Kul med killar i klänning?

Vem bär den bäst: Hugo ställde samma fråga på sin story under helgen, där han leder stort ?. Så ställer samma fråga här, vem bar den bäst? // Paula Rosas

Skratta åt män i klänning? 
Kul? Inte kul?
Jag är tydligen PK som röstar för ”inte kul” och här är anledningarna till mitt val. 

I det här fallet är jag helt okej med att anses ”PK”. 🙂

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Var framgår det ens att det är ett skämt? Är det bara ett antagande eller framgår det någonstans? Den där texten säger mig nämligen ingenting om att det skämtas om det.

    Är ju snarare killar i byxor som är ett relativt nytt fenomen då killar burit klänning i alla dess former och tider.

      Exakt!!!

      Men inte i vårt samhälle idag, med våra normer och stereotyper. En man i klänning är idag extremt normbrytande och uppseendeväckande – även om mannen är trans, klär sig i drag eller fetishist. Vad herrar klädde sig i på 1500-talet (?) är liksom passe´.

        Håller inte med. I arabvärlden klär sig män i klänning men det kallas då dishdasha.

    Det är ju inte första gången Paula gör narr av Hugo/män i klänning heller… tröttsamt

      Håller med! Tycker hon har så dissig attityd mot honom generellt.

    Det är väl inte kul, men en sådan klänning som Hugo har på sig är väl inte en smickrande klänning för en manskropp, enligt mig. Man ser ju nästan hela paketet. Lösare klänningar kan absolut vara fint på rätt man, men det är ju fortfarande ett feminint plagg i modern tid och då kan de se lite halvkul ut om en väldigt traditionellt ”maskulin” man har på sig en. Ofta syns det ju om det är en man som bär klänningen för att han tycker den är fin eller om det ska vara på skämt, och så ska det väl få vara också?

      Pratar alltså om fenomenet i allmänhet och inte Paulas inlägg, det var inte kul överhuvudtaget.

      Jag håller med den där Anonym som svarade på S kommentar. Blir så trött på sånt här.
      Man måste ju inte tycka allt är roligt och man måste inte göra en grej av allting.?

        Skulle inte hamna som svar på din kommentar

    Nu fattar jag i och för sig inte humorn i att en CIS man poserar i klänning. Att skratta åt transpersoner som klär sig mot den gängse normen är vidrigt. Att hetsa upp sig för att en CIS man har infantil humor, nä det känns liksom att slösa på energi.

      Förlåt min säkert dumma fråga men vad är CIS?

        Cis är en person vars könstillhörighet stämmer överens med det biologiska könet.

          Cis man…Kallas för man.
          Jag är kvinna tex, inte cis kvinna utan KVINNA ? biologiskt född till kvinna helt enkelt. Jag behöver inte kallas cis kvinna utan kvinna- vilket jag är. Punkt.

            Nu va ju inte det frågan. Frågan va vad det betydde.

            Det handlar ju om att det även finns kvinnor som inte föddes som biologiska kvinnor. Du behöver inte kalla dig cis-kvinna mer än en transkvinna behöver kalla sig för transkvinna – Ni kan båda helt enkelt kalla er för kvinnor. Men du är också, per definition, en cis-kvinna.

              En transkvinna är en transkvinna (vilket e helt ok). Jag är en kvinna då jag är född till kvinna inte cis kvinna utan kvinna. En transkvinna är en transkvinna. Jag svarade inte på nån fråga utan jag är bara så trött på cis snacket ?

                Det är väl ändå i väldigt begränsade forum som termen cis används, har svårt att tro att du till vardags blir bemött av folk som kallar dig för cis-kvinna. Fattar helt ärligt inte problemet, varför välja den här kullen att dö på? Du ÄR kvinna, du är OCKSÅ per definition cis-kvinna. Du behöver verkligen inte använda det begreppet, men begreppet existerar med eller utan ditt samtyckte och du faller under definitionen.

                Håller med dig 100% Mmmmm det är så sjukt med all cis o annan skit.

                  måste vara så jobbigt för dig mareena! stark du är som kämpar på trots all denna skit! <3

                    Nä det måste vara jobbigt för alla dom som har hjärnspöken som gör att dom inbillar sig att dom inte är nåt som dom verkligen är.

