To like or not to like?

Skärmdump från Jacob Anderssons Instagramkonto @detvarminstoradag

Minns ni inlägget med någon vecka på nacken?
Det om Underbara Clara och influencers som ställer krav på sina följare om att likes, dela och kommentera på inlägg?
Jag fick den här bilden skickad till mig för ett par dagar sedan, och tycker att följarbeteenden är intressanta, så därför publicerar jag den nu.

Jakob Andersson är personen bakom Instagramkontot @detvarmindag och han vill veta varför folk envisas med att INTE gilla inlägg på Instagram, när det är vad själva appen går ut på.
Varför följer man någon och medvetet skiter i att gilla?
Han kallar dessa ”icke-gillare” för skitnödiga och vill veta varför man inte kan bjuda på en tumme upp då det faktiskt är helt gratis och gör att människor som honom och andra influencers kan fortsätta jobba med detta.

Har det helt plötsligt blivit prestige i att gilla någon annans bild?

273 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Man kanske inte gillar skiten helt enkelt.

      Exakt! Bara för att man följer någon behöver man ju inte gilla allt deras content. Så trött fråga. Fråga dig själv istället varför du får färre likes? (Och ja, man kan alltid skylla på algoritmen hit och dit men kallar man detta, ”influencer”, sitt yrke så får man leva med att uppfinna hjulet gång på gång iom att man är i händerna på ett system man inte styr över)

        Man kan ju inte ogilla allt dock, samma på fb. Avskaffa om inget roar en

          Men man kanske bara vill kolla? Man kan ju gilla utan att trycka på gilla, då får man ju hålla på det hela tiden? Så konstig tanke från honom.

            Jag har iaf inte instagram för att se till att andra människor kan leva på det? Jag tänker inte betala någons lön med knapptryck. Det är det fan ingen som betalar mig för att göra!

              Och bara för att du inte får det ska minsann ingen annan heller få det!!

              Klassiskt avundsjukt tänk ?

                Avundsjuk? På att någon vill tjäna pengar på att sälja sitt liv? Alltså nä. Men ska jag sitta och gilla något bara för att och inte för att jag har en behållning av inlägget så känns det ju sjukt oärligt och lite som att min snällhet utnyttjas. Om någon sen då tjänar pengar på min snällhet då sitter ju jag där med minus på både nöjeskontot och integritetskontot till slut. Om en person nu måste skälla på sina följare för att få likes så har den kanske gett sig in i fel bransch. Kanske skulle den personen bara helt sonika bli gatsopare. Göra något vettigt för samhället som vi alla kan ha nytta och nöje av. Instagram är inte för alla.

                Tycker inte det handlar om avundsjuka. Tycker sociala medier ska bygga på frivillighet. Lägg upp vad du vill, gilla det du vill o ha en positiv upplevelse. Avskyr tvång o finns nog med saker i våra liv som är pressande o stressande. Avslappnat är bäst ?

              Alla kan se vad man gillar och alla kanske inte vill vara öppna med det! Det är det bästa med den här bloggen, att det går att både kommentera och gilla kommentarer anonymt. Alla vill faktiskt inte lev sitt liv till allmän beskådan!
              (Dessutom följer jag olika konton/bloggar av flera skäl: gillar personen, gillar inläggen, gillar ämnet, förfasas över personen/inläggen/ämnet eller sådant som jag av olika skäl behöver hålla mig uppdaterad om.)

        Vissa personer följer ju ibland flera hundra personer, blir hård konkurrens då.

        Själv följer jag ca 80 personer, dock inga influenser då jag tyvärr inte finner någon särskilt intressant på just instagram. Gillar t ex Helen Tordgården och Amir men endast på Youtube. Eller iof, Amir har bra stories så dom kollar jag ibland men jag vill inte ha dom i flödet.

      Nä, om man får mindre och mindre likes beror det nog inte på att folk som följer är skitnödiga utan mer att man måste steppa upp och leverera mer intressant innehåll.. men det är ju alltid trevligare att skylla på andra ??‍♀️

        Varför avföljer man inte någon som bara postar ointressant innehåll?

          Kan ju va för att läsa om deras tankar och idéer för att då en djupare förståelse för folk man inte håller med. Då följer man men man likear ej. Bra sätt att inte hamna i en filterbubbla.

            Jo men det är väl inte samma sak som att det är ointressant?

          Alltså. Vissa bryr sig helt enkelt inte om att gilla eller trivs med den biten av Instagram. De tittar och nöjer sig så. Eller så ser de inte. Eller så tycker de inte det är värt en gillning, helt enkelt. Tycker det är så pinsamt när kontoinnehavarna håller på såhär. Som barnsliga, konfronterande stalkers. Jag följer exempelvis vissa tjejer som jag tycker är roliga och som har något innanför pannbenet, men när de lägger upp selfies med intentionen att se så snygga ut som möjligt och få likes för det så gillar jag det INTE pga att det i mina ögon är töntigt och ovärdigt.

            Jo men nu var det ju en kommentar om att det var just för ointressant innehåll. Jag kan också komma på olika anledningar att inte gilla något.

          Jag följer en del personer jag ogillar eftersom jag vill följa deras drama och har de privat konto måste jag följa dom för att kunna stilla min nyfikenhet.
          Jag lajkar inte deras bilder bara för att jag följer dom, vad är det för dumheter?
          Jag lajkar det jag tycker är värt en lajk, inte för att någon skaffade ett konto på en app som från början var till för att visa bilder.

          Bara för att en del vill tjäna pengar på en app som från början inte var till för det så kan de inte sitta å kräva saker från de som ser deras bilder. Skaffa en blogg istället och dra in pengar på antalet visningar osv.

          Trams!

            Klockrent svar, haha hade lika gärna kunnat vara jag som skrev detta!

            Då tycker du ju inte att innehållet är ointressant så ditt svar är irrelevant till frågan.

          Jag skulle aldrig orka trycka likes på allas inlägg som jag följer varje gång jag går in på insta. Sen beror det ju oxå på deras egen respons, endel trycker alltid ❤ när jag gillat deras storys inlägg. Då blir jag ju mer benägen att gilla fler gånger eftersom de lägger tid på att visa tillbaka uppskattning.

        Jag gillar nästan aldrig samarbeten eller rena reklaminlägg! Och blir det för mycket reklam, att det liksom tar över, då avföljer jag. Instagram håller på att tappa sitt syfte, ja för alla utom för oss vanlisar då. Man vill ju hänga med i personens vardag, vara lite fluga på väggen. Inte bläddra i en Ellos-katalog.

      Haha…jag får inga ”likes” på mitt jobb!

      Eftersom han gnällde över att han måste kunna fortsätta sitt ”jobb” som flunsa, antar jag att det är de rena reklaminläggen det gnälls på får för få ”lajks”. Varför i hela fridens namn skulle man gilla ett reklaminlägg? Det är ju knappast random människors ansvar att se till att gnällisen får behålla sitt ”jobb”.

      Exakt, vissa inlägg kanske känns relevanta medan andra örsvintråkiga. Det är ju ofta lite varierat innehåll oavsett influencer/person
      Orka lajka deras trötta frukost medan en snygg outfit kan va kul

    För att du är tråkig.

