Leos Lekland-gate?

Camilla Läckberg morrar på Leos Lekland som höjer priserna under den muslimska högtiden Eid som pågår från och med idag, till och med onsdag.
Hon tycker det här är helt orimligt, och Mrs Lindh håller med henne och utvecklar sitt resonemang på Instastory.


Rätt? Fel? Oklart? Obrydd?

Är det något fel på mig som bara är lycklig över att solen skiner på mig?

217 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Känns ju som att det hade varit mer logiskt att sänka priset alla dessa högtider, där fler är lediga så att man kan dra in ännu mer folk…

      Tror att personalkostnader har en betydelse här bland annat

        Det är inte helg och extra ob för personalen dessa dagar. Det är helt vanlig vardag i Sverige 2-4 maj. Iaf sitter jag på kontoret och jobbar.

          Jo, men många tar också ledigt dessa dagar. Om leklandet behöver sätta in personal som om det vore helg så spelar ju det ingen roll. Personalkostnaderna kommer öka med 100% för varje extrapersonal man behöver sätta in. För jag antar att de inte behöver lika många som jobbar på en tisdag vid 12 som en lördag.

            Ja men intäkterna blir ju större med mer besökare och de behöver ju inte betala ob till personalen för det är ingen röd dag

              Finns väl ändå ett maxantal de kan ta in och vill då tjäna så mycket som möjligt. Ser inga problem med det.

              Du måste ju också ha personal som kan sköta verksamheten när det kommer fler besökare.
              Man kan ju liksom inte som restaurang tro att man tjänar mer pengar om man bara sätter en enda person att sköta både matlagning, servering, städning, baren och disken. Det är inte så det funkar.

                Nej såklart! Men det blir ju större intäkter så så bör man ju ha rådmed mer personal.

                  Fast för att få mer intäkter behövs mer personal.
                  Det är ju den här moment 22 företagare har brottats med sedan evigheter. Verksamheten har hög efterfrågan, men inte tillräckligt hög för att det ska löna sig att anställa en till person. Det är svindyrt med personal i Sverige. I ditt lönekuvert ser du bara typ 40% av de kostnaderna din arbetsgivare har för dig.

            Hm, enda gången personalkostnaden ökar med 100 % för varje extrapersonal är om det endast är en person som jobbar från början. Och då gäller det endast om du bara tar in en person till. Det är ju faktiskt omöjligt att säga vad kostnadsökningen blir om du inte vet förutsättningarna från början.

              Det är också en 100% ökning om man går från 2 till 4.
              Eller 3 till 6. Eller 4 till 8. Eller 5 till 10.
              Ja, du fattar att det inte enbart gäller om en person jobbar från början va?

                Japp, men nu stod det för varje extrapersonal så då gäller det jag skrev.

          Jag har jobbat på ett Leos och jag vet att många muslimer samlar släkt och vänner med barn på Leos Lekland under högtiden för att fira. Barnen har kul och föräldrarna kan umgås relativt ostört. Det kan vara lika många under Eid som det är en helg, och det blir mycket extrapersonal att sätta in eftersom man normalt bara är 2-3 stycken som jobbar vardagar.

            Det är väl klart att Leos vill tjäna pengar, det är ett företag.

            Aj tog dubbelt pris för min tågbiljett i påskas mot en vanlig helg.

            Det är inte konstigt!

            Tycker Leos svar är ok!

          Nej men antagligen så behöver de ta in fler personal om de räknar med många fler besökare.

          Nu vet jag inte hur det funkar hos dem under Eid, de har nog samlat data i flera år och har statistiken på antalet besökare. Tydligen ser de en ökning och min gissning är att de kanske behöver behöver 1-2 som jobbar extra (kanske hade de ledigt den dagen), vilket kostar. Sen så blir det mer slitage när fler besöker dem, vilket också är en kostnad. Jag bara spekulerar. De höjer ju inte priset bara för skojs skull

            Jag har väldigt svårt att tro att det är mer folk på Leos lekland på julafton än en vanlig helg. Vi har åkt till Leos på påsk just därför att vi får stället för oss själva då?‍♀️

            Det blir väl inte mer slitage per person om det är fler där? De tar ju ändå betalt per person.

          Ja, fast de behöver ta in mer personal dessa tider. Klart det kostar.

      Fast varför ska de sänka priset för att dra in mer folk? Generellt sett är ju efterfrågan på en sån här aktivitet redan högre tack vare att det är en ledig dag. Det är ju sportlovspriser och höstlovspriser på väldigt många fritidsaktiviteter typ sportstugor, liftkort osv. Man vill inte trycka in mer folk, man vill tjäna mer pengar när efterfrågan är hög och man kanske heller inte har plats att släppa in alla.

      Var där i helgen på barnkalas, var proppfullt!
      Fattar att de behöver höja priserna för de behöver ta in så mkt mer personal och det blir så mkt skitigare.

      Nej det hade det verkligen inte. Ett begränsat antal besökare får rum i ett lekland. Det logiska då om man vill maximera sin vinst är att öka priserna när besökstrycket är högt och sänka dem när det lågt. På så vis jämnar man ut antalet besökare och får ut max med vinst från sina lokaler.

      Personalkostnad lär spela mindre roll, eftersom det hade gått att skala upp och skala ner personalens storlek baserat på antal besökare. Däremot är det svårt att skala upp lokalernas storlek (och särskit att anpassa den från dag till dag), lokalerna bör vara den begränsande faktorn här.

      Om personalkostnaderna överstiger förväntade intäkter håller man helst enkelt sängt, typ som julafton (gissar att det är stängt då?). Inte höjer priserna. Priserna beror på betalningsviljan, inte på utgifterna. Eftersom leos lekland är vinstmaximerande.

