Sara Bolay är gravid

Ex on the beach-deltagaren Sara Bolay är gravid, och det får man ju givetvis gratulera till. 
Lite anmärkningsvärt är det dock, med tanke hon postade dessa uttalanden om en annan gravid kvinnas kropp, så sent som för dryga veckan sedan.  
SÅ märkligt att skriva den, samtidigt som hon själv är gravid. Eller är det just den egna graviditeten som orsakat hennes ”viktpanik”?

Man får ju hoppas – för Saras skull – att hennes kropp inte ändras så pass mycket att hon kommer vilja stänga in sig själv till barnet är ute och kroppen tillbaka i pre-gravidskick. (Om den nu någonsin blir det)

Så grattis Sara ??, och försök vara lika ”modig” som Adriana Lima när kroppen förändras!
Eller så fokuserar du på annat? Din kropp skapar och tar hand om ett nytt liv, det är väl ändå värt mer energi än eventuella framträdanden på en röd matta med några extrakilon? ?

 

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har man varit med i en sån dokusåpa där sexappeal är allt är det ju inte så förvånande… Synd om hon verkligen känner så.

    Ditt kropp?

      Svenska 2.0

      Ja, förstår du inte vad hon menar eller?

        Ja du gör det uppenbarligen inte.

        Det handlar inte om ifall man förstår, man ska väl skriva rätt? Eller tycker du vi ska skita i det? Stava som vi har lust till?

          När det kommer till någons privata sida som tex en blogg, instagram, facebook, osv. Ja då tycker jag du ska skita i om personen stavar lite fel.
          Om däremot tidningar, nyheter, statliga dokument, osv, stavar fel, ja då kan du absolut klaga.

            Fattar inte varför ska man inte alltid stava rätt? Eller menar du att det är ett personligt påhopp att rätta stavfel?

    Tycker att det är en enorm skillnad att slinta på fel bokstav jämfört med att särskriva, inte kunna skilja på de och dem. Orka kommentera ett sådant litet språkfel.

      Kanske inte kan skilja på din och ditt?

        Som inte kan skilja på mitt o ditt är värre. Nån som sett min cykel förresten..?

          Kicki
          ??

      Tycker inte det är enorm skillnad när man arbetar med det skrivna ordet. Då borde man inte kunna ”slinta” på N och T som inte ens ligger i närheten av varandra.

        ”arbetar med det skrivna ordet.”. Det här är en blogg som C tjänar pengar på, inte expressen, aftonbladet, eller liknande.
        Är man så känslig för stavfel kanske man inte ska läsa bloggar, instagram, facebook, osv, utan hålla sig till nyhetstidningar.

          Så om man driver en blogg jobbar man inte då med det skrivna ordet? ?

          Ja shit, tänk om en annan kunde plocka ut 80 lax i månaden och inte behöva bekymra sig att korrläsa

            Oh, vem gör det? Det vill jag också göra! ??

            Låter som att du är avundsjuk på att C kan tjäna sin inkomst genom en blogg?
            Det är helt fritt att skapa en egen blogg och försöka tjäna pengar på den, om det nu är vad du vill.

          Gäller det även samarbeten som influensers gör? Eller kan de också stava som krattor utan att det kommenteras här?

            Jag följer inte influenser och skulle aldrig läsa deras samarbeten.
            Det är helt valfritt att läsa det folk skriver, och om du stör dig på att de inte skriver perfekt, strunta i att följa personen då?

              Shit vad du är dryg.

                Ni väljer valfritt att läsa denna blogg, och gnäller på stavningen. Och jag är den som är dryg? ?

                  Nej jag läser vad du skriver och ja du är dryg.

    Eller hellre hoppas att hon ändrar inställning till kroppar, gravida eller inte?

      Men släpp det. Hon menade nog inget illa… Jag tycker också att det är modigt att visa upp (och det med stolthet) sig när man förändrats.

      Hon är väl bland världens vackraste människor och har levt på sitt utseende… Snacka om att ha press på sig. Då är det modigt att hon går på röda mattan med lika mycket stolthet som innan och visar att man är vacker oavsett storlek.

