När man inte riktigt har tid eller råd att leva som en riktig influencer

Vad gör man när plånboken kanske ekar tom och kalendern inte riktigt tillåter resor kors och tvärs over världen?
Man photoshoppar in sig i alla miljöer man önskar att besöka – det är både snabbt, effektivt och framför allt snällt mot miljön.
Man kan också tagga sig själv och en vän i bilder man snott på nätet men photoshopping är att föredra för trovärdighetens skull.

Detta är en metod  Johanna Olsson – vår pastaposör –  anammat på Instagram – något som uppmärksammades på bland annat twitter häromdagen. 
Jag har gjort en liten sammanställning som jag skulle vilja kalla lite av en ”Best of”.
Se detta som vol 1 för jag är säker på att there is plenty more to come. 🙂

  

 

Helt plötsligt har jag och Tjocka Hetsätarkatten varit i Egypten.
Fuck, vad najs!

Tack för alla tips!

— Alla bilder i inlägget är ett montage —

UPPDATERING!

Nu börjar influencernas egna ”Paris-bilder” ramla in.
Fantastiskt kul!

200 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så jävla miljövänligt! Go Olsson! ??

   Plus i kanten för återanvänd skugga i första bilden – så genomfört i miljötänk!

   Tips på fler miljövänliga sätt att resa: vandra genom exempelvis Paris gator i Google Street View, gärna på en stor skärm. För maxad upplevelse investera i ett par VR-glasögon.

  Åh så pinsamt! Försöker de på allvar lura sina följare att de är utomlands?
  Skämskudde.

   Många kommentarer hos @thassianaves nu, under den originala balkongbilden, som påpekar Johannas kopiering, min favorit är denna:
   ’hon andra photosopa in sig grovt i denna bilden’

   Detta är ren ’photosopa’!

    Bilden på systrarna på bänken med en tidning. Kan det inte va deras då? https://www.instagram.com/p/BaESb3LnfOM/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1mbyy6dearl1z

     Tidningen är över ett år gammal, denna Le Monde kom ut 1:a oktober 2017:
     https://docplayer.fr/58092882-Ecole-la-guerre-ideologique-est-relancee.html

     Har de köpt den i tidningskiosken har de blivit lurade…

      Men hon lade ju upp första bilden av den varianten runt 10 oktober 2017.

       Alltså det här gör mig så förvirrad.
       De där Andy och Tegan har ju den bilden i sin ”portfolio” och känns rimligt att den här Johanna har snott den bilden därifrån. Men att hon verkar inneha exakt samma outfit och även har en bild med tidningen i sin hand är ju bara helt ????

       Eller är den bilden också photoshoppad? Alltså outfitbilden. Har hon typ klippt in sitt ansikte? Eller är de de två som är modeller på bilden?
       Så många frågor.

        Du, jag såg också det där och tyckte det var sjukt men om man kollar på byxorna på bilden med tidningen och jämför med hennes bild där hon svävar ser byxorna inte likadana ut vid vaderna bland annat.

  Hon är slut som artist

  Är det här på riktigt???

   Hon har ju lagt upp en story där hon ska förklara bilderna, men det kommer inget mer…………? ?

  hur många följare har hon? provocerar hon med flit? har hon räknat med att bli påkommen? eller vill hon att folk verkligen ska tro på att hon är utomlands? hur blev detta allmänt känt? hur länge har hon hållt på såhär utan att det har varit allmänt känt? vad är det för värld vi lever i?

  så många frågor.

   En halv miljon följare på insta, eller med BB-mått: flera miljoner!

  Detta måste ju vara ett skämt. Om inte, fy fn vad pinsamt :D:D

   Det var det första jag tänkte, det här MÅSTE ju vara ett skämt från hennes sida? Eller att hon i alla fall tänker att alla som ser bilderna förstår att det är på skoj. Jag menar… hon kan ju inte göra detta på allvar, då får jag fan tuppjuck.

  Någon kommenterade om det möjligtvis är ett ”konstprojekt”. Att bevisa typ att man aldrig kan lita på det man ser på sociala medier.

   Men det har ju redan gjorts?

