Saker att göra på hemmafronten

Försöker ni tillbringa så mycket tid som möjligt hemma så är risken stor att bli smått uttråkad.
Not anymore, ma babies!
Här har jag nämligen samlat lite saker man kan roa sig med utan att behöva lämna sin kammare, men med viss mänsklig interaktion ändå stundtals. 🙂

Man kan laga Matilda Djerfs parmensanmakaroner.
Maj gad!

Man kan anta InstaStorys hand emoji-utmaning.
Marcelo är…tja…inte så snabb! 🙂

Man kan anta push ups-utmaningen.

Man kan hitta och tajma in olika livesända träningar med bland annat Pischa (köttig träning) och Sheila Arnell (Yoga).

Man kan toalettpappersrulle-fotbollsutmaningen. Eller som i sista bilden, en lite annan typ av utmaning.
The sky is the limit!

Man kan upptäcka att man givit sin dotter namnet ”penis” i Chile, eller varför inte anlita Kylie Jenner som barnvakt?
Tröttnar man på det kan man alltid försöka återskapa Therese Lindgrens sminkvideo.

Eller så kan man haka på två av de vanligaste trenderna bland svenska influencers just nu. Den ena ( What are you doing) verkar ha avtagit och ersatts med ”publicera en bild på dig som liten”.

Elaine taggade mig i en post igår och jag var övertygad om att det var något sådant – ”vad gör du-challengen” är typ det värsta jag vet, men hade kunnat tänka mig ”bild som liten-utmaningen”.
Nu var det ingen av dem, men här kommer en bild på lilla CamCam ändå så är den avklarad.
För inte måste man varken bli taggad eller tagga vidare? Jag utmanar för mig helt egna skull! 🙂

Har du någon favorit?
Någon utmaning ni tänker anta? 

Jag kan meddela att Maja Nilsson Lindelöfs resultat i fotbollsrulle-utmaningen är tämligen enkelt att slå.
Hon lyckades med 1.
Knappt. 🙂
Hon får helt enkelt Bloggbevaknings absolut första ”participation prize”.

Hur många jag skulle lyckas med? 
Tsss….Det är HELT irrelevant! 😉

Lycka till!!!

239 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tips på vad man kan göra med en 2 åring? Hon har tröttnat på sina leksaker.. så hon tittar bara på tv..

    Hon gillar inte att måla eller bada..
    Min lägenhet är oftast stökig så ja måste städa hela tiden och det är jobbigt som fan…

      Pyssla, dansa, sjunga, leka med vatten, diska. Tvååringar tycker det mesta är roligt om man presenterar det med tillräcklig entusiasm. Skaffa städgrejer så hon kan hjälpa till att städa, barn i den åldern tycker ofta det är himla kul att hjälpa till och de kan mer än man tror.
      Bor ni i Sverige kan ni ju vara utomhus. Promenad, lekpark, leta kottar, samla stenar, spana på myror osv.

      Lera, göra egna badbomber (då kanske badet också blir skoj), baka, gympa, leka affär, leka kurragömma. Ja det är nog vad min 2.5 åring älskar mest, det och titta på en störig tjej som heter Diana på youtube, hon är jätterik och har alla leksaker som finns i hela världen.

      Blåsa såpbubblor, leka med play do eller trolldeg, dansa (finns bra dansvideos på youtube), bygg en koja, ta roliga bilder eller spela in en film på er två som ni kan titta på sen 🙂

      Dra ur sladden ur TV-n och säg att den är trasig. Då hittar hon på saker själv att göra.
      Läs en saga, ta en promenad.

      Mina barn (20 månader och 3år) lekte ”biltvätt” imorse, jag gav barnen en plastlåda med diskmedel och vatten som jag vispade upp tills det skummade rejält, en plastlåda med rent vatten att skölja i, och en handduk att torka med. Där tvättade dom bilar och andra leksaker med tandborste och en svamp i 90 minuter medan jag jobbade. Badrumsgolvet var väldigt blött, men det var ju lätt att torka. Mycket mindre stök än det normalt blir och som bonus blev ju leksakerna rena 😉

      Jag undviker TV så mycket det går eftersom det blir så mycket gnäll.

        När slutar man räkna i månader…?

          Eller hur! Så ängsligt

            Jag ber om ursäkt, det var inte min mening att du skulle få en ångestattack av att läsa hur många månader mitt yngsta barn är. Kanske bäst att du loggar ut, och ger dig själv lite tid för vila och återhämtning.

          Förlåt, det var inte meningen att du skulle bli förnärmad

      Ibland undrar jag varför en del skaffar barn överhuvudtaget?

        Vad är de ens för fråga?

      En tvååring tittar bara så mycket på teve som du tillåter henne att göra. Att hon är less på alla sina leksaker tror jag faktiskt inte på.

        Kom med förslag istället för att mästra.

        Läst ett tips tidigare där någon sa att man kan plocka bort en del leksaker ett tag, sedan ta fram och byta ut mot andra som plockas bort. Mindre barn glömmer ganska fort, och har man mycket så är det ett smart sätt att få de att upptäcka en del på nytt igen ☺️

    Själv så jobbar jag, tränar massor (bor vid en av sthlms stora naturreservat) och lagar avancerad mat och bakar. Jobbar ju också hemifrån 8h/dag.

      Lovisa?

      Menar du hon hemmafrun?

