Mrs Lindh försvarar resor till Dubai

Jon och Janni Olsson Delér har kritiserats för att, inte bara resa till utan även för att ha fått betalt för att marknadsföra Saudiarabien och staden ”Jeddah”. Deras försvar lät så här. 

Nu har influencern @mrs_lindh tagit till Instagram för att försvara sina resor till Dubai, och skriver följande:

Som om jag som en ensam individ kan påverka hur ett land ska styras?
Som om jag ska välja bort länder som är så nära mitt födelseland att jag nästan känner mig hemma?
Som om jag inte reser till länder som utifrån väst anses bra men som har egna inrikespolitiska utmaningar?
Som om jag ska döma ett helt folk och kultur baserat på deras regim?
Då finns det även länder i väst vi hade behövt undvika.
.
I våra val kommer vi ibland behöva välja. Det kan anses som dubbelmoral kanske, men om vi ska vara helt fria från dubbelmoralen så kommer vi att behöva undvika väldigt mycket. Vi är alla en del av ett större sammanhang. Ett sammanhang där varje individ är en droppe i havet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
.
De som kan göra förändringar är våra makthavare och stater… inte en individ, inte jag.

Vad tycker ni om hennes resonemang? 
Är det skillnad på hennes och andras resor till Dubai, just pga att hon har sitt ursprung i Mellanöstern, närmare bestämt i Iran? Tolkningsföreträde?

På sociala medier går det mer eller mindre att kritisera allt och alla om man skulle vilja, så man får välja sina strider. 
Så är det med det mesta faktiskt. Är det problematiskt att stora förebilder gör si eller så?
Ja, absolut… men det är betydligt mer problematiskt om en influencer får betalt för att göra si eller så, och då får det bli där krutet läggs.
Hur tänker ni där?

168 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vadå tolkningsföreträde? Dubai är ett jävla pisställe och det vet alla som har en hjärna.

    Hur kan man stötta ett sådant ställe? Trasig moralkompass?

      Var tycker du det är ok att åka? För varje land du radar upp är jag säker på att det går att finna 638594 anledningar till att inte besöka landet ifråga.

      Har man också trasig moralkompass för att man dricker Coca-Cola? Äter kött som inte kommer från gräsbetande renar uppe bland bergen? Slår vad om att du fortfarande är tonåring och äter mat från Hälsans Kök (ett av Nestlés varumärken).

        Ja vad tror du själv? Ska man stötta en diktatur där kvinnor och arbetare saknar mänskliga rättigheter eller ska man kanske åka till ett demokratiskt land?

          Vilket idiotiskt tänk. Är det bättre att bojkotta ”odemokratiska” länder och låta dem hamna ännu mer utanför? Just pga av att länder som tex Saudi attraherar västerlänningar alltmer, börjar regimen tänka till och anpassa sig mer och ett litet fjuttigt exempel är att kvinnor nu får köra bil där. Detta bland annat pga att man vill få dit mer turister och västerlänningar.

            Verkar som att du försöker intala dig själv det där för att slippa ha dåligt samvete?

            Ja, SJÄLVKLART ska man bojkotta länder som inte respekterar grundläggande rättigheter.

              Lol, varför skulle jag ha dåligt samvete till att börja med? Den striden är inte min. Varit mycket i Dubai och vad man än tycker om arbetarnas förhållanden så har de det ändå bättre än vad de någonsin skulle ha i sina hemländer. Detta vet jag genom att faktiskt alltid prata med taxichaufförerna, servitörerna och andra anställda man stöter på där. ALDRIG stött på någon som sagt annat. Och ja de talar om sina missförhållanden men avslutar alltid med att de i slutändan har det mycket bättre.

                Glömde bort att du saknar moral och empati, så det är klart att du inte har dåligt samvete.

                  Hur debatterar du egentligen? Diskussionen är jätteintressant om den är saklig men att förstöra den med personangrepp utan att diskutera själva frågan verkar kontraproduktivt.

                  Hur är det med oss svenskar då? Vi tar in polacker och andra människor från riktigt fattiga länder som plockar bär åt oss. Eller människor som får städa i våra hem och lokaler så att vi svenskar inte ska behöva jobba med smutsjobb. Hur är moralkonpassen hos oss och hur är empatin där tycker du? Kanske ska först kolla hur vi har det innan vi ska klaga på att andra länder tar in ”slaveri”

                    Du vet att det finns svenska städare va? Och att du ens jämför städjobb med allt vad Dubai utsätter sin befolkning för…?‍♀️

                      Dubai – eller ska vi säga UAE – behandlar sin befolkning jävligt bra.

                      Bra att du endast ser städningen jag tog upp men glömmer bärplockarna ??‍♀️

                  Men du, eftersom du verkar ha järnkoll på moral och empati, kan inte du föreslå en lista på länder som är ok att resa till?

                Fint Lady att du är talesperson för alla gästarbetare.
                ”Är det bättre att bojkotta ”odemokratiska” länder och låta dem hamna ännu mer utanför?” Just detta påstående är en av mina favoriter när det kommer till korkade uttalanden.
                Men för all del fortsätt försvara ditt resmål. Lustigt att du faktiskt känner behov av att försvar dig själv. Undra vad det kan bero på…

            Det är väl ändå just för att Saudiarabien bojkottats eller aldrig varit intressant för västerlänningar att turista i som regimen ser värdet i att anpassa sig, och därmed locka till sig turister.