      Jag har inte levt på mitt utseende men ansetts vara vacker men jag känner mig INTE lika vacker nu när jag gått upp i vikt och vill gärna inte träffa människor som man inte träffat på evigheter. Det är ju självklart sorgligt men världen ÄR sorglig.

        Det som är sorgligt är alla som tror att allt handlar om yta. Som värderar yta högre än omtanke, medmänsklighet och intellekt.

    Jag hoppas att hon inte föder i Sverige. För hon är bosatt på heltid i Dubai sedan några år och ska därför INTE vara socialförsäkrad i Sverige.

      Hon får väl föda var hon vill och var hon anser det vara säkrast. Det har väl inte andra att göra med?

        Fast hon betalar ju ingen skatt i Sverige, så då tycker jag inte man bör ta del av vår välfärd. Det är lite som att äta kakan och ha den kvar

          Hon har tidigare betalat skatt i Sverige och om hon senare väljer att flytta hemtillbehör Sverige igen så kommer hon fortsätta betala skatt i Sverige. Med den synen så kan ju inte människor röra på sig i världen och det känns väldigt tröttsamt och mossigt!

            Nu tycker jag personligen att hon kan föda vart hon vill. Men du har ingen poäng eftersom det den tidigare kommentaren handlade om var att inte föda i Sverige när man inte betalar skatt här. Hur du får det till att man inte kan röra sig i världen fattar jag inte.

              Tänker att hon kanske väljer att flytta tillbaka till Sverige. Då måste hon ju kunna föda barnet här.

                Ja, men då är man ju inskriven och boende och skattebetalanda igen? Ingen som säger att man aldrig ska kunna flytta tillbaka, men att inte nyttja Sverige (eller annat lands) sjukvård när man inte är boende där såvida det inte är akut insjuknande.

              Tror det snarare är du som inte fattar.

      Vet du, jag bor utomlands men betalar fortfarande massa skatt i Sverige (dubbelt skatteskyldig vilket man exempelvis blir om man äger fastihet el. brf i Sverige) . För det får jag absolut ingenting.

      MEN om jag skulle behöva vård i Sverige så får jag det DOCK betalas det av landet jag bor i. Sverige har för övrigt vårdavtal med väldigt många länder och viss basvård har man rätt till som medborgare.

      Sen tycker jag ju inte att du har med den saken att göra, men det är ju en annan historia.

        Du tycker det är konstigt att du blir beskattad på ditt ägande i fastigheter? Kom igen förstår du verkligen inte hur det kan komma sig?
        Socialförsäkringen, det som betalar för din sjukvård, finansieras via sociala avgifter, en skatt arbetsgivaren drar direkt på lönen innan den betalas ut. Du förstår rikets budget byggs upp av ett antal olika skatter.

          Tack för att du förklarar tydligt vad jag menade med socialförsäkringen. Det är så många som saknar kunskap om skatter, sociala avgifter, arbetsgivaravgifter osv.

        Fast om du inte bor i Sverige och bott utomlands i många år ska du inte ens vara folkbokförd i Sverige. Vilket Sara Bolay har varit. Det i sig är ett brott. Jag tycker att det är många som utnyttjar svenska välfärden och vad jag menade med ovanstående kommentar var att det är inte okej att bo utomlands och sedan när det passar dvs när man ska föda vistas man i Sverige för att det är ”gratis” när man är folkbokförd här hemma.

          Jag förtydligar att jag betalar skatt för mer än bostadsrätt som ex. inkomst av både tjänst och kapital och är utskriven ur Sverige. Det är som sagt fortfarande landet jag bor i som står för alla sjukkostnader för mig om jag är i Sverige och skulle behöva vård.

          Och undrar om det verkligen är så vanligt att folk ”utnyttjar svenska välfärden”? Sverige är väl knappast bästa landet att föda barn i egentligen. Vi har 10ggr fler förlossningsskador än andra Europeiska länder (kolla på siffrorna i Italien eller Finland eller Polen exempelvis).

