”Rib cage bragging” är tillbaka på Lovisa Worges konto…

Trigger Warning

.

Vi kan absolut börja om med  att ”skulle ni posta samma sak om det var en tjock kropp?” för vi har redan diskuterat och lagt det bakom oss ungefär 400 gånger sedan dess.
Men vad tror du om att slänga ett öga i arkivet, innan du ”uppfinner någonting vi redan har, och redan kan applicera på problematiken”?

Vi har även en beskärd del av flunskollegor som ”piiiiiiper” i kommentarsfältet! 🤦🏼‍♀️ #vemesomdu?Från Lovisa Worges Instastory i mitten av augusti 2023.

Jag undrar varför Lovisa Worge har valt att avsäga sig det ansvar hon tidigare ansåg sig ha för de ideal hon sprider?
Är hon trött på att vara den enda som tar ansvar i denna fråga? Jag kan inte säga att jag inte förstår henne. Lovisa var en av de mindre profilerna som kritiserades förra sommaren när pro-ana-trenden började växa sig stor på sociala medier. Trots att hon hade endast 200 000 följare tog hon på sig mest ansvar, medan hennes före detta chef och kollega Bianca Ingrosso med 1,3 miljoner följare, och kollegan Hanna Schönberg med 1 miljon följare, ignorerade problemet. Skulle Lovisa vara den som ensam satte ner foten? Och fortfarande står ensam kvar.
Jag förstår att hon har tröttnat, men ändå…

Varför var det ingen av kollegorna som backade henne offentligt?
Jag tycker det är ynkligt, och vidrigt att det här idealet och den här pro ana-trenden återigen smyger sig på, sakta, sakta för att så småningom normaliseras, en liten tendens av en benknota i taget.
NEJ! Så FAN heller!

 

 

162 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vilken otroligt ful ”topp”!

   Verklgien, ser ut som hon tagit en gammal duk från sin mormorsmor och spänt fast med några band. Men, den fyller ju sitt syfte; att dölja nipplarna och visa revbenen.

    Det finns ett svenskt ord: bröstvårtor.

    Nippel/nipplar på svenska, betyder en koppling/kopplingar inom hydraulik.

   Ja, den förstod jag inte alls. Påminner om något jag uppfann till mina Barbies när jag fick fri tillgång till mammas tyg- och syskrin när jag var liten.

    Hahaha, sista kommentaren.

    Det kan vara det gulligaste jag hört idag. Älskar när barn är kreativa.

   Hahah hur kan man ens leva i den toppen?
   Kan man gå? Vrida kroppen? Sitta, böja sig ner?

   Eller är alla dessa konstiga kläder bara till för att fotos i i några minuter?

    Det är inte meningen att du ska leva i den där toppen, tro mig. Var stilla!

   Du menar haklapp?

  Tråkigt att det vackra och otroliga ska vara smalt smalt och revben.

   Det vackra ligger väl i betraktarens öga? Och alla har rätt att känna sig vackra och inte få sin kropp kommenterad, oavsett den är smal eller tjock!

    Tycker du också att bilderna på kropparna som publicerades från de befriade koncentrationslägren var vackra? Det som skiljer LWs bild åt är miljön och kläder.

     Men skärp dig, har du över huvud taget sett hur de kropparna såg ut? De var inte smala, de var utmärglade och misshandlade.

      Helt klart vet du inte vad du svamlar om. Har du studerat bildmaterialet så vet du att de bilder du använder som referensram är de mest extrema. Lovisa Worges är tagen i en vinkel och ljus så att revbenen blir synliga. Och tänk jag tror faktiskt inte ens att det är revbenen hon vill visa upp, och ändå är det där allt fokuset hamnar. Men det kvarstår att skillnaden är blott miljö och kläder.

       Nej, lägg bara av! Sluta förminska det offren i koncentrationslägren gick igenom. Det är inte de mest extrema fallen jag pratar om. Hur är det möjligt att vara så oerhört ignorant?!

        Intressant ordval ignorant. Sluta med dina härskartekniker. Man vet när man kommit till vägs ände, när retoriken kryddas med personangrepp. Ha en fin dag.

         Ignorant betyder okunnig, i det här fallet inte ett dugg intressant ordval eftersom det är exakt det du visat att du är. Det är heller inte ett personangrepp. Hade jag kallat dig idiot hade det varit det.

         Önskar dig både utbildning och allmänbildning.

       Vad vill hon visa upp då?

     Konstigt att dra in jämförelser med förintelsen och dess offer i en kommentar som bara menar att man kan vara vacker, smal eller tjock.

     Rimligt fråga! Har en till dig som är lika relevant: Tycker du bilder på feta personer i USA, liggandes i sin säng för att de inte kan röra sig, är vackra?

      Hur är din fråga relevant? Jag har inga problem att svara på den trots att jag fattar vad du håller på med. 😉
      Vad tycker du om Zornkullorna?

       Tycker de är underskattade! Kullor överlag bör hyllas mer ofta, nakna eller ej.

        Håller helt med.

     Vilken äcklig kommentar, skäms!!! Naturligt smala kroppar kan se ut så, speciellt om man har stora revben och är liten annars. Så ska du jämföra med något så hemskt som misshandlade och svältande kroppar från koncentrationsläger. Usch!!!

     Man blir fan mer triggad av alla sjuka kommentarer än av bilderna!

      Bra för det var det som var meningen med min kommentar. Förhoppningsvis är det någon med lite slutledningsförmåga som läser den och gör kopplingen.

       Då måste jag göra dig besviken.din kommentar är helt åt helvete sjuk.

        Oj, både begränsad och lättriggad.

   Det är ni som hävdar det och ständigt trycker ner folk så fort de inte bär på extrakilon. Vad gör ni som är bättre, än de som beter sig illa mot överviktiga?

   Själv är jag så extremt trött på osäkra personer (läs: osäkra kvinnor), som tvunget ska bevaka och fälla kommentarer och bedöma andras kroppar. Det är inte bättre bara för att måltavlan är smal!

