Ny Gekåskollektion för Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren är i faggorna att släppa en ny klädkollektion för Gekås i Ullared, och nu är det vår och sommarkläder som ska shoppas.
Jag förstår att det finns utfyllnadsplagg i varenda klädkollektion, men finns det inte en lägstaribba, även för sådant?

Ser man förbi de här ”klänningarna” så finns det ett och annat plagg i kollektionen som hade kunnat få flytta in i min garderob, hade jag behövt nya kläder.
Jag är 40+, givetvis gillar jag alla möjliga typer av leopard! 😉

Bildkälla: Gekås Blogg

Hanna Schönbergs zebrakavaj från Arakii kostar 4 466 kr (420 €)
Du får 13 st ljusblå kimonokavajer från Pernillas kollektion för samma peng.

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Pernilla är iaf smart när det kommer till prissättning om man jämför med alla andra influencer. Visserligen är det säkert gekås som sätter priset men pw har nog möjlighet att påvera.

      Det är ju inte Pernilla som designat plaggen och inte hon som sätter priserna. Tycker det är ganska komiskt att hon får göra denna reklam och tjäna pengar genom Gekås efter att hon dissade varuhuset så hårt offentligt för några år sedan haha men de säljer genom henne förstås så det är win win. Och dottern försöker sälja intimissimi genom flirt o pussposer och ”köp nu och kom in i familjen”.

        De flesta som inte varit inne och handlat där dissar Gekås.

    Gillade mjukissetet? resten var inte min stil.

      Gulligt faktiskt.

    Precis vad världen behöver, ännu en lågpris och lågkvalitets slit och släng kollektion med kläder. Jag blir så jäkla trött… När ska det bli coolt och inne att vara medveten, att göra intelligenta och hållbara val, att inspirera till något annat än denna vidriga konsumtionshets?

      När alla har råd att köpa en basgarderob från Acne och Filippa K?

        Som att det är alternativet? Själv handlar jag second hand. Faktiskt har jag en Filippa K-kavaj! Från Sellpy.

          Sellpy och Tradera is the shit! Har två Fjällrävenjackor som kostade mig totalt 1000 spänn. ? Skulle kostat ca 10 gånger mer som nytt..

          Om man ”är medveten” och bryr sig om anställdas väl och ve så handlar man knappast på Sellpy dock.

            NEJ! Man får typ inte handla nånstans längre. Alla gör fel. Bättre vi går nakna! Nejfan. Det är också fel ?

              Jag vet! Man får klä sig i fallfrukt ??

        Man kan alltid börja med att köpa naturmaterial på billigare kedjor, TA HAND OM sina kläder, handla begagnat osv osv. Köpa grejer som inte ska hamna på enorma sophögar pga dåligt material. 100% bomull, läder, ull, silke mm finns på flera ställen.

          07.08//
          Det går tyvärr inte ha samma kläder hur länge som helst- material är så dåligt att det håller inte i längden
          Nästan alla prisklasser enligt mig

      Håller med till 100%! Billiga slit- och slängplagg med hög miljöpåverkan är ohållbart och det borde alla – även PW inse. Tyvärr kommer det inte att hända eftersom det enda som driver henne är snabba cash.

      De som faktiskt har ekonomi nog att göra det kan ju börja då? För jag ser hela tiden massa influencers och andra personer med en ganska fet plånbok istället köpa mängder av fast fashion.

      Alltså ni som kallar H&M, Lindex, Gekås, Kappahl osv för slut och släng – hur gör ni med era kläder? Förstår inte hur ni kan ta sönder allt? Jag äger bara kläder från dessa märken pga det är vad jag har råd med och i mitt yrke krävs det kläder som tåler allt möjligt – färg, lera, spill, klet, mkt upp/ner i kroppsrörelser, sitta på golvet, att vara smidig osv. Jag köper aaaalltid från H&M och en hel del bas från Gekås, billigt och superbra kvalité! Inget som går sönder, vrider sig osv. Och mina kläder står ut med både det ena och det andra.

      Gina Tricot – Molly-jeansen räddar mina dagar varje dag. Och för mig är de snordyra.

      Och ang ännu en kollektion – ja. Man vill väl förnya sig? Inte vill väl du gå i samma kläder 24/7?

        Håller med. Mina plagg från samma märken har behållit passform och färg i flera år. Har heller inte ekonomi att köpa märkesplagg, men jag använder verkligen kläderna jag har råd att köpa. Ändå är det jag som ska dömas som miljöbov för att jag köper billiga kläder? När mer priviligierade människor ska göra en grej av mindre konsumtion kallas det ”köpstopp” och det ska berättas för hela världen på sociala medier, för mig är det ”vanliga månader” och jag får istället skämmas för dålig ekonomi.

