Alexander Rask knuffar fram gränsen ytterligare vad gäller saker att göra på sociala medier

Ända sedan Margaux Dietz tog klivet in i gruppen A-influencers genom att filma sin förlossning, för att sedan klippa ihop och lägga ut på Youtube är så det mer eller mindre ett standardförfarande när det kommer en ny influencerbebis till världen.
Nu verkar Youtubern Alexander Rask ha knuffat den här gränsen en smula framåt i och med förlossningen av sitt yngsta barn.
Han sände nämligen inte bara live under förlossningen, han bad även om Swishdonationer samtidigt.
Oklart om dessa två händelser hör ihop eller om han alltid ber om Swishdonationer, men detta är vad som pågick i hans livesändning.

Hur mycket pengar skulle ni behöva få in i donationer för att livesända från er förlossning? 
– Inga alls, det är ju bara kul?
– Finns inga pengar i världen som skulle kunna få mig att gör det!

Tack för tips!

263 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inga pengar, skulle däremot kunna ställa upp för videos till studenter och liknande som kan gynnas av det.

      Du vet väl om att han fråga följarna efter pengar till en hund. Fick massa swish pengar.
      Han tjänar ganska bra på att gå live och svara på samma frågor medans swish toppen listats med namn där de ska bräcka varandra för att hamna på swish raden- listar över 1000 kr.
      Om detta skattas eller inte låter jag vara osagt.
      Tycker de är smått tragisk hur han behöver be följare swisha för att hålla kanalen i liv för att kunna ha de som jobb.
      Något han poängterar ofta, att de inte finns så mycket samarbeten osv. Nu för corona men samma visa har de hörts före pandemin. Så svar JA, swish är något han satt i system flera kvällar i veckan.

        Swish är en daglig inkomst för herr Rask

    Typ så mycket pengar att jag kunde betala av Sveriges statsskuld + en hemkörd oxfilépizza med bearnaisesås. Annars får det vara.

      Oxfilépizzan tycks vara en piss i havet i jämförelse med statsskuldens storlek

        Kan ju bo lite utanför stan och det blir ju dyrare?

          Kanske bor i Vingåker.

            Visst stämmer det att man funnit tecken på liv i Vingåker?

              Bara på cellnivå.

    Inte ens min man fick vara med på min förlossning, tycker inte män förutom kanske läkare ska vara där ?‍♀️ så nej, inga pengar i världen.

      Hade inte min varit med hade jag ställt in.

        Tur att du inte behöver göra som någon anonym valde att göra då.

          Var det verkligen någon som sa det?

            VaR DeT nÅgOn SoM sA Det!?!?!?

              Vad är grejen med att skriva så här??

                Det ser ut så när man skriver och samtidigt gör denna min: ?

                Dom gör narr av personen och kommentaren.

                  Vad betyder narr?

                    Är du seriös?

        Samma här! Hade det varit under Corona hade han fan fått husarrest minst en månad innan beräknat. Hade aldrig förlåtit honom om han fick symtom och inte fick närvara!

          Ok

          Jag bor i ett land där mannen inte fick vara med under förlossningen oavsett symptom eller inte. Jag födde i april förra året och det var odiskuterbart, han fick inte vara där. Vi kunde facetimea och innan vi fick åka hem från sjukhuset fick han inte träffa dottern annat än via facetime. Så klart tråkigt men vad skulle vi göra? Barnet ska ut även om han är med eller inte. Det är inget vi går runt och sörjer idag, det blev bra ändå.

            Vilket fint land.

              Ja jag trivs bra här. Annars hade jag flyttat tillbaka till Sverige. Förlossningsvården här är mycket bättre än i Sverige om man ser till hur många kvinnor som lider av skador och men efteråt och hur kvinnor följs upp efter förlossningen för att förebygga skador osv.

              Jag är född i Sverige sent på 70-talet. Då fick inte papporna vara med på förlossning. Kan inte säga att det traumatiserat varken min far eller mig, eller påverkat vårt förhållande negativt på något sätt.

                Varför? Min morfar var med på förlossningen av sina 3 döttrar -59 i gbg, -62 i Ängelholm och – 72 i Lund. De försökte iofs skicka hem honom för att sova vid dotter nummer två, men han vägrade.

            Jag hade nog flyttat till ett annat land! Har inga direkta känslor kring magiska förlossningar eller så och att han behöver vara där för födseln av vårt barn, bara att det är en jäävligt jobbig grej och att han ska vara med därför. Andra gick snabbt och enkelt så med facit i hand hade det inte varit så noga

              Nu blev jag gravid innan pandemin bröt ut och restriktionerna ändrades här från vecka till vecka. Kändes inte rimligt att flytta till ett nytt land tips vips som höggravid bara för att det bestämdes att han inte fick vara med på förlossningen ett par veckor innan det var dags.

            Vart bor du?
            Funderar seriöst på att flytta så jag slipper föda i Sverige.