   Jag är i storlek med Lovisa och fy f*n vad det haglar kommentarer från andra kvinnor så fort man inte går runt i pösiga plagg. Ni har ingen aning om varför någon ser ut som den gör och er föreställning om att smala skryter enbart genom att existera i sin kropp är så j*vla absurd!

   Tänk om hon (Worge) har en ätstörning, men det kan lika gärna vara så att hon inte har en ätstörning och är naturligt smal. Precis som en del lätt går upp i vikt, finns det personer i andra änden som inte lägger på sig vikt bara för att de blir äldre. Vissa måste vakta på vikten och kämpar för att inte gå ner i vikt, eftersom kroppen på en gång svarar med en viktreduktion. Det är så trist att gång på gång på gång se hur den här bloggen hoppar på smala individer och merparten i kommentarsfältet gör detsamma. Vem gav er rätten att försöka fälla människor enbart för att de är smala!!?

   Det kan inte vara så att en person måste ha ett visst bmi för att få lov att fotografera och lägga ut bilder på sin kropp på sociala medier. Om ni nu är så upprörda och oroliga över småtjejers psykiska hälsa, borde fokuset snarare vara den här intensiva navelskådningen som de tränas i från bebisperioden (ständigt utpyntade och tränade i att det viktigaste är att de är söta och att de inte blir för runda).

   Det är ni som lägger grunden, inte vuxna kvinnor som är smala!

   Problemet ligger hos den som säger att någon skryter med sin kropp, eftersom det 100 % ligger i personens egen uppfattning om kroppar och den risiga egna självbilden. Notera att du inte hör andra smala säga att en smal person ”skyter” när det syns att den är smal!

    Håller med dig. Synd bara att detta inlägg inte handlar om det du skriver om.

  Oaktat detta mycket viktiga och känsliga ämne….

  Toppen är skrattretande. Som en porr-pastisch på Lilla huset på prärien.

  Det här inlägget kommer man nog se tillbaka på om 10 år och spy av. En tjej blir hånad av en gammal kärring för hennes kropp? För hon är smal? Alla kroppar är olika, en enkel googling på strandbilder från 70-talet så ser majoriteten ut sådär. Innan allt domsday scrollande, stillasittande och socker som folk proppar i sig.

   Det handlar inte om att hon är smal, snälla rara, höj nivån lite.

    Skulle du säga samma sak om en överviktig person, att säga att valkarna sticker fram om hen borde banta? Troligtvis inte.
    Så jo, det handlar om att hon är smal och att det av någon sjuk anledning fortfarande är okej att kritisera en kropp så fort den är smal

     Nej, för det handlar inte om smal eller tjock. Så varför skulle jag kommentera det?

     Men gud du har ju totalt missförstått

     Plus att tjocka får höra massor av samhället, så det räcker och blir över. Förstår inte hur folk kan vara så blinda för det? Det räcker med att de bara lägger ut en bild på sig själv så tycker väldigt många att ”de normaliserar övervikt”, så jo, massor kommenterar HELA tiden tjocka personer, på nätet, IRL, hos sjukvården. Men det är liksom inte ens det som hela det här inlägget handlar om.

      Förlåt, men vården har väl rätt att kommentera övervikt. Det är väl främsta kostanden för vården och vanligaste dödsorsaken idag.

       Du vet om att man kan vara tjock utan att vara ohälsosam?

       Suck! Nej du dör inte av övervikt, däremot kan du dö av näringsbrist. Är du överviktig ökar risken för vissa sjukdomar, som även normalviktiga drabbas av och dör av.

        Nu blundar du.

         Nej. Hört talas om orsakssamband och evidens?

        Det är lite som att säga att man inte dör av rökning, det man dör av är sjukdomar som även icke-rökare drabbas av. Det är ju inte lögn. Man bara väljer att inte nämna hur mycket större risken är att drabbas som rökare.

         Med det sagt har jag inga som helst åsikter om att folk är överviktiga, precis som att jag inte har åsikter om huruvida folk väljer att röka eller utsätta sina kroppar för andra påfrestningar. Men det är inte sant att det inte finns en korrelation mellan övervikt och vissa sjukdomar.

         Det finns ett etablerat orsakssamband mellan lungcancer och rökning. Finns däremot inget orsakssamband mellan fetma och hjärtkärlsjukdom.

          Jag svarade på kommentaren ”Är du överviktig ökar risken för vissa sjukdomar, som även normalviktiga drabbas av och dör av.”, där anonym 11:05 själv säger att övervikt ökar risken för vissa sjukdomar.

          Sen vet jag inte varifrån du hämtar din info men Folkhälsomyndigheten skriver tydligt att risken för både hjärt- kärlsjukdomar, diabetes och vissa cancertyper ökar av fetma.

           Risk är det centrala ordet. Och i detta sammanhang förhöjer det risken att drabbas av sjuldom.

          Är du på riktigt?! Finns ju hur mycket som helst forskning som påvisar orsakssamband mellan fetma och hjärtkärlsjukdomar samt hjärninfarkter . Även cancer då fett är ett inflammatoriskt organ som ökar oxidativ stress i kroppen. OCH diabetes typ 2 som i sig leder till nervsjukdomar, blindhet (retinopati), njursvikt mm. Jösses.

        Fetma kan orsaka cancer och cancer kan man dö av. ”Runt 4% av alla cancerfall har en koppling till övervikt och fett.”
        Att vara normal viktig har ingen koppling till cancer.
        Läs mer om att fetma ger cancer på cancerfonden

       Att söka läkare för öroninflammation som en vän nyligen gjorde,och får höra att hon borde gå ned i vikt av läkaren..! (Hon är f.ö frisk och har inga problem med sin vikt).Det är sånt som överviktiga får höra ständigt.

        Jag fattar att det känns jobbigt, men läkaren har ju också svurit en ed… När jag sökte hjälp för en knäskada ville läkaren veta hur mycket jag dricker och berättade att jag har ett riskbruk. Skulle hem inte ha sagt något om det tycker du, eftersom jag inte sökte hjälp för något alkoholrelaterat…?

