Två nya plagg ur Hanna Schönbergs nya kollektion

Hanna Schönberg har sakta men säkert börja släppa information om sitt nya klädföretag Arakii, och igår publicerade hon bilder på några av de nya plaggen.
Jag kommer berätta mer om produktion mm lite senare, för jag roade mig med att sätta ihop två små bildspel till Arakiis kavaj och Arakiis hoodie än någonting mer seriöst. 🙂

Priserna kommer ligga mellan 140-800 €. 

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Va dyrt ? 8000 wtf

    1400-8000kr haha. Vem tror hon att hon är?

      Hon ska bli nästa hokage, dattebayo!

        Vad betyder allt detta? ?
        /Känner mig gammal

          Referens från en extremt populär anime som gick typ tidigt 2000-tal till sent 2010-tal. Huvudkaraktärens mål var att bli nästa ledare för byn, alltså hokage. ? ”-dattebayo” var ett karaktäristiskt sätt han avslutade sina meningar på.

            Ah ok! Då var jag inte för gammal, bara oinsatt i just det ? Tack för att du svarade!

      Förlåt men varenda person som handlar av detta märke…. Dömer jag redan på förhand som extremt osäker och smaklös. Att betala den summan för att på något sätt så känna en slags connection till denna smala modell, för jag antar det är enda anledningen…? Kläderna var inte snygga eller unika.

      Man får väldigt bra kläder och väletablerade märken för dom pengarna som ofta är tidlösa (på riktigt). Vad i hela fridens namn ska man köpa hennes för? ? är rentav chockad av fräckheten. Vem tror hon att hon är?

      Haha, hybris har fått ännu ett ansikte.

      Haha. Vilken är hennes målgrupp? 8000 är ändå mycket pengar för de flesta.

        Jag betalar gärna 8000 för bra kläder från etablerade märken som man vet har kvalitet och som håller en viss klass. Exempelvis Tiger of Sweden, Filippa K, Acne, Arket, Malene Birger osv.

        Men detta är ett helt nytt märke… ? Hur har de tänkt rent affärsmässigt att detta ska tilltala någon? Hennes följarkrets är the typical tjej i åldern 18-28 år. De kommer inte att lägga 8000 kronor på ett nytt märke, inte ens från henne.

    Vilka jävla priser! Ha ha!

    De skriver (slarvigt) om sitt hållbarhetstänk och att priserna reflekterar kvalitén och hur deras kläder tillverkas. Men utan information om vad deras kläder i sydda i för material är det ju omöjligt att säga något om det. De syr tydligen kläderna i Portugal och bara det driver upp priserna.
    Det jag verkligen reagerade på är att de hävdar att de är hållbara för att de gör tidlösa kläder som inte blir omoderna. Men om några år kommer ingen vilja gå i dagens oversize, midjekorta fyrkantiga kläder vilket är hela deras kollektion.

      De behöver väl ha höga priser eftersom de räknar med att sälja väldigt lite. Hon vill bara ha cred som designer att This point, verkar inte som att hon vill tillverka plagg som säljer och som hon kan tjäna pengar på. De borde hon ha valt ett annat spår än det hon valt nu.

      Det är typ som att gå in på Ica och välja mellan svarta soppåsar. Ena rullen kostar 49 kr och den andra 499 kr. De som väljer den för 499 kr gör det endast för att känna sig speciella.

        Eller för att den andra plastpåsetillverkaren har ett äkta miljötänk och ger rimliga löner till de anställda?

        Inte för att det verkar vara fallet med det här klädmärket men men…

          Nej men soppåsarna var en extremt dålig liknelse, menar att det antagligen är the same shit i grund och botten men vissa ska paketera saker dyrare för att känna sig lite bättre.

    Framstår som ett skämt och ironi över hela influenser-kläd-designer-grejen. När man ser resultatet i form av reklamfilmen med zebraplagget så kan man inte annat skratta, det är komiskt.

      Vi har vanliga normsnygga svenssontjejer som drömmer om att bli modeller eller modedesigners. Det är helt fantastiskt att har man varken utseende, personlighet eller talang kan man fuska och bli influenser och har man tur blir man rik på att göra ingenting.