          Att ett land är demokratiskt är såklart ingen garanti för att mänskliga rättigheter respekteras.

            Vart finns det störst chans till att mänskliga rättigheter respekteras tror du?

            A) i ett demokratiskt land

            B) i en diktatur där det är lagligt att misshandla sin fru?

              Wow Einstein. Beror på hur man ser på mänskliga rättigheter. I Frankrike är slöjan förbjuden på offentliga platser och i södra Frankrike får man inte ens bada med täckande kläder. Inte fan har någon någonsin talat om att man inte respekterar mänskliga rättigheter i Frankrike.

                Du griper efter halmstrån. Vad är värst?

                – Att inte få ha slöja på offentliga platser

                – Att vara fången i sitt hem och lagligt (!) bli misshandlad och våldtagen av sin man, sharialagar, månggifte, att som kvinna behöva bli godkänd av en manlig förmyndare för att få gifta sig?

                  Fruktansvärt att kvinnor behandlas så. Man blir ju jätteledsen.

                  Är väl inte en fråga om vad som är värst utan vad man stödjer genom att resa till en plats. Är det okej att stödja något om det finns en annan värre sak någon annanstans?

                    Fast det blir ju väldigt lustigt när de som inte har några problem med att stötta diktaturer där kvinnor blir behandlade som djur i nästa andetag tycker att det är hemskt att barn inte får bära slöja i Frankrike?

                      Ni är ju dumma i huvudet hela gänget. Om ni tror kvinnor blir behandlade som djur i Dubai, har ni varken varit där eller tittat ut från stenen ni är begravda under.

                      Och i slutändan blir människor över lag långt bättre behandlade än djur och DÄR ligger min största empati. Människan får tala för sig själv. Vilket jag tydligen inte får då jag aldrig sagt att jag stöttar någon som helst tvång eller ofri vilja.

                      Å andra sidan är ni väl sådana som aldrig skulle ifrågasätta en semester till USA, för att irakier ligger bakom elfte september……

                      Jaha så du menar att tex den här kvinnan som lyckades fly från Dubai ljuger om sina upplevelser?

                      ” – Många ser Dubai som en välkomnande plats, full av frihet, men de vet inte att många kvinnor är fångna i sina egna hem, säger hon.”

                      https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Xg2weW/sara-33-flydde-fran-familjen-i-dubai-min-frihet-togs-ifran-mig

                  Då borde ingen åka till Polen som inte låter en kvinna styra över sin egen kropp och att homosexuella får fängelse. Eller Ungern med som inte har några mänskliga rättigheter. Eller vissa delstater i USA som her människor pengar för att sätta dit kvinnor som ska göra abort. Eller Florida som har gjort en lag över att man inte ska ta lära ut om homosexualitet. Eller Malta som dödar kvinnor eller fängslar dom om dom ska göra abort. Det är många länder man borde bojkotta då. Vi kan ta new deli där en kvinna per 30 sekund blir våldtagen. Dessa länder har väl ”demokrati”

                    Du får åka var du vill och stötta vilka länder du vill Viola. Gör dina val så gör jag mina.

                      Du menar att du hellre stöttar dessa västlänska länder fast att dom har skevt kvinnosyn än att åka till Dubai på grund av att det är ett muslimsk land? Det är dubbelmoral. Jag skulle aldrig åka till Dubai på grund av deras kvinnosyn. Jag skulle aldrig heller sätta min fot i Polen, Ungen, Malta. Länder som ser ner på kvinnors värde skulle jag aldrig åka till. Jag köper inte heller kläder från Shein, HM och andra klädersmärken som använder sig av barnarbete. Listan kan göra lång om vad som är fel med denna värld.

                      Åker självklart hellre till Florida än till Dubai, det förstår du väl?

              Du blandar helt ihop demokrati med mänskliga rättigheter. Huruvida det är lagligt att slå sin fru eller inte bestäms i demokratiska länder i parlamentet och i icke demokratiska av aktuell makthavare. I Sverige var det tillåtet våldta sin fru tom 1965 (när förbud mot våldtäkt inom äktenskapet infördes) och vi hade varit ett demokratiskt land ett bra tag då.

                Du missar helt sambandet mellan demokrati och rättigheter.

                  Att det finns ett samband har väl absolut noll betydelse om du diskuterar en individuell kränkning? Eller menar du att den blir mer legitim om den begås av en demokratisk stat?

            Precis. Diktaturer har dessutom mer mänskliga rättigheter – av typen rätten till andra människor.

      Ja det var väl massa floskler hon kräktes ur sig där. Vilken tomte.