         Du gick alltså till en ortoped och fick höra att du drack för mycket? Nästa gång är det kanske tvärtom du går till psykiatrikern för att behandla ditt riskdrickandd och går därifrån med en amnes att du har en knäskada. Ledaren men detta låter osannolikt. Läkare är specialiserade även husläkaren som är specialiserad på allmänmedicin.

          Haha hen har väl sökt VC för knäskadan. Inte så att man bara kan gå till en ortoped. Man söker VC som skriver remiss.

           Ja och då har du gått till en annan specialist som är specialiserad i allmänmedicin som ska skriva en remiss till den specialist som personen sökt hjälp för, dvs knät.
           Ibland…

         Fast dom svurit en ed blir tyvärr en del anmälda till ivo pga tjänstefel. En del har valt fel yrke.

         Ingen svensk läkare har svurit ed sedan 1887.

       Vården har rätt i att kommentera övervikt säger du. Hur kommer det sig då att just vården är de som pratar minst om min övervikt? Jag väger för mycket men har bra värden på allt och ett sunt leverne med varierad kost och motion.

       De som kommenterar min övervikt är folk som verkar tro att det bara är att äta lite mindre och röra sig mer så går alla ner i vikt (precis som om man aldrig hört den förr). Jag är så fruktansvärt less på folk som kommenterar min övervikt. Jag ställer mig inte och kommenterar hur nån annan ser ut

       Nej! Den tanken är felaktig att överviktiga aldrig ska kunna sätta sin fot i ett vårdsammanhang utan att ständigt få höra att de borde gå ner i vikt. Det är dessutom ett rätt bristfälligt tillvägagångssätt med tanke att övervikt/obesitas är komplext och inte någon som bara försvinner för att någon vårdpersonal uppmanar personer att röra mer på sig, äta nyttigare och normala portioner. Vad jag har hört och läst mig till under mina tidigare psykologstudier, ger det enbart individer som är överviktiga än mer stress och risigt mående.

       Vikt är känsligt och att någon som är överviktig alltid vet med sig att när som helst kan någon ta sig rätten att kommentera deras kropp negativt, komma med ”välmenande” råd om hur de ska bli av med sin övervikt är bara direkt otrevligt och skadligt.

       Ingen har brist på kunskap om hur en viktnedgång går till och vårdpersonal eller andra individer som låtsas som att övervikt är uppnådd pga. en individs okunskap, är riktigt oinsatt. Dessutom är det många med övervikt som har problem med hormonerna och det kan även vara annat som bidrar till övervikten.

       Varför ens prata vikt!? Fråga om intresse och hjälp i så fall till att locka fram lust till aktivitet. Jag har själv dragit ihop ett gäng vänner och vi simmar några gånger i veckan och en del springer jag även med. En del är överviktiga och aldrig att nån fått en inbjudan med insinuation om att de borde gå ner i vikt och börja bli aktiva. Det är alltid ”vi simmar och fikar efteråt det skulle vara kul om du vill hänga på”. Svårare än så är det inte! Kan inte fokus få lov att vara inkludering och gemenskap istället för bedömning, exkludering och extra stress!?

       Varför ska vårdpersonal fortfarande låtsas att en enda eller återkommande meningar om att en patient behöver gå ner i vikt? Högst troligen kommer den bli sårad, känna skam, dra sig från att söka för besvär den behöver få utredda, kanske reglera emotionerna genom att döva med mat.

       Meningar om viktnedgång från vårdpersonal trollar inte bort någons ätstörning eller resulterar i någonting som vården anser är positivt gällande vikten!

       Fick själv höra mycket skit om min vikt från vårdpersonal (fast åt andra hållet) och år av att vägra ta utökade prover, kom jag sen till en läkare som beställde utökade prover och min kropps oförmåga att lägga på sig var kopplat till en jäkligt aktiv sköldkörtel. Nu är det på gränsen, men det gör att min kropp är smal och precis på gränsen till undervikt och jag äter mycket för att kunna hålla vikten. Men en random vårdpersonal vet inte det om de inte skrollar igenom journalen, vilket de inte gör med alla patienter om de söker för småsaker. Så kommentarer om vikt lite i farten är så överflödiga och framförallt skadliga! Om jag som smal blev trött på tidigare vårdpersonals kommentarer om min kropp, hur tusan känner inte då en överviktig? (Sen undrar jag också varför så många vårdinrättningar envisas med att väga folk ute i korridorerna och sedan högt redogöra vad patienten väger. Hört många vägas på olika vårdcentraler och sedan sett oftast kvinnor och tjejer gråta i väntrummet efter vägningen.)

        Rökare kan inte närma sig ett vårdsammamhang utan att få höra att dem borde sluta röka. Allt annat vore oetiskt. Samma sak med personer som lider av fetma. Det är en otrolig riskfaktor till allt från kardiovaskulära sjukdomar till cancer, depression och endokrina rubbningar.
        Vad vill du att läkare ska göra?!

     Exakt var kritiseras hennes kropp?

     Men HUR MÅNGA GÅNGER ska vi ha den här diskussionen?! 🤯🤯🤯 Det handlar alltså INTE om att ”man inte får vara smal”, givetvis! Jag orkar inte förklara det som så många förklarat ca 183831557289 gånger.

      Nej, det är som att prata med en vägg när man skriver till vissa människor. Fattar inte varför de inte kan ta in vad folk skriver istället för att hitta på egna saker.

     Du 9.25 har du fortfarande inte fattat vad det handlar om?
     Märkligt att det finns så tröga personer.

     Har du eller någon i din närhet har/haft ätstörningar. Är det så så så förvånar det mig att du inte har läst på vad vad den här typen av bild kan trigga igång. En bild på en valk, hur tänker du att att denska trigga någon? Berätta gärna.

      Min gamla ätstörning triggas mer av bilder på överviktiga för att jag inte vill se ut så.

