Armhävningsrekord av Isabella Löwengrip

Bildkälla: Isabella Löwengrip blogg

Just det jag glömde att berätta igår, gissa vem som kan göra armhävningar på fötterna! Jag gjorde åtta x två igår. Från att inte ha kunnat göra någon ever i livet så satte jag 16 med en paus i mellan.
Jag är så stolt över mig själv!

Inte så bra bilder men ändå! Fort gick det också. Det är SÅ roligt att se utveckling när man tränar. Målet är att kunna göra hur många som helst så nu jäklar ska jag öva. // Isabella Löwengrip

Jag såg storyn som Isabellas skärmdumpar kommer ifrån och jag blev mäkta imponerad. 
Att kunna göra armhävningar på tårna är och har varit ett mål för mig, men på grund av min skadehistorik så är det inte en riktigt optimal övning för mig att göra, men drömma kan man ju… 🙂
Nån dag kanske…

De var inte bara armhävningar som Isabella gjorde, utan de var snygga, starka armhävningar som liksom flöt ihop. Inget knixande, ni vet som kan bli när man inte riktigt orkar och tekniken tar stryk.
Imponerande.

Har ni några träningsmål? 
Jag vill kunna åka och fjällvandra, vilket inte är ett jättebra mål eftersom det inte går att mäta lika lätt som exempelvis armhävningar.
Jag kommer ju inte veta om jag fixar det eller inte förrän jag står där på fjället med nordanvinden i håret och då är det ju så dags. Jag får kanske varva med att grilla mycket korv, men det är ju också trevligt. Man får göra det bästa av det, och så länge min sambo inte behöver dra mig tillbaka i en skrinda så är jag nöjd. 🙂

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    impad

      Gjorde 300 armhävningar en gång under en utmaning med min PT. Fick ta tre 8-sekunderspauser var jag ville. Efter 45 tog jag första och trodde aldrig att det skulle gå, men envis som man är…

    Kunna springa över en mil, eller överhuvudtaget nu när sommaren är här. Kommer förmodligen inte hända någonsin här heller. Har rosacea, så ansiktet tål inte svett eller värme eller nånting egentligen.
    Får ha som mål att simma 2 km istället.

      Simning är ju en jättebra träningsform, lycka till!

        Jag vet, och älskar det. Kan lätt vara i vatten 2 timmar i sträck. Förra året simmade jag 1 km i havet och ska försöka på 2 i år.

          Härligt!
          Där jag bor kommer vattentemperaturen i princip aldrig över 10° så inga kilometer i havet direkt – eller jo, på sup eller kajak!
          Lycka till i sommar!

      Jävla rosacea alltså. Har själv börjat få samma problem :/

        Det är verkligen skit. Man tål inte sol, men inte heller solkräm så bra. Man vill dölja med smink, men kleta på en massa solkräm och sen smink går ju sådär när man ändå måste återapplicera solkräm igen om tre timmar. Man ska träna för att må bra men hela ansiktet brinner när man gör det. Träna ute får man göra antingen svintidigt på morgonen eller sent på kvällen. Mysiga promenader i solen med en kompis får man glömma. Aja…. Kanske kommer undan hudcancer i alla fall.

          Lärde mig förra veckan att det går att behandla med IPL! Alltså för att dämpa rodnaden. ?

      Låter jobbigt att det hindrar dig så! Vad för behandling har du fått av hudläkaren? Jag gick länge och hämmades av min rosacea, lösningen var att ta hjälp av experterna. ?

    Från att ha kunnat göra ganska många armhävningar så klarar jag nog inte en enda idag, möjligtvis med knäna i. Tränar inget alls idag men borde börja, målet för mig just nu är väl en långpromenad hehe.

    Duktigt. Jag har klarat runt 20 tidigare men klarar nog inte ens en enda på fötterna idag eftersom jag inte tränar, men jag borde börja, så målet är väl att börja träna överhuvudtaget.

