Sara Bolay är pepp på amning

Gravida Sara Bolay är superpeppad på att amma sin bebis, men inte på grund av bebisen för fem öre, utan för att hon hört att det ska vara som rena rama fettsugningen. 
Att Sara, som ser viktuppgång under en graviditet som ett straff värre än döden, resonerar så här är föga förvånande, men ändå en smula skevt.

Tack för tips! 

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    För mig var amningen absolut inte en fettsugning. Var hungrig dygnet runt och en törst som inte gick att släcka. ??‍♀️

      Haha, samma här!

      Samma här men gick ändå ner allt på typ 1-2 månader

        Jag vet en hel drös med mammor som inte gått ner alls under amning, och jag känner flera stycken som flaskmatar som gått ner sina gravidkilon snabbt. Det blir nog en hel del överraskningar för den här såpabruden.

      Samma här.
      Levde på Plopp, kaffe och massor av lättdryck (som inte är sockerfri trots namnet).

      Tänkte precis skriva det, var och är exakt samma för mig både när jag ammade sonen och nu dottern. ? Måste äta och dricka så mycket för att orka amma och ha tillräckligt med mjölk. Med sonen så gick jag ner betydligt mer när jag slutade amma honom när han var runt åtta månader, troligen just för att kroppen inte behövde lika mycket mat då.

      Hahaha samma här! Levde på allt som kunde ätas med en hand, typ godis, en näve kall pasta, drack sjuka mängder vatten och har aldrig varit så hungrig hela mitt liv. Min man matade mig med billys panpizza. Amning i all ära men jag mådde bättre när jag flaskade.

    Jag hade också tänkt amma men det funkade inte. Min kropp blev definitivt förstörd av graviditeten med envisa kilon som dröjer sig kvar + helt annan kroppstyp. Hoppas hon har bättre tur!

      Bättre tur med vad? Att förlora extra kilona eller att faktiskt kunna amma sitt barn?

        Tja, båda grejerna kanske.

        Eller bara bättre tur med amningen helt enkelt. Måste man leta fel i allt ?

      Sandra Beijer har ju blivit pinnsmal så visst funkar amning…

        Men hon blev väl mest bara vätskesvullen av graviditeten. Fast ja verkligen smal nu så det lilla fett hon hade har försvunnit.

        Sandra har ju iofs gått milspromenader runt hela Stockholm typ dagligen i 6 månader. Sen är hon ju väldigt petit av naturen och har alltid varit

          Samt tränar på gym för att bli snygg enligt egen utsago.

          Nej, hon har varit ätstörd.

        Men snälla, det är ju knappast pga amning. Hennes barn är 8 månader och då har väl de flesta gått ner sina gravidkilon. För många går det snabbare när man slutar amma och hennes barn har väl börjat äta mat.

    Läste du ens vad hon skrev? Hon skrev ”förutom att det är så bra att amma för bebisen…” , så hon påstod inte att det enbart berodde på det hennes mamma sagt om att extrakilona försvinner.

      Men GUD FÖRBJUDE att man vill bli av med extrakilon ? Nä men håller med. Hon skrev ju att det är bra att amma, sen att det är ett plus för man kan bli av med extrakilon. Men så går man tydligen inte tänka ?

        Man ska väl iofs helst undvika att ha amning som bantningsmetod eftersom miljögifter som lagrats i fettet frigörs. Men å andra sidan är det kanske bara gravidkilona hon vill bli av med?

          Jag åt hela dagarna när jag ammade men gick ändå ner i vikt. Svårt att undvika för många.

            Nej, det går ju inte, men skulle inte säga TT du hade det som bantningsmetod då heller.

        Klart man vill bli av med extrakilon, men inte så smart att tro att alla som ammar blir smala.

    Myggan har åkt upp till Göteborg. Har inte inte ens koll på färdriktningen ?