          Håller helt med! Mina kläder som håller absolut bäst kommer från HM. De håller år efter år efter år efter hundratals tvättar. Det jag har från Filippa K tål att hängas utanför duschen för att inte förvrida sig totalt i ett försiktigt handtvättsprogram. Det går att köpa en alldeles utmärkt bas på HM, Cubus eller Lindex som håller både stilmässigt och kvalitetsmässigt i många år så sluta säga att det är slit och släng. Och varför skulle polyester från Malene Birger vara bättre än polyester från Lindex, bara för att det kostar 10 gånger mer?

          Inget från H&M har hållit längre än en vecka för mig. Hade inte handlat där på flera år på grund av dåliga erfarenheter, men på en semesterresa köpte jag i panik en vit tröja då min resväska hamnat på fel destination. Tröjan var jättefin men i slutet av veckan var den sjukt nopprig med svarta prickar överallt och hade helt tappat formen osv.

          Det bör tilläggas att jag använde den nästan varje dag den veckan, och var ute långa dagar men med jacka över (oktober i New York). Dagarna bestod av typ ”gå på stan”/kolla sevärdheter/middagar, osv. Alltså inget som borde vara särskilt slitsamt för tröjan.

          Vågar inte köpa där längre då allt verkar vara skräp. Gina Tricot tycker jag dock har väldigt bra kvalitet. Vill inte ens kolla vad de är gjorda av (brukar normalt försöka köpa lite bättre kvalitet i naturmaterial) men de Ginakläder jag har har hållit sig fina i flera år trots att de använts mycket. Många favoriter kommer därifrån. Noppfria väldigt länge och håller passformen.

          Zarakläder tappar också formen och krymper efter första tvätten trots att man följer tvättråden. Givit butiken många chanser men kläderna är fullkomligt värdelösa.

        Håller med. Visst åker man på nåt plagg som håller oväntat kort tid, men det tycker jag man kan lyckas med från dyrare märken med!

          De kläder som hållt sämst för mig (betydligt sämre än hm, Kappahl, Lindex) är kläder från desigual. Tappat både färg och form oväntat snabbt. Har flera plagg från hm som är lika fina efter flera års användning.

        AMEN?! Folk måste ha otroligt otur när de handlar ”lågbudget” kläder för mina har, precis som dina, hållit år efter år. Min favvokofta från hm går in på 9onde året nu, längsta förhållandet jag haft?

          Eller så tvättar de kläderna i 90 grader och slänger i ett paket stålull också. Låter ungefär så när man hör hur kläderna faller samman efter en vecka.

        Håller med, det enda som verkligen varit slit och släng efter typ 2 användningar har varit några urbllliga saker dån Shein, och två tjocktröjjor från GAP som nopparade sig efter bara några timmars användning.
        Annars har jag inga märkeskläder och det är sällan jag har gjort mig av med dem för att de har varit för slitan utan de har gått till någon insamling för att jag har blivit för fet, eller efter flera års användning tröttnat och vill byta lite i garderoben.

        Men i år har jag inköpsstopp på kläder, jag behöver inte mer.

        Om du låter bli att ’förnya’ dig så kan du ha råd med annat än fast fashion.

      Aldrig att jag skulle handla på Gekå, skulle aldrig besöka varuhuset.
      Kläder i polyester o dyl – aldrig i livet! Köp bättre kvalitet ochi naturmaterial!

        Fast om du inte varit där, hur vet du något om kvaliteten på kläderna? Upplever att de brukar ha en hel del stickat i bomull, vilket jag tycker är bra för jag hatar akryl. Och deras bastoppar i ekologisk bomull använder jag nästan dagligen.
        Visst finns det polyestertoppar också, men man måste ju inte köpa hela sortimentet bara för att det finns.

        Vet du vad, du slipper, bra va 🙂

      Jag köper bara billiga kläder typ H&M. Har aldrig varit intresserad dyra märken. Har mina kläder länge och ser inga problem med Pernillas kollektion. Tycker det är kul att det går bra för henne!

      Pernillas kollektion håller betydligt högre kvalité än vad priset säger. Jag har köpt använt och tvättat ”hennes” kläder så jag vet vad jag talar om.

    Om någon hade sagt att Pernilla tagit fram en kollektion för Gekås, så hade jag föreställt mig precis så här. Blått leopardmönster, volanger och oformliga klänningar.

    Very on brand, så att säga.

      Jag är inte urtypen för gekås-tanten, var där i höstas och kom hem med …ingenting nästan till mig. Men PW’s säljyta var såå välbesökt, tanterna älskar verkligen hennes polyesterkläder.