       ”Okej”

   Här är också en gammal kärring som håller med den andra ”gamla kärringen” i inlägget. Det är väl inte att ”håna” hennes kropp utan ta ställning till hur hon vill framställa sin kropp. Låt vara att på 70-talet var människor smalare. Numera är det inte så och ätstörningar av alla de slag finns i stora mått. Hon må vara smal eller nästintill utmärglad men hon behöver väl inte posera så det ser osunt ut. Eller så man kan räkna revbenen. Hon gör ju sitt yttersta för att visa upp just det. Och. Vi vet hur triggande det kan vara. Unga tjejer ser upp till dessa influencers, vill vara som de är. Så kommer det en ätstörning som på posten.

   Gör en snabb googling och återkom?

   Du är inte lite fräck. Gammal kärring? Nä nu får du ta och ge dej.

    Visste du inte att alla vi kvinnor som är över 25 år är ”gamla kärringar”?

     Hahaha ja man skulle kunna tro det.

     Nej den som tycker så är knäpp.

   Din kommentar får mig att må illa dessutom ljuger du ihop saker för att bevisa din åsikt. Ingen gick runt och visade upp revben på 70-talet. Tydligen fattar du inte heller vad det handlar om. Det handlar inte om Lovisa Worge kropp utan det handlar om vilka bilder hon väljer att visa upp. Sen är det även knäckande med svansen av hjärndöda flunskollegor som skickar hjärtemojisar. Värst är nog ändå Vanessa vars kommentar på Lovisas bild är på samma nivå som flunsorna.

    Många under 70-talet vägde betydligt mycket mindre än vad merparten väger idag. Det är faktum att vi som befolkning har ökat i vikt rätt stadigt sedan 70-talet. Det skrevs inte artiklar om hur ”det” befolkningen hade blivit och hur många som hade obesitas, vilket de har gjorts nu i några år om vår samtid.

     Läs min kommentar igen. Jag vet hur folk såg ut på stranden på 70-talet. Jag minns också hur vi som barn sög in magen allt vi kunde för att visa revbenen med syfte att se ut som ett ord som inte är tryckbart idag.
     Nej idealet att visa upp revbenen fanns inte på sjuttiotalet. Däremot hade många en helt annan kroppsform. Men så hade vi ju också socialstyrelsen som höll koll på oss. Länkar till en gammal reklamfilm som idag hade blivit canceld.
     https://www.youtube.com/watch?v=9UNhF-t4QOM
     Den är lite lång men värd att titta på. Om inte annat så får man se hur våra kroppar såg ut på 70-talet, för den som glömt eller inte var med.

   Så eftersom du inte håller med ger du tillbaka med lite hederlig ageism?

    Alltid den typen av kommentarer, när hjärnkapacitet saknas.

     Vah?

   70-talet…såg en dokumentär om hur kroppen har förändrats genom de olika årtionden på 1900talet och 70 talet var ingen höjdare att se. Upplever att det finns en romantisering av en ( 70-tals) kropp som var konsekvenser av dålig kost, rökning, dålig hållning- brist på muskulatur. dåliga tänder mm. Efterkrigsbarn till föräldrar med fattig kost vilket epigenetiken visade tydliga tecken på.
   Fruktansvärt ful stil på 70-talet också och helt ärligt ganska ”fula” människor överlag.
   Det har verkligen blivit bättre! Fetman kan botas med hjälp av en samhällsförändring- inte hållbart att tekniken får så stort övertag–elsparkcyklar gynnar inte rörelsen direkt , inte heller den extrema attityden människor emellan som bidrar till psykisk ohälsa elelr den dåliga maten ( socker, transfetter, kemikalier osv)

    Människor har blivit längre och bredare dessutom. Mer muskler och högre bendesitet.

    Varför tycker du att människor på 70-talet var fula?

    Äntligen säger någon det! Jag håller med. De var smala men sjukt ohälsosamma. Ja man skickar en måltid och tar en cigg, men det känns liksom inte som ett ideal. Ingen tränade.

  Men det är ändå sjukare att du inte tar upp att Anna Wii lägger ut ännu värre bilder varje dag! Det spelar ingen roll hur hennes psykotiska mående är pga vad hon gått igenom. Hennes bilder är 100000gr värre än dessa och hon vet om det men fortsätter ändå. Hur kommer det sig att du tar upp Lovisa men inte henne? Vad vet du om Lovisas psykiska mående? Varför ska dem behandlas olika när båda gör exakt samma sak? Men som sagt Annas bilder är ännu värre och ännu mer triggande.

   Bilden hon la upp för en timme sen på Stories är ju det sjukaste någonsin. Hon ser ut som ett skelett. Varför i helv*te visar hon upp sig så? Det om något är PROanna

    Helt sjukt, lider så fruktansvärt med hennes barn!! Varför tar hon inte ansvar, vad vill hon bevisa? Hon kan tjata om att hon är en bra mamma, absolut men barn ser hur en mamma mår och påverkas mer än man tror. Varför hjälper ingen henne och hur kan hennes anhöriga tillåta att hon åker iväg med sina barn i det skicket? Eller förresten hon är VUXEN och borde ta sitt ansvar själv.

     Vet inte vem personen är men får uppfattningen av det ni skriver att det är en person med en uttalad ätstörning. Och dessutom med ca 7000 följare. Då behöver man kanske inte bli uthängd här?

      Men du måste skämta!? Gäller inte det ALLA med ätstörningar? Eller bara vissa? Ingen jävel här som vet om L är sjuk eller inte!

       Exakt min tanke. Hur kan man göra skillnad på människor baserat på vem dem är. Båda två har flera tusen följare och båda två har ett ansvar oavsett vem det är. Både L och A har kanske en ätstörning? Är det mer okej att lägga upp bilder på sig själv som är PROanna om man har en ätstörning eller? Då får man lägga upp hur mkt bilder på sig själv som helst och kommer undan? Trots att man endast är skinn och ben?Det resonemanget är ju helt galet.

        Att samhället kommit till den punkten att det är okej att visa upp och trigga andra med sina PROanna bilder om man är ätstörd eller mår psykiskt dåligt men man får inte visa upp sin smala kropp om man inte är ätstörd.hur tänkte du där?