      Men precis ?‍♀️ Samma med ”vanessasdesign”, så skenhelig och ska alltid spela så rolig och igenkännande, men är samtidigt otroligt dryg och nedlåtande om man inte håller med henne eller om någon skulle ifrågasätta hennes påståenden. Sedan ska hon även bli sur över att man inte gillar hennes inlägg eller dela stories med ”om ni vill jag ska fortsätta kunna dela med mig och få bra samarbeten, då måste ni gilla mina inlägg så att jag och dem vet!”, antagligen är inläggen inte roliga eller bra nog för folk att vilja gilla?

    Men man ska väl också bara gilla det man gillar? Är det inte vad det går ut på?

      Kompisgilla kan man väl göra! Jag gillar inte en enda bild som min ena kompis lägger upp, men jag gillar dem på Instagram för att, ja, varför inte? Det är en app, inte verkligheten och vem bryr sig om du eller jag på riktigt gillar innehållet (finns gränser såklart, men så länge innehållet inte är grovt) som ens kompis lägger upp?

      Såvida du inte menar enbart influencers, för såna följer jag inte utan bara folk jag känner irl.

        Gillar bara saker från kompisar (som jag faktiskt gillar, men det är det mesta från dem faktiskt). Gillar väldigt sällan nåt hos de kändare kontona som jag inte känner, tänker att det är skitsamma för dem, en i mängden. Känns tjatigt att trycka gilla på allt, som en stalker också…

          Ja precis så! Har till och med dolt vissa kompisar vars innehåll jag inte orkar se längre, men familj kan jag nog ännu stödgilla även om jag nödvändigtvis inte tyckte det var nämnvärt intressant att se mitt syskonbarn göra något även denna dag på mina sociala medier.

            (Dem är ju gulliga iofs, syskonbarnen, så det kan väl iofs förtjäna en like iaf)

          Samma här trycker bara på gilla på de bilder min familj eller vänner lägger upp. Kanske får en känd person någon like ibland haha.

        Jag fattar inte alls det där, och därför har jag inte heller Instagram. Vad är ens ”kompisgilla”? Man behöver inte gilla allt ens kompisar gör, fotar, hur dom klär sig, hur dom inreder, så varför trycka på gilla i en app då? Vad fyller det för syfte? Jag anser sånt vara falskt och jag vill inte ha falska vänner.

          Tycker absolut inte det är falskt, falskt hade väl kanske snarare varit att kommentera något som man inte vill kommentera. En like för mig betyder väl i så fall mer typ ”jag har sett din bild”.

            Vad fyller ”jag har sett din bild” för syfte då?

              Nåt man gör för att man känner personen, bekräftar bara liksom.?

                Skönt att slippa konstiga sociala normer som inte betyder någonting för någon. Mina vänner kan aldrig skuldbelägga mig för att inte ha gillat deras senaste bild.

                  Finns väl ingen som gör det. Men snacka om att ta det seriöst att man verkligen måste GILLA bilden för att trycka på like. Är helt säker på att mina följare, familj, släkt och vänner, ger blanka fan i mina bilder egentligen eftersom typ 75 av ca 100 bilder är tennisrelaterade och de delar inte min passion för sporten, men de ger mig en like. Precis som att jag skiter fullständigt i deras kaniner, ”välförtjänt öl efter nyklippt gräsmatta” eller bild på en nytvättad bil. Ändå ger jag en like, för att det är folk jag känner och jag bekräftar att jag sett deras bilder.

                    Det är väl inte så seriöst? Varför skulle man behöva bekräfta att man bara sett en bild? Det fattar man väl att folk gjort. Lite underligt att likea (eller ens följa?) om man inte är intresserad men men, olika i olika kretsar.

                    Kan känna igen det där att man gillar vänner och bekantas bilder för att på nåt sätt ge bekräftelse. Jag gör själv så, fast på Facebook, även om jag inte är särskilt intresserad av innehållet. På Instagram däremot, där likes faktiskt har ett värde, så är jag betydligt mer restriktiv. Och särskilt gentemot ”varumärken”. Det betyder inte att jag är ogin, utan bara att jag inte vill att betydelsen av att ge en like ska urvattnas.

                  Henrietta står alltid över sociala normer. Oklart vad hon gör här.

            Jaha, intressant sett att se det på!För mig betyder gilla just gilla…

            Man kan ju trycka like för att ens kompis lägger upp nåt lite töntigt med en ful bild men man tycker om personen och budskapet så man gillar pga det?

              Då gillar du ju budskapet iaf. Ser ingen poäng med att gilla nåt du inte gillar alls liksom bara för att du känner personen?

    För att du är gnällig.

    Hemskt missbruk av citationstecken. Förstår varför ingen gillar.

      ”Förstår jag också”.

    Lägg ut bättre innehåll då känner jag spontant. Jag gillar bilder när jag genuint gillar bilden eller texten till bilden, gillar inte bara för att gilla. ??‍♀️

    Det är väl inte så mycket att gilla längre när man ”sett allt”. Det jag gillar är väl typ en berörande text, fin bild eller något jag skrattar av.

    Om det är en post av betydelse kan jag absolut trycka gilla men jag sitter ju inte och trycker gilla på vanlig jävla skit.

    Tror aldrig jag har tryckt ”gilla” på Instagram. Inte av prestige eller skitnödighet.

      Gud så tråkig du är då

        Varför är man tråkig för det? Konstig kommentar.

        Och varför har man Instagram om man aldrig gillat nåt.

          För att man vill titta på fina bilder såklart!
          Gilla grejer gör man på tiktok 😉

            tiktok har man inte de är för småkids.

              Inte längre, sedan pandemins början har tiktok kraftigt ökat bland vuxna.

    Det sista han skriver… Det var ju gilla som var så jävla viktigt?

    Jag gillar ingenting på Instagram så får upp allt i flödet istället för att algoritmer bestämmer vad som ska visas.

      Fast då får du upp det andra gillar istället. Du får det som fått flest likes i ditt flöde.

      Nu baseras ju ditt flöde på likes även om det inte är dina egna. Exempelvis vad de du följer gillar osv.

      Algoritmerna utgår ju fortfarande från vilka konton du följer, vilka inlägg du kommenterar på, vilka inlägg du swipar vidare bilder på om det är flera bilder i en post och vilka storys du kollar på osv. Så tror ändå inte att du får upp ”allt” i ditt flöde.

        Jag missar iaf ingenting i flödet, kollar ibland flödet hos de jag följer och har alltid sett allt. Sen är det klart att det inte är ett kronologiskt flöde, det baseras ju på annat också.

        Också hur länge man tittar på en viss bild. Ingenting är lämnat åt slumpen längre.

    Följer massor av människor, kan gilla det de lägger ut jättemycket men trycker sällan på gilla-knappen. Vet inte varför.

      För att du är tråkig

        Skum kommentar… varför skulle hen va tråkig för det?

          Jag vet inte varför, men har insett att jag allt mer sällan trycker på gillaknappen på instagram, jämför mot förr i tiden. Däremot av någon anledning så klickar jag för fullt på hjärtanet på Tiktok, tror att det är för att jag så tydligt ser hur mitt flöde ändras utefter hur jag trycker.

