engagera sig lite i sina följare. Ge och ta liksom. Ska jag dra en parallell till mitt jobb så är det inte direkt så att chefen klappar mig på axeln varje gång som jag gör det som förväntas av mig. Det vill säga mitt jobb….

    Är det följarna som inte är engagerade eller är kontot helt enkelt urtrist? Som vanligt är det alla andras fel i Influencerland.

    Skulle önska att fler visar sin omtanke till de som driver fantastiska konton med inspirerande innehåll utan att de tjänar en krona. Till de som inte prackar på dig saker att köpa och som bidrar till att spä på onödig konsumtion.

    Gilla deras inlägg och lämna en kommentarer på det ni gillar för det betyder mycket för de som ger av sin tid och delar intressanta och givande inlägg helt gratis.

      Exakt så!

    😂

    De får ju samarbeten pga följare och engagemang är väl min enda tanke.

    Jag gick in på hennes konto för att kolla, och jag har nog en aning varför hon har lågt engagemang. Allt innehåll är så otroligt platt. Absolut vackra bilder men så opersonligt och tråkigt(!). Vad finns det ens att kommentera??

      Jag tror folk generellt är så trötta på alla supertillrättalagda flöden där personen inte ens kan sitta normalt på en stol. Jag känner mig inte inspirerad eller sugen på att engagera mig jag känner mest bara att vad fan håller vi ens på med??? Tycker det är komiskt typ. ”Jag sätter mig här på ett café och posar ta en bild på mig utifrån! Nej vänta min dyra väska måste så i fönstret ta en till” 😂

      Jag tog mig en funderare på vilka konton som jag skulle sakna om de försvann, och det är ju definitivt de som är mer personliga och delar livets upp- och nedgångar. Det är mer av en ”ynnest” att de väljer att dela det de delar, och bara det gör att man får som mer respekt för dem. Gäller även *riktiga* kreatörer, d.v.s. sådana som faktiskt skapar något kreativt (ofta serier, t ex Sarah Andersen och Jennyjinya <- spana in om du vill gråta, nu är de inte svenska men bara som exempel). Resten är ju bara ytliga dussin-influencers, och sådana har jag inte följt på flera år nu.

    Vill inte vara otrevlig och each to his own osv men att tro att det är en rättighet att vara heltidsflunsa? Jag har aktivt valt att avfölja de flesta flunsor för att spara tid och inte vara med och driva på onödig konsumtion och gläds när jag hör att interaktionen verkar gått ner pga att fler resonerar så. Gör dig själv en tjänst, avfölj ALLT som inte skapar värde i ditt liv!

    Jag betalar med min tid. En väldigt begränsad fritid till och med eftersom jag har både heltidsjobb och småbarn som tidskonsumenter 😊 Skulle aldrig få för mig att lägga denna begränsande tid på något slentrianengagemang för att betala någon annans räkningar. Ser jag något i mitt flöde som jag gillar, så gillar jag/sparar (särskilt recept för min del) och mer än så är det inte. Varför skulle jag gilla och engagera mig i random reklaminlägg? Influencers tjatar alltid om att de aldrig skulle göra reklam för sådant de inte står för, bra så, men varför skulle JAG som konsument/följare engagera mig i reklam som jag varken gillar eller står för? Trams. Det kanske helt enkelt inte finns plats för alla som vill jobba som influencers (kreatörer??), de med lågt engagemang under lång tid kanske borde inse att marknaden är mättad och fundera på en alternativ yrkesinriktning istället?

    Oh my lord!
    Get a life och skaffa dig ett riktigt jobb så får vi se hur många ”likes” du får.
    Detta påminner mig om Antonija Mandir som postade en video på Instastory där hon berömde alla influencers som jobbat på SÅ hårt under pandemin för att underhålla följarna, och därför har de alla verkligen gjort sig förtjänat av lite semester.
    Influensers är verkligen verklighetsfrånvända!

