Sista förundersökningen mot Joel Kinnaman läggs ner i Sverige

Jag har fått lite kommentarer med frågor om vad som händer i Joel Kinnaman/Bella Davis-härvan och eftersom jag har en kristallkula här hemma så har jag suttit på svaret ett bra tag, men tänker att jag delar med mig av det, nu när Aftonbladet ändå har gått ut med det.
”SAJK!!” som kidsen skulle sagt.
Givetvis har jag varken en kristallkula eller hemliga insideruppgifter, utan det är bland annat Aftonbladet som kommer med nyheten om att den sista förundersökningen i fallet Bella Davis vs Joel Kinnaman lagts ner.

I augusti förra året ansökte Joel Kinnaman, 42, om kontaktförbud mot modellen Bella Davis, 29, i USA på grund av utpressning, och sedan anmälde han henne även i Sverige.
Bella Davis anklagade i sin tur skådespelaren för en våldtäkt som ska ha skett i New York – samt för förtal, enligt Aftonbladet.
Vill du läsa mer om det, klicka HÄR!

Enligt tidningen meddelade Åklagarmyndigheten – i maj månad – att förundersökningarna om både förtal och utpressning lagts ner, men att förundersökningen om oaktsam våldtäkt pågick fortfarande.
I ett pressmeddelande säger kammaråklagaren Virpi Alajarva att förhör har hållits med målsägande och ett flertal vittnen, och att åklagaren har sökt och fått rättslig hjälp av US Department of Justice.

Jag har i dag beslutat att lägga ned förundersökningen om oaktsam våldtäkt eftersom det inte går att bevisa att den som varit misstänkt har gjort sig skyldig till brott på det utredningsmaterial som föreligger. Min bedömning är att ytterligare utredning inte kan antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt. // kammaråklagare Virpi Alajarva

Joel Kinnaman är, enligt sin advokat Johan Eriksson, lättad över beskedet från det svenska rättsväsendet, trots att fallet fortfarande öppet i USA.
Till Aftonbladet säger Bella Davis juridiska ombud, Elisabeth Massi Fritz, så här om det:

Det är olyckligt att bevisningen som finns inte har ansetts vara tillräcklig eftersom stödbevisning finns i detta ärende. Men de flesta vittnen bor i USA och det är där brottet har begåtts. Att det enligt svensk åklagare inte finns tillräckligt med stödbevis betyder inte att min klient inte har varit utsatt för den våldtäkt som hon har berättat om. Vi hoppas att USAs åklagarväsende kan hantera den bevisning som finns i USA på ett effektivare sätt och jag hoppas att de gör en annan bevisvärdering än vad vår svenska åklagare har gjort. Fortsättning följer därmed och motparten ska nog inte ta ut någon seger än.

Johan Eriksson är däremot övertygad om att deras bevisning håller även i USA, eftersom den amerikanska synen på deras bevisning är ett en amerikansk domare förbjudit målsäganden att ha någon som helst kontakt med Joel. Det beslutet talar för sig själv, enligt honom. Alla stenar är vända i denna utredning och har lett till att utredningen lagts ned.

Det återstår alltså att se vad som händer i den här härvan.
I skrivande stund har har varken Joel Kinnaman eller Bella Davis nämnt den nerlagna förundersökningen.

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det var väl bra!?

      Det är ju omöjligt att säga om det är bra eller dåligt. Det beror ju på om våldtäkten har ägt rum eller inte. Om den har det är det fan skandal!
      Tror iofs av princip alltid på kvinnan. Varför skulle hon ljuga om en sån sak? Det är en extremt liten procent som gör det.

        Så om jag påstår att din man/pappa/bror våldtagit mig så tror du automatiskt på mig för att jag är kvinna?

          Lika konstigt som att automatiskt tro att kvinnan ljuger bara för att man känner mannen som anklagas.

          Ja jag hade trott dig, min morfar visade sig vara pedofil, jag och min familj älskade honom och har var en underbar morfar på alla sätt tills han våldtog mig.

          Ingen hade kunnat förutspå det, han var en helt vanlig man, väldigt snäll, omtänksam och omtyckt.

            Poängen är väl att man inte per automatik ska tro på någon beroende på vilket kön den har. Folk kan ljuga, som i fallet med din morfar men även din mormor hade kunnat ljuga, vi människor är tyvärr kapabla till det.

            Fast det är ditt fall.
            Det betyder inte att alla talar sanning. I detta fall kanske det är Joel som är offret. Ska han inte bli trodd? Vissa offer ska man skita i för att de är män?
            Man måste utgå från varje enskilt fall. Alla har rätt att bli trodda, även falskt aklagade. Eller ska ord från någon plötsligt räcka som under häxbränningarna. Är det så vi vill ha det?

              Lika lite som vi ska utgå från att hon ljuger kanske vi inte ska utgå från att han är offret och talar sanning. Problemet är inte de kvinnor som ljuger utan att vi har så väldigt svårt att tro att en snygg, trevlig, charmig kille kan vara gärningsman (Obs, syftar ej specifikt på kinnaman utan generellt).

                Jag skulle nog säga att kvinnor som ljuger är ett problem och deras lögner skadar de som talar sanning faktiskt.
                Tycker inte Joel är snygg ens utan rätt oattraktiv. Men tar man del av deras kommunikation och hennes märkliga utpressning ( samma mönster som Amber) så är det inte trovärdigt vad hon säger alls. Hon ville bli känd o han snuvade henne på det så hon valde denna väg till fame. Låter som ett offer?

                  Och vi vet inte. Vi vet inte vem av dom som ljuger. Därför är det lika fel att utgå från att han ljuger som att utgå från att hon gör det. Skillnad med amber eftersom hon är dömd.

                Fast va? Generellt nu, självklart är det ett stort problem om våra fördomar och stereotyper säger oss att en snygg och charmig manlig förövare inte är en förövare. Men lika självklart är det ett lika stort problem om våra fördomar och stereotyper säger oss att en söt och ung tjej- förövare inte är en förövare.

                Snarare har människor väldigt lätt att dra slutsatsen att även snygga män, eller kanske särskilt de- är våldtäktsmän utan att tänka ett varv till.

            Jessica fy fan va vidrigt…dessa sjuka jävla män och gubbar. Nej det syns tyvärr inte utanpå..Hoppas du lever bra idag och att gubben är död.
            Kram!

            Gud vilket fruktansvärt svek och övergrepp… så ledsen över vad du behövt gå igenom. Kan inte ens föreställa mig smärtan av att både bli utsatt och att bli det av någon man älskar och litar på, som varit med en hela livet.

        Väldigt konstigt att alltid välja att tro på kvinnan bara för att få kvinnor skulle välja att ljuga om en sådan sak, det kan ju fortfarande hända. Det enda rimliga är att inse att man faktiskt inte vet när ord står mot ord och bevis saknas.

          Ja, jag tycker det här ”man ska alltid tro på kvinnor” är ett ganska dumt mantra. Borde snarare vara ”ta vad kvinnor säger på allvar” alltså att lyssna på dom, utreda ordentligt och inte avfärda baserat på gamla misogyna föreställningar. Men inte per automatik välja sida.

        jag har en vän från barndomen som ljög om det och anklagade en kille. det lades ner och senare visade det sig att det var hennes pappa som begått våldtäkter på henne och inte killen hon anklagade. hon vågade inte säga vem det var så det var väl hennes sätt att försöka få ur smärtan på något vis. jag fick henne att komma fram med sanningen sen och hennes pappa blev dömd tillslut!

          Lite liknande som hände min fd kompis. Hon anklagade en kille för våldtäkt (vilket inte stämde eftersom jag var med hela kvällen hon påstod det hade hänt. Vet med 100% att det inte stämde).
          Väldigt krångligt och mycket kring denna person. Hon har låtsas varit handikappad, låtsas varit med om bilolyckor och blivit hämtad av ambulans. Låtsas att behövt sitta i rullstol osv

          En psykiskt sjuk människa. Men tror faktiskt nåt mer ligger bakom allt där också. Mer en känsla än bevis att hennes pappa inte behandlade henne bra. Allt hon höll på med var förmodligen ett rop på hjälp.

            Egentligen är hon en snäll människa, men jag vägrar ha nåt med henne att göra eftersom hon mer än en gång dragit ner mig och hittat på massa sjuka saker om mig. Hon har inte varit på en arbetsplats utan att jobbarkompisarna först tyckt synd om henne efter allt hon berättat (för sånt är hon snabb med). Men sen när de börjar lägga ihop saker och det är så uppenbart att det inte stämmer så är hon inte lika omtyckt direkt.

        Varför skulle hon ljuga? Ja det är många människor som ljuger för att hämnas skada någon egen vinning.
        Varför skulle någon misshandla mörda är likvärdiga frågor. Kan människor göra det kanske människor också kan ljuga eller vad tror du.
        Naiviten är skrämmande.

          Jo, det är lite lustigt att det hos människor finns någon inneboende tro eller förhoppning om att människan skulle vara rationell och altruistisk. Vi borde ha lärt av historien att människan är varken eller. Vi gör alla massa saker vi inte vinner på, mer än kanske extremt kortsiktigt. Sen behöver det ju inte handla om extrema saker men små exempel ur vardagen har vi alla.

        Självklart ska man det

        Trodde du även Amber Heard som ljög och visade sig vara en förövare själv och sociopat?

          Hon är ett väldigt bra exempel på att kvinnor kan ljuga om såna saker som man inte borde ljuga om, förlöjligar tyvärr riktiga offer.
          Tycker inte Bella låter trovärdig i det som har kommit fram tidigare, därför har jag svårt att tro att hennes historia stämmer.

            Exakt så

              Låter mer som hon blev dissad och inte gillade det, sen ska hon jävlas med honom för att han dissade henne. Väldigt märkligt sätt att jävlas men finns ju folk till allt.

    Hoppas han lärt sig den uråldriga läxan ”don’t stick your dick in crazy”.

      ?

    Åh klart hon har Massi Fritz som ombud, det är nästan klyschigt hur givet det var…

      Ja MF vinner ju sällan dina mål.

        Jag menade inte ifall hon vinner sina mål eller inte, mer vilken typ av advokat hon är.

          Men hundra procent att Mazi Fritz var där och fiskade för att få representera.

          Jag förstod vad du menade. Hängde på med att hon extremt sällan vinner sina mål samtidigt som hon gör allt för att vara högprofilerad. Skulle jag hamna i den sitsen skulle jag vilja ha en advokat som faktiskt vinner sina mål och inte en advokat som snackar en massa.

            Ja faktiskt. Synd det känns som att det viktigaste för henne är att synas och vara ”snygg”.

            Ah sorry, jag trodde du var sarkastisk! Jag håller med dig helt, det var exakt så jag menade också, att hon framförallt verkar vilja synas i media snarare än att faktiskt göra jobbet bra i rätten.

    Jag tycker lite synd om Bella. Synd ifall våldtäkten ägt rum såklart och synd eftersom hon varken fick bli tillsammans med Joel som hon ville eller fick det kändisskap och jobbmöjligheter hon verkar ha önskat få genom honom och genom utpressningen.

      Svin

    Det är lite intressant hur lika Bella Davis och Kelly Gale är utseendemässigt. Så hon var/är uppenbarligen hans ”typ”. Vad gäller Kelly Gale har vi återigen en människa som i yrket fotomodell borde kollas över vad gäller ätstörningar. Inte för att hon gått ut och pratat om det men en del foton på hennes instagram är obehagliga. Det finns mycket hyllningar om hur vacker hon är men också ”you got to eat girl” o s v…

      Okej, precis som att inte tjock= Ohälsosam. Är inte smal=ätstörd

      Som personen ovanför skriver är det helt sjukt att anta att alla smala eller rentav ”magra” personer i världen har ätstörningar. Genetik gäller lika mycket för smalisar som för tjockisar. Att påpeka att en smal tjej borde äta mer mat är lika idiotiskt som att skriva till en rund tjej hon borde äta mindre mat, sköt din egen kost så räcker det bra.

        Det har skrivits en del om vikt och energiintag, och genetiken förklarar ganska lite. Personer som är så här magra är det för att de äter lite (se länken nedan). Sedan kan man äta lite utan att det är en ätstörning inblandad – man kanske inte är så hungrig, man kanske har en del inlärda vanor som håller en smal etc. Det som ändå får mig övertygad om att den här tjejen har en ätstörning är vad hon postar på instagram – hon har antingen manipulerat bilderna eller lekt med vinklar och poser för att se ÄNNU magrare ut än vad hon är (och hon är ju verkligen, verkligen smal). Det tänker jag visar på en skev självbild.

        Gudiol har sammanfattat en del av det här på sidan jag länkar till. Slutsatsen – ”människor äter typ så mycket som deras vikt visar”. https://tyngre.se/artikel/forskning/smala-manniskor-som-ater-vad-de-vill-hur-haller-de-sig-smala/

      One of these things is not like the other…

      Borde kollas över? Vem ska göra det menar du? När du ändå håller på så ”kolla upp” alla som gick i Paris Fashion Week också.

      Kelly Gale är på en helt annan nivå skönhetsmässigt än Bella Davis.

        Det var väl det Kinnaman insåg och vandrande vidare. Hypotetiskt sett (obs, min teori, jag var inte där och har därför inte en susning) är det kanske sannolikt därför Kinnaman dumpade och därför en sårad Jones anmälde.Har svårt att tro den gode Kinnaman hade ngt annat för ögonen än det yttre, i åtminstone ett av fallen var det han som kontaktade dessa tjejer via IG, utan att känna dem.. Läskigt och hyfsat omoget beteende av en vuxen man på 42 år.

          Ja oavsett vad som har hänt eller inte så framstår varken Joel eller Bella som underbara människor precis. En utseendefixerad hebefil och en hysterika.

            Så du tror Kelly är under 15 år?

              Givetvis. Allt man skriver ska alltid tolkas bosktavligt, sarkasm förekommer aldrig här!

                Tror att du drog till med ett ord som du inte riktigt visste vad det betyder.

                  Vad du tror att jag gjorde säger ju inget om mig dock. Det är helt och hållet ditt problem.

                    Pja, inte samma person som ovan men slänger man sig med uttryck som ”hebefil” och anklagar folk för det när deras partners är vuxna får man kanske vara beredd på att bli ifrågasatt?

                      Lugn ba lugn. Ifrågasätt så mycket du vill, ingen har hindrat dig.

      Såg att Kelly är född -95. Kommer aldrig lyckas skaka av mig ?-känslorna som kommer när män konstant ska ha partners som är mycket yngre än de själva. Blä.

        Mår du lika illa när kvinnor har yngre män?

          Nej

        Men snälla nån. Hon är vuxen. Så tröttsamt med folk som alltid ska lägga sig i andras relationer.

          Ja, det sa Joel med när jag ringde och krävde att de skulle göra slut?

        Jag fyller snart 40 och har träffat och legat med många 95:or. Dock är jag kvinna. Ser inget problem med det. I mina ögon är det vuxna män som gör som de vill, de är gamla nog att säga nej om de inte vill vara med en äldre person.

          Euw

      De är inte ett dugg lika varandra, inte ens snarlika.

    Hur ska vi kolla om hon har en ätstörning? Ens medicinska journaler är inte allmän information direkt.

      Raderad kommentar

        Jag antog att Kelly inte gått ut med att hon har en ätstörning då personen här ovan skrev så.

        Vem pratar ni om? Massifritz? Åklagaren?

          Jag pratar om Kelly Gale.

            Det förstod jag men vem pratar Camilla om? Jag har aldrig någonsin sett eller hört kelly gale ens insinuera hon skulle ha en ätstörning?

              Förlåt, jag utgick ifrån att kommentaren gällde Gina Tricot-situationen.

                Haha men ta bort kommentaren, du har just spridit ett rykte som låter som ett tvärsäkert påstående om att en tjej har ätstörningar & skulle ha pratat om det i flera år ?

                  Jag har gjort det.

                    Du måste lära dig vara försiktig med vad du skriver. Blir ju heltokigt ibland.

        Vart har hon pratat om det?

    Jag tror på Joel ?

      Jag med. Inget stämmer med vad tjejen säger, hot involverade mot Joel osv. Inte trovärdigt alls som hon hanterat det. Så gör inte ett offer.

      Bella verkar vara en Amber

        Hur orkar ni hata kvinnor såhär mycket? Ni är problemet.

    Svarade egentligen till personen här ovan som sa att Kelly Gale inte pratat om att hon har en ätstörning. Så jag antog att det är så.

    Team Kinnaman??‍⚖️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.