    Var glad att du har mig som följare då istället tänker jag. Kommer endast gilla en bråkdel av det som läggs upp. Och faktiskt skiter jag i om folk kan livnära sig på sin insta, deras försörjning är inte min uppgift. Det finns heller inte en enda ”profil” jag inte hade klarat mig utan.

      Exakt så!
      Säg det företag som skickar ut Mail till sina kunder och gnäller över att de inte handlar.
      Är man ”egen” får man jobba hårt, inte alla företag är lyckade, inte alla når framgång. Men det beror på flera faktorer. Att skylla på att folks inte visar intresse är inte en giltig faktor.

      Titta på andra influencers, de som skäller och gnäller på sina följare dalar medan de som försöker glädja, lyssna och kommunicera med gökarna når framgång.

        Haha följarna, inte gökarna ??

          Hahaha

    När folk håller på med sån där attityd så slutar jag gilla deras inlägg helt och avföljer ofta istället.

    Tror absolut att det ligger någon typ av prestige i att inte gilla inlägg för en del. Vem som gillar vad verkar ha stor betydelse för vissa. ”Varför har inte maja gillat sannas senaste post??” osv. Och för andra är det inget man reflekterar över.

    Jag följer många sk kändisars IG, men ”gillar” aldrig på deras inlägg, det gör jag bara på mina riktiga vänners IG.

      Samma här.

      Haha samma här. Dom gillar ju inte mina bilder så varför måste jag gilla deras?

      Precis samma! Gillar aldrig kändisars inlägg.
      Det är väl inte alls vad appen går ut på, för den delen.

      Jag gör precis likadant, och det är för att jag tänker att de tär helt meningslöst för underbaraclara om hon får en 2735 like av mig eller inte, det försvinner ju i längden, medan en kompis eller svärmor kanske blir lite glad av en like.

      Har inte tänkt på att kändisar vill ha likes, men nu när jag funderar lite mer på det så vet jag ju att det går lättare att sälja samarbeten om man har hög interaktion med följare och att likes använda för att mäta det. Dock är det väl egentligen bara för att det är ett mått på hur köpbenägen följarskaran är, så om alla började likea allting skulle det väl inte anses lika mtcket värt längre, det skulle urvattnad betydelsen. Det företagen EGENTLIGEN vill betala för är ju inte likes i sig, utan hur villig jag är att köpa något som influeraren tipsar om, och likes är bara ett mått på det.

      Men kanske ska börja likea de konton jag känner behöver stöttas extra 🙂

        Följer ett gäng konton som säljer retromöbler/prylar. Detta är såklart inte på något sätt unik för den typen av konto, men de lägger upp sjukt snygga grejer utan att ange pris. Folk blir såklart intresserade och efterfrågar priset varpå tio kommentarer följer angående prisförfrågan. Svaret är alltid: dm! Vet du vad priset är? Typ alltid 25 000 spänn eller mer. Och det är väl inte nödvändigtvis oskäligt men det STÖR mig så jävla mycket att jag ska behöva förnedra mig att efterfråga ett pris på en jävla lampa jag aldrig kommer köpa för 25 000. Skriv ut fuckin priset så ska jag kanske bjuda på en like istället för att känna mig förnedrad över att jag i en liten, liten stund tänkte att lampan/möbeln kanske var within reach.

          Hahah omg tror vi tänker på samma konto! (Finns fler) men det kontot jag tänker på gnäller alltid över att allt är så jobbigt, folk frågar om öppettider i DM, sen skriver folk FÖR LITE pepp och kommentarer och så vill berörd person ha ”lite mer kärlek och omtanke” Blev så störd på allt det så jag avföljde.

          Så är det nästan alltid när man kikar på nånting utan en prislapp – svindyrt. Har aldrig fattat det, förutom på grejer som byggs på förfrågan och därför inte går att prissätta i förväg. Vill du sälja mig något så sätt en prislapp på produkten för fan. Det är som att ordna ett evenemang men inte ange adressen. Helt obegripligt.

    Är anledningen till att jag har instagram att jag ska gå in och idiot-gilla massor av inlägg….?

    De få influencers jag följer följer jag mest för deras storys tror jag, eller för att jag följer dom på tuben och bara vill följa deras liv utanför vloggar. Vanliga inlägg är ju ofta reklam och mig kvittar det om dom måste skaffa ett riktigt jobb för att försörja sig ??‍♀️

      Ja exakt! jag tänker samma med musiker och skådespelare också. Jag betalar aldrig för filmer eller musik som jag ser/tittar på. För mig får de gärna skaffa riktiga jobb faktiskt, spelar inte mig någon större roll.

        Ser/lyssnar* så klart men det förstod nog till och med språkpoliserna ??

        Fast det spelar ju roll för dig? Enligt lag nu kan ju även du som streamar bli dömd, till skillnad från förr när det var de som delade som åkte dit. Betala för dig din snåljåp.

          Äh, behöver man inte betala med like för det man underhålls av så varför ska man betala med pengar?

          Personen var nog inte helt seriös utan försökte göra en poäng med en liknelse. Dock funkar den inte.

        Du vill alltså bara utnyttja deras arbete utan att betala. Om alla skaffar riktiga jobb, vad ska du lyssna och se på?

        Jag läste detta som ett ironiskt svar ?

        Musiker och skådespelare har ett riktigt/viktigt jobb de tjänar pengar på. Det kan influencer aldrig få, då att kränga diverse skit inte är ett dugg viktigt.

      Hahahahha årets skämt. Om de måste skaffa sig ett annat jobb så har du ingenting att titta på.

    OT: Bianca gråter på grund av ett kommande avsnitt av WV. Jag har för mig att jag läst att hon och/eller Pernilla fick tycka till om klippningen av avsnitten. Är det inte längre så eller känner B sig kanske tvungen att bjuda på det trots att hon mår dåligt?
    Känns inte sunt.

      Tänkte också det? Både hon och Pernilla sa ju för ett tag sen att det är viktigt för dem att kunna bestämma vad som ska visas

      Klart de får det men drama och gråt genererar fler visningar, dvs mer pengar.

        Så är det väl…. Att de får tycka till men att det i slutändan blir en fråga om.vad följarna vill se, det är ju hela.orsaken till att det sänds.

      Innebär ju inte att hon blir nöjd med klippningen bara för det. Hon kan ju ha godkänt händelsen men sen tycker att de klippt konstigt. Sen vet vi ju inte om hon kunde få det ändrat i efterhand, hennes reaktion i vloggen var ju precis efter hon själv sett det.

        Hon godkänner ju programmen i god tid innan de sänds?!
        Vill hon att något ska klippas bort är det bara att säga till om det.

        Såg bloggen där hon pratade om detta och uppfattade det som att hon inte gillar hur hon framställs. Men då är det ju bara att ta det i ett möte med de som styr WV?! Nej, känns som sympatifiske mer än något annat. Bianca är enormt rutinerad och medveten – hon publicerar ingenting utan syfte.

          Ja men avsnittet har ju inte sänts än?? Hon gjorde ju precis det du skrev – kollade i förväg.

