Att inte tillåtas glädjas över ett uppmärksammande

Ellos Awards har blivit allt annat än positivt för i princip alla inblandade. 
Kritiken tog sin början med Cissi Wallin (så klart) som anklagade allt och alla från företag till nominerade att syssla med ”pink washing” och att vara lättsmickrade och mer eller mindre köpta.

Jurymedlemmen Elaine Eksvärd gick i sin tur ut och bemötte Cissi och kritiken som hon och andra framförde mot hela konceptet. Att man fortfarande både kan och får glädjas över en nominering.

Nu skriver nominerade Paula – @vardagsrasismen på Instagram – om sina känslor och hur ledsen hen är över att inte längre kunna glädjas för uppmärksammandet. ?
Det är hens inlägg högst upp. ☝?☝?

149 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad är det där???

      ?

      Vad menar du? Vad är det som är otydligt?

        ?

        På bilden? Vad kan vara otydligt med vad den visar? Det är en person i kort svart hår och svart linne. Personen som skrivit inlägget på Instagram. Aldrig sett en selfie förut?

    Hen, Camilla! Paulas pronomen är hen. Rätta din text.

      Hur ska man kunna ha koll på allas pronomen? Allt handlar inte om brist på respekt.

      Jisses. Måste vara jobbigt att vara så ängslig.

        Ängslig för att man vill bli kallad rätt pronomen? Är du okej med att folk kallar dig för ”han” om du är en kvinna eller tvärtom?

          Saken går ju att framföra på ett något trevligare sätt? Hur skulle Camilla veta det? Tror inte Camilla skrivit fel pronomen av illvilja. Men det är klart, man kan ju förespråka att man (en?) för säkerhets skull kalla alla för hen innan personen personligen deklarerat vilket pronomen som ska användas. Än är det ju dock norm att utgå från biologiskt kön (ofta ett antagande baserat på yttre attribut, namn, röst, osv) vid kategorisering tills att man vet att personen föredrar att kallas annat.

            Hur Camilla skulle kunna veta det? Hon har ju uppenbarligen gått in på personens IG och det står tydligt i profilen.

              Du kan inte skriva typ ”oj du har nog missat att Camillas pronomen är hen, lätt hänt men rätta gärna texten”?

                Nu är inte jag ts utan svarade bara på frågan om hur Camilla skulle kunna veta det.

                Men på tal om ängslig då? Vad är det för fel på ts ”Hen, Camilla! Paulas pronomen är hen. Rätta din text.”

              Ett ”hen/they” i profilen är hyfsat lätt att missa. Sluta gapa och be Camilla ändra på ett trevligt sätt istället.

                Gapa? Hur känslig är du egentligen? Ts påpekade på ett sakligt sätt.

                  Jo men jag är nog ganska känslig mot otrevligheter, jag tycker att man kan be snällt utan att vara befallande. Vi är uppenbarligen olika där.

                    Men vad var otrevligt egentligen?

                      ”Hen, Camilla!” och befallningen ”Rätta din text.” läser i vart fall jag som mästrande/arrogant/dumförklarande i brist på annat ord.

                      ”Paulas pronomen är hen, så du vet”, eller vad som helst, hade sagt samma sak utan att det hade låtit spydigt. Möjligen med ett tillägg likt ”du borde rätta det i texten.”, om man nu genuint räds att innebörden av den första meningen inte ska gå fram.

            Trevligare sätt? Skulle det ha lindats in i finare ord? Brukar Camilla själv Linda in påpekanden i fina ord?

            Vad var otrevligt i påpekandet? Undrar ärligt, för jag ser det verkligen inte. Saklighet är inte att vara otrevlig.

          Trams!

            Tror nog att du tillhör en minoritet som är ok med att bli kallad fel prenomen.

              Nej, jag tillhör en vanligtvis tyst majoritet som tycker att din ”kamp” är löjeväckande. Det syns tydligt vilket pronomen som ska användas på mig, så det är inget problem. Ni kallas ”genusvansinniga” av en anledning.

                Min kamp, vad pratar du om?

                Du kanske tror att du är tuff som inte respekterar andra människor men du framstår tyvärr bara som empatilös och vrång.

                  Nä, det handlar bara om att det finns så många frågor som är viktigare än pronomen. Men fortsätt du att plaska i din lilla ankdamm.

