Är det verkligen roligt med män i kvinnokläder?

Jag fick upp dessa två Instagraminlägg efter varandra i mitt flöde. 
Ett inlägg – där man ska skratta åt en kille som klätt ut sig i kvinnokläder, som gör narr av konceptet och tydligt visar hur löjligt och underhållande det är, medan det andra inlägg visar upp en person som under lång tid fått kämpa med att bli accepterad för den hen är, och för de val som hen gjort som ickebinär.
Den enes kamp för acceptans, blir den andres spexiga skämt, där en man i kvinnokläder på sin höjd är någonting man ska förlöjliga och skratta åt.
Varför?

Så här skrev Hanna Bolander i en debattartikel 2017, och som sätter ord på det jag känner när jag ser Antonija och Olivers video:

Hur kan det här scenariot inte vara förlegat? Upp på scenen kommer en man iklädd klänning. Inte en stolt trans eller drag, utan en man som gör narr av kvinnor. 

Jag tycker att det är fantastiskt med drag queens och en ”transkvinna” är i mina ögon lika mycket kvinna som jag själv. Men det här tillhör inte något av dessa exempel. Det här är en man som bestämt sig för att på ett lite spexigt och ”skönt” sätt göra narr av hur kvinnor agerar och ser ut.

Skillnaden ligger i presentationen. En stolt drag queen kan ha humor i sitt framträdande, men hon gör inte narr. Hon ÄR personen som hon gestaltar på scen, och står för det.

Det är för många en hårfin gräns, men för mig är det solklart: en kille som klär ut sig till tjej skrattas det åt för att han ser löjlig ut, medan en tjej som klär ut sig till kille inte är lika roande i betraktarens ögon. 

Eddie Izzard: Why do you wear women's clothes? I don't. They are not women's clothes, they are my clothes. I buy them.
Iggy Pop: Iääm not ashamed to dress "like awomen" because I don't think it's shameful to be a woman.

110 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Svårt. Jag har själv klätt ut mig till kille (på skoj med kompisar) när jag var yngre. Vi ritade skägg i ansiktet och pratade på typiskt ”kill-sätt”. Alltså en fånig stereotyp.

    Oliver däremot är väl närmare 30 så det känns ganska omoget och märkligt.

    Sen älskar jag Mikael i kjol och tycker det är synd att han får utstå elaka kommentarer. Önskar att alla fick klä sig hur de ville utan att bli påhoppade.

      Tar personer i ”tjej” kläder illa upp för att Oliver har det?

        Vet inte, men grejen är väl att han gör det för att det är löjligt och omanligt att klä sig så ? inte så schysst mot oss kvinnor heller, tycker jag. Iggy Pop säger det bra, tycker jag!

      ”Problemet” är att det inte ses ned på tjejer som är pojkiga. Då är man lite tuff och kan ta för sig och en pojkflicka. Men är man en kille som är tjejig så är det töntigt.

      Eftersom tjej är det svagare könet så provocerar det mer när män väljer svaga attribut än tvärtom. Därför slår det också hårdare när de ska förlöjliga de män som vågar göra det.

      Förlåt om kommentaren blev rörig. Jag ligger nedbäddad i coronasymptom.. Så skyll på viruset om jag är obegriplig.

    Seriöst
    Hur fullt på riktigt
    Inget och skoja med

    Oliver är Antonijas cirkusapa.

    Älskar Iggy pop, Mick Jagger och Prince som har klätt sig ganska androgynt! Finns kvinnor också såklart men har inga bra exempel i huvudet tyvärr.

    Oliver verkar vara otroligt ängslig och omogen.

      Annie Lennox?

        Ja! Så cool!

          Grave Jones!

            *Grace!

      Tilda Swinton, även Eva Dahlgren och Efva Attling.

        Eva Dahlgren och Efva Attling???

        Och vad menar du…

        Nä, Efva klär sig väl inte androgynt?

        Eva Dahlgren är ju så jäkla snygg!? älskar henne

      Christine and the queens – snyggaste snyggingen.

        People, I’ve been sad= 2020 års bästa låt!

      Skin i Skunk Anansie ❤️

      Siouxsie Sioux 🙂

    Att det finns folk som följer pajasen Antonija.

      Kan tyvärr inget annat än hålla med, har inte sett något kul eller intressant hon heter gjort. Hon gör sig till så mkt i alla sina videor

      Hon är sveriges svar på Lele Pons aka sjukt pinsam ?