    Det blir för mycket hyckleri när Instagram ”väljer ut” vissa länder som är så hemska man inte får turista där. Jag kommer köpa folks argument och ta dem på allvar den dagen samma människor inte åker till London, Peking, Miami eller Paris. Jag skulle åka till samtliga ovan, även Dubai. Det innebär inte att jag tycker det är bra att Storbritannien pytsat in hela Afrikas nationalskatter på british museum och vägrar lämna tillbaka dem trots att länderna konstant ber om det. Jag gillar London ändå och allt med ett land är inte politik.

      Instagram väljer ut? Va? Du hade stämplats som lika korkad och omoralisk om du åkt till Dubai år 2005 innan instagram fanns.

      Fast att du jämför Dubai med Paris, London och Miami visar ju att du är totalt tappad så du lär väl ändå inte förstå.

        Intressanta argument men jag misstänker trots allt att den som är okunnig, eurocentrisk och hemmablind skulle kunna vara du och inte jag ?

          Förstår att du misstänker det eftersom du inte ens förstår vad demokratier och mänskliga rättigheter är för något.

            Utan att vara säker så gissar jag dock på att det personen syftar på är en del av kolonialism, vilket skulle innebära att personen absolut har koll på demokrati och MR.

              Men snälla det är 300 år sen. Tror du det fanns något trevligt, jämställt, anti-rasistiskt, demokratiskt land på den tiden öht? Folk beter sig som att västvärlden uppfann rasism och kolonialism – nej, de blev bara bäst på det :/

                Skämtar du?

                För 300 år sedan hade det man menar med kolonisering inte ens börjat..

                  På 1700-talet, eh jo definitivt. Holland och Frankrike, framför allt. Sedan blev UK dominant på 1800-talet.

                  Har alla sovit sig igenom historielektionerna? Inte underligt att nivån här är så låg. 1492 upptäckte Christofer Columbus som förändrade världen när han upptäckte Amerika. Där började kolonialiseringen.

                Konsekvenserna av kolonialismen är i allra högsta grad relevanta än idag och en (av flera) anledningar till många nuvarande konflikter i bland annat Afrika. Du kan ju också titta på när stater i Afrika började bli självständiga, det är i modern tid och inte några 300 år sedan.

                  Helt rätt. Konflikterna är ofta en konsekvens av att kolonisatörerna drog upp kartgränser med en linjal utan att ta hänsyn till att det redan fanns gränser mellan olika rivaliserande grupper. Sedan finns hela problematiken med slavhandeln och utarmning av naturresurser.

              Det tror jag inte för det är ytterst få som verkligen är insatta på en akademisk nivå. De flesta tycker en massa och sprider vidare förenklade fragment.

                På en akademisk nivå? Här är alla forskare vet du väl. Förmodligen du också.

                  Nope är inte forskare. Allmänbildad och ödmjuk. Själv då?

                    Råkar vara forskare på riktigt. Däremot inte i mänskliga rättigheter utan ett tekniskt ämne som tyvärr aldrig diskuteras på den här bloggen tråkigt nog.

                    Jag var bara 17:24, ingen av de anonyma ovanför det. Reser själv inte till Dubai av flera olika anledningar. Främst pga att det är ett pissland.

                      Kul vad forskar du i? Blev aldrig forskning för min egen del utan två masterexamen istället. Mitt jobb kräver dock att jag håller mig uppdaterad på forskning inom det området jag jobbar med.
                      Varför jag blev lite kaxig är att jag känner forskare inom global utveckling.
                      Anonym 17:33

                      Jag jobbar med energieffektivisering av industriella processer kan man säga. Disputerade för ett år sedan. Två master är inte illa, bra jobbat!

                      Vilket bra forskningsämne och så aktuellt! Det finns hopp.

        Wow, din kommentar visar just på att du kanske borde se längre än näsan räcker och hur totalt världsfrånvänd du och sådana som dig är.

          De enda som är världsfrånvända är ni som åker till Dubai och försöker gömma er bakom korkade floskler.

          Fan, stå upp för era åsikter istället och var ärliga med att ni skiter i hur människor behandlas så länge ni får sitta med en drink vid en turkos pool.

            Exakt. Där fick du oss alla. Geni!

            Jisses. Hört talas om begreppet intellektuell hederlighet?

        Kan vi höja upp nivån på diskussionen en smula?

          ?

          Gärna, att dra in tolkningsföreträde i detta är ju bara absurt. Högre nivå, tack!

        Varför kallar man någon annan för totalt tappad?

          För att man saknar rationella argument för en åsikt eller känsla. I ett försök att dölja det använder man sig istället av personangrepp.

            Så att man inte bör stötta förtryckande regimer är inte ett rationellt argument?

              Alltså nej? Det rationella argumentet vore ju att ge argument #varför# man inte bör stötta en förtryckande regim.

              Sen i exemplet ovan så tar ju folk upp frågan om det är rätt att fördöma en kränkning från en stat men se mellan fingrarna med andra kränkningar från andra stater. Då måste du ju kunna bemöta det i sak med något sorts argument, inte ”du är tappad.”

                Finns ju massvis med exempel i kommentarsfältet? Bara att läsa.

      Tack!

      Så Instagrams folk skulle sitta och välja ut vilka länder som är oacceptabelt att åka till?