              Estland

            Jag tror det är bäst om det bara är vårdpersonal närvarande. Det minskar stressen hos den som föder. Det är min gissning. Många vill ha med sin man för att de ’tycker det är jämlikt’.

            Innerst inne tror jag de flesta EGENTLIGEN tycker det är bättre att inte ha någon anhörig i rummet utan bara vårdpersonal.

              Eh va? Skall det avvaras minst en person för att sällskapa alla som är på väg att föda? En förlossning tar liksom inte 20 min vanligtvis. Skall man ligga själv och titta i taket och känna sig ensam då. Eller förespråkar du att man föder i sal med 20 andra? Min man hade som uppgift att helt fokusera på mig och det jag behövde. Komma med dricka, hjälpa upp ur badet, mata med godis, hålla handen, ordna spellistan etc. Min första förlossning tog 22 timmar.

              Födde mitt tredje barn för ett år sedan – snabbt gick det så han föddes hemma. Detta var innan Coronan var så utbredd som den är nu men hade alternativet varit att föda ensam på sjukhus eller hemma med min man närvarande hade jag valt hemma alla gånger om.

        Knip in ungen bara!

      Märklig syn på förlossning. Han missade sitt barns födsel på grund av dig.

        Han var helt okej med det, vi diskuterade det ganska tidigt i vårt förhållande 🙂

          Du snuvade alltså honom på den lyckligaste stunden i hans liv pga att du inte ville ha några snoppar i rummet du födde i??! Kanske det skevaste jag hört? Var det en son du födde? Blev han utvisad direkt han kom ut också?

            Hahahahahaha alltså folk måste chilla lite. Herrejesus. Det är inte hälsosamt att få så här högt blodtryck över att någon anonym inte hade med sin man på en förlossning.

            Hur drog du dem slutsatsen?

            Hur vet du att det var hans lyckligaste stund i hans liv? Känner du personen?

              ? hans lyckligaste stund? Min man har varit med vid båda för att vi båda ville. Andra gången höll han på att kräkas av trötthet och anspänning och fick dricka saft med barnmorskorna, ville helst slänga ut honom då. Tror knappast det var hans lyckligaste stund i livet. Däremot har jag träffat få pappor som verkligen avgudar sina barn som min man så ser inte vad problemet är? För vissa är förlossningar rätt traumatiska, även för män.

            En KVINNA som sätter gränser och ställer krav runt den kanske mest livsavgörande händelsen i sitt liv!?
            Stänger ute en MAN från ett sammanhang där han varken behövs eller är önskad?!
            Va, VA?!?! Är det SÅ HÄR VI SKA HA DET?!?!??!?!??!

              Nä jag kan också känna att det är varje kvinnas rätt att bestämma. Det är nog lite oviktigt vad mannen vill i det läget.

          Jag skiter i vem som är med, ungen ska ut bara

            Nej det viktigaste är att din man sitter där i ett hörn under tiden.

              I fosterställning med händerna över öronen, vaggandes fram och tillbaka. Lycklig! LYCKLIG!

            Haha, håller med, ungen ska ut, kompetent personal är viktigast, särskilt om något går snett.

          Förlåt, men man får väl som föderska faktiskt själv välja?

        Dött mitt yngsta utan min man. Han har varit med när dom andra föddes. När han inte var med tycker jag var skönt! För jag vill bara fokusera på bebisen när den är född, inte på mannen också. Nu sk jag föda igen i vår och vi har redan bestämt att han inte ska va med då heller. Han vill helst slippa pga sjukhusskräck och jag tycker det var häftigt att föda ”ensam”. Det var jag och två barnmorskor. Mer behövdes inte!

      Hade jag varit din man så hade jag tvingat mig in. Det är hans barn lika mycket som ditt.

        Älskar hur folk kan bli så provocerade av att två helt främmande människor var överens om att han inte skulle vara med på förlossningen.

        Skönt att du inte är pappan till barnet då, låter både otäckt och konstigt att tvinga sig in när de kommit överens om att han inte skulle vara med.

        Men det är inte mannen som ska föda barnet. Kvinnan som föder får ha det precis hur hon vill när hon föder för att kunna känna sig helt trygg och bekväm. Ingen annan människa har rätt att bestämma det oavsett vem det är.

          Såklart man har rätt att vara med som pappa till barnet. Och toppen att så många pappor är med och stöttar.

            Ja, om kvinnan vill det. Det är den som föder som får avgöra.

            Nej som man har man inte rätt att vara där om inte kvinnan som föder vill det.

        Då hoppas jag att vårdpersonalen hade stoppat dig. Vill inte kvinnan ha dig där så har du inget där att göra.

      ”Inga män”?? Det är ju pappan till barnet?! Var du rädd att du skulle skita på dig eller vad är det frågan om?

        Har en kompis som gjorde samma sak. För henne handlar det om att hon inte vill ha folk runt sig när hon har ont- hon vill kunna gå in i sig själv typ. Och blir jäkligt aggressiv mot människor som kommer i närheten när hon vill vara ifred, hon svor åt personalen ?

          Fast detta gällde ju enbart män.

            Och? Man får väl ha vem fan man vill på sin förlossning.

            Hur menar du? Hon förbjöd alltså sin man vara med på förlossningen. Hon hade säkert gärna slängt ut personalen också (manlig eller kvinnlig- hon vill inte ha en människa runt sig när hon har ont) men det får man ju inte.

              Och mannen var överens om beslutet så vad grinar DU över? Hur påverkas ditt liv och dina förlossningar av att någon för dig anonym inte hade med mannen när hon födde?

                Uh, jag grinar inte utan stöttar henne fullständigt. Är bästa sättet för henne tackla smärta att vara ifred så go for it givetvis.

                  Skulle till 12.16 men hamnade fel. Sorry ?

              ”Förbjöd”. Hon skrev ju att de var överens.

                Ja, alltså- hennes man och pappan till hennes barn är ju inte fullständigt dum i huvudet, när hon sa hon inte ville ha han där respekterade han såklart det.

                  Vilket tyder på en sund relation. Sjukare att hävda att man skulle gå emot hennes vilja och tränga sig in på förlossningen.

                    Ja gud vad sunt att tycka att män inte har något med förlossningsvården att göra. Eller att inte vilja ha sin man vid sin sida.
                    Jättesunt. Hade det gällt kvinnor och att dom inte fick vara med på något hade det låtit jäktigt annorlunda.

                      Ge ett exempel där män får vård där kvinnor gapar om att de inte får vara med som publik.

                      Jag tycker det är sund och 100% rimligt att den som föder bestämmer vem som ska vara med.

                      Sunt att lyssna på sin partner och göra det som behövs för att hon ska vara trygg när hon ska föda barn. Det tycker jag är att sätta henne och barnet i första hand, inte ens egna egoistiska känslor. ”JAG ska vara med om jag så ska tvinga mig in i förlossningssalen! Jag skiter i vad du vill!”

                      Vaddå tycker? Som kvinna och individ som ska föda är det såklart din åsikt som väger tyngst om din egen förlossning. Ang män & kvinnor & förlossningsvård fattar jag inte vad du menar- ingen har uttalat sig om gynekologer, barnmorskor & kön utan frågan var vem man tar med sig till förlossningen OM man tar med sig nån.

                      Jo hon skrev att inga män hör hemma där

                      Och då är det hennes åsikt, vilket hennes man uppenbarligen respekterade. Du berörs inte eftersom du antagligen inte ens var påtänkt att delta på förlossningen det handlar om.

                      Självklart krigar kvinnor sig in på männens prostataundersökningar!
                      Sjukt om en man stänger ute sin partner som vill vara med då!
                      Som HAR RÄTT ATT VARA MED!

            Du har ingen aning om vilken bakgrund anonym har eller hennes erfarenheter. Det kan finnas 100 olika anledningar till att man inte vill ha en man på sin förlossning. Kan du inte komma på en enda så grattis, men döm inte kvinnor som gör ett annat val.

        Kan folk ta det lugnt? ? De var uppenbarligen överens och som födande får du själv välja vilka som ska vara med. Män har väl bara fått vara med under förlossningar sedan 60-talet? Inte för att jag inte tycker de ska få vara det (såklart), men det går uppenbarligen att vara en pappa ändå.

      Konstigaste jag hört. Fick han ens vara med när barnet blev till? Varför har du ens en pappa till ditt barn?

        Oj, blodet under förlossningen var inget mot näsblodet som flödar här nu!

          Är du ett troll som hittar på och vill provocera. Jag tror det.

            Fråga dig själv varför det ens provocerar.

        Har man en pappa till sitt barn endast för att ha honom där på förlossningen? DET kan ha varit det dummaste jag hört.

          Nej men låt honom få vara med och se den urkraft vi kvinnor besitter och ge honom det finaste minnet i livet när hans barn föds?!

            Han var ju överens med henne om att inte vara med. Låt folk sköta sina förlossningar så sköter du dina.

            Nej, vi får som tur var göra precis som vi vill! Och nej, alla män med barn beskriver faktiskt inte förlossningen som det finaste minnet i livet. Gör du som du vill och låt andra vuxna bestämma vilket som passar dem bäst.

            Haha, förlåt- men ”gåvan” att ”se” ”den kvinnliga urkraften” som det ”finaste minne i livet” är nog din egen kategorisering av en förlossning- alla delar verkligen inte den beskrivningen.

              Det kan också vara ett traumatiskt minne ?

                Nej nej.. alla, exakt alla, minns det som den finaste stund i livet och de minns bara den starka urkraft som kvinnan är. Och alla som inte minns eller deltog i förlossningen är snuvad på livets vackraste stund. Inget annat. Då ljuger eller trollar man.

                  ?????❤️❤️❤️❤️❤️

                  Och det vet du? Varken trollar eller ljuger, tycker det är hemskt att föda barn. Dock gjort det fem gånger, det är inte födandet eller graviditeten utan resultatet av dessa som är det vackraste och finaste.

                    Kanske inte var tydligt men jag raljerade över hur det låter när någon inte håller med om att en förlossning är en magisk stund i livet.

                    Jag förstår och respekterar både de som har med sin man, sin mamma, sin vän, sin granne eller ingen alls på sin förlossning. Tycker inte att man ska behöva försvara det inför folk som absolut inte har med det att göra.

              Tror fler män behöver se det tbh. Vi klarar fan saker dom aldrig skulle palla.

                Fast vadå.. vad har vi för val? Ungen ska ut och det har den kvinnliga kroppen anpassat sig efter. Varför skulle den manliga kroppen vara anpassad för att förlösa ett barn?

                Så löjligt att snacka om urkrafter hit och dit. Jag var då fan ingen urkraft under förlossningen. Hade jag haft ett val hade jag ångrat mig och gått hem igen. Slutade med att de sövde mig och plockade ut barnet med kejsarsnitt. Jag sov genom det, det hade nog min man också klarat av om han hade varit tvungen till det.

                  Nej men vi som upplevde denna kraften kanske tycker det är ganska häftigt. Eftersom så många pratar om den.
                  Du verkar ju inte veta vad det är.

                    Men ni antar att alla känner så och att det är något män måste se. Alla håller inte med om det helt enkelt.

                      Alla som är överintresserade av att visa sin *URKRAFT* kan ju kanske sända som förlossning live då ?

                    Ja, men det är precis det som är poängen. Du får vara jättelycklig över din kvinnliga urkraft men du kan inte inbilla dig att alla tycker det är lika coolt eller häftigt som du. Själv hade jag gladeligen undvikit närvara på min egen förlossning om det gick & krävde dessutom kejsarsnitt 🙂

                Ja för att vi råkat födas som kvinnor så är det möjligt för oss att föda barn ja. Män har i sin tur andra möjligheter iom sin överlägsna fysiska styrka och kan göra saker vi inte kan. ??‍♀️

                Min man satt i fosterställning och kunde inte förmå sig att resa blicken. Han tyckte det var fruktansvärt att se mig i den sitsen när jag fick ett panikångestanfall i värkarna o försökte slita mig loss samtidigt som 5 sjuksyster tryckte ner mig i sängen och jag gav honom en blick som sa hjälp mig härifrån. Han var helt blek. Han önskar han inte hade varit med, även om han inte vill jag skulle vara själv.

                  Hans bästa stund i livet!!

                    Man kan ändå inte neka honom detta underbara ögonblick. Vilken fantastisk urkraft han bevittnat.

                      Urkraft är ordet!!! ????????????????????????

                      Nu lägger ni er ju verkligen på samma nivå. Sluta håna en hånare. Blir rundgång här inne.

                      Vi är ju på samma sida?

                      Ja, förlåt. Det var kanske elakt raljerat. Men med tanke på alla hemska förlossningshistorier som finns var det så svårt låta bli. Men ursäkta!

                  Jag har samma upplevelse vid sista förlossningen. Jag var tvungen att både bli fasthållen och få hjälp av yttre press för att få ut barnet. Jag slet ner utrustning och försökte se hur man kunde öppna fönstret för att jag ville hoppa. Det var fruktansvärt och ingen ”vacker urkraft” utan något jag hoppas att absolut ingen behöver vara med om. Efter det skulle jag aldrig få för mig att skaffa fler barn.

            Men snälla, har man till exempel erfarenhet av sexuella övergrepp så kan känslan av att förlora kontrollen över sin kropp vara väldigt stressande och traumatisk. Jag vet av egen erfarenhet. Nu vet jag inte anonyms anledning men det är väldigt trångsynt att tro att alla kvinnor vill dela upplevelsen av sin ”urkraft” med män. Jag älskar min man över allt på jorden men jag har sår och ärr som jag alltid kommer att bära med mig.

        Åå men nej. Tänk igen.

      Haha fan vilket konstig människa. Hoppas du ej fick en son. Vidrig manssyn.

        Men herregud…slappna av för helvete.

          Varför får inte ena föräldern vara med vid sitt barns födelse för att den inte har kvinnligt könsorgan? Det är verkligen helt absurt.

            Förstår om pappan är en vidrig människa men har var inga män välkomna. Då handlar det ju om något helt annat.

            Men ha med din man på din förlossning då. Ingen hindrar er från att göra så som ni vill.

            Folk tar verkligen det här personligt, som om de själva blir personligt påverkade av att hennes man inte var med.

      Och där gick hela mammamaffian i taket….

      Vilket fint förhållande ni verkar ha. ??

        Varför är det här så upprörande för andra?

          Fattar inte heller. Hur kan man ha en åsikt om hur andra väljer att ha sin förlossning? Obegripligt.

        Där de lyssnar och respekterar varandra. Ja, visst är det fint!

          Men lol. ”Kommer du ihåg när vårt barn föddes” ”Nej. ” Så fint?