    Håller med dig! Det är inget att skämta om, det bidrar bara till toxic matchokultur. Män och killar ska kunna ha på sig kjolar etc om de vill det utan att bli utskrattade.

      Men herre? Inte för att jag gillar antonija, men är väl en kule videl bara.
      Hade jag klätt ut min pojkvän i mina kläder hade jag också skrattat

        Men så har du inte ett instakonto med tiotusentals följare heller. DÄR är skillnaden.

    Fast antonija hade kunnat lägga ut att hon ska skänka 1miljon kronor till något ändamål och du hade ändå hittat något negativt i det.

      Fast nä..

      Fast med tanken att hon inte ens kunde hjälpa kompisen med hund räkningen utan fick tigga av följarna så känns det långsökt att hon skulle skänka en miljon.

        Varför skulle hon ens betala för den? Och du borde ha förstått att detta var ett rent exempel, eftersom vad antonija än gör så ska det klagas.

          Varför skulle hennes följare betala för den då? De har ju noll relation till hunden och dess ägaren.

          Vill du ge ett exempel på något bra som hon har gjort? Liksom…. som en motpol till det negativa du tycker skrivs härinne?

            Hon lyfter viktiga ämnen, tex ångest. Jag tycker att hon är bra på de jobb hon gör, visst att hon kan vara flamsig, men hon visar mycket av den lugna sidan också. Tillomed att hon är nykär ska det klagas på. Tycker bara det är trist att folk ska gnälla på allt någon gör, det är väl roligare att se livet lite positivt? Camilla har bestämt sig för att inte gilla antonija och jag antar att det är därför hon bara lyfter saker som stör henne.

    Först tänkte jag, ”nä men nä… de får man väl göra”, men sen slog det mig att fan, nu blir jag en sån där ”det har ALLTID hetat de ena eller de andra”, och tänker att nej, jag har varit så obotligt arg och trött på människor som inte vill förstå att jag helt plötsligt nu nästan blev en sån… jag kan med lite mer eftertanke förstå att det kan bli problematiskt och jag kan ta med mig det tänker jag, och inte bidra till de och välja att hitta andra saker att roa mig med tills vi vet om det passar sig eller ej. ?‍♀️ Fan vad snabbt man vill ha en åsikt när man inte riktigt kan förstå något även om varken jag eller min man någonsin klätt ut oss till de andra könet, livsfarligt!

    Är inte detta lite som att skämta om att man är gravid på 1 april? Den enes kamp och kanske även sorg är den andres skämt.

      Nej det tycker jag inte.

      Att skoja om graviditet är säkert sorgligt för vissa på en individnivå men bidrar inte till en förtryckande norm.

    Jag hade gillat att se icke normsnygg man göra narr av en muskelhunk som ”över” poserar. Känns att killar inte vågar det. Eller jag har kanske fel, finns kanske någon som man som vågar göra det?

      Missade du hela tiktok trenden som var just det?

        haha, har ingen koll på tiktok. Men vad bra:)

    Tycker inte det är roligt. Tycker ej om pajas-humor. Vad är de troliga liksom? Haha en kille i snygga tjejkläder?

    Förlåt men det är verkligen en viss typ av män som fortfarande (när de är 30 år gamla) tycker att det är dööööölustigt att klä ut sig i klänning och stapla runt i högklackat på skämt. Och dessa män är så jävla osexiga.

      Word.

      Hugo Rosas

      Ja har en sån vän.
      Dölustigt skulle jag väl inte kalla det men han skrattar och tar bilder på sig när han lånar mina kläder och trosor (jag har xs/s men vissa plag är oversize, han är en stor 100kg karl).
      Målar naglarna gör han med.
      Jag tror han vill ha tjejkläder och göra sig kvinnligt fin oftare men vågar inte riktigt gå hela vägen så hemma hos mig får han testa.
      Och självklart blir de komiskt när det är fel strlk el nått plagg sitter åt helvete så typ pungen sticker fram.
      Tror många män vill ha tjejkläder men pga fördomar inte vågar.

      Och det är vanligt att skratta även om man inte är glad.

      Lucas Simonsson ?

        Simonsson har väl återkommande karaktärer? Som tex Skäringer har? Har inte följt Simonsson på länge så kanske har missat något. Men annars tycker jag verkligen inte att det är samma sak att ”klä ut sig” enstaka gånger för att utklädningen i sig ska vara det roliga vs att klä sig för en karaktär (eller roll).