        ”Den allmänna instagramopinionen i ett litet västeuropeiskt land” då om det blir tydligare. Samma opinion som faktiskt inte har någon vidare koll på hur andra regioner i världen uppfattar oss och vår respekt för mänskliga rättigheter.

          Har du levt under en sten som tror att det är något nytt ”instagram-fenomen” att Dubai är en fruktansvärd plats?

            Men suck. Hur tror du den allmänna opinionen som inte råkar vara vår egen, med eller utan Instagram, ser på vår respekt för mänskliga rättigheter? Ta exemplet att du är en afrikansk flyktingpojke med din mamma i ett läger i Turkiet som Sverige och EU satt upp för att förhindra dig att ta dig in i EU och söka asyl (rätten att söka asyl är en mänsklig röttighet). Ni har suttit där i tio år och kommer aldrig ta er därifrån. Tror du den pojken och mamman kommer hålla med dig om att Dubai är ett land som inte respekterar mänskliga rättigheter eller tror du det finns en chans de uppfattar Sverige och EU som lika goda kålsupare?

              Det är liksom fakta att Dubai inte respekterar mänskliga rättigheter, och således inget som man inte kan ”hålla med” om.

                Jag förstår. Inser du att med exemplet ovan som är ett reellt exempel så går samma fakta att applicera på oss? Skillnaden är bara att du känner till den ena situationen men aldrig reflekterat över den andra.

                  Nej, det går inte att applicera att Sverige skulle vara en diktatur där kvinnor helt saknar grundläggande rättigheter oavsett vilken situation man är i.

                  Dina försök till att legitimera Dubai och dess regim är absurda.

                    Gode gud, jag ger upp 🙂 det är ingen som försöker legitimera modernt slaveri i Dubai utan vad jag poängterar är att det är hyckleri att selektera och fördöma ett övergrepp långt borta utan den minsta insikt i den typ av övergrepp som vi själva ägnar oss åt. Det är också aningslöst att tro att andra delar av världen har en lika ignorant och fördelaktig uppfattning om oss själva och vår respekt för mänskliga rättigheter som vi har.

                    På vilket sätt skulle kvinnor sakna rättigheter i Dubai?

                      De saknar bestämmanderätt över sina egna liv. Typ som vi hade i Sverige för 100 år sedan. När gubben vill är det bara att släppa till. Vill du jobba behöver du ha gubbens tillstånd. Du kan bli godtyckligt spöad för du gjorde något gubben inte gillar och ingen lag finns där att skydda dig. Räcker det?

              Är du kompis med Christina Höj Larsen? Med tanke på ditt ordval.
              Du har helt missuppfattat det där med asylrätt. Till att börja med kan du som sökande inte själv välja vilket land du vill bosätta dig i utan det är faktiskt en fråga om vilket land som kan ta emot dig. Det finns heller inget i FN konventionen som säger att personen ska släppas in under pågående utredning.
              Jag vet att Christina interpellerat om detta och undrar varför hon tycker att Sverige ska ha andra regler som inte är i linje med FN konventionerna?

                Inte kompis men skulle ändå påstå det är din tolkning av genevekonventionen som är unik och hennes som är vedertagen. Nu tror jag iog du enbart pratar om kvotflyktingar men det är ju bara ett system, genevekonventionen ger dig rätt söka asyl oavsett i bundna stater.

                  Tror nog i och för sig att du menar New York protokollet som är tillägget från 1967 som utökar rätten till även länder utanför Europa. Dessutom har du helt fel i det du skriver och nej jag pratar inte om kvotflyktingar. Men det är enkelt att tycka saker i ett forum där du inte riskerar något när du blir synad.

                    Ok. Då känner du säkert till att new york protokollet är integrerad del av konventionen för de stater som skrivit under vilket inkluderar Sverige och inget du behöver referera till separat. Tack för debatten.

                      Vilken debatt?

                      Jag trodde du tänkte ge belägg för din rätt unika tolkning av genevekonventionen som bara innebärande en rätt att söka asyl i länder som uttrycker en aktuell vilja att ta emot en istället för grundat på underskrift av konventionen. Och att detta var vad du ville debattera. Istället berättade du för mig att ”du har rätt” och att det existerar ett NY protokoll. Så jag försökte avsluta diskussionen så snällt jag kunde för du har helt rätt, det finns inget att debattera ?

                      Vad finns att tolka? Det är rätt svart på vitt bokstavligt talat.

    Hon hade ju kunnat åka till Dubai utan att posta om det på sociala medier. För det inga influencers fattar är att de påverkar andra till att göra samma val som dom. Och helt plötsligt har vi legitimerat resor till Saudi osv. De vill alltid ha kakan och äta upp den samtidigt, vara enskilda personer men ändå tjäna pengar på sitt inflytande.

      Fast när de inte visar upp eller svarar på frågor kring exempelvis en resa så får de kritik för att de döljer det.

    Lite motsägelsefullt att börja texten med att man som ensam individ inte kan påverka och att avslut den med att ”ingen kan göra allt men alla kan göra något”.

      Just det kan vara det mest puckade jag någonsin läst faktiskt. Har hon gått i skolan?

        Hon är ju kompis m Monas U.
        Det säger väl allt

          Är hon? Känner inte igen henne.

