Fyra frågor från Instagram

Varför ser det ut som att Anna Book photoshoppat in sin mat på tallriken?
Har hon gjort en Alexandra Nilsson, som photoshoppade in blåbär i sin bild? Eller varför inte Johanna Olsson, som photoshoppade in sig själv i olika foton från Paris? 🙂

 

Brukar man ha en kristallkrona i ett stall?

 

Jag är SÅ spänd på att se alla spännande diadem som Elin Molimenti valt ut från Alibaba/Aliexpress för sin nästa kollektion!!!!
Är inte ni?

Varför gråtemojis?
Nutellasushi låter ju HUR gott som helst, men är det verkligen ris runt om? Vanligt ris, eller någon mer dessertvariant?
Någon av er måste ju ha testat? Berätta allt!

OBS! Nutella innehåller palmolja och är givetvis djävulens påfund, men föreställt er att vi skriver om Markattas ekologiska nötsmet i burk istället om ni blir upprörd över bruket av varumärket ”Nutella”. 

161 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker inte Annas bild ser konstig ut. Bara tråkig. Nutella sushi låter svinäckligt. ?

      Undrar varför Nutella blivit så populärt? Det är inte “refined” så att det skulle klassas som en delikatess. Snarare en kvarleva från 80-, 90-talet som fått någon slags revival.

        Krälar av längtan till Molimentos nya AliBaba / Ali-Express grejjor.

        Alltså va? Vadå refined? Måste det vara refined för att vara gott som fan?

        Det är gott, det är nog det hela.

      Nutella är verkligen inte gott. Jordnötssmör däremot!

        Har du provat att göra eget jordnötssmör nångång?
        Det är bara att ta en påse jordnötter och köra med te x stavmixer till rätt konsistens. Godare, och billigare. Mööms!

          Saltade jordnötter? Håller smöret länge?

            Ja, jag kör saltade. Oj, hur länge det håller? Det mesta går åt på ett par dagar – en vecka, men man kan ju göra lite i taget så att det inte blir stående för länge. 🙂

          Fast du måste ju ha i något med för att göra jordnötssmör? jordnötter är ju torra?

            Fettet i nötterna gör att det blir krämigt ??

              Just det! Behövs inget annat. 🙂

          Tack för tipset! Det här måste jag prova!

          Den enda gången jag provade så överhettades motorn i min mixermaskin. Det nötsmöret blev betydligt dyrare än en burk i affären. Det verkar krävas lite power om man ska lyckas få smör och inte bara mjöl..

            Vi använder en matberedare som fungerar bra att mixa med! De är inte så värst dyra och i längden blir det billigare ifall man ofta gör jordnötssmör som vi gör, går åt runt ett kilo per månad.
            Sen är bara att fortsätta mixa när det blivit ”mjöligt”, blir krämigt därefter.

              Vad använder du allt jordnötssmör till?

                Inte jag som skrev förra inlägget, men jag äter 30g jordnötssmör i gröten varje morgon, vilket blir ca 1kg i månaden:)

          Gud jag läste te gånger stavmixer. Jag trodde du menade att man skulle ha te i när man gjorde jordnötssmöret.

            Haha… Mellanslaget hamnade fel. T ex ska det vara och inget annat. 😀

        Inget av det är gott, yäk som vi säger på finska, eller voi vittu!

      Kanske kontrasterna är så stora på Annas bild. Kan inte vänta ang diademlanseringen. Är inte hennes kompis Annica englund också i Marbella nu?

        Vem är kompis med Annica? Ingen av ovanstående.

          Annica var kund hos Elin men blev sen kickad och fick ta sitt hår till någon annan frisör.

            Varför???

      Haha, naturligt på riktigt? Hon har tagit genvägen annars måste hon byta mobil eller lära sig fota maten Hon lägger ut. Smarrigt? Nej!

    Någon som har fått upp Alexanderbitarhistory1 i sitt instagramflöde? Jag frågade om kontot hade blivit hackat eller uppköpt och då blev jag blockad direkt. Skulle tro att de har hackat/köpt kontot svensk historia/Swedish history. Trist!