              Nej. Ge fan i att sätta hittepå etiketter på mig för att jag och alla andra KVINNOR ska passa in i din navel skådande id politiska världsbild.

                Som sagt, varför välja denna kulle att dö på? Varför är det ett problem för dig, det påverkar ju inte dig öht att man har ett ord för att skilja på de som identifierar sig med sitt biologiska kön och de som inte gör det?

                  och så lägger du allt fokus på mig och hoppar helt över din navelskådande id politiska världsbild. Chocken.

                    Vad menar du nu? Var skulle jag annars lägga fokus när jag svarat på din kommentar?

                  Jo det förvirrar alla i samhället och ställer till oreda i t.ex sport .

                  Har du följt med i nyheterna överhuvudtaget. Transkvinnorna (biologiskt födda män) tar över kvinnosporten. Hört talas om self Id och vilket skit det ställer till med, tex i Kanada? Hört talas om hur kvinnor blir kallade terfs för att de inte vill bli kallade för livmoderbärare utan kvinna osv osv. Har du hört talas om hur biologiska kvinnor känner när de ska byta om med en biologisk man (transkvinna) i ett omklädningsrum? Hört talas om katastrofen inom vården där stackars ungdomar/barn blivit uppmuntrade till att byta könstillhörighet fast att dennes ohälsa grundat sig i tex autism? Det finns så mkt problematik med allt det här. Transmän ska inte komma och trampa på oss kvinnor. Jag är inte en cis kvinna utan en kvinna. En transkvinna är en transkvinna, de får jättegärna vara det men låt oss kvinnor vara.

                    Om det är alla nyheter du läser så säger det mer om nyhetskanalerna du följer än vad det säger om vår samtid. Av alla frågor du kan välja att engagera dig i så väljer du att sparka nedåt, mot transpersoner som redan är otroligt utsatta i samhället. Det är sorgligt.

                      Men skärp dig, om du ska sitta och diskutera transsexuella så får du diskutera allt, inklusive det faktum att transkvinnor konkurrerar ut kvinnor inom sport då män är fysiskt överlägsna oss kvinnor, att kvinnor inte får beskrivas som kvinnor och varför vi ska gå med på det, alla unga förvirrade människor som tror lösningen är att byta kön och orsakar permanenta skador på sin kropp pga att vuxna människor inte vågar säga nej.

                      Istället så tillskriver du alla trans offerrollen och för då behöver du inte argumentera för gör du det ”sparkar du nedåt”. Fan vad skönt!

                      Väx upp

                    Men ingen har väl påstått att det är oproblematiskt? Det finns självklart jättemycket svåra frågor att ta ställning till, jag håller absolut med om att det inte är en självklarhet att transkvinnor ska delta i sportevenemang med ciskvinnor. Sen är det kanske så att det är indelningen man/kvinna som är föråldrad, och lösningen snarare är att man tävlar inom viktklass/baserat på fysiska förutsättningar (som man redan gör i många sporter).

                    Oavsett vad så var det begreppet cis vi diskuterade, inte övriga transfrågor. Du kan ju inte använda ”det är orätttvist att transkvinnor får sporta med RIKTIGA kvinnor” som argument för att man inte ska få kalla biologiska kvinnor för cis?

                      Jag kritiserar huvudsakligen samtiden inte transmännen (så länge de inte hindrar oss kvinnor från att bli kallade just kvinnor eller förstör kvinnosporten osv). Att man som biologisk kvinna ska räkna med att bli kallad cis kvinna är en av de saker som är fel med samtiden och en grund i allt detta. Kvinnor ska ännu en gång böja sig för män (transkvinnor). Har inget emot transkvinnor men låt oss kvinnor vara ? hitta inte på vad jag som biologisk kvinna ska bli kallad för att lämna plats åt män.

                      Viktklass har absolut 0 med saken att göra. Män (transkvinnor) föds med helt andra fysiska förutsättningar, mer testosteron, mer muskelmassa, högre bentäthet. De har helt andra fysiska förutsättningar än en kvinna så nej viktklass är inte en idé. Finns redan en transkvinna inom MMA som krossat skallen på en annan kvinna som hade 0 chans i matchen.