      Lånsgsiktigt påverkar dock utgifterna eftersom du om du gör en stor vinst kommer bli utkonkurrerad av andra verksamheter som kan tänka sig att gå mindre plus.

    Saker kostar pengar. Det är vad det är. Betala det företaget vill ha eller gör nåt annat ?‍♀️ måste vara jobbigt ändå att vara så engagerad i allting jämt.

      Men dom har ju olika priser olika dagar. Har alltid haft så så fattar inte grejen. Är ju jättebra om det sprider ut besöken så det inte är för mkt folk i lokalerna samtidigt(vi brukar gå när det är billigare typ vardagar)

      Hade förstått kritiken om det gick från 100 till typ 600kr men vi pratar småsummor(som såklart blir till hundralappar om man går med många barn men det får man ju räkna med om man har ett gäng barn)

      Blir galen på folk som har många barn(jag har det själv) å som sen klagar på att saker kostar pengar. ”Det är såååå jobbigt att skridskor kostar hur ska vi ha råd i vinter” ”åååå vad hemskt att gröna Lund kostar mkt pengar” osv Vi som skaffar många barn får ju ha det med i kalkylerna?! Och man måste ju inte gå på sånna här saker hela tiden. Man kan ju göra massa kul saker helt gratis om man vill spara in pengar. Trams!

        Ja eller hur. Det finns sjukt mycket va samhället subventionerade aktiviteter för barn. Och massor av gratis, typ bibliotek, öppna förskolor, många museer och lovaktiviteter. Och då pratar vi ändå om ”extragrejer”, sen har vi ju allt från föräldrapenning och vab till barnbidrag, gratis tandläkare och gratis mediciner (som en del föräldrar utnyttjar genom att få massor av krämer utskrivna till sig själva för övrigt). Det är alla som INTE skaffar massor av barn som subventionerar oss som gör det.

        Jag fattar inte hur man utöver detta kan kräva att även massa andra aktiviteter ska vara billigare (omskrivning för ”någon annan får betala”) för att det inte ska bli så dyrt att ta med typ 4 barn på tivoli. Lekland liksom? Det fanns väl inte ens för 20 år sedan? Snart tycker väl någon att det är diskriminering av landsbygdsbor att det inte finns lekland nästgårds i varenda socken. Folk har så himla mycket rättigheter i dagens mentalitet, och inget ansvar för val man själv gör.

        Helt för att man hjälper fattiga barn, men inte subventionerar lyx för den gigantiska, gnälliga himla medelklassen.

          EXAKT!

    Hur stor är prisökningen? Någon som vet?

      30-50 kr per barn beroende på vilken tid man går in, om jag inte räknar helt fel nu.

    Att man ens vill gå till detta kommersiella jippo med sina barn? Bara gap o skrik och baciller överallt ?

      Har man bacillskräck så ska man nog inte ha barn över huvud taget ?

        Vi har dock blivit sjuka VARENDA gång vi varit där. Alltså utan undantag. Sammanträffande eller inte kan man ju inte veta men ?‍♀️

          Och ändå åker ni tillbaka dit gång på gång.
          Vet inte vad problemet är egentligen här.

            Ja alltså det var mer ett konstaterande på tal om baciller. Mina barn älskar leos så lite magsjuka får man leva med uppenbarligen.

          Ja det är samma här. Vi blir alltid sjuka efter ett besök på ett lekland. Bakteriehus :/

          Min unge kräkte ner hela mig första gången vi va där :))) Då var han 11 mån, inte varit där sedan dess ?

        Haha, bacillskräck har vi inte men tack o lov är det ingen i umgängeskretsen som tycker Leos verkar lockande! Känns bara så hysteriskt? Menar inte man bara ska leka med kottar o pinnar men det känns lika äckligt som bollhaven på McDonalds som fanns förr haha

          Jag har jobbat på McDonalds och det där bollhavet vi hade städades fan mer noggrant än mycket annat i restaurangen. 😉

      Nä det är ju hur kul som helst att springa och klättra och rutscha runt! särskilt om det är dåligt väder ute.

      Nä fy fan håller med! Hade inte dratt in mina barn där om nån så hade betalat mig! Kan inte tänka mig värre ställe att befinna sig på,men d e klart vill man bli av med sina ungar ett par timmar o sitta o glo i sin mobil och dra hem översvettiga ,superspeedade och inom 1 vecka sjuka barn så be my guest!

    Tycker det är konstigt att ta ”helgpriser” när det inte är helg enligt svensk almanacka.
    Antingen är det helg och röda dagar eller så är det inte helg.
    Eller så får de ha helgpriser på varenda högtidsdag runt om i hela världen.

      Någon skrev om personalkostnader och det stämmer ju på svenska helgdagar. Men ingen har väl fan ob under Eid. Samt att en jävla massa muslimer inte ens får ledigt. Pallar ej hur Leos försvarar detta.

        Dom höjer ju priserna även på tex. Påsklovet

          Ja, då är ju barn lediga.

          Skillnaden är ju att på påsklovet är alla skolbarn lediga från skolan, osett om du är religiös eller inte.

            Bara för att skolbarnen är ”lediga” betyder det ju inte att föräldrarna är det. Jag har mina svärföräldrar att tacka att de tar barnen på loven, för vi föräldrar måste jobba. Eller ja, påsklovet är det enda lov jag ”kan” vara ledig utan problem.

              Nej visst är det så. Men det är en större andel föräldrar som är lediga på skolloven än annars = mer tid att gå på lekland om man nu gillar sånt.

        Har man ens OB på typ Leos lekland? Har jobbat på beöskcenter och vi hade defitivt inte OB under helger eller högtider…

        Det har inget med personalkostnader att göra, det beror på att efterfrågan är större under Eid och de således fyller upp sina lokaler även utan att sänka priset.