            Eeeexactly my point, då kan hon alltså vända sig direkt till produktionen och säga ”det här godkänner jag inte då jag anser att jag framställs på ett felaktigt sätt som jag inte mår bra av. Klipp om eller klipp bort, tack”.

            Istället för att gråta ut på Youtube så att folk ska bli jättenyfikna på hur hon framställs och vad som hänt. För att väcka intresse för programmet. Och kanske passa på att stödköpa lite Caia-produkter också, för att det är så synd om stackars Bianca.

            Ja. Jag är cynisk.

              Jo men undra ifall produktionen bara kan ändra sådär.. de har ju ändå ställt upp att de ska få filma dem?
              Äsch jag vet inte, jämför bara med real housewife när Denise Richards inte ville att grejer skulle sändas, så sändes det ändå.. bra tv..

          Exakt min tanke, att hon skulle gråta lite nu efter kritiken hon fick för att hon hängde ut den där tjejen som påpekade fillers. Det är samma visa varje gång, när hon fått kritik eller gjort bort sig då ska hon gråta, för att liksom få sympatier och bli ”rentvådd” typ. Och kanske för att sälja lite mer produkter och tjäna mer pengar.

      Eller för att du och alla andra ska bli nyfikna och titta på avsnittet?

        Jag tror mer på detta ??

        Precis vad det handlar om. Antar att hon dessutom grät ut på youtube och då får hon extra tittningar där också. Om hon inte är nöjd med programmet hon får bra betalt att delta i är det väl bara att sluta. Pinsamt att sitta och trots ut om det! Men det gör hon ju för att hon vet att hon tjänar mer pengar på spektaklet runt henne.

      tror hon gjort slut med phillippe igen och därför är lite ostabil..

        När ska dom fatta att dom inte ska vara ihop? Om man gör slut sådär som dom gör är det inte menat att dom ska vara tillsammans.

      Hon är säkert ledsen över andra saker i sitt privatliv (hint: möjligtvis Philippe) och gråter ut om något helt tredje istället.

      Om hon mår psykiskt dåligt av att vara med i en dokusåpa om sitt liv så tycker jag att de ska lägga ned programmet. Ja, hon blir mindre känd och hela familjen tjänar mindre pengar, så det svider nog att göra det, men psykiska ohälsa är inget att leka med.

    Känns skitnödigt av honom att påpeka att om vi inte ger honom likes så kan han inte jobba med sociala medier. Stackarn. Verkligen. Styrkekram.

      Exakt, dags att skaffa ett arbete han är bra på istället. Eller ett riktigt.

        Han har ett arbete, han jobbar på NYX professional makeup. Därav min kommentar också om att det var skitnödigt av honom att lägga upp detta när han har något att falla tillbaka på.

          Skulle precis skriva samma! Hans jobb för L’Oréal/NYX är ju att sköta deras sociala medier och antagligen indirekt vara lite av en profil (lite som PR-personer gärna får vara IT-profiler med kontakter för det gör jobbet enklare…) Att han sen extraknäcker som influääncer på fritiden är ju något annat… han verkar förvirrad över vilket jobb som sätter maten på bordet…

    Alltså jag tror att de som beklagar sig över det här likt Jakob missar att förstå att vanor på sociala medier förändras – det är inget personligt gentemot den man följer eller ens nödvändigtvis en indikation på att ett inlägg är dåligt. Jag skulle säga att det beror till största del på hur Instagram har pushat andra funktioner; stories, livesändingar och IGTV. Samt ändringen av algoritmen för ett par år sedan gör det ännu mindre troligt att alla inlägg kommer dyka upp i flödet. Därtill kan vi se vilka andra typer av sociala medier som blivit mer populära; TikTok, Snapchat bl.a. – som båda har gemensamt ett annat upplägg än vad Instagram urpsrungligen var och vars upplägg Instagram försökt apa efter allt mer med tidigare nämnda funktioner. Många som använder Instagram idag använder det inte på samma sätt som för, säg 5 år sedan. Suger kanske för influencers som vill visa en bra engagement rate, men det går ju inte att helt skuldbelägga följarna som att de med flit väljer att inte gilla.

      Så sant detta. Det var samma sak med bloggarna förr. De första åren fick man hur mycket kommentarer som helst på alla inlägg men sen mattades det av. Inte pga ointressant innehåll utan för att instagram kommit och gilla-knappen som först inte fanns på bloggar tog över..

    Det här är ju ett skämt! Jag gillar inte bilden bara för att gilla. Om jag gillar en bild är det för att jag just GILLAR den. Men att gilla ett reklaminlägg (som 99% är) som är helt B, bara ”för att man ska kunna jobba med”, öööhhh NEJ TACK! Går ej på sån skit och vägrar gilla bara för att….
    Tönt! Gå och lägg dig. HAN fattar ju uppenbarligen inte vad appen går ut på…

    Men snälla. Så vi ska gilla allt för att dessa personer ska kunna jobba med detta. Hahaha. Tack men nej tack.

      Ja det blev rundgång i det resonemanget. Gör man bra inlägg gillas de säkert mer än dåliga

    Instagram spionerar ju på en.

    Om en kompis gillar en bild så syns det om jag kollar på samma inlägg! Jag upplever att instagram vill tvinga på mig andras åsikter och att jag ska göra likadant som mina kompisar/följare! F*ck that shit!

      ??

      Det är inte bara din upplevelse, det är så deras algoritmer är utformade.

      Du borde kolla på the social dilemma på Netflix. Ingenting är lämnat åt slumpen på sociala medier.

    Brukar för det mesta ge likes till de jag följer. Ren reklaminlägg kan jag dock hoppa över.

    Jag följer mest de med egna småföretag inom konst och hantverk. Där bjuder jag gärna på några likes för sakens skull.

    Jag gillar sällan bilder eftersom jag bara skrollar igenom fort och är det något jag fastnar för och faktiskt läser och anser att det är något jag gillar så ger jag en like. På mitt professionella konto likar jag alla bilder i flödet bara för att själv får mer spridning och det är inte alls lika avslappnande. Det är absolut ingen prestige i mina likes eller icke-likes, som privatperson orkar jag inte bry mig om att ”hjälpa” alla att få spridning.

      Samt för att hjälpa mina branschkollegor som kämpar också såklart.

    Jag är superdålig på att gilla, skriver hellre en kommentar om det är något jag tycker om!

    Jag följer runt 300 Instagramkonton, om jag skulle gilla varje inlägg så skulle jag inte ha tid att äta, sova eller jobba. Plus, bara för att man följer ett konto betyder det inte att man gillar allt de publicerar och står för.

    Jag gillar typ aldrig något på instagram ?

    Att hålla på och gilla allt får mig att känna mig lösaktig.

    Typ som att man är i nosedive från black mirror.

    Men ärligt alltså, är det som du raggar följare till ditt konto?

      ?

      nej 😉 följer inte ens henne bara kollar vad för dumhet hon lägger in 😀 alltid är det något, människan är lite udda minst sagt. Bor man trångt på ynka 67 kvm, och kör en toyota verso 1,8 är det sista man tänker på att skaffa fler barn. Hon har haft 5 st olika barnvagnar men har inte råd med större lägenhet. Och spammar med sin graviditet hela tiden som om hon vore ensam gravid hon tror att hon är en gudinna kolla hennes bilder längre ner i flödet, vem fotar sig höggravid i spets i underkläder om inte hon? Hela västra frölunda känner till henne vid det här laget asg 🙂

        Verkligen inte en så big deal som du verkar tro.

