Isabella Löwengrip goes Greta Thunberg.

Så från en aningslös influencer till en annan?  Eller kanske mer ”från en oskyldigt aningslös influencer till en medveten men aningen spelad aningslös influencer”? 😅

Har ni hört talas om begreppet ecotoxic? Det är något som beskriver vad som händer när man smörjer in sig med solskyddsfaktor och hoppar ner i en sjö och badar. Det är så mycket kemikalier som sprids i vattnet utan att vi tänker på det. I vissa länder får du inte bada i en sötvattensjö med solskydd. // Ur Isabellas inlägg

Jag kan ärligt säga att jag nog aldrig skänkt det här en tanke, vilket får mig att känna mig som lite av en idiot, så säg att jag inte är den enda! #aningslösabloggbevakning
Snälla!!!
Från och med nu så ska jag börja spf-skamma alla som använder ekotoxisk solskyddskladd. Kanske egentligen skamma alla som ÄR i solen? För är du i solen med ekotoxiskt spf på dig så uppmuntrar du till att ta död på alla världens vattendrag, och har du INTE spf på dig så bör du skammas för att uppmuntra till hudcancer och andra obra saker, så nålsögat är litet. Än så länge tror jag minsann att bara Isabella Löwengrip kan andas ut, alla andra bör vara på sin vakt.

Men helt ärligt, vilket bra grej!?
Och utan Isabellas reklam hade jag inte känt till det här utan fortsatt förorena våra vattendrag med min insmorda lekamen, så här blir det fan 1 poäng till influencer marketing. Inget ont och inte har något gott med sig, eller hur säger man?
Isabella Löwengrip goes Greta Thunberg.
Skönt att hon petas ner på jorden igen i och med alla sina flygresor som fördärvar moder jord.
Ordningen är återställd och vi kan alla andas ut! Still klimat-toxisk!

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så kallade ”reef safe” solkräm har funnits hur länge som helst. Dvs säker för korallrev och mikroorganismer i hav och sjöar.

      Lite dålig med reklam då eftersom otroligt många inte hört talas om sånt här.

    Lite trött på att man måste göra allt eller inget. De som gör något får mer kritik för det de inte gör än vad de som inte gör någonting alls får.

    Flyga fram o tillbaka över jorden går bra? Då är inte miljön så viktig? Hycklare

    Vill man lära sig om solskydd är det värt att läsa på om nanopartiklar också!

      Håller med. Det propageras in absurdum för spf, helst året om och inomhus för att inte få rynkor…Ingen behöver spf inomhus, på våra breddgrader, ej heller året runt. Nutiden alltså, livrädda för att få en liten rynka eller pigmentförändringar, men smörjer gladeligen in sig när de sitter inomhus i november, det med något som innehåller skadliga partiklar för både hälsa & miljö och kan vara hormonstörande …Sen upptäcker de bla lågt vitamin D och taskigt immunförsvar och proppar kosttillskott..Att skydda sig om man är ute i solen under årstider när den är stark skall man självfallet göra, men detta överdrivande åt ena eller andra hållet alltså, så tröttsamt och iq befriat.

        Halleluja!!!

        Och allt man sprutar och opererar in i kroppen..

        Tror det är en försvinnande lite grupp som överdriver solkrämning. Ingen pallar smeta på så som reklamen marknadsförs.

        Vi som ser ut som skållade troll efter 5min i solen trots solkräm har rutin på att kompensera med långärmat, solhatt osv. (Ja och solkräm också men i första hand kläder)

        Men vad vet jag ä, jag killgissar

    Ja hon är verkligen rätt person att jämföras med Greta och med miljötänk… gah….

      Håller med! Totala motsatsen till Greta!
      Jämför inte Greta med någon!
      Hon är one of a kind!

        Det är hon verkligen.

          Minst sagt…😂

            Varför skrattar du? Självklart får du vara glad, hoppas bara att det är för att Greta kämpar på.

              Greta≠glädje

    Kör helt osmort (osmörjt?). Hatar att pressa i solen, ligger/håller mig i skuggan och utsätter min oskyddade hud för solen när jag badar. Möjligtvis kan kör jag dagkräm med lite spf för lite allmänt skydd. Solskydd använder jag bara utomlands och då badar jag mest i pool. Men det är ju toppen med mer miljövänliga alternativ oavsett.

      Samma här. Står inte ut med den kladdiga känslan av solskydd (och ja, jag har provat alla möjliga som påstås vara kladdfria men ingen av dem är det). Håller mig i skuggan och badar när solen står lågt.

      Samma här, vill ha något som går in i huden direkt i så fall. Kan av samma anledning inte heller använda body lotions eller ansiktskrämer, alla är så äckliga på huden, som jag har provat i alla fall☹️

      Och det är anledningen till varför Sverige toppar listorna på hudcancer per capita.
      För att de flesta här gör som du.

        Fast det är mer safe att skydda huden med kläder och hålla sig i skuggan/pausa lite inomhus när solen är som starkast. Solkräm kan ge ett falskt skydd, det behövs ett tjockt lager för att de ska fungera. Jag kör luftiga täckande kläder och hatt/keps och kollar strålskyddsmyndighetens app.

        Nej det är inte därför. Det är på grund av att många pressar i solen under de timmar som solen är som starkast på dagen. Det tillsammans med att man är alldeles för dålig på att smörja in sig, tar för lite kräm, fyller på för dåligt under dagen, har för gammal solkräm eller inte smörjer alls för att man vill bli brun.

        Det är inte på grund av att man håller sig osmord i skuggan.

          skugga ger inte 100%skydd. det gör kläder.

        Hej! Jag har haft hudcancer. Inte för att jag solat som en galning, utan för att jag är rödhårig och brände mig mycket som barn. Jag badar inte heller med solkräm, utan använder istället en surf/uv-tröja, keps och sunt förnuft. Helst badar jag tidigt på dagen eller sent på kvällen, när uv-index är lägre. Jag hänger heller inte på stranden en hel dag och är noga med att söka skugga och täcka mig med kläder. Min hudläkare är mycket nöjd med mig och min otrolig blekhet, haha.

        Jag är inte anti solkräm på något vis, men att hävda att folk som inte gillar solkräm bidrar till cancerstatistiken är lite smalt tänkt. Det finns ju så många andra sätt att ta hand om sin hy och hälsa.

          Håller helt med dig. Använder inte krämer men svala, täckande kläder och ligger inte och pressar i solen.

        Att undvika solen är knappast anledningen till att folk får hudcancer

        Är det? Vad jag kan se undviker verkligen inte alla solen mitt på dagen, brukar vara fullt på stranden mitt på dagen. Insmorda eller kanske inte. Folk gör olika. Att dra slutsatsen att svenskar är överrepresenterade pga att de undviker solen (på dagen samt med kläder/hatt) känns inte så genomtänkt. Man får ju hitta det sätt som funkar bäst för en själv. Har man inte möjlighet att undvika solen på dagen är det klart att det är bra att ha skydd. Men att man skulle behöva spf50 vid morgondoppet i Sverige kl 07 eller kvällsdoppet kl 20 känns ju löjligt.

        Visste inte att Sverige var så hårt drabbat av hudcancer men kan ju finnas hur många orsaker som helst. Våren som kommer plötsligt och många som råkar bränna sig första fina dagen när man var oförberedd. Fler som åker utomlands vintertid, även med små barn, pga bra ekonomi generellt. Att det sällan blir så varmt att man verkligen måste söka skugga dagtid. Vem vet, kanske har det studerats mer ingående.

          Att många svenskar inte har så mycket pigment skulle jag gissa är grundorsaken.

          Sen tänker folk fel som tror att det är dagens vanor kring sol som påverkar statistiken. Eftersläpningen är väldigt lång, det är snarare 80 talets solvanor som påverkar hudcancerstatistik idag.

          En intressant fakta är t ex att även om ozonhålet nu har återhämtat sig är det fört om ett par decennier som hudcancern till följd av det tunna ozonskiktet kommer toppa.

          Att svenskar skulle vara extra slarvigare solskydd har jag svårt att tänka mig, tycker snarare svenska barn brukar sticka ut i att de alltid har UV dräkt.

            Just ja haha, tänkte inte ens på att skriva det! Svårt vilka andra länder man skulle kunna jämföra med ju där folk har liknande hy, britter, holländare, finnar? Kan ju också skilja i tillgång till kontroller och vård. Bra poäng med tiden också.

              Australien…

    och så ska hon visst lära moderaterna hur man gör för att uppfattas som schysst och trevlig.

    Tog upp det här förra sommaren, samt alla giftiga solskyddskrämer folk smetar på sina barn! Ett sånt jävla liv det blev här.

      Haha ja det kan jag förstå. Inte ”klanka” på föräldrar för då tar det hus i ….
      Huden absorberar det du smörjer på. Så är det. Därför finns bl a plåster, salvor, spray mm med diverse mediciner som vi kan behöva. Att helt aningslöst (kan jag tycka) smörja in barnen med en massa krämer av olika ursprung har jag svårt att förstå.
      Nu blir jag hängd men bryr mig inte. Jag har, precis som andra, rätt till min åsikt. Punkt.

        Varför ska du bli hängd? Jag tror inte att någon är aningslös, men man matas ju också av skräck för solen och hur barn måste smörjas hela tiden så kan verkligen förstå att man vill göra det rätta med sina barn. Att ett ämne i en kräm är hormonstörande är inte riktigt lika tydligt som att stå med skammen att ha en unge som råkat bli bränd efter en dag i förskolan för att föräldrarna glömt solkräm.

        Tror inte de flesta helt aningslöst smörjer på men som förälder är det ju inte helt lätt. Som kommentaren här ovan, vem vill få det dåliga samvetet att ens barn bränt sig och skammen i det? Skickar man barnen till förskola eller skola är det ju nödvändigt att smörja in. Hattar och långa kläder, visst, men att lita till 100% och kräva att förskolepersonalen under inga omständigheter får låta barnet kavla upp ärmarna en varm dag? Njae.

        Det är ju lite svårt att göra rätt som förälder eftersom en del tycker att det är hemskt att inte ha solskydd, medan andra tycker tvärtom. Ingen förälder smörjer väl barn med solskydd för att man är lat, det är rätt besvärligt.

        Finns så många olika starka åsikter, helt omöjligt att göra rätt enligt alla.

      Du var före din tid, master Yoda.

    Varför låter hon inte Biarritz använda hennes plagierade AI bilder istället?
    När ska aimastarbluffen skärskådas?

      Börja du vetja, om du kan annat än att använda urlöjliga tillgjorda smeknamn på Isabella och dem i hennes närhet.

        Yoga girl?

    Vill man simma med delfiner i exempelvis Discovery Cove i Florida, får man inte ha vanliga solskyddsmedel på.

    Om man nu vill simma där med delfiner…..

    Jag använder inte solskydd och har inte gjort på flera år. Solar med måtta och bränner mig sällan.

    Hur vet man om ett visst solskydd är ecotoxiskt? Är det alla som inte uttryckligen skriver att dom inte är det eller finns det något man kan leta efter i innehållsförteckningen?

    Jäkla märkligt med aimastar hemsida. Finns en .ai men bevisligen fake, medan aimastar.com tuggar och pekar sedan om till .net sedan är de fortfarande inte reggade för moms f skatt etc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.