   Men har man blivit avslöjad med sitt ”konstprojekt” så blir det ju lite märkligt att fortsätta och låtsas som ingenting? Då borde hon ju sluta posta photoshoppade bilder och gå ut med att det var ett ”konstprojekt”..

   Och nu så har hon det som ursäkt ? hon kan tacka den tjejen som kommenterade det.

    Folk är inte födda igår.. Beställer man in pasta på en restaurang för att posa med pastan till instagram så är man absolut en person som kan tänka sig photoshoppa sig in i bilder när man inte har något nytt content. Det är lite försent för att kläcka att det var ett ”konstprojekt” nu..

     Nu kan man ju undra om hon verkligen var på restaurangen? Beställde hon i så fall verkligen in en pastatallrik? Hur mycket är photoshoppat? ?

    Jag sa inte att alla kommer köpa det? ? men hon har en bättre förklaring än ingen förklaring.

  Haha det här är ju SJUKT?!

  Har sagt det förut och säger det igen – Majoriteten utav dessa influensers är totalt intelligensbefriade.
  Obegåvade försöker dem lura normalt funtade människor.
  Sanslöst, som sagt- de kan gå över lik..?

   Ja, jag är inte det minsta förvånad i allafall.
   Vem litar på dem egentligen??
   Jag förutsätter att de flesta bilder är fejkade på något vis. Jag tror att gympass, nyttig mat, städrutiner och en massa annan präktighet och perfektion som bloggare skryter om är uppförstorade och förbättrade. Jag anse att de flesta influencers är lögnare.
   De har själva satt ribban med all lurendrejeri, de får skylla sig själva om folk misstror dem.

  Tycker det är kul att hon som har världens taffligaste content och byggt allt kring dåligt photoshop ÄNDÅ har fler följare än Isabella Löwengrip. Säger nåt om hur efter IL är på instagram-mediet.

   De har ungefär samma

    Fast BBs räknas tre gånger så det blir fler…

     Är väl inte följare på insta hon överdriver?

  Känns som om Marcelo pch Nina håller på och spelar in något nytt? Bloggarna ekar tomt och nu är deras insta privata. Kan temptation island kanske vara på tapeten för dessa två? Eller något annat gott?

   Alla från PH har låst sina konton, iaf av dom jag kollade igår. Tror det är ett sätt att öka sina följare

   De ska tillsammans med några andra PH deltagare vara med i Paradis STHLM i höst. Står på Paradishotel´s instagram.
   Ja, Marcelo´s blogg har ju med jämna mellanrum ekat tomt flera veckor.

  Det här är ju helt oskyldigt, vare sig det är gjort med glimten i ögat eller på fullaste allvar. Inget att bli upprörd över.

   Jo, det är faktiskt nåt att bli upprörd över! För det första lurar hon sina följare och ännu värre, hon stjäl bilder från andra!

   Så om jag stjäl väskor och skor ’med glimten i ögat’ så går det bra?

    Om du är en vit normsnygg tjej med glimten i ögat så är du sååååklart förlåten.

     Vit och eventuellt normsnygg, men får rysningar av ’tjej’ när man är över 40 – så, köper mina egna skor!

      Plus: ofta liiiite för trött för att få till ’glimten i ögat’…

  Ot: gabjossan har fått kritik för sin bild på jasons gigantiska hög med presenter. Hon försvarar sig såklart men inte ett ord någonstans om miljön?

   den har jag oxå funderat på när kommentarerna skulle hagla in kring! måste faktiskt säga att jag kan hålla med, vi försöker oxå köpa ”mycket” presenter när barnen fyller för de är roligare för dom när dom är små, men mycket för oss är kanske tre-fyra olika paket..

   Hon säger att hon inte tar materiella ting för givet trots att hon själv växte upp med mycket presenter. Som vuxen har hon ju blivit OTROLIGT materiell och det är väl lite det som är själva grejen. Hon lär sina barn att bli materiella och vilja köpa nya saker osv. Även om hon kanske också lär dem att inte ta saker för givet så lär hon dem fortfarande att ”så länge man KAN så SKA man (läs ”unna sig”) konsumera” för så har hon själv blivit uppväxt.