        Nej jag tänker inte kolla hennes konto för att du stör dig på en random okänd person.
        Tips om influencers, inte urtrista privatpersoner som vill ha fler följare.

        Bor själv i västra Frölunda, så var tvungen att kolla. Har aldrig hört talas om eller sett människan innan ??‍♀️
        Däremot tror jag att jag kände hennes man när jag var ung då efternamnet är väldigt bekant

    Jobbar han verkligen med det? Aldrig hört talas om honom.

      Han jobbade med NYX förr iaf ? Deras sociala medier har jag för mig. Har en YT-kanal..

      Vilket konstigt resonemang. Tror inte du hört talas om mig heller så antar att jag inte jobbar på mitt jobb.

        Eh, fast han har ett lite mer offentligt jobb eller hur man säger. Om man försörjer sig på instagram eller andra sociala medier lär man ha hört talas om personen?

          Men det finns ju hur många influencers som helst – omöjligt att känna till alla.

    Kan du inte skriva om alla influencer som åker till Sälen. Tex Toftby har åkt dit. Läste nånstans att hon skulle fira sin 50-års dag där. Elker jag kanske blandar ihop. Jag trodde nämlligen att hon redan fyllt 50 för länge sen.

      Ja men visst det läste du nog och det trodde du nog… eller inte. Hon är väl typ 45 46 men det vet du nog. Så löjlig du är.

        Du får det att låta som att det är något negativt med att vara 50 år!

      Anna Kubel ska också ta semester i någon skidbacke. Blev så fruktansvärt besviken när jag läste det.

    Jag följer bara dem Jag känner, följer inga influencer eller kändisar.

    Om man skulle trycka ”gilla” på allt så förlorar ju gillningen helt sitt värde? Blir inflation.

    ”Då” är vi ”överens”!

      ”Ha ha ha!”

    Jag gillar ingenting på måfå. Man måste förtjäna mitt lilla hjärta på instagram.

      Samma här!
      Dessutom brukar jag spara mina hjärtan till de jag känner och bryr mig om. Gillar ytterst sällan något på kändiskonton och ännu mer sällan reklaminlägg.

      Jag gillar:
      1: när något är riktigt bra gjort, intressant eller givande, och
      2: vänner/bekanta som är lite ensamma, inte har det så lätt och som kanske inte kommer då så många likes.

        Samma! ?‍♀️

    Oj, det där hade en bekant till mig kunnat lägga ut.
    Eller rättare sagt, hon lägger då och då ut exakt samma typ av inlägg!

    Där hon gråter ut om att folk ger för lite lajks och inte kommenterar hennes stories osv.
    Hon brukar också hota med att rensa bland följare och ta bort dem som bara tittar utan att gilla/kommentera.
    Det är så enorma patetiskt med dessa utspel (som hon lägger ut på story) som bara avslöjar hennes enorma bekräftelsebehov.

      vem är hon? 😉 menar vad heter hon på insta? 😀

        Skulle inte drömma om att hänga ut någon icke offentlig person med namn.
        Men förnamnet börjar på B (om du tror att du följer samma person ??)

      Haha vad sjukt!

      Vill också veta, haha!

    Hur kan man även komma på att installera appen på sin telefon.
    Kontrollerar all lagrad data alla SMS man skickar. Letar igenom hemmanätverket
    efter data. Snor alla kontakter all epost mm. Alla telefonnummer man har.
    Vad kameran gör. Nä fy fan för sånt spionprogram.

      Gör ju typ alla appar idag. Och telefonen i sig. Och allt annat man har hemma. T.o.m smart tv tar upp ljud från omgivningen.

    Tips till dig som gillar att skriva om Corona – nu har både Stefan Löfven och Morgan Johansson gått emot restriktionerna. kan ju va värt att skriva om även. De har ju insta båda två och de sitter ju dessutom integreringen. Ena är dessutom statsminister ?

      Verkligen, sjukaste jag läst på länge faktiskt. Hur kan man vara så korkad som statsminister? Nu uppmuntrar jag ingen överhuvudtaget att gå i köpcentrum, men alltså om han nu nödvändigt behövde något så skickar man väl någon annan? Hur kan han vara så dum att röra sig ute bland människor när han själv sitter och stirrar in i kameror med ynken blick och ber oss följa restriktionerna. Han framstår ju som helt blåst?

        Varför är det bättre att skicka någon annan? Och vem skulle han skicka? Han har ju liksom inte en staff av personliga assistenter som servar honom 24/7.
        Och skulle inte det egentligen vara ännu värre? Varför skicka någon annan till frontlinjen som riskerar att dödas dessutom när denne inte har något annat val eftersom det vore arbetsvägran och grund för uppsägning om personen inte gick med på det?

          Därför att han inte gick endast utan tillsammans med ett par livvakter. Vakter som dessutom inte själva kunde välja huruvida de vill trängas i gallerian eller inte.

          På varenda butiksdörr i mitt område står det att man ska gå in ensam och inte flera i ett sällskap.

            Vakterna är till för personskydd. De är fullt medvetna om att deras arbete går ut på att ta en kula för deras skyddsobjekt om det är vad som krävs. De gick in i jobbet fullt medvetna om att det kan innebära att de dör. Och det långt innan pandemin.
            Att statsministern har personskydd är obligatoriskt och denne bör inte röra sig publikt utan vakter, speciellt inte i gallerior. Anna Lind väcker inga klockor för dig?

              Men jösses?!! Det hade väl varit enklare om idioten inte sprang i köpcentrum nu mitt under pandemin- vilket han avråder alla andra ifrån?

              Hyckleri och ingenting annat.

              Kommer att skita i varenda rekommendation hädanefter. ”Göra en Löfven” helt enkelt.

                Råden är att avstå från onödiga inköp. Kan du avgöra utifrån bilden som publicerats om det var ett onödigt inköp?

                  Han besökte Stjärnurmakarna.
                  Givetvis LIVSVIKTIGT.

                    Det kan ha varit lika livsviktigt för honom som det är för någon annan att köpa smör. Vad vet du om saken?

                      Fast en man i den positionen ska kanske tänka lite på vad han gör.

                      Nej, det kan det verkligen inte!

                  ”Senare på tisdagen uppgav statsministerns pressekreterare att Löfven under december:

                  ”… lagat sin klocka, sökt efter reservdelar till sin rakapparat, handlat mat, besökt Systembolaget och inhandlat en julklapp till sin fru.”

                  Som sagt, ytterst nödvändiga saker.

                Du kan inte tänka själv och föregå själv med gott exempel?

          Och jo. Steffe har en stab människor runt sig, bland annat en assistent. Det hade varit lite smartare att skicka in en sådan (eller varför inte ett vanligt bud?) istället för att själv gå in med livvakter. Det fattar väl vem som helst att det är ytterst olämpligt och tar udden av allvaret i hans tal till nationen?

