Normbrytande kampanj?

Jag fick ett mail från en läsare igår, som ifrågasatte märket Icaniwill och deras ’normbrytande’ kampanj, med tre blonda, smala supertränande tjejer – Elin Kjos, Jenna Nevrin och Camilla Salomonsson Hellman.
Hon undrade vad som var normbrytande i kampanjen, och tyckte att det hela var snudd på komiskt.

Jag gissar(!) att det är så här märket resonerat med sitt normbrytande:
Elin Kjos genomgår just nu en behandling för lugncancer och finner styrkan till det i sin träning.
Jenna Nevrin har bytt lågkalorikost och jakten på magrutor mot mer energi in och tung styrketräning på gymmet.
Camilla Salomonsson Hellman var gravid i 20 veckan när kampanjen fotas.

För vissa är det med största sannolikhet normbrytande, medan det för andra inte alls är det eftersom reklamen ser ut som vilken reklam för träningskläder som helst, med tre vältränade, blonda tjejer i fokus.
Tycker du att reklamen är normbrytande?
Diskutera gärna kring ämnet i stort, men lämna eventuella negativa kommentarer på individnivå därhän, tack!

121 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja men visst så normbrytande … eller definitivt inte.

    Inte ett enda dugg normbrytande. Tummen ner.

      Ja de har inte likadana kroppar, så något normbryande.
      Men jag hade tyckt om modellerna var helt olika, typ small medium och xl hade varit normbrytande och som jag uppskattat ⭐️

        Så ser många kampanjer ut idag.

        Verkar inte heller vara alltför retuscherat utan de ser ändå vanliga ut med lite put och överhäng.

          Put? Var då?

      Som där ska kolla in Fabletics hemsida och lära qig något, där börjar vi närma oss normbrytande i alla fall.

      Tolkar det som att företaget inte ens diskuterar huruvida deras kroppar är normbrytande eller ej utan att det som är normbrytande är beteenden och val dessa tre gjort.

    Inte ett dugg normbrytande. Följer ingen och kan ingen story om dom, så för mig ser det ut som vilken 0815 gymkläder reklam som helst.

      Vad är 0815?

        Typ normalt, beige, inget som sticker ut.

      Berätta mer om 0815, vart kommer det uttrycket ifrån?

        https://www.urbandictionary.com/define.php?term=08%2F15

        ”German slang for something very simple, poor and ”not special”.

        History: This slang comes from the German military. The 08/15 was a standard Machine Riffle, that was first produced in 1908 and later modified.
        It was the first standardized industrial product and the birth of the german DIN (=German Industrial Standard).
        The soldiers dind’t liked it very well, so it became a slang for something that is very common.”

    Det faller så pladask. Det är viktigt att ha ett ”purpose” som varumärke, men så här platt faller det när ens purpose inte är äkta. Det skiner igenom så mycket – så även fast man försöker göra något normbrytande för att det verkar vara det som alla andra gör så blir det liksom inte äkta.

    Kjos konto är verkligen fullspäckat med reklam nowdays

      Och tips om ovetenskapliga böcker om hur man kan läka sig själv med tanken. Faktiskt ganska störande. Jag respekterar hennes individuella val, men att dela pseudovetenskap som signalerar att vi styr över vår hälsa med tanken, det är problematiskt när man är en så stor influerare som EK är. Och förutom att det inte finns någon forskning som stärker påståendena om självläkning, så finns det massor av studier som visar att positivt tänkande inte fungerar – det är inte så enkelt.

        Positivt tänkande fungerar ju så tillvida att personen mår bättre psykiskt. Elin till exempel lever ju ett mycket bättre liv med positivt tänkande än vad hon skulle göra om hon grottade ner sig i dödsångest.

          Jag är 34 år och har cancer. Allvarlig cancer (all cancer är inte allvarlig). Är dessutom mamma (=mycket att förlora).

          Positivitet kan vara toxisk i vissa fall. Cancer är en jävla skitsjukdom, men personligen bearbetar jag hellre sorgen och rädslan än att begrava den under ett tjockt lager positivitet. Det är möjligt att processa och bearbeta allt jobbigt man genomgår.

          Fast du lever inte ett bättre liv, eller får en bättre död som det ju är för de flesta i denna situation, av att i tillägg till dödsångest ha ångest för att du inte klarar att ”tänka positivt”. Att det är dina egna misslyckanden som dödar dig. Hade du bara klarat att vara liiiite mer positiv hade du kunnat överleva det här. Nu är du inte bara dödssjuk, utan misslyckad dödssjuk också.