      Att posera har ju aldrig varit hennes starka sida… tror det är ett försök till att verka arty, men det blir bara konstigt…

      Önskar henne lycka till, hon är nog mer driftig än vad hennes flickiga framtoning visar. Hoppas inte hon investerat hela sitt sparkapital, prisnivån är ju en helt annan än vad hennes NAKD-publik klarar.

    OMG need this!!!!!!

    Eller inte, usch!

    Känns som det är kläder som typ bara hon vill ha. Nerhasade byxor som är minst 20 cm för långa o släpar i marken…Dessutom, billigaste plagget 1400?!

      Ja, hon har gjort kläder till sig själv det är uppenbart.

      Och dessa j*vla långa byxor??! Vad är grejen?

    Kommer aldrig fatta varför någon skulle köpa flunsornas överprisade ”designade” kläder, när man kan få mycket bättre till samma pris från välkända varumärken. Vem är målgruppen när man som okänd inom designkretsar och klädbranschen sätter pris 8000 för ett plagg?

    Skulle va intressant att se vad det är för material, vart plaggen är gjorda etc

      Har för mig att zebrakavajen var gjord i viskos. Har inget emot viskos egentligen, förutom när det kommer till tvätt. Kan GARANTERA att rek för zebrakavajen kommer vara kemtvätt. Vad miljövänligt. ?

    Har funderat på samma sak orimligt länge ?. Vad jobbar man med när det ”passar” att bära sådana kläder? En genuin undran alltså. Jag som jobbar på en högstadieskola tänker mest att tonåringarna hade frågat om jag klätt mig med stängda ögon på morgonen. Alternativt fått en stroke.

      Influencer?

      På mitt kontor har nästan alla kvinnor det. Jag jobbar iofs för ett luxury fashion brand

        Beror såklart var i branschen och vilket märke man jobbar för. Det är stor skillnad på något mer klassiskt som Chanel och något fashion forward som off white. Skulle dock säga att finare märken har bättre tailoring och sitter därför bättre oavsett om plagget är
        oversized jämfört med influenser kollektioner.

    Jag tycker det ser omåttligt dumt och konstigt ut med så extremt stora kläder. Som en clown med synfel som vägrar använda glasögon men som försöker klä sig i en hipp modern clownoutfit.

    Men det är tur att alla tycker olika 🙂

    Är nog bara Molly Sanden eller Miriam Bryant som vill ha dessa kläder.

      Ändå bra för dom kanske har råd också 🙂

      Dom köper nog i så fall av riktiga designermärken ?

    Är det inte lite Kejsarens ny kläder över det? Det är på riktigt objektivt fult. Men ingen i hennes närhet vågar säga nåt utan alla peppar och hyllar henne?

      Jo, men så är det ? Man ska gilla och hylla allt för att inte trampa någon på tårna.

    En influencer förstår bara andra influencers

    Åhh trodde det var Tone Sekelius först 🙂

      Sjukt lika

    Gräsligt fult ?

    Jag är en normal tjej med ett normalt jobb, har alltid älskat stora kavajer och klätt mig i det i många år. På jobbet med byxor till, annars tex med kort, tight klänning under. Däremot aldrig så där extremt långa ärmar, viker upp ärmen i så fall.

      Följer ingen av dem så jag vet inte riktigt hur stora de brukar ha, men jag brukar köpa M/L från herravdelningen, så de går väl ofta halvvägs ner på låret ungefär

        Men sitter de inte väldigt fult över axlarna då? Män har ju bredare bröstkorg och axlar än kvinnor så en herrkavaj skulle ju ha axlar som är alldeles för breda för en kvinnas kropp, eller?

    Om detta är en indikation av vad som komma skall så tror jag tyvärr att mycket av plaggen kommer att hamna i en klädkyrkogård. Jag hoppas dock att de återvinner/använder osålda kläder.

      *många

    De allra allra flesta passar inte i sådana kläder och de allra allra flesta har inte ens tillfälle i livet att ha såna kläder.

    Tycker aldrig att man ser folk i annat än normala kläder, tidlösa, typ jeans/byxor och tröja eller blus. Eventuellt kjol eller klänning ibland, men vardagsklädsel.