      Ja jag fick upp det! Avföljde med en gång pga kände inte igen det. Tråkigt om de raderat massa intressanta historieposter ☹️

      Åh satt precis och undrade vilket konto det var man hade tagit över. Lutade också åt swedish history

      Ja samma här, i morse vid 8 hade de 67k följare men verkar nu vara nere på 60k. Har också avföljt. Ogillar starkt den här bytet av kontoinnehavare, det får mig att accosiera till Facebook-grupper för ca 10 år sen, typ ”vi som älskar jordgubbar” blev till grupper med nazistiskt budskap utan gruppmedlemmarnas vetskap. Jag hoppas Instagram jobbar hårt med att strama åt denna typ av kontobyten. Nu är ju just Alexanderbitarhistory1 inte så kontroversiellt konto, men tänk om det bytt till NMR eller liknande. Postar dessutom kontot inga bilder ser man ju inte att kontot ändrat inriktning men det syns att man följer det… Nä fy för denna typ av instagramkonton!

        Ja, Camcam, kan du inte kolla upp vem den här losern Alexander Bitar är? Så trashy att köpa ett ”populated” konto. Pajar verkligen hans sk. varumärke.

          Haha, blockad direkt när jag påpekade att kontot var köpt – så jävla lågt.

    Ja det är vanligt med kristallkronor i såväl stall som ridhus

      Är du ironisk eller är det så på riktigt? ? Jag har själv ridit en del som liten och min syster jobbar i stall, har aldrig sett en kristallkrona i stallet?! (Undrar genuint)

        Det har blivit väldigt populärt dem senaste åren.
        Förr var det dock populärt i stora proffsryttares stall, inte i små privat stall eller ridskolor, men nu har det blivit populärare att även ha dem i små privat stall,
        Problemet med kristallkronor är att dem oftast inte har rätt elsäkerhet för att finnas i stall, så blir det en brand pga dem ersätter försäkringsbolagen ingenting.

          De

            dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem

              Dem?

                DESSA, i detta fall.

            Jag är lärare och säger alltid till mina elever att de är enkelt att skilja på de och dem. De gäller bara att dem tänker på de annars blir de fel.

              Det fel. Inte de.

                Du får underkänt.

              ?‍♀️ DET heter det, för fasen!

                De får de som tycker de tycka. Dem andra, dem tycker de inte, så de va de.

            Det andra dem är RÄTT! Ha dem i små stall. Heja katten! #teamkatten ?

          Men varför ha en kristallkrona i ett stall??

            Varför kan man inte ha det?

              Därför att det ser sjukt fånigt ut så klart. Det passar ju inte.

            Som en kul grej. De jag vet som har kristallkronor i stall, ladugårdar, utedass vid torp osv har ju inte äkta kristallkronor utan billiga med ledbelysning och plastprismor.

            Endel tycker det är snyggt, dock är problemet att dem ofta inte är godkända för att användas i stall pga elsäkerhet, så brinner stallet ner pga kronan så får man inte ut något på försäkringen.

          Hej Katten. Har man läst dina kommentarer tidigare så har man märkt att du faktiskt har problem med att skilja på de och dem. Om du vill så förklarar jag gärna för dig hur du ska använda dessa pronomen rätt. Jag tänker att det inte hjälper dig om någon bara påpekar att du har skrivit fel utan att förklara hur det ska vara.

            Hej TRH

              ?

            När jag var i min början av min sjukskrivning efter drogmissbruk och uppbränd hjärna märkte jag tydligt hur min vokabulär tagit rejält med stryk, och då har skrivandet alltid varit lika naturligt som att andas vilket blev en stor sorg. Det var faktiskt genom detta kommentarsfält jag kunde lära upp de och dem igen (samt ladda ner en app med synonymer, göra korsord, skriva och läsa mycket för att få tillbaka resten. Samma med matte, från att ha självklara MVG i alla mattekurser till att behöva tänka vid enkla adderade tal och multiplikation. Don’t do drugs yadayadayada).