      Tror hon syftar på att det helt enkelt inte är hennes strid att ta, utan att hon gör annat – tar andra strider, och inte kan göra allt – ta alla strider.

        Vilka ”strider” tar hon? ?

        Förutom striden om allas lika värde för några veckor sedan, men verkar som att hon ändrade sig drastiskt där?

          Jaaaa det är ju stolpskottet som gör inslag om dubbelmoralens primetime, närhetsprincipen. Mrs Lindh kvinnan som silar mygg och sväljer kameler. (Pun. not intended)

        Hon tar strider så länge det handlar om hennes eget folk. Då bryr hon sig om människors lika värde. Det bevisade hon med resan till Dubai.

    Blir jävligt förbannad över hennes avslutande ord.

    ”De som kan göra förändringar är våra makthavare och stater… inte en individ, inte jag.”

    Snacka om att avsäga sig ALL typ av ansvar! Mitt hopp för mänskligheten minskar för varje inlägg här inne alltså.

      Hon slår ju knut på sig själv. ”I våra val kommer vi få välja”? Vad tror hon att det val är? Sen säger hon också att alla är vi del av ett större sammanhang och att ingen kan göra allt men alla kan göra något (åk inte dit så om alla kan göra något?). Sen är man bara en droppe i havet. Jag bryr mig inte om hon åker till Dubai men hennes resonemang är ju bara en massa floskler. Antingen åker man till Dubai och står för det, eller så kan man välja att åka nån annanstans.

      Ja, vem tror hon det var som äntligen fick Saudiarabien att tillåta kvinnor att köra bil? Inte fan var det västerlänningar. Aktivisten Loujain al-Hathloul som blev kidnappad, fängslad och torterad släpptes som sent som förra året under strikta restriktioner och ingen vet var hennes man är.

      Erfarenheten har visat mig att den lilla grupp gaphalsar som skriker ut sin förnärmelse över än det ena än det andra är en väldigt liten grupp och att majoriteten inte fäster sig vid dessa personer utan fortsätter med sitt. Enda anledningen att vi numera märker av dem är att pga sociala media kan de trycka upp sina gapiga käftar rakt i nyllet på många fler.
      Vill hon försvara sitt resande till Dubai låt henne.

      15:18
      Så bra skrivet! Kortfattat och verkligen helt rätt.

    Visst, det finns fler länder är Dubai som man borde undvika att resa till *looking at you Thailand*

    Resonemanget övrigt är så märkligt. Hon menar alltså att det hon gör helt saknar betydelse och att hon inte har något inflytande utan att det är stater och makthavare som bestämmer. I Sverige har vi demokratiska val, alltså så påverka vem som är våra makthavare och vad var stat ska stå för.

    Tycker mig se argumentet att ”jag är bara en person, jag kan ändå inte påverka därför röstar jag inte/skiter i miljön/stöttar diktaturer ekonomisk/osv” blir vanligare. Och nej en person ändrar inte allt men poängen är ju att om man själv avstår något dåligt kanske en person till gör samma och sen nästa och nästa. Till slut är man många och då får man inflytande.

    Ingen kan göra allt med alla kan göra något.

      Vem är den här idioten som tror att hon slipper undan det gemensamma ansvaret över vår planet egentligen?

      Fortsätter: dessutom går det att stötta de vanliga människorna i Dubai på andra sätt än att marknadsföra landet som turistmål i sociala medier. Man kan tex stötta den fria pressen i regionen, man kan posta om vad man anser om en del absurda lagar i landet, man kan stötta Amnesty.

      De flesta vanliga människor där lär inte vara araber heller utan folk från Afrika och Asien. Så egentligen borde det väl i så fall vara människor med rötter därifrån som har tolkningsföreträde ??‍♀️

      Nej, just det glömde att de bara är utbytbara slavarbetare som inte räknas

        Posta på Instagram? Berätta gärna vilka konkreta resultat du ser att det ger…

          Sprida information till andra och därmed påverka andra. Typ det influensers gör fast för produkter och företag

      Nej, hon menar nog mer att hon är på en jäkla semester och ska inte behöva ta en freedom fight i varenda steg hon tar. Tror hon bidrar mer genom att vara ”medveten” öppet än vad vad både du och jag gör.

        Är hon på semester eller är det en del av hennes jobb som influencer (ta smickrande bilder osv)? Gränsen är inte helt tydlig.

        Själva kritiken handlar ju om att hon är på semester i Dubai?

        Då blir motargumentet ”hon är på en jäkla semester” väldigt skrattretande.

        Lady lägg ner. Du öppnar munnen och dumheterna avlöser varandra. Det du bidragit med i detta kommentarsfält är att sprida dålig stämning, visa din egen okunskap och framförallt gett en och annan ett gapskratt. Du är underhållande på dit eget speciella vis.

    Om hon hade åkt till Dubai och pratat med de gästarbetare från Bangladesh, Indien Filippinerna m.fl och belyst de slavliknande förhållandena på sitt Insta-konto så hade det väl varit ok att åka ditt och även tagit ett bad i hotellpoolen men problemet är ju att hon inte verkar göra det.