    Tror de (influencerna) varit smartare om de satsat mer på basplagg med nån signaturtouch och lagt priser som normala tonåringar med enbart studiebidrag har råd med.

      Vid vilka tillfällen menar du att man bara kan ha dessa kläder? Inte min stil men hade det varit det så hade jag absolut kunnat ha det på jobbet, på en aw, fika med vän.. ja. Vanliga tillfällen.

        Jobbar på myndighet och har aldrig sett en enda person gå med en crop top även om det är kostymformat i det här fallet. Helt oklart vem som är målgruppen här. Rika ungdomar/unga vuxna som studerar på universitet? Varför skulle de följa och välja hennes plagg? Vet inte jättemånga vuxna som vill ha crop tops i ett kontorslandskap och som i så fall skulle följa henne och därmed betala dessa summor. Känns inte som att de har gjort en ordentlig marknadsanalys. ??‍♀️

          Jag som skrev att jag skulle kunna ha den på jobbet arbetar inte på kontor.

            (Sen verkar det finnas mer än croptops i kollektionen. Just den kanske jag snarare skulle ha på fritiden. Precis som jag tror att många har vissa kläder på arbete och andra på middag med vänner osv)

        Tillfällen i livet att ha dessa kläder är typ när man posar på instagram.

    Jag är lärare på en högskola i en mellanstor stad i Sverige. Många av studenterna är klädda i kavajerna du beskriver.

      Jag säger inte att det enbart är tonåringar som är målgrupp för just dessa kläder. Var ett svar på en kommentar om vilka som ens använder den här typen av kläder.

      Och på en högskola är det inte tonåringar (visst, en del är 19). Du tänker nog på högstadium.

        Men betalar högskolestudenter verkligen upp till 8000 kr gör ett plagg? Det är ju nästan hela CSN.

          De sitter alla med Mac laptops och nya mobiler på föreläsningarna så nog har de råd alltid. Det bara om prioriteringar…

      Med tanke på vad tonåringar betalar i sina telefoner och väskor och annat så är kanske inte prislappen helt dum ändå. Råd verkar de ha. Eller deras föräldrar kanske.

        Tror inte det betalas ur tonåringarnas egna plånböcker ?

          ”Eller deras föräldrar kanske.”

        Är ju vanligt att köpa telefonen på avbetalning typ 499/mån i 24 månader. Tror inte (hoppas iaf) att folk gör det med en kavaj också.

    Skriv. Priset. I . KRONOR ! Vad får vissa infuencers att tro att dom är så ”internationella ”

      Precis. Säljs det ens utanför Sverige? Skriv på svenska!!!

    Men gud så fult

    Har de medvetet gjort filmen så ryckig för att man inte ska upptäcka att det är EN knapp fram istället för två som det står i beskrivningen? Inte för att det innebär någon skillnad beträffande den sorgligt obefintliga passformen…

      Har inte kollat på videon, men den är säkert gjord så att den ska verka så där lite konstnärlig och cool…

    I stockholm klär man sig så. Både ungdomar och ”äldre” (upp till 35?).

    Kolla likheten med danska Zeffonbrand, deras är förvisso lite ljusare, men samma snitt och allt. Kom ut för flera år sen..

    Det är HELT sjukt hur detta kommentarsfält kryllar av negativa och dömande kommentarer. Ni har sett TVÅ plagg och varken varumärket eller hemsidan är lanserade – har ingen av er lyckats tänka tanken att det antagligen kommer mer på hemsidan?

    Haha dom ENDA som framstår som tappade är ni som kommenterat negativt i detta kommentarsfält. Tragiskt hur andra människor trycker ner unga framgångsrika kvinnor – det luktar bara avundsjuka. Att ge konstruktiv kritik är en sak men detta är bara hån rakt igenom. Så ledsamt!

    En fråga som dyker upp här är varför följer man en site som handlar om bloggare mm. När det uppenbarligen provocerar så otroligt samt att man tror att allt dom gör är så enkelt och helt utan insats. Förstår känslan av att inget är möjligt, men du. Ryck upp dig själv och ta tag i det du önskar istället för att hata på dom som vågar att tro på sig själva. Sprid kärlek och få kärlek. Även om du inte förstår vad personen försöker göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.