      Med vinterdäck på för sommardäcken har tappats bort på däckhotellet.
      #detgårbranu

        På sommaren är det förbjudet att köra med dubbdäck, och farligt att köra med odubbade vinterdäck.
        https://www.nokiantyres.se/foretaget/nyhetsartikel/kor-du-med-odubbade-vinterdack-pa-sommaren-las-varfor-du-inte-ska/

          Det förstår hon inte. Hoppas hon får böter. Parkera på rätt plats brukar hon också ha svårt för. Blivit av med körkortet ett par gånger pga fortkörning. Krockat. Åk tåg virrpanna!

            #jagkörhellreänbra
            #haringaskyldigheterbararättigheter
            #blyfotochplattanimattan
            #fullfartframåt

        Ner till Göteborg från Stockholm, snälla.

      Iklädd samma rosa nyans som Vicky Pollard har på sin träningsjacka.

        #jabadoba

    Hon skrev ju att det utöver att det är positivt för bebis även kan innebära att man går ner i vikt. Jag har 3 barn som jag ammat rätt länge i västerländska mått mätt och har gått ner alla extrakilon snabbt med de 2 första, men tror det var främst för att jag inte åt tillräckligt.. var konstant trött och hungrig/törstig speciellt med första bebisen, åt nog galet lite men hade så fullt upp med henne. Med tredje barnet såg jag till att få i mig mer mat plus att pappan var hemma mer så jag hade tid att äta hans goda mat, och gick då ner i en lugnare takt vilket har varit bättre för min kropp. Har inte försökt gå ner i vikt heller utan det är nog att jag haft tur med generna på den fronten, tror verkligen inte det stämmer att ens de flesta går ner så mycket då man behöver äta mer när man ammar och kanske inte har tid eller möjlighet att träna.. Huvudsaken att man absolut INTE börjar räkna kalorier eller svälta sig när man ammar!! Ät och drick massor, speciellt om det är varmt!

      Stort medhåll på det sista där, jag råkade nog minska mjölkproduktionen pga bantning (tyckte det var praktiskt att bara dricka kaffe på förmiddagen för hade så mycket vikt att gå ner tyckte jag, jepp idiot…).
      Så ammade bara i ca ett halvår fast hade velat göra det längre. Det kom så lite mjölk både vid pumpning och amning så blev mer och mer ersättning. Till slut orkade väl bebisen inte suga så hårt som behövdes och föredrog flaskan.

      Fick också ner snabbt i vikt med metoden förlossningsdepression (matlusten försvann och jag orkade liksom inte ens bry mig om att jag inte åt, även om det låter korkat i eftehand). Hoppas på en trevligare bebisperiod nästa gång även om det kanske blir sämre för vikten 🙂

      Men klart man får vara glad åt att gravidkilon (kanske) försvinner med amning.

    Självklart är det det absolut bästa för både barnet och kvinnans kropp.

    Hon har ju verkligen utrymme för mjölken iallafall.

      Lär rymmas några liter.

      Snarare att implantaten tar upp plats.

      Amning funkar inte bättre eller sämre på grund av bröstens storlek. Jag har i princip platta bröst och mina barn har gått upp som de ska 🙂

      Mm den kan ju blandas ut med giftig plast hon kört in i brösten. ?

        Mjölkgångarna har ingen kontakt med implantaten såklart. Om du var allvarlig med din kommentar.

          Implantat påverkar hela kroppen även om alla förespråkare vill förneka det.

    Är själv amningsförespråkare och tycker att det är toppen att Sara går ut med att hon vill amma! I min krets var det vanligare att inte amma än att göra det när allihop fick bebisar för 10-15 år sedan.

    Det går inte för alla och man ska göra det som alla inblandade mår bäst av.
    Men vill man och det funkar är det toppen!

    Heja Sara!

    har aldrig gått ner i vikt av amning (tre barn), när jag slutat däremot ?

      Jag gick ner väldigt mycket, på BVC ville de börja väga mig sa de på hälften skoj hälften allvar.

      Samma för mig!

      Samma för mig, hade så dålig mjölkproduktion och om jag inte åt massor och drack (vatten främst då) så minskade det direkt så det var liksom amning eller viktnedgång så satsade på amningen och gick ner i vikt sen. Konstigt vad olika det kan vara, de flesta verkar gå ner ordentligt av amning.