    Varför är det roligt med killar/män i kvinnokläder? Kan tyvärr inte finna något roligt alls i det.
    Finns/fanns många balla karlar som klär sig i ”feminina” kläder – Bowie, Iggy, Harry Styles, Freddie Mercury osv.

      Jaa! Och Ola Salo!

      Finns något fruktansvärt manligt över män som är trygga nog att våga bryta normen.

    Väldigt förlegat. Känns som att vi borde kommit längre men man blir alltid så besviken.

    (Eddie Izzard har gått ut med att hon vill benämnas som kvinna och med kvinnliga pronomen btw)

    Man bär hålla sig inom begreppet man och kvinna.
    Och inte ha det andra könets kläder.
    Stolt man och stolt kvinna, ej en mix.

      Jaja. Säkert någon som nappar på det här också.

      Mata inte trollet.

      Ja man bör plocka med sig kläder från livmodern så att förvirringen slutar någongång.

      Förr var rosa den manliga färgen, den sågs som en förlängning av röd som var maskulin. Blått var feminint.
      När klackskorna kom var dessa för män.

      Förr kläddes både pojkar och flickor i klänningar medan de var små barn.

      Nu kommer du säga ”men detta var på 1700-talet!”

      Men tja… det visar ju att normer ändras, de är förändliga, vad är manligt och kvinnligt? Egentligen bara trender. Om hundra år kanske det ser helt annorlunda ut?

    I väldigt många gamla farser och folklustspel är den humoristiska höjdpunkten när en man kommer in utklädd till kvinna (oftast äldre kvinna/tant). Det brukar resultera i att den (äldre) publiken fullkomligt skriker av skratt. Själv har jag aldrig riktigt förstått vad som är så himla roligt.
    Jag tycker dock att dragshow av typ After Dark i princip är samma sak. Jag förstår inte vilken målgrupp After Dark har, men misstänker att det är samma som farserna och folklustspelen – en äldre publik från landsorten som hö-hö-höar över något så tokigt som män som klär ut sig till kvinnor. Hade deras publik bara bestått av HBTQ-folk och kultursnobbar hade de aldrig kunnat köra på så länge, publiken hade inte räckt till.

      Men va? Nej. After Dark har ju verkligen gjort mycket gott för hbtq m.m.
      Deras shower drog ju fram sådant här i dagsljus och gjorde det mer ”rumsrent” och accepterat hos både ”äldre publik från landsorten” OCH ”kultursnobbar”.

      Vet flera gamla homofober som ändrat sig och blivit mycket mer toleranta efter att ha tvingats med på After Dark shower via frun eller jobbet.

    Eddy Izzatd som jag skymtade ovan har jag uppfattat titulerar sig som hon nu.

      Ja, jag tycker bara att det här gamla uttalandet av henne var så bra, därför tog jag med det.

    Suck!

    Vart någonstans är det kul? Får typ ångest av töntigheten i det. Extremt pinsamt att vuxna människor håller på.. men följarna kanske är barn?

    Ja, det är kul och hör inte till normen och oavsett vad andra tycker tror jag ej det kommer bli normaliserat att klä sig i kjol eller klänning som man. Jag skulle iaf aldrig kunna attraheras av en man i kvinnokläder.

      Handlar ju inte om att allt ska vara din kopp te sexuellt. Det är liksom inte det normalisering innebär. Jag tänder inte på män i långt hår och långt skägg. Men de är accepterade för det.

      Vad synd för alla män i kvinnokläder att du inte kan attraheras av dom. Vilken sorg det måste vara. Vad ska då deras kamp föras för?

        Skrev min egen åsikt, svårt att förstå? Varför skulle jag bry mig om de attraheras av mig eller ej när jag inte attraherad av dem ändå? Attraktion behöver inte heller vara sexuell, är heterosexuell och attraherad till de typiskt manliga dragen och normerna. Bryr mig inte ett dugg om en man vill gå runt i kvinnokläder, alla får göra precis som de vill, men kommer tycka det är udda och skumt precis som majoriteten av alla människor.

          Majoriteten här inne verkar inte hålla med dig i alla fall.

          Men igen, det handlar inte om vem du attraheras av eller inte. Det handlar om att man är lika mycket värd oavsett om man har kjol eller byxa. Grundläggande kan man tycka, men tydligen inte för alla.

          Tycker så jädrans illa om människor som svänger med ”jag tycker såhär och det gör de flesta andra med”. Urk.

          Och jag skulle aldrig attraheras av en så trångsynt människa som du, Ebba.