            Tack för att du skrev detta, det är spot on! Toxisk positivitet kan vara farligt.

            Tack, så bra skrivet!

            Exakt så. ”Det är ditt eget fel att du har fått cancer och att du dör av cancer, du tänkte inte positivt/tränade/mediterade tillräckligt bra och åt inte lchf/vegansk/paleo/frukteriansk/whatever.” Blir omåttligt provocerad av såna som genom att sprida falsk och felaktig information skuldbeläggar svårt sjuka människor som kämpar för sitt liv! För många är det nästan omöjligt att äta något öht utan att det kommer ut igen direkt, att de då ska behöva känna skuld och ångest för att det enda de kunde få i sig den dagen var en kanelbulle (socker, mjölk och gluten, ren giftcocktail alltså…) är förfärligt. Att personen som sprider sån skit själv är sjuk gör det bara värre, hen borde verkligen veta bättre!

          Vad skickar uttalanden som detta för signaler till den som är dödssjuk och inte lyckas tänka positivt, tror du? Kul att vara både döende och en misslyckad sådan som ”grottar ner sig” i stället för att tänka positivt.

          Det är viktigt att vara varsam med vad man kommunicerar, särskilt när man har tiotusentals eller hundratusentals följare.

          Självklart ska man göra och tänka sånt man mår bra av. Men man behöver inte dela allt med andra och har ett ansvar för vad man väljer att sprida till andra. Klokt då att försöka sätta sig in i andras perspektiv och hur det man skriver/sänder ut kan tänkas uppfattas. Om man dessutom tjänar pengar på det man delar så blir ansvaret ännu större.

            Såg en dokumentär om jusst detta fenomen. Hur detta blev kraftigt ifrågasatt. Precis som du gör.
            Handlade om en stor influencer. Belle, el Bella tror jag som simulerade cancersjukdom, men Som överlevde pga clean eating och positivt tänkande. Kommer inte ihåg exakt, men det blev en jäkla debatt.

              Influencern som fejkade cancer SVT.
              Om vi bortser från själva fejkandet, kom det att handla om influencer marketing och det tveksamma i att influerad om olika självhjälpsalternativ, dess konsekvenser och problematik.

            Jag är inte ens dödssjuk men klarar inte av att se positivt på tillvaron.

            Absolut, jag förlorade själv min pappa i cancer och vi lyckades verkligen inte tänka positivt, det var bara rå ångest från diagnosen och under sjukdomstiden hela vägen till begravningen.
            Jag förstår hur ni menar med toxisk positivitet, men negativitet är ännu värre. Det ger inte en enda minut av vila, för oss var det bara dödsångest precis hela tiden. Vi uppbådade ingen som helst positivitet. Vi kunde inte se det fina i vardagen med pappa alls, hela huvudet var fyllt av ”HAN SKA DÖ”.
            Därför menar jag att Elin åtminstone lever sitt liv, har kul, i långa perioder mår mentalt bra och det är värt mycket.

        Elin har väl tagit immunterapi, cytostatika och deltar nu i forskning med vaccin vilket i allra högsta grad är vetenskap? Att hon kombinerar detta med självläkning för att orka med allt det hon upplever och går igenom är väl fantastiskt? Det kanske inte funkar för alla men om hon kan inspirera och motivera någon annan som är
        sjuk så är väl det jättebra!

          Hon kan inspirera men också få fil att må jättedåligt.

      Svar till L 12:12

      Helt enig..
      Mycket reklam.

      Samma hos hon Janemaria, ena stunden så mycket ångest och gråt och nästa stund reklam för matkasse eller anteckningsböcker. ?

    Den är ju såklart ingenting, det är en bild. Sen är det personerna som tittar på bilden som gör en bedömning utifrån sina egna erfarenheter och programmeringar. Så svaret på din fråga är att huruvida den är normbrytande eller inte är upp till mottagaren.

    Det enda normbrytande är väl just avsaknaden av woke-aktivism.

    Stor humor när det gått så långt.

    Långkalsonger på vuxna, nu blir det fredagsmys.

      Träningstights.
      Annars, långkalsonger är hur vanligt som helst. I alla åldrar.

      Nu är det inte långkalsonger på bilden, men kan inte låta bli att undra hur du klär dig på vintern. Eller är du kanske fortfarande så ung så man lider i jeans och sneakers för att se cool ut.