                    Jaha det är bara det allra viktigaste som är värt att diskutera? Vad gör du här isåfall?

                Ja ni gör mest nytta som en tyst minoritet ☺️

                  Jo, jag vet, du vill tysta oliktänkande. Men du kommer ändå inte ifrån att *du* tillhör minoriteten. De flesta bryr sig inte om ditt trams.

          Brist på respekt är om man känner personen och medvetet fortsätter att säga fel trots påtalad önskan. Omöjligt att veta okända människor pronomen då vi är födda med 2 olika kön i grunden. Allt handlar inte om kränkningar och respektlöshet, så förbannat trött på all lättkränkthet i vårt samhälle i precis ALLT. Självklart så ska man visa alla full respekt där kunskap och förutsättningar till detta finns. Tyvärr varken synsk eller felfri = så som de flesta andra antar jag.

      Hon läses som kvinna nu när hon accepterar ett pris för kvinnor. Häng med vetja

        Faktiskt intressant input. Nu vet jag inte om priset i fråga var riktat till kvinnor specifikt, så ställer frågan som följer generellt.

        Om en tävling eller utmärkelse riktar sig till kvinnor är förstås alla biologiska kvinnor som definierar sig som sådana välkomna att delta, och många tycker nog att även de som definierar sig av kvinnor men som har ett biologiskt manligt kön ska få delta på samma premisser i de flesta fall. I alla fall då det inte rör sig om fysiska prestationer som t ex. sportutövning (dock råder ju delade meningar även i den frågan).

        Men ”hens” då? Ska människor som definierar sig som ”hen” men är av biologiskt kvinnligt kön kunna delta? Ska människor som definierar sig som ”hen” men är av biologiskt manligt kön kunna delta på samma premisser som ”hens” med kvinnligt kön? Eller ska det biologiska könet ändå utgöra gränsen mellan vilka ”hens” som ska kunna delta? Alltså ska man göra skillnad på ”hen” och ”hen”, tillåta alla ”hen”, eller förbjuda alla ”hen”?

        Ja accepterar hon att bli läst som kvinna bjuder hon in andra till att kalla henne kvinna.

        Gud jag reflekterade inte ens över det. Verkar inte som att hen heller har gjort det? Hade varit intressant att höra mer….

      Hen. Höna på engelska. Gammal vidrig gubbslembenämning på mutta so there you go.

        Vad Fanny betyder på engelska ska vi inte ens prata om, och tänk ändå döper vi våra barn till detta. Och mat betyder olika saker på svenska och engelska, tänk så det kan bli.

        Språk är olika helt enkelt. Hön-argumentet är väl ändå det allra tröttsammaste i den gamla trötta debatten om hen.

          Glöm inte vad ”barn” betyder på engelska! Ska vi kalla det käraste vi har för ”lada”?

          Lika trött på språkargumentet är jag, och då är jag ändå en person som tycker att pronomen är ett ersättningsord; inte nåt man väljer.

    Det är väl de som inte blir nominerade som skriker högst, jäkla fjollor.

      Nä nä. Försök inte få detta att bero på avundsjuka. Tröttsammaste argumentet. Man måste kunna få ifrågasätta saker utan att anklagas för att vara avundsjuk.

    Hon försöker desperat göra karriär på att vara det ständiga offret. När hennes kön och hudfärg inte gav tillräckligt med poäng i oppression Olympics så kom hon på att just fan, jag är trans också. Eller ickebinär eller vad fan det nu är denna helg. Hon är väl överlycklig nu när hon fått kritik och kan gråta ut lite på Instagram.

      Word!

      +1

      Håller med. Offerkoftan på, ständigt. Ju fler poäng hon prickar in på minoritetslistan, ju fler koftor blir det.

        Offerkofta? Snarare offerall.

          Jag är ju något äldre och fattar inte.
          Vad är icke-binär egentligen? Men än en överspänd definition inom elitteorifeminismen??

          Nu verkar hen/hon ju vara kvinna då hen/hon tar emot pris från Ellos kvinnokollektion…

          Det verkar så j***a överspänt… Ursäkta en till åren kommen kvinna, en hon. Mitt intryck är att dagens ungdomar haft det så bra att de måste konstruera trauman de utsatts för. Icke teoretiskt uttryckt.

            Träffande analys!