   Ur miljöperspektiv är ju det fruktansvärt men å andra sidan har väl inte Gabjoss något som helst miljötänk i grunden (givet gör hon andra bra saker och det är klart hon vill skämma bort sina barn, så inte för att klaga på henne).
   Men ja, jag reagerade också på att ingen nämnde miljön någonstans i det inlägget för det var så jag tolkade frågan. Dock svarade frågeställaren på inlägget i kommentarerna och hon nämnde inte heller mijön där så……….

  Johanna är ett otroligt stort mysterium, tsm med sin nakna syster. Jag har följt dem i kanske 8-9 år sedan de bodde i Helsingborg och bloggade. Johanna började med att Haga rika män i London innan ens begreppet influencer eller sugar daddy hade uppfunnits. Och ny lever hon äntligen sitt drömliv…

   Haga?

    Jag undrar ju mer över den nakna systern än ordet Haga?! ?

    Antagligen behaga

     Eller jaga.

       Blir typ trött bara av titta på dessa systrar. Gud så jobbigt det måste vara att posera och vara avklädd i obekväma kläder hela tiden. Kanske därför influencing kallas jobb.

        Systern är snäppet sämre på PS och långt många fler bilder är så fejkade att jag börjar undra om det faktiskt är ett skämt.

         Bilden från den 27 september när hon står framför ett fönster i gröns underkläder ? ”Fönsterluckan” är helt sned ?

    Jaga?

     Lady Gaga?

   Sugar daddy är inget nytt

   Berätta om den nakna systern!

   Sugar daddy som begrepp är väl 100 år gammalt.

    Ja! Tycker ändå det är rätt gulligt när människor tror att saker är nytt. Minns när jag var yngre och trodde att abba teens (innan de blev a-teens..) hade gjort mamma mia ?

     Trodde det var smurfarna..?

   är oxå väldigt nyfiken på den nakna systern nu haha??

    Maxinne?

  HAHAHAHAHA! Detta är fan extremt roligt!

  Det var väl Johanna Olsson som beställde in pasta för att posa med det på bild till Instagram för att sedan inte röra pastan? Så det är ju föga förvånande att hon gör detta.

   Hon kanske hämtat pastan från nåt ICA-recept på nätet?
   Vore bra för då gick ju inget till spillo!

    Hon satt på restaurang i Venedig, beställde in pasta för att ta bilder som om hon åt pastan för att kunna lägga upp på instagram men samtidigt så berättar hon att hon inte åt pasta för att hon inte äter gluten..

   Fast hon var antagligen inte i Venedig och är säkert inte ens gluten ? tror hon åt den där pastan på bilden.

    Hoppas någon åt, pasta är gott ❤️

    Hon är ju garanterat inte gluten, iom att gluten är ett protein och inte något man kan vara. ?

     Små saker att reta sig på i vardagen, likadant som folk som säger att de har pollen. Vadå ”har pollen”, man är pollenallergiker. Blir tokig.

     Att säga att man är gluten är en sak som irriterar mig oproportionerligt mycket ?

      Det är ju en förkortning på

      ”Jag är gluten-intolerant” så hsgvtycker det är ok

       Jo, men grejen är ju att en förkortning fortfarande ska ha samma innebörd som i det icke förkortade formatet. Här blir det två helt olika betydelser. Dock så förstår man ju såklart ändå vad folk menar med det, det är kanske därför det är just en av de små sakerna att reta sig på i vardagen och inte ett stort problem i livet?

       Kan man säga” jag är katt” om man är allergisk mot katter?

      Ännu värre med dem som säger ”jag mår bra sen jag började äta gluten (dvs glutenfri mat). Som om glutenfritt kan förkortas till gluten. Det går ju så klart inte!

    Tror inte hon var i Venedig heller, se:
    Johanna: https://www.instagram.com/p/BjeqfaAnu8D/?taken-by=johannaeolsson
    Maja Malnar: https://www.instagram.com/p/BnTOZkSnfz-/?taken-by=majamalnar

    Maja: https://www.instagram.com/p/BjfKM0FHVIZ/
    Johanna: https://www.instagram.com/p/BjfTgLGn2NH/?taken-by=johannaeolsson

    Ser att det är lite olika båtar på bilderna, men vinkeln (och moln/växter/dukning etc) är exakt densamma – gissar att de är tagna i samma serie…

     Haha exakt samma väskor. Kanske var där tillsammans..