        HA HA …..Jag var på GEKÅS för flera år sen för första och enda gången och kom hem med 5 påskägg till barnbarnen.
        Vilket hemskt ställe.
        Följde med ett par arbetskompisar som hade tjatat i flera månader om att jag måste ha varit där och att jag skulle gilla det. DET gjorde jag INTE alltså.

      Håller med.
      Det här är ju en kollektion där man tagit hänsyn till kundgruppen på flera sätt. Bra jobbat tycker jag.
      Pernilla har jag inte åsikt om.
      Jag tillhör inte de som gillar den stilen, men så skulle jag inte heller orka vara i ett varuhus med så mycket varor och människor som GeKås. Skulle gömma mig i ett hörn som den introverta typ som jag är.

      Om jag tänker mig ett fan av Pernilla skulle jag tänka mig den klädstilen, alltså på ett positivt sätt. Somrigt och glatt, inte fashion forward.

    Kollektionen verkar fylla ett behov, säljs om jag förstått rätt bara via Gekås och de flesta plagg Pernilla varit med och tagit fram säljs som smör.
    Tänker att det viktigaste för de som handlar på lågprisvaruhus är priset och då kommer kvalitén i andra hand

    Exakt min mammas stil (minus korta shorts då). Kanske är en generationsgrej?

    Nej, det finns egentligen inget behov av ”billiga” modekläder för att även låginkomsttagare skall kunna klä på sig.
    Om man nu hade tänkt ha det som argument.

    Däremot basplagg i bra kvalitet, strumpor, trosor, bh och så vidare, där kan jag se ett behov av en lägre och högre prisklass.
    Men slit och släng plagg – skit i att köpa dem och spar pengarna istället.

    Men, men, konsumtion är ju Ullareds signum och en hobby för många….

    Och JA, jag gillar också att köpa kläder MEN försöker att skala ner…… det finns ju en gräns för hur många bra skor och bra jackor en person halvvägs till döden kan behöva 🙂

    Åh va duktig Pernilla är som designat en egen kollektion.
    Obs ironi.

    Tycker att den är gräslig. Passar de ute på landet som älskar Pernilla!
    Målgruppen är säkert 65-85-åringar.

      Jag har läst flera såna kommentarer från PW:s följare ”Å vad duktig du är som designar kläder också, hur hinner du med allt? ??”.

      Har även sett kommentarer när PW får kritik av vissa gällande ett ogenomtänkt reklamsamarbete i stilen ”Men sluta racka ner på Nilla nu, hon vill ju bara tipsa om något hon tycker om och det tycker jag bara är snällt”.

      Så ja, det finns alltså en hel del där ute som på allvar tror att PW (och andra flunsor) vill vara deras bästa kompis, designar sin egen kollektion och som bara vill vara snäll genom att tipsa om produkter hon gillar… ?

        65-85 åringar som sagt.

          Nej, inte enbart. Har även sett yngre skriva liknande saker.

        Haha fattar de inte att hon tjänar multum med pengar så fort hon ”är snäll och tipsar om något”. Ja oj så duktigt av Pernilla att designa dessa kläder hahaha eller inte och NÄR skulle hon ha gjort det.. Nej men hon fotas i kläderna och marknadsför. Har hon lagt ner Pernilla Wahlgren collection, detta med Gekås ger mer pengar antagligen.

      ”De ute på landet”? Var väl lite fördomsfullt och nedvärderande ändå?

        Jag bor på landet och det är precis så som den som skrivit kommentaren som jag uppfattar de flesta från staaaaan. De bryr sig om vad andra tycker om deras kläder. 😉
        Who gives a shit liksom.

      Har du sett kläderna IRL? Alla faller absolut inte mig (kvinna, storstadsbo, 33 år) i smaken men mycket är sååå fint! Och tar snabbt slut tyvärr

    Det här är väl EXAKT så alla hennes ja-sägarfans som ständigt springer till Wahlgrenskans försvar vill klä sig! Såna hon med chanelväskan (väskorna) i handen egentligen skrattar åt bakom ryggen.

      Vad menar du skrattar bakom ryggen?

    fulaste klädesplagg nånsin…..

    Suck.

    Kimonokavajen hade en snygg modell, skulle köpa något liknande i annan färg och bättre material/kvalité.

    Har hon dessutom blivit inspirerad av Booken i sitt SÄTT att SKRIVA instagramINLÄGG?!? ???⭐️?????

    Tilltalar väl kanske hennes åldersgrupp 50+are.

      Förstår inte grejen med att lägga flera hundratusen kronor på dyra väskor från Chanel etc och sen matcha dem med billiga polyesterkläder. Flera yngre influencers kör ju på den stilen och även Pernilla. Förstår att den här kollektionen med Gekås kanske främst är för att tjäna pengar men utifrån vad man sett av henne går hon ju också klädd i liknande plagg även privat. Om man har råd med svindyra väskor har man väl råd med lite dyrare kläder av bättre kvalitet som dessutom håller längre. Make it make sense!