      Det är inte jag, jag har noll barn och sitter och försöker få till en algoritm och läser vetenskapliga artiklar 8 h/dag. Jag brukar typ bara slänga ihop pasta normalt sett, men nu så har jag ju 3 h mer per dag!

    Pyssla, dansa, sjunga, leka med vatten, diska. Tvååringar tycker det mesta är roligt om man presenterar det med tillräcklig entusiasm. Skaffa städgrejer så hon kan hjälpa till att städa, barn i den åldern tycker ofta det är himla kul att hjälpa till och de kan mer än man tror.
    Bor ni i Sverige kan ni ju vara utomhus. Promenad, lekpark, leta kottar, samla stenar, spana på myror osv.

    Gills det om man gör armhävningar på knäna? Annars bra tillfälle att lära sig göra dem på fötterna, handlar mest om att ha rätt teknik.

      Jag kan inte göra armhävningar och chins längre efter tre bröstoperationer 🙁

        Är det permanent eller något du kan börja göra i framtiden? Om det är permanent, visste du om detta innan? Supertrist att förlora den möjligheten tänker jag

          Gjorde sista operationen för 5 månader sen och kan änsålänge inte göra det, det gör helt enkelt sjukt ont + känns sjukt obehagligt i brösten. Så har det inte varit efter operation ett och två. Lite tråkigt faktiskt.

    Kajjan tipsade om ett konto igår som jag skrattade så jag grät åt. Ska se om jag hittar det igen.

    Elaine borde läsa igenom sina inlägg innan hon publicerar. På ” låtsats” och ”Svergies” . Tycker ofta att hon slarvar.

      Vad är det för fel på låtsats?
      Det är ett passivt verb.

        Det heter på låtsas (bara ett t).

          Har/hade låtsats!
          Googla gärna.

            Men Elaine skrev ”på låtsats” inte ”har/hade låtsats”. Läs gärna.

              Ids inte läsa någon annanstans än här.

                Står ju på en av bilderna i inlägget du kommenterar.

      Retorikexperten, hmmm …

      Vad är fel med låtsats?

        Hon skrev ”på låtsats”

      Du läser någon annans blogg, blir så irriterad på hennes stavning så du går in på en annan blogg och skvallrar om det? Vad säger det om dig tycker du?

        Det står i det här inlägget……

        Det var på instagram, inte en blogg. Och hen kan ju ha sett det här iom att det är en print scr från hennes story, vilket störde hen så mycket att hen behövde kommentera om det.

        Små larvig grej att störa sig på såklart, men rätt ska ju vara rätt ?

    Kul inlägg 🙂

    Såg ett tips om att passa på att rensa ut kläder och saker som man kan ta till second hand sen.

      This one sparks joy!

      Här i Norge är det så många som rensat ut att Fretex (frälsningsarmén) uppmanat folk att inte lämna mer kläder för containrarna är fulla. Vår återvinningsstation har gått ut med liknande uppmaning ?

        ”Sen” stod det.

    Kenzas inlägg ”…fortsätta supporta sina lokala företag som vanligt (menar inte att man ska köpa något i onödan utan fortsätta som vanligt – OM man har den möjligheten) genom att t.ex. handla online, boka in en vistelse på ett spahotell i sommar eller köpa take-away från restaurangerna. ”

    Så lät det inte på stories. Där bönade hon oss följare att handla från Ivyrevel för att rädda de 35 anställda som riskerar att bli arbetslösa. Damagecontrol i ett kärleksinlägg i vilket hon gulligullar med läsarna och är sååå orolig över hela situationen. Hon läser definitivt denna blogg. Kul för dig cam!!!

      Hur kan hon säga att man ska handla lokalt och sedan att man ska handla online när hon pratar om samma företag? Till exempel Gina Tricot som jag jobbat som butikschef för innan. Handlar du online därifrån så går pengarna till företaget, ja. Men handlar du på din lokala Gina Tricot-butik så stödjer du just den butiken och hjälper till så att det går bättre för just den.

        Glömde också säga det att vi tidigare hade order in store dvs att vi direkt från butik hjälpte kunder beställa hem grejer. Jättebra initiativ men pengarna gick inte ens till vår butik utan till företaget. Trots att beställningen gjordes av personal i butik och tog från vår arbetstid, även om det så bara var 5-10 minuter så fick vi inte ett öre för det.

        Jag tror uppmaningen är att handla online för att man ska undvika vara ute mer än nödvändigt och i det här fallet så ska man rädda kedjan och inte den specifika butiken till skillnad från när man stödjer små lokala företag.

          Fast i det här specifika fallet så pratade hon om just support your local store och taggade bland annat Gina Tricot och Nelly.

            Hon skrev local businesses och lokala företag. Jag tänker att Gina och Nelly är lokala företag för att de är (vad jag vet) svenska företag. Personligen gillar jag t.ex. Lindex men det kvittar för mig vilket specifik Lindex-butik blir kvar.

              Lokala företag är tex din specifika lindexbutik, din pizzeria runt hörnet, cafét, frisörsalongen osv. Så nej du kan inte kalla onlineshopping för lokal shopping ? det du handlar online går inte nånstans till dina lokala affärer

                Jajo, men nu avsåg det lokalt som svenskt.

                  Lokalt = svenskt? ? tror hela poängen med att support your local store swoooshade förbi..