                      Du kanske såg att jag skrev ”fysiska förutsättningar” också? 🙂 Alla biologiska kvinnor har ju inte heller samma fysiska förutsättningar, precis som att alla biologiska män inte har det.

                      Att bråka om att språket utvecklas tycker jag är meningslöst och onödigt. Begreppet cis handlar inte om att ”kvinnor inte får vara kvinnor”, utan om att särskilja de som identifierar sig med sitt kön från de som inte gör det. Det finns många sammanhang där detta är relevant, när man tex pratar om olika upplevelser eller i transdebatten generellt. Att det sedan finns biologiska kvinnor som väljer att kalla sig ciskvinna istället för kvinna påverkar inte dig. Ingen tvingar dig att göra detsamma. Jag kallar inte mig själv för cis förutom i relevanta sammanhang, annars kallar jag mig för kvinna. Det är liksom inte ett hot mot din identitet som kvinna att det finns ett begrepp för att förenkla diskussioner kring trans.

                  JI, jag tror inte det blir fråga om att dö på den kullen, snarare att vinna en seger. Om man nu ska ta till så drastiska liknelser. Transfrågan har spårat ut rejält men förhoppningsvis inser man så småningom att man dragit för höga växlar i sin strävan att vara WOKE och undvika att kallas transfob och TERF.

                    Ja det betyder väl samma sak – Om det är en strid värd att ta eller inte. Att frågor ”spårar ur” är ju ett ganska vanligt sätt att se på rörelser i sin början, samma sak sades när kvinnor ville ha rösträtt. Frågor behöver drivas hårt för att någon form av förändring öht ska ske, man behöver prova sig fram och utforska ny mark.

                    Har väldigt svårt att sympatisera med att man anser att begreppet cis faller under kategorin ”urspårade delar av transrörelsen” dock. Jag anser att det är en märklig sak att känna sig hotad av. Jag tycker det är märkligt att vara intresserad av att ”vinna segrar” mot en rörelse som i grund och botten handlar om människors rätt att känna sig trygga, hörda och accepterade. Det tål tydligen att upprepas – Begreppet cis har exakt noll och ingen faktiskt påverkan på ditt eller någon annan biologisk kvinnas liv, förutom att ni känner er förolämpade av någon (för mig) oklar anledning. Köper inte behovet av att slåss mot en sådan sak.

                      Nu var det ju du som tog upp frågan som en strid och ”kulle att dö på”…. Det var den liknelsen jag reagerade på.

                      Men – skulle du exempelvis kunna tänka dig uttrycket cis-färgad? Dvs cis-person of color?

                      Ja? Jag ifrågasätter ju att ni tar den här striden. Mitt ordval är baserat på att det uppenbarligen väcker känslor av att vilja motarbeta begreppets existens. Men absolut, jag kan formulera om mig till ”Är det här verkligen någonting ni tycker att det är värt att bråka om?”, om uttrycket jag använde skaver.

                      Jag vet inte riktigt vad du försöker säga med cis-person of color, men såvitt jag vet så är ”hudfärgsdysfori” inte någonting utbrett. Jag är varken psykolog eller medicinskt utbildad så jag tänker absolut inte ge mig in i att prata om transvården eller de medicinska eller psykologiska aspekterna av könsdysfori och vad det potentiellt har eller inte har för likheter med att känna sig obekväm i sin hudfärg, men ser inte heller hur det är relevant.

                      Det jag ser i den här diskussionen är ju en mängd människor som påstår sig vara ”helt ok med transkvinnor” så länge de håller sig utanför eran värld och inte förväntar sig att bli accepterade för sin dysfori eller i sin identitet av er. Alltså inte ”helt ok med transkvinnor”.

          OK tack!

          OMG

      Alla män som klär sig i kvinnokläder är inte trans, för många är det en sexuell fetish. Ofta tycker jag mig kunna se skillnaden när män lägger ut bilder av sig själva i (ofta ”utmanande”) kvinnokläder.

        Absolut det var lite slarvigt att dra alla över samma kam. Men min poäng kvarstår. Inte ok att skratta åt män som av olika anledningar gillar att inte klä sig efter normen. Slöseri på energi att bli upprörd över vanliga män med barnslig humor.

      Och hur vet du med säkerhet att han identifierar sig som cis?