        🤔

        Du får nog läsa om det jag skrev. För nu hittar du ju bara på saker som jag inte har sagt.

       Jag tänker att det finns en skillnad i att vara sjuk i en ätstörning och att ha ett ätstört beteende. Och att det är en enorm skillnad i antal följare och påverkan man har på samhällelig nivå. Plus Lovisas offentliga kommentar från förra året där hon skulle läsa på och ta ansvar för det hon publicerade.
       Ni vet det här med äpplen och päron plus att ha två tankar i huvudet samtidigt.

   Men herregud! Vuxna människan som har sånt behov av att visa hur smal hon är. Smal! Som att det är något att skryta om. Hur lågt tänker man om sig själv när ens kropp är det enda man anser har ett värde, som man kan visa upp. Det är tragiskt.

   L.W tog ju ändå något slags ansvar,se texten hon skrev om att hon förstår problemet.Nu har hon plötsligt slängt om helt,det är väl det som BB uppmärksammar.
   Influencers har ansvar vare sig de vill eller ej.Det ligger i själva ordet,att influera,påverka,ge ideer,inspirera…och just sådana bilder som nu Worges,kan just därför vara farliga.Jag minns heroin chic,size zero,magra catwalkmodeller som var så sjuka i aneroxia så de dog,unga tjejer som svälte sig för att likna det ubersmala idealet…Vi vill inte dit igen!

  Fast nu blir det fel tycker jag… Det är ju en sak att posera på ett sätt som gör att man ser extra smal eller mager ut, typ ligga och svanka och suga in magen för att visa revben. En annan sak att visa upp sin kropp så som den ser ut. Personer som är smala (och ja, kanske t o m magra) måste väl få visa upp sina kroppar likväl som jag har rätt att visa mina valkar? Eller måste alla smala människor från och med nu iklä sig heltäckande dräkt? Att vara smal är ett ideal – JA. Ska vi visa alternativ? JA! Men ALLA kroppar måste få finnas; smala, tjocka, fulla av bristningar.

  Kanske har jag missat att influencern i fråga har en uttalad ätstörning och i så fall förstår jag triggern. Men om hon ”bara” är smal – ja då får hon väl vara det?

   Du menar att antingen är det pro ana-bilder som gäller eller heltäckande dräkt?

    Nej jag menar att influencers absolut har ett ansvar för vad de lägger ut, men att vi som konsumenter också har ett ansvar för att avfölja sådant som vi kanske blir triggade av. Återigen: det är en sak att posera överdrivet eller att t o m uppmana till att svälta sig själv. En annan att stå rakt upp och ner i en topp och visa hur man ser ut.

     Varför skriver du så korkade grejer då? Det är ju absolut ingen som har skrivit att man måste ha heltäckande bara för att man är smal. Lovisas bilder är rätt överdrivet poserade, ja och hon har varit i blåsvädret för det här förut och ”tagit till sig kritiken”, i vadå, en kvart?

      Suck. Att kalla någon korkad är alltid en härlig ingång i en diskussion. Jag ska gå och läsa en bok så att jag kanske blir lite smartare. Jag kan starkt rekommendera ”Slutstation rättspsyk” för den som är intresserad av vad psykisk ohälsa gör med unga tjejer. Att vara snäll är ett bra första steg till ökat välmående för oss alla.

       Nu skrev inte jag att du var korkad, men visst.

   Handlar väl om hur man väljer att posera också. Hon har ju lagt ut jättefina strandbilder i bikini dagar innan, där syns inga revben..

    Men hon står ju rakt upp och ner på den ena bilden. Hon ser ut så. Måste vi ens kommentera en annan (ung människas) kropp?

     Varför tror du att människor lägger ut bilder på sin kropp?
     De vill väcka en reaktion och bli bekräftade.
     De vill ha en kommentar. Det du har ett problem med, uppenbarligen, är att handskas med de reaktioner du inte gillar. Så blir du triggad av kommentarer du inte gillar så kanske det är du som ska avfölja. Eller så kan du kontakta ägaren och be personen moda bort sånt du inte gillar.

      Jag tror att alla människor vill bli bekräftade, även jag. Jag vänder mig inte emot att man kritiserar smalhets eller att det diskuteras. Men att man som storbloggare lyfter enskilda individer och att de sedan diskuteras i detta kommentarsfält tycker jag blir en fokusförflyttning. Jag tänker dock att ett kommentarsfält är till för att reagera på saker, jag upplever inte att jag blir triggad. Jag har inte för avsikt att diskutera med en otrevlig ton eller hänga ut någon enskild individ, har det uppfattats så ber jag om ursäkt.

      Jag upplever inte att jag har problem med att handskas med reaktioner alls? Ett kommentarsfält är till för kommentarer och diskussioner. Om jag har upplevts aggressiv i min kommentarsstil så ber jag verkligen om ursäkt.

      Absolut vill människor ha bekräftelse, det vill jag också. Men lät oss då ge positiv bekräftelse till dem vi gillar, och diskutera problematiska saker utan att styra in trafik på unga influencers konton där de sedan får elaka kommentarer. Lika lite som jag vill se att smalhetsare ger enskilda kroppspositiva influencers kritik för att de postar bilder på sina smala kroppar, vill jag se att smala influencers hamnar i skottgluggen för denna diskussion.

    Men varför har ni hakat upp er på att revben = pro-ana?? Har ni aldrig sett en normalviktig person med stora revben? Har man stora revben så kommer dom alltid att synas så länge man inte är överviktig. Googla ”bit ribcage” snälla, för det du gör just nu är att shamea personer som råkade födas med stora revben.

     Det hade varit relevant om revben och bröstkorg varit ett exoskelett på människan, vilket det inte är.

      Va? Revbenen ser ju ut som de gör på folk. Mina sticker också ut, och jag är helt normalviktig.