    Hon verkar totalt ha missuppfattat vad ”ingen kan göra allt men alla kan göra något” betyder. I resten av hennes inlägg argumenterar hon tvärtemot den tesen.
    Och vad spelar det för roll om Dubai ligger nära hennes hemland, om hon inte har några kopplingar dit i övrigt. Jättekonstigt resonemang.

      Hon bevisar ju bara hur lite hjärnceller hon har. På riktigt, hon säger ju emot sig själv. Vem är stolpskottet?

        Stolpskott? Seriöst, vad är det för nivå på denna diskussion?

    Samma kvinna som bölade över skillnaden mellan flyktingar från Afghanistan och Ukraina. Då gick det bra att stå på sidan för ”alla lika värde”. Jag kan inte ta det här pro-Dubaiinlägget på allvar då.

      Är det samma människa alltså? Herregud. Så jävla pinsamt ?

      Tolkningsföreträde kan inte tillämpas på mänskliga rättigheter.

      Ironiskt nog visar Mrs Lindh med resan till Dubai att hon precis som anklagade svenskar för bryr sig mer om människors värde vars etniska bakgrund hon tillhör eller relaterar till (afghaner är iranier). Hon skiter fullständigt i de asiatiska och afrikanska slavar som har byggt upp Dubai.

    Men man kan väl resa till Iran? Om hon saknar det?

      Men hon måste ju faktiskt få åka till alla länder som är NÄRA hemlandet också ?

    Saknar egentligen ord men ska försöka bemöta delar av detta helt absurda inlägg.

    Det är alltså makthavare som kan göra förändringar och inte individer påstår hon.

    – vilka är det som väljer makthavare i en demokrati? Vilka är det som påverkar makthavarna?

    Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

    – hur kan man slänga sig med det ordspråket för att i nästa mening avsäga sig allt ansvar?

    Som om jag ska döma ett helt folk och kultur baserat på deras regim?

    – det handlar inte om att döma folket??? Det handlar om att SKYDDA folket genom att inte stötta att regimen skiter i allt vad mänskliga rättigheter kallas!

    Som om jag ska välja bort länder som är så nära mitt födelseland att jag nästan känner mig hemma?

    – JA, om du hade haft moral så hade du valt bort alla länder som pissar på sin befolkning oavsett hur ”nära landet ligger ditt födelseland”? Väx upp!

      ?

    OT

    tanken slog mig precis nu, är Julia frändfors en pick me-tjej?

      Vad är det?

        https://en.m.wiktionary.org/wiki/pick-me_girl

        Men jag kan likaväl ha fel i den tanken!

      Haha ja helt klart

      Hur sjutton ska nån kunna svara på det?

      Usch tycker verkligen nivån på kommentarerna är hemsk just nu.

      Ingen aning, det känns hon väl rent spontant inte som, men ingen åsikt i den frågan. Men det är inget fel på att vilja ha uppmärksamhet från män, alla är vi olika, förstår inte alls varför det skulle vara något konstigt med det?? För min del gillar jag det inte alls, och äntligen börjar man slippa det som 40+, märker att det drastiskt minskar. Men jag är introvert, gillar inte uppmärksamhet alls. Inget fel om man gillar att få uppmärksamhet från män, helt naturligt, alla är vi olika!

      Haha vad märkligt, har följt henne länge men precis den tanken slog mig för någon vecka sedan också.

    Helt sinnessjukt i min värld hur man kan åka till dessa länder. Varför vill man som kvinna åka till ett annat land som behandlar kvinnor på det viset, eller homosexuella. Det är till och med dödsstraffet för homosexualitet, det döms väl aldrig ut, men det går att döma till döden för homosexualitet.

      För att man är:

      – ointelligent
      – samvetslös
      – omoralisk
      – en rutten människa

      Och när man har en bästa vän som är homosexuell… och ändå åker… och återvänder.

        Inte alla homosexuella klär och uppför sig föamboyant. Självklart går det att resa till Saudiarabien som gay men du måste fortfarande anpassa dig. Det behöver man inte göra i Sverige (med undantag på visss ställen).

        Eller är homosexuell. Och åker ändå. Och återvänder?

    Lite OT: Angående Dubai, Joakim Lundell lottar ut en Resa till just Dubai.

    Jag tycker det är en intressant debatt egentligen om hur man ska resa. Egentligen, handen på hjärtat, borde någon resa så långt någonsin? Det är miljöovänligt men också lite som att andra kulturer är något vi ska titta på som djur på zoo. Men, å andra sidan är nyfikenhet ett mänskligt drag som är väldigt starkt hos en del. Och hur skulle världen se ut om vi alla isolerade oss i våra egna länder? Jag tror jag personligen landar i att man inte behöver välja resemåle efter hur landet styrs. USA har dödsstraff, Tyskland har öppen sexhandel osv. Det är inte bara diktaturer som är problematiska ur en svensk synvinkel. Däremot är det ju lite läskigt när någon åker till ett land och censurerar verkligheten. Speciellt om det sker på det landets uppdrag. Jg tror det är därför Jon och Jannis resa slog så fel. I Dubai kan man leva ett relativt normalt liv utan att censurera. Men i saudi går ju inte det. Liksom jämför jannis klädsel i saudi och hur hon normalt klär sig. Men inte ett ord om att hon anpassat sig och vad hon tänker om det. Istället låtsas hon som att hon alltid klär sig i löst sittande täckande kläder.