    Varit sjuk tidigare och långsamt fått bygga upp min kondition under senaste året. Vanliga promenader var jobbiga förut, men nu går jag med lätthet långa powerwalks. Testade att jogga i veckan, trodde jag skulle dö så jobbigt det var. Men nu är mitt mål att kunna jogga, till en början en kilometer men i förlängningen skulle jag vilja kunna springa 5 km.

      Haha jag är van att gå 1 till 1,5 mil på mina promenader men dog också när jag började jogga. Lade till hopprep i mina cardio pass för att få upp flåset och träna benen, underlättade joggingen massor. ?

      Tränat mycket tidigare i livet men inget nu så allt måste tränas upp på nytt typ, är ju så att man tappar i både styrka och kondition särskilt om man är sjuk också.

      Hur byggde du upp konditionen? Jag har varit sjuk i ME (känns som långtidscovid) och gick från att promenera 15 km nästan dagligen och löpträna flera ggr i veckan till att vada sängliggande 22 h om dygnet i två år. Resulterade i total förlust av muskler och kondis.
      Nu är jag bättre men promenader på 3 km är vad jag klarar. Ökade till fem km när jag mådde skitbra i våras men känner att det inte är hållbart när kondisen är kass. Vet inte hur man sätter igång sig ifrån noll.
      Har dagar när jag känner ”idag skulle jag kunna springa” och bara tanken känns som en seger och föreställer mig att 500 m borde väl gå på en sån dag.? Men än har jag inte provat det.

        Om du inte har en träningsmatta så köp en och kombinera dina promenader med cardio hemma? Jumpingjacks, springa på stället, höga knän osv är jättebra övningar för att få upp kondisen. Ta fram ett program för cardio på youtube, börja med ett pass på 10 min typ som kör 45sek träning, 15 sek vila. Du behöver inte göra alla övningar de gör, spring på stället bara eller annan övning du orkar om övningen är för tuff, och pausa när de pausar i programmet. Att träna med någon (Personen i videon) och att ha tid att följa brukar vara peppande.

          Tack för tipset. Jag kanske kan testa att springa på stället och lite sånt. Fördelen är ju att man är nära soffan om man får allt för akut orkesförlust. Kommer bara promenader inte hjälpa tror du? Det är trots allt den skonsammaste träningsaktiviteten för mig just nu.

      Mitt råd är att försöka köra lite intervaller tex tabata, spring så snabbt du orkar i 20s stanna och gå i 10s spring igen 20s och upprepa 8ggr (totalt 4min), eller spring uppför en vackeceöler trappor, gå ner och spring upp igen 5 ggr. Lycka till! Det jag tycker är bäst med springträning är att det går fort att förbättras!

    För tre år sen lät det annorlunda.

    ”Jag har inget problem att göra 10 armhävningar på fötterna tillexempel. Därför ska det bli roligt att få komma igång med mer styrka.”

    https://www.isabellalowengrip.se/2018/05/15/jobba-med-installningen/

      Haha inte ens det kan hon hålla sig till sanningen. Liksom när man ljuger på både in och ut andningen. Men man kan ju ändra åsikter osv. Dock känns det som att hon lider av extrem minnesförlust också. ?

        Men snälla, det är väl inget ljug. Hon kan ju ha glömt att hon kunde göra tio armhävningar år 2018 och sedan dess har hon kanske inte kunnat det, och inte kunnat det på fötterna tidigare, hon har ju haft uppehåll i sin träning och då brukar man tappa styrka.

          Det ÄR ljug. En normal människa glömmer inte sånt utan kommer på det om man tänker efter lite. Så du kan sluta försvara henne, din brsatta superfan.

            Men snälla ge dig. Nej det är nog inget medvetet ljug utan något hon glömt bort men själv minns du nog exakt hur många armhävningar du klarat på knä eller fötter alla år. Undra vem som är galet besatt och ilsket hatisk, no need to be.

              Fast hon skriver ”att inte kunnat göra en enda ever i livet”.