            Men fattar om inte alla vill ha den hjälpen, för är extremt störande med språkpoliser som bara påpekar utan att förklara ?.

              Jag har aldrig kunnat skriva perfekt tyvärr, De och Dem, är bara ett litet problem för mig.
              Jag är mest trött på språkpoliser som tror dem kan lära mig nåt utbildade lärare misslyckades med i 14 år + att jag även gick extra svenska i skolan.
              Skriva perfekt kommer jag inte göra dem närmaste 10 åren, om jag någonsin gör det, och jag tänker inte sluta skriva för att visa språkpoliser har problem, utan jag ignorerar dem oftast 🙂

                Men gud, vet du med dig att du inte kan skillnaden så skriv ”dom”. Får på riktigt rysningar av alla felskrivningar i det här kommentarsfältet.

                  Läs inte här då din tröttsamma tönt.

                  Att skriva dom varje gång istället är helt fel det med, och kommer absolut reta andra människor även om du tycker det är okej. 2 fel blir ju inte 1 rätt liksom.

                  Har du koll på att språkstörning är relativt vanligt? Alla lär sig inte grammatiska regler lika lätt som du kanske gör. Personer med språkstörning kan stånga sig blodiga och det blir ändå inte helt rätt. Det viktigaste är ju ändå att budskapet når fram. Arbetar man som logoped och dagligen ser folk kämpa med att uttrycka sig gör det lite ont att se arroganta språkpoliser.

                Haha

            Tyvärr är De och Dem mitt minsta problem när det kommer till att skriva, jag har problem med grammatik, stavning och meningsuppbyggnader. Jag har rättstavningsprogram som hjälper mig till, men det hjälper inte med De och Dem. Trots 14 år i skola + extra svenska så sitter inte De och Dem tyvärr.

              Skriv dom då istället för att göra fel. Att skriva dom är inte fel. Att inte skilja på de och dem ger ett obildat intryck. Sorry, men det är sanningen.

              Skit i språkpoliserna, Katten. Alla förstår vad du menar, så skriv hur du vill.

                Det där är så korkat att skriva, skit i det. Det är väl bättre att man lär sig?

                  Lär sig genom att skriva dom varje gång istället för de/dem? att skriva dom varje gång är inte heller korrekt svenska.

                  Katten verkar redan ha försökt att lära sig.

                  Du läser ett kommentarsfält på en blogg. I sammanhang som dessa finns det inte några krav på språket. Man kan enbart hoppas att det ska vara någorlunda begripligt. Du förstår givetvis precis vad personen menar, och du är antagligen inte alls intresserad av att lära ut språkregler. Att gnälla på att någon inte kan skilja subjekt från objekt, även när misstaget inte gör språket obegripligt, är bara ett försök att låta ens egna frustrationer och osäkerhet gå ut över en för ändamålet tacksam grupp.

              Använd dom. Det är mycket bättre och då behöver du inte tänka på vilket av de och dem som är rätt.

                Att använda dom jämnt är inte korrekt sätt att skriva på

              Förstår inte varför du konsekvent använder ”dem” när du skriver, större chans att du prickar rätt om du använder ”de” istället (eller dom, som många andra redan har skrivit)

                För att dem kommer mer naturligt för mig när jag skriver. Och att använda de jämnt är inte heller korrekt sätt att skriva på.

                  Du är lat och orkar inte bry dig och lära dig helt enkelt, sluta bara försöka bortförklara att du inte pallar anstränga dig när du skriver.

                    Oj, vilken arrogans. Jag utgår från att du är ett troll. Jag hoppas att varken du eller någon du bryr dig om drabbas av språkstörning. Det skulle bli ett väldigt tufft uppvaknande. 18 oktober var Developmental Language Disorder Awareness Day. Det var synd att det inte gav mer ”awareness”.