      Kul med ett vettigt och resonerande inlägg.

      Bra skrivet!

    Har två kommentarer som hamnat i modd.

    Behöva undvika väldigt mycket? Ja, att undvika att resa till Dubai är iaf väldigt enkelt.

      Sjukaste resonemanget.

      ”Jag kan inte undvika att resa till Dubai för då skulle jag behöva undvika såååå mycket annat.”

        Så sjukt var det väl inte? Alltså de flesta människor har väl principer de vill leva efter. Annars kommer väl ingen att ta en seriöst.

    Har sett henne på fb i stilgruppen där hon ständigt postar bilder på sig själv i syfte att göra reklam för sitt instagram och bli känd. Uppfattar henne som väldigt självcentrerad (fast vill framstå som ”god”) och detta inlägg gör ju inte saken bättre.

    Herrgudars vilket försvarsinlägg, bättre att inte kommentera alls än att skriva något så dumt. Nej, hon har inte tolkningsföreträde! jag är från ett asiatiskt land och inte har jag mer rätt än någon annan att få ett ”frikort” så att jag kan åka till dylika länder i närheten av dessa utan att få kritik, det är ju helt ologiskt. På samma nivå som att en person som bott granne med en mörkhyad person har tolkningsföreträde gällande användandet av vissa känsliga ord,

    Hennes logik är lika tveksam som hennes klädstil.

    Herregud ?

    Vem är hon?

      Ja på riktigt! Vem är hon?

        En som gjorde sig känd genom att posta lustiga filmklipp av sig själv i Ebba von Sydow och Emilia de Porets säker stil-grupp på Facebook.

        Nu verkar hon tagit sig an rollen som talesperson för alla färgade, muslimer, hijabbärare mm. på Instagram och tycks anse sig ha tolkningsföreträde gällande det mesta i egenskap av härrörande från Mellanöstern. Det tycks heller inte finnas något som helst utrymme för avvikande åsikter.

        Hon deklarerar som regel sina känsloargument som fakta och angriper meningsmotståndare på ett aggressivt eller förlöjligande sätt. Hennes samhällsanalyser är extremt enkelspåriga, saknar djup och hennes okunnighet lyser igenom.

        Hon är dock engagerad , det får man ge henne. Hon adresserar exempelvis Instagram-stories till Statsministern personligen och med uppmaningar om att hon ska svara, osv.

          Jag såg det. Vad gäller hennes engagemang handlar det tyvärr bara om sådant som hon bedömer ger henne fler följare.
          Hon pushar för ett event på linkedin som hon la upp för två dagar sedan där hon och övriga deltagare ska prata om fred, demokrati och klimat.

            Jaa, mitt sista stycke var väl mest skrivet för att påvisa på hur stort allvar hon tar sig själv och sina känsloargument.

            Taskigt kanske, självklart är allas röster lika mycket värda och var och en har ju rätt att uttrycka sig, men jag upplever hennes konto som närmast en parodi.

              Nu kallar hon dem som ifrågasätter hennes Dubai-resa för troll, kallar det dubbelmoral, det är tydligen rasism också. Hon hävdar också att man måste vara felfri själv för att ha rätt att kritisera det.

              Det där med att vara felfri för att ha rätt att kritisera tycks dock inte gälla henne själv. Så skenhelig. ?

      Hon heter Tina Lindh, 40+. Född i Iran, kom till Sverige som liten. Är affärsutvecklare och influencer. Har lyx och mode som stor hobby och som livsstil vad det verkar, men gillar även att diskutera politiska frågor särskilt klass- och kvinnofrågor, rasism. Hon har blivit uppmärksammad för sin klassresa, googla hennes namn så dyker det upp några rubriker.

      Jag följer inte mrs Lindh men upptäckte henne för något år sedan när andra etablerade instagramkonto började dela det hon postade, konton som t.ex fjaugen, hannabergwall, karinkajjan, atefeh_s.j.

      Jag tror inte att hon gjort något särskilt mer än att ihärdigt försökt bygga upp sitt varumärke. Rätt personer har sedan riktat strålkastarljuset på henne, det blir lätt en ankdamm där alla känner alla till slut.

        Kanske en liten rättelse: med ”inget särskilt” så syftar jag på att ingen enskild händelse eller skandal verkar ha gjort henne känd.

        Hon har helt enkelt jobbat, gjort karriär (vad jag fattar det som är hon bra på sitt yrke som affärs-/fastighetsutvecklare) och därtill försökt synas och höras.

          Jag vet vem hon är mest för att jag är i branschen. Hon har ett helt ok jobb men med tanke på hennes utbildning och vilken efterfrågan det är på kvinnliga ingenjörer är hon karriärmässigt en medelmåtta. Hon är i en konservativ bransch och generellt i den gamla lite stelare affärsvärlden är det en show stoper att vara influenser.