        Jag har oftast jeans på vintern, fryser aldrig! Jag frös lite en gång om knäna när jag åkte skidlift i -25 och det blåste mycket. Älskar att vara sval!

          Åkte du lift i jeans?

            Bara danskar som gör!

      Jag håller dock med om långkalsonger spaningen… materialet och passformen, sättet tightsen sitter och skrynklar sig, det påminner mig om långkalsonger i bomull man hade som barn men i en annan färg.

      Det är så skönt med tights, och om man föredrar långkalsonger eller kalasbyxor är ju det lika skönt ?
      Själv nöjer jag mig med en lång jacka/kappa utomhus höst/vinter så slipper jag frysa rumpan och ben ?

        Appappapp, i det här fältet är det antingen FUL OCH VARM OCH BEKVÄM eller SnYgG oCh KaLl som gäller.

        Absolut omöjligt att vara snygg, bekväm och varm.

        Jag förstår mest inte varför alla skall dra upp tajtsen så att grenen blir supertydlig.

    Ne tyvärr faller det rätt platt.

    Det enda normbrytande är väll Elin.
    Men att byta lågkalorikost är väll inte speciellt normbrytande.
    Hade vart mer normbrytande med olika storlekar, hudfärger eller tex transpersoner.
    Deras kampanj är inget man regerar på, faller in bland annat..

      Ja eller någon med funktionsnedsättning, protes eller så! Ses väldigt sällan (aldrig) i reklam

        Märkligt att jag oxå synade bilden och letade efter någon funktionsnedsättning, protes el liknande.

        Detta! Som person med fysiskt handikapp som behöver sjukgymnastik livet ut för att kroppen ska orka så önskar jag faktiskt att vi fick lite mer representation när det gäller träning. Känns som att dessa träningskläd-märkena fokuserar mycket på typ ”influencer träning” om ni förstår vad jag menar?

    Kopplade inte heller att det var normbrytande först. Men är inte det bra egentligen? För inte så längesen fanns det bara perfekta pinnsmala modeller med sexualiserad ton. Jag ser det som ett tecken på att vi kommit så pass långt att vad som är normbrytande och inte har förändrats.

    Att se lite muskler på en modell som gör reklam för träningskläder är ju liiite ovanligt.
    Men fler och fler märken börjar faktiskt använda sig av personer som ser ut som de faktiskt tränar styrka när just atypiska gymkläder promotas.

    Annars ser jag inget unikt med reklamen.

    Skönt att slippa se Myggan.

    Inte normbrytande någonstans

    Jag tycker att deras träningskläder är rätt snygga men efter att ha undersökt deras hemsida blir det ett nej tack härifrån. Det är enbart tränade snygga modeller i det som betecknas som smala kroppar. Det kan jag inte identifiera mig med som storlek 42, och väljer då hellre ett annat företag som har flera typer av modeller. Det är 2021, trodde faktiskt att vi hade kommit längre.

      Jag är tvärtom, vill se tjejer med muskler som modeller. Inte nödvändigtvis smala, men muskulösa och vältränade. Är ju målet med min träning, blir gärna extra peppad när jag shoppar. Otränade kroppar går bort, vare sig de är smala eller större.

        Man kan vara överviktig och vältränad. Ens vikt säger ingenting om vad man äter eller hur stark man är. När jag var som mest vältränad gick jag till gymmet 4-5 gånger i veckan. Körde ofta högintensiva pass och kunde ta 150 kilo i marklyft. Var ändå överviktig. Avskyr folk som är okunniga och per automatik kopplar ihop hur ens kropp ser ut med hälsa eller ohälsa, utan att veta ett dugg om personens vanor.

        Är en tyngdlyftare eller kulstötare vältränade nog för att visa dig träningskläder?

      Så larvigt. ”Jag kan inte tänka mig hur ett par träningstights sitter på mig om det inte är en modell som.ser ur precis som mig…” Varje reklambild måste innehålla en modell från varje land, i alla längder från 1,45-2,02 och vikter från 40-250 kg, alla sjukdomar, diagnoser, handikapp och hårfärger måste oxå finnas representerade,annars bojkottar jag företaget och skriver argt på alla sociala medier.
      Reklam handlar om att sälja en dröm.

