Katrin Zytomierskas vitiligo-diagnos

Katrin Zytomierska har fått diagnosen Vilitigo, enligt sina inlägg på Instagram. 
Efter sin första bild så publicerade hon en till, där hon skriver att följarna är asjobbiga som i stället tror att hon har svamp, men hon skriver att hon de facto fått diagnosen Vitiligo.
Hon skriver även att hon inte skäms över hudförändringarna och att hon skulle tycka det vore coolt om det spreds till hennes ansikte.

Vitiligo (även leukodermi) är en autoimmun sjukdom som visar sig som bortfall av pigmentering i huden och håret.

Influencern Lisa Anckarman har även hon gått ut med att hon har sjukdomen, men mest känd är nog ändå modellen Winnie Harlow som slog igenom som en av deltagarna i ”America’s next top model” med Tyra Banks.

149 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Visste faktiskt inte att det var via ANTM som Winnie blev känd

      Hon var så sjukt otrevlig och oförskämd under ANTM att jag har svårt att få bort den bilden av henne.

        Har läst jättemycket online om att hon ska vara divig och otrevlig, låter som att det stämmer om det var så redan innan hon var känd

          Ella
          Tyra var tydligen en riktig tyrann med.

        Håller med! Otroligt oskön människa…

    Michael Jackson är väl ändå den som är mest känd?!
    Han har ju alltid sagt att det är på grund av sin vitiligo som han blev vit.

      Mm hela huden från en dag till en annan ?

        Så var det inte riktigt. Man ser ju att det startade på ena handen. Därför användandet av en handske i början.
        Sedan fläckar på bröstet osv.
        Läkare har ju faktiskt konstaterat att han hade diagnosen. Men att det var enbart vitiligon som gjorde huden så pass vit så snabbt är det ingen som påstår. Hade han inte fått åkomman så hade han dock aldrig gjort sig helvit är vad jag tror.

      Ja fläckvis men sedan gjorde han sig vit för att antagligen täcka alla fläckar han hade.

        Ja? Alltså är han den med vitiligo som är mest känd av alla

          Han bör väl ändå vara mer känd bland gemene man än kvinnan Camilla tar upp. Har aldrig hört talas om människan.

    Jag har också vitiligo!
    Fråga mig vad du vill 😉

      Jag med, men är otroligt blek och solar aldrig, så det syns typ ingen skillnad mellan de drabbade områdena och min vanliga hudton.
      Det vänliga spöket Casper är min stilikon.

        jag är som dig, men utan vitiligo, solar aldrig o blek men stolt över att jag skyddar mig med 50 jämt i solen jämt o alltid skyddat mina barn med 50 dom har aldrig bränt sig och dom är 8 o 11 år. är livrädd för hudcaner ( + all cancer) Skönt att det inte syns så mkt för ej <3

        Samma här. Jag har dock Nicole Kidman och Dita von Teese som stilikon 😉
        Nu har vitiligon spridit sig till typ 90% av kroppen, så nu ser det mer ut som att jag har mörka pigmentförändringar istället om jag solar ?

        Det här är ju så OT, men jag blev påmind om filmen Casper där även riktiga skådespelare är med och vill se den. Någon som vet om den finns på någon streamingtjänst?

        För övrigt är han också min stilförebild, även om jag inte har vitiligo. Aldrig lyckats få färg som tonåring och skyddar mig därför ännu mer. Typ kritvit året om. Vet inte om man kan ha ovanligt få pigment eller vad det är?

          Jag kan tipsa om en app som heter TV time. I den appen kan du söka efter typ precis varenda film och TV serie och det står också var man kan hitta den.
          Casper går att hitta på Blockbuster, Itunes, Microsoft Movie & TV, Rakuten TV och hyra på Viaplay.

          Finns också på Youtube med svenskt tal.

            Tusen tack! Det tipset sparar jag ?

              Vassego! Det är en superbra app!

      Favoritfilm?

        Jag vet faktiskt inte.
        Det varierar beroende på humör tror jag. Just nu står Min granne Totoro högt 😉

        Vilken är din favoritfilm?

          Den har jag inte sett.

          Jag ser ganska lite film men en jag tycker är bra är little miss sunshine. Den är gullig.