            Håller med men de som låter som Paula gör är ändå en liten minoritet. Tycker lite synd om dagens unga vuxna och en bit upp som vuxit upp i en trygghet som ser sitt slut. Undrar hur de kommer att klara sig?

      Hen är väl sjukskriven/utbränd nu pga ansträngningen att tillhöra en minoritet eller nåt? Trauman efter att ha varit utsatt för övergrepp/sexköp förringar jag ICKE men snälla sluta uppfinna en massa nya artificiella diskrimineringsgrunder och epitet. De flesta mår bäst av att göra rätt för sig genom ett vanligt hederligt dagsverke.

        You can’t make this shit up ??‍♀️?

          Vi skattebetalare står för notan.

      Nu är hen ju sjukskriven pga ”minoritets-stress” också

        På riktigt?

      Hon är ju inte bra, så… Kanske borde lyssna på magkänslan.

      Fy tusan vad elakt skrivet. Vad har hon gjort dig (och alla er som gillat kommentaren)?

        Hon startar drev mot ALLA som inte håller med henne senast nu har startat ett nytt drev mot ett konto..så hon gör sitt för att hålla igång internets har och drev…

          Exakt så. 00:16

    Trist

    Vad är det för fel på folk, Paulas pronomen är hen, kan ni inte respektera det här? Både Camilla och kommentarer använder fel pronomen, man får tycka vad man vill om Paula och om folks olika pronomen men att medvetet använda fel pronomen här är bara onödigt respektlöst och leder garanterat inte till något positivt.

      Medvetet? Hur fan ska man veta att just hon vill kallas hen? Hur i hela helvete ska man kunna hålla reda på vad exakt alla människor personligen hittar på att de vill kallas?

      Vill du vänligt påpeka att det blivit fel kan du göra det, men dina anklagelser kan du stopp upp i röven.

        Skriver Camilla ett inlägg om en person så är det faktiskt rätt respektlöst att inte benämna vid rätt pronomen. Att vi som inte följer hen vet är en sak. Men väljer man att skriva om en person så är det faktiskt rött viktigt att hålla koll på.

          Och (tillägg från 15:31, jag är inte TS förresten) så genom ett enkelt tryck på personens instagramprofil så står det där. Känns rätt oseriöst att inte benämna rätt pronomen då.

            Det är lätt att missa. Jag såg det inte förrän folk här började skrika om hur respektlöst det är.

              Som sagt, följer man inte personen så förstår jag. Visste inte ens att personen fanns, aldrig sett/hört hen innan. Men den som författar ett inlägg om personen bör ju ha koll. Nu är det ändrat iaf ??

            Personer som skriver ut pronomen på instagram är de mest tramsiga personerna.

        Då kan man väl skita i att kalla någon vid dens rätta namn också, varför ska det vara så viktigt vad någon kallar sig?

      Hon är ju kvinna?! Sen får hon låtsas att hon är vad som helst men ingen annan har någon skyldighet att spela med i det. Och om folk som du försöker polisa vårt språk kommer det bara slå bakut.

        Kryp tillbaka till din sten ?

          Ah, wokepolisens standardsvar enligt mall A1 när de konfronteras med sanningen. Rymdkram.

          Wow vilket högkvalitativt svar, verkligen.

        Ja alla handmaids som spelar med. Helt ett fall av kejsarens nya kläder. Alla vet. Ingen säger något.

      Alla kanske inte känner till denna människa utan utgår ifrån bilden?

        Anonym 15.09 som felkönar Paula har ju uppenbarligen koll på vem hen är och vad hen gör. Camilla som varit inne på hens insta och lånat bild borde ju ha någorlunda koll, det står dessutom tydligt på kontot vilket pronomen hen har.

          Ja det har du ioförsig rätt i. Tråkig härskarteknik om det är så att man känner till det rätta.

        Kryp tillbaka till din hen-födare. Kanske är det genom en snopp det också hahaha, 15:34

      Hon har en Q&A i sina stories där hon skriver att hon är okej med hon också.

        Ja det passar ju nu när hon blev nominerad till ett pris. I en tävling för kvinnor.

          Det är från förra året men absolut

            så man kan ändra kön från år till år? eller va? är inte helt grejen att man FÖDDES i fel kropp, inte att man nåt år hit och dit plötsligt är ett annat kön?

        Så alla här som just spytt otrevligheter om icke respekt och liknande, har gapat i onödan?
        Härligt!

          Att gapa och skrika är aldrig i onödan på Bloggbevakning!