        ?

    Håller med Anonym på bilden i inlägget, hur orkar man hetsa upp sig över en sån sak?

    För det är så allvarligt med män i klänning eller? Skiter väl i dom.

    Vad roligt detta fenomen är. ”Typiska män” (som med största sannolikhet jobbar i mediebranschen och bor i Enskede) poserar i kvinnokläder i lite roliga fräcka kvinnliga poser. HA HA HA! Så roligt. Så lustigt! HA HA HA!

      Kvinnor i typiska manskläder är tydligen helt okej?????

      Det måste ju vara fritt för en man att ha klänning!!!!!!!!!!!

        Det är väl kanske poängen, det ska vara fritt fram. Det blir inte fritt fram när det istället ses som ett skämt, något att skratta åt.

    Nej, jag tycker inte det är kul. Är det en man som är född i fel kön är det en annan sak.

      Man kan inte födas i ”fel kön”. Man kan känna sig främmande och obekväm och olycklig i sitt kön, men det är inget misstag där man råkat hamna i ”fel kropp”.

      Fel kön? ? Man födds med det man födds med och det är vad man är.

        fräscht med lite transfobi i kommentarsfältet ?

          Nädå det är ingen transfobi det är bara tråkigt att dom som har hjärnspöken som gör att dom är disillisionerade inte får den psykologiska hjälp dom behöver, för det är precis vad dom behöver och inget annat.

          Fräscht att dra fob-kortet så fort någon ifrågasätter påståenden.

    Jag kan tycka det ser kul ut med männ i klänning. Klänningar är ju inte formade för männ. De klär sig generellt på ett helt annat sätt. Därför ser det ”kul” ut med män i klänning

    Det är min analys och som jag ser det.

    Sen är det ju fritt fram att tycka olika i vårt land så man behöver självklart inte hålla med

      Roligt stavning på män. Männ. Männ! Haha. Hur kan man stava fel på det??

        Haha! Tänkte samma. Och få till rätt stavning på man men inte på män.

    Tycker bara det är fånigt.

    Jag liknar då mer Hugo än Paula i klänning.

    Det är ju stor skillnad på en cisman i klänning och en transkvinna. Transkvinnan har ju på sig det hon är bekväm i och passar bra i, medan cismannen däremot ofta ser ganska rolig och bortkommen ut.
    Töntigt att tycka att transpersoner hånas för att man skrattar åt en cisperson.

      Det är ju stor skillnad att klä sig i klänning för att man gillar det, oavsett kön, cis, trans.
      Töntigt att som cis-man förlöjliga feminint kodad klädsel och därmed de kvinnor, cis eller trans, som gillar att klä sig så.

    Zzzzznark,vem orkar bry sig ens om sånt här trams. Om Paula och Hugo tycker att det är kul så låt de tycka det. Det är inte första ggn som Hugo klär sig i kvinnokläder. Vad vet vi, han kanske gillar det innerst inne el också är det just for fun. Borde alla män som gillar att klä sig i kvinnokläder känna sig kränkta eller borde alla kvinnor vara kränkta? Varför känner sig ingen kränkt när kvinnor klär sig i herrkläder…..? 2000-talet måste vara det mest bajsnödiga århundradet någonsin när frisyrer och kläder kan trigga igång folk.

    Gör de sånt här inför barnen? Går barnen sedan till skolan och skrattar åt pojkar i klänningar? Visst, det är löjligt och inget ett bry sig åt egentligen. Men Paulas blogg handlar ofta om familjeliv och hon delar med sig om uppfostran, då undrar man. Om barnen INTE får lära sig detta utan istället att respektera allas olikheter, varför följer få de vuxna i familjen inte detta exempel?

      Pojkar ska inte ha klänning så om flickorna skrattar åt det så är ju inte det konstigt.

        Pojkar får ha på sig precis vad de vill ?

        Åh herregud du är en sån vuxen som uppfostrar mobbare, vad mysigt

    Personligen så nej det tycker jag inte är kul, men alla har inte samma humor, låt folk tycka det är roligt om de vill, kan lova att de som blir kränkta över något sånt här, deras egen humor uppskattat garanterat inte av alla andra heller.

    Slappna av folket, slappna av!!!