                    Men Kenza skrev inte local store och hon skrev om att hålla igång ekonomin i vårt land. Eller snarare hennes samarbetspartners då, spelar väl ingen roll för henne om Gina Tricot i Nacka finns kvar.

                      Nu är du helt ute och cyklar. ”I encourage everyone who can to support their local businesses” -citat Kenza. Sen är bland annat Gina Tricot och Nelly taggade.

                Var påstår jag att intäkter från online shopping går till lokala butiken? Jag skiljde på att rädda ett litet lokalt företag och en kedja där det kvittar viken butik blir kvar.

                  ?‍♀️ orkar inte ens. Läs om, läs rätt.

                    Jag är medveten om att det brukar handla om att stödja butiker i närheten av där man bor. Nu skrev dock inte Kenza local store eller butik som vissa påstår samt att hon skrev om att hålla igång ekonomin i vårt land. Eller snarare hennes samarbetspartners då, spelar väl ingen roll för henne om just Gina Tricot i Nacka finns kvar.

                  Ingen butik blir kvar om kunderna enbart väljer näthandel

    Maja som precis flög från England trots avrådan från ej nödvändiga resor 🙂

      Flög dessutom privatjet 🙂

        Ja de är ju bra i alla fall ??

        Visste inte det! Det är ju bättre

        Så fantastiskt miljötänk <3 Älskar alla dessa medvetna influencers. <3<3

      Hon ska också ha släktkalas för sonen som fyller ett år idag. Kommer säkert vara äldre personer där. Suck….

    Har Kylie Jenner suttit barnvakt åt den där svenska influencerns barn, eller i vart fall träffat dom tillräckligt länge för att fotas ihop sådär? Eller har jag missat nåt exempelvis ett skämt eller montage som gått mig rakt över huvudet? :p

      Jag tänker att det är någon som är väldigt lik Kylie som är barnvakt? Jag kanske också är helt fel ute ?

        Nää du har rätt säkert! Jag som är dålig på att känna igen Kardashians

          Hon är en Jenner, ingen Kardashian (?)

      Ser inte ut som Kylie.

      Det är en tjej som ser ut som Kylie, m.a.o. har beställt en Kylie fillers treatment??‍♀️

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

      Vet du, jag tror inte det här är rätt plats för det. Risken finns att du blir mer uppskrämd eller får helt fel ”råd”.
      =(

        Ring 11313!

          Till anonym alltså. Rådgivning.

        Varför fick inte min kommentar om testet finnas kvar? Alla myndigheter står ju bakom och rekomenderar det

        Men testet är ett självskattning test som rekommenderas av 1177. Man gör en självskattning för att se om man behöver ringa 1177. https://corona.sll.se/
        Eller om man kan vårda sig själv hemma.

    Jag har ett tips som många influencers (och deras följare) nog skulle må bättre av: Läs en bok!

    Varför inte en riktigt lång roman som du inte skulle hinna med annars, som ”Doktor Zjivago” eller ”Anna Karenina”. Om du vill se hur vårt land hanterade en tidigare kris kan du läsa ”I Sverige under andra världskriget” (det är underbara bilder i den boken). Fyll på med era lästips!

      Håller med! Älskar att läsa böcker. Är förvisso sjukskriven nu men har senaste 3 veckorna läst ut 4 böcker, finns inget bättre

        Gläder mig att höra. Några tips?

          Fjodor Dostojevskij – Idioten eller Brott & Straff

      Rötter!

        Alex Haley?

        Rötter – Alex Haley kan även jag rekommendera. Min första roman som barn, tänker fortfarande på den ibland (Kunta Kinte och Kizzy). En sån bok som man kan läsa om efter ett antal år. Otroligt bra.

      Alla Per Anders Fogelströms böcker ur Stockholmsserien. Börja med Mina drömmars stad, där Henning tågar in i Stockholm, för att hitta ett jobb.
      Kan bli en ögonöppnare för vissa, då det inte är jättelänge sedan då människor dog av bl.a. svält, tuberkulos i Stockholm. Det är faktiskt jättebra böcker, där man genom böckerna kan följa utvecklingen av staden tillsammans med personerna i flera generationer.
      Orkar man inte läsa ”pappersböcker” finns de som ljudböcker.

        Ja och filmen mina drömmars stad. är så bra. Har läst alla böcker med. Och flera gånger faktiskt. Underbart bra.

        Mina favoritböcker! Otroligt språk

      Säger bara Per Anders Fogelströms romansvit om Stockholm; Mina drömmars stad. Borde vara ett krav att ha läst dem.

      Kallocain. Är så fruktansvärt rädd att detta är starten för en världsstat, precis som i boken.

      Brobyggarserien

      Illusionisten av Fowles

        +1. Men den får mig att längta till Grekland …

      Sagan om Isfolket av Margit Sandemo <3

    Alltså vad är grejen med att alla som ifrågasätter de svenska myndigheterna anklagas för att vara alarmister/populister? Experter gällande smittspridningen av coronaviruset är av olika åsikt. Jag bor i Finland och våra myndigheter har fattat helt andra beslut än era och det är sannerligen inte ett resultat av att man fallit för populism, utan snarare att man lyssnat på experter. Grejen är den att experter tycker olika. Jag tycker Sverige verkar ta en stor risk i och med så pass slappa åtgärder. Klimatet på de flesta forum nu är typ att man inte får säga det för då ifrågasätter man experterna och är SD typ? Alltså hallå, folk har olika åsikter och även många svenska experter ifrågasätter Anders Tegnell & co.