      Både hon och hen är OK, har jag för mig?

      Men varför accepterar hen så då en nominering som är till kvinnor?
      ”En digital gala för kvinnor som supportar kvinnor.
      Ellos Awards hyllar de kvinnor som under det gångna året använt sina sociala medier för att lyfta kvinnor, ifrågasätta normer, synliggöra tabun eller på annat sätt verka för kvinnors mänskliga rättigheter.”

        Bullseye!

      Anonym 15:12 Om hen är en hen varför tackar hen då ja till ett pris för personer som identfierar sig som ”hon”? Hen verkar inte vara kränkt av ”fel” pronomen när det gäller att delta där så varför skulle hen vara det när vi talar om tävlingen. Uppenbart definieras sig hen som en hon i tävlingsammanghang så då kan vi väl inte kränka genom att ge hen pronomet hen när hen tackat ja som en hon.

        Man är inte ”en hen” lika lite som man är ”en hon”.

        Säger du att du har en lärare som är en han? Att du såg en hon stjäla en cykel?

          Eh… ja?

          Med det sagt tycker jag såklart att Camilla ska kalla hen vid rätt pronomen men din poäng är riktigt kass.

          Det är vanligare att man uttrycker det i termer av ”jag såg en kille sno en cykel” eller ”jag har en manlig lärare”. Betydelsen är förstås densamma men mina förslag är mer korrekta grammatiskt. 🙂

            Tjej sno en cykel* menar jag förstås, du skrev ju hon, slarvigt av mig. En betydande skillnad mellan de två, mitt första påstående skulle ju vara inkorrekt.

      Men hur kan man acceptera ett pris avsett för kvinnor om man inte identifierar sig som en kvinna? ?

    Det var inte Cissi som började. Det var MÅNGA före henne. Det Cissi skrivit är typ ingenting i jämförelse. Jag förstår ärligt talat inte varför hon ska ta skulden för allt och alla. Det är vidrigt hur ni håller på. Och naturligtvis haveristerna med 10 år gamla skärmdumpar försöker på riktigt förgöra henne totalt. Fy Fan vilken låg nivå vissa människor håller.
    En åsikt och hon ska lynschas.

    Herregud, när jag ser vad jag själv skrivit och gjort för 10 år sen har jag svårt att fatta att det är jag. Vi förändras. Alla. Och hon har väl för fan inte begått nåt mord. Jösses

    Skärpning!

      Vad är det med haveristerna och deras hangup på Cissi egentligen?

        Det är 2 amöbor till män som gapar o skriker i en podd. O nån infantil kvinna som av helt oklar anledning lockats till att göra dem sällskap. Att dem har följare är obegripligt. De vill gärna piska igång saker mot folk men blir helt vanvettigt ilskna om de får tillbaka-kaka.

        Hon är” mångmiljonärska”! Vad borde hon göra? Bränna upp makens pengar? Då kanske de blev nöjda.

          Hon kan ju alltid sluta ta emot Patreon-pengar från Gardets nedstängda sajt.

            Får hon fortf in pengar därifrån???? Ping Camilla Gervide!

          Hon kan betala sin personal lön. Inte ha praktikanter utan anställa. Bra början enligt mig.

      Fast hon vevar väl rätt bra i sin debattartikel i expressen mot de nominerade? Tycker det är riktigt fult även om jag inte har nån aning om vilka de nominerade är..

        Vevar bra? Hon ifrågasätter deras integritet och kallar dem hycklare.

          Obehaglig människa. Alla gör fel men inte hon. Vad hon förstört för feminismen

    Haha hon kallade bingo för rasist för att han stavade fel på Colombia och för att han skämtade om knark som ju Colombia är extremt känt för.

      Hen menade jag. Visste inte!

      Åh herre gud! Har Bingo ens gått i gymnasiet (?) och hen blir förolämpad över ett stavfel.

    Intressant att Cissi Wallin framförde sin kritik i Expressen, tidningen som denna vecka sparkade Frida Sundkvist för att ha larmat om sexuella övergrepp begångna av en högt uppsatt chef på tidningen. Kanske dags för Cissi att ”put her money where her mouth is” och lämna tidningen?

      Krönikorna är väl den enda plattform hon inte har bränt till aska och spolat ner i toaletten. Än.