            Aha ok, tack för upplysningen om jobbet hennes! Jag antog väl lite mycket p.g.a hennes vardagsyta.

        Hon är även liberal politiker, vilket är lustigt med tanke på deras invandrarpolitik.

    Gizmolinas är också en Dubaiälskare

    Men bara för att jag är asien så betyder inte det att jag vill åka till Nordkorea bara för att det ligger nära mitt födelseland? Vill hon åka till Dubai, gör det och skriv hellre att hon vill dit. Kör inte med snacket om att det ligger nära hennes hemland.

    mrs lindh är fylld av dubbelmoral och hon fallerar ordentligt i sin argumentation. Hon har genom sina sociala medier hållit en hög profil angående rasism och utanförskap, det är bara att ta del av hennes insta för att se detta exempelvis. Det paradoxala är att hon haft starka åsikter angående exempelvis mottagandet av människor som flyr Ukraina i förhållande till hur vi tagit emot personer från tex Syrien. Att barn från Ukraina har fått gå gratis på Leos lekland har hon målat ut som rasistiskt eftersom inte alla som kom från andra länder 2015 fick göra detta. Att vi skiljer på olika grupper. Krasst kan man ju nu dock konstatera att hon gör det ganska bra själv. Hennes besök i Dubai legitimeras delvis av hennes ursprung. För tydligen har det betydelse i detta fall. Läser man på om Dubai kan man lätt se att det inte ”bara” är hur kvinnor blir behandlade osv som är problemet. Dubai är till stora delar uppbyggt av ”moderna” slavar som inte haft någon möjlighet att välja sitt liv. Det finns som många här också skriver problem i många länder och frågan är om man egentligen kan göra rätt på alla sätt. Jag instämmer i det, men sen finns det fall som är helt klara. Där felen är så stora att man inte ur en politisk synvinkel kan sympatisera med det som händer, det är bara fel. För mig är Dubai ett sådant land. Och att någon, som satt sig på så höga hästar som mrs lindh, inte förstår det medför för mig att hela hennes resonemang i övrigt tappar trovärdighet och tyngd. Eller så tycker man bara att Dubai och många andra golfstaters agerande är acceptabelt, men då skulle det faktiskt Inge mer respekt att stå upp för det. Jag avföljde henne efter detta och orkar inte med dubbelmoralen mer. Det finns många sätt att ta till sig problem kring dessa frågor, men på hennes sidor ödslar jag inte mer tid.

    Herregud. Har bott här i 7år och fattar inte varför folk har så mycket problem med UAE och Dubai.

      Oj, hur kan du inte fatta att folk har problem med bl.a. sharialagar?

        Har du bott här? Annars kan du inte uttala dig om hur det är

          ??‍♀️

    Alltså, Dubai är en stad i UAE. Och det är inte så jävla hemskt som ni där hemma verkar tro?! Har bott här i 7år och har sett och hört det mesta.

      Lovar att ärthjärnorna som uttalar sig negativt om Dubai här aldrig satt sin fot i Mellanöstern. Förutom i Israel typ. Det enda ”demokratiska” landet i Mellanöstern vill säga…..

        Hör så mycket negativt från folk, som du säger aldrig har varit i mellan östern och det är så jäkla irriterande

        Tro mig, hade de varit i Israel så hade de inte sagt så. Där är militären ständigt närvarande till skillnad från Dubai där livet pågår som vanligt. Aldrig känt mig mer utsatt än i Israel och Sydafrika. Och då var jag i Syrien (Damaskus) när kriget officiellt bröt ut där. Om någon förresten vill se hur Mellanöstern är kolla bald and bankrupt på youtube som precis varit i Syrien! Jag skulle själv inte åka dit nu, men jag tror många har en uppfattning om området som inte stämmer med verkligheten.

        Haha tack där fick jag dagens första skratt! Din bitterhet går inte att ta miste på och du argumenterar som en fullblodsfanatiket.

    ”I våra val kommer vi ibland behöva välja”. Geni.

    Med risk för att någon hunnit före, bloggaren Gizmolina var även hon i Dubai över påsk. Så tråkigt då bloggare och flunsorna väljer detta resemål :/

    Det är precis som mrs Lind skriver, alltså att dubbelmoralen om ”godkända” resmål är stor. Folk reser till USA hela tiden. USA är landet som bombade sönder Irak för att hitta massförstörelsevapen som inte fanns. Hundrstusentals civila irakier dödades ock skadades svårt. Miljoner irakier fick fly för sina liv.
    Under kriget stal USA olja, torterade, våldtog och mördade civila. Usa har än idag många irakier fängslade i Guantánamo utan en rättegång insikte. USA använder tortyr som sätt att förhöra fångar.

    Det här är bara ett exempel på all skit USA har gjort i världen. Många svenskar åker fortfarande dit på semester och ingen säger ett pip om det.

    Hennes dubbelmoral är förkastlig. Hennes angrepp på dem som vill ta en saklig diskussion pa hennes insta är så agressiv. Trist tycker jag för diskussioner är bra. Hon verkar hata Sverige mkt. Klagar på Allt och alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.