        Ni som säger att ni går ner i vikt av amning; menar ni att ni snabbt går ner till vikten ni hade innan graviditet, eller gick ni ner och blev smalare än innan ni blev gravida?

          Jag blev väldigt mycket smalare än jag normalt är. Underviktig skulle jag nästan säga. Men normalvikten återkom så snart jag slutade amma.

          Jag gick upp 19 kg och ner 30. Så smalare än jag var innan. När jag slutade amma stannade vågen och sen gick jag upp ett par kg.

    Alla borde ju veta att det heter Domedagsberget.. Mordor är inte grottan i Domedagsberget utan området inom den kvadratiska bergskedjan.

      Jag är ändå smått chockad att hon NÄSTAN lyckades sätta en litterär referens. Nu hade hon ju fel, förvisso, men ändå glatt överraskad.

      Precis vad jag kom hit för att säga ?

    Well Sara, newsflash – vissa kvinnor går inte ner i vikt av att amma, snarare upp i vikt! Jag är en utav dom. 6 veckor sedan mitt barn föddes, jag äter nyttigt, promenerar 1,5 timme varje dag och ammar konstant. Vågen ökar, inte minskar. ?

      Nu är ju sex veckor väldigt kort tid dock.

      Tycker du borde ge din kropp lite tid. Det är mycket som händer efter en förlossning, mjölken rinner till, man förlorar vätska och blod för att sedan öka i vätska. Hormonerna balanserar sig osv osv.
      2 dagar efter förlossning hade jag gått ner 15kg för att sedan ha gått upp typ 10 en vecka senare. Det tar tid!
      Men som slutsats, har inte heller gått ner av amning med något av mina barn, det är olika! ❤️

        Vem har sagt att hon inte ger kroppen tid? Hon berättar bara hur det är för henne, så som alla gör här.

      För kort tid. Ett år efter födseln så hängde mina kläder på min rangliga kropp. Barnet måste komma upp i större mängder mjölk. Men så snart man slutar amma så blir kroppen mer normalviktig igen.

      Så var det för mig också, helammade och röjde järnet efter storasyskonet samt promenader etc. Min sköldkörtel ”spelar ett spratt” enligt läkaren men jag ligger på gränsen för att få medicin. De vill att de ska läka ut av sig självt då man kan få sköldkörtelrubbningar vid graviditet. It sucks rent ut för jag gick ”bara” upp 6kg vid graviditeten men efter har jag gått upp 10kg till 🙁
      Älskar mina barn men man vill ju ha en stark kropp..

    Den där grottan i sagan om ringen?? Har hon ens sett filmerna.

      Ja det är ju det mest provocerande med detta! ?

      Retade mig också :p Kanske tänker hon på gruvan Moria kanske?

      Hon menar ju berget, där dem går in i en grotta för att kunna kasta ringen i lavan…

        Men det ligger ju inte långt långt långt ner…..tror hon menar en mix av Mordor och Moria kanske.

        Domedagsberget är en vulkan ovan mark. Ingången ligger också ovan mark. Mordor är en lika stor del av verkligheten i Sagan om ringen-världen som Fylke, Vattnadal eller Gondor är. Och är det nån som har vilja i sagan om ringen är det väl ändå Frodo, som är den enda ringbäraren som faktiskt till sist lyckas stå emot ringen.

        Hennes referens är helt off, med andra ord.

    Med första barnet gick jag ner alla gravidkilon plus lite till och jag ammade inte.

    Camilla, nu tror jag att du skrev lite fel. Eller om du inte läste hennes text ordentligt.

    Efter första barnet gick jag ner 16 av 20 kilos viktuppgång på 3 månader. Sedan inget mer. Detta trots amning. Med barn 2 gick jag ner 14 kilo på 2 månader och sedan gick jag ner 8 kilo till under de fällande 4 månaderna.