            Om du tycker om gulliga filmer så måste du se Totoro.
            Bli inte avskräckt av att den är tecknad, den är i allra högsta grad gjord för vuxna också.

              Ska kika ????

              Totoro ?

      Är det ofta så att det sprider sig på liknande sätt på båda kroppshalvorna?
      Om man tex ser på modellen här ovanför så ser det väldigt lika ut på höger och vänster sida.

        Ja, precis så är det.
        Man har ingen förklaring på varför, vad jag vet i alla fall. Kanske finns det ny forskning som hittat en förklaring till varför, men jag håller mig inte uppdaterad om forskningsframsteg på samma sätt längre.

      Hur blir det om du tar brun utan sol?

        På bara fläckarna eller på hela kroppen?

        Nu är jag mer pigmentlös än fläckig. Har lite pigment kvar på ställen som ändå täcks av kläder vid brun utan sol. Så för mig blir det egentligen inte mer annorlunda än hur det blir med någon annan. Förutsatt att man är noggrann och smörjer in sig jämt etc.
        Hur som helst så tycker jag att det ser skitkonstigt ut. Mest för att jag inte alls är van vid att se mig själv i brunare färg. Har använt brun utan sol mindre än 5 gånger i mitt liv. Så när jag tar brun utan sol ser det förjävligt ut. Det är 110% handhavande fel.

    Otroligt att folk ska komma med tips o tycka till då hon skriver att hon har vitiligo… ded går man väl inte ut med annars om man inte är säker. Bra att hon accepterar sin sjukdom o den är inte dödlig utan kometiskt så det kan man andas ut i från. hejja KZ.

      Fast hon bör göra en second opinion för läkare har ofta fel och detta ser ut att vara pytoriasis eller vad det heter, hudsvamp har inget med orenhet att göra så inget att skämmas för, det kan uppstå vid mycket fukt och Katrin som tränar mycket och svettas mycket, dessutom värmen som har varit. Det är viktigt att behandla hudsvamp så det ej sprider sig, det kan ge upphov till andra sjukdomar. Hunden kan ha det också, hon kan ha fått det av hunden. Hon har ju dessutom haft liknande tidigare, då sa hon att det var psoriasis. Så KATRIN – Kolla upp det igen!

        Pityriasis versi, ska det vara. Ser ut som det så skulle kunna vara det. Läkare förväxlar ofta diagnoser som är liknande annat, det är inget ovanligt.

    Jag håller med om att det mer ser ut som pityriasis versicolor, men om läkare sagt vitiligo så är det väl så!

      hon har / haft psoriasis men om en dermatolog gett henne diagnos så måste man ju utgå i från att det är sant. Det är ju hennes kropp. jag kan inte avgöra vad som är rätt o fel men verkar vara många här inne som är läkare HAHAHA

        Psoriasis är också en autoimmun sjukdom. Det är faktiskt rätt vanligt att man får en ytterligare autoimmun sjukdom om man redan har en från början.
        Vitiligo bryter också ofta ut där man har fått sår. Pigmentet kommer liksom inte tillbaka efter att såret har läkt och pigmentförändringarna sprider sig. Och rätta mig om jag har fel, men kan inte psoriasis ibland skapa sårbildningar?

          Finns redan en del forskning kring sambandet mellan vitiligo och covid. Ifall nån svensk vågar erkänna ett sådant …
          bla. funderingar att de som har vitiligo inte får covid lika lätt och svårt, men att covid kann förvärra vitiligo. Bara att googla.
          Finns ett hav av forskning kring följderna av covid utanför Sveriges gränser. Om hur det angriper immunförsvaret bla. Det sista kring detta från Linköpings universitet faktiskt. Men inte ens det dök upp i svensk media.

            Det var väldigt intressant!
            Har du den där rapporten från Linköping? Hittar inte den fastän jag googlar

              https://liu.se/en/news-item/svar-covid-19-ger-langvariga-negativa-effekter-pa-immunforsvaret

              Anthony Leonardi (se hans Twitter) är annars den forskare som redan 2020 antog en negativ påverkan på immunförsvaret. Men den främsta forskaren kring detta aktuellt är nog Akiko Iwasaki.