      Kanske beror på annat att Frida S fått sparken, hon har väl skrivit en del elaka och felaktiga artiklar men såklart det heter annat enligt henne själv. Det där vet vi ju inget om faktiskt men karma brukar göra sitt.

        Nej, det gör det inte. Läs ETC.

    Fan vad det tjafsas inom svensk feminism och kroppsaktivism, vem orkar följa detta?

      Du uppenbarligen som är här och kommenterar?

      Bara folk inom den bubblan som bryr sig. Vi andra rycker på axlarna och fortsätter med våra liv

        Fast först lämnar vi en kommentar under ett inlägg som handlar just om det vi ”inte bryr oss om”.

          Margot svarade på ts fråga. Det var väl inte så svårt att fatta. Har inget med din kommentar att göra. Det är skrämmande hur dålig läsförståelsen är hos somliga.

          Ja, så att de inskränkta förhoppningsvis ska förstå att det finns viktigare saker i livet. Kallas omtanke.

    Folk bölar här inne när Camilla kallar IL för blondinbella eller Alexandra för Kissie, men när folk påpekar att någon felkönas så är det larv. Fint.

      Det är inte felköning. Hon skriver att hon är okej med hon också.

        Lol att det en finns ett ord som kallas felköning ??

        Är personen en hon när det kommer till vissa saker som är typiskt ”tjejigt” eller vid t.ex priser som delas ut till kvinnor….?

      Hon är ju kvinna säger ni, då är ”hon” helt korrekt, dvs hon är inte ”felkönad”.

    Paula ska inte ha uppmärksamhet alls:hennes poster har så många ggr handlat om att förringa våld mot kvinnor, förminska vad gärningsmän gjort mm. Dessutom tog hon Alek, känd person inom HBTQ, i försvar trots att han påstått att småflickor kan vara kinky osv osv. ALLT som majoriteten andra tycker är helt sjukt försvarar hon. O vad i herrans ska hon ha samröre med Ellos för?! En verksamhet som pratar om/till/för kvinnor, Paula har ju sagt att hon inte identifierar sig som kvinna?? Slagit ned på så mkt kvinnorelaterat och påstått att det är ”terfigt” mm ( det här att dessa personer uppfinner töntiga ord för att vinna klena poäng???)

    Är inte ett dugg synd om henne. Snarare behöver folk sluta dalta med henne.

      Detta!!!!

      Var tvungen att kolla hennes insta. Hmmm…
      Hen är ju inte direkt påläst och hen och hejdukarna i kommentarsfältet påminner mest om snillen spekulerar. Om man vill göra skillnad kan det vara bra att ta reda på fakta, förespråka sånt som faktiskt funkar och sluta vara aggressiv. Har väldigt svårt att ta Paula på något större alvar.

        Det är bara det att de inte är några snillen, snarare lågbegåvade.

    Cissi Wallin tjatar alltid om att kvinnor kritiseras för mycket och endast för att de är kvinnor – när någon kritiserar henne vill säga. Likaså hennes malande om cancel culture. Däremot kan hon själv såga till höger och vänster och helt utan att se att det är dubbelmoral från hennes sida.

    Jag tycker CW är tröttsam mest. Hon är ofta okunnig om det hon uttalar sig om, hon har en trist raljant ton jämt och verkar vara en rätt taskig person generellt bara.

      Har du ens läst hennes krönika om Ellos awards eller retar du upp dig på ångor?

    Jag är förvirrad nu. Är paula biologiskt en man? Alltså är h?n född pojke? Hoppas ingen tar illa upp nu men alla säger olika pronomer?

      Nej hon är född biologisk kvinna och är således då också en kvinna

        Genetiskt?

    Jag förstår att Paula blir besviken över att priset hen fick av Ellos awards överskuggas av den massiva kritiken som riktas mot företaget Ellos i deras försök att köpa positiv publicitet genom att uppmärksamma enstaka kvinnor i Sverige. Jag inser också att Paula har fått utstå en hel del som självklart har påverkat hens självkänsla vilket gör att jag förstår att det blir väldigt personligt för hen.
    Men, samtidigt har kritiken mot Ellos varit både nyanserad och den riktas mot Ellos. Jag har inte sett någon kritik och försök till att skuldbelägga dessa kvinnor. Tyvärr har Elaine genom att ta fraser som skrivits ur sitt sammanhang försökt påstå att de som kritiserar Ellos awards också kritiserar mottagarna.
    Ellos skiter i kvinnor som inte är deras målgrupp är helt uppenbart och istället för att investera pengar i att rätta till felet instiftar man ett awards för att tvätta sitt varumärke. Det är vad debatten och kritiken handlar om. Jag tycker uppriktigt synd om alla de kvinnor som känner som Paula gör för det spelar Ellos rakt i händerna och blicken riktas bort från de kvinnor som utnyttjas och istället hamnar jante och avundsjuka i blickfånget.