      Din kommentar är precis som när män säger att de inte attraheras av tjocka tjejer och därför kommer det aldrig vara accepterat/norm att vara tjock. Det handlar inte om att duga i dina eller andras ögon som sexuell partner utan om att må bra i och med sig själv utan att utsättas för hat, hot eller hån.

      För alla män i ”kvinno”-kläder är säker supersugna på en trångsynt och fullständigt fyrkantig norm-mormor!

    Och i allas älskade serie vänner görs det ju slapstick av en transperson. Och det skrattar folk än idag åt.

      Jag som aldrig såg Vänner som barn kan inte fatta vad folk ser i den. (Antar att det är av nostalgiska skäl folk gillar den) sååå himla mkt ”män är från mars, kvinnor från Venus”- ”skämt” i den. Snoozefest.

      Vänner har verkligen INTE åldrats väl…

    Pappor som han som aktivt väljer att ”leka” några dagar i månaden med sitt barn kan vara KOMIKER NO1 i världen jag kommer ändå inte tycka något bra om denna. Finns väl inte mer WT än att välja bort sitt barn i friskt tillstånd?!?!

      Vad har hans hudfärg med hans dåliga val att göra?

        Sant. Får bara bli Trash from nu

    Är inte detta det hela Jlc:s humor går ut på? Jag fattar inte hur man som tjej kan skratta åt sånt. Känns det inte lite dumt? ”Hohihaha han ser ut som jag? Tihi, så fånigt”.

      De gör sketcher om situationer och tycker ofta det är mer igenkänningsfaktor på deras grejer. Tycker på något sätt att det är annorlunda mot Oliver i den här situationen, men har full förståelse om andra inte håller med.

    Det är väl ungefär lika kul som posten nyligen med folk som har baddräkter som inte passar. Eller tar efter instagramtrender på ett sätt som bara är sååå tokigt hihi.

    Kolla in Pernilla W story. Hon rättfärdigar sig att hon inte sitter hemma i 7 dagar för hon testade sig vid ankomst till Sverige. Antingen är hon riktigt blåst eller spelar hon dum?

      Men sluta tjata om detta.

        Ja när folk följer slutar man tjata om det. Hoppas såna som du som tycker det är ok blir drabbad och inte vi andra som sköter oss.

          Det är fullt möjligt att följa restriktioner/rekommendationer OCH tycka att detta angiveri är överdrivet.

          Vad blir bättre av att du önskar att folk blir drabbade? Vad gynnas av det? Fler platser på sjukhus upptagna och ännu mer utbränd vårdpersonal.

          Släpp det där skitsnacket nu.

            Nej det är det ju uppenbarligen inte. Och skitsnack att folk dött för att många skitit i restriktioner och rekommendationer?
            Hade alla betett sig som man ska hade vi aldrig haft såhär illa i Sverige.
            Du visar ju tydligt din ståndpunkt.

            Vart tror du mutationer kommer ifrån?

            Jag tycker det är fruktansvärt fel att oskyldiga blir drabbade när folk inte följer enkla regler/rekommendationer. Men det är ju inte dessa idioter det drabbar utan oss som sköter oss.

    Hade helt glömt bort Mikaelikjol, tack för påminnelsen, är en person med mycket snygg stil och som hag också blir glad av att se!

    Bortsett från att man kan lägga en genusanalys på det så som synen på kvinnor och ffa transpersoner så är det väll det TRÖTTASTE spexet någonsin? En snubbig snubbe som tar på sig sin tjejs kläder och alla skrattar ihjäl sig.

    Haha han är formad som Molly rustas

      Jag vet att det där var menat som en förolämpning men med tanke på hur sjukt snygga ben Mikael har så hade jag iaf glatt tackat för den komplimangen ?

        Reflektera oxå över att han har snygga ben ?

    Jag tycker att det är tråkigt att transkvinnor ska behöva hitta inlägg som tillexempel Antonijas inlägg där det läggs fram att det är roligt och lite kul att klä på Oliver klädesplagg som vi inte är vana att se honom i. Transkvinnor idag får stå ut mest hat, hot och till och med dödas på grund av deras val att leva eftersom dem kliver över en könsnorm i samhället. Det är skamligt beteende att förlöjliga redan utsatta människor. Transkvinnor och andra som vågar kliva över könsnormer i Sverige och i andra länder är den gruppen av människor som är bland dem högsta i självmordstankar och självmordsstatistiken!!!

    Tydligen är Antonija och andra empatilösa och ser inget problem i detta beteendet. SNÄLLA tänk till innan ni lägger upp sånt skit!! Eller överdriver jag?