          Det är jättevanligt ja. Folk vill att det ska se lyxigt ut, men om övrig inredning inte är lyxig ser det bara konstigt och malplacerad ut. Dessutom är de en brandfara pga för låg IP klass. Kronan på bilden är plast från Ellos BTW, det är inte ens glas. Superlyxigt.

        Precis, är ingen stallmänniska själv men känner flera som byggt stall och ja, det är tydligen inte ovanligt.

        Jag skulle säga att det faktiskt är väldigt vanligt med kristallkronor i stallgångar, ridhus och sadelkammare. Jag arbetar med hästar och ser många anläggningar, allt från småstall till större ställen som har det så. Vet inte riktigt var eller när trenden startade men kanske när Jan Brink byggde nytt för hundra år sedan? Nu för tiden ser stall inte ut som förr, det har blivit en stor trend att inreda precis lika fint som i ett hem med tavlor, specialdesignade guldknoppar, blommor och andra växter, mattor, lampor osv. Tror ni fattar.
        Det jag däremot inte förstår med Nellies bild är sadelkammargolvet, det kan väl inte vara meningen att det ska se ut så? Det kommer ta en evighet att sopa det.

      Jag har varit i två stall som haft kristallkronor hängandes i stallgången, men tycker ärligt talat det ser märkligt malplacerat ut. Det passar liksom inte till stallmiljön och den fräna lukten av ammoniak.

        Det ska inte lukta ammoniak i ett stall, gör de det då har man för lite strö, mockar för dåligt och dålig ventilation. Det brukar dock lukta spån, hö och häst i stallet.

          Katten; T a c k ! Exakt min tanke… Så man direkt vet hur väl hygienen sköts nät man går in i ett nytt stall.

          Åh jag som älskar hästpiss

          Alltså har själv ridit och det är något visst med stalllukt . Den och nyklippt gräs.

          Okej, ändrar till ”den fräna lukten av häst”. De stall jag varit i har alla väldigt välskötta men jag har känslig näsa och tycker det luktar för mycket oavsett strö, mockning och ventilation. Precis som ridkläderna ALLTID luktar väldigt mycket när man kommer hem.

            Inte hänt mig i välventilerade och välskötta stall

              Du har inte min näsa.

              ALLA stall luktar. Precis som alla bondgårdar luktar.

              Stall luktar alltid stall, har man spån, hö och hästar i stallet så luktar det. Men det ska INTE lukta bajs eller urin.
              Sedan är det många som tycker normal stall lukt luktar illa, och Anonym / 16:33 är troligen en av dem.

      Det är vanligt! Det finns t.om i mitt ridskolestall. Alltså inte supervanligt antar jag, men det förekommer!

        Flyinge har, eller hade i alla fall, kristallkronor i en manege!

        Hippologum?

      Så verkligen typiskt hästfolk. Vill gärna men kan inte liksom.

        Kan inte vad?

    Svar ja på kristallkrona i stall, otroligt tjusigt! Så länge den inte hänger på ett ställe där den kan orsaka skada OM den trillar ner antar jag. Många exklusiva stall har kristallkronor och så har en del tagit efter (som har råd och möjlighet) ?

      Dem flesta har billiga kristallkronor, dem flesta med normal ekonomi har råd med en kristallkrona till stallet, problemet är att dem har fel elsäkerhet för stall, och orsakar dem då brand ersätter inte försäkringsbolagen.

        Sluta tjata om det nu. Om man inte har koll på sin el i stallet så bör man inte ha ett stall.

          Du skulle bara veta okunskapen hos folk som bygge egna stall, helt livsfarligt el b.la. Det är inte en fråga om utan när stallet kommer brinna ner och alla hästar i stallet kommer brinna inne och dö, och försäkringen kommer inte betala 1 krona för skadorna.
          Så om någon hästtjej läser denna tråd och vill härma så vill jag bara förtydliga hur otroligt viktigt det är med rätt elsäkerhets, annars kan det bli en dyr och sorglig historia.