     Hittar jättemånga bilder hon tagit därifrån ? Camcam, ny lek, den som hittar flest original bilder till Johannas bilder vinner haha

      Skicka dem alla till mig så samma ställer jag dem! =)

       Åhhh, har letat som en galning efter originalbilden från LouLou, men inte hittat… …än!

     Tror du har rätt. En bit av bordet i den andra bilden är blått och smälter ihop lite med vattnet.

   Hahaha nu påmindes jag om Tramsfrans Anna Book vs Gooh-pasta-gate. Roligaste som hänt.

  Hahaha detta är så roligt och samtidigt väldigt rörande och gulligt på nåt sätt. Sammanfattar samtiden så bra!

   Sorgligt, ängsligt och absurt i mina ögon. Hur kunde det bli såhär känner jag mest.

  Åh, för nåt år sen sändes ett program i finlandssvensk TV där olika gäng stängdes in i ett hus och skulle låtsas vara någonstans på resa i sina sociala medier. Det var samtidigt en tävling vilket gäng som fick mest likes etc. Syftet med det hela var att visa hur falsk bild många ger på sociala medier. Det var väldigt intressant faktiskt.

   Haha vill se detta!!

    Programmet heter ”Bluffresan”, finns på arenan.yle.fi, vet dock inte om det går att se på från Sverige.

  Fint att du lyfter hur miljövänligt detta är, jag vill gärna tillägga att Johanna till och med återvunnit skuggan i bild nr1!

  Visst var det även hon som beställde in en pasta och låtsades äta den??

   Eller alltså, hon sa att de bara beställde in den för bildens skull…

   Sen var hon väl så snäll också att hon gav maten till en hemlös efter att hon grisat klart?xD

  Vem är denna tjej, aldrig hört talas om henne innan men har nästan en halv miljon följare?! Tycker inte bilderna ser photoshoppade ut, förutom den med flygande fötter, väldigt skickligt gjort isf. Finns det inte en möjlighet att hon reser mycket om hon är en så stor influencer, eller är det också fake att hon är så stor? Himla snygg var hon iaf, väldigt vacker, inte för att det spelar roll men..

   Är du hennes kompis? Du har ju bevis på att de är fejk i inlägget..?

    Hennes kompis?! Jo men visst rimligt med tanke på att jag inte vet vem hon är och aldrig hört talas om henne trots den stora mängden följare.. och inget svar fick jag på vem hon är och varför hon har så många följare, trist. Ja ser nu skuggan också på hotellbilden MEN kollade hennes konto och om alla är fejk så tycker iaf jag att det är skicklig gjorda photoshop på de flesta bilder från resor, ser äkta ut i mina ögon, de flesta iaf. Trist jag ej fick svar.

   Du behöver väldigt starka glasögon.

   Jo men det syns väldigt tydligt. Titta på skuggan på första bilden, ser du att Johanna har samma skugga som den andra tjejen? Vidare är blommorna EXAKT likadana och vad är oddsen för det? Blommor är levande. Titta på hennes huvud på näst sista bilden, ser du kanten runt hennes frisyr? Det är nästan som en gloria. För att hon har klippt in sig. Sista bilden är bara stulen.

    I originalbilden kommer ljuset snett bakifrån, i Johannas bild är skuggan från balkongräcket med ljus snett bakifrån medan hennes egenskugga faller snett bakåt, alltså med ljuset framifrån…
    Två solar i Paris under hennes resa?

     Va? Hur kan du inte se att det är exakt samma bild?

      Läs om kommentaren du svarade på 🙂

       Efter ca tio genomläsningar trillade polletten ner. Herregud??‍♀️

      Lisa:
      Du tror att jag tror att det var två solar i Paris den dagen?
      Jag skriver ju att det är samma bild, och att hur J klippt in sig själv ger helt fel skugga.

      Eller som du skulle sagt det:
      ’Va? Hur kan du inte se att det är exakt det jag skriver?’