        Så larvigt att läsa in massor i en text som absolut inte står där och raljera över att jag föredrar inklusion och mångfald. Som konsument kan man i dag som tur är välja att handla hos företag som har värderingar som man kan identifiera sig med, och välja bort dem man inte anser att man vill stötta. Mitt inspark till debatten är att jag väljer bort det här specifika företaget på grund av deras avsaknad av mångfald.

          Mångfald är mer än att det är ngn med stl 42 på byxorna som är modell.

    Sjukt normbrytande att vara gravid!

      ?

    Vad har hårfärgen ( blonda) med det hela att göra?

      Att vara blond är normen i svensk reklam.

        Är det något negativt? De flesta i Sverige är ju blonda.

          Haha VART har du hittat den statistiken? Kan ju omöjligt stämma ?

            Weird trigger men ok

          Dom blonda i Sverige har minskat drastiskt de senaste åren…

            Försök inte med din SD-propaganda!

              Var fick du in SD i detta??

          Nej men det är inte normbrytande.

          Antar att du menar blonderade.

        Det är ju precis tvärtom!

        Nä nuförtiden är de flesta i svensk reklam INTE blonda. Kolla igenom några svenskgjorda reklamer så får du se att blonda är rätt ovanligt numera.

    Hur kan det vara normbrytande att äta mat?

    Blir väldigt mkt floskel. Alla som tränar har sin egen målbild. Finns en mängd olika varianter. På vilket sätt är dessa kvinnor normbrytande? Vilken särställning pekar de på? Påminner lite om Läckberg och power kvinnorna.

    Inte normbrytande alls.

    Hel galet! Bra tjejer allihop, men kom igen. Normbrytande my ass.

    Herregud, är det ett skämt? Det måste vara det.

    Finns väl många olika sätt att bryta normer på annat än att vara fet eller mörkhyad? Det är som att stirra sig blind på att mångfald måste bestå av olika hudfärger när den lika gärna kan bestå av till exempel olika åsikter och bakgrunder även om alla ser snarlika ut. Tycker kampanjen är en bra läxa i att se bortom ytan. Det är så himla inne att dissa snygga människor här inne ? det är inte så man lyfter andra!

      Nej nej nej, det här kan ju betyda att man inte bara kan titta på en bild och dissa den med ”herregud, är det ett skämt? Det måste vara det”. Man kan ju behöva utmana sig och tänka lite själv!

    Hade känts mer normbrytande om det var en chipsmage än graviditet… Så eh nej, inga normer brutna här

      Är det inte så de flesta ser ut nu i Sverige? Väldigt mycket norm.

      Fast varför ska en person med chipsmage sälja träningskläder? Hur många gånger har den personen tränat de senaste fem åren?

        Varför skulle inte den kunnat träna? Äh vilken fördomsfull kommentar. Det är många med större magar som tränar. Precis som att många med smala magar inte gör det.

        Träning sitter inte alltid i kilona.

        Va? Det där tänket är så jättekonstigt! Att man äter väldigt hälsosamt och tränar jättemycket går ju verkligen inte alltid hand i hand. Jag har alltid tränat massor, men har rätt svårt att sköta kosten som man borde. Jag är alltså vältränad men lite överviktig. Har flera kompisar som är nitiska med maten men som nästan aldrig tränar. De är smala, men inte vältränade. Sedan finns det ju många som fixar att vara disciplinerade med både kost och träning och många som varken sköter kost eller träning på ett hälsosamt sätt. Allt är inte så svartvitt och Vältränad är inte lika med smal.

        Någon gång måste man väl börja? Kanske hade dubbelt så stor mage för ett år sedan. Tråkig attityd.

    Kan vi prata om Elsa Billgrens köp av toaborste för 2000 kr!?!? Hennes livsstil och konsumtion är fasen en av de mest extravaganta av alla flunsorna men hon kommer undan med det i nån slags ”puttinuttig/vintage/myspys-stil.

      Berätta mer ????

      Oj… med utbytbar borste eller …? ?

        Ja precis, men lät inte som hon ville göra det jobbet skälv att byta bortshuvud ?

      Kan vi snälla INTE prata om hennes jävla toaborste gjord av typ guld och enhörningshår?! Är så SJUKT trött på hennes galna jäkla konsumtion förklädd till ”piff/mys/tahandommigsjälv”! Massvis av likadana klänningar för över 10 000 styck (för det är ju lika bra att köpa många om man vet att man älskar modellen….nej Elsa, köp EN, alla ser ändå likadana ut…), minst tre vigselringar, olika svindyra ”favoritdoftljus” varje månad, utbytta möbler jämt och ständigt etc etc. Tror på riktigt hon lider av ett shoppingberoende. Så. Sorry. Slut på rant.