    Väntar ivrigt på de magiska hårspännena från den magiska fabriken ??

    Nutella är så inte gott ? Aldrig förstått hypen kring det haha

      Sjukt gott men godast är nöt creme ????

      Renee voltaire har nån ”vuxenvariant” av nutella som är helt otrolig. Vanliga nutella blir sötare för varje dag som går känns det som.

    De Mentholblå hurtfriska ögonens orimlighet som står en rätt i ansiktet med denna brutalt trista frukosttallrik kan kännas lite balanserande ändå. tar ut vartannat.

    Annas mat ser väl inte photoshopad ut, varför tycker du det? En fråga är också om man får lägga på pratbubblor på andras bilder, som du gör på IL s och skriver vissa ord för att få extra tyngd i din kampanj med att kasta s muts, bryta ner och sännka henne. Det är ju inte hon sagt dom orden utan du, det är ju därmed du som fatshamear för att du vill shamea IL och få det till att hon gör det.

      Du förstår inte att det kan ses som fatshaming för att hon tar på sig kostymen? För det är ju liksom så ser du….

        Fast då är det väl företagen som tillverkar dessa dräkter som gör dig skyldiga till fatshaming? är fatshaming att ta på sig en sumodräkt och brottas? för det gör ju extremt många?

          Vet inte om du inte förstår begreppet fatshaming. Dräkterna är gjorda för att kunna porträttera en tjock person, exempelvis om en smal skådespelare ska gå upp eller ned i vikt under samma film kan de användas. Att spela en tjock person är inte att shamea feta, att fnissa och typ kasta sig på golvet och ”studsa” som att en tjock kropp är gjord av gelé är att shamea feta. Fattar du skillnaden?

          Även om man gör den elakaste tolkningen att dräkter alltid skapas för att håna tjocka i exempelvis film och tv så har Bella ändå ansvar för hur hon uttrycker sig om tjocka på sina kanaler, men kanske framförallt inför sitt barn.

            Men nu har ju B inte uttryckt T-ordet ens, utan det är C som skriver det ordet och gör en pratbubbla för att folk ska tro att B sagt så men NEJ det gjorde hon inte. Men absolut borde B ha tänkt till och inte vara så snabb, det var ogenomtänkt men det betyder inte att hon shamear någon, hon kanske mer såg det som att hon var naken typ.

              Hon behöver inte säga ”t-ordet”, vi kan alla se att dräkten är till för att en person ska framställas som tjock. Bella tar på sig dräkten, fnissar och gör sig rolig. Det finns inget annat sätt att tolka detta på än att Bella tycker hon ser väldigt skojig ut som tjock = tjocka ser roliga ut = man kan skämta om alla tjocka = respekten för tjocka minskas.

              Camilla må ha skrivit ut det, men vi kan alla se att Isabella de facto gjorde sig rolig på tjockas bekostnad. Någon annan rimlig tolkning kan man inte göra av bilden utan att vara _extremt_ välvillig.

              Hon kanske typ skojar om sig själv och det som folk här brukar skriva om henne och kalla henne för. ”Ja så här ser jag ut naken” typ. Blir dubbelmoral när samma personer som rasar själva skriver och kallar henne f*t, g r i s, h*ngbr*st, för stora b*öst, stor mage, manliga händer osv osv osv…. Att folk inte reagerar på det?

              Vad är T-ordet?

                Tjock.

                Har folk blivit så känsliga nu att man inte ens får säga tjock? haha

            Är dessa sumodräkter folk tar på sig för att sumo brottas också fatshaming då? för oftast skrattar folk hysterisk (värre än IL) när dem fått på sig dessa dräkter eller ser sina vänner i dessa dräkter.

      Tror att I L kämpar med att ens hålla ihop efter alla trakasserier och inte alls menade att hoåna någon utan bara hade skoj ihop med dottern, tror inte alls hon tvingat sin dotter att filma eller regisserat henne som vissa skriver och påstår nej barn säger saker och gör saker på eget bevåg så är det. K orkat av henne men det är hemskt hur det klagas på allt hon gör, hon kan inte göra rätt.