            Jag kommer inte heller ihåg när vårt barn föddes. Och då kom ändå ungen ut ur mig. Min man var inte med på förlossningen av olika anledningar. Gick jättebra att gå vidare i livet och ingen av oss lider idag av att inte minnas sekunden ungen lämnade min kropp.

              Märkligt…

                Det står dig helt fritt tycka det är märkligt liksom jag (en annan utomstående) tycker ditt intresse för hur andra sköter sina förlossningar är oerhört udda.

                Vad är det du tycker är märkligt? Att jag inte minns det eller att ingen av oss lider av det?

                  Allt säkert. Det absolut konstigaste är nog att ni inte konstant ställer frågan ”kommer du ihåg när vårt barn föddes” till varandra ?

            Hahah

              Palindrom.

      Trollolloll

        Jag jobbar som barnmorska och det händer faktiskt att kvinnor av olika anledningar inte vill ha med mannen på förlossningen. Och även att mannen inte vill vara med. En del vill ha med sin mamma, sin syster, vän, en doula. Så länge det gör kvinnan trygg så ser jag inget fel med det. Ta med den du vill och låt andra stanna utanför.

          Det finns män som tror att de inte länge vill ha sex med kvinnan om de ser förlossningen. Kvinnor som tror sånt också. Har ett grannpar som tror på sånt. De har 5 barn.

            Okej.

            Då är det ju fritt för dom att han inte är med när barnen föds om det är så de vill ha det. Betyder ju inte att jag eller du behöver göra samma sak när vi ska föda.

            Tycker att anledningen är mindre relevant faktiskt. Kvinnan ska ha med den hon är trygg med att ha där, eller ingen alls om det är hennes önskan. Så enkelt är det.

            Jahapp!

            Hade jag skaffat barn med en sån person hade jag inte bara kastat ut honom från förlossningssalen utan också ur mitt liv.

            Bor du och dina grannar i stenåldern?

          Är inte hela poängen att man vill ha med sej någon som man känner sej trygg med på förlossningen?! Om det inte är sin respektive, varför skaffar man då barn tillsammans?!

            Man kan ju vara trygg med sin partner och se honom som en bra pappa till sina barn utan att vilja ha honom på förlossningen.

            Hur kan man bli så fantasilös som vissa här? Alla människor hanterar inte situationer lika- nån vill ha stöd/nån annan vill vara själv. Nån vill ha med familjen eller mannen, nån vill bara ha proffs runt sig. GÖR SOM DU TYCKER ÄR BÄST & LÅT ANDRA GÖRA SOM DE VILL.

            För man är dum i huvudet.

              Det här är en så typisk kommentar här inne.

      Haha vad sjukt 🙂

      Fick han va med när ni tillverkade barnet? ?

        Hur gammal är du? 15?

        Ha ha ha. Näe hon drog en påse över huvudet.

          På honom, hoppas jag.

      Vad sorgligt. Hade aldrig velat föda utan min man vid min sida.

        Det är väl inte sorgligt så länge båda det berör var överens om det?

        Men det gjorde du väl inte? Så varför är det sorgligt för dig?

        Vad hade du gjort då om du som jag födde för tidigt när mannen var borta på jobb? Låtsats som om det regnar när du fick värkar? Eller knipit ett par dygn bara för att? Jag fick en fin förlossning med fantastisk personal och brydde mig uppriktigt sagt inte så mycket om vilka som fanns i rummet.

      Om du uppenbarligen hatar män, varför skaffade du barn med en? ?

        Well.. that escalated quickly…

        Calm down, Cathy Newman.

        Hon ville väl jättegärna ha barn. Det måste vara det enda svaret. ?

      Jag personligen tvingade min man att följa med men fick varken få röra mig eller prata (så jag hanterar smärta och rädsla).

      Men det sjukaste här är ju att folk går i taket för något ni inte har att göra med. Om hon OCH hennes man var överens så sitt ner i båten. försök att komma över det faktum att alla inte tänker som dig och gå vidare med ditt liv❤

      Så för inga pengar i världen hade du låtit din man vara med på förlossningen. Kanske det sorgligaste jag hört på länge.

        Jag håller med! Fruktansvärt sorgligt att du inte kan respektera andra människors åsikter.

          Men för alla pengar i världen? Wow, då hatar man verkligen sin man. Eller är livrädd att hans sexiga syn på dig kommer påverkas. Oavsett är det extremt sorgligt.

            Nej man hatar inte sin man för det?‍♀️ ni behöver verkligen öppna era vyer och förstå att inte alla är likadana.

            Du får nog prata med fler människor, se på fler filmer, läsa mer böcker eller rent allmänt vidga din kunskapsbank.

              Och ni behöver ha tryggare och bättre förhållanden.

                Du behöver inte oroa dig för det. Kan lova att tryggheten i ett förhållande inte avgörs av hur förlossningen går till. Eller vill du påstå att alla som har med sin man på förlossningen per automatik har trygga och bra förhållanden? Då behöver du verkligen komma ut i verkligheten för så ser det inte ut.