       Swosh

  Jaha Sara mfl som måste försvara smalhetsen? Gissar att du är tonåring. Livet barnafödandet och annat kommer hända dej också. Olika storlekars kroppar har alltid funnits.

   Barnafödande gäller ju inte alla, men visst

    Livet gäller alla. De flesta som är smala som unga tonåringar väger mera när de blir äldre. Sjukdomar och annat som man kan gå upp i vikt av gäller alla.

   Vet ej om jag ingår i ”mfl” men jag är 41 år, har ungefär 15 kilos övervikt efter att ha fött två barn. Älskar min kropp och anser inte att andra människors smala kroppar gör min kropp sämre. Kankse beror det på att jag växte upp innan sociala medier och lärde mig mitt värde utifrån andra parametrar?

    Men många yngre växer ju upp med detta.

     Absolut och vi måste lära våra barn att inte följa sådant som de inte mår bra av. Det finns så otroligt mycket sjukt där ute, inte minst uttalade pro-ana konton! Vi kan aldrig få bort allt, vi måste jobba med våra barn, deras självkänsla samt ta ansvar för vad vi själva säger om våra egna och andras kroppar,

      Men detta inlägg kritiserar inte Lovisas kropp utan de bilder hon väljer att lägga ut, dessutom efter att hon själv pudlat förra gången det uppmärksammades.

    Men Sofie, om du istället var 14 och växte upp med det här innehållet varje dag flera timmar om dagen (vilket är verkligheten för de flesta 14-åringar) då skulle du ju INTE veta att ditt värde ej är kopplat till din kropp. Det är ju DESSA personer som behöver fredas från proana innehåll, inte vuxna människor med färdigutvecklade frontallober.

     Absolut, men jag tycker inte att det är korrekt att kalla alla bilder på smala människor för pro-ana. Pro-ana har ett tydligt syfte att främja ätstörningar. Det är en sak. Att man också kan bli triggad av männsikor som ser ut på ett eller annat sätt, det är en annan. Och det är en slags påverkan som vi aldrig kan komma ifrån. Vi kan avfölja eller cancla konton, men vi kommer fortfarande att se dessa kroppar på standen, på stan, på tv osv. Debatten om smalhets är jätteviktig – jag påstår inget annat. Men för mig är smalhets att t ex trakassera kraftigare influensers på deras konton. Inte att smala personer lägger upp bilder på sig själva.

      Men alla bilder på smala personer är inte proana. Det vi pratar om är bilder där man medvetet framhäver tex revben så mycket det bara går. Visst finns det bilder på andra kroppstyper som kan trigga men just nu ökar ätstörningarna markant hos våra barn och de konsumerar medvetet och omedvetet de bilder de ser i samhället. Så vitt jag vet ser du inte ofta personer i tv som tydligt poserar för att visa revbenen. Inte heller går folk runt på stan på det sättet heller. Du ser smala människor men det är ju en helt annan sak. Som influencer har du makt att påverka och är det inte viktigt att vi talar om vad våra barn kan konsumera och för en diskussion kring vad som är lämpligt. Återigen detta handlar inte om smala människor. Ingen bryr sig. Det handlar om att med bilder framhäva en kropp genom att posera så att man ser anorektisk ut. Dvs utstickande revben osv. För att förtydliga ännu mer. Många har revben som syns tydligt och det är inget fel på det utan det är att vilja framhäva detta som influencer som blir fel. Lovisa kan ta hur mycket bilder hon vill på sig själv i bikini och jag skulle inte se något annat än en söt tjej men på dessa har fotona fokuserat på hennes revben.

   Jag är post barnafödande med några extra kilon, tycker ändå att smala människors kroppar ska få existera på samma premisser som alla andras. Skillnad på att bara existera och att aktivt försöka framhäva extrem smalhet.

  Håller med Sara i inlägget ovan. För ett par år sedan var jag också väldigt smal, näst intil undernärd, som Lovisa typ.
  Nu när jag tänker tillbaka så var jag nog väldigt osäker i min kropp och vet att jag innerst inne ville gå upp i vikt.

  Hade jag varit känd, och läst liknande kommentarer om min kropp som du + fler här i kommentarerna gör till Lovisa så hade jag blivit väldigt ledsen.

  Man får absolut inte håna någon som är överviktig, eller kritisera, eller peka ut, men så fort någon är underviktig eller ”för smal”, så är det plötsligt helt okej? Inser ni inte hur sjukt det och vilken dubbelmoral många här har??
  Kommentera ej någons kropp, punkt. Det gör det inte okej bara för hon råkar vara smal, wtf.
  Detta inlägget skulle absolut inte vara okej om hon hade varit väldigt överviktig, så varför är det okej nu?

   Håller med om att man helst inte ska kommentera enskilda kroppar och att enskilda individer kan ta lika illa upp av att bli utpekad som tjock som att bli utpekad som för smal. Men att det är samma sak, så är det ju inte. Att vara smal är en norm, att vara ”sjukligt” smal hyllas och har hyllats i säkert 40 år med en kulm under 90-talet. Att vara tjock innebär att du i många fall utsätts för diskriminering på både arbetsmarknaden och i vården. Att kritisera stora fenomen som påverkar är inte heller något som ”bara” görs när någon är smal. Det förs hela tiden debatt om övervikt och enskilda tjocka personer hånas och hoppas på om sin vikt när det inte ens är relevant. Därav att hela kroppspositivismrörelsen har uppstått ju.

   Det handlar inte om smal vs tjock utan om sjukdomar. Testa att googla vad pro ana-bilder gör med människor och återkom sen.

   Men så tröttsamt att det ff finns folk som inte fattar.

   Jag tycker Lovisa är en jättesöt tjej. Det handlar inte om henne utan de foton som tas där revbenen ska vara i centrum. Det är fotografiernas fokus jag invänder mot. Inte henne. Det är det idealet jag inte vill att min anorektiska dotter ska se och tro är målet om man vill vara fin och lyckad.

  Ungefär samma typ av inlägg som Petronella Ekroth lagt ut på IG, där man tydligt vill visa alla revben och att det buktar inåt.