       Jag missförstod dig, du behöver inte lägga ord i munnen på mig.

        Nej, det behöver jag inte – det var dina egna ord!?

         Nej det var det inte. Ingenstans har jag skrivit ”Va? Hur kan du inte se att det är exakt det jag skriver?” och du vet faktiskt inte vad jag skulle eller inte skulle ha skrivit i din sits. Det är däremot dina ord (eftersom det var du som skrev dem), som jag skulle tro att du använde i ett försök att trycka till mig, troligtvis för att mitt missförstånd irriterade dig.

  paradise hotel ska fortsätta efter säsongen med paradise stockholm? Wtf

   Låter spännande.

   BLÄ.

  OT, är Jonna på förlossningen nu?!

   Nej

  Vet att Jewelsnissy har tagits upp några gånger i kommentarerna, efter det här http://svenskayoutubers.se/2018/july/ljudinspelning-pa-nar-youtube-mamman-sager-olampliga-saker-till-sin-dotter-har-lackt.html
  (första klippet, seriöst sjukaste jag hört en förälder säga) Kan det verkligen stämma att soc utrett om flickan ska vara där, är det någon som jobbar på soc som kan svara? Hur kan de låta en ung tjej bo under sånna förhållanden? ??

   Hur anmäler man till soc?

    Googla ”barn som far illa” och namnet på den kommun det gäller så borde du hitta rätt med en gång.

     ??

   Dottern är gammal nog att ha en åsikt i fallet. Vill hon bo kvar och inte far illa så räcker inte det till LVU

    Som 14åring? De har inget boende, tigger pengar, vloggar ofta om att de inte har mat osv

  Jag undrar om hon frågade orginal balkongtjejen ”Du eh, jag tänkte om jag kunde få låna din balkongbild för att photoshoppa in migsjälv i bilden? Har inte riktigt likvida medel för att checka in på Plaza Athenée just nu..”. Hon har ju stulit bloggarens bild och förvrängt den totalt så den bloggaren skulle i princip kunna skicka henne en fet faktura för det..

   Jag taggade in @thassianaves i Johannas balkongbild (tror det var ca 350 kommentarer då) – nu har hon stängt kommentarsfältet…

    Vågat att ta en bild från en person med över 3 miljoner följare…Det kan kosta Johanna dyrt…

    Är det inte bättre att göra tvärtom? Tagga Johanna i hennes kommentarsfält, och skriva att hon använder bilderna. Då kan väl inte Johanna radera det ?

     Gjort båda…

  De flygande fötterna!!! Är hon verkligen allvarlig med dessa bilder?

  Det pinsamma är ju att folk har kommenterat det på hennes instagram tidigare men hon stänger bara av kommentarerna och fortsätter att photoshopa

   Sjukt märkligt beteende

   Var kommer alla följarna ifrån? Jag fattar inte! Vem vill följa sånt här? Är följarna också fake?

    Skulle inte förvåna mig om större delen utav hennes följare är fake, kommer ihåg när hon hade runt 20 – 30 000 följare, från ingenstans så började hon öka lavinartat mot 100 000 följare och sedan upp till 250 000 följare. Så nej, det skulle inte vara en surprise.

     Räcker att en bild får stor spridning

      Hahah dagens roligaste. ”Det räcker att en bild får spridning” så genererar det över 100 000 nya följare? På sin höjd några tusen nya följare men inga hundratusentals nya följare.

       Beror på 🙂 Kan öka snabbt. Verkar inte vara så mycket fejk iallafall när man kollar hennes följare

     Fast jag kan se att flera av dem jag följer även följer henne. Så det måste nog inte vara fejkade följare. En hypad tjej snarare…

  Pinsammaste ansträngningen sedan kniv-Mickes försök att ”rappa”.

  Åh följde Johannes blogg för flera år sen och den var såå bra. Älskade verkligen hennes inlägg!! Sen hände något och det blev bara yta och märken och allt blev för ”perfekt” och ”tillrättalagt” för att vara inspirerande.

  Tycker också att hon var mycket finare innan sina operationer, hon är så snygg naturligt!