                Och du behöver gå härifrån nu

              Lol. När folk tror att man är lågbegåvad för att man har yttrat en åsikt. Ni behöver också vidga era vyer.

                Behöver vi vidga våra vyer så att vi förstår hur totalt dum i huvudet man är om man inte vill göra precis som _jag_ vill i alla situationer?

                  Jag är fullt medveten om att kvinnor lever i destruktiva och dåliga förhållanden. Där deras män kanske gör dom otrygga. Och ja, jag tycker det är sorgligt.

                    Vad som är udda med dig är att du ser en destruktiv relation som enda orsak till att folk inte föder barn som just du vill föda dina.

                Det är ingen som tror att hon är lågbegåvad, åtminstone inte jag. Mitt tips om böcker och fler diskussioner med människor kommer av att jag gissar att en person som bara kan tänka sig två (02) anledningar till att någon inte tar med sig mannen på förlossningen behöver fler influenser.

        Eller hur. Man bryter verkligen ihop och gråter över att en kvinna fick välja deltagare på sin egen förlossning helt själv. Hon kunde ju frågat dig istället. Allt är bara så sorgligt.

      Folk behöver sätta sig ner och fundera över varför de blir så fruktansvärt provocerade och upprörda över att en anonym valde att inte ha med sin man på förlossningen. En förlossning ni över huvud taget inte berörs av själva eller som inte på något sätt bestämmer vem ni ska ha med på er förlossning. Varför är det så väldigt upprörande och svårt att ta in?

        Jag fattar ingenting ? Jag skulle absolut inte vilja föda utan min partner men om man vill det.. jaha? Vad är problemet? Det påverkar liksom inte min vardag om man säger så.

        Relationen följer inte mallen. Den där mallen folk tror att man måste följa efter, där allt och alla ska fungera likadant.

          Sant, alla som är normbrytande på ett eller annat sätt ska lynchas ?

            Eller hur! Fram med facklorna!
            Oliktänkande måste stoppas!

          Jag tror det mer handlar om ”myten om kvinnan” som nån urmoder som provocerar. Kvinnan i exemplet negerar på nåt sätt deras absolut största ögonblick i livet genom att inte tycka det var tillräckligt ”viktigt” för att bjuda in sin man och titta. Så därför blir en del provocerade och arga.

      ? ??

    Vet ingenting om denne man, men är hans födande kvinna också influencer? Tänker mest på henne. Lägg fokus på att hjälpa henne i stället för att fokusera på tittare och likes, tänker jag.
    Tycker det känns galet livesända en förlossning, bl a då det intima försvinner om stunden ska delas med en massa okända människor.

      Alexander Rask, killen som kriminalvården anser ha bristande självkontroll och som fällt för grovt förtal. Väntar bara på att han ska dyka upp i svenska fall.
      Ja han lär nog behöva pengar och är man lat och korkad kan man ju alltid se om det finns någon som tycker synd om en och ger en swishdonation.

      Det tänkte jag inte ens på.

      Tänk om något hade gått snett? Är det en gång uppe på internet så finns det kvar för alltid. ”baby dies during delivery”, nedladdad över 10 000 ggr på ett gore-forum på darknet. ? Kul att leva med det…

    Undrar vad hon som födde barnet tyckte om den här idén..

      Man får väl utgå från att hon var okej med det.

    Kapitalismens nya handelsvara: integritet

      Detta måste vara ILs nya grej. Partneon och ellet swish för filmningen av hennes kommande förlossning. Sambon som inte är någon sambo han bor kvar i sitt hus filmar som den undervattensfotograf han är. Lite som att sälja sitt bröllopp fast värre.

        Och här fick vi in Bella också.

          Ja skumt att dra in henne överallt i tid och otid.

    Det beror på vinkeln på kameran haha

      Självklart första parkett för de som svischar ?

    Men.. Det mest intressanta här är ju vilka som sitter och ser på en livesänd förlossning!!? Inte ens när jag själv var gravid var jag intresserad av att se andras förlossningar.

      Det va jag som tipsade, och jag såg videon när jag scrollade runt på Yotube. De övriga 666 personerna har jag ingen aning om ?

      Kollade förövrigt inte klart, pga jävligt weird grej såklart.

    Nästa steg i denna utveckling: den som swishar mest pengar får bestämma barnets namn. Vilka möjligheter det finns!

    Jag försvarar inte Rask men han livesände inte mitt under hennes förlossning. Bebisen kom inte igår utan kommer ut med kejsarsnitt idag.

      Så vad hade han live om? Var det liksom uppsnack inför?

        Ingen aning. Jag följer honom inte men vet att han brukar livea och ta emot swishbetalningar.
        Jag kollade hans insta nu efter jag läst Camillas inlägg. Av erfarenhet så brukar hon ju inte alltid delge all information eller alltid rätt information och mycket riktigt, han sände inte mitt underförlossningen så som Camilla fick det att låta.