    Förstår inte det roliga. Känner lite väx upp …

    Så trött och tråkig humor. Ärligt talat. Var inte kul när killar i nian klädde ut sig till tjejer med ballonger som bröst, och det är verkligen inte kul nu heller. Oavsett pk eller inte. Det är bara så tråkigt och töntigt.

      Eeexakt. Bara jättetrött ”humor”. Fattar att mina morföräldrar tyckte sånt där var kul typ 1985, men att unga människor fnissar åt man i klänning idag?

      Sen kan man jämföra med pappan som drar på sig en kjol för att peppa sonen att våga bära Frost-klänning till förskolan ❤

        Han var fin!

    Jaha och så denna diskussion igen då där en grupp tycker detta är förkastligt och hånfullt mot män, en annan grupp tycker motsatsen.

    Hur många män skulle potentiellt kunna ta illa vid sig av en sådan här bild? Jag bara undrar.

    Men kom igen, nu får väl alla som hetsar upp sig här snart lägga av!

    Själva grejen med en hel del humor, såsom jag uppfattar det, är att det ofta blir roligt när något oväntat sker. När våra föreställningar och förutfattade meningar om hur något ”ska vara” krockar med hur det sedan blir. Då kan kul och knasiga sammanhang uppstå.

    Ibland sker det oväntat och spontant och ibland skapar man aktivt situationen, exempelvis genom att klä ut sig och ”leka” på olika sätt. Tramsa, flamsa och hålla på. Och precis som någon skrev här ovanför, så kan det uppfattas som kul av en hel del människor om en person som normalt sett beter sig och klär sig väldigt normativt ”manligt”, plötsligt klär sig stereotypt ”kvinnligt”. Humorn som uppstår då handlar ju ofta om att den ”manliga” utstrålningen liksom lyser igenom eller märks på olika sätt. Det finns förhoppningsvis någon slags självdistans och vänligt sinnad lek med just idén om könsroller osv.

    Det behöver ju inte alls handla om att HÅNA transpersoner, hur kan ni få det till något sådant? För de allra flesta av oss är det tydligt och uppenbart när en transperson på allvar klär sig i attribut och kläder som stämmer överens med den könsidentitet de känner sig som, men som kanske inte stämmer med vad de har mellan benen. Jag tycker inte att det är någon risk överhuvudtaget att förväxla Hugos ”lek” med en transpersons seriösa längtan att få klä sig i enlighet med sitt inre.

    Varför ska man ens blanda ihop de sakerna?

    Människor har i alla tider lekt med uttryck, attribut och företeelser. Det är ett sätt att bearbeta och förhålla oss till vår omvärld. Barn leker ju så. De klär ut sig och prövar roller och upplevelser. Varför skulle inte vuxna kunna göra det ibland?

    Jag längtar efter ett samhälle där vi inte tog för givet att allt alltid handlar om att håna eller göra narr av saker. Ibland är en lek bara en lek.

      Ja det finns t.ex. något som kallas teater och satir.

      Men SNARK på den här kommentaren.

        Motivera gärna.

      Funderade på hur jag skulle formulera mig men du gjorde det så bra Kajsa. Tack för det!

    Tycker inte att det är särskilt haha-roligt men heller inte särskilt kränkande? Var någonstans säger de ens att det är ett skämt? Hon frågar bara vem som ser bäst ut i den, eller? Om betraktaren tar det som ett skämt så får det väl stå för den.

    Såg att Kristoffer Appelqvist just nu blir väldigt kritiserad bland snitt-kvinnor då han skojat om kejsarsnitt och att frekvensen ökat i sitt program för ett tag sedan. Tittade noga på klippet (då jag helt är för att kvinnor ska få välja snitt fritt) men blev helt paff att någon ens kan ta illa upp? Han skojar och raljerar såsom han gör med ALLA ämnen i programmet, men i den sista delen så avslutar han med att det inte alls är orimligt med förlossningsrädsla och önskan om snitt när vården är så nedmonterad och bemanningen är bristfällig dagligen… Ibland tror jag att vissa helt enkelt letar efter någon att bli arga på, men hade de bara öppnat ögonen en smula hade de insett att de går på fel person.