    Noterade det även då jag lyssnade på Alex & Sigges podcast. Sigge var mera inne på samma linje som jag, d.v.s. att Sverige inte verkar göra tillräcklig för att stoppa smittspridningen medan Alex helt fallit för idén om att alla som ifrågasätter Folkhälsomyndigheten är alarmister? Skrämmande att vara så indoktrinerad. Har ni någon kampanj kring att man ska tycka så? Sandra Beijer raderar även kommentarer som ifrågasätter myndigheterna (ja, jag vet, fel forum). Tycker det hela är lite skrämmande. Man måste kunna ifrågasätta utan att vara populist.

      Sverige har en konsensuskultur. Då finns det inget farligare än att tänka fritt. Det gör dig direkt till dödsknarkarn*zist.

      Alltså, vår statsminister var ganska tydlig igår med att det är frihet ubder ansvar just nu. Han sa ju till på skarpen att folk måste sköta det de sagt till oss att göra.

        Okej, det är bra. Jag hoppas bara det fungerar. Det är en fin tanke att man inte vill förbjuda och bestraffa utan uppmuntra och informera, men fungerar det verkligen? Jag tror att folk behöver tydligare riktlinjer än så att förhålla sig till. Jag vet inte vad som är rätt eller fel strategi, det förvånar mig bara att Sverige valt en annan linje än många andra länder.

          Håller med.
          Riktlinjerna känns bara luddiga nu.
          Förut under presskonferenserna i början så märktes det tydligt att de bara bollade runt frågorna till varann. Alla hänvisade till varandra typ och väntade på besked av varann ?‍♀️

          Men verkar det fungera i andra länder då? Karantänen i Italien tex? Jag tror man ändå måste utgå ifrån att myndigheter i alla länder gör det som de anser rätt utifrån just sitt lands förutsättningar.

            Problemet med Italien var väl att de skred till verket på tok för sent? I Sverige, liksom övriga norden, har man haft möjlighet att agera tidigare. Förstår inte varför man inte gjort det i Sveriges fall.

        Jo men han lägger all skuld på oss i befolkningen…
        denna virus är allmänfarlig.
        Den verkar tex överleva på ytor länge i tunnelbanan. SL har inte fått några andra åtgärder gällande städning, utan väntar på besked från Folkhälsomyndigheten.
        Alla barn som åker kommunalt till skolan och inte har handsprit med sig.
        Jag tycker han la alldeles för mkt skuld och skam på oss människor.
        De är ju regeringen som varit så sena i bollen med alla beslut varje vecka. ?‍♀️
        Det här med tvätta händerna, inte besöka äldre osv, började talas om vecka 11..
        samt nu gör inte ens smittspårning längre. De hittade ju tidigare väldigt många personer via smittspårning. Vem säger att det inte är likadant nu men de har struntat i det?

          Klart han ska lägga skuld på de som inte följer riktlinjerna.

            Men om vi tvättar händerna, håller oss borta från äldre, hemma ifall vi är sjuka, men ändå får samlas 450 pers, finns väl risken att bli sjuk ändå?
            Då smittan är allmänfarlig och ligger under Smittskyddslagen. Ändå följer inte regeringen de riktlinjerna?

              Du tycker inte att du ska vara så smart så du själv inser att du inte ska vara där det är stora folksamlingar?
              Man FÅR vara 450 personer, men man MÅSTE inte.
              Man bestämmer själv.

                Jo det fattar jag väl. Men tycker ändå riktlinjerna från Sverige är för svaga mot denna virus.

                men svarar fortfarande inte på min fråga varför Folkhälsomyndigheten och Regeringen inte följer Smittskyddslagen..

                jo men då får vi nog inte stopp på smittspridningen. De som VÄLJER att ungås bland 450 pers riskerar ju att smitta andra då det är ett väldigt smittsamt virus.
                Jaja lönlöst att diskutera. Jag håller med många experter som tagit beslut i tex Finland osv.

              Vad är det som de specifikt bryter mot i Smittskyddslagen? Citera gärna eller ange paragraf och kapitel för jag är nyfiken på vad du menar.

                Mitt svar kom inte med? Ska se om jag ska skriva Allt jag skrev det igen ??

                WHOs generaldirektör uppmanar alla länder att testa och hitta varje fall av coronasmitta.
                Anders Tegnell håller inte med.
                Min åsikt är att han går emot Smittskyddslagen.
                Nu hade jag redan skrivit ett svar som försvann med paragraf, men pallar inte det då denna inlägg redan är gammalt.
                men läs själv Smittskyddslagen på riksdagen.se. Däremot förstår jag att det finns varken tid eller kapacitet för det just nu. Hade också önskat att de berättar mer om vad anmälningspliktig och allmän farlig sjukdom innebär som Covid-19 ligger under. Vanlig influensa är inte med på den listan.

            Jag tror de flesta följer riktlinjerna men sjukdomen är mer förrädisk än så. Därför tycker jag det är naivt av Löfven att endast lägga skulden på oss som befolkning.

          Han lägger ingen skuld på oss medborgare, men ansvar!

            Ja endast ansvar, fast många kanske går runt med sjukdomen utan symptom

              Men herregud, håll dig hemma i egenkarantän om du är så rädd!