          Hon verkar ”glömma” allt hon tidigare har skrivit när det passar sig så finns det egentligen någon anledning att fortsätta läsa Bellas blogg?

          Nä man glömmer inte det. Hur kan man glömma det ?. Träning handlar ju om att klara saker man tidigare inte klarat

      Hon är verkligen inte att lita på överhuvudtaget ?

        Vad är det som inte är att lita på? Hon kunde göra tio då nu klarar hon 16 och tidigare kunde hon inte göra armhävningar på fötterna alls, förutom tio då 2018. Inga konstigheter. Själv minns jag inte exakt hur många jag kunde år 2018 eller om jag kunde det alls då.

          Sluta försvara henne, din besatta superfan.

            Nämen sluta, det är ju helt rimligt att det gått till som Mickan skriver ?

          Jo men intala dig det… Vi vet alla att hon ljuger på in och utandning. Problemet här är att hon ljuger så mycket utan konsekvenser att hon inte ens stannar upp för att tänka över om hon sagt något om armhävningar innan eller inte. Hon kanske ljög då, hon kanske ljög då, vem vet?

            Eller så har hon glömt bort det bara. Minns du själv exakt hur många armhävningar du kunde göra på knä eller fötter för tre år sedan eller om du kunde överhuvudtaget? Alltså snälla. Hon kunde nog då eftersom att hon skrev så då, om hon nu skrev så då, och hon kan mer nu än innan. Så. Hon har haft uppehåll i sin träning.

              Ja, jag minns att jag för tre år sedan Inte kunde göra några armhävningar. Sen började jag hos en PT och klarade 30 stycken efter en månad. Det skulle du och ditt guldfiskminne också komma ihåg….
              Hon skriver ”ever” kursiverat för att understryka att hon aldrig kunnat.

                Jag ser ingen big deal med att hon skriver så. Det handlar om armhävningar ?? antingen kommer hon ihåg, eller så gör hon inte det. Handlar fortfarande bara om att hon 2018 kunde göra tio armhävningar från tårna och 2021 16!

                  Inte 16. 8. Alltså färre än vad hon kunde tidigare. Men hon ljög förstås då också.

          Jo man minns sina prestationer. Lite vad träning och utveckling handlar om.
          I hennes tidigare inlägg så har hon en väldig självsäker och medveten ton när det kommer till hur hon ser på sin egna naturliga styrka.
          Antingen ljög hon då. Eller nu. As simple as that.
          Hon är en lögneska, det är väl lite vad den här bloggen har granskat de senaste åren vad gällande IB.

            Tror inte hon ljuger varken nu eller då, hon har nog glömt hur stark/svag hon var för några år sedan bara. Finns ingen anledning att ljuga om antal armhävningar tänker jag. Hon visade på sin story att hon gjorde armhävningar och hon har säkert utvecklats i sin träning, inget konstigt liksom. Jag minns inte mina alla tidigare prestationer och att klara sexton armhävningar är inget jättemärkvärdigt liksom.

              Ja, ja, alla är vi saliga i vår tro….

              Tro på du ❤

          Hon gjorde 8 nu. Inte 16. 8 armhävningar vid två tillfällen är inte att man klarar 16 armhävningar.

    Mitt mål just nu är att minska något i fettprocent och låta absen skina i sommar. Har utnyttjat pandemin till att komma i bra form så nu är det mest variation och nya träningsformer som lockar, mer än resultat då jag känner att jag redan uppnått min ”dröm”kropp gällande både styrka och kondition.
    Hade älskat ett soul cykle pass, ser så sjukt roligt ut??? Men finns vad jag vet bara i USA och i London.

      Om du bor i Stockholm kan du gå till BE.CORE, deras cycle är samma koncept. Det ÄR skitkul! Älskar Soulcycle

      Det finns på sats zenit och sats Odenplan i Sthlm! (Iaf innan pandemin) sviiiinkul!!!!! Rock the bike heter passet ?