    Vilket hat?

    Ingen som sagt att hon inte förtjänar priset, än del har dock försökt belysa att det är pink washing som sysslas med?

    Vilken offermentalitet.

    Pfft. När chansen till att få pengar så skiftas värderingarna. Offerallen sätts på och det börjar hittas på historier om att kritiken är hat riktat mot de nominerade. Patetiskt. Dessa personer som är nominerade och backar varandra har visat sig vara opportunister. Nikki kritiserade galan förra året, men är nu ok med galan av någon konstig anledning om marknadsföring och chans till förändring.

    Pinsamt.

      Ja Paula fick 50 tusen och det är klart att hon vill behålla pengarna. Hade hon inte fått priset hade hon kanske istället kritiserat Ellos för att exkludera alla nykönade, i samhället som exkluderas och förlöjligas av den dumma majoriteten vita kvinnor som alla minsann visar upp sitt koloniala arv.
      Paula är så missförstådd och allt är vitingarnas fel. Buhu.

        Är väl ingen som fått några pengar än?

          Ja du har rätt möjlighet till 50 tusen. Undrar hur det kommer att låta om hon inte får flest röster? Var det alla elaka människors fel att någon annan fick fler röster?

    Men gud vilken överdrift! Buhu stackars mig. Detta handlade ju inte om henne, ska man inte kunna kritisera ett företag och vad de gör eller? Lamt.

    Undrar jag med!?

      Oj, kommentaren hamnade fel. Är Paula en person som föddes som biologisk man?

        Nej hon är född kvinna och är en kvinna

    Gud vad de nominerade försöker allt de kan för att tysta kritiken nu, så himla mycket offerkofta på dom att det finns inte. Låtsas som att de är så himla ledsna just nu när det enda de vill är att skamma folk till tystnad med sina härskartekniker.
    Majoriteten av de nominerade är för fan i svenska mått mätta rika kärringar. Klart som korvspad de har råd att tacka nej till 50 000.

    Men herregud vad är det är för trams??? Vilken pinsam människa. Låt mig gråta floder av krokodiltårar i sympati med henne ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

    Alltså Sara songbirds nya förhållande?
    Det är ju ganska välkänt just nu vad Saras tjej utsatte sitt ex för. Varför finns det 100 tals kommentarer på Saras Instagram och lyckönskningar över deras förhållande.
    Vet ingen eller utgår det ifrån att tjejen ljuger?

      Ja man kan undra om hela kändispkeliten hade kommenterat hur gulligt det var om det var en man Sara var med. Stackars Jessy.

      Vad har tjejen gjort? Vars kan man läsa om det? Försökte googla hennes namn men fick bara upp massa om idol ?

      Känner inte till detta, vad har exet utsatts för?

    Jag är så sjukt trött på feminismen i Sverige/ Instagram. Det är alltid samma gäng som håller ihop och fryser ut andra. Bra jobbat. ”Systrar”

    Hade inte hört talas om människan men nu vet jag med säkerhet att jag aldrig kommer handla av Ellos igen!

      Tror säkert dom påverkas jätte mycket ?

    Jävlar vilket oskönt kommentarsfält. Verkar som att många här har en fis på snedden eller något.

    1. Paulas pronomen är hen. Sluta vara så kränkta över det och sluta sura när ni blir rättade.
    2. Håller med Paula och de andra nominerade som fått så mycket skit som egentligen borde riktas/riktats mot Ellos själva.

      Enligt Paula själv är hon både hen och hon, så sluta försöka rätta något som inte är fel.

      Kritiken har riktats mot ellos. Det är bara Pula som vill ha offerkoftan lite större.

    Paula har större offerkoftan än Anna Book, och samma behov att beundras.
    Ta en dusch, gå ut och skaffa dig ett riktigt jobb Paula. Det är inte sunt att profitera på sina egna problem om man sen inte klarar av att hantera dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.