        ?

        Tror inte heller att hon menade att håna någon, men nu gjorde hon det. Med avsikt eller inte.

        Du tror alltså att det var dotterns egen ide’ att filma mamma i tjockisdräkten?

          Nej I har säkert sagt du kan filma mig men inte instruerat eller regisserat vad hon ska säga utan det är nog dotterns egna ord och tankar. Inget fel i det. Barn brukar tycka det är kul att få filma.

          Kanske I sa att hon kan filma men hon regisserade och krävde nog inte att dottern skulle säga saker eller filma. Barn brukar tycka det är kul att filma och uttrycker sig, pratar och berättar. Varför säger du T-ordet som om det är okej, vad sänder det för signaler? vad sänder det C skrev för signaler? Tycker det är dubbelt, med tanke på vad I brukar kallas osv.

            Nu får du det att låta som att tjockis är något negativt. Tjock är tjock, och du lade värderingen där.

              Vad jag menade är att ni får det att låta som något negativt. Men du lyckas vända på det, precis som vissa lyckas vända allt vad IL gör till fel och något dåligt.

                Ja, men det är ju så. Allt Isabella gör publikt är dåligt.
                Att somliga suger i sig det hon gör, åååh hon e så fiin och braa och duktig… och grinar när nån påpekar att hon ljuger är löjligt.

              Klart det finns en värdering i tjock.
              Om alla fick välja hur de ville se ut när de vaknar imorgon – tjocka eller normalviktiga, hur många tror du frivilligt skulle välja tjock då?!

    Åh Anna, hennes kokonst lämnar en del att önska!
    Det är inte första gången hon lägger upp smaklösa och trista matbilder. Det ser sällan gott ut även om det kanske är det, men hon är helt enkelt ingen vidare matfotograf. Dessutom äter hon mycket brun mat som inte gör sig på bild.

      Men vad fint hon har inrett hemma tycker jag. ?

        Nej herregud! En studie i smaklöshet. Iaf sovrummet

      Är hennes kalvkonst bättre?

        Hahaha, menade såklart kokkonst! Tack.

    Sjukt gott men godast är nöt creme ????

    1. Annas bild ser lite redigerad ut ja, men då med filter, färg och ljusförändringar. Själva maten ser inte ut att vara placerad digitalt i efterhand. Man ser vad man vill se och min högst personliga åsikt är att du snöat in dig lite väl mycket på Anna och väldigt ofta inte bara gör en höna av en fjäder, utan du försöker också skapa själva fjädern.

    2. Hell yeah! Hur coolt som helst ju. Meeen en större fråga är var man kan se parodin på Jocke och Jonna som Jocke la ut på Insta för någon dag sedan.

    3. Är inte det här färdigmjölkat? Kan vi istället fråga varför Bingo ännu en gång låter barnen åka taxi obältade? Och varför säger inte taxichauffören något? Det är han som får ta böterna om de skulle hamna i en poliskontroll.

    4. Palmolja är världens viktigaste vegetabiliska olja. Det är den viktigaste matoljan och kalorikällan för många miljoner människor i syd. Produktionen av palmolja är nationalekonomiskt extremt viktig. Odlingarna och oljeframställning skapar viktiga arbetstillfällen och exportintäkter. I dag räknar man med att 4,5 miljoner människor enbart i Sydostasien får sin försörjning genom att odla oljepalm, som också passar utmärkt för småskalig odling. I exempelvis Indonesien produceras 40 procent av palmoljan av småbrukare som därigenom kan försörja sig och höja sin levnadsstandard. Oljepalmen är 4-9 gånger mer produktiv per ytenhet än till exempel raps och solros. Den är grön året runt och kräver mindre vatten, gödning och bekämpningsmedel än andra oljeväxter och man kan skörda under större delen av året.