    Gör ett bättre jobb så kommer engagemanget av sig själv 🤦🏼‍♀️ poster som den här å andra sidan, får iaf mig att vilka avfölja direkt och aldrig intressera mig för den här flunsan någonsin

    Ingen har bett dem att lägga ut sitt privatliv på Instagram och därmed slippa ha ett riktigt jobb. Man får väl de likes och engagemang som följare tycker att de förtjänar. Själv bollar jag heltidsjobb och två barn (ensamstående) och allt runtomkring. Så de klarar nog av att uppdatera Instagram några gånger om dan mellan sina shoppingrundor och luncher.
    Och nej, jag är inte avundsjuk och jag vill inte bli influencer. Jag trivs väldigt bra med mitt jobb men tror nog att jag skulle bli väldigt utskrattad om jag gick till min chef eller kollegor och menade på att deras brist på uppskattning och ryggdunkningar gör att jag inte kan jobba så bra

    Känner inte till personen så gick in och kollade profilen. Hua, det mest tillintetsägande beiga innehållet man kan tänka sig. Tilltalar inte mig iaf. Såg knappt skillnad på bilderna. Sök nytt jobb är mitt tips!

      Förhoppningsvis har detta vitbeiga nått vägs ände snart. Så otroligt hemmafruigt. Variation och verkliga liv tror jag på är det nya.

    ”Så utan dem har vi inte möjlighet att lägga ner så mycket tid som vi gör.”

    Vad influencers inte förstår är att de alla är utbytbara. Om Lisa inte levererar så gör kanske Anna eller Britta det. Trots att Lisa försöker göra ett helhjärtat jobb med sin Instagram.

    Influencers är egentligen ointressanta och existerar endast för att stilla människans rastlöshet. Det är ingen idé att gnälla om följarnas engagemang. Bristen på likes visar bara sanningen: egentligen är de ointressanta och favoritinfluencern kan bytas ut per automatik. Från en blond tjej med beige lägenhet till en annan – på ett knyck.

      De ser ju exakt likadana ut, har exakt samma stil, samma inredning, gör reklam för samma saker, kör sina ”vecka 23”-inlägg om sin trötta graviditet, köper en chanelväska som ska visas upp i tid och otid, tar en bild på Strandvägen… vad är den här personens USP? Varför ska jag följa henne och inte någon av de 1782930164 personer som ger mig exakt samma sak? (Dvs ett luftslott)

    Jag känner att de kräver så mycket av en, när de själva är extremt desperata efter att få vara influencer och absolut ingen har tvingat dem? Ingen hade liksom saknat om flera profiler slutade och försvann, det är inte så att vår vardag påverkas om deras content försvinner så deras argumentet om att typ ”ert engagemang för så att jag kan göra detta” håller inte. För vem fan bryr sig, sluta då?

    Har ett kommentarsfält någonsin varit så här enade? Fantastiskt!

    Jag tycker vi går in på hennes blogg och talar om vad vi tycker.
    Sånt här trams, tar vi inte till oss.
    Vad tror hon liksom?

      Hon kan väl läsa här.

        Fast du trol väl inte att alla läser här inne? Även om jag tycker att dom borde 😉

          Jag skulle nog inte våga om jag vore influenser..

      Fler kommentarer, då blir hon glad 🙄

        Om vi skriver att vi tycker det hon skriver är skrattretande, och sen aldrig mer skriver ett meddelande, så är det inga problem. Vi försvinner ju igen.

    Med tanke på att en influencers schema ofta innehåller det vi andra gör på vår fritid så undrar jag hur hårt de jobbar?

    När de ser lunch, resor, shopping, frissan, gymmet, promenaden som JOBB bara för att de knäpper lite bilder och lägger ut?
    Det gör ju vanligt arbetande människor också PLUS att vi jobbar, ofta heltid.

    Sedan blir det ju förstås så att ju fler influencers = fler som måste dela på kakan = mindre pengar.

    Alla kan inte bli influencers. Dessutom så verkar ju alla influencers följa varandra så många av följarna är redan influencers eller wanna-be-influencers, vilket är en följarskara som själva vill ha samma kaka… går det inflation i antal arbetare så kommer vissa bli arbetslösa. Så är det i alla jobb.

      Kanske är det egentligen ett pyramidspel de ägnar sig åt, våra kära influensers? I botten alla wannabe-influensers som gör reklam för småsmulor. I toppen dessa blonda med vitbeiga hem och chanelväskor.

        Och de i botten lajkar sig blåa i hopp om att bli lajkade tillbaka av dem i toppen, och så håller det på. Som ett inre kretslopp som vi utanför slött scrollar oss förbi.