    Hon är ju så självgod att hon tänker att allt de tycker är roligt är SVINKUL för andra också. Storhetsvansinne och helt humorbefriad.

    Problemet är väl när folk ”klär ut sig” till andra över lag? Det kanske sitter tre killar där ute som drömmer om att ha klänning, Men när de ser Hugo ”toka sig” i klänning så står dom över, för folk skrattar. Det är vad som gör att detta inte är kul. Enligt mig.

      Tror du verkligen det? Tror du inte att killarna som drömmer om klänning ser att klänningen på bilden är i fel modell, storlek och passform för den där mannen, och det är det som gör honom ful och ganska komisk på bilden.
      En välsittande klänning, kjol, kilt, dishdasha, kaftan eller vad som helst ser ju inte komiskt ut på en man. En transman skulle definitivt inte ta på sig en så illasittande klänning, jag som kvinna skulle inte ta på mig en så på mig illasittande klänning och tro att jag såg bra ut i den.

        Män som klär sig i kvinnokläder som sexuell fetisch klär sig ofta ”fult” och illasittande och extremt. Det handlar då inte om att vara snygg eller välklädd.

        Bra! Mycket bra kommentar. Det var bland annat ungefär det jag försökte få fram med många ord längre upp, men inte lyckades med.

        Det är typ suuupertydligt när nån klär sig så ”på skoj” eller när någon gör det på allvar.

        Fattar inte hur folk kan tro att man skulle blanda i hop det.

      Men vadå ”toka sig”? Hugo har ju bara satt på sig klänningen, poserat lite framför spegeln och tagit en selfie. Är det att ”toka sig”?

    Jag blir inte kränkt av att män har på sig klänning.

    Däremot är det så förbannat jävla tråkigt.

    Ska det vara kul? På riktigt? Är det hela poängen? Eller är jag humorbefriad?

    Har sett att Oliver och Antonija sysslat med liknande.
    DET ÄR SÅ JÄVLA PLATT OCH TRÅKIGT, KOM IGEN! HÖJ ER FÖRFAN

      Du låter lite kränkt

      Håller meeeeeed. Alltså det är så låg nivå. Jag kan komma med diverse andra argument emot det här också, men framförallt är det så jävla TRIST. Känns typ som något hockey-killar tycker är lustigt, samma typ som drar bög-skämt och slänger snusprillor i toaletten (?). Riktig ”höhö”-humor.

      Ja det är så ointelligent ?

    Apropå humor, ni som tycker att det här är upprörande och inte kul överhuvudtaget – vad tycker ni är roligt? Frågan är seriöst ställd alltså, ingen syrlighet.

    Det känns som att humorfältet krymper stadigt nämligen, och allt färre grejer tycks vara ok att skämta om. På gott och ont.

    For the record, så tycker inte jag heller att det är överdrivet kul med ovanstående skämt (om det är menat som ett skämt), men jag tycker inte att det är speciellt upprörande heller.

    Ni som är lite äldre minns väl Killinggänget? Vad säger ni om den humorn? Farbror Barbro t.ex, och alla de där brandmännen och brandchefen i kilt mm – godkänd eller icke godkänd humor?

      Det har uppenbart skett generationsskifte där den nya generationen har blivit matade med att allt ska problematiseras och dras till sin spets. Hitta problem i exakt vad som helst, och gör en grej av det. Allt i godhetens tjänst förstås. Frågan är också relevant gällande vem som ska tacka för denna fina ”godhet” i detta fall? Transkvinnor?

      Jag tycker bara det här är fånigt men jag kan svara på vad jag tycker är roligt:
      Farbror Barbro och Percy Nilegård och Greger är förbaskat roliga. Många scenarion är inte roliga men majoriteten är. Scrubs med sarkasm och ironi är askul och Fresh Prince i Bel Air likaså. Solsidan har några roliga sekvenser men nu är den värdelös. Många av Robert Gustafssons karaktärer är toppen medan många är pinsamma. Och Bäst i Test är grymt kul!

      Fast är väl också en konstig fråga. ”Ni som inte tycker män i klänning är kul, vad skrattar ni åt då?” Finns väl massor med andra saker man kan tycka är kul?