        Eller – så vill man inte lägga så mkt pengar på kläder utan lägger det på väskor istället.

        Man kanske inte har råd/eller vill att köpa precis allt dyrt ? I vissa fall får man prioritera. Ser inget fel med att blanda billigt och dyrt ??‍♀️

        Håller med! De som matchar sina dyra väskor med mjukiskläder… HU! Jag har en classic flap från Chanel och när jag använder den ser jag till att matcha med stickade tröjor, finare blusar eller en snygg klänning, just för att ge ett bra helhetsintryck. Tycker det ser tacky ut att använda den till precis alla kläder man äger och har och speciellt om man ser att det är billiga material…

    Rimliga priser ändå

    Den svarta koftan är väl okej… Men då kan man ju hitta exakt samma modell överallt annars också.

    OT: hehe lite roligt att Sandra Beijer råkat posta Elsas inlägg/lista i sin blogg! Amningshjärnan som spökar säkert, jag kommer ihåg hur lost man var ?

      Märket det också i mitten av listan att va konstigt att Sandra börjar jobba hos sin pappa exakt som Elsa ? de tre första svaren var ju iaf Sandras

    Vem köper H Skönsbergaskan trasor,inte ens snygga enligt mig.// jäkla vad hon drar upp priset- något speciellt på tyget?
    Nej nej tack

    Nuförtiden kan man tydligen sy upp med extra lång t-shirt / nattskjorta och kalla det klänning?

      Äntligen en t-shirt som når ner över svanken tänker jag 🙂

      mvh
      Världens längsta överkropp…..

      Älskar t-shirts-klänningar, så bekväma ?

    GUD vad negativa alla är ? HALLÅ DET ÄR FREDAG ?

    Tycker att hennes kollektioner brukar ha plagg man kanske mindre suktar efter men också plagg som är skitsnygga ? För mig som inte har +790099999kr på kontot så detta lagom. Detta räknas som dyrt för mig ? Såg kollektionen i somras, sååå fin! Men min storlek va tyvärr slut.

    Känns dock som att många stör sig för att det är hon? Äsch. Jag lyssnar/tittar/följer inte henne, men tycker absolut att hon tagit fram fina plagg ? Sen kanske jag inte vill köpa dom, det är en annan femma. Kan ju tycka dom är fina ändå.

      Förstår inte ditt resonemang.
      Måste alla tycka kläderna är fina och nödvändiga bara för att det är fredag?

      Om du antar att vissa ogillar kläderna för att Pernilla står bakom så kan jag killgissa att du GILLAR dem för att Pernilla står bakom ?.

      Jag känner inget större behov av att ändra mina tankar kring miljö, konsumtion eller design bara för att det är fredag.

      Men kan dock hålla med om att det är satans gött att det är freeeedag!!

      Tjoho!!!!

        Ja för det var ju precis det anonym sa??

        Herregud, är alla grava autister här inne?
        Och varför måste exakt allting raljeras om precis hela tiden?

    Jag är 25 och tycker faktiskt att mycket var fint! Kimonokavajen och linnet är något jag skulle kunna tänka mig köpa. Nu kommer jag förmodligen inte göra det då jag nästan uteslutande köper på second hand, but who knows 😉

    Älskar ändå att det inte är överprisade kläder som alla andra flunsor gör.

    Så jävla fult alltihop!

    Fula kläder av billig kvalitet. Inget som någon blir fin i. Tror knappast Pernilla använder skräpet själv mer än när hon ska rensa i trädgården typ.

    Tycker myströjor med krage och dragkedja upptill är snyggt. Köpte en sån i svart men jag såg ut som min pappa ? Blev väldigt manlig i den modellen.

    Tycker leopardklänningen var snygg, men jag älskar typ allt med leopardmönster sedan jag fick bengalkatter.

    Herrej*vlar vad fult ???

    Jag är 50+ och har tittat på Pernillas kollektion ett flertal tillfällen, men det slutar alltid med att jag avstår. Jag tycker att materialen oftast känns otäcka pga polyester och annat syntet.
    Säkert finns det några guldkorn som jag missat, men det är något som inte går hem hos mig iaf.

    Otroligt fint mintgrönt(?) mjukisset! Kanske ”måste” följa med mina föräldrar till ullared trots allt…?

    Nu är jag ju anti PW i grunden men jag skulle undvika alla ”företag” som använder sig av så många emojis i sin marknadsföring. Booken & PW kanske har mer gemensamt ändå…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.