    Det Sara kanske inte tänkt på är att man ofta tappar muskelmassa under graviditeten. Rumpan blir ofta plattare och magen mjukare. Man kan gå ner i vikt snabbt men det betyder ju inte att man är tight i kroppen då dom man skulle var om man gick ner utan att kroppen precis genomgått en förlossning

      Fast rumpan bli snabbt rundare igen bara genom att man rör sig normalt utan mage igen. Den bli ju förslappad på grund av ändrat rörelsemönster under graviditet men rumpan är en av kroppens mest lätt tränade muskeldelar.

    HAHAHAHA! Jag gick visserligen ner själva barnets vikt och fostervattnet vid förlossningen..
    Men gravidkilona satt kvar hela tiden jag ammade trots nyttig mat osv…

    Så fort jag slutade amma rasade vikten till de normala. ?

    Att helamma bränner typ 600kcal om dagen har jag hört.

      Det är ju… ingenting?

        Det är en 100g chokladkaka eller en timmes löpning om dagen.

    Första barnet rasade i vikt utan att amma. Denna graviditet helammar jag OCH tränar bra. Går fan inte ner i vikt. ???

    Har en så dålig magkänsla av att hon ska bli mamma, kunna släppa sig själv och sin egoism och lägga fokus på en bebis. Tror hon kommer få en chock faktiskt när barnet är fött och hon inser att hon inte är huvudpersonen längre.

    Undra om nån berättat att man tappar typ 50% av sitt hår under amning med haha.

      Är hon så pass självcentrerad som du säger så kanske en bebis är precis vad hon behöver. Fast det förändrade ju inte Sandra Beijer så jag sätter inga pengar på det.

      Det första hon skriver är ju barnets bästa. Tror inte fu behöver oroa dig ?

    Hon får svårt att hjälpa sitt barn med läxorna i svenska…

      Tur att hon bor utomlands då.

    Tycker nog hon ska vänta och se om det ens är aktuellt att amma. Jag trodde också att jag skulle amma. Det gick åt helvete. Mjölk verkligen överallt men inget i ungen. Noll oro kompisar! Han har överlevt men inte på bröstmjölk. Det gick bli på Semper och Nestle och inte alls som jag tänkte mig.

      .*fick

      Min mamma arbetar som amningsstöd, hon har aldrig någonsin råkat på ett fall där de fick avbryta försöken eller ge upp. Alla ammar efter deras hjälp.

        Tyvärr så finns ju dock inte det stödet tillgängligt för 99 %. Särskilt inte sen amningsmottagningar mm lagt ner. Folk som ger upp amning för det efter de förutsättningar man har i den verklighet man lever i.

        Synd inte jag fick kontakt med henne då. Jag försökte verkligen, verkligen, verkligen i flera månader. Jag hade kontakt med 3 olika amningsstöd (ej inkluderat stödet från BVC) men inte sjutton ökade min mjölkproduktion för det.

        Jag fick bra stöd av Amningshjälpen, en frivilligorganisation som ger råd på nätet. Man kan maila dem.

        Brist på ett visst hormon, som också påverkar värkarbetet, kan göra att din amning inte funkar. Så din morsas amningshjälp hade inte hjälpt mig.

      Varför ska man vänta och se? Jag tillhör verkligen inte amningsmaffian och tycker folk kan tagga ner några pinnhåll när det kommer till att försöka övertyga andra människor att de ska amma oasvsett förutsättningar och gärna fatta att alla som vill amma kanske inte vill göra det på vilka villkor som helst. MEN jag tycker ändå inte alls det är konstigt att planera att amma? Om man inte lyckas kan man ta det då.

      Fast det är väl bra om planen är att amma?
      Jag tycker det är konstigare om man skaffar barn med inställningen ”jag kommer absolut inte amma”
      Varför inte liksom? alla har inte problem att amma, alla har inte svårt eller ont när de ammar, osv. Jag tycker inställningen när man skaffar barn ska vara att man planerar att amma, och sen om det blir problem, ja då får man ju ta det då.

        Sluta tyck så mycket om hur kvinnor ska använda sina kroppar. ”Jag vill inte är en god nog orsak.

        Om du genuint vill stötta amning så jobba för bättre stöd för de som vill amma (de allra flesta) t ex fler och mer lättillgängliga amningsmottagningar.

          Nej, jag har rätt att tycka hur mycket jag vill, jag har rätt till min åsikt, du har inte rätt att säga vad jag får tycka eller vad jag får säga.

          Och studier visar att amning ger hälsofördelar för både barnet och mamman både på kort och lång sikt. Och alla vill väl ge sitt barn de bästa förutsättningarna man kan?
          Så kan man amma utan problem så tycker jag man SKA amma. Har man däremot problem av en eller annan orsak är det såklart helt okej att inte amma, ersättning går lika bra.

          Men att skaffa barn med inställningen ”jag tänker inte amma” utan orsak, då känns man inte mentalt mogen nog att skaffa barn.

    Amma med silikon? Kan man vara helt säker på att implantaten inte spricker/läcker ut??

      Läcker gör de säkert. Väldigt många implantat läcker uran att kvinnorna vet om det. 🙁 Finns studier som visat att kvinnor med implantat har en kronisk låggradig inflammation i kroppen. Fattar inte hur man vågar utsätta sin bebis för det både via graviditet och sedan amning..

    Men det är väl inget konstigt att man vill gå ner i vikt efter en graviditet ?? Jag blev överlycklig när alla kilon rasade så jag slapp ha ont i knäna och hälarna pga vikten.
    Det kändes helt enkelt skönt att bli ”sig själv” igen…

      Jag upplevde det också som väldigt befriande att känna mig lätt och ledig igen så pass snabbt efter. Ammningen har på så sätt hjälpt mig att känna mig stark psykiskt och fysiskt.

    Känner flera som inte gått ner särskilt mycket pga amning och är sura över myten att man ska rasa i vikt av det. Nog en sån sak som skiljer sig beroende på individen..

      Ja alltså det är ju ingen magisk grej, jag tror helt enkelt de som inte går ned i vikt äter mer.

      Mjölkproduktionen kräver ju energi, alltså producerar du mjölk behöver du fler kalorier än när du inte gör det. I teorin kan man alltså äta som vanligt men ändå gå med i vikt pga extra energiförbrukning.

      Dock är ju detta en förenkling med tanke på att många nyblivna ammande mammor också sover dåligt, rör sig mindre, äter halv och helfabrikat och mängder av snacks pga ej tid till avancerad matlagning. Man blir ju också extra hungrig eftersom man förbrukar mer energi och det kan ju vara svårt att hejda sitt snacksintag under dessa omständigheter.

    Hon kommer inte amma länge.
    Det är lite utav ett heltidsjobb och man behöver lära sig mycket som inte är självklart.

      Hon är ju ensamstående med barnet, hela hennes liv den första tiden kommer kretsa kring att ta hand om barnet, så tror absolut att hon kommer ha tid att amma.

    Oschysst vinkling Camilla, hon nämner ju att det är bra för barnet innan hon nämner bieffekten viktminskning. Jag förstår inte hur du kan få det till ”inte en tanke på bebisen för fem öre”. Allvarligt talat, skärp dig. Det här är så lågt och enbart till för att hetsa. Tur att en del av dina läsare faktiskt nyttjar sin läskunnighet och inte bara sväljer ditt inlägg rakt av.

      Det är lite mean girl över inläggen här ibland.

    Hon är läskigt lik Paula Rosas

    Struntsumma varför hon är taggad på att amma. Det är bra för bebisen. Totalt rimlig tanke. Jag hade också velat gå ner till min normalvikt igen btw. Inget fel med det.

      Håller med. Ser inga problem alls i hennes text.

      Håller med. Det är helt normalt att vilja gå ner sina kilon man har gått upp under graviditeten. Det är till och med rekommenderat av sjukvården att man ska gå ner till sin ursprungsvikt inom 1 år.

      Jag födde barn nyligen och vet vad jag talar om. Just nu har jag en hel garderob hemma som inte kan användas och till och med min vigselring är för liten. Har ingen lust att köpa nya grejer, jag vill komma tillbaka till den form jag hade innan.

        Ja eller hur, varenda broschyr från MVC uppmuntrar ju att man försöker gå ner kilona man gått upp. Hugg på det istället om man nu tycker det är ett problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.