          Inläggen här inne fungerar primärt som inkörsport till hätsk diskussion i kommentarsfältet. Det viktiga är att inlägget tangerar ett laddat ämne som har potential att uppröra så många som möjligt. Detta upprepas ett antal gånger så att folk blir riktigt arga, sedan blir det paus i.o.m. öppet spår som går ut på att läsarna försöker avgöra vem av dem som är mest missnöjd med tillvaron.

            ???? så sant!!

        ”Uppesittarkväll med Rask”

          ?

        Live är hans stående inkomst. Han mjölkar varje kväll nästintill
        Ändå ska ha ha YouTube som jobb trots dålig inkomst att live med swish blir ett måste.

    Tänkte gå på toa snart, tänkte livesända och be om swich så jag har råd med mjukt och fluffigt toapapper.

      Hahaha, bästa kommentaren ! Tack för dagens skratt!

    Rask är väl Youtubes posterboy för ”trash”.

    Från 1.5 milj SEK & uppåt.

    Finns det något mer ointressant än andras förlossningar?

      Älskar att det alltid kommer såna här kommentarer så fort det handlar om förlossning, graviditet eller bebisar/barn.
      JA! Det finns massor med mer ointressanta saker. Premieobligationer, aktier, presidentvalet, och sport i synnerhet. Finns det ens nåt mer ointressant än sport.
      Ja, det beror väl på vem man frågar.

        Hear, hear!

      Jag tycker att förlosningar är otäcka, det gör mig bara rädd. Kvinnan kan död av det, 5 st / år i Sverige. Fattar inte varför någon vill se? Jag blundar, då jag har behövt vara med.

      Nej det gör det inte. Speciellt eftersom ungefär alla verkar tro att de är de enda som någonsin fött ett barn.

        Det där håller jag inte med om, att alla som fött barn tror att dom är unika som gjort det. Däremot kan det vara en ganska livsomvälvande upplevelse för många. Det kan finnas ett behov att prata om det, att berätta sin historia, och att höra andras.
        För andra är det inte så. Och jag tycker väl att det finns plats i världen för alla sorter.

        Vad är det för behov vissa känner att bara för att de inte upplevt något på ett visst sätt, eller alls, tycka att andras upplevelse är löjeväckande och känna ett behov av att göra sig löjlig över det.

        Oerhört fånigt beteende.

        Jag tycker exempelvis katter generellt är ganska fula och tråkiga. Men jag begriper att dom som har katter tycker det är kul att ha dom så jag lyssnar när mina vänner pratar om sina tråkiga katter ändå.

          Spot on ?❤️

    Och så kallas Joakim Lamotte för swishh0ra …

      Det är ett ganska passande namn på honom?

    Alltså vad händer i denna värld???
    Vem faaan swishar bara sådär?
    Skulle aldrig göra det!
    Tiggeri på hög nivå!

      Tacka vet jag tiggeri på låg nivå!!!

      Eller hur, med swish så är man ju inte anonym, har man ett guilty pleasure så vill man ju inte stoltsera med att man privat-finansierar galenskaperna.
      (mitt guilty pleasure är bloggbevakning, inget konstigare ?)

    Var det inte så att hans fru Therese sov, hon förlöses med kejsarsnitt idag. Rask kunde inte sova, så han körde en live. Jag såg inte liven (såg bara hans stories om att han tänkte köra en live lite senare och att Therese sov), så kan inte uttala mig om innehållet, men det var knappast en förlossningslive så som det framgår i det här inlägget.

      Va? Menar du att Camilla gör ett inlägg utan att ha koll på vad som egentligen hände? Nej du måste skoja.

    Vem f-n vill swicha till den gubben?

      säg de……..vet inte var pengarna går till…..kanal har inte utvecklas på år och dar….så för en lön kanske….

        med pengar kan du köpa följare blink blink

    ”Men älskling, ska barnet verkligen heta Semper Pampers Nilsson?”
    ”Ja? De har ju swishat mest pengar + gratis välling och blöjor.”
    ”Då tycker jag att du byter namn till Fonus Nilsson.”
    ”Det låter bra, men bara om vi får gratis kistor + begravning. Woohoo!”

    Kan 2021 bli året samtliga människor lär sig stava till SWISH. Inte swich. Inte swisch. Inte swosh.

      Men precis! Hur svårt kan det vara när namnet Swish står på/i appen?!

      Tror att det är dött löpp tyvärr, folk kan fortfarande inte stava till sushi ser allt som oftast; suschi och suchi.

        Expresso ☕️

          de där är en våldtäckt på de svenska språket

            Våldtäkt.

              Swish Swoosh.

          Espressen.

      Orka Mallorca! ?

      Hä ha blett dyrt hä i swäjsch

      Min chef stavar swisch. Och Q-vid19…

      De eller deeeeeemmmmmm

    SWISH SWISH SWISH, det är ett kort jävla namn som inte borde vara så svårt att stava!!!