    Däremot är det problematiskt hur en del producerar palmolja idag. Men det håller också på att förändras eftersom vi konsumenter börjat ställa krav på att palmoljan ska vara certifierad och producerad av ovan nämnda småbrukare istället för de stora destruktiva megaföretagen. Nutella t.ex. använder enbart denna certifierade palmolja och är alltså inte djävulens påfund

      Bakgrunden till märsta-annas bild ser väl ändå ut att vara förändrad?
      http://fotoforensics.com/analysis.php?id=30d0a32b22371d8a063437e64abeae062ed125d0.1099300

        Svårt att avgöra. Vi behöver Zapruderfilmen.

        Ja, färg, kontrast och ljuset har fått en touch. Objekten är dock inte digitala. Hon har ju till och med lagt upp olika bilder i olika vinklar på samma grej.

        Hur kan du se bilden sådär?

      Du glömde den mindre trevliga aspekten vad gäller palmolja, att det är cancerframkallande

        Precis som exakt allt annat. Palmolja är inte sämre än något annat livsmedel i den här aspekten.
        Och som vanligt behöver man få i sig sådana extrema mängder som till och med är teoretiskt omöjligt av det för att ens ha en synbar ökad risk för cancer.

          Hade du precis en tävling med dig själv om hur fel det är möjligt att ha?

            Den fakta jag har sett är att det inte är fysiskt omöjligt att få i sig sådana mängder att man får en ökad risk för cancer. Men du är helt fri att visa motsatsen.

      Cancer, haven värms upp, träd som gör att vi kan andas försvinner… Heja palmolja.

        I den aspekten är våra kossor en större bov. Palmolja är inte djävulens påfund mer än något annat.

          Svenska kor leder inte till skövling av jordens lungor.

      Jag har automatiskt kopplat ihop palmolja = dåligt, men inser nu att jag får läsa på lite mer. Har du några länkar där det går att läsa mer information (Kan självklart googla, men du verkade kunna en del och sitter säkert på bra källor)?

        Här kan du hitta massor med info:
        https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/palmolja-och-soja/palmolja/#hallbarhetscertifiering

        Det är en väldigt bra början att läsa hos wwf, de gör en väldigt bra sammanfattning, och om man vill kan man söka sig vidare därifrån.

    Jag tycker de här svenska tjejerna är så äkta och fina, go girls? och förresten hur brukar Nutellasushi va, hon som vet?

    Markattas ekologiska nötsmet i burk är låter så underbart analogt.

    Nutella är till Markattas ekologiska nötsmet i burk, som iTunes är till Danne Ek:s digitala musikbibliotek för strömning.

      Läste strömming.
      Din text var svår och inte blev den bättre eller roligare av min trötta hjärna.

        Författarens död.

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

          Camilla! Varför är dessa kommentarer borttagna?

    Annas bild är photoshop, hon äter inte bröd.

    Är det ingen som har besiktigat Ankeborgshuset?
    Det är inte tillåtet att elda i kamin eller öppen spis om det inte finns gnistskydd. Eller eldar dom trots förbud?
    Trist för dom att inte försäkringen gäller om det skulle hända något.

      Har också uppmärksammat det.

    Sushi är själva riset, du kan servera vad som helst till riset och kan då kalla det Sushi-nånting eftersom det är riset som är Sushi. Gick en sushikurs och fick då veta det.

      Det behöver man inte gå en kurs för att veta…

      Jo men kombinationen ris, jordgubbar och nutella låter inte speciellt gott…

        Det var det tydligen inte heller. Kanske därav gråtemojisarna?

    Kan tipsa om Valsoia. Smakar exakt som Nutella, men är palmoljefri och vegansk. ?

    Inte så vanligt med kristallkrona i stall, väldigt brandfarligt!

      Jo, tyvärr börjar dessa kronor bli vanligare och vanligare, och tyvärr har folk sällan kolla att dessa är farliga att ha i stall.

    tycker det är kul att muckelmenti hypar den nya kollektionen med att hon har designat själv. erkänner liksom att de tidigare inte var hennes design?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.