          Min poäng kvarstår dock att Du har ju ingen aning om hur folk är folkbokförda, hur de bidrar till samhället i former av skatt och sociala avgifter. Att det inte är så svart eller vitt alltid.

            Du skriver högre upp att du inte bor i Sverige. Hur kan du då skatta i inkomstslaget tjänst? Huvudregeln är att man betalar skatt på arbetsinkomst i det landet lön intjänas. Om en Svensk medborgare vistas utanför Sverige i längre än ett år blir den automatiskt avförd ur folkbokföringen. Man blir alltså utskriven. Du kanske ska läsa på lite för din egen skull så att du undviker obehagliga överraskningar.

    Börjar bli väldigt trött på graviditeter nu.

      Verkligen!

    Frågan är dock om det finns någon pappa med i bilden.
    Alla gratulerar HENNE, inte dem. Alla säger att hon kommer bli världen bästa mamma, osv. All focus är på henne.
    Så verkar inte som om det finns någon pappa med i bilden.

    Undra om det var planerat att vara utan pappa (gravid genom sperma donator), eller om han helt enkelt valt att inte ta ansvar för sitt barn?

      Spelar väl absolut ingen roll? Och in the end – är ändå hon som är gravid.

        Spelar väl absolut roll om ytligare en man vägrar ta ansvar för sitt eget barn?

          Och du vet att det är vad som hänt?

          Kluven ang detta.

          Min son var ett ”misstag”, vi var båda medvetna om att det bara var the deed och vi använde skydd, men jag blev gravid. Jag berättade det för honom i v.6 och han klargjorde direkt att han inte hade en önskan om barn. JAG valde att behålla och bli ensamstående!

          Hade såklart önskat att saker och ting såg annorlunda ut ibland, för min sons skull, men samtidigt så tycker jag nog ändå att det är fel att kräva att någon ska ta ansvar och ta en pappa-roll, som inte vill det, endast för att det är min kropp och jag som beslutar ang att behålla eller inte,

            Visst, kan hålla med det. Men från andra sidan så kan jag egentligen inte förstå hur man kan leva med sig själv och inte vara förälder till ett barn man satt till världen, även om det inte riktigt var vad man hade önskat. Kan personligen inte relatera alls till det och skulle inte välja att vara tillsammans med någon som har ett barn den inte känns vis/är förälder till.

            Men sen kan jag ioförsig heller inte föreställa mig att ha ett barn om inte pappan är med på det och om jag inte känner pappan väldigt väl. Kanske om man haft extremt svårt att bli gravid eller vet att det är väldigt låg sannolikhet att man kommer kunna bli gravid igen, då kan jag förstå att man har motivationen att fullfölja graviditeten ändå. Men imo alldeles för många som inte tänker igenom hur det kommer vara för barnet med en frånvarande förälder som valt bort dem (annan situation vid insemination) samt hur det kommer vara för en själv att vara mer eller mindre bunden till någon man inte känner så bra i minst 18 år (kan ju vara en idiot som också kanske ändrar sig när som helst).

              Vilken himla tur att alla är olika och att valet finns ☺️ Vi delar inte åsikt och det är ju helt okej! Att behålla min och uppfostra honom ensam (jag säger ensam pga ensam vårdnadshavare, men han har morföräldrar, morbröder och mostrar som har delat på roll nr 2 kan man väl säga) son är det bästa beslutet jag någonsin har tagit! ☺️ (är inte kränkt av din åsikt, förstår att det kan kännas som ett icke alternativ för en annan!)

                Jag har verkligen ingen aning om hur jag agerat om jag hamnat i din situation. Det vet man bara när man befinner sig där. Det låter dock som att du hittat er familjekonstellation som funkar för er. Det tycker jag är fint och egentligen det som betyder något.