          Folk kommer nu att ränna i butiker än mer för att våra politiker uppenbarligen anser det vara okej.

            Som jag sa, varför ska man skicka in en stackars assistent, eller betala för ett stackars bud som får sätta sitt liv på spel?

            Jag tänker såhär: Alla är mänskliga och kan glömma bort att man behöver lång framförhållning. Så länge detta inte sker på daglig basis och bara var en engångsföreteelse så tycker jag att man kan ha överseende.
            Det är en extrem stor skillnad mellan att vara i en affär vid ett tillfälle och bli paparazzifotograferad och att regelbundet och dagligen lägga upp bilder och uppdateringar på sig själv i sina sociala kanaler där man kontinuerligt öppet visar att man skiter i restriktionerna och dessutom avfärdar kommentarerna man får.

              För att det då blir EN person som bidrar till trängseln och inte TRE.

              Löfven var i gallerian vid minst två tillfällen under december och om du inte själv kan förstå det olämpliga i hans agerande så är det ingen idé att försöka förklara det för dig heller.

              Finns ju en anledning till att det blev stora rubriker om detta. Jag har inte mycket till övers för Lena Mellin men hennes krönika angående Löfvens galleriaspring är faktiskt riktigt läsvärd.

              ”Löfven kallade Morgan Johanssons shopping i Lund under mellandagsrean för ”mycket olämplig”. Vilken beteckning ger han sitt eget? Oklart.”

                Okej, så han var i gallerian två gånger under december? Det är en gång var 14:e dag.
                Jag gissar på att du sprungit i mataffärer betydligt många fler gånger och tätare än så.

                Det finns bara en enda anledning till varför det här har blåst upp och det är för att folk har masshysteri, är uttråkade och behöver gnälla på någon.

                  Nej. Det är inte därför. Kritiken som riktats mot honom – och Johansson – handlar ENBART om att våra företrädare ska föregå med gott exempel och leva som man lär. Att de struntar i sina egna uppmaningar skadar trovärdigheten och förtroendet.

                  Själv bryr jag mig inte så mycket om coronahysterin och lever ungefär som vanligt, men kan ändå se varför deras agerande ses som ytterst olämpligt.

                    Varför lever du ungefär som vanligt?

              Ska bli skönt att kunna hänga i köpcentrum igen, nu när Löfven visat att det är helt okej.

                Att gå in i en butik i en galleria två gånger under loppet av 30 dagar är väl knappast att ”hänga”?
                Men visst, se det som att det är okej att gå in i en butik två gånger under januari.

                  Haha håller S på med lite damage controllers här i kommentarsfältet eller

                    Foliehatten är stor på dig märker jag

                    Ja, herregud! Och då ska vi inte prata om hur de som alltid kommenterar i Haveristernas FB-grupp. I denna fråga är de galnare än vanligt, speciellt hon Wilkenson eller vad hon heter. Hon var admin eller moderator tidigare, nu agerar hon som om hon styrde hela landet. 😀 😀

                Tänk nu på att besöket var noga planerat som sagt.
                De hade väl avtalat med viruset att det inte skulle vara där
                just när Herr Statsminister skulle få klockbatteriet utbytt
                eller vad det nu var.

      Räknas Stefan Löfven som influencer nu eftersom han har över 90 tusen följare på sin instagram??

        Ja, han är influencer nu.

          Kommer han vara med i PH med?

            Han kommer hoppa i säng med Paow. 😀

        Om jag inte minns fel så har väl Ebba blivit omnämd här. Så varför inte dessa två?

          Du menar när hon var inblandad i en skandal tillsammans med en av sveriges största influencer?

      Förstår inte hur han resonerar när han anser att det är nödvändigt att hämta ut ett armbandsur i en av de största galleriorna i Stockholm när han två dagar tidigare stod och sa att vi absolut inte ska göra just sådant nu. Jag är bara glad att han och Morgan lyckats med samma sak på bara ett par dagar. Väntar fortfarande på Annika Strandhäll skarpa kritik av Stefan och Morgan, lär få vänta en evighet

        Vi kan väl ändå hålla oss till korrekt fakta? Gallerian är bara en av de största galleriorna i Stockholm om man räknar ”Stockholm” som ”allt inom tullarna”. Det är inte ens en av de största om man räknar till Stockholms kommun! Ännu mindre länet

        En ensam knäppgök som försvarar Löfven härinne ?
        Men alla rubriker och artiklar förstår vad det handlar om och fördömer beteendet.

          Synnerligen opassande inlägg.

            Vissa kan tycka att det var självförvållat. Om man är dum nog att medvetet trigga en knäppgök så får man skylla sig själv.
            Ger man sig in i leken får man leken tåla osv

              Har du haft en jobbig och ensam jul? KRAM!! ❤️

                DRA ÅT HELVETE MED DINA JÄVLA HÄRSKARTEKNIKER!

          Och du har tur om Camilla inte bannar dig och sätter dig på svarta listan eftersom du hotar folk. Tror inte det är tillåtet faktiskt.

            Hört talas om VPN?
            Det enda Camilla kan banna är IP-adresser. Och det ändras varje 30:e sekund för mig.
            Dessutom har jag inte hotat någon. Och jag har heller inte gått till personangrepp SOM VISSA ANDRA!

              Wow. Jag är verkligen imponerad. Vilken livskvalitet, att din VPN ändras var 30e sek så att du kan spela ball och vara oförskämd på Internet. Det är så coolt. Tufft!

                Det låter som att det är du som är knäppgöken här. VPN har inget med livskvalitet att göra. VPN stavas i.n.t.e.r.n.e.t.s.ä.k.e.r.h.e.t

                  Du ska se att det vänder för dig också. Allt kommer att bli bra igen.
                  Kram ❤️??

                  m.a.k.e.l.o.v.e.n.o.t.w.a.r

                    Dra åt helvete din pompösa skit!

      Alltså det måste ju varit någon invecklat stunt-trick, på något vis alltså. Alternativet att någon är såpass blåst finns ju bara inte.

      Går man emot restriktionerna genom att gå till en butik för att hämta ett paket inför jul? Du har inte varit i någon butik alls då eller? Även statsministrar och andra viktiga personer måste få röra sig ute om det är något viktigt. Ej nöjesshopping som jag antar att de inte var. För en sån är han nog inte som bara åker till gallerian för att shoppa i några timmar för han inte har annat för sig!

        ”Undvik trängsel och köpcentrum, besök endast butiker när det är absolut nödvändigt.”. Så här löd i princip exakt de råd vi fick två dagar innan hans Galleria-besök. Jag kan inte se hur det är nödvändigt att laga en klocka och då behöva gå in i just ett köpcentrum.
        Och nej, jag har inte besökt någon butik sedan oktober förutom matbutik ett fåtal gånger när leveranstiderna varit alldeles för långa.

    När jag gillade allt vänner postade började jag få väldigt konstiga rekommendationer i ”random” flödet eller vad man nu kallar sök fliken. Alla dessa posts hade notisen ”baserat på vad dina vänner gillat”. Någon bekant var uppenbarligen en sugarbaby med tanke på skiten som dök upp. Fick innehållet mycket bättre anpassat efter just såna posts som intresserar mig när man blev mer snål med hjärtan. Kompisens unge är väl söt, men är inte intresserad av en massa random mammakonton.