        Det var väl kanske inte just det som var premissen. Poängen var väl snarare att många personer har lättare och lättare att ta illa upp åt andras vägnar, och känna sig (suck) kränkt av minsta lilla vågade försök till humor. Ibland behöver det inte ens vara vågat överhuvudtaget, kanske bara mindre genomtänkt och i vissa fall kanske lite löjligt.

        Så frågan är väl riktad till de personer som känner att t.ex. innehållet i detta inlägg och liknande saker är väldigt kränkande. Vad ser de som humor? Ska komedi vara helt eliminerad av saker som någon kan känna sig kränkt utav?

        Men det är ju bara min tolkning av kommentaren 🙂

          Att inte tycka att det är roligt betyder inte att man tycker att det är kränkande. Bara att det inte är kul.

          Jag tycker inte detta är varken roligt eller kränkande. Gillar jimmy carr väldigt mycket så jag tycker inte alls att det behöver vara på ”rätt” sida heller.

            Nej, jag håller med dig till 100%. Och om jag tolkades som att man blir kränk om man inte tycker att det är roligt, så har jag uttryck mig dåligt. Det har givetvis ingen direkt relation med varandra. Jag tyckte inte heller att detta var roligt någonstans 🙂

            Det finns ju dock folk som tycker att ”humor” likt denna är kränkande och/eller upprörande. Och även de som aktivt söker något att uppröra sig på. Sådana historier tycker jag ofta man får höra när man t.ex. lyssnar på poddar där komiker gästar eller hostar. Så det är väl mer till dem frågorna är riktade 🙂

      Jag är Jackass generationen så tycker det är orimligt roligt när folk gör idiot grejer och gör sig illa. I små doser. Sarkasm, ironi och självdistans. Älskar frasier Scrubs och Boston legal. Red i Blacklist är sjukt rolig.

    Känns väldigt buskis år 2000.
    Kvinnor bär ”herrfrisyrer” och ”herrkläder” och har gjort länge men att en man skulle ta sig an kvinnliga attribut är fortfarande HELT befängt, skrattretande och rent löiligt! Kan tyckas att det inte är så mycket att brusa upp över men det säger ju en del om synen på kvinnor. Kvinnor med manliga attribut: toppen! Män med kvinnliga: trams! Jag vet inte.. tröttsamt bara..

      Precis. Det kvinnliga är nåt som en man inte vill förknippas med, då det är svagt, underlägset och mindre värt. Mansrollen är stark och har makt. Kvinnorollen är, fortfarande, sedd som underlägsen och (om en man klär sig i den rollen) skrattretande och löjligt.

    Jag skulle tycka det var kul om min man tog på sig mina klänningar, men det är nåt som typ bara vi två skulle skrattat åt. Skulle inte lägga upp det på sociala medier, då faller det bara platt. Så Paula, behåll era skämt och ”tokerier” för er själva. Allt behöver inte delas med allt och alla.

      Just för att det är högst subjektivt vad någon tycker är roligt, ska man då undvika att lägga ut något för att vissa inte kommer skratta åt det? Konstig tanke.

        Verkar inte vara så många vuxna som tycker det är kul, iaf inte om man läser kommentarerna här. Nån slags intern humor.

    Inte min typ av humor, men det är nog också för att jag är över 30 och inte närmare 20, då hade man kanske tyckt det var humoristiskt för man inte sett det så ofta förr.
    Då tyckte vi det var kul att sminka våra killar också. Inte för att håna den ena eller andra, bara för att det var kul.

    Bryr mig inte särskilt heller om de vill lägga ut det. De tycker väl det var kul helt enkelt.

    När jag gick på lågstadiet var det ibland småkul när killarna klädde ut sig till tjejer…….antar att en del stannar kvar på det stadiet mentalt.

    Tråkig humor, folk blir kränkta bla bla bla same old same old

    Men vad folk är skitnödiga. Om det var tvärtom att hon bar hans kostym tex istället och de frågade samma fråga, hade det varit ett problem också?

    Paula lär antagligen skriva ett blogginlägg senare där hon förklarar hela situationen.

    Nej det är inte roligt men Hugo tycker det eftersom han i princip provar alla Paulas kläder inklusive hennes bikini. Detta enligt hennes förklaring. Och det får han väl göra. Inte särdeles upprörd men roligt för andra , nej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.