        Ett cafe på Östermalm tar mer betalt för en bulle för att det finns mer efterfrågan där på bullar för 59 sek än det gör i någon liten bruksort. Det är inte diskriminering mot rika människor, det är helt vanlig marknadsekonomi. Sjukt att folk verkar så förvånade över detta.

        Vad gör man om det är för dyrt? Använd din makt genom plånboken och gå inte dit, så kommer de sänka priserna eller gå i konkurs.

        Vadå inte får ledigt? De får väl söka semester som alla andra och se om den beviljas. Det är många kristna som inte får ledigt på jul och påsk, inte grinar man för det.

          Jo det är ett fasligt grinande. Så tacksam över att det funnits flera muslimer på de arbetsplatser där jag varit på när man varit tvungen att jobba jul och påsk.

      De har ju olika priser på olika tider på dagarna också.

      När jag var där i helgen var det mest många invandrarfamiljer. och kommer de ännu fler under deras högtid så krävs ju mer personal, både för att kunna serva, hålla rent och underhåll.
      Inget konstigt egentligen.

    Är det verkligen så många som brukar besöka Leos lekland på julafton? ?

      Känns ändå som en rimlig tradition att införa känner jag! Julaftonsmorgon på leos, mina barn hade inte tackat nej.

      Många gör aktiviteter på förmiddagarna på julafton för ”att trötta ut” så det inte blir så stojjigt på kvällen med paketöppningarna 🙂

    Är väl extremt vanligt att man höjer priset när man väntar sig många kunder. Högsäsong = höga priser, lågsäsong = låga priser.

    Ofta mkt dyrare att göra saker när det är lov mm. Tror Läckberg får tänka om en gång till

      Men det är inte ”högsäsong” det är några få dagar vi pratar om. Högsäsong är under en längre period tex vinterhalvåret. Då hade det varit rimligt att höja priset.

      Men det är ju inte lov på Eid!

        Många väljer att ta ut ledigt då, och muslimer är en stor minoritet i Sverige. Uppenbarligen har de upplevt att besökstrycket är högre.

        Behöver ju inte heller bara handla om vad som är högtidsdagar heller också hur väl högtiden går att kombinera med leklandsbesök. På typ julafton då traditionen är att vara hemma dagtid är det väl antagligen helstängt.

        Det handlar om några kronor mer.. Företagen har ju märkt när det kommer in mer kunder, så varför ska det vara annorlunda när det är Eid? Det är inget konstigt med det.

      Ja, fast nu var nu poängen att de enbart höjer under eid, inte under andra högtider eller lov.
      Så du får tänka om en gång till.

        Jo, det är dyrare under alla andra högtider plus lov.

        Enligt andra personer i inlägget så höjer de visst priser under helger, högtider etc när de förväntar sig mycket besökare. Om det är fakta vet jag ej.

        Men iom att Leos lekland vart i drift under ett bra tag nu, så har de ju förmodligen den historiska datan för att kunna göra en uppskattning med relativt hög säkerhet när det kommer vara en ökning av kunder, och därav kunna styra priset för att kompensera för detta.

        Nej, dom höjer även på andra högtider och lov.

          Dessutom! Det ingår väl inte att man ska gå på Leos lekland under denna högtid? Vill man inte gå av en eller annan orsak så behöver man ju inte

        Tror du att som är så dumma att de bara höjer för att det är en muslimsk högtid?

        Lägg ner nu att hitta problem.

          allt är rasism och islamofobi i Sverige.

            Helt ofattbart hur kränkta folk blir över detta! Och att vända detta till rasism är bara skrattretande.

    Ska man höja på en helgdag så bör man höja på alla, då inkluderas även högtider som rosh hashana och vesak. Tycker det är fel att välja ut en högtid men inte en annan

      Kommer det fler barn på vesak då? Det är ju det som är det centrala.

      Att folk inte fattar att det inte är helgdagen som är det primära. De höjer priset för att de räknar med att få en högre belastning. Precis på samma sätt som Uber och Bolt gör. Det är inte svårare än så.
      Sedan råkar det vara så att efterfrågan ökar när det är många personer som är lediga. Och det är oftast på helger, men inte alltid.

    Men de höjer ju priserna även under sportlov mm, alltså inte alls bara på helger och högtider. De räknar med många besökare därför höjer de priset. Fattar ärligt inte problemet. The offerkofta is big with this one

      Sportlov och påsklov är barnen lediga. De är inte lediga under denna högtid.

      Skillnaden är dock att på skolloven är ALLA barn lediga, inte bara de med viss religionstillhörighet.

        Ingen är väl ledig nu heller, de tar ledigt

        Vadå muslimska barn får väl inte bara vara lediga sådär heller? Skolplikt?

          Hörde på radion i morse att på en skola i Göteborg, minns ej vilken, fick barnen vara lediga om dom ville. Så kanske är så på flera skolor.

          Nej de får söka ledigt som alla andra.
          Menade att det är betydligt fler som är lediga på t.ex. påsk- eller sportlovet än denna veckan. Då kan jag förstå att man behöver höja priserna för att ta in mer personal etc.

        Ja? Och skulle svenskarna ha något bara dom firar så skulle det vara exakt samma sak! Det handlar om att det tydligen kommer in mer folk!

    Håller & other stories också på med green washing eller är det ändå bättre att köpa därifrån än hm? (Vet att det är samma moderbolag eller vad man säger)

      Det är samma skit.

      Det är samma företag så skulle säga precis samma!