  Förstår inte hur man inte själv som kreatör inte kan tycka det är problematiskt med sånt här content? Snarare någon slags stolthet?

   Följer ej utan gick in och kikade nu bara, och tycker att hon verkar lägga ut ovanligt hälsosamt content..? Alltså påklätt, naturligt, osminkat, inte överdrivet tillrättalagda bilder på familjeliv, lite löpning men verkar inte vara extremt träningscontent heller. EN bild på sig själv i bikini trots att man är smal är inte pro ana. Folk måste få existera i sina smala kroppar också.

  Det sprider sig över världen som en löpeld det här nygamla idealet.. Kolla Katy Perrys senaste video där hon ozempic- posar hej vilt. 🤷🏼‍♀️

   Vad fan är ozempic-posar?

  Så det skulle vara mindre provocerande och mer acceptabelt att visa upp sina bilringar samt
  Fläskiga kropp då?! Då blir det plötsligt hejarop och ryggdunkningar istället! 🤦🏼‍♀️

  Hur får hon lov att se ut för dig när hon bäddar sängen? Hur önskar du att hon ska se ut? Vilka bilder tycker du att hon ska lägga ut? Tycker du att hon ska ha heltäckande kläder för att hennes kropp provocerar? Ska hon sluta med sitt jobb och sluta med sociala medier för att hon är smal? Eller vad tycker du att hon ska göra för att lägga upp bilder på sig själv, redigera sig större?

  Sluta ”granska” så jävla fult och personligt som du gör.

   👎

  Hon vill ju 100% visa upp sina nya bröst. Ja, det syns om man jämför med äldre bilder.

   Annars kan man inte dra av investeringen på skatten!

   Tänkte likadant. Trist när influenser oftast ska influera till ideal som bara kan uppnås via operationer.

    Skulle aldrig sätta in filler botox. Skulle gärna ha mindre bröst. Men är rena giftet skulle aldrig utsätta kroppen för risken att det går helt fel. Fattar inte vilka risker folk tar för att ändra utseende. Är nöjd med mina rynkor filler botox ser onaturligt ut. Sorgligt när unga söta tjejer opererar sej redan i tjugoårsåldern.

  Varför hon avsäger sitt ansvar? För att inga såna här influencers har någon moral i några som helst frågor egentligen. Bara de tjänar pengar och får bekräftelse så kan man gå över lik, om man så måste. Vi som konsumenter måste sluta följa dessa influencers så att de inte kan tjäna pengar på sån här ”content”, det är det enda som hjälper. Och ta snacket med våra barn om vilka värderingar deras förebilder egentligen står för, och för de som är för unga för sociala medier; se till att de inte har tillgång till skiten överhuvudtaget.

  OT: Nu skriver både Expressen och DN om ytterligare gift som hittats i Caias produkter dvs med hänvisning till det inlägg som finns här på BB och Nyheter24

  https://www.dn.se/ekonomi/annu-en-caia-sminkprodukt-innehaller-gift/

  https://www.expressen.se/noje/annu-en-caia-sminkprodukt-innehaller-gift/

  👏👏👏

   Bra att expressen skriver och hoppas att fler fortsätter att följa upp. Det är en kompakt tystnad från både Caia och Bianca. Även bra om deras greenwashing fortsätter att uppmärksammas.

  Tycker att detta är en så svår och komplex debatt där jag inte riktigt vet vilket ben jag ska stå på. Klart att alla kroppar ska få ta plats och synas, både smala, mittemellan och större. Det som skaver i mig är att det känns som att det som många försvarar som ”smalt” är så himla, himla smalt. Alltså smalt på ett sätt som inte känns hälsosamt. Att gränsen för vad som är en ”smal kropp” och en ohälsosam kropp har förskjutits. På det läggs ytterligare en problematik där transparensen för hur en kropp skapats (alltså hur en person uppnått den kroppen) inte riktigt finns där. Att det är vanligt i sociala medier med köpta (och ätstörda) kroppar. Det är väldigt svårt då att parera bilder och matas med sådant som kanske inte är uppnått på ett sätt som gemene man (tjej) kan uppnå. Oavsett om man är 12 eller 32.

  Kroppar är ju olika, så är det ju bara. Jag har varit lång och smal hela livet, en period var jag ätstörd och extremt smal och en period åt jag p-piller (och det blev pandemi) och gick upp mycket i vikt. En kropp förändras genom livet och det måste få vara så.

  Som sagt, jag tycker det är en svår debatt och jag vill vara tydlig med att jag inte kommenterar en specifik kropp utan försöker att hålla det rent allmänt.

  Hur kroppar ser ut bekommer mig inte särskilt.
  Vissa är mer naturligt smala, andra mer eller mindre fylliga. Men det är problematiskt att influencers bidrar till att unga tjejer svälter sig själva eller mår dåligt för att de inte känner sig smala nog.

  Lyckligtvis finns det många olika typer av influencers och jag kan bara hoppas att det här själlösa bilderna ersätts av drivna tjejer som bidrar till något positivt och som delar med sig av upplevelser och äventyr mm.

  Själva klädesplagget ser mer ut som en duk. Influensers kan verkligen göra allt trendigt hur fult det än är.
  När ska vi komma bort ifrån allt det här ytligt onödiga? Önskar så för min dotter att idealet blir att du behöver inte visa upp din kropp för att duga och vara vacker/populär.

  Min dotter har iaf sagt att utan some så tror inte hon att hon hade varit ätstörd. Hon är 20 år, så jag kan tyvärr inte styra vad hon utsätts för. Trots att hon vet att det är så, så kan hon ändå inte sluta med some. Och jag ser henne tyna bort… 💔

  Även Nanna Cebner har gått ner väldigt mycket i vikt på hennes senaste bilder

  OT!
  Katrin Z döms för att ha använt ABBA låt. 200.000 kr i skadestånd och betala motpartens rättegångskostnader på 500.000 kr.
  Jag tycker inte riktigt om mig själv men jag känner mig lite skadeglad.

   Karma när det är som bäst?