        @camilla gör ett inlägg om detta!

          Ja snälla! Så oerhört trött på beijer, billgren och typ wood som tror att de är som alla andra och sliter och har det tufft när de lever så EXTREMT världsfrånvända och privilegierade liv. Det är sinnessjukt? Har de någon som helst självuppfattning??? Också väldigt kul att de alla är polare med varandra. Töntar

      Fruktansvärt världsfrånvänd människa, let them eat cake. Så tröttsamt hur hon idoliserar bougie kvinnor i sin bekantskapskrets och desperat försöker efterapa, blir bara ängsligt, platt och identitetslöst. Sånt man förväntar sig av tonårstjejer på skolgården som ännu inte hittat sig själva…

      Men ja! Elsas shoppinghysteri känns långt ifrån sund, hur får hon ens plats med alla prylar hon ständigt köper i sin 2:a? Skulle SÅ vilja veta vad hennes man tänker kring allt tjejigt pyntande av läggan, alla doftljus, enorma snäckor, puffklänningar som hänger överallt, massor av prydnadskuddar i sängen osv osv. Skäms dessutom lite när jag ser hur hon allt oftare försöker kopiera Sofia Wood genom att puta med munnen exakt som Sofia, så ängsligt.

      Det har känts som att hon jobbar som Isabella Löwengrip ett tag nu.. Lägger upp lyxkonsumtion som hon vet kommer provocera (trafik till bloggen), låtsas bli förvånad, lägger efter kritiserat inlägg upp mysinlägg om hur mysigt detär att vara mamma med gulliga barnbilder för att återfå sympatier. Klassisk Löwengrip. Känns rätt så ohederligt mot både läsare och barnet (som ju inte själv valt att vara del av situationen/bloggen).

    Det känns rimligt att människor som tränar gör reklam för träningskläder. Tränar man mycket så blir kroppen vältränad. Förstår inte vad det finns att klaga på.

      Då ska du kolla in Fitnessfeministen. För hennes kropp stämmer i så fall inte in på normen/föreställningen av hur en vältränad kropp ser ut.

        Precis, förbannat fullt med fördomar. Även större människor tränar.

          Det spelar ingen roll om man tar med en större tjej i reklam för det finns alltid dom som är ännu större ??‍♀️

            Tänker du att det ändå kommer finnas folk som klagar, eller? Annars spelar det väl ändå en stor roll att alla kategorier av människor inkluderas och oavsett det handlar om reklam eller annat.

              Ja jag menar att oavsett vad man gör så kommer någon hitta någonting att klaga på eftersom det alltid är ”någon” som inte är representerad. Just plus size-modeller verkar vara svårt att få till, har man med en så är det ändå en som är normsnygg och ”normtjock” på något sätt.

      Ser alla som tränar likadana ut? Ser en handbollspelare ut som en boxare? En höjdhoppare som en som kastar diskus? En simmare ser ut som en kortdistanslöpare?

    @camilla tips: skriv om toaborstegate på Elsa Billgrens blogg just nu. Läsare rasar över att hon köpt en toaborste för 2 000 kr.

    Nej inte normbrytande.

    Camilla Salomonsson Hellman är dock inte ”bara gravid” utan Sveriges främsta crossfit atlet. Enormt duktig inom ett spektra av fysiskt krävande moment.

    Men nej. Inte normbrytande.

    Innan jag fattade att tjejen till höger höll i en boll! ?

    Här verkar det mera vara normbrytande på ett annat och personliga plan. Sen undrar jag även varför vissa har behov av att allt ska inkludera alla? Herregud, är du sugen på att träna – köp kläderna och träna då. Jag skiter väl inte ifall inte jag känner mig inkluderad i en reklam för typ byggMax (som inte är min grej)
    Men absolut behöver dom inte slå med stora ord att detta ska vara ”normbrytande” för normbrytande utarmandemässigt är det inte .