      Hm äger även Weekday, COS, Arket å Monki

        Ja fy vad störigt det är att de visar dessa kläder i hm-appen nu. Jag vill handla från hm inte något märke jag inte gillar stilen på tack. Måste filtrera bort det hela tiden

      Har kläderna högre kvalitet så är det ju dock alltid mer miljövänligt. Tycker and other stories tenderar att ha lite bättre material mm om man jämför med HM.

    Tänk om muslimerna visat detta engagemang när det gällde påskkravallerna och då att fördöma. Då var det dödstyst.

    Tycker dessutom det är märkligt att som muslim flytta till/söka asyl i det lilla landet Sverige läääängst upp i norr när de har hela Mellanöstern och Nordafrika att välja på med liknande kultur och religion. Det alternativet finns ju om de blir så diskriminerade och förtryckta här.

      Ja gud vad konstigt att vilja fly till ett stabilt land där man har möjlighet att bygga upp ett liv i trygghet. Jättekonstigt, tror inte alls att folk hade tänkt likadant om det hade varit krig i Sverige och omkringliggande länder.

        Och ändå är det mest gnäll?

          Som asylsökande får de betala 50:- hos tandläkaren och kan få ett helt nytt garnitur för den summan. Dessutom alla läkemedel för 50:- oavsett hur mycket de hämtar ut. Är det några som har rätt att gnälla är det väl vi arbetande svenskar som får betala kalaset.
          Och inte kränkta muslimer pga 50:- extra.

            Håller helt och håller med dig!

        I det här fallet verkar det ju mycket viktigare att gnälla på inträdet till ett lekland än att njuta av att ha ett tryggt liv…

          Hur världsfrånvänd måste man vara för att tro att det bara är muslimer i Sverige som flytt från krig? ?

            Eller att alla muslimer i Sverige har flytt från krig för den delen? Nej det krävs fem generationer innan du får börja gnälla på I-landsproblem

        Stabilt? Det börjar tyvärr ändras.

          var längesedan Sverige var vare sig tryggt eller stabilt. Tack för att ni valde Sverige där svenskar tvingas öppna sina plånböcker!

        Ehh.. hade du inte flytt till ett land som har så lik kultur som din egna som möjligt?

        Många av problemen som finns i dessa länder bottnar i religionen, synen på människor, synen på kvinnor, otrohet, hederskultur, brutala bestraffningar, offentliga avrättningar, känsligheten kring en bok och avbildningar, sharialagar etc. Att dra med det till ett land som inte har den synen på saker och skrika rasism när det nya landet inte anpassar sig är minst sagt ett udda beteende. Och orka med ”inte alla muslimer gör bla bla”, nä då plockar de russinen ur kakan på en religion som ändå stödjer all den skiten så eh ?‍♀️

        Hade varit så skönt om ALL religion bara kunde försvinna. Sannolikheten att det finns en gud är skrattretande låg orka bråka om något som folk VÄLJER att tro på och förvara det till graven. Idioti.

        Och när de tagit sig till detta trygga land så börjar de skjuta varandra och kasta sten på polisen…

      Omg. Lämna den diskussionen till någon annan gång.

      Dessutom extremt ofräscht att dra alla muslimer i Sverige över en och samma kam. Tog du högljutt och tydligt avstånd från Breivik? Peter Mangs? John Ausonius?

        Vad har de tre och jag gemensamt menar du? Inte islam i alla fall.

      Det var veckans mest rasistiska!

        Är muslimer en egen ras?

          Googla rasism smartass.

            Gör det själv så ser du nog att ordet användes fel! Men du är förmodligen inte tillräckligt smart för att fatta det…

        OMG blah blah blah blah!

        Du inser att Sverige hade varit ett betydligt bättre land om det inte var en ryggradsreflex att skrika rasist eller islamofob varenda gång invandrares beteende ska diskuteras? För vem vill diskutera invandrad kriminalitet, det är ju jobbigt! man är väl ingen rasist eller islamofob som tror att även brunhudade/muslimer har hjärnor och egenansvar?

          ? ??

        Hann ta hela sju minuter innan rasist-kortet kom fram. När orden tryter gapas RASISM!!

      För att Sverige är sett som ett rikt land.

      Det var ju inte alls tyst under kravallerna. Vidga din filterbubbla. Imamer och andra muslimer gick ut och fördömde upploppen och sa att det inte var något som representerade varken islam eller muslimer. Muslimska ungdomar var där och städade upp efteråt för att visa att de inte står med upploppen.

      Exakt så låter en rasist. Du vet om att det just är grannländerna som invanderat ens land och ser till att man får fly från det i Mellanöstern va? Idiot.

        Och där dök rasismen in. Kan ni inte hålla två tankar i huvudet samtidigt?

        Wow vilket ordförråd när argumenten tryter; RASIST och IDIOT. ?
        Saudiarabien? Dubai? Marocko? Iran? Oman? Jordanien. Varsågod på muslimska länder. Där har ni er Eid och får säkert ledigt också så ni kan gå på Lekland.

          Fyfan vilken vidrig människa du verkar vara!

    Jag tror att de med helgpris inte menar röd-dagpris, utan priset som är när det är många besökare. Precis som på tex sportlov. Då är der högre pris eftersom de måste ha fler personal på plats. De kunde ha uttryckt sig tydligare.

    Sådana ställen har säkert erfarenhet av att antalet besökare ökar en sådan dag. Jag vet att många barn ansökt och fått beviljat ledighet ifrån skolor idag.

    Men vadå högtider eller helgdagar, det handlar ju inte om huruvida det är en röd dag i kalendern eller ej. Det handlar om utbud och efterfrågan och en prissättning därefter. Stor efterfrågan -> höjda priser, oavsett skäl. Leos Lekland är ett aktiebolag som förväntas maximera vinsten åt aktieägarna, därför höjer man också priserna när efterfrågan är stor.