                Fast man får ju pigmentavfall eftersom immunförsvaret är högaktivt. Drar man ner det så minskar ju också risken för att pigmentet blir attackerat. Hur förklarar forskarna det?
                Vad jag kan se i den rapporten du länkade till så nämner de ingenting om att autoimmuna sjukdomar förvärras av covid

                  Nej, den artikeln handlar bara om immunförsvaret. Som försämras efter covid (även om man har långtidscovid) men det akuta förloppet innebär ju en förhöjd aktivitet.
                  En läkare jag följer på Twitter skrev att hon har en vitiligopatient som fick tillbaka pigment efter covid. Efter 30 år! De flesta i kommentarerna har dock upplevt motsatsen.

                  Jag jobbar som reumatolog (dvs med autoimmuna sjukdomar) och ser extremt mycket autoimmunt förvärras med covid. Det tar ju några år att få bra forskning, men det tog inte lång tid före vi alla såg att det var så

            Allting kan vara på grund av covid men inget kan vara på grund av vaccinet, nej vaccinet får man absolut inte Ifrågasätta. För vi vet tillräckligt mycket om båda. #Just saying.

              Om du trampar i bajs på trottaren KAN det vara från en älg men det mest sannolika är ändå att det rör sig om HUNDbajs.
              PS: Seriösa forskare tittar också på vaccinbiverkningar, det verkar finnas en liknande mekanism. Men mängden spikeprotein skiljer sig ju åt avsevärt. Det är antagligen ingen bra idé att få covid på löpande band.

                Men vaccinera sig på löpande band varvat med att ändå få covid är säkert kanonbra ?

                  Men de BLirJuINtELikASJukA som om de hade varit ovaccinerade…?

              Precis…

          KZ fick också hypothyreos för några år sen vet jag, och det är ofta också autoimmunt (även om det finns andra mindre vanliga orsaker). Och, som sagt ovan, har man en autoimmun sjukdom så ökar risken att få andra.

        Ja nu råkar jag ju faktiskt vara läkare. HAHAHA. Skrev också PITYRIASIS som är svamp och inte psoriasis. Skrev också att det SER ut som det men att hennes läkare såklart ger diagnos.

          Här inne är alla experter på ämnet som diskuteras för dagen.

            Exakt så, kunskap är överskattad, källor och källkritik är något helt okänt. Nej här hyllas anekdotisk bevisföring. Det är som att vara på möte med Sveriges samlade konspirationsteoretiker.

            Är väl inte otippat att en läkare läser en av Sveriges största bloggar?
            Sedan svarar hen balanserat också, att hen förstår varför folk tror att det är något annat och att i slutändan vet Ks behandlande läkare bäst.
            Hur kan ni tolka läkarens kommentar så galet?

              Jag har en doktorsexamen i att tolka texter så HAHA

                Eh? Kände du att det där var ett rimligt svar?

                  Haha jag tyckte att det var rätt så roligt i alla fall, och passande för det här kommentarsfältet också ju

                    Ok. Du inser att du inte kan klaga på tonen i kommentarsfältet när du beter dig såhär väl?
                    Du bidrar till dålig stämning med den där typen av skämt..

                      Ja oj vad dålig stämning det skämtet bidrog med…?

              Poängen är väl att vem som helst kan påstå sig vara precis vad som helst här inne. Därför blir det ingen saklig tyngd i att påstå att man är läkare eller astronaut eller något annat. Man får helt enkelt backa upp sina påståenden med fakta. Inte med en titel som ändå inte betyder något. Idag kan jag vara läkare. I nästa inlägg kan jag vara förskolelärare. Osv.

                Nu drog ju inte M läkarkortet från början utan först efter att hennes rätt så balanserade kommentar blev ifrågasatt.

                  Och poängen är fortfarande att om ens påstående ifrågasätts så är har en titel ingen tyngd här. Man får helt enkelt backa upp det med fakta. Om jag säger att jag också är läkare och inte håller med M. Vems titel väger tyngst då?

                  Jag ifrågasätter alltså inte huruvida Ms kommentar var balanserad, behärskad osv eller inte. Jag ifrågasätter bara att slänga sig med en titel så fort någon säger emot. Speciellt här inne där alla anonyma kan kalla sig för vad de vill för att styrka ett argument.