                Det var inte alls menat som kritik mot ditt val, men förstår helt att det såg så ut! Jag vet ju inte din exakta situation. Menade mer bara generellt att det verkar vara många som inte tänker mer långsiktigt. T.ex. om pappan är ett as och beter sig illa, så kan rådet den gravida får vara pepp kring att lämna och att ”du klarar det själv!” och liknande, vilket hon säkert gör, men man missar delen med att hon blir knuten till ett as i minst 18 år som kan försöka göra henne och barnets liv riktigt jobbigt. Eller även om pappan inte är ett riktigt as just nu, om man inte känner honom särskilt bra så är det också en risk. För på gott och ont så kan ju en person alltid ändra sig, även om den säger sig nu inte vilja vara involverad så kan den ju bli det senare och försvåra saker avseendevärt. Men var lite luddig i hur jag skrev det först ser jag nu.

            Du hade inte heller planerat barnet, men när situationen blev som det blev och du valde att behålla barnet, då valde du att ta ansvar för barnet.
            Pappan hade inte heller planerat detta barn, men när situationen blev som den blev valde han att inte ta ansvar för barnet.

            Väldigt många män gör så.

            Man behöver inte gifta sig med mamman, man behöver inte ha en relation och bo med mamman för att man råkade ut för en oplanerad graviditet. Men mannen ska ta samma ansvar som kvinnan, han ska finnas där för sitt barn.

            Sedan klarar sig ju barnen bra med bara mamma, men det handlar om att männen alltid slipper undan ansvar.

          Hon har nog full koll, menar att det spelar ingen roll för någon annan.

      Varför skulle det vara den stora frågan?!
      FÖ sa hon att hon skulle berätta det när hon ville, ett bra sätt att skapa spänning och att folk kommer kika förbi henne oftare för att få svar

        Då är svaret troligen inte så spännande. Utan snarare att hon drar på det för att få fler nyfikna följare.

      Jag har en kompis som blev gravid med sin kille, detta var för något åt sedan och flickan är nu kanske 2 år. Han valde att aktivt inte vilja vara närvarande i barnets liv och de gjorde slut. Hon gick i genom hela sin graviditet och förlossning med hjälp och stöd av sin familj och vänner.

      Idag lever hon tillsammans med sin dotter och en annan kille jag känner, som har klivit in som ”pappa” och tagit det ansvaret. Det går utmärkt!

        Fint! ❤️❤️

        Vem har sagt att det inte går bra att vara ensamstående mamma?

      Troligtvis någon av hennes ”pojkvänner” som betalar hennes uppehälle.

    Lite tråkigt dock att inlägget inte bara kunde vara ett grattis-inlägg ? Men grattis till Sara!

      Kul för henne, hennes närmaste och vänner men inte för någon annan och absolut inget som kräver ett eget inlägg här om man inte har helt slut på uppslag att skriva om

        Det beror väl på vem man följer.

        Menar mer tonen.

        Varför är det så svårt att greppa att det uppenbarligen finns folk som tycker att det är kul att höra om andras graviditeter?

    Har man varit mycket fixerad vid sitt yttre är det nog svårare att fokusera på att kroppen har viktigare saker för sig under en graviditet. Dålig idé att koppla sin glädje alltför mycket till i hur hög grad man uppfyller rådande skönhetsideal.

      Tänkte på det när Maggan Graaf i någon intervju var deppad över att hon gått upp i vikt, svettas, och känner sig ”förbrukad”….
      Det är nog jobbigt när man bara har levt på sitt utseende.

    Jag antar att hon kommer sitta inomhus och ensam under hela graviditeten? Det var ju sååååå modigt av Adriana Lima att visa sig ute när hon var gravid.

      Jag tänker att hon skrev så för att hon själv är rädd för att hennes kropp kommer att förändras och behöver intala sig själv att det är ”okej”.

    Ja nu får man juh vara gravid i Dubai utan att vara gift, så det är juh bra.

      Förändringen du antagligen tänker på är att 2020 är det inte längre olagligt att ha sex före äktenskapet. Fortfarande krävs vigselbevis om du vill föda i uae. Och det är väldigt oklart vad som händer om du åker till ett annat land, föder och sedan kommer tillbaka med barnet.

        Nej det stämmer inte. Du kan nu föda barn här utan att vara gift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.