          Men vadå, dumma människor som bara ska upp till fjällen och åka skidor från sthlm som är värst drabbade regionen? Är de och ta sitt ansvar, klsrt som fan att han ber oss ta ansvar när de finns puckade egoister som anser att de är deras rättighet att åka skidor och dra med sig smittan norrut.

            Ja det håller jag med om! De är naiva och stoppar huvudet i sanden.
            Men tycker fortfarande Löfven är så sen i alla riktlinjer… Direkt efter Stockholms sportlov var alla tillbaks i skolan o fanns inga riktlinjer på att stanna hemma vid minsta symptom osv.
            Vänta lite… Regeringen måste skriva om lagen först bara. Samt lägga 75 miljoner på en broschyr.

              Alltså jag stänger snart ner mitt internet. Hur svårt kan det vara att lära sig förvaltningslag? Eller ta reda på VARFÖR man gör vissa saker?

              Men nu hittar du ju på? Efter sportlovet fick ingen komma till skolan efter att ha varit i alperna eller Kina eller andra riskområden. Vi hade både elever och lärare som var portade i två veckor. På regeringens rekommendation.

                Nä va? Inte i min kommun

      Stefan Löfven verkar ändå arg på befolkningen igår i sitt tal.. ändå gör han inget mer själv som regering för att minska smittspridningen ?‍♀️?‍♀️

        Äh, han var bara bakis. Du såg väl att ansiktet gick i fyra nyanser av lila?

          Idiot

        Tror folk på allvar att han själv kan bestämma och ta beslut om allting?

          Exakt. Och vad kan han om virus och pandemier? Vore väl dårskap om han inte lyssnade på de som faktiskt kan något om ämnet och följde deras rekommendationer. Vad vill ni..att han ska ta beslut baserat på vad han tycker och känner? Ja, det vore något.

      Slappa åtgärder?
      Så här långt går det rätt bra för Sverige, vi reser mycket mer utomlands och därför har vi fått mer smittade. Jag litar på både vår regering och Folkhälsomyndigheten.

      Jag håller helt med dig! Dessutom måste folket kunna ifrågasätta vad staten och myndigheter fattar för beslut annars är det ett väldigt skrämmande samhälle.

        Hindrar staten och myndigheterna dig från att ifrågasätta?

          Nej? Det handlar ju om att människor som ifrågasätter olika beslut blir tillsagda av övrig befolkning att vi MÅSTE lita på staten och myndigheterna. Det sänder ut en bild av att det är fel att ifrågasätta hur samhället styrs. Självklart kommer befolkningen att tycka olika i olika frågor, men vi måste alltid tillåta att människor får yttra sig när de tycker att någonting behandlas fel eller missköts.

            Men du tillåts att ifrågasätta staten och myndigheter. Och folk tillåts att ifrågasätta dig när du gör det.

      Tycker tvärtom att det är väldigt många som gärna och högljutt ifrågasätter svenska myndigheter och kallar de som inte håller med för indoktrinerade

        Eller det gamla goda ”vänsterblivna”…

      Vi har ju färre på intensiven i Stockholm än beräknat, och framför allt färre äldre, så något gör vi kanske rätt?

        Att göra så lite som möjligt för att stoppa smittspridning är garanterat inte rätt. ?

        Vi får ju hoppas det.
        Men gillar inte när vi i Sverige är så naiva innan någonting sker, typ stoppar huvudet i sanden.
        Det fanns ju inte ens på kartan tidigare att smittan ens skulle komma till Sveriges

          Tror du att Löfven kunde stoppa att många svenskar åkte till smittade länder, och tyvärr fortsätter dom att åka trots att det ser ut som det gör.
          Eget ansvar har väl alla!

        Vad har man haft för underlag för de beräkningarna?

      ”Experter gällande smittspridningen av coronaviruset är av olika åsikt.[….]utan snarare att man lyssnat på experter.”

      Du säger det ju själv. Experterna är av olika åsikt så även om olika regeringar lyssnar på experter så kan de agera olika. Beror ju på vilka experter man lyssnar på. Vem som lyssnar på rätt experter vet vi faktiskt inte än.

        Jo, men tycker ändå att försiktighetsprincipen bör råda i ett sådant här läge. Mycket bättre att göra för mycket än för lite. Det är det jag menar med att Sverige tar en stor risk.

          Men du är väl inte under pistolhot och blir tvingad att göra massor av saker? Sjukanmäl dig, om du kan vänta på sjukkassan.

            Jag är inte svensk, utan finlandssvensk och bor i Finland. Vi har helt andra regler och min kommentar grundar sig i en förvåning över hur två i övrigt så lika länder kan vidta så olika åtgärder för att bekämpa samma kris.

    Hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad.

    Till er som sababt ica online i stockholm https://feber.se/samhalle/ica-stoppar-ehandel-fran-flera-av-sina-butiker/409192/

    sluta hamstra. skriv en matsedel för 2 veckor, kolla recept och handla bara det!!!

      ”sabbat” den har ju inte direkt varit fantastisk till att börja med. Tacka vet jag MatHem.

        Min mamma handlar där
        Familjen handlar där

    Alltså den där handemojisgrejen… varför tror folk det är roligt för andra än dom själva att se det? Vet inte hur många ggr t.ex. Paula lagt ut ett sånt klipp. En gång vad en gång för mycket.

      Samma med alla dessa ”vilken katt/disneyfigur/simpson/McDonaldsburgare/whatever är du?”

      För de har inget vettigt att göra på dagarna längre. Inga events eller luncher att gå på. Ingen är intresserad att köpa mobilskal och annat krimskrams i dessa tider. Då måste dessa influencers vara lite ”kreativa” och hitta på något löjligt för att kunna skapa content.

    Bästa utmaningarna finns hos naprapatjonas!

    Hörde på P1 att SVT ska ha pensionärsgympa varje vardag, för att många äldre sitter hemma och missar sin gympa. Himla bra! Tror det heter typ Gympa med Sofie, eller nåt i den stilen.

    Ja, jag lyssnar på P1. Nej jag är inte 76.

    Är det någon annan som blir jävligt irriterade över att Lojsan hela tiden kallar sig själv ”prego” (det heter dessutom preggo om man nu ska använda det där obehagliga ordet)??? Herregud slut och säg bara ”jag”, det funkar ju inte ens som hon använder ordet. ”This pregnant needs a personal trainer” eh va???

      Kan folk bara sluta använda preggo helt tack.

      Bajsade du på dig när ordet ”selfie” tog sig in i svenska ordlistan också? Språket utvecklas hela tiden yaaaah knoooow.

      Prego är ju italienska ??

    Min kille målade mina tånaglar igår.. Sen sög han på dom i morse.. ? Förstår inte grejen.. Men de är ju ingen obehaglig fetisch.. Hade varit värre om han tände på djur eller bondage eller nåt sånt.. Kan ju leva med att nån målar mina naglar å suger på dom.. De skadar ingen. Och det är inget jag tänder på, men de är en sak som är okej. Ingen tar skada.

      Iiiiih. Ryser ? snälla varna oss nästa gång

        Ja, snälla, varna oss nästa gång ??

      Men kanske inte heller nödvändigt att skriva ut här?
      Ingen vill veta.

      Hahah fyyy INGEN suger på mina tår ??

      r/nobodyasked

      Lite obehagligt var det nog allt.. Hellre bondage.

      Wtfffff hujj ???

      Hade du tvättat fötterna ?

      Utnyttja det!
      Jag var med en fotkille när jag var yngre och han masserade mina fötter varje dag.
      Megalyx ?

    Men om vi tvättar händerna, håller oss borta från äldre, hemma ifall vi är sjuka, men ändå får samlas 450 pers, finns väl risken att bli sjuk ändå?
    Då smittan är allmänfarlig och ligger under Smittskyddslagen. Ändå följer inte regeringen de riktlinjerna?

      *Sorry detta skulle vara ett svar högre upp…

    Jag har en fråga.
    Ofta har influenser reklam på sina storys på Instagram. Är inte detta också reklam som ska märkas?
    T.ex. Calle Schulman tipsar om Meds som har överdrivet dyr alkogel. Han gör reklam för företaget; troligtvis för det är en kund till hans företag. Är det verkligen bara köra på då? Så trött på dessa reklam storys……

    Med vänlig hälsning, Bitter

      Jo reklam i stories ska också märkas ?

    Såg en kommentar till Thereses video som sa ”when you try to stay relevante”. När jag klicka in var kommentaren borta, inte visste jag att hon var så lättstött ?

      Ibland kan kommentarer bli flaggade som spam av Youtube själv, även utan någon egentlig orsak. Så det kan hända att den är in spam kategorin av kommentarer och Therese måste acceptera kommentaren då om den ska synas

        Borde inte spamfiltret flagga den före publicering?

        Sorry, det var på instagram

    Jag är typ avundsjuk när man ser alla som inte har barn som bara får dra runt hemma i sin karantän. Har typ 1000 saker jag vill göra, men som jag inte kan pga en vild, uttråkad 1 åring ?

    (Ta kommentaren med en nypa salt, självklart tycker jag att det är hemskt att sitationenen ser ut som den gör)

      Hade lätt tagit ditt barn och haft härligt sällskap ? (Obs, inte på nåt obehagligt sätt!)

      Jag har legat ensam här i 12 dagar nu. Sååå förbannat tråkigt. Ingen att prata med, ingen att skratta åt/med. Barn är ju fantastiskt roliga ?
      Mvh förskolläraren som saknar sitt jobb oooooerhört mycket haha

        Gulligt ju

        Haha men åh nu känner man sig lagom otacksam ? Vad fint att du saknar barnen ändå ❤
        Håller med om att de är roliga de små liven, många skratt varje dag ☺

      Kan säga att på mitt jobb låter man majoriteten anställda med barn hålla sig hemma medan vi utan småbarn får ha jour på kontoret. ? //jobbar i samhällsviktig bransch

        Ja vi utan barn kan bara drömma om att få vara i karantän i flera veckor! :/ För mig ser livet ut exakt som innan pandemin, bara att jag inte träffar vänner längre på restaurang. Snark…

        Heja er! Jag har själv varit där och fått steppa upp för att man inte haft barn, vet att det kan vara tröttsamt ❤ Nu är jag mammaledig så vet i alla fall att ingen behöver ”offra” något för mig på jobbet ?