    Fniss!

  Håller med här. Helt okej vara smal men med tanke på tidigare diskussion (som Lovisa också gav respons på och därefter tog ansvar) så borde hon skippat 1-2 bilden i inlägg 1 och bilden i sin helhet i inlägg 2. Inte för att det är fel att hon ser ut så, utan för att hon är ju medveten om att kan landa fel och ge osunda ideal till framförallt unga tjejer. Jag personligen blir inte triggad av det men hade nog blivit det om jag var 10-15 år yngre och såg upp till Lovisa. Tycker inte man ska kommentera hennes kropp specifikt eller (som jag ser vissa gjort i inlägget skriva att hon har anorexia etc, det vet ju inte vi) däremot måste man kunna kritisera att vissa av bilderna kan uppfattas triggande såsom dem är fotade. Jag är fullt normalviktig men om jag böjer mig framåt eller drar upp armarna etc så syns ju mina revbenen i vissa vinklar också, det hade ju jag (som är normalviktig) inte heller lagt upp eftersom det sänder fel signal att försköna synliga ben etc. Tråkigt att det fortfarande romantiseras att vara mager. 2000 talet all över agian

  Jag kan tycka att debatten har gått lite för långt och att det ständigt ska trigger varnas överallt. Man får ta ansvar för sina egna triggers om det inte är extrema som t ex våldtäkt etc.
  En kropp måste få kunna vara en kropp utan att det ska trigger varnas. Jag som är ganska smal av mig själv har gått upp i vikt och fått höfter och mage men trots det så syns fortfarande mina revben. Måste jag triggervarna min kropp för det om jag skulle vara influenser? En kropp måste som sagt få vara en kropp utan att det ska kommenteras hejvilt.

  Hennes krav på män? Är hon själv så rik snygg smart? Självsäker iallafall! Katrin Z.

  Gick in på hennes minsta där att läsa kommentarerna. Mängden gubbar som kommenterar hennes bilder 🤮

  Syftet med ett sådant plagg är ju att se sexig ut och visa mycket.
  Och det är ju upp till var och en om man vill se sexig ut och visa så mycket som möjlit, syftet kan ju vara att bara känna sig sexig eller att man vill att andra ska tycka att man är sexig, göra folk kåta eller för att man vill ha en boost genom massa komplimanger/kommentarer…ingen aning och det är upp till var och en…skiter i vilket.
  Men jag skulle vilja se kommentarsfältet om en kille hade haft endast ett vitt litet skynke för snopp/pung med trådar knytna baktill…utlagt på sociala medier…där killen gjort rörelser för att hinta om vad som finns där… eller varför inte på stan 🙂
  Hahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaa
  Där hade nog kommentarerna varit 98% att det var vidrigt osv…. jämställdheten finns inte

  Jag tycker att det är så JÄKLA dåligt att kritisera smala kroppar på det här sättet. HUR kan det vara ok när det aldrig är okej bland tjocka? Jag är inte i närheten av smal själv men tycker att det är helt, helt sjukt att kommentera smala kroppar som något ohälsosamt och dåligt. Tjocka kroppar då?
  Alltså hur vågar ni säga något om en person som är smal? Jag minns en vän jag hade som blev fruktansvärt ledsen när andra kommenterade hennes beniga kropp. Det var hennes enda kropp, så hon såg ut. Folk kunde säga att hon skulle ta på sig mer täckande kläder och äta en bulle. Det är för fan lika illa som att be en tjock person att banta.

  Camilla, SLUTA! Hur kan du ta dig friheten att påpeka smala personers kroppar? Vad spelar det för roll om revbenen syns? De gör det hos väldigt många! Fy vad dåligt det här är.

   Håller med! Min syster får alltid frågor om hennes vikt och jag har fått frågor om hon är anorektisk men det är bara så hon alltid sett ut och är byggd. Så hon kan ju inte lägga upp ett bild i linne för då skulle hon väl få liknande skitkommentarer som Worge.

   Kan tillägga att jag är halvvägs genom en graviditet och mina revben syns fortfarande för att jag är byggd så. Däremot har jag alltid lagt på mig på rumpa och ben istället. Vi är olika!

    Nej, och det påstod ingen heller att kritiken handlar om att hon är smal.

    Du tyckte att Isa missade poängen och skulle läsa på om pro-ana.
    Här – ”Pro-ana betyder “för anorexi” och är en subkultur som förhärligar ätstörningen. Ofta handlar det om att äta så lite som möjligt eller till och med svälta sig själv. Pro-ana-kulturen tog fart i början av 2000-talet men blev sen allt mindre framträdande.”
    Eller ”rib cage bragging” som enligt Camilla nu tyckte att Lovisa gör på dessa bilderna.

   Men du har missat poängen. Det är inte kritik mot att hon är smal. Läs lite mer om proana.

  Jag är glad att jag blivit så gammal att jag inte bryr mig om mitt eller andras utseende så värst mycket.
  Kläder ska vara sköna, varma och kanske någon gång lite fina vid ett kalas eller nått sånt.
  Men jag är rädd för vad mina barn kommer växa upp med och allt verkar handla om hur man ser ut.
  Helst av allt önskar jag att Tiltok, snap och Instagram skrotades och förbjöds.

  Jag undrar när övervikt blev normen? När jag kollar på foton från min mormor och farmors ungdomsråd och även från mina föräldrar är faktiskt de flesta på bilderna smala, ingen är fet.

   Hon är sjuk.

   Övervikt är väl ingen norm? Var har du fått det iftån?

  53 % av Sveriges befolkning är överviktiga. Helt galet ju

  Att man skulle skryta om att benen syns överallt och t o m på ryggen visar hur galna människor är idag. Är ju fruktansvärt att det skulle vara snyggt att se sjuk eller svältande ut? Hur kan människor inte se och förstå det? Ser ut som att man drabbats av en svår sjukdom och det är ju inte direkt sunt eller fint.

  Sandy B är ju en annan som sprider PRO på sina kanaler. Vinkla benen rätt etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *