Hus och hem i influenservärlden

Det finns inga som älskar att flytta och renovera mer än influencers.
Marcelo och Emilia vinner nog priset för flest flyttar på x antal år, men de är inte ensamma om att boa och om-boa stup i kvarten.
Köpa, renovera, packa, flytta, packa upp, sälja, packa, köpa, renovera, flytta, packa upp…. och så fortsätter hamsterhjulet.
För någon som är intresserad av att göra en ”bostadskarriär” så är det här förmodligen ett bra sätt att göra det på, men jag blir mest sekundärutmattad av blotta tanken. Igår skrev jag ett inlägg om Jens Byggmark och Michaela Delérs ”skilsmässohus” som de tvingades sälja pga ökade kostnader, och tänker att jag fortsätter lite på det inslagna spåret. Det rör ständigt på sig vad gäller det här. 😊

Margaux Dietz sålde den berömda ”trappvideo-lägenheten” i början av 2023, för att köpa ett riktigt renoveringsobjekt, där det faktiskt var motiverat att riva ut så mö som fanns. (Mö är ett småländskt ord för mycket) 🙂

Den nya lägenheten skulle bli en dröm enligt Margaux, och nog har den förändrats alltid.
Det kan man nämligen se på de bilder som ligger ute på Hemnet. Ja, lägenheten är till salu, och Margaux bekräftar i ett dm till mig att det är hennes lägenhet, men säger ingenting om vart flyttlasset går. Kanske till en gemensam lägenhet med den än så länge ganska anonyma pojkvännen?
Rena spekulationer så klart, men till salu är lägenheten.

Bilderna kommer från mäklaren Sjöman/Frisk. 

Bildkälla: Bingo Rimer Instagram

En annan som håller på att skapa ett drömhem, om än mer av ett ”semesterboende” är Bingo Rimér. Han har köpt ett hus i skärgården, som han hållit på att fixa och putsa på, och visar nu upp resultatet, trots att han inte är färdigt.
Det ser ju magiskt ut. 🤩

@kändisarkommenterar har postat ett inlägg där hon driver med Alexandra Nilssons story där hon skriver att hon och sambon Andreas kommer behöva leta efter en ny lägenhet inne i stan, två miljoner under det de vill ha.
De har ju sålt sin lägenhet här i Tollare, för att flytta in till stan, och där är ju tyvärr allt snordyrt. 🙁


Alice Stenlöf har sålt lägenheten med den fina balkongen och letar nu efter en trea i Vasastan. ”Vasastan blir inte av med mig dock… har ni någon trea i krokarna som ni vill lämna över så hojta ✌️”
En av hennes följare tipsar henne om Hemnet, det är nästan lite gulligt. Hon får även några kommentarer från personer som säger sig vilja sälja just i Vasastan och en av dem är halvinfluencer, Sarah Tjulander.
Om Alice ska köpa den nya lägenheten tillsammans med sin flickvän förtäljer inte historien.

Kenza Zouiten Subosic flyttar inte permanent ut till huset utanför Norrtälje, men i juni flyttar familjen sitt pick och pack dit över sommaren. 

En liten bubblare för den som önskar inspiration för sovrumsinredning. 😆
Goalz, inte sant?


Edit – tidigare stod det felaktigt att detta var huset i Bräcke, utanför Östersund.

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men va sovrummet med speglar 😳
  Jag har gjort av mej med massor pga underlätta flytt till hösten. Kom till Värmdö tycker syrran.
  Men blir nog inte åt det hållet. Så sugen att boa mej i en ny lya.

  Tror du glömde My Martens i alla influencers som flyttar ofta…

   Nu är du väl ändå ”ute o reser” Det är Bingos hus Sthlms skärgård

  Bingos ställe ligger väl i Stockholms skärgård o inte i Östersund 🤔

   Ja det är i skärgården. Sedan har han ett ställe i Bräcke men det är inte så nära Östersund det heller.

   Nellie Berntsson flyttar också en hel del samt My.

    Jo Bräcke vet jag men det han visar på bilden är i Stockholms skärgård.

     Ja på samma ö som Katrin har sitt hus, granne med Bingo. Väldigt nära ligger deras hus, perfekt för deras barn. Riktig idyll. Bingo har haft detta hus i flera år nu, och det i Bräcke också fast det har han väl ihop med sina systrar om jag förstått rätt.

  Ja tack till Bingos hus. Den vyn hade jag inte tackat nej till.

   Håller med; riktigt najs utsikt!

  Ser inte ut som att Margaux faktiskt bott i den lägenheten, eller? Alltså ingenting på väggarna tex och lilla rummet ser verkligen inte ut som ett barnrum. Ok att man plockar undan inför visning men det ser ju verkligen inte stylat ut heller, snarare som att det varit uthyrt. Och märklig renovering med fiskbensparkett kombinerat med en massa laminat.

   Det har hon fast det var inte länge, inte ens ett år. Konstigt att hon redan ska sälja och flytta hmm men det kanske varit planen ett tag att sälja och tjäna lite på det, så att det är därför det inte satts upp något på väggar etc. Lite för mycket av laminat tycker jag, skulle valt att ha det lite mer öppet men den är ändå fin och med hela tre balkonger.

   Tror att en del influencers gjort det till sin affärsgrej typ att köpa och sälja bostäder efter att de fått renoveringar i samarbeten, så tjänar de sig en hacka. Det är väl egentligen inte tillåtet att göra så tror jag. Som My t.ex och pappapappadotter som också flyttar varje år. Nu ska de ju flytta igen snart – vilket de gjort för några månader sedan, och har bott i en annan (den lägenhet som nu ska säljas) dessförinnan i ungefär1 år bara tror jag. Dottern på 6 år har nog bott i minst 4 olika lägenheter redan. Måste vara jobbigt att flytta så ofta tycker man fast kanske värt det om de säljer med vinst varje gång, så att de tjänar en del på det.

   Fattar inte alls renoveringen heller… Ödmjuk inför att folk har olika smak, men för mig blev det kortslutning i hjärnan här, får liksom inte ihop det.

  Imponerande ändå att lyckas göra en funkislägenhet med hela 3 balkonger så mörk och trång.

   Jag håller med, den var faktiskt inte fin alls. Bara konstig.

   Nej men det var så konstigt renoverat?! Varför alla dessa paneler i trä? Det tar bara massa volym och ljus från rummen. Fattar inte heller bänken i köket där man ska sitta o titta ut genom fönstret rakt in i huset mittemot..? Hade varit mkt mysigare om man tex haft en låg köksbänk i hörnan som en sittbänk.

    Ja! Man får inte heller plats med låten under bänken så man kan egen inte använda den på något sätt.

   Den är verkligen skitful och ser hemskt trång ut, hur tusan tänkte hon.

  Gällande boende och flytt undrar jag om någon har koll på vart Jessica Lauren ska flytta? Hon har skrivit att det är till ett radhus men inte vart någonstans…

  Nu känner jag mig så negativ, men tycker absolut inte att bilderna på Margauxs lägenhet var fin. Rent färg-form-mässigt ser jag ff ett renoveringsobjekt även om det är nytt kök osv. Men inget jag hade klickat mig in på, om det inte var vad jag var ute efter liksom? En lägenhet där jag måste göra saker trots att den är renoverad och förmodligen kostar därefter? Näe, den ser ut som att den är inrökt och välanvänd. Sorry not sorry.

  Kul typ av inlägg!

   Tack!

   Jag gillar också

   Håller med!

  Varför flyttar Alice? Om det va hennes drömlägenhet? Den såg riktigt nice ut!

   Har för mig att hon vill försöka få något större.

    Hon har väl en 3a och söker en 3a. Den lägenhet hon har nu har ju en underbar balkong vilket inte är så lätt att få.

  Bingo har haft det huset i skärgården i flera år, och renoverat det tidigare men har väl aldrig blivit helt klart, fast nu börjar det tydligen bli färdigt så hoppas han visar en housetour, underbart ställe med den utsikten. Skulle vilja se en ordentlig housetour av hans mancave också för där har han väl också gjort klart. Detta hus räknar han tydligen som sin fasta bostad fast det är ju i mancaven (studion) han egentligen bor mest fast kanske får han egentligen inte ha det som bostad, han brukar ju säga ”har kan man sova över om man vill” när det filmats där så låter det inte som fast bostad. Han har även ett hus uppåt landet som väl skulle bli typ hotell men har väl inte blivit av sen.

  På tal om influencers och bostäder förresten så är det så irriterande när de lovar visa något de gjort om eller lovar -imorgon ska ni får en housetour – men det kommer aldrig.

  Vem är Margaux ihop med? FB säger Slobodan Jovicic?

  Vem är Maggan ihop med någon som vet?

  Camilla, kan du inte granska alla influenser som bryter mot folkbokföringens lagen?
  Som till exempel Vanessa Lindblad som fortfarande står skriven på sin gamla adress tillsamman med sin man och mamma. Mamman som för övrigt fick lägenheten (eller i alla fall bo i) som jag förstår det när Vanessa köpte en ny med sin man som de har visat upp glimtar utav på sin insta.

   Samma med My M där Jonas fortsatt står skriven i sin lägenhet trots att den hyrts ut i andra hand under låååång tid.

   Att medvetet anmäla felaktiga uppgifter till Skatteverket är olagligt. Om du misstänker att någon lämnat falska folkbokföringsuppgifter, kontakta polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *