Är Hedda Care polisanmält?

Rättelse:

Varken Christina Saliba eller Hedda Care känner till eller bekräftar att det skulle förekomma några undersökningar mot bolaget utan detta påstås enbart av en läsare bland kommentarerna.

Enligt en läsare på Christina Salibas Instagram så ska Hedda Care vara under utredning av både socialdepartementet och folkhälsomyndigheten pga sina antikroppstester för covid-19.
Samma följare menar också på att företaget ska vara polisanmälda för ”fara vid smittspridning” vilket jag antar har med det här att göra, som Aftonbladet skrev om i helgen.

Trånga hissar och utrymmen som inte är anpassade för den mängden människor som nu trängs utanför Hedda Care för att genomgå ett antikroppstest för en dryg tusenlapp.
289 privatpersoner hade bara på fredagen en bokad tid på Hedda care vid Stureplan i Stockholm för att corona-testas.
Snudd på 300 personer.
Det är ganska många fingrar med potentiell smitta att trycka på hissknappar eller ta i dörrhandtag med.

Jag undrar hur frostig stämningen är runt konferensbordet på Hedda Care just nu med tanke på hur infekterad Saliba/Läckbergs relation verkar vara, och eftersom Camilla Läckberg tagit offentligt avstånd från det mesta som rör dessa antikroppstester Hedda Care utför?

Om det stämmer att Hedda Care är under flerfrontsutredning återstår att se, men jag skulle inte bli allt för förvånad om informationen visade sig vara korrekt.
Vad tror ni?

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Rätt märklig timing att Läckan bytte ut sin PR-ansvarige för några dagar sedan …

      Ful damage control av Läckberg, hon flyr nu när det blåser för att rädda sin kärnverksamhet. Att Saliba slänger Läckberg under bussen är ju inte sant, det verkar snarare vara tvärtom om man utgår ifrån deras respektive Instagrams där Saliba för en rationell dialog medan Läckberg gör allt för att distansera sig från Hedda Care som hon inte hade någon aaaaaning om erbjöd dessa tester.

        Eller så är det verkligen en hopplös situation? Vad gör man som delägare om styrelsen fattar beslut man absolut inte är med på?

          Kliver av. Säljer.

          Hoppar av haveriet såklart

        Undrar verkligen hur det låter på HCs styrelsemöten. Saliba är ju bara en person i gruppen, man kan inte skylla allt på henne.

          Styrelsen består av Saliba, Löfgren (VD och medicinskt ansvarig) och en suppleant.

            Skulle vilja höra den medicinskt ansvariga besvara frågorna som kommit upp- inte Saliba, hon verkar inte ens ha förstått dem?

              Finns det inga regleringar i det här landet, eller kan vilka klåpare som helst starta vårdbolag och lura folk?
              Trött man blir…

    Läste att Socialminister Lena Hallengren uttalat sig om att Hedda cares tester, som inte är helt säkra, säljs till privatpersoner och att det var lågt, lägsta sortens girighet.

      Bra markering från socialminister och borde vara nådastöten för Hedda Care.

        Rika – målgruppen – bryr sig ju ej bara de får vad de vill ha

          Fast rika målgruppen vill inte heller ha tester som inte är tillräckligt bra. Till vilken nytta liksom.

          De rika går till Sophia-hemmet.

            Nej.

              Jo, det gör de. Sophiahemmet har en försäkringsmottagning. Jag går själv där, via jobbets försäkring.

                Blir man coronatestad på Sophiahemmet?

                  Nej.

    Klart att Läckberg tar avstånd nu, hon vill ju såklart inte smutsa ner sitt rykte, men frågan är om det inte är så att hon varit med på tåget och nu förnekar inblandning och kännedom för att rädda sitt eget skinn så att säga. Efterkonstruktion, Damage Control typ.

      Litet sent för det.

      Svårt tro att Läckberg gör detta som damage control. Går ju lätt att syna om hon satt sig emot testning av privatpersoner i dagsläget. Hon säger ju tydligt på sin insta att det också handlar om tajming. Att de som behöver mest (äldreomsorg) ska ha förtur. Sympatiskt och hedervärt om du frågar mig.

    Vi har privat sjukförsäkring på mitt jobb och det är anslutet till Hedda Care. Tänkte utnyttja det i höstas när jag gått med huvudvärk i flera veckor. Fick ändå betala 500kr i självrisk ? Och det var liksom inget särskilt med den sjukvården, blev knappt ordentligt undersökt. Hade hellre gått till min vanliga vårdcentral nu i efterhand.

      Konstigt det där, att girighet går hand i hand med dålig kvalitet. Borde vara tvärtom.

      Så fantastiskt att Läckberg startade verksamheten för att ta hand om alla utsatta kvinnor i vårt samhälle 🙂

      Men självrisken har inget med Hedda Care att göra. Det är försäkringsbolaget som bestämmer om den.

        Håller med, självrisken bestämmer försäkringsbolaget. Däremot kvarstår ändå Elins kritik mot Hedda Care om att de inte gjorde något speciellt gällande hennes veckor långa huvudvärk.

          Det gör iofs knappt vårdcentralerna heller.

            Hedda Care marknadsför sig som bttre än nuvarande alternativ. De borde kunna leveerera bättre med tanke på vad de tar betalt.

              Vad tror du den vanliga vården tar betalt?

              Förstår ärligt inte behovet av Hedda Care. Privat vård och sjukförsäkring, fine, men Hedda Careär ju inte ens anslutna till Region Stockholm. Inte som att det råder mottagningsbrist på Östermalm.

            Det beror ju såklart på vilken vårdcentral man går till. Min är toppen!

      Men din självrisk är ju något ditt företag förhandlat sig till.

      Jag har samma, jag skickar in kvittot på de 500 i självrisk Till ekonomiansvarig på mitt företag och då ersätter mitt företag det.

    Men wow vilka jävla stolpskott. Det är så dumt på så många olika nivåer.

    Konstiga tider vi lever i

    Jag frågade Cristina om Hedda Care tog betalt från patienter som ingick i studien men hon svarade inte min fråga. Däremot tackade hon med ett ? till någon rabiat kund som skrev ?? till flera personer. Hur kan hon ha kommit så långt inom PR-världen?

      Frågan är hur länge hon är kvar.

        Ja frågan är hur länge Saliba kan vara kvar när hon inte kan gömma sig bakom Läckberg.

      Hon är nog bra på PR men av svaren nu slås man av att HC helt verkar sakna medicinsk kompetens?

    Under samma inlägg som du visar i detta inlägg så kommenterade Salibas ex man till hen som skrev inlägget ett spydigt svar som togs bort några sekunder senare.

      Skumt att han inte kan bete sig som folk. Åtminstone för sin ex frus skull som han bevisligen tycker om.

        Har nog med hans ursprung att göra.

          Kom igen… Vi sitter på bloggbevakning, hur ska vi förklara molimenti-haveriet eller kniv-Mickel och sindy (eller vad de heter)? ”deras ursprung”???

          Inse att du är korkad!

            Håller med (nummer 2 alltså) men jag har också bott i Libanon 9 år och vet att man använder andra ord som jag också använder men aldrig skulle säga på svenska Men man menar de inte så bokstavligt svårt att förklara… lite kulturskillnader är de ändå.. fast de han skriver är väldigt grovt och tror inte någon libanes jag känner skulle skriva något sådant till sin värsta fiende ens..

      Jag har skärmdumpar på hans två kommentarer. De låg kvar rätt länge.

        Han skrev flera extremt fula kommentarer. Vidrigt beteende. Jag tog skärmdump på allihop och skickade dom på DM till Camilla. Hon hade fått från många håll svarade hon.

          Jag såg bara två. Hur många kommentarer skrev han? Han verkar tycka väldigt illa om Läckberg.

          Vad skrev han?

            Han skrev bland annat ”va fan vet du din skit???? Vet du något om heder ditt jävla äckel?? Så håll din käft stängd annars kommer jag och stänger den personligen. ”

            Plus massa annat. Han svarade en kommentar som inte Alls va elak eller så utan typ bara ”hur kan du göra så mot Läckberg” men inga fula ord eller så. Känns som de är på gränsen till olaga hot?

              Tack för info. Ironiskt att de som är besatta av heder alltid verkar sakna just heder.

                De beter sig som typen som värderar respekt väldigt högt, utan att fatta vad respekt innebär

                  Kom att tänka på när jag gick behandlingsprogram på kriminalvården med inriktning våldshanteribg, var så få kvinnor så de fick helt sonika ta det som passade bäst fastän ingen av oss dömts för någon våldshandling.

                  Det första vi gick igenom var definitionen av just respekt och heder, helt enkelt för att så många av det klientelet inte vet den korrekta innebörden.

          Camilla som i Läckberg eller Bloggbevakning?

    Bra att det utreds. Nu får man ju se vad utredningarna visar men det är bra staten kollar upp detta.

    Det där med smittspridning undrar jag förstås. Det står ju ganska tydligt om jag inte minns fel att man inte får ha symtom när man gör testet. Det är inge diagnostik i sådant syfte alltså utan för att se om man haft infektionen. Jag kan ha fattat fel dock.

      Det tar några dagar för IgM att bildas och någon vecka för IgG så risken är att du inte har detektbara nivåer (falskt negativt) om du testar dig för tidigt.

    Usch och fy:
    ”Isabella Löwengrip fälls av RO – ljög i blogginlägg
    Men enligt produktbeskrivningen på Ellos sajt innehåller Isabella Löwengrips favorit enbart 10 respektive 5 procent av dessa material. Och ”silkeskjolen Saint Tropez” innehåller inte ens silke – enligt information från annonsörens webbplats består den till 96 procent av polyester och 4 procent elastan.
    Fällningen cementerar Isabella Löwengrips förstaplats som Sveriges mest fällda influencer ytterligare. Enligt en genomgång gjord av Resumé vid årsskiftet hade bloggerskan då fällts 11 gånger av RO.”
    https://www.resume.se/marknadsforing/sociala-medier/isabella-lowengrip-falls-av-ro-ljog-i-blogginlagg/

      Ja! Usch ocg fy. Superviktigt med silke i en Saint Tropezkjol, tack! Ungefär lika viktigt som taskiga antikroppstester för covid, du har fattat allting…

        –1 på den.

        Inte särskilt viktigt med silke nej, men att ljuga är inte ok.

        ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

      ”Här bär jag en av mina favoriter ni har sett förr, tröjan Moscow (länk i rött). Den är ribbad, går högt upp i halsen och är en blandning av merinoull och kashmir.”
      15% ja. Resten var syntet och konstfiber.

      Va?! Isabella Löwengrip ljuga? Nä dra på trissor!

      är du skickad av hedda care för att förskjuta fokus från årets mest oetiska till isabellas kläder..?

      Grattis till dagens scoop

    Det är jättebra (och väldigt viktigt) att alla parter som berör hälso- och sjukvården granskas oberoende. Har varit skeptiskt mot HC:s tester sedan start men tycker inte de bemött den kritik/frågor de fått, nu kommer de tvingas att svara svart på vitt.

    Någon som minns Läckbergs halvmärkliga projekt #jagärjag för några år sen? Hemsidan finns faktiskt kvar: http://www.jagarjag.se/

    ”…med tanke på hur infekterad Saliba/Läckbergs relation verkart vara…” LOL

    Var anmäler man Hedda Care eller dess ägare ?

      Konsumentverket? Polisanmälan?

      Ivo ?

    Samtliga inblandade i Hedda Care borde skämmas! Deras girighet och medicinska inkompetens lyser igenom. Värst är Läckberg som försöker smita undan och inte stå för sitt företag. De är bara intresserade av att tjäna pengar på vård och på denna pandemi som så många människor dött och fortfarande dör i. Inte ens till vårdpersonal höll de löftet om att testet var gratis.

      Värst är Christina Saliba som låter Camilla stå i skottgluggen för ngt hon tydligt inte står bakom!! Fy f-n för sånna ”vänner!”

    Kan inte alla gå in och anmäla Hedda Care NU till Konsumentverket. De måste stoppas! https://www.konsumentverket.se/aktuella-konsumentproblem/anmal-till-konsumentverket/

      Fast jag tror inte konsumentverket är rätt instans.

      Räcker med en anmälan.

    Ingen aning faktiskt. Ring och fråga IVO? Länstyrelsen?

    Hej Camcam, kan du snälla skriva ett inlägg om Sandra som är försvunnen sedan i förra veckan? Sågs senast i Skogås i tisdags kväll. Finns uppgifter om att hon kan ha setts i bl.a. Upplands Väsby och Täby men inget bekräftat vad jag förstår.

    https://www.missingpeople.se/sv/efterlysning/sandra/

      Mer info finns bl.a. här:

      https://m.facebook.com/razbaz

      (PS. radera gärna den här kommentaren när du har sett den).

      Den här bloggen bevakar influencers och bloggare.

      Däremot finns mycket intressant att läsa om försvunna Sandras familjeförhållanden på en annan sajt (fb). Helt galet.

        Sitt du där och gotta dig bäst du vill, men håll dina propåer för dig själv.

        Fruktansvärt (SKAMLÖST) osmaklig kommentar i sammanhanget…

      Varför är denna tjej någon alla influensers hjälper till med att efterlysa? Är ju många som försvinner hela tiden, men aldrig sett typ ALLA influensers tipsa om det förut.

        In på fb, där har du svaret

          Har inte FB, vad handlar det om i korta drag?

            Jag tror att fb är flashback i det här sammanhanget.

      Ska Camilla skriva om alla som efterlyses av missing people eller har hon något med sociala medier att göra?

    När man har en stylist och ändå köper en jacka som bloggläsarna associerar till Hitlers klädsel eller nåt de har på sig i Nordkorea…
    https://www.isabellalowengrip.se
    https://www.itv.com/news/2019-11-20/house-where-hitler-was-born-to-become-police-precinct/

      Haha, eller en currygul klänning med veck mitt på bröstet i äkta silke! Eller förlåt, polyester så klart! ?

        Hej Camilla och Christina!

          Sorry nej, jag är ingen av dessa skrupelfria damer. ??‍♀️

            Asch, Hedda- förlåt mig 🙂

    Det är mer intressant om varför Märsta-Annas dotter gick bärsärk och predikade om moral på Aftonbladets kommentarsfält

      Pocketen? Hon kanske behöver låna någon äldre dams toa, stackarn.

    Nej men stopp och vänta, är det någon ny våldtäkt? Eller de tidigare som ältas?

    Anmält till KO. Eftersom Läkemedelsverket och Myndigheter avråder starkt från sådana tester och säger att det kan vara Farligt. Dessutom är det anmälningsskyldighet eftersom Corona/Covid-19 lyder under Smittsskyddslagen! Testet visar fel/Inte godkänt. Ex: 1 kvinna testar negativt, umgås med 10 kvinnor, dom i sin tur med 10 personer under några dagar 1000 smittade för att Testet visade fel, kvinnan var positiv??! Allvarligt och anser att Hedda Care och dess ägare leker med folks Liv..

      Är det anmälningsplikt om man tror att man har haft Corona?

        Bra läsa från FHM:s jurist svarat AF på. Smittskyddslagen-vad gäller egentligen? . //// Långt ifrån alla som har symtom testas och får bekräftat att det är corona de har. Hur problematiskt är det att en stor del av fallen av en sjukdom som lyder under smittskyddslagen inte är diagnosticerade?
        Så länge alla följer de allmänna rekommendationerna att stanna hemma vid
        symptom är det tillräckligt för att smittspridningen ska bli långsam.
        10. Vad finns det för påföljder för den som bryter mot smittskyddslagen?
        Personer som har bekräftas smittade med covid-19 ska följa de förhållningsråd som hen har fått av behandlande läkare. Om personen i fråga inte följer dessa förhållningsregler ska behandlande läkare anmäla detta till smittskyddsläkaren som i sin tur under särskilda förutsättningar får ansöka om isolering till förvaltningsrätten, som därefter kan besluta. Beslut om isolering får meddelas endast om det finns en påtaglig risk för att andra människor kan smittas.

    Hmm. Hur tänkte du nu…att privata vårdbolag är typiskt MENA? Eller att just MENA har många tvivelaktiga antikroppstester for privatpersoner i omlopp? Eller kanske att vårdpersonal i MENA får betala for sin medverkan i ideella studier…? Du får helt enkelt utveckla ditt resonemang.

      Alla förstår att det var tvivelaktig moral som åsyftades. Alla utom du.

        Fast resonemanget är så otroligt dumt. Ingen (utom du) har missat de senaste decenniernas debatter om oseriösa vårdbolag, landstingspolitiker, nya karolinska, osv. Du måste ju själv inse, hur mycket fördomar du än har, att den här situationen inte uppstått (i Sverige) pga MENA? Eller?

    Aponea annonser också om tester.

      Skillnad trots allt. Aponea profilerar sig inte som en serios vardinrattning som haller pa med ideellt arbete…

      aponea är ju bluff som influenser startat! Folk tror det är apoteksbolag tyvärr? Tror det skrivits om det här flera ggr

      Hur kan detta tillåtas egentligen? Bara namnet, apo och meda sammansatt är otroligt vilseledande för kunder som associerar det med riktiga apotek och medicinskt kunnande. Och att nu, medan tillförlitligheten av dessa tester fortfarande är osäker, sälja tester där den som testar positivt förmodligen kommer tolka resultatet som att allt är fritt fram, trots att det inte är 100%. Och vilka priser på handsprit och masker.

        Anmäl till Konsumentombudsmannen!

    Björn Olsen backar om Hedda Cares tester

    https://www.svd.se/professor-backar-om-hedda-care

      Hoppas att han fick bra betalt 🙂

      TT: Vad är det enligt dig som har blivit fel?

      ”Ingen aning eftersom jag inte hörde intervjun och inte heller läste artikeln.”

      TT: Om du inte har läst artikeln – intervjun hörde du, eftersom du deltog i den – hur kan du då hävda att du har blivit felciterad?

      ”Det var väl mitt oborstade språk eftersom jag blev överraskad av att vi fanns med på HC [Hedda Cares, reds anm] hemsida utan att veta om det. Har jag verkligen sagt att jag har blivit felciterad så kanske jag har det. Är jag rätt citerad så är det väl bara att göra en pudel.”

      Backar om ”Hedda Cares tester” var då lite missvisande…låter mer som att han backat från sitt ovårdade språk.

    Herregud, stackars de hyresgäster som bor i huset där de bedriver verksamheten.
    Båda två är lika oseriösa, mycket vill ha mer hela tiden, somliga blir aldrig nöjda.
    Mer pengar, mer fame, mer titta på mig vad jag kan…

      Håller med pengar, pengar inte nån moral eller empati alls. Människors rädsla går dit i tro om att det är ett säkert test och så är det Opålitligt en Chansning?! Leker med Liv, mår illa.. Anmäl till Konsumentombudsmannen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.