      Du överdriver.
      Sverige är helt klart ett av världens bästa länder för transpersoner att leva i och de blir här mycket mer accepterade än i många andra länder. Skulle säga att Sverige också är ett av de säkrare länderna för dem. De som trots allt inte är så accepterande kommer ju från en kultur där det oftast är direkt förenat med livsfara att överhuvudtaget avvika åt något hbtq-håll, men det talas det ju inte så öppet om. Problemet med brända Pride-flaggor m.m. kommer ju från en grupp som inte är uppvuxen i den svenska toleransen och öppenheten.

      Så jag anser att sådant här är uppblåst och överdrivet. Låt folk klä ut sig och roa sig, det är inte alls skamligt beteende utan helt vanlig humor. Lägg istället energin där de borde hamna och ta tag i de VERKLIGA problemen.
      Att Antonia och Oliver inte är ett dugg roliga är en helt annan sak…

        Bara för att det är väldigt dåligt i andra länder är situationen inte alls bra för transpersoner i Sverige. Särskilt inte för MtF. Jag antar att du har det perspektivet du har eftersom du inte har någon nära anhörig som drabbas av detta. Där den här typen av ”humor” är som en knytnäve i magen varenda gång det dyker upp, som en påminnelse om att du är något att förlöjliga och skratta åt. I smyg visserligen för människor är ju politiskt korrekta utåt.

        Att Sverige är bra land i bo i kan inte du avgöra i denna sak. Du kan tydligen inte förstå att kliva över könsnormer är bland dem tuffaste kamperna vi människor kan ta ÄVEN i Sverige. Dem får stå ut med massa skit dagligen som mobbning, trakasserier och utfrysning, ibland annat i familjen och på arbetsplatser överallt i Sverige, från kiruna till Ystad. Självmordsstatistiken är bedrövlig idag. Den psykiska ohälsan är så stor hos transkvinnor och transpersoner. Personer som Antonija ser tydligen ingen koppling att är hänsynslöst att lägga upp sånt skit.

    nu är väll lite halva grejen att det inte riktigt passar precis som mee alla andra såna där videosar?
    hade oliver velat ha ”tjej” kläder så kan han det om han vill men han bör köpa i sin storlek så kommer de inte va lika kul. herregud man kan verkligen hitta saker i allt. Det finns tusen såna där videos med båda könen med olika kläder som inte har kön. Det ska va kul att de ej passar. sluta hitta fel

    Drag- underhållningsyfte. De flesta klär sig inte i motsatta könets kläder till vardags. Tycker jag är helt okej.
    Sketcher- underhållningssyfte. Precis som med Drag.
    Gemensamma nämnare med dessa är att det är en påhittad karaktär, ofta med en egen historia mm. Ett alter ego.

    Hade den här snubben faktiskt sysslat med tex Drag eller gjort sketcher hade det inte känts så märkligt. Eller om han var typ under 20. Det blir ett internt skämt som de lägger ut för alla att titta på, men vad är det roliga? Andreas, Alexandra Nilsson, kille gjorde något liknande men jag har ett minne av att de faktiskt backade eller skrev någon vettig text i samband med bilderna.

    Lägger man upp bilder, klipp mm som dessa, där en tydligt uttalad cis-man eller cis-kvinna inte gör det i ett tydligt underhållnhsyfte bör man ta sig tiden att skriva en rad.

    Jag har stor förståelse varför Trans, Queer och ickebinära är trötta på att inte blir tagna på allvar. Detta gör ju inte deras kamp lättare.

    Jomen bara tanken att en man skulle nedlåta sig till att bära kvinnligt kodade kläder är ju så tokrolig, det är sen gammalt. #ironi

    Det är roligt om syftet med klippet är att driva med att han har dålig koll på hennes stil, men om syftet är att driva med män i kvinnokläder så är det inte roligt.

    Baserat på kommentarerna så antar jag att personerna sysslar med alternativ två, vilket känns surt.

    Älskar Mikaelikjol förövrigt!

      Blir kanske en unpopular opinion men tyckte själv att det var lite lustigt. Han valde kläderna utan att se och fick sen ta på sig dem. Kändes inte som att de höll på att driva om män i kvinnokläder utan grejen var väl att han tog på sig just hennes kläder (fick välja blint) och att de faktiskt passade honom. Nu verkar dock alla andra i kommentarerna tycka det andra alternativet så får väl fundera vidare på om jag kan ha fel.