    Att orka springa en mil under timmen.

    Att bygga upp styrkan i armhävningar är enkelt. Jag gick från inga till 30 på raken under fyra veckor. Problemet är att de flesta börjar med armhävningar på knäna och sen försöker på tå direkt. Bättre att göra så kallade negativa armhävningar från början, då bygger man upp mer styrka snabbt.

      Vad är negativa armhävningar? Att långsamt gå ner?

        Exakt! Långsamt ner och ta hjälp av benen på vägen upp. Mycket lättare än vanliga armhävningar men du bygger exakt den styrka di behöver för dem.

    När jag var riktigt vältränad orkade jag 70 på kort tid… Delade upp dem i 20+20+15+10+5 – ni kan nog räkna ut att det var jobbigt på slutet ? börja inte friidrotta, och riv inte småhäckarna när ni kommit överens om armhävningar som straff.

    Nu orkar jag fem, max.

    Eftersom min urtikaria gör så jag inte klarar av att träna för hårt så har jag börjat med yoga. Blir inte vältränad direkt men kanske så småningom!

    Skulle vilja kunna springa milen på 50 minuter, eller helst under. Idag med rätt mycket varierad löpträning går den oftast på 56-57. När jag varit som snabbast tidigare har det tagit 53. Men har så svårt att komma upp i tempot 5 min/km och orka hålla det.

    Jag har en nackskada som jag inte prioriterat i träningen förrän vintern som var och nu efter fem månaders fokuserad träning kan jag bära min dotter (16kg) på axlarna en längre sträcka ?

    Mitt mål är att gå en match i thaiboxning. Nu är jag höggravid och det kliar i kroppen så träningssugen jag är!

    Var rätt ok tränad innan jag blev sjuk. Nu har jag (igår) skaffat ett aktivitetsarmband för att tagga till lite och börja med realistiska, nåbara mål. Har bara så jäkla dåligt tålamod. Vill vara bäst direkt. Armhävningar på tå har jag aldrig klarat en enda.

    Fjällvandring behöver ju faktiskt inte vara fem vandringsdagar med 2 mil vandring om dagen och tält på nätterna. Hyr en stuga och ta kortare dagstur bara om du känner att det är mer din nivå. 🙂

      Tänkte samma. Jag hr nog aldrig tänkt att man måste träna nått särskilt för att fjällvandra. Det är ju miljön som gör att det blir fjällvandring sen sträckan bestämmer man ju själv.

    Hallå vad fan hände med griploov? Hans konto verkar vara borttaget. So sorgligt.
    Btw ni vet väl att det var Hampus som var griploov. Just some info for you guyssssssss 😉

      Isadora Lionhold är det nya kontot.
      Hur vet du att det var Hampus?

    Nu som vill komma igång och träna köp en applewatch eller en fitbit, eller liknande!

    Sätt upp Stegmålnoch träningsmål!

    Det är roligt att utmana sig själv!

    Jag kör applewatchens utmaningar och får små medaljer när jag klarar dem!

    Från världens mäktigaste kvinna till att klappa sig på axeln för några armhävningar….wow verkligen imponerande.

    Mitt mål är att kunna stå på händer, alltså stabilt och hålla balansen. Från början kunde jag inte ens stå en sekund, varken handleder eller axlar pallade. Nu kan jag stå på händer i någon minut. Kan stå kanske 5 sekunder utan vägg. Lång väg kvar till målet, men har ändå kommit en bit.

    Kan fortfarande inte göra en hel armhävning =)

    Jag vill upp i 120 kg marklyft. Nuvarande personbästa är 100 kg. Vore häftigt att se om jag kan klara 160 kg höftlyft också, nuvarande personbästa är 140 kg. Ett drömmål som jag inte anstränger mig för att uppnå vore att gå ner i spagat, men ja, då måste man ju stretcha mycket VARJE DAG. Måste samla orken inför att börja med det först. :’D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.