    Det jag inte riktigt fattar med deras reklam/samarbeten är att varför ska jag gilla och kommentera någons inlägg för tex Hellofresh? Meningen är väl att jag ska gå till hellofresh och köpa deras produkt?
    Jag förstår ju att influensern tjänar på mitt engagemang, men vad tjänar jag på att engagera mig?

      Du ska visa tacksamhet. Tack underbara du för detta FINA inlägg jag uppskattar det såååååå mycket! TACK för all tid du lägger ner, du är en underbar creator!!! 🙏🥺❤️

    Eftersom jag är gammal som gatan var detta uttryck det första som kom till mej; Gå och klipp dej och skaffa ett jobb!

      Amen på det! Just saying! 🙏

    ” Hej,

    Jag jobbar stenhårt med att måla trädgårdstomtar och brinner verkligen för dessa små filurer. Men på senaste tiden har jag märkt att jag får färre kunder i min lilla ullepluttegulliga butik och försäljningen går ner. Jag lägger jättemycket tid och engagemang på mina tomtar. För att jag ska kunna fortsätta med att måla tomtar vill jag att ni ska fortsätta handla hos mig….även om ni avskyr tomtar. Annars kanske jag får lägga ner mitt pysslande ”

    Vad tror människan ?! Blir fan sur….

    Åh herregud såna där inlägg gör att jag brukar sluta följa en person… gnälla på att folk inte gillar ens bilder? Fokusera på att jobba fram content som folk gillar istället då?
    Folk börjar väl äntligen tröttna på alla dessa beiga konton som ägs av beiga personligheter.

    Var inne på hennes sida – what’s new?
    Vad exakt bidrar hon med som vi inte kan vara utan?
    Nada.
    Noll.
    Jag tycker att Fanny ska lägga ner sin sida eller hittar på något completely different för det där kommer inte att leda till några likes.
    Jag skulle gärna velat ha utvecklingssamtal med Fanny och gått igenom hennes arbete och vad hon behöver utveckla mer etc etc…
    Call me!

    Men jösses 😂 ja om hon nu vill ha detta som hennes företag/levebröd så får hon ju kämpa som alla andra.. precis som fysiska butiker gör, restauranger mfl..
    Helt otroligt att hon lägger över det på hennes följare o deras engagemang. Det som har funkat en gång tidigare kanske inte funkar i många år.. det är väl hon som får tänka om.

    Vad menar hon förresten med att börja texten med ”skämt o sido men.. 😏😂

      Hon delade någon annans rant före sitt eget resonemang. Den personen hade en ”skämtsam” ton, men också ganska hårt.

    Att influensers postar dessa inlägg with a straight face…
    Sluta böla och skapa intressantare innehåll så leder det till fler likes? 🤷‍♀️

    Annars, byt jobb om du inte tjänar tillräckligt. Att vara en ”influenser” är ingen mänsklig rättighet. Känner rent spontant att många av dessa micro-influencers kanske borde syssla med annat istället. Ni kommer aldrig bli Kenza.

    Jag brukar inte gilla reklaminlägg, varför ska jag gilla en post med reklam? Personen hade inte postat det om denne inte fått pröjs

    ”..dragit ner motivationen hos många creators”
    För det första, creators?? Ska det låta mer professionellt än influenser? Snälla.
    För det andra, skönt att motivationen sjunker hos dessa ”creators” så fler hoppar av. Behövs verkligen miljoner småinfluensers? Förstå snälla Fanny att det nu gått inflation inom detta yrke. Dags att tänka om!

    Orkar inte öka hennes engagemang genom att gå in på hennes sida, men ni som gjort. Har hon fått några kritiska kommentarer?

    Helt sjukt att skuldbelägga sina följare. Var glad att du ens har följare. För övrigt har jag ingen aning vem denna människa är. Och nej, jag brukar inte like:a reklaminlägg.

    Sjukt att de tigger sånt här. För att de ska få in fina pengar på deras ofta värdelösa samarbeten. ”Bästa schampot jag testat, bästa tandkrämen, bästa matkassen”. Hyckleri!

    Tycker all reklam och samarbete ska märkas med hur mycket de tjänar på det.

    Och alla dessa andra flunsor som kommenterar samarbetsinlägg. ”Tack för tips”. Skämskudde fram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.