    Profiler som han kan jobba med det?
    Vem är han ens? Vad kan han tjäna på med så litet och tråkigt konto?
    Han visar likadana bilder som mina vänner gör, gran, bebis, hotell osv. Varför i hela friden ska jag gilla hans bilder?

    Vad händer med sociala medier? Har folk blivit ännu dummare under pandemin? ?

      Du kan leva på ett mindre konto om du har engagerade följare och köpstarka följare.

    På tal om instagram så såg jag precis LDs insta. Hur kommer det sig att du aldrig skriver om henne och hur hon totalt struntar i alla rekommendationer? Hon ska fira nyår med (minst) tre andra hushåll, hon åker runt med vänner och hon shoppar.

      Förlåt. Minst två andra hushåll ska det vara.

    Sjukt oskön, om jag hade följt honom skulle jag avfölja direkt! Av de offentliga konton jag följer så är det inte många inlägg jag genuint gillar, och tyvärr är ju det mesta reklam. Ska kriteriet för att följa ett konto vara att man måste gilla allt innehåll skulle det inte bli många offentliga konton kvar att följa!

    Men fan vilket tråkigt konto! Varför vill du ens att vi ska slösa vår tid där inne?

    Hahaha ”medvetet skiter i att gilla”, herregud det var att läsa in en hel fågel i en fjäder, haha. Hur självcentrerad får man vara? Att tro att folk gör eller inte gör saker med en själv i åtanke? Alltså menar han dessutom att tanken är att man ska hålla på klicka gilla hela tiden på alla man följer medan man slöscrollar eller? Gör folk det?

    Scrollar extremt passivt, men det är verkligen inte så att jag aktivt ”missunnar” någon min like men har liksom inte intresset att basunera ut inför alla jag känner vad jag följer, inte följer, gillar, inte gillar, det som en like liksom gör? Inte för att jag inte vill att personen ska spridas, men av samma anledning som jag inte skulle vara så bekväm i tanken på att det ploppar upp för andra vad jag lyssnar på på Spotify eller kollar på på Netflix…? Och utöver att jag vill hålla sånt privat så hade jag dessutom fått kramp i fingret om jag konstant skulle håla på klicka i precis allt som dyker upp i flödet. Det är ju oftast a never ending flow av självcentrering bara. Gillar inte ens 90% av det.

      Han verkar inte så lite narcissistisk. Blir så trött på alla egocentriska människor som tror att de är i epicentrum av världen och reducerar alla andra till deras publik. Folk har väl andra saker för sig i livet, typ egna liv att engagera sig i.

    Vem är han? Vad är han känd för? ?

      Varför skulle han vara känd?

      Sätta ”citationstecken” runt ”alla möjliga” ord och ”uttryck”.

    Har en (fd) kompis som på riktigt sa upp vänskapen för att jag vägrade gilla en bild på Instagram när hon befallde mig.

      Wow. Önskar jag hade en sådan kompis, att driva med de är det roligaste som finns.

      Jag har en släkting som blockade mig för att jag missade att gilla en av hennes bilder. Sjukt beteende!

        Såna klarar man sig utan.

          Ja verkligen. Jag har inte träffat henne på flera år nu.

    Kan inte gilla allt ?‍♀️

    Hon har tre barn och fyra till på väg?

      Det blir sju va?

      Fyrlingar är fan häftigt!

    Jag följer bara konton/personer jag gillar/stöttar, och gillar alla bilder de lägger upp. Eller i alla fall alla bilder jag ser i flödet. Läser nästan aldrig captions. Det finns några konton jag ”skämskollar” på ibland, men skulle aldrig följa eller gilla något där. Vill inte se saker jag inte tycker om när jag öppnar Instagram, men ibland kan jag ”söka upp” idiotkonton (t ex om jag har läst något här som jag vill veta mer om).

    Jag gillar och kommenterar sällan på instagram eller fb, det är typ stora grejer som jag kan gillar, tex när någon gifter sig eller får ett barn. Men lägger dem ut en bild på sin unge ser jag ingen anledning att gilla och kommentera allt. Varför är det sån hets att man ska gilla allas inlägg, allas bilder, helt enkelt allt dem gör, allt dem skriver ska man gilla. Orka…

      PS: är ju inte direkt så jag sitter ”hm, nej du, den bilden kommer jag inte gilla, du är inte värd min gilla, jag har för mycket prestige för att gilla din bild”, tror h*n seriöst att folk sitter och tänker så när dem kollar på bilderna? haha

    Vad syftar hans namn på? Är han en föredetting? Nån bloggare som försöker bita sig fast?

    För att jag inte vill att yrket influencer ska finnas ?
    det för absolut inget gott med sig. Bara konsumtion, resor (dåligt för miljön) och för många ett ogrundat missnöje över sitt eget liv. Det går ju lixom ut på att få sina följare att sträva efter något mer. Bättre hudvård, mer kläder, upplevelser, smycken, parfymer osv. Med det sagt så finns det helt säkert vettiga människor som arbetar som influencers som har fina personligheter och bra värderingar. Influencers som gör annat fina på sin kanal än samarbeten. Men det krävs inte samarbeten för att kunna göra allt det andra. Det finns många privatpersoner som gör samma sak. För att dom tycker att det är kul.

    Hade jag följt någon som så här ”krävt” likes som den här för mig helt okände snubben, då hade det varit tack och hej direkt.

    Fattar inte poängen med hans inlägg? Är han sur för att alla hans följare inte gillar alla hans bilder?? Cry me a river! Orka like:a allas bilder

    Skriv något intressant är ju ett tips. Jag gilla inte alla inlägg av alla jag följer, jag gillar det de skriver eller frågan de lyfter.

    Är lite sugen på att gå in och gilla verkligen ALLA hans bilder…

      Åh faktiskt! En skitrolig idé ju!
      Skulle vara jättekul om fler gjorde det speciellt eftersom han förmodligen får en notis varje gång någon gillar en bild, haha!

        Och ännu roligare, efter en dag tar man och gör om allt så att man tar bort alla bilder man gillat!

        Jag gört fan i mig. Jag är lättroad jag och har inte så mycket annat för mig. Ha ha ha!

    Varför vill man följa någon influenser. Det räcker väl med all reklam i TV som man
    Inte vill se.

    Asså jag tycker detta är SÅ pinsamt när influencer tigger ”uppskattning”. Såg inne hos en träningsprofil idag som jag i övrigt gillar, tycker dock hon kanske lagt upp lite väl avklädda bilder, att hon bad om uppskattning och sen någon stund senare kom det ”nej hörrni skicka inte DMs gilla och kommentera istället”. Ehhh logiken? Du bad om uppskattning, men sen vill du inte ha uppskattning privat utan bara offentligt? Då handlar det ju om att tigga likes och kommentarer. Tänk om man skulle bete sig såhär i verkligheten.

    Jag gillar sällan saker, typ kompisar då är det mest stödlikes. Jag orkar inte helt enkelt.

    Om man slutade följa honom skulle han bara gnälla på det också. Vem är han ens?