      Inte så att man sitter och garvar åt klippet men ja, jag fann det lite roligt helt enkelt!

        Jag fattar inte. Han tog på sig hennes kläder och dom passade. Och du fann det roligt?

    Ska vi kräva jämställdhet måste vi kunna skilja på de olika situationerna. Kolla på karaktären Ken Akter och Bianca Kronlöfs ”snubben” som hon gjorde ett tag. Om någon vill skratta för att den klär ut sig till tjej be my guest, men klär du dig i klänning för att det är vad du trivs med är det i min värld precis lika ok som när jag som bio-kvinna väljer att ha på mig det. Att ha ett genustänk är viktigt och det är klart att vi måste peka ut sexism när den finns. Men jämställdhet för mig är att alla har samma rättigheter att klä ut sig och skratta åt det eller att ha på sig vilken typ av plagg de vill utan att någon har ett skit att säga till om. Så vi måste skilja på äpplen och päron för att ska vi komma till ett jämställt samhälle måste vi agera på det sättet vi kräver att männen ska bete sig.

      Vilken hög med skit du just skrev.

    Men nu får ni väl ge er. FARLIGT med killar i tjejkläder?‍♀️
    Tråkigt att ni aldrig kommer få ett internet som passar er till 100% om ni går igång på skitsaker som detta.

    Jag tycker det är skrattretande minst sagt att klä sig i klänning eller kjol när man är man.
    Riktigt pinsamt!

      Matar troll nu. Men jag tycker det är pinsamt att inte låta folk klä sig som de vill o känner för

      Instämmer A. Det ser förjävligt ut ?

    Nä inte kul men inte snyggt heller.

    Herregud, det är väl inget att jiddra om, man måste fan få skämta när ens kille ”klär ut sig” i kvinnokläder, det är INTE att likställa med män som VILL och klär sig i kvinnokläder! Detta blir fan värre o värre för varje minut, låt folk leva sina liv i vilka kläder man än väljer!!

    Vad beträffar ”Mikael i kjol” så är det enormt ledsamt att han får massa hat. Men hatet gäller ju även kvinnor som väljer att klä sig i samma utstyrsel som Mikael – i mini-kini-kortkorta kjolar/klänningar med skyhöga klackar. De kvinnorna kan inte gå ut heller utan att få glåpord som billig, hora osv. Så det känns som att hens klädval är enormt triggande, blir för porrigt.

      En kvinna i Mikaels kläder får absolut inte samma bemötande som Mikael. Att tro det är fruktansvärt naivt och förminskande mot de hatbrott som transkvinnor utsätts för. Din kommentar är så provocerande.

      Porrigt med kofta, klänning och svarta strumpbyxor?

      Förlåt men va?

    Jag tycker isf att det är konstigt att man 2021 ska dela in kläder i ”kille” ”tjej” och sen finns oxå ”neutral”. Varför kan inte kläder vara till arten människa istället för att vissa plagg bara är kvinnoplagg. En man i en klänning bör inte ses som ”en man som gör sig rolig på bekostnad av kvinnans stil”….

    Frågan borde inte vara om det är roligt med män in kvinnokläder.utan om det är roligt med män att välja en annan typ/stil av kläder.

      För information så är det 2022.

    Jag är en vanlig strait medelåders man, men jag älskar att klä mig i kvinnokläder.
    Känslan är ju helt fantastisk men alla dessa sköna tyger och material.
    Och det finns enormt utbud av olika kläder för kvinnor, medan vi män i stort sett bara har en handfull plagg att välja bland.
    Ni har ju toppar, kjolar, blusar, staups, höfthållare, nylonstrumpor, milliontals skor, klänningar, hur många assesoarer som helst att välja bland, och allt det där mjuka varma som vi män då inte ”skall” pyssla med.
    Hoppas verkligen att det lossnar mer och mer, ju längre tiden går.
    Nu vill jag inte förespråka ”hen” på något vis (tycker för övrigt att det är ett fånigt uttryck).
    Kvinnor är kvinnor, och män är män, vi ser olika ut, fungerar på helt olika sätt, vi kommer aldrig att förstå varandra, det är så.
    Det jag vill med mitt inlägg är att ta bort lite av fobierna för oss män att närma oss det feminina, vi har det i oss men det är ju inte ”manligt” att visa det.
    Många av mina kvinnliga vänner tycker att jag har jäkligt snygga ben, särskilt när jag använder svarta nylonstrumpor och högklackat. 😉

    Mikael-a

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.