      Skaffa dig ett liv, please!

    Människor är så störda nu för tiden. Ska 20-talet bli känt som året när personlig integritet försvann?

      Tror att vanlisar ännu har kvar en hel del integritet. Influencers är väl bara en ny typ av kändis och kändisar som fläker ut sina liv har ju funnits bra länge innan sociala medier.

    Tiggare

    ot
    Skriv att Bella klagat på Bloggbevakning!

      Ingen som minns henne längre, alltså försöker hon få litet uppmärksamhet genom att klaga på Bloggbevakning. Sorry darling, dina 15 sekunders fame är slut, nu är det bara shame som gäller.

    Kommunal har inte lagt många spänn på styling i den annonsen! ?

      Va?

        Se annonsen högst upp! ?

    Har vi fått en ny Joakim Lamott som ska bli miljonär på swisch?
    I och för sig ligger det ju mer arbete bakom Alexander Rask inlägg/ video.

      Ber så mycket om ursäkt att jag stavat fel, hela inlägget blev ju fel!
      SWISH ska detnaturligtvis vara, ändrar genast.

    VARNING FÖR PROVOCERANDE ÅSIKT

    Är det bara jag som INTE kan se något vackert alls i en förlossning??? Det är smärta, klet och kladd.

    Tycker det är äckligt rent ut sagt.
    Varför vill man utsätta sig för detta genom att kolla på någon annans förlossning???

      Jo det är naaaaaturligt och så vackert det mest fantastiska som finns! ??? Det är fostervatten och blod och bajs och till slut kommer det ut ett litet barn nedkladdat av fosterfett. ❤️❤️❤️❤️❤️

        Jag utgår från att du är ironisk för det passar bättre med min världsbild.
        Mvh
        Ironisk

      Säkert inte bara du, men jag är av rakt motsatt åsikt. Jag älskar att se på förlossningar! Det är så himla häftigt. Vet inte om det beror på att jag återupplever känslorna från min egen förlossning eller vad det är, men kan verkligen knarka förlossnings-TV.

        Intressant.
        Man är väl olika helt enkelt. Försöker komma på ngt jag gillar men som andra kan tyckas vara äckligt…..

        Jo, jag gillar att se när de opererar ut cystor och typ tömmer större porer och sånt. Ser så gött ut. Men jag vet att det är äckligt egentligen.

        Hej hopp, fredag ju!

          Oh Gud, det skulle jag verkligen inte kunna titta på. Får rysningar varje gång det är reklam för Dr Pimple Popper. Haha, lite roligt att vi uppenbarligen har väldigt olika uppfattningar av vad som är äckligt. 🙂

            Ja men precis.

            Ibland får man ta ett steg tillbaka och reflektera över sin egen knepighet innan man dömer andras. (Snackar om mig själv nu alltså)

            Ha en fin helg ?

      Nä, det är skitäckligt. Precis som mens. Absolut att prata om det. Men det är ju skitäckligt? ?

      Känner EXAKT likadant, skulle vara glad om jag slapp närvara på min egen förlossning av denna anledning ?

    Säkert inte bara du, men jag är av rakt motsatt åsikt. Jag älskar att se på förlossningar! Det är så himla häftigt. Vet inte om det beror på att jag återupplever känslorna från min egen förlossning eller vad det är, men kan verkligen knarka förlossnings-TV.

    För att svara på frågan: nej, jag skulle aldrig komma på tanken att livesända från min egen förlossning. Jag vill bara vara i fred när jag föder och helst inte prata med vare sig pappa, barnmorska eller uska. Samtidigt tycker jag ju att förlossningar är urhäftiga och skulle gärna ha den filmad om jag bara slapp en massa spring och människor runt omkring.
    Jag gör sällan saker för pengar, så om jag verkligen inte ville skulle pengar inte ha någon påverkansgrad på mitt beslut, men eftersom jag ändå är lite lockad av att få förlossningen dokumenterad skulle jag kanske kunna bli övertalad för några miljoner (2-3 sisådär).

    Funderar lite på vad jag skulle kunna tänka mig livesända för pengar….

    Kanske när jag äter, gillar ju att äta och vill någon se mig äta så fine. Eller kanske när jag gör en operation- fast nä det hade nog känts lite blottande, är ju inte med själv då liksom (alltså jag blir opererad, inte jag som opererar).

    Vet inte riktigt vad någon skulle betala för att se mig göra. Förmodligen INGENTING.
    Får fortsätta knega ?❤?

    Skulle aldrig livesända något. Finns så många andra som är bättre än mig på allt så blir jag som kollar på dom.

    Hade gjort det för 50 k, är inte den som är den. Men hade blurrat mitt barns fejs. Är beräknad i april, så swisha på så kan vi ha liveförlossning!

    Vette tusan om nån skulle vilja se mina förlossningar. Se mig blänga surt på maken i 28 timmar med första eller se mig försöka övertala barnmorskan att jag inte alls behövde föda…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.