    Jag förstår argumentet att det slår extra hårt mot minoriteter, men samtidigt är det ju inte en mänsklig rättighet att springa på lekland? Hade det varit Liseberg, som är ägt av kommunen, hade jag förstått det mer.

    Sen förstår jag om Leos väljer att inte höja priserna på Eid, men då beror det snarare på påtryckningar på sociala medier som i slutändan riskerar skada deras varumärke och inte på att de helt plötsligt bryr sig om minoriteter.

    Och Mrs Lindh orkar jag inte ens kommentera. Jobbiga människa.

      Kunde inte ha sagt det bättre! ??

      Exakt. När jag läste denna nyhet tolkade jag det dessutom positivt för gruppen muslimer, att deras helgdagar märks och ”räknas”, inte att det skulle vara ”diskriminering”. Många muslimer tar ledigt från jobbet -> högtryck på lekland. Inte konstigare än att det är dyrare under skollov och andra tider med hög belastning.

    Högtid som kräver mer personal – klart att de gör rätt som höjer priserna. Väldigt jämlikt är det ju också med höjt pris på högtider, verkar vara samma för alla religioner. Ser inte problemet

    Är man fattig ska man inte gå dit. Finns mycket roligt som är gratis.

      Man behöver inte vara FATTIG för att tycka att det är dyrt, dessutom har de flesta av oss mer än 1 barn. Snart kan man inte gå någonstans om man inte är en medel Svensson men 2 ungar. Bara en dag på Liseberg med 4 barn är en hel resa till Spanien 1 vecka med all inklusive. Och det är skevt.

        Ja men att du har 4 barn måste ju ändå vara upp till dig? Eller fick du typ trillingar? Samhället eller företag osv kan ju inte anpassa sig efter det.

          Eller så kan man ha humana priser så att alla passar in i samhället.

            Ja fast allt kan ju inte vara välgörenhet. Företag måste ju såklart gå med vinst för att kunna fortsätta existera.

            Kan inte du starta ett lekland då som precis ALLA har råd att besöka när de vill? Tanken är fin, men det håller inte i praktiken.

            Det finns lekplatser i naturen för det humana priset gratis

            Leos lekland är inte en myndighet eller en samhällsinstitution.

            Om Leos lekland tar orimligt höga priser kommer det något annat lekland och konkurrerar ut det. Gör det inte det så är priserna antagligen rimliga i förhållande till lokal, personalkostnader mm. Så fungerar en marknadsekonomi. Att reglera vad som är ”rättvisa” priser låter mer som något man gör i en kommuniststat. (Och där brukar väl erfarenhetsmässigt lekland kanske inte vara den typen av verksamheter som det blir bäst utbud av. Men det är klart, noll lekland är ju rättvist iaf).

            Du har inte drivit företag va? Om verksamheten inte går med vinst får ägarna putta in egna pengar för att förhindra konkurs, vilket de flesta tycker är måttligt roligt om det inte finns några utsikter till vinst förr eller senare. Men du kanske går till jobbet utan att begära lön?

        Skaffa inte fyra barn om du vill kunna hänga på Liseberg med hela familjen till ett billigt pris då.

        Jag tycker nog att man får räkna med att aktiviteter blir dyra om man har en stor familj. Det bör man kanske ha i åtanke innan man skaffar barnen.

          Vill man inte fatta vad jag menar så vill man inte. Du låter som en 40+ utan barn och sambo som är otroligt bitter och dricker allt för mycket lådvin.

            Oj då, snyggt försök där?

            Nivån här inne alltså..

            Känsligt att någon påpekar att du själv är ansvarig för dina val?

            Låter som en tillvaro du drömmer om??

            Exakt vad menar du då?

            För det låter som du vill att samhället ska anpassa sig efter dina ekonomiska förutsättningar?

            Jag valde att skaffa bara två barn och vi har råd med allt vi vill göra ? hur jävla gnällig kan man vara om man tycker att samhället ska anpassa sig efter en egna val att skaffa massa barn?

        Haha va? Vad är det för all inclusive som är så billig? Du får helt enkelt välja då. Liseberg en dag eller Spanien i en vecka? Du inser att andra inte har en skyldighet eller lust att betala för dig och dina ungar?

          Och framför allt så har inte alla andra, barn eller inte, råd att göra allt de vill och när de vill det.

            Precis. Alla måste prioritera.

        vet du varför medelsvenssons inte skaffar fler än 2 barn? För vi har inte råd eller tid att uppfostra fler än 2 barn. Det borde du också ha haft i åtanke eller hur? Är ingen annans uppgift att lösa konsekvenserna av dina val.

        Det är skevt att skaffa fyra barn och sen klaga på att det blir dyrt att gå på Liseberg.

      Man tappar ju inte uppfattningen om vad som är dyrt och billigt bara för att man är rik.

      Tror egentligen barn kan ha lika kul på utflykt i skogen, leka där och grilla korv.
      Dessutom gratis, förutom ? då.

        Bästa barndomsminnena ?

          Eller hur!
          Dessutom är det avstressande, något som även barn behöver.

    Föräldrar som firar Eid har inte ”rätt” till semester som man har under röda dagar (förutom på de jobb som tex vården osv) därför måste de ta ut semester dag eller annat för att kunna fira denna STORA högtid. Därav blir det helt skevt att man höjer priserna en dag då vi som muslimer redan förlorar pengar på.

      Menar du att man istället borde lägga röda dagar i almanackan på alla världens högtider? Vart går gränsen?

        Alla världens högtider? Det är islams största högtid och ingen har sagt den ska läggas som röd, utan snarare att den ska vara som en vanlig vardag för tex priserna på leos.

          Men finns det inte andra traditioner för vad man gör annars denna dag då? Är priserna på leos ett jätteproblem verkligen? Priserna sätts ju utefter hur man förväntas behöva bemanna stället bland annat och kommer det mycket folk måste man ju såklart ha mer personal.

        Nej bara för muslimer som flyttat hit fullt frivilligt så klart. Det är Sverige och svenskar som ska anpassa sig efter muslimer, inte tvärtom.

          Ursäkta?

      Att vara muslim är ett val. Ett val som ingen annan tar hänsyn till. Vill ni bo i ett muslimskt land så är ni välkomna att flytta till ett.

      Du vet att man inte förlorar pengar på att ta en semesterdag va? Semestersättning har de flesta som har ett jobb att ta semester ifrån. Annars ska man nog lägga ett större engagemang å att påverka sin arbetsgivare snarare än Leos Lekland.

        Du förlorar en semesterdag som 80% inte behöver ta 5 dagar i december tex.

          Men… nu är ju inte Sverige ett muslimskt land för det första. Du kan ju faktiskt inte klaga över att du ”måste” ta en semesterdag när det är helt frivilligt. Du kan ju jobba också. Många människor jobbar ju julafton och det funkar helt okej.

          Och istället kan du inom många yrken få väldigt bra betalt under jul och alla andra kristna högtider du inte firar, utan att missa något…

          Det är effekter av att tillhöra en minoritet, en del är negativa och andra positiva. Men det är inte automatiskt diskriminering oavsett.

            Jag tänker på förra julen med värme då jag jobbade 13.5 timmar på julafton med en timlön på 270 kr innan skatt ♥️ Älskade OB! ♥️

              Grattis! Själv jobbade jag för någon jul sedan 6 h för ca 150kr/ h och UTAN OB (Handels). Inte så värt…?

            född och uppvuxen i Sverige ,firat jul och nyår den 7 samt 13 januari! Har aldrig varit några diskussioner,problem eller något vi blandat in någon annan i!Religion är en privat sak som man firar i hemmets krets. Asså vad är detta ens folk diskuterar? För dyrt o springa på lekland??? Nä men stanna hemma då!!

          Fast du måste ju inte ta ut den, det är väl frivilligt att vara ledig?
          Sverige är ju ett kristet land så det blir helt orimligt att vi ska ha röda dagar för alla religioners högtider.

          Min syrra har inga barn så hon sparar ju jättemånga semesterdagar på loven som jag måste ta med mina barn ju, buhu!!!

      Rätt många yrkesgrupper som inte har rätt till semester på röda dagar…
      Å får man beviljat semester får man ju ersättning. Sånt onödigt gnäll. Gå inte dit just den dagen utan en billigare dag.

        Exakt det jag skrev, tex vården. Eftersom jag själv jobbar inom det så vet jag om någon.

        Just i det här sammanhanget är det väl snarare en födel att jobba i typ vården eftersom man ibland är ledig på vardagar och kan gå på lekland då.

        Extremt orättvist mot oss stackars kontorsnissar. Låt oss höja priserna på vardagar också så det blir rättvist för alla och ingen ”diskrimineras”.

        Fast barnen har fortfarande skolplikt även om föräldrarna kan ta semester. Jag förstår inte hur ungarna ska kunna vara på leklandet en vardag bara för att det är Eid. Men jag är väl naiv.

          De som är yngre har inte skolplikt och de flesta som går i skolan slutar 13.30 typ.

            Skolplikten börjar i sexårs.

      Som sagt innan, man förlorar inte pengar om man tar semester. Sen är det inte ett tvång att åka till Leos Lekland under högtider, det är valfritt och har man inte råd så har man inte. Jag har inte råd att göra massor saker jag egentligen vill men inte gråter jag ut i tidningen för det. Ett tips är ju att spara pengar under resten av året som går specifikt till att åka till exempelvis Leos Lekland eller var man nu vill åka, så får de allra flesta göra.

      Va? man förlorar inte pengar på att ta semester. Det är tvärtom, semesterdagarna är värda mer än dina jobbdagar.

      Precis som att man inte har ”rätt” till ledighet en vanlig lovdag heller, då priserna också höjs

      Som flyttar till vårt land. De väljer att ta semester. Det är boll skevt och noll fel att leos lekland agerar som det företag de är. Det är knappast synd om nån för att de tar ut semester… det gör jag varje år, även strödagar, men förväntar mig inte att få använda företags tjänster gratis för att jag själv ”förlorar inkomst”.

      Är det jag som har missat nåt? Fattar fortfarande inte varför det måste springas på lekland när man firar högtid! Umgås man inte med familj och släkt då?Är det någon sed eller?Eftersom det verkar vara så viktigt?

        Vet inte. Men alla firar väl inte alla högtider med stora släkten. Vissa bor långt från familj, har inte kontakt med släkt, osv.

    Sluta lyfta upp Mrs Lind här. Har man uttalat sig som hon har gjort så ska man inte bli uppmärksammad. Dessutom är hon inte ens känd?

      Eller hur, hon är en fjant.

        ….som desperat försöker bli en stilikon trots avsaknad av allt vad stil heter

      Hon lever för fame som alla andra influenser de skiter i samhälletsproblemen så länge de kan spela att de bryr sig för att locka en ny kundkrets följare.

      ????????

    Fröken Läckberg blir sekundärkränkt eller är hon bara pk?

    Leos lekland. Hua!

    Höjer de priset, när vilket land som helst har nån högtid? Verkar jobbigt att hålla reda på.

      Nä, de höjer priset när det är många som dyker upp t.ex. lov

      Antagligen så har de statistik på antal besökare på olika dagar.

      Nej det är väl klart de inte gör, de höjer priset när det är högt besökstryck. Vilket de håller koll på genom sin besöksstatistik. Vad som föranleder de höga besökstrycket skiter de fullständigt, förutom kanske ur ett rent kommunikativt perspektiv.

      Och om de skippar att höja priserna under Eid nu så är det inte heller för att de vill vara snälla mot muslimer utan för att de är oroliga att negativ publicitet och bojkotter ska orsaka mer ekonomisk skada än de extra inkomsterna med helgpriser.

    Att privata företag reglerar priset efter efterfrågan är inte diskriminering eller rasism.

    Att det är billigare på vardagar är inte för att Leos lekland är snälla mot föräldrar som tagit ut semesterdagar utan för att de inte har lika lätt att fylla upp sina lokaler då. Hur får man det till någon sorts rättighet?

    Jag tycker det undergräver hela rasism/ diskriminerings-frågan att argumentera för att detta skulle vara rasism (så länge det bygger på att man faktiskt har en högre efterfrågan under denna högtid, och inte typ att man tycker muslimer är jobbiga besökare). Allt som är negativt för gruppen
    muslimer är inte automatiskt diskriminering eller fel.

    Finns många liknande verksamheter som t ex bara har måndag – torsdag billigare eftersom fredagar är en vanligare dag att vara ledig, trots att fredagar inte är röda dagar och trots att det bygger på att föräldrarna tar ut ledighet den dagen. Lägre priser på vardagar är ingen rättighet, det är en marknadsmässig anpassning som företaget för gör att det är ekonomiskt lönsamt för dem själva.

      Klokt skrivet.

    Så oväntat att Läckberg hade en åsikt om detta. Det har hon ju aldrig om något annars. Visste inte ens om att det fanns en högtid i Sverige som hette eid. Vi har midsommar, valborg, jul, påsk osv.. men eid? Vi har ingen högtid i Sverige som heter så. De höjer alltid priserna när mycket folk väntas. Att bo på Astrid Lindgrens värld i maj eller juli kan skilja tusenlappar t ex. Det får man anpassa sig efter. Det är så det funkar i Sverige. Det är bara att gilla läget. Det är inte landet som ska anpassa sig efter dig – utan det är du ska anpassa dig efter landet. Jag skulle aldrig kräva att få fira midsommar om jag hade bott i ett land där de inte firar midsommar. Aldrig. Jag hade inte firat det överhuvudtaget då.

      Vem r det som inte anpassar sig?
      Du låter inskränkt.

      Klart man kan fira hemma själv, men inte kräva att resten av landet ska anpassa sig till det

    Är väl en högtid precis som jul eller midsommar? Varför ska de svenska högtiderna ha dyrare priserna men inte andras? Diskriminering räknas väl som vanligt bara åt ett håll.

    Läs vad Leos lekland skriver.

    ”Våra priser baseras på efterfrågan. Populära dagar har helg och lovpris oavsett anledning till att dagen är populär”

    Det finns inget problem eller ”rasism” här, utan specifika männisor som aldrig blir nöjda och hittar rasism i precis allt.

      Exakt! Så tröttsamt

    Ser framför mig vilket liv det skulle bli om de sa att de kommer göra eid osv till röda dagar. Men samtidigt försvaras det att företag ska kunna ta helgpriser.
    Eid är ingen helgdag i Sverige och tills det är det borde det inte behandlas som det heller. Är ju inte svårare än så.

      EMS: De tar inte ut ”helgpriser” som i högre pris på röda dagar, alltså är din jämförelse haltande.

      De tar ut olika priser beroende vilken tidpunkt på dagen du går samt vilken dag du går. Lördag kl 14 har oftast ett dyrare pris än lördag kl 10 tex, det är för att locka folk att komma när det brukar komma färre eftersom covid gjorde att de fick ett lägre maxantal besökare. De vill få så många extra att komma på mer obekväma tider helt enkelt.

      Idag har närmaste leos till där jag bor 229kr om du bokar entré till kl 12, 13, 14 men 209 kr om du väljer att komma kl 15, 16 eller 17. (Och jag bor i ett väldigt blandat område.)

      Känns som att massa människor som är upprörda inte heller tittat in på valfri leos lekland bokningssida det senaste året.

    Vad är det som är så svårt att förstå med säsongspriser, eller ”helgpriser” som man väljer att kalla det?

    Jullov, påsklov, vissa veckor på sommarlovet är det också högre priser just för att det är ett högre besökstryck. Det är dagar som alltså inte är röda dagar. Högre besökstryck = Högre priser. Högre besökstryck = Högre omkostnader. När det är lugnare säsonger så är priset lägre, för att locka och motivera människor att välja dessa dagar istället. Står tydligt på deras hemsida ”Priserna kan variera beroende på efterfrågan, lov, helgdag eller annat”.Så det handlar helt enkelt inte om att diskriminera den som vill fira Eid på Leos lekland, utan o att besökstrycket förväntas vara högt som det rapporteras har varit tidigare år.

    Jag har själv jobbat med reklam och sociala medier och vet hur vi många gånger försöker applicera kampanjer på högtider/helgdagar/händelser/etc. Precis som man gjort här. Det kan man ha åsikter om, det landade ju inte särskilt bra i detta fallet. Men det är en copywriter på deras kontor som tyckte det var en bra idé och säkert lite ”woke” att Leos Lekland uppmärksammar firandet av Eid. Släpp det.

    Det här är verkligen bara tramsigt gnäll, det klart att det är dyrare när det är högre efterfrågan och mer folk. Det är också dyrare att bo på Gotland under Stockholmsveckan eller medeltidsveckan, precis som det är dyrare att gå på Kolmården en sommardag under högsäsong, just för att det väntas mer folk

    Det är ett vinstdrivande företag de får väl ta vilka jävla priser de vill när fan de vill? Jösses

    Så hemskt det låter att fira sin största högtid på Leos lekland! I synnerhet en vacker majdag.