    Vad har hänt mellan lindamarie och kanske? Lindamarie senaste instagram inlägg var ju 100% riktat mot kissie då hon skrev om det för några dagar sen

    Varför är så många stockholmare så vidrigt egoistiska? Ska bara åka till fjällen för att de vill, va tusan låt oss här uppe slippa denna smitta, sen stå i tidningen och säga ”gamlingar kan hålla sig inne så vi kan åka skidor” tappade puckon ?‍♀️?‍♀️
    Va fan Stockholm är värst drabbade regionen meeen kan inte fatta att de ska stanna hemma, skit detsamma att de betala för skidresan, egoistiska puckon!
    Är så less just nu på varenda egoistiska individ, de är ingen rättighet att åka skidor, hjälp landet för fan, vi har inte samma möjlighet till sjukvård här uppe.

      Hade inte alla åkt till Italien på skidsemester hade vi nog inte fått samma utsträckning av viruset tror jag. Hemskt att säga men…

        Nej absolut inte men vi kan ju minska spridningen om inte folk reser inom Sverige också och speciellt från den värst drabbade regionen.

          Ja det är sant.
          Och till exempel undvika biografer och kollektivtrafik där det är möjligt.

      Skämdes så oerhört att vara Stockholmare efter att ha läst denna artikel. Något pucko som ansåg att alla gamlingar ska stänga sig inne så att hon minsann ska få åka skidor. Som om det vore nån mänsklig rättighet. Stäng ned alla skidanläggningar innan är försent!

      Du får jättegärna länka till den artikel du läst så att man faktiskt kan ta det du skriver på allvar. Jag har sett att människor rest från både Halmstad och Borås till fjällen just nu men visst och absolut, källan är ju Expressen. Som sagt, länka gärna det du har läst och refererar till. Det är inte bara Stockholmare, världen är inte bara svartvit och det finns inte bara ett slags folk att skylla på.

      https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/corona-stoppar-inte-svenskarnas-skidtur/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=facebook&social=fb&fbclid=IwAR28aIDXSWfcgYgpsiCUvcRU9UNcox8p_t_QZiPv5ferjqsy0qq3Mv-Udvg

        Inte alla Stockholmare..

          Snygg comeback och härlig blame game ?

          Har fortfarande inte fått någon källa heller.

    Jag slår ett slag för storstädning nu när många är hemmavid! En riktigt härlig vårstädning där man skrubbar lister, rören i köket och badrummet, torkar av väggar och samtliga hyllplan, till och med de ovan överskåpen som annars bara fungerar som dammsamlare. Dammsug soffan, mellan kuddarna, tvätta klädseln, lägg mattorna face down i snön i en timme. Städa ur bilen, kylskåpet och frosta av frysen. Handtag, lysknappar, spisen invändigt, dra ut kylskåp och spis och dammsug, rengör duschkabinen med såpa och ättika, funkar med fönster också. Köp ett nytt duschdraperi.

    Gör matlådor, prova nya recept, baka något nytt, prova en ny kaffesort. Beställ nya sängkläder bara för att. Eller nya gardiner. Bjud friska vänner på knytkalasig lunch. Vädra. Släpp in vårluften. Behåll hoppet, optimismen och glädjen. This too shall pass. This too shall pass. ?

      Jag slår ett slag för att bara vara och lata sig om man behöver. Jag är iallafall helt slut nu efter 3 månader med nära döden nyheter dagligen.

        Vila och återhämta dig, trasan och såpan finns kvar när orken återkommit. ❤️ Kanske också en omtänksam medmänniska som kan hjälpa till/städa själv.

      Blev trött av att läsa och då är jag pedantisk ? men när man verkligen tänker på allt man gör och behöver göra blir det ?

        Haha inte på samma gång kanske, men om man lägger två timmar så kommer man långt och är så brutalt nöjd efteråt. Iaf jag ??

      Fan vad jobbigt ??

        Haha! Ja men känslan efteråt är verkligen guld ? känner sig som en äkta husmor där ens farmor varit stolt över en haha

          Att känna mig som en äkta husmor är ingenting som driver mig.

      Jag kommer börja vårstäda om 2 veckor.

    Alltså förlåt mig, men det kan ju vara så att det är jag som är helt ute och cyklar…; Men är det bara jag som alltid kommer att tänka på Breivik när jag ser bilder av Marcelo? Är det bara jag som tycker att dom är lika??

      Nopp, jag också ??

    Har hittills inte varit orolig för Corona, men efter Aktuellt idag för de hade med en specialistläkare på intensivvård, fick jag ångest! ?
    Även unga tidigare friska kan dö i Corona eftersom vi saknar tillräckligt med intensivvårdsplatser. Just nu ligger en tidigate frisk 21-åring och en 31-årig gravid kvinna på intensiven. ? Och Storbritannien har i stort sett utlyst utegångsförbud med lite undantag.
    Hjälp säger jag bara!

      Vem trodde det?

      Problemet är väl snarare att information bara gått ut på svenska. Informationen på engelska har tex varit ytterst bristfällig.

        Precis, de har inte fått information i tid!

          Och nu är 6 döda! ?

        Varför har de inte lärt sig svenska om de bor här?

          Den diskussionen kan vi ta på öppet spår. (Kan fråga min sambo tills dess, han kom från England till Sverige för lite drygt ett år sedan och pratar svenska som en tvååring. Kanske kan han ge oss någon ledtråd till varför det tar tid att lära sig ett nytt språk.) Ses på onsdag amigo!

          Hur lång tid behöver du för att lära dig ett nytt språk? En dag? Två?

            Det tar längre tid än så att bli svensk medborgare.

              Och information om en allmänfarlig smitta ska bara gå ut till de svenska medborgarna? Turister, nyinvandrade, asylsökande, gästforskare, importerad arbetskraft etc sprider inte smittan och berörs därför inte av informationen?

                Förväntar du dig information på svenska när du är i Israel eller på Mallorca?

                  Engelska i alla fall om det är information som även berör de som befinner sig i landet men inte kan språket.

                  Viruset skiter i medborgarskap och poängen med informationen är väl att minska smittspridningen?

        Kulturell appropriering!

      ”Även unga tidigare friska kan dö i Corona eftersom vi saknar tillräckligt med intensivvårdsplatser.”

      God morgon!

      Tänk så här, att även om dom ligger där nu sa läkaren att unga inte dör men kan behöva lite hjälp med andningen ett tag.
      Över 80 % får lindriga eller inga symptom.
      Prata med någon om du är orolig, och titta inte så mycket på nyheter. Gå ut på promenader i solen och lyssna på en talbok…det gör jag för att inte fokusera för mycket på virus, smitta och annat negativt.

        Tack för omtanken! ?
        Men behövde ett uppvaknande ändå. Se utvecklingen i Storbritannien, de trodde man inte för en vecka sedan. Kan vara likadant här snart med tanke på Sveriges än så länge milda restriktioner med mycket eget ansvar. Folk vill fortf åka till fjällen och åka skidor och gå på afterski! Galet!

          Verkligen, folk har tappat sans och vett. Men blir dom sjuka kommer dom kräva att få vård så fort som möjligt och klaga på vården.

    When you find out your daily normal lifestyle is called quarantine… ?

      Haha ja, restriktioner som att inte åka hiss med grannen, inte sitta brevid andra på bussen, hålla minst en meters avstånd till den du pratar med,…. Welcome to Sweden, här idkade vi social distansering långt innan corona?

        And I love it!

        Helst bara vara hemma helt själv. Vem tusan vill åka kollektivt eller hiss med nån annan?

          Vill och vill.. många måste åka kollektivt för att ta sig till jobbet ??‍♀️

    Nån fler än jag som förundras över hur lite alkohol deltagarna i Big Brother tål? Dom blir ju asfulla av tre öl. Wtf!

    Har sån ångest. Dag ett av fullständig isolation och min man misshandlade mig redan psykiskt. Blir så ledsen av att en människa kan göra så mot någon annan, att han kan bryta ner mig totalt och sen ändå säga att jag är problemet. Lider med alla er som behöver vara hemma med någon som gör er illa ❤️

      Skilsmässa?

      Ta dig därifrån❤

      Kan du bo hos någon vän istället?

      Hör av dig till kvinnnojour ❤ Du ska inte behöva leva så. Det finns alltid en väg ut. Även fast det känns omöjligt och kan vara svårt med ekonomi eller barn planerat mm. Jag förstår det. Men vägen därifrån finns. Planera det väl bara och var försiktig.

    Haha jag förstår inte hur det kan bli så långtråkigt så att folk sitter och nästan gnäller på att sitta i karantän, eller att de tycker synd om sig själva för att de sitter i karantän.

    Andra gånger på året heter det ”jag har så mycket serier att titta på” eller ”fan vad jag skulle behöva ledigt just nu”. Nu finns tiden, bara att starta Netflix eller ta tiden till att ta hand om sig själv och bli en piggare person igen.
    Det är ju faktiskt inte heller förbjudet att gå ut, så gå till t.ex skogen eller nåt. Gör det bästa av situationen liksom.

    Anne Frank gömde sig i 2 år och hade inte lyxen att titta på Netflix hela dagarna eller koppla av. Tänk på det, ni som gnäller över att ha varit hemma i två veckor.

      Mycket bra sagt!

      Förstår inte vad problemet är. Det är inte för alltid, vi kan gå och handla, gå ut osv.

      Som bortskämda barnungar som slänger sig och skriker på marken för att dom inte får den 10e leksaken den pekar på.

      Acceptera läget bara.

    Nu har Egoina skrivit om sitt ’karantänliv’ också, alltså är alla bloggare korkade? Du är iiinnnteeee i karantäääännnnn, du _jobbar hemifrån_. Vet att Egoina gillar att gnälla men blir ändå provocerad. ?

    Mvh får inte träffa släkt och vänner och allt förutom mataffär och apotek är stängt pga i riktig lockdown

      Eller hur sluta kalla jobba hemifrån för karantän. Karantän är ingenting att skoja om

      Men vem har sagt att man inte får träffas om man är frisk, vi ska inte gå till överdrift.

        Det har inte slagit dig att anonym 07:14 kanske bor i ett annat land som har lockdown?

        Nu ska man ju hålla social distansering _även_ om folk är friska eftersom viruset smittar utan att symptom visat sig.
        Undra om detta är förklaringen till att jag ser folk flockas som vanligt i mataffärerna…

        Öh våran regering? ? Bor i UK, vi är satta i lockdown.

    I like your blog post. Keep on writing this type of great stuff. I’ll make sure to follow up on your blog in the future.

    It contains wonderful and helpful posts. I have read most of them and learned a lot from them. You are doing some great work.
    Read the blog for more information
    CMOS Checksum Error

    I have been reading your posts regularly. I need to say that you are doing a fantastic job. Please keep up the great work.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.