    Vad bra att det här kom upp som ett inlägg, jag reagerade också på reklamen igår men ”vågade” inte kommentera på fb. Jag har inget emot någon av personerna som frontar kampanjen, verkligen inte, men det här är inte normbrytande. Det är snarare respektlöst och ett hån mot de som faktiskt lever normbrytande varje dag; en del gör det frivilligt och med glädje, andra gör det motvilligt, en del gör det synligt för sin rätt att få vara sig själva, etc. Själv är jag högst normativ, på samma sätt som kvinnorna i reklamen, men har många i både inre och yttre bekantskapskretsen som är normbrytare. Flera av dem lever med hot och hat dagligen. Hatas för att de inte går att uppenbart kategorisera till ett kön, hotas för att de lever med någon av samma kön, de kämpar för sin rätt att inte nekas vigsel av en viss präst, etc. Ignoreras i butiker för att de sitter i rullstol, bjuds inte in till samtal och sammankomster mm. Ska vi se till hur vi använder ”normbrytande” inom t ex socialt arbete och psykologi, då pratar vi ofta om personer som t ex ungdomar med ett kriminellt beteende och missbruk. Men jag antar att det inte är den typen av normbrytande beteende kampanjen syftar till…

    Är kvinnorna i kampanjen normbrytande, ja då måste vi börja prata om grader av normbrytande beteende. Jag tycker klädmärket ska skämmas för missbruket av begreppet normbrytande. Lite på samma sätt som HM säljer t-shirtar med feministtryck på, sydda av fattiga kvinnor och barn i Bangladesh.

    Tycker generellt att ”sälj-med-viktigt-budskap/woke” är så himla snark, och falskt. Då kommer jag visserligen ur en branch av PR (och blev less på allt spel för galleriet).

    Om någon sa ”här har vi en snygg tisha utan något jävla budskap, yes vi vill gå med vinst och diggar kapitalismen” – då skulle jag banne mig köpa den. Hejdå strategisk kommunikation och välkommen rak jävla kommunikation. Ungefär så.

    Normbrytande behöver väl inte alltid handla om kroppshydda, hudfärg, etnicitet eller funktionsnedsättning/variation?

    Lite OT men är jag den enda som reagerar på att Bianca blivit väldigt smal på sistone? Fick typ ont i magen av att de hennes senaste bild där skelettet liksom syns. Inget elakt hat eller så mot henne men man blir ju pga hennes tidigare problem riktigt orolig över hennes välmående. Hoppas hon tar sig ur detta snart!! ?

      Bianca skulle behöva sjukvård… Det är fruktansvärt att se hur hon försvinner!

      Hon behöver vård för sina problem innan det är för sent. Det är enklare att få en ätstörning än att ta sig ur den.

        Hon vill inte ha hjälp. Hon vill ha kvar sin bulimi så hon kan fortsätta vräka i sig mat och fortfarande vara smal, det har hon ju till och med sagt själv. Hennes familj och vänner verkar mest vara enablers med enormt matfokus, hela deras liv kretsar kring vad och var de ska äta. Fattar inte hur de kan se Bianca bli sjukare och magrare för varje dag och inte göra minsta lilla ändring för att göra det lite lättare för henne att hitta viljan att bli frisk. Alla hennes nära av hankön är ju typ kockar, hur sjukt är inte det? Som om en drogmissbrukares familj och vänner vore langare eller producenter, svårt att bli ren då. Melina har försökt hjälpa henne tidigare, men det är ju hopplöst när B själv inte vill bli frisk.

      Usch det enda jag kunnat tänka på när jag sett de senaste bilderna hon lagt ut ? varför hjälper ingen henne, hon har ju ropat på hjälp i flera år..

    Faller verkligen platt och inget normbrytande över huvud taget.

    Hahahahaha ,normbrytande !? Nä verkligen inte.

    Förstår inte vad som är normbrytande?

    Inget normbrytande över huvud taget…. Blev faktiskt besviken på Elin ??‍♀️ Det verkar som att de som ifrågasätter reklamen får sina kommentarer borttagna eller blockerade!

    Såg ett samarbete med Kjos på instagram där hon ju faktiskt TRÄNADE i kläderna – uppfriskande i motsats till dom som bara poserar i träningskläderna och säger ”Tänk till ett par klackar och en powerväska, freeeeesh. Det kan vi dö för queeeens”

    Varför måste någon överviktig synas i reklam för att folk ska vara nöjda? Gör sig inte kläderna bäst, i ärlighetens namn, på smala människor?!

    Alltså dessa byxor! Som man dessutom ser folk gå omkring med på stan. Det blir väldig fokus på grenen! ?
    Inte snyggt någonstans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.