   Sina operationer? Hon har gjort bröst som knappt syns och läppar. På din kommentar låter det som om hon opererat om sig till en annan människa.. Johanna är faktiskt en av de få som ser riktigt bra ut både innan & efter ”operationer” och nej jag känner henne inte men har gått på samma skola så vet exakt hur hon sett ut sedan hon var ung!

    Ja ganska stora bröst till hennes kropp och stora läppar… samt hakan har ändrats

    Hon har gjort en massa fillers, det ser man tydligt, bl.a. haka, käke, kindben och läppar.

  Hahahaha keela har lagt upp en likadan photoshopad bild nu

   Orginalbalkongtjejen kommer kunna tjäna bra med pengar på att folk använder hennes bild på detta sätt..

    Fast det är ju instagram som äger bilderna i och med att de publicerats där.

     Nej, instagram äger inte dina bilder men du ger dem rätt att via sina verktyg tillgängliggöra dem för delning via embedding mm.

  Fast på andra bilder ser det ut som hon faktiskt är i Paris (de kanske är bättre photshopade?) men isf är det ju ännu värre. Sparar inte ens på miljön ?

  Men herregud? Så många frågor här..tror hon på riktigt att det är någon som går på det? Jag är typ rädd när jag ändrar ljusstyrkan och kontrasten på en selfie att den ska se redigerad ut hahah.. Men kanske är ett PRtrick med? Typ ” gå in och titta på hennes bilder, helt galet photoshoppade” eller att man taggar vänner och de blir ett fenomen?

   Varför skulle hon vilja förstöra sitt varumärke som hon byggt upp under flera års tid?

   Och spegelvända bakgrunder – för ingen annan har ju varit i Paris och har ett hum om hur det ser ut där?

  ”Reser” hon och hennes syrra alltid tillsammans? För när man kollar syrrans feed så har hon exakt samma bilder som Johanna.
  Eller kan det vara så att Johanna har tagit många bilder från henne och ps sig själv in?
  Eller gör hennes syrra samma sak?
  Så mycket frågor!

   Tror de gör allt tillsammans … har i alla fall gjort i alla år då jag följt deras bloggar!

  Ot; matplats har nu gjort ett inlägg om sin resa som samarbete med Apollo. Men verkar inte som att det var så positivt. Nästan bara bilder på mat, knappast nåt från hotellet. Galet vad yta och fasad det har blivit i den bloggen,som faktiskt började som nåt bra. Där kan man snacka om att flyga och göra miljö påverkan .

   Ja precis! Jag har ju anat tidigare och hintat här att hon och 56kilo kanske inte var helnöjda med hotellet (inga bilder från hotellrummet, inte ett ord från Matplatsen om att de inte alls tyckte om frukosten, som Åse skrivit lite kort om i förbifarten i sin blogg osv). Och nu kom hennes inlägg om hotellet. Nog är det väl liiite konstigt med en sponsrad resa utan en enda bild från hotellrummet? Var det så gräsligt? Dessutom fascinerande hur få inlägg på en sponsrad resa som faktiskt märks ut som samarbete…

    Känns som prinsessorna inte gillade sin resa redigt. Om man tycker Bella är overksam så ligger ju hon i lä när det kommer till matplats. Allt handlar ju om yta. Och alla dessa samarbeten. Inte ens kunna köpa sig ett par vinterskor…

     Konsumtionsplatsen vore väl ett bättre namn på bloggen? Det som började som en härlig inspirationsblogg med enkla och lättlagade maträtter har ju heeeelt spårat ur! Det flygs och shoppas (uppmanas till shopping – hon får ju allt genom samarbeten…suck…) till förbannelse. Så otroligt ofräscht 2018. Urk…

      Och nu har 56kilo skrivit om hotellet och fortfarande inte en endaste bild inifrån hotellrummet?! Vad kan vara så illa? Fanns det inte en enda vrå i rummet som dög att fota till blogg och insta?

       Så otroligt omodernt att flänga runt med flyg som matplatsen gör, är väl 3 utlandsresor bara i september ??‍♀️

       Fattar faktiskt inte hur hon kan få så mycket samarbeten, har hon så mycket läsare, bloggen är ju helt ointressant nuförtiden!

        Det är ju bara massa reklam,och sen veckans matsedel. Känns så ytligt.