                    Men snälla… Kul på fest?

                      Tja, jag råkar faktiskt vara festfixare så att…. 😉

      Det finns ett jätteenkelt test man kan göra för att få en indikation på vad det är. Lys med UV-lampa.
      Blir fläckarna fluorescerande så är det svamp. Ser man ingen skillnad så är det vitiligo.

      Exakt sådär ser mina behandlade psoriasis fläckar ut. Vissa försvinner och visa verkar pigmentet gått förlorat och består. Men jag vet inte tillräckligt om vitiligo för att kunna bedöma vad som är vad!

        Såhär står det när jag googlar:
        Vitiligo and psoriasis are both autoimmune diseases. Vitiligo causes the destruction of pigment and creates white patches of skin. Psoriasis causes the buildup of dead cells and leads to discolored patches with silvery scales. Due to common genetics and immune dysfunction, some people have both conditions

        Skrev pityriasis och inte psoriasis, men ja det ser ju lite ut som psoriasis med kanske.

          Ja, det gjorde du. Men kommentaren under tog upp psoriasis precis som du tog upp det du gjorde som svar på en annan kommentar. Det är ingen som blandat ihop de två mer än du själv.

            Men ”Jo” svarade väl på min kommentar?

              Ja men hen sa inte att DU hade sagt att det var psoriasis utan bara att hens egen psoriasis såg ut exakt så.

        Man får väl anta att läkaren hon träffat vet nog mycket för att sätta diagnos.

    Tycker det är så fint faktiskt! Men förstår mig inte på autoimmuna sjukdomar, de är inte direkt farliga vad jag förstått? Och hur kan nån så sund som Katrin ens få det? Alltid lika förvånad när hälsonissar drabbas av olika sjukdomar.. Stress?

      Vitiligo är till viss del ärftligt så hon kan vara född med det.

      ja hon är jättehälsosam <3 beundrar hennes livsstil , men se på Elin Kjos, hälsoikon o fick en sjukdom :-(. livet är orättvist!

        Jättehälsosamt att dricka massa alkohol, sola jättemycket och även röka och snusa. Hälsan själv!

          ok hahah tänkte inte på hennes helger… fniss.. men till vardags är hon väldigt hälsosam med träning och mat, men visste inte att hon röker det är ju så illa 🙁

            Jag var hälso Nisse. Rökte inte, ingen alkohol, inga sena kvällar osv osv. Det var örtteer och långa promenader, natur och löpning som gällde för mig. Lite yoga. Grönsaker och hälsosamma fetter. Blev svinsjuk för resten av mitt liv. En kropp som inte producerar energi och superkänslig för stress.
            Från och med insjuknandet säger jag att man inte kan garantera ett friskt liv för att man har en frisk livsstil. Självklart för vissa, men andra tror nog att de båda går hand i hand.

              Beklagar, ledsen att du har problem med hälsan. Får jag fråga vad som hänt?

      Oj. En enkel googling kommer ge dig mer information, Anne. Autoimmuna sjukdomar är en rad olika sjukdomar, allt från vitiligo som är ofarlig men kan kännas tuff för psyket (se annorlunda ut), till psoriasis som kan vara helt ofarlig eller väldigt farlig (psoriasis kan sätta sig på inre organ vilket inte så många vet), till typ 1 diabetes om obehandlad är dödlig.

      Att träna mycket och äta sunt hjälper kroppen överlag, men det går inte värja sig från ett flertal sjukdomar. Sjukdomar och döden diskriminerar inte.

        Vad ska jag med google till när du svarat mig så fint ändå? Så jävla dryg kommentar. Självklart googlar jag på allt jag är nyfiken på men kände för att kommentera här o få snicksnacka lite om det med andra här. Vad fan är ditt problem? Hänvisa till google, f***** smartass. ?

      Autoimmuna sjukdomar är väldigt ofta genetiska.
      Det som händer är att immunförsvaret börjar tillverka antikroppar mot friska celler och kroppens egen vävnad. Så nog kan det bli farligt. Diabetes kan bli livsfarligt om man inte sköter den. MS utan bromsmediciner är dödligt. Ledgångsreumatism kan göra att du blir fast i rullstol.
      Att vara allergisk mot sina egna celler är ju liksom inte så speciellt bra.

      Finns ju många typer av autoimmuna sjukdomar som alla är mer eller mindre besvärliga. Jag har en autoimmun blödarsjuka och den kan vara direkt livshotande av förklarliga skäl.

      Utmärkande för autoimmuna sjukdomar är att man ofta inte vet varför immunförsvaret attackerar sig själv, stress kan absolut vara en trigger men ofta får man nöja sig med förklaringen att det kan drabba vem som helst när som helst och man vet inte alltid varför.

        Är det ITP du har, du med autoimmun blödarsjuka?

        Man tror autoimmuna sjukdomar uppstod när de första människorna som kom upp i Europa för 50000 år sedan blandade sig med neanderthalarna. Såg en dokumentär om detta.

      Autoimmuna sjukdomar kan vara farliga. Jag har en sjukdom som heter Myasthenia gravis och kan i värsta fall vara dödlig, men iom bra sjukvård så överlever de flesta om de blir så dåliga. Autoimmuna sjukdomar är ett brett spann från vitiligo till SLE, MS osv.

        Åh. Fellow sister! Jag har också MG och det suger!

          Men åh, stackare.. hur mår du? Jag är i en sämre period och är svag överallt, sjukskriven. Får IVIG två dagar var tredje vecka. Håll ut!❤️

      Jo, giftstruma är en autoimmun sjukdom likaså diabetes, dom kan vara farliga och t.o.m dödliga. Så helt ofarligt är det inte.

      Jag fick segmentell vitiligo utlöst av stress. Aldrig mått så dåligt som när jag fick diagnosen, främst då min vitiligo sitter i ansiktet och inte direkt går att dölja om inte jag sminkar mig massor. ? Nu har det spridit sig till fler ställen på kroppen och verkar inte vara segmentell längre (ensidig) utan fläckarna kan uppstå lite vart som helst.

      Jag har olivfärgad hy (tänk Jessica Alba) så det syns mycket ?

      Själv har jag 4 st autoimmuna… hoppas jag slipper en femte hehehehehe..

      Sund? Fyllekajjan nr.1. ??

      Är hon så hälsosam som hon påstår?! Det är ju ändå rätt mycket restaurangbesök och alkohol?

    Katrin är så ointressant, hennes hud likaså. ?

      Utan att göra någon bedömning av personen så tycker jag ändå att det är väldigt bra när offentliga personer går ut med sådant här. Det är bra att uppmärksamma och sprida medvetandehet kring sådant som får människor att känna sig udda och onormala.

        Det bästa vore väl om folk visade upp sina ”onormalheter” utan att göra en grej av det. Lite som någon sa om barnböcker som ska vara normbrytande. Det blir kontraproduktivt om hela boken handlar om barnets två pappor. Men om man har en helt vanlig barnbok där två pappor råkar finnas med så blir det mer normalt. Så tänker jag med dessa typer av åkommor också. Att de bara borde synas i alla olika sammanhang utan att de syns för att visa upp något ”udda”.

          Fast gjorde inte hon det nu? Visade upp det ganska odramatiskt?
          Jämför det med Alexander Pärleros liksom som till och med frågade efter botemedel när han visade upp sina minimala fläckar.

            Inlägget handlar ju om hennes annorlunda hud så nej, jag tycker inte det. Jämfört med om det varit en bild på henne i bikini på stranden, där huden syns precis som den är men inlägget handlar om en fin dag på stranden. Som ett exempel.

            Jag menar inte att alla måste hålla med mig. Jag tycker bara att det på något vis spär på det onormala när man gör inlägg som fokuserar på det.

              Fast jag tycker att det är bra att uppmärksamma. Och det går ju inte utan att man påtalar det.
              Det behöver inte spä på det onormala för det, snarare tvärtom. I alla fall inte om man gör det på Katrins sätt och bara konstaterar att det sprider sig snabbt.

    När försvinner videospelaren?

      Och kommer 05.30 inläggen tillbaka?

        Undrar också. Behöver min frukostläsning!

        Jag återkommer med svar när min covid-19 är ett minne blott.

          Mår du väldigt dåligt?

            Ja, väldigt orkeslös med en jättejobbig hosta och feber.

    Så hon skippade sin sons skolavslutning för att festa utomlands för att hon har vitiligio, vad krigade hon då mot?…solen?

      *Vitiligo

      Var har hon sagt att det var så?

        På Instagram, hon krigade och hintade att hon var allvarligt sjuk sedan visade hon bilder från något varmare land där hon festade. Hon grät i telefon med sonen för hon missade hans avslutning.

          Fast det har nog inte med detta att göra, hon verkar ju inte lida eller tycka att vitiligon är en jobbig grej eller något hon krigar med för att få bort, tvärtom.

      solguden är ganska mäktig så om hon dräper solen tar hon solens plats

    Struntar i KZ men annonsen från Wanda som fanns ovanför inlägget var mer underhållande då ordet svärföräldrar är felstavat. Ingen som korrekturläser annonserna innan publicering verkar det som.

      Hur stavas det? Jag ser inte annonsen. Bara den störiga filmspelaren.

        Det stavas svärföräldrar men i annonsen står det svärföreldrar.

    Jag tror att hon tycker att det är skitjobbigt. Så ytlig som hon verkar vara. Men intalar sig själv att det är coolt osv.

    Och med sagt så ska man aldrig skämmas för vitaligo, acne, psoriasis eller vad det än må vara ❤️

      Men man kan ju få tycka det är skitjobbigt iaf. Kvittar i vilken grad hur ytlig man är.

    Angelica Lagergren har också vitiligo

      Lisa Anckerman också.

        Thomas Bodström också

    Jag har haft vitiligo i 18 år, och det ser verkligen inte ut som vitiligo. Och vitiligo sprider sig inte så fort. Hade bett om en second opinion.

      Ser det ut och sprider sig likadant för alla? Undrar uppriktigt. Min pappa har vitiligo men träffar honom sällan så vet inte hur han ser ut nu jämfört med sist jag såg honom. Då var det mest på hans händer och armar verkade det som.

        Nej, men det har ett väldigt karaktäristiskt utseende. Det kan sprida sig, bli mindre eller hålla sig likadant. Oftast är det symmetriskt och sätter sig på leder, typ armbågar, armveck, knän, alla leder i fingrarna, osv.

      Jag tycker också det är märkligt att de har diagnosticerat henne med vitiligo. Däremot vill jag bara rätta dig, vitiligo KAN sprida sig extremt fort. Min vitiligo spred sig i raketfart på 2 månader, sen lite paus, sen 1 månad etc. Från att jag får första fläcken går det otroligt fort.

        Ja, men jag skulle säga att det är ytterst ovanligt att gå från inget till så mycket som hon har ”över natten”. Men nu vet jag ju inte alls hur lång tid det tog.

          Nej precis, du vet inte.

      Det ser inte ut som DIN vitiligo och det sprider sig inte så fort som DIN vitiligo.
      Eftersom alla kroppar är individuella så blir också autoimmuna sjukdomar individuella i hur de beter sig.
      Men något som är gemensamt för alla är att de går i skov. Vissa skov kan vara mycket värre än andra.

      Jag har haft vitiligo i 30 år och alla skov har sett annorlunda ut. Vissa gånger har det sett ut nästan sådär, med många små fläckar. Andra gånger har det handlat om en stor fläck som blivit större.
      Det senaste skovet gjorde att jag gick från att vara 30% fläckig till 90% pigmentlös på hela kroppen, och det på bara några få månader.

        Skulle säga att jag är väldigt säker på att det inte är vitiligo. Om du googlar vitiligo så kan du titta i evigheter utan att hitta något som liknar hennes. De ser dessutom upphöjda ut, och tycker inte att de har de typiskt definierade kanterna som vitiligo har. Googlar man Pityriasis versicolor däremot så ser det direkt ut som hennes rygg.

        Plus att området stämmer. Det är inte vanligt att plötsligt få massa vitiligo på ryggen. Pityriasis versicolor däremot sitter nästan alltid där.

          Som sagt. Allas immunförsvar fungerar olika.
          Min vitiligo startade från en leverfläck på ryggen.

          Man ska inte vara så tvärsäker om saker man bara har en bråkdel av detaljerna av. Vi VET inte om de här fläckarna är upphöjda. Vi VET inte om de lyser upp om man lyser med en UV-lampa på fläckarna.
          Nu är det ju så att en läkare har diagnostiserat henne och hon har gjort svampbehandlingar. Och då får vi lita på det.

      Min rygg såg precis likadan ut som Katrins och jag fick också diagnosen vitiligo. Gick dock till en hudspecialist och hon gav diagnosen hudsvamp, vilket det också var. Vilken lättnad att slippa fläckarna efter några behandlingar med mjällshampo. Läkare kan också ha fel!

      Nej det ser inte ut som vitiligo, det ser ut som hudsvamp.. När man har hudsvamp försvinner inte pigmentfläckarna av svampmedlet utan först när man solar bort dem.

      Vitiligo är inte fjällande dessutom, så hon borde verkligen få second opinion!

    Ändå starkt av henne att acceptera det så lätt! Jag hade inte gjort det. Det har varit en skräck länge hos mig att få det. Jag är dock inte heller vit så det hade synts ännu mer på mig än på henne. Skulle aldrig tänka något konstigt eller dumt om någon som har det så klart. Men jag erkänner att jag är glad att inte ha det också ?

      Samma här. Skulle ärligt talat bli förkrossad.
      Min gyllenbruna hufärg är det jag gillar mest med mitt utseende , så att förlora den skulle gör mig så j..a ledsen. När jag ser winnie mår jag illa och jag skäms över det men jag känner mig så ledsen för hennes skull. Hon skulle ju helt klart se bättre ut med sin mörkbruna hudfärg. Allt man ser nu är ju fläckarna istället för hennes ansiktsdrag och skönhet.
      Om man redan är vit är det ju en sak, en helt annan för oss som är svarta/mörkhyade.

        Håller med. Förutom att jag inte mår illa eller så av att se Winnie Harlow. Däremot håller jag med om att jag också hade tyckt hon hade varit vackrare utan sin vitligo. Framför allt i ansiktet. Inte alls konstigt att vi som är mörkare tycker det är läskigt. Jag älskar också min färg.

    På tal om vitiligo?

    Scrolla liiiite till så har du ett öppet spår som folk ännu skriver i. Lycka till.

    Det är liksom upphöjda, och inte platta som de är vid sjukdomen hon önskar att hon hade. Det är svamp katti tyvärr, eller en annan infektion i huden.

      Har du smekt hennes rygg eller?

        Man ser ju det även om man vore halvt blind.

          Har du hört om optisk illusion?
          Så länge du inte känt efter och de facto VET att de är upphöjda så kan man inte utgå från en bild.

          Synd att de fortfarande trilskas med fysiska läkarbesök när du kan avgöra diagnos på en instastory.

    Bara en genuin fråga. Visst har hon silikonimplantat? Jag läser mycket om BII och detta är ju något man kan få av det…

    Ser inte ut som vitiligo. Hade hon inte psoriasis, det sa hon väl för något år sedan? Vad står det på hennes tatuering i nacken?

    Haha shit vad alla blev legitimerade läkare helt plötsligt och kan sätta diagnos efter en enda bild. Imponerande!

      hahaaahah 😉

    Hört att det även kan sätta dig på hjärnan. Kan ju förklara en del…..

    ?

    Vitiligo är en superkraft.

    KZ alltså .. du gapar om att folk inte ska ta sina insulinsprutor mm så att man ser…

    Men visa upp din rygg för allt o alla

    Det ser faktiskt ut som svamp. Jag hade såna där fläckar och det fick bort med svampbehandling. Hon kanske har ett svårare fall av svamp?

    Konstigt ställe att få vitiligo på då det kännetecknas utav att främst vara på händer, fötter, veck, underlivet och ansiktet. Hennes fläckar ser ut som psoriasis eller flagnande hud.
    Men vad vet jag, är ingen läkare 🙂

    Mvh
    En som fick sin vitiligo diagnostiserad som förkylningseksem av läkare 1 ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.