    Jag gick med i instagram när det var alldeles nytt för att jag var intresserad av lägga upp/titta på fina bilder. Kändes inte som att appen hade nåt sociala medier värde på den tiden och fyllde typ inte alls den funktionen. Tycker det är skitnödigt att hålla på att fiska efter likes på det här sättet. Jobba med nåt annat då liksom! Skulle avfölja direkt om någon på de konton jag följer höll på såhär…

      Exakt!!

    Man får väl inte betalt per like som influencer??

    Han skriver att gilla bilder är vad appen går ut på?!?
    what så har jag inte uppfattat det.. ?
    jag scrollar bland fina eller roliga bilder, kollar instastory.
    Tänk ifall man skulle kommentera ALLA instastorys man kollar på.. Äh lägg av bara. Låt folk göra som de vill.

    När behövde man en gilla för att kunna göra sitt jobb? Fattar noll

    Är man influencer tycker jag att man får tänka över vad det är i ens content som folk inte gillar istället för att gnälla.
    Som privatperson kan jag dock irritera mig på att vissa personer som känner mig, följer mig, och tittar på varje story jag lägger upp inte gillar ett enda inlägg. Men det är inte såpass störande att jag skulle gå ut och påpeka det..

    Följer ett mindre ekonomikonto pga att jag känner hen som driver det. I varje inlägg tiggs det om gilla, följa och dela, och det känns såååå desperat. F ö är det en hel del som är överdrivet och sanningen tänjs rejält, vilket även det irriterar mig.

    Otroligt irriterande med folk som tigger likes på Instagram, speciellt när det gäller samarbeten. Vem fan trycker på like för ett samarbete? Helt sjukt vilket enormt bekräftelsebehov vissa har. Tragiskt liksom när ens liv kretsar kring hur många likes man får.

    Jag har egentligen inga problem med att gilla större, offentliga kontons inlägg. Vill t.o.m, speciellt om det är något extra vettigt inlägg. Men har slutat för varje gång jag gör det får jag massa trollkonton/botar som skickar följarförfrågningar/dm:s till mig. Pallar inte med att all porrkonton och amerikanska fejksnubbar. Måste vara att de är inriktade på alla som gillar offentliga inlägg typ. Hursom, det är min enkla anledning. Handlar inte om att jag är pretentiös eller inte gillar av principskäl.

    Alltså att då likes är ju ingen mänsklig rättighet och definitivt ingen rättighet bara för att någon följer en. Influensers har gjort plattformen till en business, inte gemene man. Vill man ha erkännande för det man gör offentligt behöver man jobba hårdare än att skapa lite content.

    Från någon som följt Jakob förr blev jag faktiskt förvånad, lite otippat (men jag kanske har missat något?). Jag själv följer en del influencers men likear i stort sett bara när mina nära vänner lägger ut något. Ingen prestigegrej för min del, trodde det var rätt normalt och inte att det var något att bli så bajsnödig över. Men sen kretsar såklart den branschen lite kring likes osv och är man inte en del av den så är det säkert lite svårt att förstå.
    Tycker själv att det är jättesvårt att göra ett bra arbete iom andra vågen, så jag förstår honom. Jag vet inte om folk gillar vad jag gör längre och jag får inte alls lika många applåder som jag fick i början, man tappar liksom lite suget till slut. Hade känts mycket bättre för mig, ”personligen”, om ni applåderade lite mer på balkongen om kvällarna istället för att gå på mellandagsrean.

      OBS!!! Den sista delen är ironi för er som inte förstår. Jag tycker inte synd om mig själv. Jag älskar mitt jobb. Jag har valt det själv. Jag är tacksam över att ha ett arbete iom dessa tider. Tänker att det är absolut bäst att vara tydlig innan jag får se någon kommentera ”MeN vÄlJ eTt AnNaT yRkE dÅ iStÄlLeT fÖr AtT kLaGa”.

    Folk följer nog en massa människor som de inte ens minns att de började följa och skulle avfölja direkt om de uppmärksammades på saken eller orkade. Det är rätt mycket ”följa tillbaka”-beteeende på Instagram som inte alls bygger på intresse, för att inte nämna alla ”följa varandra”-tåg som skapas i början när kontot är nytt. Det kan skalpa kvar följare, från länge tillbaka som inte avföljt. Jag följer för övrigt några konton som jag tycker är jättebra och vars inlägg jag brukar gilla, men det innebär inte att jag ser allt de lägger ut. Långt ifrån. Bara influencers BOR på Instagram och ergo i sin telefon.

    Dessutom är han inte själv på plattformen. Ingen som inte får betalt för det eller är en robot trycker gilla på allt. Det gör han med all säkerhet inte själv heller.

    Eller så får man skaffa sig ett jobb som normalt folk. Influence eran är över.

    Jag kan följa främlingar (kändisar ( men dem är fortfarande främlingar alltså kommer jag inte gilla deras posts, känns bara märkligt (min personliga åsikt ) OM jag nu skulle göra edet så vill jag göra det för den posten verkligen talar till mig inte för någon måste få likes.

    Idiot!

    Camilla ta bort!!

    Jag håller med. Följer konton jag gillar och, ja varför inte trycka gilla då..?

    Vilken bloggare var det som, back in the days, ”straffade” sina läsare med en bloggpaus under en helg för att dom inte hade röstat tillräckligt många gånger så att bloggaren vann ett specifikt pris?

    Men om man inte får likes kanske man ska hitta ett annat jobb

    Jag gillade förr när jag skaffat insta…
    nu gillar jag typ bara bilder från de jag faktiskt känner eller i enstaka fall om jag gillar något som en kändis/bra sida lägger upp…

    Jag gillar inte iallafall när någon ber mig göra det. Therese Lindgren är en annan som jätte ofta publicerar en story med ”gå och gilla och kommentera”, argh. Det räcker inte, utan sen ska hon clickbaita med trosor, tuttar, fiffin och annar på Youtube. Gillar inte hennes ”innocent”/”allas kompis” -persona när hon endå clickbaitar med allt sexigt eller underkläder. Fake på högsta nivå.

    Jag gillar i princip enbart sånt som mina kompisar och familjemedlemmar lägger ut, extremt sällan sådant som influencers lägger ut, om det inte är en bild som verkligen talar till mig (typ att de åker skidor i puder, för jag älskar skidåkning). Och det har nog aldrig hänt att jag gillat en post med ett betalt samarbete, ever. Det ingår liksom inte i mina Instagram-vanor och mitt beteende på Instagram. Jag följer bara influencers för inspiration och ”kul att se”-content, men interagerar aldrig. När de sedan gnäller över att vi följare inte gillar och kommenterar blir jag snarare anti, speciellt större influencers som håvar in sjuka pengar, sorry. Jag kan däremot göra det för att stötta mindre konton, tex egenföretagare med en produkt/tjänst som tilltalar mig.

    Sen kan det ju också vara så att man har fler konton och helt enkelt inte hinner se? Så känner jag att det är för mig. Jag har 2 egna konton och ett konto som jag har hand om i jobbet. Jag hinner inte scrolla och gilla allt.

    Dessutom ser man ju bara reklam och de ”största” man följer. Många faller bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.