         Föreställ dig att behöva vara väninna till Victoria. Ganska svårt att hänga med i konsumtionshysterin.

      Konsumtionsfamiljen som inte klarar vardagen. Har undrat länge hur deras äktenskap och liv skulle gestalta sig utan den totalt overkliga konsumtion som de ägnar sig åt.
      Ett skrämmande liv lever de iallafall. Det är något ångestfyllt över Victoria, hennes skräck för den grå vardagen måste ju gränsa till fobi.

       Väldigt bra beskrivet. Det blir så otroligt patetiskt på något vis när det ska visas upp ett slags hollywoodskt lyxliv och klä sig i allt dyrare kläder, köpa nya möbler och byta hela inredningen varje år etc. när de egentligen är en helt vanlig sketen medelklassfamilj i en medelstor stad. Vem är målgruppen egentligen? Andra medelklassfamiljer där mannen är elektriker som hennes och man själv är hemmafru? Nä, skulle inte tro det. Tycker hon helt har tappat det. Vore kul om Bloggbevakning kunde skriva om de här två fenomenen (Viktoria och Åse) också och kritiskt granska deras konsumtionshets.

        De har en helt medelmåttig inkomst som rimmar illa med deras sätt att leva. Förstår inte hur det går till.

         en gång när hon hade frågestund skrev jag och frågade om hon någonsin pratar med sina barn om hur ovanligt privilegierat det är att resa utomlands 5 ggr per år och dessutom alla hotellnätter och sånt inom sverige som de också håller på med och hur hon förhåller sig till miljötänk osv. den kommentaren raderades ganska ögonblickligen.

  Är bilden med pastan äkta? Den ser onekligen photoshoppad ut..?

    Men de måste väl ändå ha varit där tillsammans? Eller vad menar du?

     Ja, alltså ser ju att båtar tex flyttat på sig, men vinklarna, propsen etc är exakt desamma – antagligen bilder tagna i samma serie.

      Precis och väskorna är samma, fast i olika ordning. Koppar lyfts osv. Det vore nästintill omöjligt att klippa/klistra så mycket (om man inte är nåt slags superproffs, men då kan man väl jobba sig rik med retouch och ha råd med en riktig resa).

     Ja, många av bilderna la Johanna upp före Maja.. De stod kanske på kö för att fotas på exakt samma ställen?

  Sjukt kul! Är hon seriös? Min favoritbild är dock denna, https://www.instagram.com/p/Bl25jHXH8Sc/ , hon svävar ju bokstavligen över en klippkant!!! ??? Livet som influencer är ju livsfarligt!

   Yes! Fantastisk!
   Som av en slump var @majamalnar där de dagarna…

     Är hela Johannas konto fejk? ?

   Jag vill påstå att den bilden vid klippkanten är helt äkta. Jag har jobbat en hel del med bildbehandling. Dels speglar hennes glasögon vad som ser ut att vara en passande spegling. Klippor. Samt alla tunna småfjun och hår kring huvudet. På alla andra bilder där hon tydligt redigerat så har hon aldrig lämnat sådan detaljer. Det är dessutom detaljer som bara proffs brukar klara av att lämna kvar!

  Hehhehe Johanna bor egentligen kvar i Helsingborg och har alltid gjort. Tänk om hon photoshopat sig till en ”karriär” eller stor ”föjarskala”

  hade varit en rätt sjuk twist på det hela

   Haha nä? Hon flyttade ju till Sthlm o bodde ihop med den där killen Eric.
   Sen skrev hon att hon skulle flytta till London o att de skulle hyra ut lägenheten.
   Senaste året ser det dock ut som hon är singel.
   De verkar bo i en fin men jävligt tom lägenhet i London.
   Förstår inte hur hon har råd med den bostaden samt allt annat dom gör.

    Hon kanske hade photoshoppat ihop en kille också:
    ’Hm, kropp från X, ansikte från Y och hår från Z – det blir bra!’

  Hennes syster (?) har lagt upp bilden med tidningen för ca 1 år sen 😮

    fast enligt C så är det ju någon helt annan persons bild, så har båda snott den?

     Det KAN ju vara J på bilden, men den är inte tagen i år, och varför hon inte kreddar fotograferna – speciellt om de är välkända – förstår jag inte.
     http://andyandtegan.com/call-it-spring-gallery/f82ipnb9kn6isc8un7do0ozs8q8thw

  Att inte Bella har upptäckt det här!? Det är ju hur effektivt och tidsbesparande som helst att slippa allt resande!

   jag tror fan hon redan har gjort det här. på samma sätt som jag tror hon redan tagit 100 bilder i olika outfits på Arlandas vip, så varje gång hon reser någonstans slänger hon bara dit en ny bild, oavsett om hon var där eller ej.

    Exakt.

    Bella har ju fejkat hela sin karriär.

  Äntligen ett riktigt underhållande inlägg!!! Kommer med spänning följa kommentatorsfältet! :))

  Bilden med tidningen är ju i alla fall på Johanna, om man kollar tillbaka ett år så har hon fler bilder med samma outfit. Även den bilden som är spegelvänd återfinns från förra året men denna gång vänd åt rätt håll. Känns som ett desperat försök att upprätthålla en image av att hon är ute och flänger hela tiden.

   Har inget liv och ligger hemma med världens förkylning, slängde ihop en gif på hennes miss:
   https://media.giphy.com/media/i2PJpHZsVTf8X7pkSz/giphy.gif

    +++

  Är detta på riktigt!? Tror hon nån köper detta? Hon måste isf ha en övertro till sina photoshop-skills alt tro följare har IQ-4. Pinsamt!

  Någon som vet hur dessa systrar försörjer sig och har råd med alla designerplagg? Tjänar de multum på sina kanaler? Rika snubbar?

   Johanna började med rika män. Hennes första var en jätterik kille i London, https://instagram.com/ikarosm?utm_source=ig_profile_share&igshid=1blkv3ybrwqe8 den här killen. För typ 7 år sen kanske, när jag läste hennes blogg och msn ba woow för hon levde värsta livet och väskor hit och dit.

  Tror dock detta är strategi. Johanna är smart när det gäller sånt här, tänk hur detta generar nya följare och uppmärksamhet!

   Ingen vill nog följa när man vet att allt är en fasad

    Det var väl ändå så Kissie blev riktigt stor? Alla hennes uppenbart fejkade bilder.

   Smart? Att förstöra sitt varumärke genom att vara så uppenbart fake? Kissie byggde inte direkt upp ett starkt varumärke genom att provocera..

  Så jäkla kul ändå att hon har ett inlägg från juni där hon skriver att hon ”vill vara ärlig på sin instagram och berätta riktiga historier bakom alla perfekta bilder, det är så mycket fejkt going on med så många på instagram”

  Alltså har hon verkligen noll självinsikt eller är hon på riktigt dum?

   Hahah jag såg också det! Och för nån timme sen la hon upp på sina stories att hon skulle prata om bilderna, men sen kom inget mer…….? ?

    Okej jag såg precis nu att hon tagit bort den storyn.. ? ?

  Apropå pastan som beställdes in men inte kunde ätas pga glutenintolerans, varför inte beställa in glutenfri pasta?

   Intressant också att det är för ett samarbete men bilderna är så sjukt dåligt photoshopade. Om jag var klienten hade jag inte godkänt det då det reflekterar tillbaka dåligt på företaget. Samt att hon inte tar upp att hon snott nån annans bild.

  Jag trodde absolut hon skulle göra en efterkonstruktion och säga att allt var ett skämt, men hon har precis lagt ut en insta story där hon erkänner att hon försökte få det att se äkta ut, för att de företag hon jobbar med skulle kunna få bilder. haha. Ser inte så jättebra ut!

   Jag spelade in storien – förmodligen kommer hennes agent be henne ta ner den snart.

   Men hon kan väl inte ta någon annans bild, photshoppa in sig själv och använda den till ett samarbete? Om hon ska casha in på dessa bilder borde de hon tagit bilderna från skicka en faktura.

  Omg, kolla hennes story nu när hon ”förklarar sig”??

  Vill seriöst svensk tv hon ska flyga hem o prats om DEtta i tv?? Hon påstår det HAH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *