Hur mycket kostade Kenzas lägenhetsrenovering?

I morse kom det här inlägget om mer hållbart renoverande.
Tänker att vi kör ett motsatsinlägg nu.

Bildkälla: Kenza Zouiten Subosic Instastory

Kenza och Aleks har precis kunnat flytta in i sin nyrenoverade lägenhet som jag tidigare benämnt som ett ”marmor och stukaturpalats”, någonting som avundas av och inspirerar kollegorna Bisse och Bianca Ingrosso. (Visst är detta Biancas kök som företaget lagt upp på Instagram?)
Redan i augusti 2021 så visade Kenza upp renoveringsplanerna som gjordes tillsammans med företaget ”Kitchens by Paul” och nu avslöjar hon vad hon tror att slutnotan kommer hamna på för renoveringen.
Allting är inte betalat än, men hon uppskattar att kostnaden kommer landa på runt 2 500 000 kr, vilket är 1 000 000 kr mer än vad som var deras ursprungliga renoveringsbudget.

Kenza skriver att, trots att det är extremt mycket pengar att ha spenderat på renovering så är det en investering. 
Och det lär det ju vara, särskilt med tanke på hur längenheten såg ut när den köptes av paret, men borde det inte finnas en gräns någonstans?
Ponera att Kenza och Aleks vill sälja lägenheten i framtiden. För att få tillbaka pengarna för exempelvis exklusiva tillval, så krävs det väl att köparna uppskattar och vill behålla dessa tillval. Planerar man att riva ut alltsammans så fort man flyttat in så är man kanske inte superintresserad av att betala extra för det?
Förstår ni hur jag menar?

Nu har ju Kenza ovch Aleks betydligt mer neutrala val än säg, Petra Tungården, vars tillval mer går under flaggen ”älska eller hata” trots att de med största sannolikhet varit svindyra.
Men nog är det ju ändå en smaksak?
”Dyrt” betyder ju inte per automatik ”snyggt”.
Hur tänker ni här?

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Skulle säga tvärtom: Petras badrum är väl mer ”neutralt” än Kenzas? De har ju typ samma sten till handfat, men Petra har enkla väggar medan Kenza har blandat sten, trä och kakel.

      Ah, så är det kanske…?
      Det kanske är en ren smaksak då? 🙂

      Fast ett badrum som är helt orange känns inte neutralt tycker jag iaf

        Det är jättelätt att måla över. Betydligt svårare att riva ut platsbyggda hyllor och badkar samt byta kakel.

          Fast Petras andra badrum är det ju marmorväggar i hela rummet

            Pratade om det Camilla länkade:
            https://www.instagram.com/p/CZMy_45gEI-/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

            Och detta är väl andra badrummet? Eller finns det fler?
            https://www.instagram.com/p/Cbox1hIgSF7/

              Ja kolla Petras sparade instastorys.
              Där finns iaf ett badrum med marmorkakel i hela rummet med hylla osv. Typ samma mönster som handfatet i det andra gästtoaletten. Men vet inte om jag sett en färdig bild på det

                Hon har ett badrum som innehåller toalett och det är det orangea.
                sen har de ett duschrum som är dränkt i marmor. Alltså ingen toalett i det rummet utan bara en dusch.

              Det andra du länkade är väl bara en inspirationsbild från husdrömmar eller?

                ?⚠️?

    Kanske de har så mycket pengar att de inte behöver oroa sig, men räntor har gått upp, och det är fler räntehöjningar på gång.
    Så risken är att denna ”investering” blir en förlust istället.
    Men kanske har helt fel och de tjänar miljoners miljoner på sin renovering ( som absolut inte är min smak).

      Ja bor dom kvar där ett tag så är det inte omöjligt att dom gör god vinst.

        Min svärisar har blivit pensionärer och är skuldfria. Köpte ett hus 35 år sen för 1 milj. Betalade av lånet och huset har nu gått upp till ca. 10 milj. Känns som en bra investering det där med att bli skuldfri istället för att lyxrenovera för miljonbelopp. För det är inte alls säkert att bostäder alltid går upp i pris.

          Shit det måste vara ett jättestort hus som kostade en miljon på 80-talet? Mina svärföräldrar köpte sitt hus för 37 år sen för 150 000 i centrala Göteborg. Idag är det också värt cirka 10 miljoner.

            Det beror på var huset är. När jag var liten och mina föräldrar shoppade hus i Mälarhöjden (Stockholm) runt 1985-86 så kommer jag ihåg två av husen som dom budade på gick på runt 800,000.00 och 950,000.00 och de var inte speciellt stora.

              Mina föräldrar köpte en stor villa i Mälarhöjden på mitten av 70-talet för 200.000?

                Tänk också på att bostadspriserna sjönk väldigt då och var mycket billiga.

                  Precis! Går inte att jämföra med idag, då, för sisådär +40 år sedan kunde tex en bostadsrätt hyfsat centralt i tex GBG vara supersvår att få såld, gick massor av lägenheter till überlåga priser då. Egentligen skulle det kunna bli så igen, men är inte troligt pga ökad befolkning och bostadsbrist mm, men om man lyxrenoverar och ränteläget som ju pekar på att höjningarna blir kvar, så är jag högst tveksam till att man får vinst på försäljningen faktiskt, då får de nog bo där ett bra tag isf.

              Jösses vad många på detta forum som bor i mh, även jag o mina svärisar bor i varsitt hus här ?

            man får ju inte glömma att en miljon för 35 år sen är inte samma som en miljon 2022.. mina föräldrar köpte ett hus på 200 kvm i en småstad för 1,5 miljon 2001 vilket var ”supermycket” då, idag får man inte ens en lägenhet med två sovrum för det i samma stad.

          När jag hör om alla lyckostar som köpte billiga hus på 80-talet, så tänker jag på alla stackare som sålde husen.

            De köpte säkert något annat bra! ?

        De kanske fick lägenheten billigt, med tanke på renoveringsbehovet (eller var det en lyxrenovering), så kanske blir en vinst där ??

          ”Problemet” är väl att renoveringen är väldigt tidskänslig. Hur många vill ha ett sådant kök om 10 år?

          Men å andra sidan har hon ju gott om pengar och då behöver man egentligen inte tänka på sådant. De planerar ju att bo där ett tag och överlever nog utan vinst vid försäljning.

            Ja och 10 år räknas ju som ”gammalt” idag så även om det fortfarande är ok trendmässigt så kommer det ju upplevas som slitet och många som köper kommer räkna med att renovera, lyxiga detaljer eller ej.

        Att man gör vinst pga värdeökning i allmänhet är ju dock inte detsamma som att renoveringen man gjort är värdehöjande (jämfört med vad den kostade). Skulle tro att man generellt sett inte får tillbaka pengarna för en renovering på 2,5 miljoner, i synnerhet i en så specifik och tidstypisk stil.

        Sen måste folk fatta att titta på hur fastighetspriserna ökat senaste 30 åren inte är ett bra sätt att förutsäga hur de kommer öka de kommande 10 åren.

        Vi lägger idag 50 % av våra inkomster på boende. Och vi kan vara himla säkra på att vi inte kommer lägga 500 % av våra inkomster på boende i framtiden. Värdeutvecklingen som varit kommer inte upprepa sig.

          Tror som du. Folk verkar tro att det per automatik blir stensäker vinst på bostad för all framtid, bara för att det varit så, el rättare sagt blivit en bostadsbubbla de senaste 25-30 åren.

          50%!!!? Omg stämmer verkligen det? Eller hur har man räknat då? Vi lägger ca 15% och jag kan inte se att banken skulle bevilja lån så man hamnar på 50% av nettoinkomsten ens?

      Även om räntor går så har de rikas förmögenheter gått upp mer under pandemin, så just den målgruppen kanske ändå är beredd att slänga iväg tiotals miljoner på en studentlägenhet till dottern.

        Flunsor tillhör inte den gruppen. De är tyvärr de första som kommer att märka av konjunkturnedgången. Hoppas att de har tillräckligt undanstoppat så att de kan bo kvar i sina överbelånade lägenheter när priserna faller och räntan stiger. Trist att få hemmet utmätt för den risken finns där runt hörnet.

          Berätta mer! Vet inget om sånt här

            Finns inte så mycket mer att berätta faktiskt. Möjligen att googla vilka som är rikast i Sverige. Btw deras förmögenhet mäts i miljarder.

              Varför skulle flunsorna märka av konjukturen?

                Alla påverkas av konjunkturen och flunsor är beroende av att människor köper deras skit. När pengarna tar slut hos oss vanlisar är det första vi slutar köpa är skit. Tack och lov finns det jobb som till och med flunsor utan godkänt i huvudämnena kan klara av så det finns hopp även för våra flunsor i dåliga tider.

                  Nästan så man längtar lite…

                  Haha jag jobbar med marknadsföring. Hoppas inte folk slutar köpa skit jag gör reklam för för då har jag inte heller ett jobb. Varför längta efter något sånt, sjuka ni är ?

      Tror folk blir blinda för hur mycket dom lägger ner. Tänk Bianca som köpte sin lägenhet för över 40 miljoner. Och så renoveras det för massor av pengar.Det är hennes pengar, hon lägger dom på vad hon vill. Men ett hem blir inte ett bättre hem för att man lägger en hel förmögenhet på det.

        I hennes fall blir det svårare att gå med vinst, speciellt om hon kommer plöja ner en massa i lyxrenovering. Ju dyrare lght ju svårare att få såld, kolla bara på tex. alla dessa lyxhus som ligger ute till försäljning och ideligen får sänka prislappen.

        Vad blir räntan på hennes 40+ lån?

    Läste att hon inte är nöjd med vägg och takfärgen i badrummet så ska måla om där igen

    OT men ändå om influencers.
    Jag gillar verkligen Maja Nilsson Lindelöf. Jag tycker hon är vettig, bra mamma och skitsnygg. Men herregud vad fula hennes egendesignade kläder är. Man får verkligen respektera att hon faktiskt designar kläderna själv och visar upp processen. Men ja, inte min stil.

      Tycker de är jättefina, märks att hon har koll och värnar om hur det sitter. Tycker dock det är väldigt dyrt..

      Jag har köpt två plagg och kan verkligen stå inne för kvaliten. Dem sitter snyggt, kanonmaterial och tvättar har inte gjort nån skillnad. Såååå nöjd! Även om det är dyrt 🙂

        kan verkligen stå inne för kvaliten???

      Men va jag tycker den här midsommarklänningen hon la upp i veckan var så fin!

    My M är inte längre kvar som en av bloggarna på Må Bra sida. Så det verkar som att någon av parterna har avslutat samarbetet… Undrar om det är My eller Må Bra?

    Mys blogg kommer man in på som vanligt dock, men hon finns – som sagt – inte på Må Bras sida om deras bloggare.

    Jag har en känsla av att det håller på att rasa ihop runt My. Ekonomiskt…

      Det gör hon visst. Gick in på må bra, valde bloggare. Och där finns My Martens

        Nej?

          Hos mig finns hon i alla fall på må bra – bloggar

            För mig med. Konstigt att inte alla verkar få upp henne.

            japp hos mig med.

        Jag ser henne inte. My Westerdahl finns men inte My Martens.

          Hon är borta. De kan väl inte bara ta bort ”adressen” med flera års material. Så hon lär inte kunna skriva något nytt när hon blivit ”frisk”.

          https://www.mabra.com/bloggar/

        M 15:46
        Kolla själv för jag ser inte henne här, gör du?

        https://www.mabra.com/bloggar/

          Nej, My Martens är inte med.

            Får ta tillbaka mina ord. Hittade henne när jag sökte på henne. Hennes blogg finns kvar på Måbra. https://mymartens.mabra.com/

              Jo, bloggen är inte borta. Men hon är inte längre bloggare för Må Bra. Det finns säkerligen uppsägningskontrakt för bloggen osv. Är ju inte bara att flytta en sån stor blogg. Hon har säkerligen en viss tid att flytta bloggen till en annan plattform.

              Tänker bara att om hon själv valt att flytta bloggen till annan plattform borde hon ju ha signalerat det. Som andra influensers gjort såna gånger.

              Kan inte låta bli att tänka att det här är väldigt bra timing för sjukdom, misstänkt stroke osv… _Tror det börjar rasa, som sagt.

                Verkligen. Den här situationen har uppstått av långvariga dumheter. Det blir konsekvenser. Hur länge funkar hon som vårdnadshavare? När tröttnar sambon?

                  Eller så är hon…ve och fasa för vissa….sjuk på riktigt. *suck*

                    Visst är hon sjuk på riktigt, men med en diagnos som ska hållas inom familjen. I vilket syfte kan man undra när galenskapen är uppenbar.

    Man är ju riiiiktigt trött på att se folks renoveringar nu faktiskt ? Fler renoverande hus och lägenheter än rumpor just nu ju?

      Jag älskar att se renoveringar ? kan aldrig bli för många!!

        Håller med, det är kul att se. Kul att se inredning och hoppas få se lite housetours (lägenhetstour) från Kenza och andra som flyttat och renoverat. Älskar housetours.

        Alla ser ju likadana ut?

          Inte för mig. Men jag följer i och för sig inte influensers för deras renoveringar. Det finns det bättre konton för. Men ser hellre en generisk renovering än ingen alls.

      Maria
      Håller med. (Trött på att se alla baksidor av allt) ?

      En och annan unge klämmer de ut mellan renoveringar och träna rumpan. +Enorma mängder reklam.

    Verkar som att influencers vill bräcka varandra i att ha det så lyxigt som möjligt i sina hem. Bara det bästa och dyraste är gott nog. I alla fall i lilla stockholmsligan med inneinfluencerna. Det är intressant att få se hur de inreder måate jag säga. Såg Gynning visade upp sitt nya kök vilket var väldigt fint (och sponsrat tror jag) och inte sådär extremt som de unga inneinfluencerna ska ha.

      Älskar Gynnings hus! Så fint med de stora trädörrarna från Indien hon satte in. Och den ryska kristallkronan ?

        Ja verkligen fint. Hoppas hon visar en housetour snart, vill sååå gärna se det.

        Ja Gynnings inredning gillar jag med. Den är personlig.

        Eller hur, jag med. Så härligt och oängsligt och ser ju ut som ett hem att trivas i och inte ett utdrag ur en inredningstidning (där det ALLTID, ofelbart, av den som visar upp sitt hem, fyndats ett antikt köksbord el Y-stolar för några hundralappar på loppis, ha, ha, som om man som läsare är tappad bakom en hiss och går på allt..)

          Tappad bakom en hiss?

      Hennes kök var fantastiskt.

    Nä ”dyrt” betyder verkligen inte ”snyggt”, liksom ”mycket pengar” inte betyder ”bra smak”. (Snarare tvärtom de flesta ggr faktiskt.)

    Förvisso är smaken som baken, och det är ju kul för dem att de har råd och möjlighet att renovera och fixa som de vill ha det … eller för att bräcka grannen (andra flunsor), vilket som.

    Såå, jag kan ju bara utgå från min egen smak – och i mina ögon är dessa renoveringar bara TACKY, TACKY, TACKY! ? * Blandade in lite engelska där, läste i ett annat kommentarsfält att man inte får göra det som 40+ ?

      Well, well, The tärning is kastad, lest blend in massa english

      Mvh närmre 60 än 30

    Tänker att jag inte bryr mig överhuvudtaget om vad andra väljer att lägga pengar på i sitt hem. Går de med förlust sen drabbar det bara dem. ??‍♀️

    Om man planerar att blåsa ut hela inredningen direkt så kanske man heller inte köper en nyrenoverad lägenhet (som alltså kommer att kosta mer). Då kan man ju lika gärna betala mindre för en bostad med renoveringsbehov, eller?

      Känns som det knappt finns lägenheter i renoveringsbehov längre efter denna renoveringshysterin. Men gör det kanske?

      Ja så tänker nog de flesta, förutsatt att det finns just liknande objekt till salu just då, vilket i sin tur är beroende på hur ”akut” man måste flytta etc. Men om säg 10 år så kommer ju lägenheten vara mer sliten och inte otänkbart att ingen vill betala topp-pris för just denna längre. Men som jag fattat det så köpte de för att bo och trivas. Som investering är det iallafall bättre än en resa där du förlorar 100% av pengarna garanterat.

        Jag tror de vill ha fler barn, och i nuläget har de redan två barn men bara ett barnrum. Så skaffar de ett till barn inom säg 2 år så kommer de säkert vilja flytta igen… Influencers tänker sällan långsiktigt.

    Har Petras renovering stannat av? Tog pengarna slut när hon köpt 150.000 kronors-soffan?

      Jag tror vattenläckan från grannarna har kommit i mellan. Hon skrev att de tappade suget lite då de fick lov att riva upp sådant som var klart redan.

        Å va trist. Det kan man förstå

    Kenzas kök kommer vara ett WHAT WAS I THINKING om 10 år. Nej, fan om 5 år!

      Tror tyvärr att det är så med de flesta kök just nu. Trenderna går för snabbt. Förr varade mode i decennier, idag kan ett plagg vara inne på försommaren och ute efter semestern. Folk bör skaffa sig en stil så att vi kan bli mer hållbara.

      Möjligtvis köksön men resten är tidlöst elegant!

        Tidlöst? När såg köken ut så innan menar du?

        Tidlöst på samma sätt som när folk bara hade vitt hemma? ?

        Håller med! Älskar luckorna och stuckaturen.

        Däremot köksön ser ojämn och billig ut. Förstår såklart att man inte kan göra jämna runda hörn med marmorn, men de avlånga remsorna ser märkligt ut. Dessutom ser kanterna mellan bänken och sidorna ojämna ut på några av bilderna hon delat.

          jag tycker faktiskt att före-bilderna är myycket snyggare än efter. Det ger hemmet en vintagekänsla som tyvärr är bortblåst med all jävla marmor. Avskyr marmor. Hade jag flyttat in i Kenzas lägenhet så hade jag: målat om, slipat golven och ordnat med sprickorna i taket. Sen hade jag eventuellt renoverat köket, detta pga att köksbänkar var lägre förr = obekvämt att laga mat.

      Tycker det redan är det. Fruktansvärt fult och inte så där ”köksmysigt” som jag tycker kök ska vara.

      Fattar inte riktigt vad ni är upprörda över kring köket? Köksön visst men resten är ju väldigt neutralt och stilrent och minimalistiskt. Kan ju bara byta listerna med massa stuckatur så är det löst ??‍♀️ Hennes badrum är dock… väldigt i ens ansikte ?‍♀️

        Jag håller med dig. Utan köksön så ser jag inte direkt vad alla ojar sig om angående köket.

          Minimalistiskt är inte detsamma som tidlöst. Kenza nämner hela tiden att hon valt ett ”tidlöst” kök och hon fattar inte skillnaden. Hon har valt ett minimalistiskt, men extremt trendkänsligt och modernt, kök.

        Jag som älskar att laga mat och ha folk över fattar inte alls varför man väljer att skärma av köket sådär. Rätt litet också så man kan ju knappast vara ett gäng personer obehindrat där inne. Så värden/värdinnan ska vara där och laga mat medan gästerna hänger i ett annat rum? Jag älskar öppna ytor, vi har stort kök med köksö och öppet vår vardagsrummet så man umgås naturligt

    ”Särskilt med tanke på hur den såg ut när den köptes”. Alltså visst att kök (främst) och toalett kanske var slitet men i övrigt tyckte jag den var finare innan. Tyvärr tycker jag likadant om många renoveringar av gamla lägenheter, de var finare innan

      Håller verkligen med. Mycket finare innan!!

        Pampiga sekelskifteslägenheter på Östermalm är ofta verkligen snygga och charmiga innan flunsorna renoverar! Älskar den flotta stilen med mörkaröda eller gröna väggar, feta porträtt på väggarna och klassiska lampor. Hoppas inte alla såna lägenheter renoveras om till vita lådor med högglansig marmor och såna där kristallkronor som ser ut att höra hemma i Frost…..

        men det är ju inte ens samma rum, de bytte ju plats på köket helt!

      Köket hade fin och ordentlig inredning från tidigt 1900-tal och mitten av 1900-talet. Rejäla stommar som stått 50-100 år och som lätt hade klarat lika länge till.

    Valvet är det som står ut mest för mig på dessa bilder. Det känns inte trendigt nu eller i framtiden.

      Själv älskar jag valv ? Spelar väl ingen roll om det är trendigt eller inte, det är ju den som bor där som ska gilla det 🙂

      Nej det känns väldigt 90-tal haha. Får lite ptsd från barndomen

    Det vet väl alla att allt du betalar dyrt för nödvändigtvis inte ökar värdet på bostaden.

    Men du kan ju ha tur och få mer en budgivare som delar din exklusiva smak gällande inredning.

    Är något fruktansvärt fult och dessutom opraktiskt hade jag bytt ut det, oavsett prislapp på tingest.

    Någon som vet om Emilia och Marcelo ska flytta från Gävle?

      Oklart, men de ska flytta från sin lägga iaf. Den är ju såld.

      Kanske kan minnas att exonph sa att det blir Stockholm?

    För den som betalar 15-20 miljoner för en lägenheter blir en eller två extra miljoner i renovering en marginell skillnad.
    Klart man vill sätta sin egen prägel på ett så dyrt boende även om det innebär att ett ganska nytt fullt fungerande kök åker ut på tippen 🙁

    Varför finns det inga vanliga influencers? Den enda jag följer som jag personligen kan identifiera mig med är Helen Torsgården och det är knappt ändå eftersom jag vet hur mycket pengar hennes bolag drar in. Men hon lever i alla fall ett ”vanligt” liv och förvaltar sitt gamla hus/gård istället för att renovera sönder. Finns det ingen därute som inte kan lägga flera hundra tusen/upp mot miljonen på renoveringar? Som inte har så sjukt jäkla äckelmycket pengar etc? 2.5 miljon är vad somliga hus går för där jag bor.

    Jag känner mig mindre och mindre som en vanlig människa/småbarnsmamma och mer som en fattiglapp utan smak som gillar helt andra saker. Brukar gå in på styleroom.se ibland bara för att påminna mig om att Sverige är så mycket mer än Stockholms innerstad. ? & det värsta är att när en influenser varit en vanlis som många tycker om så går det ju rätt snabbt innan de också kan sålla sig in i resten av klubben och då tappar jag igenkänningen.

    Jaja. Sorry för lång kommentar men ibland undrar jag bara hur det egentligen funkar och varför det bara är jag som inte är ”som alla andra”.

      Det enda inredningskontot jag följer är @mylittleredhouse, som bor på landet i Norrland! Tycker om hennes mysiga och lantliga stil och hon är en ”vanlig” person.

        Ja verkligen. SÅ mysigt hos henne.

        Tack, ska kika! ?

      Fattar inte allas enorma problem med att andra personer tjänar pengar? Om man nu har en trevlig personlighet, ett vanligt liv och inte renoverar sönder alla bostäder man bor i – vad är det då för fel att tjäna pengar som influencer? Helen verkar ju inte plocka ut någon överjordisk lön annat än när de ska renovera? Vad är det som är så fel och fult med att tjäna pengar? Jag fattar verkligen inte och då är jag ändå ”fattig” själv.

      Fattar om du stör dig på typ Janni Deler eller Kenza som lever i lyx och överflöd. Men Helen? Bara för att hennes bolag går bra?

      Om Helen var lika fattig som du och jag så skulle vi inte ha något innehåll att titta på, för hon skulle behöva ta ett vanligt jobb och skulle därmed inte ha tid att underhålla oss på det sätt hon gör. Pengar = tid = innehåll. Men det verkar många inte förstå..

        Ni har väldigt bra poänger Bn & Jojojojo. Jag skriver dock inte att jag inte unnar Helen hennes inkomst eller att det är något fult, utan bara att jag har svårt att identifiera mig med henne då jag i bakhuvudet vet att de ex. kan plocka ut mer än en halv miljon i utdelning tillsammans, hon och Oskar. Men klart är det välförtjänt och hon är en av få som ännu gör bra, genomtänkta samarbeten.

        Jag vet inte jag. Kanske grundar det sig i någon avundsjuka som ni hintar lite om, men jag saknar liksom bara att följa någons vardag som är mer rimlig. Som inte får mig själv att känna mig så misslyckad. Fast det ligger väl då mer hos mig själv antar jag. ? (men jag tycker fortfarande att det är helt sjukt att renovera för så mycket pengar).

      Finns massa ”vanliga” bland de mindre kontona????????

      Men hur menar du att någons inkomst stör dig? Är väl bara good for her? Och Torsgården är väl verkligen ”vanlig”? Har inga dyra vanor, äter vanlig husman, har kläder från billigaste ställena, fikar hela dagarna, är överviktig, bor på landet, är inte fixad å opererad, kör en vanlig bil, jamen alltså allt. Därför jag INTE kollar?? blir liksom inte taggad. Men vet att smaken är som baken å många gillar ju hur relaterbar hon är.

    Och då undrar jag såklart hur fick dom dessa pengar? för så mycket tjänar dom inte så att de kan hosta upp för köp och nu renovering, jag förstår att mkt är belånat men ändå, med tanke på konkursen och det nya bolaget så kan det inte finnas så mycket pengar..

      Hur vet du hur mycket pengar dom har? jag tror verkligen att vi alla underskattar hur mycket influenser tjänar.
      Kenza visade väl upp en faktura på 200K för typ 10 år sedan? Kan tänka mig att hennes reklamplatser med 1mil följare är betydligt mer än så nu.

        Väldigt enkelt. Gå in på allabolag.se

        Om du går in på alla bolag.se så ser du hur mycket hennes bolag drar in.
        Och återigen vi får inte glömma konkursen va? Du vet den som vi skattebetalare ska stå för notan eftersom hon / hennes man inte gjort rätt för sig.

      Jag har tänkt detsamma. För det va inte länge sen dom bodde i en väldigt liten å inte särskilt fin lgh på trisst adress. Det va väl när första barnet kom å han e inte gammal. Nått har hänt sen dess. Har de sålt nått bolag? Dom gick ju i linjen så får inte ihop det heller

        De har några nya bolag ( som startades under 2021 ) men de är nybildade och så mycket pengar kan de inte har dragit in.

    Ibland hoppas man på att bostadsbubblan spricker så kanske folk vaknar till liv. 2,5 miljoner är ju vad ett hus i en liten stad kostar…

      I en ganska stor stad också faktiskt ?

      Så länge det är billigt att bo där så verkar köpesumman spela mindre roll. Alltså, boende kostar galet mycket pengar men med låga räntor som vi nu blivit vana vid och dessutom avdrag på det så blir det en rimlig kostnad, jämfört med hyresrätter. När räntorna går upp så blir det såklart inte lika roligt att ha lånat mycket, men som det varit nu så har månadskostnaderna inte varit galna även om inköpspriserna är det.

        Räknade just på vår boendekostnad, ränta, amortering och avgift blir nästan 24500kr innan ränteavdrag. Brf 5:a i Sthlm. Vad betalar ni per månad?

          Gillar såna här jämförelser ?
          Bor i relativt nybyggd villa, 170 kvm. Ränta 2500:- ingen amortering (belånad under 50%). Uppvärmning, hushållsel, vatten, försäkring i snitt 4000:- om jag räknar högt.

    Lägenheten ligger på Dalagatan, nästan vid Vanadis. Kvmpris kanske 115 nu, med tur. Att smälla in 2,5 mkr i renovering innebär att kvmpris måste upp till 140 innan det bär sig. Ytterst tveksamt med det läget.
    Hade det varit Östermalm hade renoveringen betytt noll, där river folk och gör nytt direkt.

      Kvm vid Dalagatan ligger på typ 130-140 per kvm för tror och uppåt så nej inte 115 kan du nog glömma för en lägenhet i det skicket.

        Det Lotta skriver, du får hosta upp mer än 115 lök kvadraten där

        Dalagatan är superpoppis, hela det området kring Vasaparken är hett för barnfamiljer och många andra! Var där på 2 olika visningar under våren och båda lägenheterna hade riktiga köer av spekulanter utanför

          Ja, men nu ligger denna lgh vid Vanadis, låångt till Vasaparken, kvm 115 just nu där. Vasaparken är en helt annan sak. Dalagatan innan Odeng/Karlbergsv är dyrt, ovanför det inte alls. Fel läge.

          Dalagatan är en lång gata och hon bor som sagt på Vanadis sidan så inte nära Vasaparken.

    Ot. My martens skulle ju hållasig borta från soc media. Nu kommenterar hon hos Elin Kjos. Du hjärta.

    Är det pga något slags furbund tror ni?

      Hon är även aktiv på hundens IG (Svea), tror att hon har svårt att hålla sig helt borta från sociala medier….

    Haha de vill verkligen leva som i romerska palats. Ja vad ska jag säga, smaken är som baken

      Tycker också det är svinfult! Vissa detaljer är fina men som helhet är det föööör mkt. Inte svenskt sekelskifte utan mer plottrigt nyrikt palats utomlands.

    Den som har mest pengar/ägodelar när den dör vinner. Vem betalar priset?

    Ändå uppfriskande med någon som berättar vad saker faktiskt kostar? Tycker mig inte se det så ofta.

      Instämmer faktiskt här. Man behöver inte skryta men jag tycker det är löjligt att inte berätta vad saker kostar eller vad man tjänar. Jag tjänar inte superbra men är öppen med min lön för att jag vill att kollegorna gör detsamma. Det sparar man mycket energi på – åtminstone på min arbetsplats där typ alla är missnöjda med sina löner haha.

    Så konstigt att inte behålla den gamla parketten? Så mycket vackrare

    Nej det är inte Biancas kök på länken. Men det var jäkligt likt.

    ?⚠️?

    Konstigt att du inte skriver om det faktum att hennes företag först gick i konkurs, om att de var skyldiga H&M som investerade flera miljoner på IvyRevel en massa pengar men plötsligt så går de o köper en lägenhet för hur många miljoner? Hur går det ihop? Att gå i konkurs o sedan öppna nytt företag som om ingenting har hänt plus köpa en ny o så pass dyr lägenhet? Är det inte ngt fiffel här? Skulle ngn utav er kunna få lån på banken när ni redan är skyldiga en passa pengar o ert företag gått i konkurs? Jag läser kommentarer här o blir bara förvånad..inte en enda smart kommentar! Ingen nämner det faktum att hon går o köper en dyr lägenhet plus renoverar den för flera miljoner…med vilka pengar?

      Men du måste skilja på företagets pengar och Kenza och Aleks privata pengar. De har ingenting med varandra att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.