      Ja verkligen! Blir stressad av bara tanken. Skrikigt, mycket folk, dålig luft, dyrt och kommersiellt.

    En lösning kan ju vara att muslimerna återvänder till sina hemländer. Merparten har kommit hit enbart för att söka lyx.

    Retroaktivt barnbidrag när man kommer med åtta ungar i släptåg sitter fint. Sen kan listan göras lång.

    Sluta gnäll om höjda priser på ett Lekland.

      Japp. Naiva svenskar som tror människor från afrika/mellanöstern/asien flyttar hit för att de gillar vårt sätt att leva ?

        Finns faktiskt såna exempel. Folk som berättat att de blir ”lurade” i hemlandet att det är så lätt att få pengar i Sverige. Sen är det inte lika kul att kämpa sig till ett vanligt liv när man väl är här och det inte var så lätt

      Sluta. Du förstör denna diskussion och sakfråga.

      Tänk om man sa detsamma om alla svenskar som emigrerat?

      Jag har inget emot att priserna höjs och tror inte alls det handlar om rasism. Men att säga till någon att återvända, det är en annan diskussion.
      Precis som många svenskar flyttar till andra länder gör även muslimer det.

        Haha ja alla svenskar i Thailand och Spanien till exempel som bor i svenskområden till exempel…

          Och lyfter bidrag?

            En del ja, andra tar de bidrag de kan från Sverige. Och en del sköter sig, precis som att det finns muslimer som sköter sig.

    Men alltså Leos lekland har ju tom olika priser beroende på vilken tid på dagen du går dit.
    De har haft datadriven prissättning iaf sen de införde förköp och bokning under covid.
    Precis som Liseberg nu gör, och många e-handlare redan gjort.

    Jag förstår mig inte på dessa människor som i ena stund ska skrika om att muslimska högtider ska skrivas in i svenska almanackan för att sedan sparka bakut när ett svenskt företag anammar detta just pga att det kostar lite extra. Ja men det gör det ju för oss som firar svenska helgdagar också. Varför ska muslimska helgdagar särbehandlas? Vi har ju faktiskt en ganska stor grupp muslimer nu som tar ledig och firar dessa traditioner.

      Nu är det ju inte på grund av att det är en muslimsk högtid som de höjer priset utan för att de har sett att besöken går upp de dagarna. Precis som de gör på en vanlig helg tex.

        Nej det förstod jag också. Men enligt rubrikerna så är det ju pga Eid, då någon blivit kränkt! Rätt ska väl vara rätt. Om dom höjer priserna för att många är där på en svensk helgdag så ska de väl även få göra det om de har många besökare på en annan dag, även om den infaller på eid?

    Trodde alla rasister hängde hos Ebba busch nu, men tydligen är deras nya mötesplats bloggbevakning. Usch.

      Om du tycker detta är rasism så vet du inte vad rasism är.

    Åh, mina barn börjar bli för stora för Leos Lekland men minns hur mina mer medvetna och ”hipstriga” släktingar och vänner ur högre medelklass tyckte det var så heeeemskt med lekland. Barn borde leka i skoooogen. Jag tänkte när vi var där att det var en av få platser mina kids kunde leka med andra barn ur andra samhällsklasser och från andra länder (till skillnad från i skooogen). Folk blev på riktigt provocerade av att vi var där en solig dag, då måste man ju vara utomhus hela dagen, för vem vet när nästa soliga dag kommer. Helt normalt att plantera in denna väderhets i våra barn.
    Det är samma sak med McDonalds, bättre för integrationen än något ängsligt och instavänligt fik där en morotskaka kostar halva barnbidraget.

    Fattar varför Leos höjer priserna när de vet att de får många besökare.

      Du kommer med en poäng som jag faktiskt inte tänkt på ??

    Funderar på om jag ska börja bli kränkt för att Skistar höjer priset på stugor i fjällen till nästan det dubbla under sportlov och nyårsveckan ? Tillgång och efterfrågan, snälla nån… Antar också att Leos behöver ta in extrapersonal för kök, entré, städ mm när det är besökstoppar så visst finns en logik bakom.

    Sj höjer priser, flygresor höjer priser, liseberg, kolmården, borås djurpark höjer priset när det väntas mycket folk. Men fan heller om Leo’s gör det. Då är det rasism.
    Jösses så löjligt.
    Gå inte på lekland om det är för dyrt.
    Den här diskussionen är löjlig.

    Leos lekland är ingen mänsklig rättighet, det är ett företag och får sätta vilka regler de vill, tycker man inte om reglerna behöver man inte åka dit helt enkelt.

    De är dyrare visa dagar (högtid, lov, högsäsong, osv) eftersom det behövs mer personal. Om leos lekland har upptäckt att det behöver mer personal under den muslimska högtiden Eid så är det ju inge konstigt att höja priset, för att väga upp den ökade personal kostnaden. Tycker man det är för dyrt och inte vill betala så behöver man ju inte åka dit.

    Fattar inte hur detta kan vara ett sånt stort problem…

    Utbud och efterfrågan 🙂

    De kan öppna sitt egna lekland om de vill.

    Det är alltså rasism när ett företag hanterar en högtid exakt likadant som alla andra högtider ????? hahahahahaha nej nu måste folk börja sansa sig

    Leos lekland är inte välgörenhet eller skattefinansierad verksamhet med sociala aspekter. Det är utbud och efterfrågan. När företagen anpassar priserna timme för timme blir det popcorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.